Orijinalini görmek için tıklayınız : Benden Passo....!
Rallim58 19.04.2014, 00:21 http://resimzade.com/Show.html?i=43944&token=28988 (http://resimzade.com/Show.html?i=43944&token=28988)
6222 sayılı sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanun çerçevesinde “passolig” dayatmasının uygulama detayları ortaya çıktıkça hemen herkesin tepkisini çekmeye başladı.
6222 Sayılı Kanunun amacını hatırlayalım; Müsabaka öncesinde, esnasında veya sonrasında spor alanları ile bunların çevresinde, taraftarların sürekli veya geçici olarak gruplar halinde bulundukları yerlerde veya müsabakanın yapılacağı yere gidiş ve geliş güzergâhlarında şiddet ve düzensizliğin önlenmesidir.
Bu amaçın hiçbir yerinde, “ya stada gelirsiniz bankayı, ya da evde izlemek için decoder alırsınız lig tv’yi ihya edersiniz” yazmıyor.
Yarım asrı geçen zamandır, tozlu-topraklı 4 Eylül stadyumundan bugünlere, Sivasspor sevdalısı, Sivas sevdalısı olarak gelen bizlere, resmen ve aleni olarak “stadyuma gelmeyin” denilmesinin bir başka izahı olarak görüyorum. Aile bireylerine, hatta günü birlik misafirine dahi passolig isteyen bir projeye kim neden ve nasıl evet diyebilir anlaşılır gibi değil.
Uygulamanın özünde kişilerin kimlik bilgilerine ulaşmak var ise, bunu İl Emniyet Spor Bürosunun kamerası turnikeden geçişte başlayan taciz eder pozisyonda kayıt altında olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu uygulamaya geçiş olması ile içimden de “Emniyet görevini layıkı ile yerine getiremiyor mu?” sorusunu sormak geliyor.
Özünde masum bir disiplin altına alma operasyonu olarak düşünsek dahi, neresinden bakılırsa bakılsın, “taraftarı zoraki soydurma” olarak gördüğümü paylaşmak isterim. Amaç taşkınlık yapan, huzuru bozan, taraftarın kimliğine ulaşmak ise, Emniyetin kamera görüntülerinden adreslere ulaştığını da duyuyoruz.
Düşünülen uygulama, 7 yıldır kombine sahibi olan ve gayesi sadece Sivas ve Sivasspor olan bizleri derinden üzmüştür. Özünde “şiddete, futbol terörüne ve çirkin tezahüratlara karşı yapılan bir uygulama” olmasından dolayı desteklememe rağmen, amacın soygun olduğunu düşünüyor, “soyguna hayır” diyerek, açılması muhtemel “yiğidolardan passolige hayır” kampanyasına katılmak isterim.
Kombine sahibi olarak doğrusu “benden passo…!” diyesim geliyor. Kararsızım, bilmiyorum ne yapalım.
asabibaba 19.04.2014, 00:39 Teşekkür ediyorum ve benden de PASO diyorum.
ihtiyar yiğido 19.04.2014, 01:03 http://resimzade.com/Show.html?i=43947&token=48408 (http://resimzade.com/Show.html?i=43947&token=48408)
PASSOLİG Kart sahibi olan sporseverlerin maç biletleri, kartlarına otomatik olarak yüklenecek. Kombine biletler de artık PASSOLİG Kartlar'ına tanımlanacak. Satın alınan maçın bilgisi, tüm detaylarıyla kart sahibinin e-posta adresine ve cep telefonuna gönderilecek. Ayrıca kart sahipleri maç günleri stadyumlarda konumlandırılacak el terminalleri aracılığıyla bilet bilgilerinin yazılı çıktısını alabilecek. Kısacası, kart sahipleri yükledikleri maça ilişkin her türlü detaylı bilgiye rahatlıkla ulaşabilecek.
Taraftarların PASSOLİG Kart ile kazandıkları avantajlar yalnızca futbol müsabakaları ile sınırlı kalmıyor. Anlaşmalı şehirlerdeki toplu taşıma araçlarında ulaşım kartı olarak kullanılabilen PASSOLİG Kartlar'la kişiye özel kampanyalardan da yararlanılabiliyor. Ayrıca isteyen taraftarlar PASSOLİG Kart’larını kredi kartı olarak da tercih edebilir.
Yenilikler baştan biraz yadırganır ama insanlar kullandıkça benimser.
Kulüpleri zarara uğratan sahte bilet olayı biter.
Karaborsa önlenmiş olur
Kulübe maddi katkı sağlamayan beleş cilik önlenmiş olur
Seyirci oturacağı koltuğu bilir, v.s...
babapiton 19.04.2014, 01:20 Sistem herkesin kafasını karıştırıyor ama bence süper bir sistem tabi ki bazı beleşçi ve ortalığın karışmasını isteyen kesim buna karşı çıkıyor.(Sözüm meclisten dışarı).
Çarşı grubu örneğin neden karşı çıkıyor bu sisteme çünkü BJK stadına giden bilir,5 bin kişi bedava maça girer arkaya biraları yığarlar sonra bağırırlar.
Sistemde endişe uyandırıcı bir kaç durum olabilir örneğin "Aktif Bank" adında bir banka çıktı ortaya hiç duyulmamış.TFF yenimi kurdu nasıl oldu bilinmez.Bir sürü banka hesabı ve kredi kartı bu bankadan açılacak.
Sistemde herkes istediği bankadan bu kartı çıkarttırsaydı bu çıkar tartışmaları daha az olurdu ayrıca rekabet olacağından yıllık ücreti çoğu banka bedava yapardı bunun gibi bir çok fikirle sistem ileri ki yıllarda toparlanabilir ama artık sporda siddet ve küfür bitmesi.Futbol ve stadyum deyince aklımıza ailecek gidilecek spor müsabakası aklımıza gelmesi şart.
ROMANTİK KATİL 19.04.2014, 02:51 Ben yine diyorum; Bu bizim ödedigimiz paraların tamamı SİVASSPORUMUZA gidecekse gerekirse bir mac dahi olsa 100 TL kart parası vs ne varsa veririz; Ancak baskalarının bizleri soymasınada göz yumacak degiliz. Calık Grubunu bizim ihya edecek halimiz yok.
Yılda bir Sivasa gideceğim yılda birkaç Sivasspor maçına gideceğim Passolig alacağım.
Yılda birkez çocuğumu maça götüreceğim Passolig alacağım.
Bir yakınımı veya arkadaşımı maça götürmek isteyeceğim Passolig alacak almazsa maça giremeyecek.
Bu yapılan uygulama tribünlerdeki şiddeti önlemek değil apaçık maça gelmeyin demektir, bunu böyle yapıp herkesi Passolig almaya zorlamasalar kısa yoldan maçlara taraftar almıyoruz maçlar seyircisiz oynanacak deseler daha mantıklı olurdu.
