Orijinalini görmek için tıklayınız : Küfür etme, ettirme!
sebasteia 26.02.2014, 20:59 öncelikle site yönetimini anasayfaya koyduğu "küfre karşı" çağrısından dolayı kutlarım. güzel düşünülmüş.
önemli bir konu olduğu için de ayrı bir başlığı hakettiğini düşünüyorum. herşeyden önce küfür bizim geleneklerimize, maneviyatımıza, ahlaki yapımıza aykırıdır.
bir ferdin tek başına iken küfür etmesi bile yadırganacak durumken, bir insanın grup içerisinde küfür etmesi onun kınanmasını gerektirirken, yüzlerce ve belki binlerce insanın aynı anda koro halinde küfür etmesini hangi saikle açıklayacağız?
ne töremizde, ne dinimizde küfürün yeri yoktur, olamaz! sokakta, kaldırımda, caddede, işte, okulda vs olamayacağı gibi, stadyumda da olamaz.
her şeyin temelinde edep vardır. yunus emre ne güzel söylemiş: "girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep; dediler ilim geride, illa edep illa edep..." neymiş edep olmazsa ilim de olmazmış.
spor için de aynısı geçerli, edebinle gelip, adam gibi maç izlemeyeceksen hiç uğrama bu semte. çünkü senin yapacağın iş çirkinliktir, üreteceğin ise pisliktir!
yine bir büyüğümüz ne güzel söylemiş:
edep bir taç imiş nur-i hudadan,
giy o tacı,emin ol her beladan...
son söz babında, özetle sivasspor taraftarından edebini takınmasını ve küfre tavır almasını bekliyorum.
Ferhat06 26.02.2014, 21:45 Türk futbolunda büyük Anadolu Devrimini başlatan Sivasspor'un şanlı yiğidosu küfüre karşı da gereken mesajı verecektir.4 Eylülde küfür olmaz,olmayacak.
ihtiyar yiğido 26.02.2014, 22:01 öncelikle site yönetimini anasayfaya koyduğu "küfre karşı" çağrısından dolayı kutlarım. güzel düşünülmüş.
önemli bir konu olduğu için de ayrı bir başlığı hakettiğini düşünüyorum. herşeyden önce küfür bizim geleneklerimize, maneviyatımıza, ahlaki yapımıza aykırıdır.
bir ferdin tek başına iken küfür etmesi bile yadırganacak durumken, bir insanın grup içerisinde küfür etmesi onun kınanmasını gerektirirken, yüzlerce ve belki binlerce insanın aynı anda koro halinde küfür etmesini hangi saikle açıklayacağız?
ne töremizde, ne dinimizde küfürün yeri yoktur, olamaz! sokakta, kaldırımda, caddede, işte, okulda vs olamayacağı gibi, stadyumda da olamaz.
her şeyin temelinde edep vardır. yunus emre ne güzel söylemiş: "girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep; dediler ilim geride, illa edep illa edep..." neymiş edep olmazsa ilim de olmazmış.
spor için de aynısı geçerli, edebinle gelip, adam gibi maç izlemeyeceksen hiç uğrama bu semte. çünkü senin yapacağın iş çirkinliktir, üreteceğin ise pisliktir!
yine bir büyüğümüz ne güzel söylemiş:
edep bir taç imiş nur-i hudadan,
giy o tacı,emin ol her beladan...
son söz babında, özetle sivasspor taraftarından edebini takınmasını ve küfre tavır almasını bekliyorum.
Sevgili Yiğido kardeşim yazmış olduğun yorumun hepsine kelime kelime katılıyor bu güzel düşünce ve temennı için teşekkür ediyor sana ve senin gibi düşünen tüm Yiğido kardeşlerimden ALLAH razı olsun diyorum.
Örükcülü 27.02.2014, 08:26 Sitenin ana sayfasına konulan çağrı çok güzel. Öncelikle site yönetimini bu hassasiyetinden dolayı kutluyorum.
Stadımızda küfürün yer almaması gerekli. Çoluk, çocuk, anamızla, kız kardeşimizle, çocuklarımızla maç seyretmeye gidiyoruz, inanın küfür başladığı anda ben yere bakıyorum. Sanki yanımdakilerden saklanıyormuş gibi. Utancımdan gözlerimi kaldıramıyorum.
Bizim millete sadece küfüre kurulmuş. Başladığı anda, dünyanın en güzel tezahüratını yapıyormuş gibi gırtlağını parçalarcasına bağırıyor. Normal bir tezahüratta ise sus-pus. Meğer ne kadar doluymuş içi, ne kadar çok kızdığı şey varmış hayatta. Hepsini orada ya hakem kanalıyla, yada rakip kanalıyla hemen dışarı atıveriyor.
