Orijinalini görmek için tıklayınız : Gerçek Taraftarlardan Öneriler

sawyer5892
17.12.2013, 14:21
Değerli sivasspor.com üyeleri taraftar olarak hepimizin sıkıntısı tribünlerimizin hareketsizliği, pasif oluşu, tezahürat ve bestelerdeki yetersizliği konusu yeni ortaya çıkan "teneke" muhabbetiyle uzayacak gibi görünüyor. Ancak olaylardan şikayetçi olmak, var olan bir durumu ortaya koymak, hayıflanmak en kolay olan yoldur. Evet bunlar ortaya konulmalı, üzerinde konuşulmalıdır ancak konuşulup tartışılacaksa bir sonuca bağlanmalı, bir çözüm üretilmeli ve bir amaca ulaşmalıdır. Bizler Yiğidolar olarak takımımızı ateşlemek ve her ne şartta olursa olsun desteklemek durumundayız. Bunun için bu konu altında fikirleri olan, yeni besteler tezahüratlar yazan ve eskiden tribünümüzde var olan ancak şimdi unutulmuş olan bestelerin buradaki Sivasspor'a gönül vermiş büyüklerim ve kardeşlerim tarafından paylaşılması için bu konuyu açıyorum. Umarım herkes fikirlerini beyan eder ve ortak bir akıl çerçevesinde takımımız için faydalı bir iş yapmış oluruz.

ramazan5842
17.12.2013, 14:30
Sanki takımımız alt liglerdeyken seyirci yoğunluğu daha fazla idi.ben küçükken babam götürürdü beni ikinci lig maçlarına.sanki panayıra gidiyormuş gibi gelirdi bana.bayraklar,şapkalar,hediye ler dağıtılırdı.yerel sanatçılar konser verir,halk oyunları gösterileri falan bile yapılırdı.o kadar coşkulu olurdiki traftarlar.her hafta babama baskı yapardım maça götürsün diye.insan o günleri özlüyor.bu ligin kıymetini ne yazık ki bilmiyoruz.herkes elini taşın altına koyarsa neden göztepe,eskişihir,bursa,karşıy aka,a.demirspor gibi efsane taraftar topluluğu olmasın.inşallah bir gün olur.

sawyer5892
17.12.2013, 14:33
Sanki takımımız alt liglerdeyken seyirci yoğunluğu daha fazla idi.ben küçükken babam götürürdü beni ikinci lig maçlarına.sanki panayıra gidiyormuş gibi gelirdi bana.bayraklar,şapkalar,hediye ler dağıtılırdı.yerel sanatçılar konser verir,halk oyunları gösterileri falan bile yapılırdı.o kadar coşkulu olurdiki traftarlar.her hafta babama baskı yapardım maça götürsün diye.insan o günleri özlüyor.bu ligin kıymetini ne yazık ki bilmiyoruz.herkes elini taşın altına koyarsa neden göztepe,eskişihir,bursa,karşıy aka,a.demirspor gibi efsane taraftar topluluğu olmasın.inşallah bir gün olur.

çok doğru söylemişsin bende çocukluğumdan beri giderim maçlara babam elimden tutup götürürdü taş üzerinde otururduk koltuk falan ne arar o zamanlar ama bir heyecan vardı tribünde taraftarın takımdan beklentisi vardı şimdiki gibi boşvermiş değildi halkımız

sıvaslıgenç
17.12.2013, 15:12
Öncelikle taraftarda ruh ve heyecan olacak öyle geriye düştümü sus pus olamayacak takımın itici gücü olacak.

Açık konusayım 21 yaşındayım içimdeki Sivasspor aşkı şu son 2 senedir kabardı ondan önce İstanbulda Sivasın maçlarını kacırmazdım çünkü tribünü seviyordum ancak Sivassporluyum diyemezdim kendime ancak nerede olursan ol memleketinin milliyetçisi olacaksın bunu anladım ve şu son iki senedir Sivassporun herşeyini takip ediyorum. Şunu da itiraf edeyim şu son iki seneden evvelde fanatik Fenerbahçeliydim ancak şu son iki senede Fenerbahçenin tek maçına gitmedim çünkü ben artık SİVASSPORLUYUM :)

Yukarıdada yazdım öncelikli olarak Ruh ve Heyecan olacak taraftarda .