Bu uygulamaya Türkiye genelinde büyük tepki var çoğu kulüp taraftarına Passolig alsın diye biletleri 1 Lira yapmış, Şu ana kadar Türkiye genelinde 60.000 Passolig kart satıldığı söyleniyor, Eskişehirde sadece 1 kişi almış başka yok.
Sivasta durum nasıl olur bana göre fazla talep olmaz gibime geliyor, sadece Sivasta değil ülke genelinde fazla talep olmaz kazanan yayıncı kuruluş olur biraz daha fazla decoder satar herkes maçını evinde izler stadlarda boş kalır ne olay olur nede kötü tezahürat olur herşeyi kısa yoldan çözmüş olurlar okadar...
Bu uygulamaya bende PASO diyorum.
ya arkadaşlar bu adamlar elektronik kimliğe geçmeyecek mi? geçecek. ne diye ma. i.çin ayrı kart satıyorlar demekki rant var bu işte. geç elektronik kimliğe adam lasın bileti kimliğe tanımla. şimdi kimlik için ayrı para stat bileti için ayrı para. sinema tiyatro işçinde benzer uygulama yaparlar oh gel keyfim gel. kimlik kartı ile adam müracaat eder. istediği şehirde istediği maçın biletini alır kimliğini sar gişesinde çek edere olur biter. ama yok olmaz banka yok arada kim para kazanacak
anadolu takımları için zor görünüyor türkiyede seyirci sayısı avrupaya göre çok az birde passo eklenimce yarıyarıya düşecek 1liraya hazır bilet almayanlar gidip passo çıkaracak şimdilik zor görünüyor ileride ne olur karanlık ben bir sivas vesivasspor sevdalısı olarak passomu alacağım inşallah yiğidolarımızda alacak
bence çok hoş olmuş. taraftarı olmadığın takımın maçına gidemeyeceksin. sivastaki sahte sivaslı özde geneli fenerli çakma yiğidolara kapak olur. sivassporluyum dese sivaslının kucağında maçı izleyecek. fenerliyim dese senede bir defa fener maçına gelecek oda yer bulabilirse. OOOOOHHHHHHHHH.
sivaslıadem 19.04.2014, 10:08 zaten süper lige cıktıktan sonra güvenlik güçlerinin saçma uygulamaları yüzünden taraftar ortalamamız düştü
bayrak vs. hiç bir şey getiremiyoruz maça
şimdi de bu saçma uygulama yüzünden maçlarımızı boş tribünlere oynamak zorunda kalacağız
benden de paso diyorum
senede 2-3 maç izleyen birisi olarak bu maçlar için kart çıkartmak hiç de içimden gelmiyor açıkçası:mad::mad::mad:
Bu sezon kombineyle idare ederiz.Önümüzdeki sezona kadar nasıl olsa bu işe bir çözüm bulurlar.Tahminim e-bilet devam eder fakat passolig kartı her bankadan alınır.
Aklıma gelmişken yeni emniyet müdürümüz ile görüşülsede şu kapılardaki saçma arama işlemleri bir rayına sokulsa.Kulakları çınlasın Cerrah müdürümüz sayesinde en sıkı denetim yapılan stad olmuştuk ve öyle de kaldık.Bir iki dangalak hariç Sivasspor'u seven hiçkimse artık sahaya bir şey atmıyor.
34MUAMMER58 19.04.2014, 11:01 ne hikmetse bu paso lig denilen ucube sistemi savunanlar , sisteme karşı gelenlerde bozguncu ,ortalığı karıştırmak isteyen ,beleşçiler öylemii:mad:bu sistemin amacı stadlarda güvenliğin üst düzeye çıkarılması ,giriş çıkışlardaki kargaşanın ortadan kaldırılması filan değil,futbol tüm dünyada ve ülkemizde popüler bir spor, milyonlarca taraftarı var ,bu milyonlarca taraftar aynı zamanda müşteride sayılabilir,dekoder alıyor,otobüse biniyor,bilet alıyor çay içiyor ,köfte filan yiyor ,su içiyor ,şapka forma atkı alıyor ,neticede ,inşaat sektörü gibi çok çeşitli ekmek yiyen var,birileride heralde bu sektörü tekeline alıp, bu milyonlarca müşteri[kaz]leri yolmak için böyle bir sistem geliştirmiş,nediye bukadar insan heryıl 15-25 tlyi dün kurulmuş hortumcunun aktifbankasına heryıl 25 tl ödesinki?,nediye girdiği hermaçta ayak bastı paraSI kesilsinki hortumcunun kasası doldurulsunki ?tff resmen bjk yönetim kururulu gibi olmuş ,neden böyle soygun düzenini millete dayatırki? ,bu sistemden kulüplerin çıkarı nedir?,tff nin çıkarı nedir,?eğer amaç gerçekten güvenli birstad yaratmaksa ,muhtemel olay çıkartanların belirlenmesi ise başka türlüde yapılabilirdi,mesela hortumcu bankası yerine,devletin yerli bir bankası kart basmakla görevlendirilebilir,herkes kartına hangi takımın taraftarı olduğunu kartına takımının amblemini bastırarak bildirebilir,tüm kartlar herkese 15 tl standart şekilde satılabilir bu 15 tlnin 5 tlsi karttaki amblemin basılı olduğu takımlara aktarılabilir kimseninde zoruna gitmez ,seyirci zaten bilet ücretini ödüyor,ayakbastı bastı parasıyla millet haraca bağlanmayabilir,yok ille bu para alınacaksa ,hortumcunun cebine değilde stadlarda güvenliği sağlayan polislere dağıtılmak üzere emniyet teşikilatının havuz kasasına aktarılabilir ,böylelikle hem millet soyulmamış olur,hem milletin parası emniyet teşkilatına ,devlet bankasına ,ve kulüplere azınsanmayacak gelir kapısı açılmış olur,mesela istanbuldaki sivas kökenli gs ,bjk ,fb taraftarı kartında sivasspor amblemi bastırabilir memleketinin takımına para kazandırmış olabilir ,zaten seyirci bilet parasını ödüyor kulüplerin bundan maddi zararı olmaz ,bu sisteme şimdiki haliyle PASO diyorum ,benim düşündüğüm gibi olursa kimsenin itirazının olacağını sanmıyorum
izmirliyigido 19.04.2014, 11:04 Her ne kadar açıklamalar yapılsa da halen bende dahil, pekçok kişinin anlamadığı karanlık noktalar mevcut. Ben burada çok fazla detaya girmeyeceğim ama aklımın almadığı ve şiddetle karşı çıktığım noktayı açıklayayım..
Ben Sivas'ta değilim. İzmir'deyim ve bir ayağımda İstanbul'da.. Ola ki, SİVASSPOR'umuz Ege'ye maça geldi ben de maça gitmek istiyorum. Sadece bir maç için Passolig kartı alıp bir meblağ ödeyeceğim.. Sonraaa ???...
Sonra o kart elimde patladı.. 1 yıl kullanamayacağım..