İnşallah bu tür yazılar, bu tür çağrılar, tribünlerde ki yanımızda ki uyaranlar etkili olur da, küfür stadımıza uğramaz. Çok zor değil Yiğidolar. Küfüre başlamadan 3 saniye düşünün, ayıp ve günah olduğunu hatırlayın, yeterli..
Küfürsüz bir 4 Eylül için, hep birlikte elele .
Rallim58 27.02.2014, 08:53 Bu hassasiyetinden dolayı site yönetimini, yorumlayarak konu açan kardeşimizi tebrik ediyorum...
Çağrıda yer alan son cümleyi uygulamaya geçirmenin zamanı geldi de geçiyor olsa gerek.
"Küfür edeceksen 4 Eylül'den DEFOL"
izmirliyigido 27.02.2014, 09:14 Bize küfürsüz bir stad yakışır arkadaşlar. Tüm Türkiye'nin örnek gösterdiği bir taraftar ve stad olmalıyız.
Site yönetimine bu çağrısından dolayı teşekkür ederim..
.
sıvaslıgenç 27.02.2014, 09:57 Kufure neden olan kisileri gruplari statta barindirmayacak olan yine gerçek bilinçli Sivasspor taraftaridir.
Taraftar olmayi küfür etmekle özdeş sayanlarin 4 Eylülde isi olmamali.
Bayanların yanında bile adam hiç çekinmeden küfür ediyor,ayıp yahu bu sadece bir oyun ve spor amaçlı,bizim milletimizde hiç kimse alınmasın küfür eden adama tepki göstereceğine bide gülüyor.
Geçen sezon küçük yiğidoyu maça götürmüştüm tribünde yapılan küfürleri duymamak için parmakları ile kulaklarını tıkadığını görünce ne söyleyeceğimi bilemediğim için mahçup olmuş utanmıştım..
Özellikle çocuklar ve bayanlar küfürden çok etkileniyorlar futbolu bir oyun ve eğlence olarak görmeli küfür etmemeli ettirmemeliyiz.
58sinan58 27.02.2014, 11:36 Bayanların yanında bile adam hiç çekinmeden küfür ediyor,ayıp yahu bu sadece bir oyun ve spor amaçlı,bizim milletimizde hiç kimse alınmasın küfür eden adama tepki göstereceğine bide gülüyor.
ne yazıkki bu söylediklerine katılıyorum kardeş
Eskişehir i üç iki yendiğimiz maçta sivastaydım ve maçı stadyumda izleme fırsatım olmuştu yanımızda oturan iki genç arkadaş devamlı küfür ediyor arkamızda dört tane bayan var arkadaşlar ayıp oluyor küfretmeyelim burda bayanlar var dedim arkadaşın tepkisi aynen şu
ne diyon sen abi ben buraya bir haftalık stresimi sinirimi atmaya gelmişim küfrederek deşarj oluyorum sooona garının statda ne işi var gitsin evinde çorbasını bişirsin eksüketekler haaa yoh geldilersede buna gatlanacahlar
ne yazıkki insanlarımız sporu futbolu sadece erkeklere mahsus bişeymiş gibi görüyor bayanmış çolukmuş çocukmuş umurlarında değil
bu sadece basit bir örnek statlarımızın bu ve bunun gibi zihniyetlerden arındırılmasını diliyorum
Rallim58 27.02.2014, 11:36 Geçen sezon küçük yiğidoyu maça götürmüştüm tribünde yapılan küfürleri duymamak için parmakları ile kulaklarını tıkadığını görünce ne söyleyeceğimi bilemediğim için mahçup olmuş utanmıştım..
Özellikle çocuklar ve bayanlar küfürden çok etkileniyorlar futbolu bir oyun ve eğlence olarak görmeli küfür etmemeli ettirmemeliyiz.
Çocuklarımızda var olan utancı dahi olmayanların yaptığı toplu söylemlerin, nereden, kimden geldiği bilindiği halde; çirkin tezahürat nedeniyle, Kulübe binlerce lira zarar verildiği halde, tedbir alınmıyor ise yapacak birşey yok demektir. "Adın Reşit sen söyle sen işit" olur.
sıvaslıgenç 27.02.2014, 12:07 ne yazıkki bu söylediklerine katılıyorum kardeş
Eskişehir i üç iki yendiğimiz maçta sivastaydım ve maçı stadyumda izleme fırsatım olmuştu yanımızda oturan iki genç arkadaş devamlı küfür ediyor arkamızda dört tane bayan var arkadaşlar ayıp oluyor küfretmeygardas urda bayanlar var dedim arkadaşın tepkisi aynen şu
ne diyon sen abi ben buraya bir haftalık stresimi sinirimi atmaya gelmişim küfrederek deşarj oluyorum sooona garının statda ne işi var gitsin evinde çorbasını bişirsin eksüketekler haaa yoh geldilersede buna gatlanacahlar
ne yazıkki insanlarımız sporu futbolu sadece erkeklere mahsus bişeymiş gibi görüyor bayanmış çolukmuş çocukmuş umurlarında değil
bu sadece basit bir örnek statlarımızın bu ve bunun gibi zihniyetlerden arındırılmasını diliyorum
Bizim adimiza utanilacak şeyler bunlar.