Daha sonra Genç , Sivas aşığı , tribün ruhundan gerçek manada haberi olan bir amigo lazım.

Organizasyonlar yapılabilir maçlardan önce şehir halkını stada çekmek ve Sivassporu milletin kafasına yerleştirmek için.

Kendi bestelerimizi kendimiz yapmamız lazım kendimize özgü tribün oluşturmalıyız statta.

Ve kendimizi yedirmemeliyiz nasıl mı stada bayrak vb. şeyler sokturmuyormus polis sokacaksın kardeşim herkese serbestte bizemi yasak bunlar ? Biz sus pus olduğumuzdan yasak, görsellik ayrı bir heyecan katar millete.Pankart namustur tribünde.

Ve tüm tribünler birleşip tek yerde olmalıdır sinek vızıltısı gibi heryerden cılız sesler yerine tek yerden sağlam ses gelmelidir.

Ayrıca bir toplantı tertipleyip bu işten gerçekten anlayan kişiler gelirse bu can sıkıcı konuyu yüz yüzede görüşülebiliriz toplantıda.

ihtiyar yiğido
17.12.2013, 19:00
Kuruldugu 1967 yilindan beri takip ediyorum o zamanlar coşkulu bir taraftar kitlesi vardi malesef şimdi süper ligde bu başariya ragmen eski heyacan yok buda bir taraftar olarak beni üzüyor

sawyer5892
17.12.2013, 19:12
Kuruldugu 1967 yilindan beri takip ediyorum o zamanlar coşkulu bir taraftar kitlesi vardi malesef şimdi süper ligde bu başariya ragmen eski heyacan yok buda bir taraftar olarak beni üzüyor

peki abi o gunden bugune unutulan o zamanlarda tezahurat falan var mi aklinizda bu konuyu acmaktaki amacim onlari ogrenmek ve yenilerini ortaya koyabilmek

34MUAMMER58
17.12.2013, 20:22
sivasda beklenen seyirci kalabalığının olmamasının ,stada gelenlerinde istenilen desteği verememesinin nedeni çoktur,aklımın erdiğince şunu söyleyebilirim,önce sivasın nüfus profiline bakmak lazım,ilçelerinin sivasa bağlılığına ve mesafe olarak uzaklıklarına bakmak lazım ,maçgünleri hangi ilçeden sivassporu desteklemeye otobüs kaldırılıyor ?,yaşlı kenti emekli kenti birşehrimiz var ,göç bu şehrin genç nüfusunu bu topraklardan kopartmıştır,50 60 yaşındaki adamlara niye bağırmıyorsunuz tezahurat yapmıyorsunuz demek haksızlık olur diye düşünüyorum,sonra eskiden böyle teknoloji yoktu,insanlar stada gidip üstünü aratıp ,soğukta üşüyüp maç seyretmek istemiyor, 2 3 tl verdimmi çayını içip maçını seyrediyor,gidiyimde tezahuratla takımı ateşliyim düşüncesi yok kimsede,bide bizim insanlarımızda memleket sevgisi ,şehir milliyetçilği yok ,türkiyede yaşıyıpta sivassporun renklerini bilmeyen,o nudageçtim süperligde sivasspor diye birtakımın olduğunu bilmeyen binlerce demiyorum milyonlarca sivaslı var ,ömründe hiç sivas maçına gitmemiş ,yüzbinlerce hatta milyonlarca sivaslı var ,tabii bunda yıllar önceki üzücü kayseri maçınında etkisi çok, insanlarımızın çoğu futboldan soğudu çocuklarınada böyle öğretti,eskiden çoçuklar mahalledeki arsalarda ,oda olmadı sokakta 2 taş koyup kale yapardı top oynardı ,şimdi bilgisayar gençliği nesli yetişiyor,daha çok nedenlerde varda ,özet olarak şunu diyorum ,sivasda ve diğer şehirlerde ,yabancı devletlerde hepsini toplasan taş çatlasa 200 bin kişiyi ilgilendiriyor sivassporumuz ,bu işler zorla olmuyor,insanın içinden gelecek,kanı ve mayası temiz olacak,çocukken babasından amcasından dayısından görecek sevecek alışacak,sivasda okullar sık sık ziyaret edilecek,sponsor bulunup sivasspor ürünlerinden hediyeler verilecek,çubuk yaşken eğilir ,sivasspor aşkı çocukken aşılanacak ,bilet fiyatları nerdeyse bedava ,eğer öğrenciler bizim 5 tl verecek gücümüz yok diyorlarsa sembolik olarak kale arkaları 1 2 tlden satılacak ,stad boş kalacağına belki maddi anlamda sivasspora katkısı olmayacak ancak ,enazından gençlere öğrencilere sivasspor sevgisi aşılanmış olacak başkada yolu yok