Ve diyelim ki İstanbul'a gittim ve tesadüfen SİVASSPOR'umun maçı var gitmek istiyorum.. "Hoop kardeşim o kart ile giremezsin, kart alman gerekir.." Haydi, bir daha bir meblağ daha ödeyip aldım... Sonraa ??.. Sonra o da elimde kaldı.. Bir daha kullanamayacağım..
Sonra yolum Sivas'a düştü. O haftada Sivasspor'un maçı var ve bende kardeşimle ve arkadaşlarımla maça gitmek isteyeceğim.. "Hooop kardeşim o kartlar geçmez. Yeni kart alman lazım.."
Haydi bir daha 25 TL verdim aldım. Bakın bunlar kart ücretleri sadece. Maçın bedelini de ayrı yükleteceğim ki, maça girebileyim.. Hallettim hepsini aldım maça girdim. O kartta elimde kaldı.
Şimdi soruyorum ... Ben bu kadar kartı ne yapayım? (!).. Anlayan anladı (!) :D :D ..
Yani ben bir maça gitmek istesem kaç tane kart alacağım? 1 kart her maça geçerli mi? Sivas'tan aldığım kartla deplasman maçlarına girebilecek miyim? Yanımda arkadaşım, misafirim olsa onu maça nasıl aldıracağım?
Bu uygulama taraftarı staddan tamamen kaçırtır. Olan kulübe olur. Birileri kazanacak ama kim? Bu kulübümüz olmayacak.. Bu paralar kimin cebine giriyor?
Anlayamadığım karanlık noktalar bunlar.. Onun için diyorum ki bu konuları çözmedikleri takdirde benden de "PASSO" ...
Teşekkür ederim Rallim bey kardeşim, çok güzel bir konu açmışsın.
http://resimzade.com/Show.html?i=43943&token=56376
.
izmirliyigido 19.04.2014, 11:05 Rallim bey kardeşim, birde izninle buraya bir anket ekliyorum..
.
34MUAMMER58 19.04.2014, 11:23 Birileri kazanacak ama kim? Bu kulübümüz olmayacak.. Bu paralar kimin cebine giriyor?
--------------------------------------------------------------------------------------o kazanacak kişiyi aramaya gerek yok,sistemin ihalesini çalık holding almıştır,kart basma işinide bu şahsın sahibi olduğu aktif bank yapacaktır,bu ayakbastı paralarının 2 tlden 110 kuruşda bu holdingin kasasına girecektir,bu holdingi bilmeyenlerede hatırlatıyımda öğrensin,özal döneminin prenslerinden ,enerji sektöründe tekel olmuş ,enerji ihalelerini tekeline almış ,batık iflas etmiş durumdayken ,yeni hortum düzeninde kendine yer bulmuş,bu ülkeyi yönetenin damadının holdingin ceoluğuna getirilmesiyle servetine milyar dolarlar katmış,devlet kredisiyle alınmış kendine hediye edilmiş medyasıyla hükümet ve trabzon yalakçılığı yapan kişidir ,sahibi olduğu turkuaz medya grubuna bağlı fotomaç gazetesinde sivasa ve sivasspora açıkça cephe almış kişidir ,bilmem yardımcı olabildimmi?
byemgineer 19.04.2014, 12:21 siparişimi verdim bile , çok guzel olacak çokk. beleşcıler stada gelmeyecek araya kaynamayacak ve en önemlııs hem KARABORSA bıle alı p hemde stat da taraftarımıza ve futbolcumuza kufur edemeyecekler yerlerınden kalkıp baska bır yerde ızleyelım dıyemeyecekler.... bu mılletı öpen yaranır.....:mad:
bence çok hoş olmuş. taraftarı olmadığın takımın maçına gidemeyeceksin. sivastaki sahte sivaslı özde geneli fenerli çakma yiğidolara kapak olur. sivassporluyum dese sivaslının kucağında maçı izleyecek. fenerliyim dese senede bir defa fener maçına gelecek oda yer bulabilirse. OOOOOHHHHHHHHH.
Gardaş merak ediyorum da, Fenerbahçe kabusun olup rüyalarınada giriyor mu ?:D:D:D:D:D
NoFeaRrrYiGİDo 19.04.2014, 13:55 Sistem herkesin kafasını karıştırıyor ama bence süper bir sistem tabi ki bazı beleşçi ve ortalığın karışmasını isteyen kesim buna karşı çıkıyor.(Sözüm meclisten dışarı).
Çarşı grubu örneğin neden karşı çıkıyor bu sisteme çünkü BJK stadına giden bilir,5 bin kişi bedava maça girer arkaya biraları yığarlar sonra bağırırlar.
Sistemde endişe uyandırıcı bir kaç durum olabilir örneğin "Aktif Bank" adında bir banka çıktı ortaya hiç duyulmamış.TFF yenimi kurdu nasıl oldu bilinmez.Bir sürü banka hesabı ve kredi kartı bu bankadan açılacak.
Sistemde herkes istediği bankadan bu kartı çıkarttırsaydı bu çıkar tartışmaları daha az olurdu ayrıca rekabet olacağından yıllık ücreti çoğu banka bedava yapardı bunun gibi bir çok fikirle sistem ileri ki yıllarda toparlanabilir ama artık sporda siddet ve küfür bitmesi.Futbol ve stadyum deyince aklımıza ailecek gidilecek spor müsabakası aklımıza gelmesi şart.
Yerinde Bir Uygulama Arkadaşlar Bence. Bir Sürü Olumlu Yönü Var. Mesela Parasız Giriş Ortadan Kalkar, Karaborsa Bilet Devri Biter, Kapıda Bekleme Derdi Biter ve En Önemlisi Sahte Bilet Ortadan Kalkar. Ve Yıllık Kart Ücreti Külübe Ciddi Bir Katkı Sağlar...
O kadar devlet bankası varken Çalıcı(Çalık) holdingin bankası olan Aktifbank'a verilmesinden dolayı o kartı hayatta almam !
B.DUMANLI 19.04.2014, 15:33 E-bilet sayesinde seyirci sayisinda büyük bir düsüs olacagi asikar.E-bilet uygulamasi birden degil kademeli olarak uygulanmaliydi.Girislerde gene bilet alimi olmaliydi.Türkiye capinda seyirci sayisinda cok büyük düsüsler olacaktir.Biz bu sisteme toplum olarak hazir olmadigimiz acikca görülüyorda,maalesef federasyon bunu göremiyor.
PETKOVİC 19.04.2014, 18:01 gelecek sene uygulamaya koysalardı bi yerlerine arı mı kondu sezon sonu gelmişken yapıyorlar. karşı çıkmıyorum ama bu sene olması çok gereksiz bence
ihtiyar yiğido 19.04.2014, 18:08 E-bilet sayesinde seyirci sayisinda büyük bir düsüs olacagi asikar.E-bilet uygulamasi birden degil kademeli olarak uygulanmaliydi.Girislerde gene bilet alimi olmaliydi.Türkiye capinda seyirci sayisinda cok büyük düsüsler olacaktir.Biz bu sisteme toplum olarak hazir olmadigimiz acikca görülüyorda,maalesef federasyon bunu göremiyor.
