Orijinalini görmek için tıklayınız : Taha Akgül Dünyanın 1 Numarası


F. Şahin
13.05.2014, 15:40
FILA, son yıllarda yakaladıkları çıkış ve kazandıkları madalyaları baz alarak belirlediği “En İyi Güreşçiler” ödülüne Dünya Şampiyonu Milli Güreşçi Rıza Kayaalp’ten sonra bir Türk güreşçiyi daha layık gördü.

Serbest stilde son 3 senenin Avrupa Şampiyonluğunu elde ederek kırılması zor bir rekorun altına imza atan Milli Güreşçi Taha Akgül, Dünya arenasında ilk sıraya oturarak ne kadar başarılı ve iyi bir sporcu olduğunu bir kez daha ispat etti. Finlandiya’da organize edilen Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası’nda rakiplerine puan vermeden üst üste 3. kez altın madalyaya uzanan milli sporcu Taha Akgül, en büyük güreş otoritesi olan FILA’nın tescili ile dünyanın en iyisi olarak Türk milletinin göğsünü kabarttı.


“ÇOK ÇALIŞARAK ZİRVEDEN İNMEYECEĞİM”

Uluslararası Güreş Federasyonu tarafından Serbest Stil 125 Kg’da zirveye çıkarılan milli güreşçi Taha Akgül, bu başarının kendisi için gurur ve mutluluk verici olduğunu belirterek, “Öncelikle bana bu yolda destek olan Federasyon Başkanımız Hamza Yerlikaya ile antrenörlerim ve aileme çok teşekkür ediyorum. Milli mayo ile mindere her çıktığımda şanlı bayrağımızı dalgalandırmak için ter döküyorum. Zirveye oturmak zor ama oradan düşmek çok kolaydır. Çok çalışarak zirveden inmeyeceğim ve uzun yıllar boyunca uluslararası arenada ülkemi en iyi şekilde temsil edeceğim. Bu başarımı Dünya ve Olimpiyat Şampiyonlukları ile taçlandıracağım.” ifadelerini kullandı.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Dünya Klasmanı’nda Rıza Kayaalp ile birlikte zirvede yerini alan milli güreşçi Taha Akgül’ü tebrik ederek kendisinden daha büyük başarılar beklediğini dile getirdi.

Kaynakhttp://kralspor.ensonhaber.com/taha-akgul-en-iyi-guresci-secildi-2014-05-13.html

PETKOVİC
13.05.2014, 16:28
sivaslı çok sporcumuz var hepsi de ayrı ayrı gururlandırıyor bizleri helal olsun!

sivaslıadem
13.05.2014, 16:33
hemşehrimizi bir kez daha tebrik ediyoruz
Artık olimpiyat şampiyonluğunu da görmek istiyoruz ki hak ediyor fazlasıyla

ihtiyar yiğido
13.05.2014, 22:35
Yiğit nerden çıkar, yiğidin harman olduğu yerden, yani yiğido şehri Sivas'tan çıkar , son yiğidimiz Taha Akgül kardeşimiz İNŞALLAH bu başarısını Dünya ve Olimpiyat şmpıyonluğu ile perçinliyecek.

SivasLady
14.05.2014, 08:36
Taha kardesimizle ne kadar gurur duysak azdir,
ins istedigi bütün basarilari elde eder,
kendisine bu yolda cok basarilar dilerim