yigidolar06
17.12.2013, 21:03
Bu lingte Yiğidogençlik var hata kimde sizce izleyin karar verin birde diğer takımların taraftar gurublarıyla karşılaştırın

https://www.facebook.com/photo.php?v=1422789841288335&comment_id=145932&notif_t=like

58megayigido
17.12.2013, 21:49
Kimsenin aklinda beste yok :)

nostalgiaplatz
17.12.2013, 21:52
Öncelıkle taraftarların Stadyuma giderken ettiği küfürlerin önüne geçilmelidir.

sıvaslıgenç
17.12.2013, 22:46
sivasda beklenen seyirci kalabalığının olmamasının ,stada gelenlerinde istenilen desteği verememesinin nedeni çoktur,aklımın erdiğince şunu söyleyebilirim,önce sivasın nüfus profiline bakmak lazım,ilçelerinin sivasa bağlılığına ve mesafe olarak uzaklıklarına bakmak lazım ,maçgünleri hangi ilçeden sivassporu desteklemeye otobüs kaldırılıyor ?,yaşlı kenti emekli kenti birşehrimiz var ,göç bu şehrin genç nüfusunu bu topraklardan kopartmıştır,50 60 yaşındaki adamlara niye bağırmıyorsunuz tezahurat yapmıyorsunuz demek haksızlık olur diye düşünüyorum,sonra eskiden böyle teknoloji yoktu,insanlar stada gidip üstünü aratıp ,soğukta üşüyüp maç seyretmek istemiyor, 2 3 tl verdimmi çayını içip maçını seyrediyor,gidiyimde tezahuratla takımı ateşliyim düşüncesi yok kimsede,bide bizim insanlarımızda memleket sevgisi ,şehir milliyetçilği yok ,türkiyede yaşıyıpta sivassporun renklerini bilmeyen,o nudageçtim süperligde sivasspor diye birtakımın olduğunu bilmeyen binlerce demiyorum milyonlarca sivaslı var ,ömründe hiç sivas maçına gitmemiş ,yüzbinlerce hatta milyonlarca sivaslı var ,tabii bunda yıllar önceki üzücü kayseri maçınında etkisi çok, insanlarımızın çoğu futboldan soğudu çocuklarınada böyle öğretti,eskiden çoçuklar mahalledeki arsalarda ,oda olmadı sokakta 2 taş koyup kale yapardı top oynardı ,şimdi bilgisayar gençliği nesli yetişiyor,daha çok nedenlerde varda ,özet olarak şunu diyorum ,sivasda ve diğer şehirlerde ,yabancı devletlerde hepsini toplasan taş çatlasa 200 bin kişiyi ilgilendiriyor sivassporumuz ,bu işler zorla olmuyor,insanın içinden gelecek,kanı ve mayası temiz olacak,çocukken babasından amcasından dayısından görecek sevecek alışacak,sivasda okullar sık sık ziyaret edilecek,sponsor bulunup sivasspor ürünlerinden hediyeler verilecek,çubuk yaşken eğilir ,sivasspor aşkı çocukken aşılanacak ,bilet fiyatları nerdeyse bedava ,eğer öğrenciler bizim 5 tl verecek gücümüz yok diyorlarsa sembolik olarak kale arkaları 1 2 tlden satılacak ,stad boş kalacağına belki maddi anlamda sivasspora katkısı olmayacak ancak ,enazından gençlere öğrencilere sivasspor sevgisi aşılanmış olacak başkada yolu yok

Abi oyle diyorsunda bazi maclarda ozelikle Trabzon ve Kayseri maclarinda stat gayet iyi ama diger maclarda 0 bizde sureklilik yok bu bir gerçek bunu saglamamiz lazim yoksa o statta 300-400 kisilik saglam grupla bu is azda olsa saglanir.

sawyer5892
17.12.2013, 23:01
taraftar gruplarının küçük hesapları kendi aralarındaki kavgaları bırakıp tek çatı altında birleşmesi bence faydalı olur birlikten kuvvet doğar demiş atalarımız. Kendi taraftarını başka gruptan diye düşman olarak gören zihniyetin değişmesi gerekiyor

sivastatlıbelam
17.12.2013, 23:46
İNSANLARI ZORLA tezahürat yaptıramazsınız...