Evet sevgili yiğido kardeşim geçiş kademeli yapılmalıydı, PASSOLİG Kart alanlara teşvik için, maç girişlerinde indirimli ücret uygulanarak, kart sahibi olmak cazip hale getirilmelidir, sanırsam buda yapılacak yoksa maçlar 300-500 kişi ile oynanır,TFF'nin bunu dikkate alması lazım.
sawyer5892 19.04.2014, 18:11 Sivas halkinin ekonomik durumu ortada insanlar nazi ihtiyaclarindan kisarak maca geliyor. Ben kendi adima konusayim yeri geliyor yedigimden ictigimden kisip ogrenci halimle tum maclara geliyorum ne icin ? takimima faydali olayim diye birilerine haksiz kazanc saglayim diye degil
haa desenize çalık gurubunu. şimdi anlaşıldı vehbinin kerrakesi. olay bitmiştir. bizim için stadyum devri kapanmıştır. benden bu kadar.
Rallim58 19.04.2014, 22:51 Rallim bey kardeşim, birde izninle buraya bir anket ekliyorum..
.
Ne demek Sayın İl Temsilcim....
B.DUMANLI 20.04.2014, 03:43 Futbolda gözler derbiye çevrilmişken Passolig uygulamasının başlamasıyla beraber gelen haberler hiç de iç açıcı değil. 75 bin 145 kişilik Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nun evsahipliği yapacağı derbi için sadece 7970 Beşiktaş taraftarı bilet aldı.
Fenerbahçe'nin galibiyetle ayrılırsa şampiyonluğunu ilan edeceği Beşiktaş'ın 3 puana ulaşması halindeyse şampiyonlar ligi'ne katılm yolunda büyük avantaj elde edeceği sezonun son derbisi öncesinde bilet şoku yaşanıyor.
Aktifbank CEO'su Dr. Önder Halisdemir'den 22.30 itibari ile alınan son verilere göre;
Türkiye geneli toplam Passolig: 90.120
BJK Passolig kart:18.900
BJK-FB maçının bilet toplamı: 7.970 olarak açıklandı.
Sezonun son büyük derbisi 75 bin 145 kişi kapasiteli Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanacak.
KAYSERİ'DE 285 MANİSA'DA 250 BİLET
Derbi karşılaşması dışında bu hafta oynanan maçlardan gelen bilet haberleri de hayal kırıklığı yaratmış durumda. Dün oynanan ve evsahibi Kayseri Erciyesspor'un kümede kalma mücadelesinde misafir ekip Trabzonspor'un ise Avrupa kupalarına katılma yolunda hayati önemde olan Kayseri Erciyesspor-Trabzonspor karşılaşması için Kayseri'de sadece 285 Passolig bileti satıldı.
Kısa süre önce Manisa'da oynanan ve yine ligde kalma mücadelesinde hayati önemde olan Akhisar Belediyespor-Kayserispor karşılaşmasında ise sadece 250 Passolig bileti satıldı.
Iste olaylarin özeti.Ülkemizde bazi olaylardan ötürü futbola ilgi günden güne azalirken,futbolu daha cekici bir spor dali yapmak icin ugras verilmesi yerine E-bilet uygulamasi ile futbola büyük bir darbe vurulmustur.Sadece yeni stadyum yapmak yetmiyor insanlari stadyumlara cekmek icin.Kim 30 Milyon verirde kart alir.Biz buna hazir degilizki toplum olarak.Federasyon bos türübünlere oynadikca akli basina gelecektir.Ya o kartlar taraftara ücretsiz tahsis yapilir seyirci her mac girisinde doldurur, yada bu uygulamayi hepten kaldirirlar.
ihtiyar yiğido 20.04.2014, 09:07 Üç tür passolig kartı var, birtanesi 18 yaş altı, bilet almak için kartına para yüklemen lazım.
Diğeri bildiğimiz kredi kartı gibi, harcamalarınızda kullanabiliyorsunuz ve karttan ne kadar harcama yaparsaniz o kadar Sivasspor'a katkıda bulunuyursunuz (Ben bunu tercih ettim)
Diğer bir taneside , şayet kartınızda para yüklü olursa kredi kartı gibi alış verişlerde kullanabiliyorsunuz ve nakit çekim yapabiliyorsunuz.
Passolig kartının yıllık ücreti 15 TL.
Passolig uygulamasının kötü tarafı ailece maça gidecek olsak her bireyin passolig kartı olması gerkiyor.
Halbuki aile büyüğünün kartı ile diğer aile bireyleride maça girmesi lazımdı, TFF biraz aceleci davrandı gibime geliyor.
eurovision 20.04.2014, 13:05 passolige hayır diyorum
34MUAMMER58 20.04.2014, 13:51 SİSTEM heryerde aynı,dünya düzeni para üstüne , çıkar üstüne kurulmuş,havalimanlarında ,15 kuruşluk su 2-3 tl, simit 5 tl ,amaç ney ?milleti söğüşlemek,uçakta 1 tosta 15 20 tl ödetmek,gsm şirketleri kampanya düzenliyor,işte faturalı hatta geç ayda bu kadar konuş şukadar mesajlaş ,bukadar internet vs vs amaç ney ?millete 40 imza attırıp 1 2 ay normal fatura gönderip vazgeçersek bide boş fatura yollamak,vs vs aynı zihniyet futbolada el atmıştır,devlet hiçbir kişiye ve kuruma halkını soydurmamalı ,:mad:taraftarlar takımlarını seven bir insan değilde ,yolunacak kaz gibi görülmüştür,insanlar maçı canlı seyretmesin ,dekoder alsın,yada birahaneleri filan doldursun isteniliyor,bu sisteme olumlu yönündende bakmak gerekiyor ,öncelikle kulüplerin bazı taraftar gruplarına çıkar sağlamak amacıyla dağıttığı beleş davetiye biletlerin ,dernek bileti adı altında fanatik serserilere dağıtılan hükmü kalmayacak,taraftarsan parasını ödeyip maç seyredeceksin,millet bilet kuyruğunda beklerken ,abi işte arkadaşlar gelmeyecek bileti fazla aldım ,beklemeyin aynı paraya size verim diye satılan sahte bilet satışlarının önüne geçilecek,trübünde olası bir vakada olaya karışanların resimleri kameradan tesbit edilip kimliğine ulaşılacak ,böylelikle kimse öyle ucuz kabadayılığa filan kalkışamıyacak,koltuk kıranlar ,sahaya yanıcı, kesici,delici yaralayıcı cisim atanlar ,havai fişek,meşale yakıp kulübe milyarlarca ceza aldıran fanatikler ,tesbit edilecek bunlar trübünlerin daha güvenli olmasını sağlayacak faktörler ,bunların hiçbirini yapmadığım için