Aynisi bu sezon TT Arenada oynadigimiz macta oldu 3-4 kişi olur olmaz yerde küfür ediyorlardi o mactada en az 25-30 bayan taraftarimiz vardi bende bayanlar var küfür etmeyin diyince verdikleri cevap çok komikti ` onlar var diye kufurdemi etmiycez gardas ` , onlar oyle diyince ben utandim sustum bunun tek sebebi cehalet baska bir sey degil az aklini mantigini kullanan adam ne o kufuru eder nede o lafi kullanır.
Bizim bunlari asmamiz icin taraftar profilimizi tamamiyla degistirmemiz lazim ve birde sunu soylemek istiyorum Sivas agziyla ozdeslesmis igrenc kelimeler ve kufurler var bunlari heryerde duyuyorum bu bizim kulturumuzu yuceltmez aksine bizi kucuk dusurur su laflari terk etsek mukemmel olur.
çekirdek yeme dimi bu unutulmuş. ne o öyle çıt çıt çıt
herkes kendine yakışanı yapar
Artık bazı kendini bilmez taraftarlar iş yerinde evinde dışarda haftalık stresini gerek hakeme gerek rakip topçusuna küfür ederek kendini deşarj ediyor kendi topçusuna kendi seyircine söven adamdan gibi bir taraftarlık bekliyoruz
Hem kufur etmesek hem de gelen rakip taraftarlara stad girisinde cicek versek seker ikram etsek su ulkedeki kaybolan sevgiyi saygiyi hosgoruyu dostlugu yeniden baslatsak ve sivas taraftarinin buyuklugunu herkese bir daha gostersek.
Uygulamaya bir baslasak eminim ulkeye yayilir hersey bir kivilcimla baslar
tekdoktiri 02.03.2014, 00:06 takımına göre hakemine göre de işir bence
seyirci küfür etmesin, oyuncular küfredip 6 maç ceza yesin sorun yok
kadirakin58 02.03.2014, 00:46 Yarın Elazığ ile maçımız var. Elazığ'a küfreden veya "kümeye" diye bağıran olursa o sivassporluyu dövmek bütün sivassporlulara mubahtır. Tek bir kardeş takımımız var şu ligde, ona da sövdürtmeyin.
Rezalet ! ! !
Son oynadığımız trabzon macında vip tribününde ve diğer tribünlerde anlam veremediğim bi durum var. Sivasspor maçında Fenerbahçe atkısı ve formasıyla gelmek nasıl bi zihniyettir. bunu içeri alan emniyet ve güvenlik görevlileri nasıl izin veriyor ? herkesin cebindeki bozuk paraya ve cakmağa kadar alan güvenlik. Bu olayı neden görmezden geliyor ? resimde görülen emniyet amirine fenerbahceli biri var gereğini yapın yoksa tribünler karışır diye uyarmamıza rağmen fenerbahceliye tolerans göstermiş giyerse giysin kardeşim diye cevap veren emniyet amirleri, sahanın icinde bir başka amir trabzonspor diye vip tribünü tahrik eden emniyet görevlileri. ne bu ciddiyetsizlik. Abdullah yiğit ve Mustafa ateşin çektiği fotograflarda mevcut basında görürsünüz. Artık 4 eylül stadında misafir tribünü haricinde farklı bi forma atkı görmek istemiyoruz. 4 Eylül Sivassporundur. emniyet ve güvenliğe artık birileri dur desin ! vip tribününde olanlar bu olaylara tanık olmuşlardır.
Bırakın artık provakatörlüğü ve fb yalakalıgını ! Sivasspor, Sadece bizlerindir 3 büyütülmüşlerin değil !
http://resimzade.com/Show.html?i=43765&token=50675 (http://resimzade.com/Show.html?i=43765&token=50675)
http://resimzade.com/Show.html?i=43766&token=50558 (http://resimzade.com/Show.html?i=43766&token=50558)
yigidinho 17.03.2014, 19:27 Ben de küfüre karşıyım ama bu aydın karabuluta tahammül edemiyorum :mad:
|
|