öncelikle bu iş için öncü ADAM AKILLI bir kaç ORGANİZE gruplar olmalı...bu gruplar birlikte hareket etmeli...koskoca takımın kaderini tesadüflere bırakmamalı yönetim...

internet üzerinden yazarak pek bir şey değişmez yönetimdekiler bu işe el atmalılar.

bu kadar ciddi bir konuyu umursamamalarıda onların vizyonsuzluğunun bir resmidir...

tarfatarı stada çekecek reklamlar,projeler,planlar yapılmalı mesela ücretsiz meyve suyu dağıt ve yanında kırmızı beyaz şeritler ver...bu bile bir şeydir...

zaten kimse forma ALAMIYOR satılmadığı için...çakma formalardan 1000 tane dağıtıverin her maç...

ama bunu yapacak vizyon zeka ve düşünce yok...sistem de yok...plansızlık ruhumuza işlemiş...

3-5 çoluk çocuğun çırpınması,hakeme küfür etmek bu mu futbol,bu mu taraftarlık hepsinden önce bu mu insanlık.

sivasspor taraftarına rağmen ölene dek sivassporluyum ve sivas aşığıyım

sıvaslıgenç
18.12.2013, 07:30
İNSANLARI ZORLA tezahürat yaptıramazsınız...

öncelikle bu iş için öncü ADAM AKILLI bir kaç ORGANİZE gruplar olmalı...bu gruplar birlikte hareket etmeli...koskoca takımın kaderini tesadüflere bırakmamalı yönetim...

internet üzerinden yazarak pek bir şey değişmez yönetimdekiler bu işe el atmalılar.

bu kadar ciddi bir konuyu umursamamalarıda onların vizyonsuzluğunun bir resmidir...

tarfatarı stada çekecek reklamlar,projeler,planlar yapılmalı mesela ücretsiz meyve suyu dağıt ve yanında kırmızı beyaz şeritler ver...bu bile bir şeydir...

zaten kimse forma ALAMIYOR satılmadığı için...çakma formalardan 1000 tane dağıtıverin her maç...

ama bunu yapacak vizyon zeka ve düşünce yok...sistem de yok...plansızlık ruhumuza işlemiş...

3-5 çoluk çocuğun çırpınması,hakeme küfür etmek bu mu futbol,bu mu taraftarlık hepsinden önce bu mu insanlık.

sivasspor taraftarına rağmen ölene dek sivassporluyum ve sivas aşığıyım

Aynen öle aslında bir buluşma yada toplantı gibi birşey düzenleyip taraftar gruplarıyla oturup konusacaksın ne ne değildir neyi nasıl yapmalıyız herkes kendı fıkrını söyler dogru yolu buluruz cidden en kötü taraftar bizdedir böyle bir takıma rağmen.

4eylül
18.12.2013, 07:50
kırmızı beyaz üç yıldız sivas sivas hey rahmetli ihsan abi bu tezahuratla stad değil tüm şehir yankılanırdı ihsan abi sahaya çıkarken ilk tezahuratımızdı şimdi unutuldu mekanın cennet olsun ihsan abi

karasarlıyiğido
18.12.2013, 12:29
yönetimde destek olmalı liderler herkesin sevdiği insanlar olmalı küfür olayı işin içine girdiği zaman insanlar uzaklaşıyor bize has organize yapılmalı bazı maçlar bayrak falan dağıtılmalı. geçen çaykur rize maçında şeref tribününde istiklal marşı okunurken 17 tane atkı saydım halbuki kış memleketi bura atkıdan stadın görünmemesi lazım. birde güncel olunmalı mesela birçok takım taraftarı bu hafta pankart açıp tolga zengine başsağlığı diledi bunlar yapılmalı

sawyer5892
19.12.2013, 02:10
evet görüldü ki iş atıp tutmaya değiştirmeye çalışmak yerine var olanı eleştirmeye gelince kimseden ses soluk çıkmıyor

sıvaslıgenç
19.12.2013, 07:22
evet görüldü ki iş atıp tutmaya değiştirmeye çalışmak yerine var olanı eleştirmeye gelince kimseden ses soluk çıkmıyor