sorun yok,ayrıca bu sistem 3 liglerdede uygulanmalı oralarda kan gövdeyi götürüyor stadlarda güvenlik adına hiçkimse ve hiçbir teknolojik önlem yok :mad:sadece takımlarını sevdiği için ,gönül verdiği için maçlarını canlı seyretmek isteyenlerin ,bukadar soyulmasına ,etinden ,sütünden ,yününden yararlanılan koyun gibi görülmesine karşıyım,tff bu işi çalık holdingle işbirliği yaparak değilde ,spor kulüpleriyle anlaşarak adı sanı belli devletin bir bankası sponsorluğunda sezon bitiminde yapmış olsaydı ,belki faydalı olabilirdi,bugün avrupa şansı devam eden ,kümede kalma mücadelesi veren takımların seyircisine ihtiyacı olduğu dönemde bu sistemin dayatılması akıl tutulması gibi birşey ,gördük işte kümede kalma savaşı veren erciyes sivas maçında trübünleri ful doldurmuştu,ts maçında 1 000 kişi yavardı ya yoktu onlarda 5 yemenin mutluluğuyla göbek atıyordu:D,bunun hesabını kim verecek ?enazından sezon bitene kadar normal şekilde devam edilebilirdi?konu açma yetkim yok,yetkisi olan bir yiğido kardeşim PASSOLİG UYGULAMASI NASIL OLMALIDIR başlıklı bir konu açarsa memnun olurum ,enazından taraftarlar nasıl uygulanması adına fikir beyan ederdi ,bu sistem eğer gerçekleşecekse tff nin ve bazı paragöz başkanların ve hortumcunun taraftarlara dayattığı şekilde değil ,futbolun gerçek sahibi futbolseverlerin istediği şekilde uygulamaya konulacaktır,biz varsak futbol kulüpleri ve tff var ,biz trübünde olmayacaksak takımlarımız ,boş trübünlere oynayacaksa böyle bir zorbalığı millete dayatmanın anlamı yok:mad:
eurovision 20.04.2014, 18:50 Saçma sapan Passolig uygulamasını kimse savunmasın
-Nadir maça gitme fırsatı bulabilen hiç gidemeyecek
-Sivas dışında yaşayıp da Sivas'a gelen ve gelmişken Sivasspor'un maçına gitmek isteyen gidemeyecek
-Çocuklara Sivasspor sevgisini nasıl aşılayabileceğiz
-Sivas dışından arkadaşım geldiğinde Sivasspor maçına götürmek isterim ama götüremem bu saçma uygulama yüzünden
Bu uygulamada amaç birilerini zengin etmek Sporda Şiddet ve Düzensizliği önlemekmiş ona öyle deseler birilerini zengin etmek taraftarların özgürlüğünü kısıtlamak.
Yeni güzel stadyumlarda yapılıyor taraftar ortalaması baya aşağılarda olur bu saçma uygulama ile ben öyle umuyorum ki en geç 2015-2016 sezonunda bu saçmalık kalkar
EsEnTePeLi 20.04.2014, 21:11 Bu uygulamanın savunulacak hiç bir tarafı yok. Savunanlar ya tribün ruhunun içinde kendini hiç bulmamış insanlar ya da konuyu TV'de gösterilen güzel yanlarıyla bilenler.Hemen başlanılmış yine 'beleşçiler giremez, şu olmaz bu olmaz' birader onlar giremedi diyelim size dayatacakları yıllık ücret, maç başına komisyon ücretine nasıl göz yumarsınız? Bu kadarınada pes. At gözlüğü kullanmaktan vazgeçin artık,kendinize gelin, soyguna ortak olmayın! #FişlemeyeHayır #E-BileteHayır..
Müptezel grupların stadyumdan uzaklaştırılması için yerinde olabilir ama çok saçma bir uygulama zorla verdiği karttan bide yıllık hesap işletim ücreti alıyor ayrıca benim kayadibi köyünde yaşıyan mahmut amcama bu kartı nasıl aldıracaksın ayda bir maça gelir gider kredi kartı kullanmaz kullanamazda sivasta otobuslere de ilk uygulama bunu yaptılar sonra başa çıkamadılar para da almak zorunda kaldılar.
eurovision 20.04.2014, 21:59 müptezel olsun olmasın önemli olana bu takıma bağlanmak bu takıma destek olmak
34MUAMMER58 20.04.2014, 22:56 AYAK bastı parası kesilecek 2 tl nin 110 kuruş hortumcuya ,gerikalan 90 kuruş evsahibi takıma kalacak,yıllık kartlara ödenecek vize ücretinin 7 tl 95 kuruşu kartı basacak bankaya ,geri kalanı bu uygulamaya tabi takımların taraftar sayısıyla orantılı dağıtılmak üzere havuzda toplanacak ,,neticede arabanın tekerlerinin yarısı hortumcuya çalışacak diğer yarısı takımlara özelliklede 4 büyütülmüş takımlar ihya olacak,bu sistemle senede 2 3 maça giden futbolseverlere sen maça gelme denilecek,tek kartlık geçiş herkese verilmeyecek ,paso lige başvuru yapıpda kartı eline geçmeyenler 5 tl karsılığında tek geciş bileti alabilecek
Cezası galiba yüzbin türk lirası(100.000)...
Peki bilet hasılatı ne kadar ediyor kombine harici. Kalıp 7-8 bin civarında taraftarımızın olduğunu düşünürsek çok çok 50-60.000 türk lirası hasılatımız olur. Demekki bu işten zararlı çıkıyoruz. Şöyle 20-30 bin taraftar kitlemiz olsa verirsin cezayı eski sistemle devam edersin diyeceğim ama imkansız. Ben senede bir bilemedin iki maça gideceğim ve kart alacağım. Hadi bize dokunmaz diyenler olabilir. Ama yurtdışından gelenler yada eşi dostu maça götürenler sadece bir maç için 5+15=20 türk lirası ödemek zorunda kalacaklar. Birde detaylardan kaçan bir noktada kartın ömrü bir yıllık. Yani her sene alacaksınız. Her sene vereceksiniz bu parayı demek.
Yazık global futbol global futbol dedik ama bunlar işin afedersiniz b*** çıkardılar. Demekki bir işin içinde acaip fahiş paralar dönüyorsa kan emiciler mutlaka sömürecek deha fikirler bulurlar. Maksat eğer 6222 sayılı kanunu devreye sokarak önlemler almaksa başka çözümler bulun kardeşim. Yoksa uygulamanın izahati çok güzel. Örneğin beleşçilerin önünü kesiyorsunuz, taraftar guruplarına bileti kısıtlıyorsunuz, küfür ve şiddeti önlüyorsunuz bu düşünceye amenna, ama sağ babam sağ mantığı ile hareket ediyorsanız buna DUR demeliyiz...
