Orijinalini görmek için tıklayınız : Taha Tarihe Geçti...
SivasSpor.Com 03.04.2014, 21:54 http://resimzade.com/Show.html?i=43857&token=38184
Erkekler serbest stil 125 kiloda hemşehrimiz güreşçi Taha Akgül, Avrupa Güreş Şampiyonasında üst üste 3. kez altın madalya kazanarak tarihe geçti.
Hemşehrimiz Taha Akgül, Finlandiya'nın başkenti Helsinki-Vantaa'daki Trio Areena'da düzenlenen şampiyonanın sabah seansında erkekler serbest stil 125 kiloda mindere çıktı. Son iki Avrupa şampiyonu Akgül, ilk maçında Ermeni Andranik Galstyan'ı 11-0, çeyrek finalde Belarus rakibi Shvedau Vadzim'i 10-0 ve yarı finalde de Ukraynalı Oleksandr Khotsianivskyı'yı 10-0 yenerek hiç puan vermeden finale yükseldi.
Finalde Rus güreşçi Alan Anatolevitch Khugaev ile mindere çıkan Akgül, rakibine fırsat vermeden maçı 10-0 gibi bir sonuçla bitirerek altın madalyanın sahibi oldu.
Bu sonuçla Akgül, art arda üçüncü kez Avrupa şampiyonu olarak, büyük bir başarıya imza atıp tarihe adını yazdırdı.
Güreş severlerden yoğun alkış alan Taha Akgül, Türk bayrağını alarak salonda tur attı. Daha sonra yere bayrağı seren Akgül, eğilerek bayrağı öptü.
Altın madalya alarak Avrupa Şampiyonu olan hemşehrimiz Taha Akgül kardeşimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.
Sivasspor.com özel haberidir.
Rallim58 03.04.2014, 22:10 Taha Akgül'ü tebrik ediyorum.
Başarılarının devamını dilerim.
ELLİSEKİZ 03.04.2014, 22:11 Spor denilince aklımıza ilk önce futbol geliyor (bende dahil) . Oysa ki ata sporumuz güreş maalesef unutuluyor git gide. Büyüklerin bu spora ver(me)diği değer de ortada ne yazık ki . Durum içler acısı . Değerli hemşehrimiz, başarılı kardeşimiz Taha'yı bunca zorluk içerisinde bu büyük başarısından dolayı kutluyorum.Nice başarılara.Yolun açık olsun hemşehrim...
SivasLady 03.04.2014, 22:12 Hemsehrimiz Taha`yi tebrik ederim
kendisi ile cok gurur duyuyoruz, basarilarinin devamini dilerim
PETKOVİC 03.04.2014, 22:14 bence galatasaray maçında maç öncesi plaket verilerek alkışlatılmalı. Yönetimden taraftar adına rica ediyorum!!
Ertugrul 03.04.2014, 22:21 Taha kardeşimi tebrik ediyorum, Allah utandırmasın.
Başarılarının devamını dilerim...
ihtiyar yiğido 03.04.2014, 22:44 Bu topraklarda yetişenlere boşuna yiğido denmiyor,Cumhuriyetin temelleri bu şehirde atıldı, birçok dünya, olimpiyat ve Avrupa şampıyonu güreşçiler yetişti, simdide, Erkekler serbest stil 125 kiloda hemşehrimiz güreşçi Taha Akgül, Avrupa Güreş Şampiyonasında üst üste 3. kez altın madalya kazanarak Sivas'lıya Yiğido adının neden verildiğini perçinlemiş oldu, bu spora yıllarını vermiş bir büyüğü olarak bu başarıyı yeterli görmüyorum Taha Akgül kardeşimizden Dünya şampıyonluğu ve olimpiyat şampiyonluğu bekliyor başarısının devamını diliyorum.
muspol58 04.04.2014, 07:39 Taha Akgül kardeşimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum
yerliturkuaz 04.04.2014, 07:48 Eline, bileğine, yüreğine sağlık kardeşim. Seninle büyük gurur duyuyorum kardeşim. Şu yüce milletin aziz bayrağını dalgandırdınya yüreğine sağlık. Başarıların umarım kat kat artarak devam eder. Yüreğimizle inancımızla sana teşekkür ediyorum Taha kardeşim
Abdullah DuMaN 04.04.2014, 07:51 Sivasımızı temsil eden her sporcu başımızın tacıdır. Allah yolunu açık etsin
58sinan58 04.04.2014, 08:21 Allah başarılarını daim etsin yiğido
58 Amsterdam 58 04.04.2014, 10:57 Tam bir Yigido, hem guclu hem mutevaazi bir insan.
Tebrikler Taha gardasim. InsAllah basarilarin devami gelir.
Bizde bu atasporumuzu unutmuyalim.
Rahmetli amcam zamaninda koyde yasarken, zaman zaman ceketini alip kayiplara karisirdi.
Sonradan ogrendim ki adam nerde gures varsa oralara gider katilirmis, eeh sonucta pehlivan ya mecbur gucune gosterip herkese yenmek istiyor :)
gurur duyoruz yiğido helal olsun sivasımızı dünyaya duyuran yiğt
eurovision 04.04.2014, 15:13 Tebrikler Taha Akgül
MAŞALLAAH taha kardeşim avrupayı öylebir saladıki söyleyecek söz bulamıyorum.
başarılarının ,dünya ve olipıyatada devamını diliyorum.
Örükcülü 04.04.2014, 19:58 Türkiye'nin onuru, Sivas'ın gururu TAHA AKGÜL kardeşimizi kutluyoruz.. Allah başarılarının devamını getirsin.
velibircan 04.04.2014, 21:36 Birkez daha gurur duydum kocum benim Allah yar ve yardımcın olsun..
Kiymetini bilmeyen vali belediye baskanlarin utansin...!
Emre
izmirliyigido 04.04.2014, 21:47 Hemşehrimizi başarılarından ve kırdığı rekorlardan dolayı tebrik ediyoruz. Allah gücünü arttırsın. Gurur duydum vallahi..
.
cücü baba 07.04.2014, 14:30 Canım kardeşim TAHA yı canı gönülden tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum. öncelikle SİVASIMIZIN, sonrada TÜRKİYEMİZİN adını tüm dünyada gururla duyurduğu için gözlerinden öpüyorum....
Bende MİLLİ Sporcu babası olarak ne zor ve meşakkatli yollardan geçtiğini biliyorum ( MİLLİ KARATECİ, BALKAN ŞAMPİYONU, TÜRKİYE ŞAMPİYONU, AVRUPA 2. si GÖKHAN FİLİZ ) maalesef büyüklerimiz bu manada çok duyarsızlar hiç olmazsa bizler buralardan bu evlatlarımıza destek vererek bir nebze olsun onlara moral vermeliyiz....
|
|