Aynen öyle kardeşim iş eleştirmeye gelince herkes 1 numara ama iş çözüme gelince piyasada kimsecikler yok bizim insanımızın temel özelliği ;)

migroArmis
27.12.2013, 22:39
Burada olduğumuz süre içerisinde inandığımız deklare etmek isteiğimiz tek konu bu olmuştur..Svaslı olmaayıp Sivaslıların tribünde bütünlüğünü görmeyi arzuladığımızı bu oluşumu Türkiyede var olanlardan sonra hakeden tek kurumun kuruluşun Sivasspor takım taraftarı olduğunu bunu farketmeyen kardeşlerimizin farketmelerini istediğmizi her zaman açık bir şekide beyan etmişizdir... Bu konu hakkında başlıkta açtık....Tek arzumuz tek dileğimiz Anadoluda devrimi başlatan kent olan Sivasın, halkının çok açık gerçekleri görüp ortadaki yükü sırtlanmasını zamanını vakit geçmeden görüp farketmeleridir...Ben Bursamdaki coşkuyu sahiplenmeyi artık Sivasımdada görmek istiyorum..Gelin canlar birlik olalım bu ateşi yakan camiayı hak ettiği yerlere taşıyalım......

58YIGIDO58
27.12.2013, 22:49
Editörün notudur : Yorumlarınız, büyük harflerle yazıldığı için silinmiştir.
Lütfen küçük harfler kullanınız.

alacakaranlik58
28.12.2013, 14:19
Uzun uğraşlar sonucunda siteye üye olmanın mutluluğu ile ilk defa yorum yapabilmenin mutluluğu tarif edilemez... Benim önerim online satış mağazası ile ilgili olacak. Yeni bir bebeğim oldu, daha doğmadan orijinal Sivasspor ürünleri almak istedim ancak mümkün olmadı. Eğer ilgililer bu durama çözüm bulursa çok sevinirim, eminim benim gibi bu ürünlerin satılmasını bekleyen çok taraftar vardır. Çocuk askere gitmeden çıkarsa sevinirim.

alemdarlar
28.12.2013, 23:56
Bu lingte Yiğidogençlik var hata kimde sizce izleyin karar verin birde diğer takımların taraftar gurublarıyla karşılaştırın

https://www.facebook.com/photo.php?v=1422789841288335&comment_id=145932&notif_t=like

Deniz abi. Ankara'da toplanamayan bir oluşum vardı. Git onları eleştir. Bu oluşumu sen daha iyi tanıyorsun. Ayrıca Efsane geri döndü diyerek fesh olan malun grupları da eleştir. İlk bunlar hak etmiyor mu eleştiriyi. Sen bu işleri bilen bir adamsın gerçekten seni tanıyamıyorum abicim. Sen kim oluyorsun Yiğidoyu Yiğidoya şikayet eder gibi konuşuyorsun. Ve bu Yiğidolar şuan Yoluna devam edenler. Yiğido Gençliği Diğer takımların gruplarıyla karşılaştırmadım ben. Gerek YOK. Yiğido Gençliği bizim tarihimize bakarak kendi aktif ve aktifliğini yitirmiş gruplarımızla karşılaştırabilirim.

Yiğido Gençlik grubu sabırlı bir şekilde yoluna devam ediyor. Yeni stadla beraber ve stadın kapalı olmasını da öne alırsak Yiğido Gençlik kale arkası alt tribünde binlerce kişiyle yoluna devam edecektir. Üst düzey bir gazeteci abimiz SİVAS FUTBOL ŞEHRİ DEĞİL demişti. Katılıyorum Sivas Futbol şehri değil. Ancak azda olsa adam gibi yılmadan yoluna devam eden GRUP: Yiğido Gençlik. KIZDIĞIMIZ NOKTALARI VAR. AMA DOĞRUYA DOĞRU DEMEYİDE BİLİRİZ. Teşekkürler Yiğido Gençlik.