DoomsDay58 21.04.2014, 00:07 Bizim gibi şehir dışında yaşayanlar için çok kötü bir uygulama. Kullanamayacağımı düşünerek kart almadım, bu yüzden Antalyaspor maçına gidemeyeceğim ama benim itirazım bu uygulamaya aniden geçilmiş olmasına, en azından yeni sezonda geçilebilirdi şimdi acelesi neydi? Şunun şurasında ligin bitimine 4 hafta kalmış 4 hafta daha beklenebilirdi..
Bizim gibi şehir dışında yaşayanlar için çok kötü bir uygulama. Kullanamayacağımı düşünerek kart almadım, bu yüzden Antalyaspor maçına gidemeyeceğim ama benim itirazım bu uygulamaya aniden geçilmiş olmasına, en azından yeni sezonda geçilebilirdi şimdi acelesi neydi? Şunun şurasında ligin bitimine 4 hafta kalmış 4 hafta daha beklenebilirdi..
Passolig sistemi bu akşamki Antalyaspor-Sivasspor maçına yetiştirilemediğinden geçici bilet bastırıldı.
Kırmızı-Beyazlı kulübün genel müdür yardımcısı Adem Kart, her şeye rağmen sistemin uygulanması için statta çalışmalar yaptıklarını, ancak bu çalışmaların Sivasspor maçına yetişmediği söyledi.
YiğidoGençlik 21.04.2014, 08:23 Her ne kadar açıklamalar yapılsa da halen bende dahil, pekçok kişinin anlamadığı karanlık noktalar mevcut. Ben burada çok fazla detaya girmeyeceğim ama aklımın almadığı ve şiddetle karşı çıktığım noktayı açıklayayım..
Ben Sivas'ta değilim. İzmir'deyim ve bir ayağımda İstanbul'da.. Ola ki, SİVASSPOR'umuz Ege'ye maça geldi ben de maça gitmek istiyorum. Sadece bir maç için Passolig kartı alıp bir meblağ ödeyeceğim.. Sonraaa ???...
Sonra o kart elimde patladı.. 1 yıl kullanamayacağım..
Ve diyelim ki İstanbul'a gittim ve tesadüfen SİVASSPOR'umun maçı var gitmek istiyorum.. "Hoop kardeşim o kart ile giremezsin, kart alman gerekir.." Haydi, bir daha bir meblağ daha ödeyip aldım... Sonraa ??.. Sonra o da elimde kaldı.. Bir daha kullanamayacağım..
Sonra yolum Sivas'a düştü. O haftada Sivasspor'un maçı var ve bende kardeşimle ve arkadaşlarımla maça gitmek isteyeceğim.. "Hooop kardeşim o kartlar geçmez. Yeni kart alman lazım.."
Haydi bir daha 25 TL verdim aldım. Bakın bunlar kart ücretleri sadece. Maçın bedelini de ayrı yükleteceğim ki, maça girebileyim.. Hallettim hepsini aldım maça girdim. O kartta elimde kaldı.
Şimdi soruyorum ... Ben bu kadar kartı ne yapayım? (!).. Anlayan anladı (!) :D :D ..
Yani ben bir maça gitmek istesem kaç tane kart alacağım? 1 kart her maça geçerli mi? Sivas'tan aldığım kartla deplasman maçlarına girebilecek miyim? Yanımda arkadaşım, misafirim olsa onu maça nasıl aldıracağım?
Bu uygulama taraftarı staddan tamamen kaçırtır. Olan kulübe olur. Birileri kazanacak ama kim? Bu kulübümüz olmayacak.. Bu paralar kimin cebine giriyor?
Anlayamadığım karanlık noktalar bunlar.. Onun için diyorum ki bu konuları çözmedikleri takdirde benden de "PASSO" ...
Teşekkür ederim Rallim bey kardeşim, çok güzel bir konu açmışsın.
http://resimzade.com/Show.html?i=43943&token=56376
.
Aldığın passo kartla Türkiye'nin her yerinde maça girebiliyorsun.Her takım için ayrı kart alman gerekmiyor..Ayrıca bir passo lig kartı ile 3 kişi girebiliyor yani bir maç için 3 yükleme yaptırabiliyorsun..
Ama bu uygulama başlı başına bir soygundur.Kart olmasın demiyoruz ama bu şekilde ASLA...Madem böyle bir kart çıkacak bunu kulüplerin organize edip parasının tamamının kulüplere kalması ve kartların her yıl değil de mesela 5 yılda bir yada 3 yılda bir değiştirilmesi gerekir, ayrıca bunun bir banka kartı olması oldukça manidar (sanki yeterince kredi kartımız yokmuş gibi) bu kartların sadece maç için kullanılması en uygun olanıdır.Bu apaçık bir soygundur...Bu uygulama ile taraftar ortalaması çok düşecek umarım bu karardan dönerler..
Aşağıdaki yanlışlıklar düzeltilirse iyi bir uygulama olur ;
1) 1 yılda bir değil en az 3 yılda bir yenilenmeliydi
2) Sadece Aktifbank denen malum banka değil her banka verebilmeliydi
3) Uygulama gelecek sezon başı başlamalıydı
4) Bu olay herkese en az 4-5 ay önceden duyurulmalıydı
tykinik58 21.04.2014, 09:01 Ben pek birşey anlamadım ama yine de hayır diyorum ve Passo'nun ilk kazığı Beşiktaş - F.Bahçe maçında görülmüştür dikkat ettiyseniz. Seyirci sayısı her zaman ki seyirci sayısından çok azdı. Bu da bence Passo'dan kaynaklandı. Kan emicileri zengin etmektense bir değil bir sürü sorun yaşanacaksa bu sisteme hayır.
Üç kuruşluk maç zevkimiz vardı onun da içine ettiler. Anlayamıyorum bu zihniyeti sonuna kadar sabırla bekleyeceğim. Şu an ki 9 sezondur aldığım kamobine biletim ile içerideki son iki maça giremesem de evde 9 sezondur mevcut olan SİVASSPOR taraftar lig kartım ile TV'den izlerim. Bir daha ki sezona da akla kara ortaya çıkar.
Bu işin kaymağını yiyecek olanlar sanki bizi boş yere konuşturuyorlar gibi geliyor. "Siz konuşun konuştuğunuz kadar biz biliyoruz işimizi kanınızı emeceğiz yolumuzu bulacağız" der gibiler.