Ayrıca Şehir Futboldan uzaksa düşünerek eleştiri yapacaksınız. Ben Yiğido Gençlik üyesi şuan için değilim. Bunuda belirteyim. Ama gerçekten çok iyi yoldalar. Olacak bu iş. Mesutlar 10 sene sonra harika bir tribün armağan edecekler. Ben buna inanıyorum. ANCAK tabiki sayı yine az olacaktır. Bu durum şehrimizin futboldan uzak olmasından kaynaklanacaktır. İMDAT site yönetimi. Yüzlerce üyesi olan bir grubumuza diğer takım taraftarlarına sempati duyan birisinden saldırı var. İyi forumlar.

ready
29.12.2013, 10:12
önce küfürü kaldıracaksın staddan sırf bazı insanlar küfür etmek kendi egosunu tatmin etmek kimseye söyleyemediği kelimeleri söylemek kendini deşarj etmek için stada geliyor adam iş yerinde olsun evinde olsun kendi egosunu tatmin etmek patrona müdürüne bişey diyemiyor içinde olan kini nefreti küfür ederek içini rahatlatıyor böyle insanlardan tezehurat etmelerini bekliyorsun taraftarlık ruhu bekliyorsun

eurovision
29.12.2013, 18:51
bir tane grup olsun farklı farklı gruplar biri bir yerde olmasın birlik olsun

sıvaslıgenç
13.01.2014, 10:04
Burada olduğumuz süre içerisinde inandığımız deklare etmek isteiğimiz tek konu bu olmuştur..Svaslı olmaayıp Sivaslıların tribünde bütünlüğünü görmeyi arzuladığımızı bu oluşumu Türkiyede var olanlardan sonra hakeden tek kurumun kuruluşun Sivasspor takım taraftarı olduğunu bunu farketmeyen kardeşlerimizin farketmelerini istediğmizi her zaman açık bir şekide beyan etmişizdir... Bu konu hakkında başlıkta açtık....Tek arzumuz tek dileğimiz Anadoluda devrimi başlatan kent olan Sivasın, halkının çok açık gerçekleri görüp ortadaki yükü sırtlanmasını zamanını vakit geçmeden görüp farketmeleridir...Ben Bursamdaki coşkuyu sahiplenmeyi artık Sivasımdada görmek istiyorum..Gelin canlar birlik olalım bu ateşi yakan camiayı hak ettiği yerlere taşıyalım......

Bursa o konuda çığır açmış bir kenttir hakkını yememek lazım bende tribünde çok yer aldım türlü maçlarda ancak Bursa taraftarı başka bir şey her manada.

Dediğiniz çok doğru Anadolunun sessiz çığlığıyız diyoruz ve Anadoluda sportif başarı olarak süper lige çıktı çıkalı birçok Anadolu klübüne önayak olmuş bir takımın taraftarıyız ancak bu takıma layık değiliz bu kafayla gidersek olamayacagızda ama bu takım taraftar anlamında çok ama çok güzel şeyleri hakediyor inşallah hakettiği değeri verme noktasında herkes elini taşın altına koyar.