58_Buğra_98 21.04.2014, 10:25 Dakika 1 Gol 1
Ne güzel Stadlara huzur getirecek...
http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/26262404.asp
Böyle mi huzur gelecek? Hani böyle mi stadlar güvenli olacak? Ailece huzur içerisinde maçlara gireceğimiz bu şekil mi olacak????? Çok güzel çokkk ancak birileri cebini, kasasını doldurması için uydurma şeyler icat edilsin. :mad:
Kesinlikle haaayırrrrrr....
sawyer5892 21.04.2014, 10:47 bu resmen hırsızlıktır, soygundur, vurgunculuktur. Bizler takımımıza destek olmak istiyoruz birilerini zengin etmek servetine servet katmasını sağlamak istemiyoruz. Göreceksiniz bu kart yüzünden Sivassporumuz bu sezon kalan maçlarını boş stadda oynayacak ve gelecek sezon taraftar sayısında ciddi azalma olacak yönetim bunun farkında değil mi anlamıyorum. Bir yerde bir çalışma yaparken o bölgede yaşayan insanların sosyo-ekonomik durumları göz önünde bulundurulmalıdır. Acababu işi yapanlar bilmiyor mu 16-17 yaşındaki çocukların bu kartı alacak bütçeleri olmadığını veya 50 yaş ve üzeri taraftarın çoğunluğunun e-bilet işinden anlamayacağını. Türk futbolunu iyiye götürelim derken uçuruma götürüyorlar haberleri. Bu hafta gördük çoğu anadolu takımının maçını taraftar sayısındaki ciddi azalmanın sorumlusu bu kart belasını başımıza çıkaranlardır. Son olarak söylemek istediğim şey şudur; taraftar grupları olarak bu kartı protesto etmeliyiz tepkimizi demokratik bir şekilde göstermeliyiz. Maça gidenler taraftarlardır ve taraftarların istemediği bir şeyi kimse yapamaz. Tepki olarak 2 hafta kimse maça gitmesin bakalım nasıl dönüyorlar.
DoomsDay58 21.04.2014, 11:43 Passolig sistemi bu akşamki Antalyaspor-Sivasspor maçına yetiştirilemediğinden geçici bilet bastırıldı.
Kırmızı-Beyazlı kulübün genel müdür yardımcısı Adem Kart, her şeye rağmen sistemin uygulanması için statta çalışmalar yaptıklarını, ancak bu çalışmaların Sivasspor maçına yetişmediği söyledi.
Allah razı olsun abi güzel haber bu hemen antalya'ya gideyim :D
Yılda bir Sivasa gideceğim yılda birkaç Sivasspor maçına gideceğim Passolig alacağım.
Yılda birkez çocuğumu maça götüreceğim Passolig alacağım.
Bir yakınımı veya arkadaşımı maça götürmek isteyeceğim Passolig alacak almazsa maça giremeyecek.
Bu yapılan uygulama tribünlerdeki şiddeti önlemek değil apaçık maça gelmeyin demektir, bunu böyle yapıp herkesi Passolig almaya zorlamasalar kısa yoldan maçlara taraftar almıyoruz maçlar seyircisiz oynanacak deseler daha mantıklı olurdu.
Bu uygulamaya Türkiye genelinde büyük tepki var çoğu kulüp taraftarına Passolig alsın diye biletleri 1 Lira yapmış, Şu ana kadar Türkiye genelinde 60.000 Passolig kart satıldığı söyleniyor, Eskişehirde sadece 1 kişi almış başka yok.
Sivasta durum nasıl olur bana göre fazla talep olmaz gibime geliyor, sadece Sivasta değil ülke genelinde fazla talep olmaz kazanan yayıncı kuruluş olur biraz daha fazla decoder satar herkes maçını evinde izler stadlarda boş kalır ne olay olur nede kötü tezahürat olur herşeyi kısa yoldan çözmüş olurlar okadar...
Bu uygulamaya bende PASO diyorum.
Aynen noktası virgülüne kadar katılıyorum.Birileri rant sağlayacak diye passo karta geçiyorlar.Adam passo kart alacağına gider bir cafeye 5 lirasını verir ne sigara dumanı ne de öyle küfür çeker çayını yudumlar yine maçını izler.Olan takımlara olur,yayıncı kuruluş kazanır.
Arkadaşlar size 4 adımda Passolig i anlatacağım:
1) Passolig hangi bankayla anlaşmalı ?
Cevap:Aktif Bank
2)Aktif Bank kimin ?
Cevap: Çalık Grubunun
3) Çalık Grubu kimdir?
Cevap:http://www.taraf.com.tr/haber-calik-in-banksi-zarrab-a-calismis-143286/
4)Bundan kimler rant sağlayacak ?
Cevap: Bunuda milletimiz karar verir artık ;)
Aldığın passo kartla Türkiye'nin her yerinde maça girebiliyorsun.Her takım için ayrı kart alman gerekmiyor..Ayrıca bir passo lig kartı ile 3 kişi girebiliyor yani bir maç için 3 yükleme yaptırabiliyorsun..
Ama bu uygulama başlı başına bir soygundur.Kart olmasın demiyoruz ama bu şekilde ASLA...Madem böyle bir kart çıkacak bunu kulüplerin organize edip parasının tamamının kulüplere kalması ve kartların her yıl değil de mesela 5 yılda bir yada 3 yılda bir değiştirilmesi gerekir, ayrıca bunun bir banka kartı olması oldukça manidar (sanki yeterince kredi kartımız yokmuş gibi) bu kartların sadece maç için kullanılması en uygun olanıdır.Bu apaçık bir soygundur...Bu uygulama ile taraftar ortalaması çok düşecek umarım bu karardan dönerler..
bir kartla üç kişi girebiliyorsa bu kartın güvenliliğini yitirmiyormu katrtın amacı giren kişinin kimlik bilgileri mevcut diğer giren iki kişinin kim olduğu nasıl saptanacak o iki kişi olay çıkardı nasıl olacak
YiğidoGençlik 21.04.2014, 14:44 bir kartla üç kişi girebiliyorsa bu kartın güvenliliğini yitirmiyormu katrtın amacı giren kişinin kimlik bilgileri mevcut diğer giren iki kişinin kim olduğu nasıl saptanacak o iki kişi olay çıkardı nasıl olacak
İşte asıl sorulması gereken ve yapılış amacıyla çelişkiye düşen şeyde bu..
maksat olay çıkaranı tespit etmek değil bu sadece işin kılıfı..
Olay çıkaranı kamera ile görüntüleyemedikten sonra istediği kadar kartı olsun nasıl bulacaklar ki e zaten kamera ile görüntülenen de tespit ediliyor kartın burada ne fonksiyonu var..?
Kişiye tanımlı bir kartta 3 kişinin giriş yapabileceğini sanmıyorum. Turnikeden geçildiği anda zaten fotoğraf ekranda görünmekte. 3 kişinin giriş yapması bu anlamda işin mantığına aykırı.
bu kartı kullanırken tüm bilgilerimiz açığa çıkıyor bir nevi fişlenme
ihtiyar yiğido 21.04.2014, 16:48 bir kartla üç kişi girebiliyorsa bu kartın güvenliliğini yitirmiyormu katrtın amacı giren kişinin kimlik bilgileri mevcut diğer giren iki kişinin kim olduğu nasıl saptanacak o iki kişi olay çıkardı nasıl olacak
Sevgili yiğido kardeşim, Ailecek bile gitsen her bireyin passolig kartı olması lazım, öyle bir kartla üç kişi felan giremiyor sen bigi kirliliğine bakma.