rezi
13.01.2014, 12:45
Taraftarı tribüne çekmek için bence:
1)Tezaruhatlarda küfürü bırakın.
2)Rakip takım ile ve onun taraftarı ile uğraşmayın
3)Amigoluk yapacak kişi futbolu iyi bilmeli.Nedeni basit: takım,oyundan düşerse,atak halindeyken,baskı yapar veya yerken,kontratak yapar veya yerken taraftarı yönetebilmeli.Stada arkasını dönerek bu işler olmaz.
4)Taraftar grupları arasında husumet olmamalı.Birbirlerini gördükleri yerde ''düşman görmüş''gibi birbirlerini bakmamalılar.Sizlerin tek ortak paydası SİVASSPOR olmalı.Bu takımın başarısı sizin en büyük kazancınız olmalı ve başka hiç bir şey bunun üstünde olmamalı.(Bizde bulunan iki gurubun maç içinde hiç birbirleri ile paslaştığını gören oldu mu?)
5)Takımımız hazırlık kampına nasıl giriyorsa taraftar grupları da kendi kamplarını ve planlarını yapmalı şarkılarını,marşlarını.kareogr afilerini hazırlamalı,sezon içinde olabilecek her duruma hazırlıklı olmalı.
6)Bütün stadı ayağa kaldırmak en son çare olmalı,bütün stadı ayağa kaldırıp rakip takıma küfür ettirmeye çalışmak olmamalı.
7)Amigo, saygın,sözü dinlenir,soğukkanlı,taraftarı ve grupları birbirine düşürecek hareketlerden kaçınmalıdır.(Küfür ederek insanlara hiç bir şey yaptıramazsınız.Sakin,mutedil ve güleryüzle istediğinizi söyletebilirsiniz.
8)Maç öncesi hazırladığınız şarkı ve marşları numaralandırarak kağıtlara yazın ve koltuklara bırakın ki bunları hiç bilmeyenler eşlik etmekten vaz geçmesinler.
9)Hakemi ve rakibi baskı altına almak fauller de,taçlar da,ataklar da birlikte hareket etmekle olur.
Bunları, 1970 yılından beri tribünlerde olan türlü türlü amigolara ve olaylara şahitlik eden biri olarak yazıyorum.

yigidolar06
13.01.2014, 12:59
Deniz abi. Ankara'da toplanamayan bir oluşum vardı. Git onları eleştir. Bu oluşumu sen daha iyi tanıyorsun. Ayrıca Efsane geri döndü diyerek fesh olan malun grupları da eleştir. İlk bunlar hak etmiyor mu eleştiriyi. Sen bu işleri bilen bir adamsın gerçekten seni tanıyamıyorum abicim. Sen kim oluyorsun Yiğidoyu Yiğidoya şikayet eder gibi konuşuyorsun. Ve bu Yiğidolar şuan Yoluna devam edenler. Yiğido Gençliği Diğer takımların gruplarıyla karşılaştırmadım ben. Gerek YOK. Yiğido Gençliği bizim tarihimize bakarak kendi aktif ve aktifliğini yitirmiş gruplarımızla karşılaştırabilirim.

Yiğido Gençlik grubu sabırlı bir şekilde yoluna devam ediyor. Yeni stadla beraber ve stadın kapalı olmasını da öne alırsak Yiğido Gençlik kale arkası alt tribünde binlerce kişiyle yoluna devam edecektir. Üst düzey bir gazeteci abimiz SİVAS FUTBOL ŞEHRİ DEĞİL demişti. Katılıyorum Sivas Futbol şehri değil. Ancak azda olsa adam gibi yılmadan yoluna devam eden GRUP: Yiğido Gençlik. KIZDIĞIMIZ NOKTALARI VAR. AMA DOĞRUYA DOĞRU DEMEYİDE BİLİRİZ. Teşekkürler Yiğido Gençlik.

Ayrıca Şehir Futboldan uzaksa düşünerek eleştiri yapacaksınız. Ben Yiğido Gençlik üyesi şuan için değilim. Bunuda belirteyim. Ama gerçekten çok iyi yoldalar. Olacak bu iş. Mesutlar 10 sene sonra harika bir tribün armağan edecekler. Ben buna inanıyorum. ANCAK tabiki sayı yine az olacaktır. Bu durum şehrimizin futboldan uzak olmasından kaynaklanacaktır. İMDAT site yönetimi. Yüzlerce üyesi olan bir grubumuza diğer takım taraftarlarına sempati duyan birisinden saldırı var. İyi forumlar.
Eleştiriyorum bütün gurubları eksik kaldıkları yönde. Ankara gücü maçlarına çok gitmişimdir adamın gözünün içine taciz ederek bakıyorlar zorla bağırtıyorlar insanı bende istiyorumki Yiğido Gençlik tüm türübüne hakim olsun ama olmuyor lingi özellille paylaştım Yiğido gençlik Tezaruhat yapıyor yanlarındakilerde Yiğido Gençliği izliyor yanlış burda ben bunu eleştirdim. Başkentede elimizden geldiği kadarıyla Sivastan gelen gurublarla hep beraber destek vermişizdir vermeyede devam edeceğiz burda amaç güzel türübün oluşturmaksa maksat eleştirilerden dersler çıkaracağız.

sıvaslıgenç
13.01.2014, 13:30
Taraftarı tribüne çekmek için bence:
1)Tezaruhatlarda küfürü bırakın.
2)Rakip takım ile ve onun taraftarı ile uğraşmayın
3)Amigoluk yapacak kişi futbolu iyi bilmeli.Nedeni basit: takım,oyundan düşerse,atak halindeyken,baskı yapar veya yerken,kontratak yapar veya yerken taraftarı yönetebilmeli.Stada arkasını dönerek bu işler olmaz.
4)Taraftar grupları arasında husumet olmamalı.Birbirlerini gördükleri yerde ''düşman görmüş''gibi birbirlerini bakmamalılar.Sizlerin tek ortak paydası SİVASSPOR olmalı.Bu takımın başarısı sizin en büyük kazancınız olmalı ve başka hiç bir şey bunun üstünde olmamalı.(Bizde bulunan iki gurubun maç içinde hiç birbirleri ile paslaştığını gören oldu mu?)
5)Takımımız hazırlık kampına nasıl giriyorsa taraftar grupları da kendi kamplarını ve planlarını yapmalı şarkılarını,marşlarını.kareogr afilerini hazırlamalı,sezon içinde olabilecek her duruma hazırlıklı olmalı.
6)Bütün stadı ayağa kaldırmak en son çare olmalı,bütün stadı ayağa kaldırıp rakip takıma küfür ettirmeye çalışmak olmamalı.
7)Amigo, saygın,sözü dinlenir,soğukkanlı,taraftarı ve grupları birbirine düşürecek hareketlerden kaçınmalıdır.(Küfür ederek insanlara hiç bir şey yaptıramazsınız.Sakin,mutedil ve güleryüzle istediğinizi söyletebilirsiniz.
8)Maç öncesi hazırladığınız şarkı ve marşları numaralandırarak kağıtlara yazın ve koltuklara bırakın ki bunları hiç bilmeyenler eşlik etmekten vaz geçmesinler.
9)Hakemi ve rakibi baskı altına almak fauller de,taçlar da,ataklar da birlikte hareket etmekle olur.
Bunları, 1970 yılından beri tribünlerde olan türlü türlü amigolara ve olaylara şahitlik eden biri olarak yazıyorum.

Ben şuan ki amigoda onu göremiyorum gruba değil stada hükmetmesi lazım amigonun, ama videoları izliyorum 50 kişi bağırmaya çalışıyor yandaki binlerce kişi oturmus izliyor oturmayacaksın kardeşim o zaman git evinde izle bu atmosferi sağlayacak o ruhu getirecek tek kişide sağlam bir amigodur.

Faceboktan takip ediyorum grupları en çok yapmaya çalıştıkları şey maç öncesi meşale yakmak ancak bunla bitmiyor bu işler mesela ;

Bir iki kez kareografi çalışması dışınca hiç o tür çalışma görmedim.
Kareografi genelde tam kamera karşısında yapılır kale arkasında değil ki hem iyi olsun hem ekranlara da çıkabilsin.
Maçın kaderini değiştirecek bir oluşum yok rakibi baskı altına alamııyoruz.

Herşeyden önce bir amigo ve etrafında Sivasa aşık tribün ruhundan anlayan gençler olmalı.

yigidolar06
14.01.2014, 01:24
Ben şuan ki amigoda onu göremiyorum gruba değil stada hükmetmesi lazım amigonun, ama videoları izliyorum 50 kişi bağırmaya çalışıyor yandaki binlerce kişi oturmus izliyor oturmayacaksın kardeşim o zaman git evinde izle bu atmosferi sağlayacak o ruhu getirecek tek kişide sağlam bir amigodur.

Faceboktan takip ediyorum grupları en çok yapmaya çalıştıkları şey maç öncesi meşale yakmak ancak bunla bitmiyor bu işler mesela ;

Bir iki kez kareografi çalışması dışınca hiç o tür çalışma görmedim.
Kareografi genelde tam kamera karşısında yapılır kale arkasında değil ki hem iyi olsun hem ekranlara da çıkabilsin.
Maçın kaderini değiştirecek bir oluşum yok rakibi baskı altına alamııyoruz.

Herşeyden önce bir amigo ve etrafında Sivasa aşık tribün ruhundan anlayan gençler olmalı.
Ağzına sağlık Yiğidom