Hiç değilse aile reisi nin kartı ile eş ve çocukları girebilse idi daha mantıklı olurdu ama olmadı.
Bu uygulamanın iyi yanlarıda var ,tabi ki kötü yanlarıda.
Bizim toplumun sosyal yapısı örf ve adetleri göz önüne alınmadan TFF tarfından biraz aceleci davranılarak alınmış bir karar.
Yok çalık grubu zengin edilecekmiş hamasetine bakma, bir hızmet veriliyor elbette bir firma bunu üstlenecek, ama yıllık kart ücreti alınmaması gerkirdi, nitekim öyle de olacakmış ama buna kulüpler ihtiraz etmiş, çünkü kart ücretlerinden kulüplere de pay var
Bu uygulama pat diye öyle damdan düşer gibi değil, kademeli uygulanmalıydı ki insanlar alışşın
Artık 4 eylül stadyumuna beleşçiler giremeyecek kartın en güzel yönü bu olsa gerek tabi uygulamaya konulursa
34MUAMMER58 24.04.2014, 00:34 Hortumcu yandaşlığı nasıl bişey bilmiyorum ,bu hortumcuda belli bir siyasi yapıya sırtını dayamış diye, hortumculuğu savunmak abesle iştigaldir:mad:,eğer bu ülkede sözde stad güvenliği sağlanacak diye,sporda şiddet yasası çerçevesinde böyle bir saçma ve adil olmayan uygulama yapılıyorsa ve ne hikmetse bu sistem devletten ihale almaya doymayan bir hortumcuya veriliyorsa ,ve bu kart paralarından alınacak yıllık ücret adı altında alınacak haraç paralarının aslan payını ne üdüğü belli olmayan bu banka alınacaksa ,ve her maça girişte alınacak ayak bastı parasının yarıdan fazlası bu bankaya akacaksa ,bunun lamı cimi yoktur ,bunun adı düpe düz soygun,hortum,hırsızlık,insafs ızlık,sporda şiddeti önliyecem derken ,futbol terörünü hortlatmaktır,ortada bilgi kirliliği çok ,kimse neyin ne olduğunu tam bilmiyor,kuralları okudukça öğreniyoruz ,bikere kart paralarının 7 95 tlsi bu bankaya kalanı takımlara,ayak bastı parasının 2 tlden 110 kuruş bu bankaya kalanı takımların oluşturacağı havuza toplanacakmış,maça hergitmek isteyen mutlaka kart çıkaracak,çocuğu eşide gitse onlarda ayrı ayrı kart alacak ,istanbulda kart alan sadece kendi şehrindeki kendi takımının maçına gidebilecek,ankara yada sivasda maça gitmek isteyen yine yeni kart çıkarttıracak ,vs vs........ neresinden bakarsak bakalım adaletsiz ve haksız bir uygulama, senede 2 3 kez maça gidenler için tam bir fiyasko uygulama, bunu savunmanın haklı ve mantıklı birtarafı yok,kimin ne hakkı var ,takımlarını seven taraftarları böyle cezalandırmaya ,durduk yere böyle icat çıkartmaya ne gerek vardı,velevki böyle bir uygulama yapılacak herşey düşünülerek yapılmalıydı,bu dünyada herşey para değil ,biz varsak bu takımlar ve tff olacak ,biz yoksak ne tff ye ,nede bu lige ,nede boş trübünlere oynayacak futbolculara gerek olacak,futbolcular kendilerini TARAFTARLAR canlı seyrederken başka oynar , kendilerini tvden seyretttiklerini bilerek başka oynaRLAR,kimin ne hakkı vardı, sezonda 4 5 defa istanbuldaki maça 1 defa da ankaradaki maça gidiyordum ,kafam bozulsa sivasa gitsem maç izliyemeyeceğim ankaraya gitsem izleyemeyeceğim ,herşehirdeki maça ayrı ayrı kartmı çıkaracaz yaw ,eğer bu sistemi benim başkanımda savunuyorsa ,para gelsinde nasıl gelirse gelsin , taraftar gelmezsede keyfi bilir ,kafasındaysa ,ben böyle bir yönetimin başında olduğu takımın taraftarlığını yapmam ,uzaktan uzağa yine severim takımı o ayrı tabiki ,BU KARARı sadece tff ve kulüp başkanları almışlar ,hiç taraftarlara sormuşlarmı? ,biz böyle uygulama yapacağız siz ne düşünüyorsunuz diye ,RESMEN FUTBOLSEVERLER,POTANSİYEL MÜŞTERİ ,KÜMESE BAĞLANMIŞ TAVUK,YOLUNMAYA ALIŞIK KAZ YERİNE konulmuştur :mad:
YiğidoGençlik 24.04.2014, 08:49 yolunmaya alıştık da benim anlamadığım bazı yolunanların bu duruma çanak tutması, bankayı, tff yi, hatta kulüpleri anladık da size ne oluyor be haybeden para vermek hoşunuza mı gidiyor biz böyle oldukça bizi yolan da çok olur haydi kolay gelsin..
istanbul dışında şubesi olmayan bir bankanın bu kadar para kazanması normal geliyorsa insanımıza diyecek bir şey yok. bir tarafta iyi veya kötü yurt çapında örgütlenip iş imkanı sağlayan bankalar diğer tarafta aktif bank.
karta basvuru yaptıktan sonra kartın gelmesını beklıyorsun ve gelen kart ıle turkıyenın her yerınde ıstedıgın maca gıdebılırsın sen su takımlısın gıremezsın dıye bır durum yok ayrıca ayak bastı parası falan yok ben gecen hafta maca gıttım ayak bastı parası tamamen uydurma kartına parayı yukluyorsun sonra stad gıselerınden veya ınternetten mac bıletını yukluyprsun kartına bu onemlı macta bu sorunları asıp takımımıza destek olmalıyız...
sıvaslıgenç 24.04.2014, 13:42 Saçma ve Türk futbol seyirsicisini yavaş yavaş öldürecek bir uygulama.
Zaten Anadolu kulüplerin seyirci ortalamasi bu denli az iken birde paso ligi dayatırsan kimse zahmet edipte o karti cikartip maça gitmez.
Bazilari bu uygulamayla taraftar gruplarinin biteceğini seviniyor be kardesim tüm takimlarin göz bebeği o beğenmediğiniz taraftar gruplarıdır gfb , çarşı , yg fark etmez.
Olaya birde su yönden bakarsak herkes maça gittiğinde küfür hakaret vs. Seyler yapmıştır bu maçta o anki psikolojiyle hoş karsilanir ama sen en ufak şeyde fislenmekten mutlu olurmusun? Veyahutta takimin şampiyon olmus cikarip bir maytap meşale yakmak istedin ancak e-bilet ile fislendigini bilip korkarak yakanamadin bu mutlu edermi ? Bu uygulama tribün kültürünü yok edecek yavas yavaş onun için E-BİLETE HAYIR...
|
|