Orijinalini görmek için tıklayınız : BAŞARIMIZ DİLLERDE

SivasSpor.Com
07.12.2005, 23:00
Sivasspor’un başarısı dillerde.
Sivasspor İdari Menajeri Bülent Uygun, Kayseri maçının perde arkasını ve Sivasspor’un devre arasında yapacağı transfer çalışmalarını gazetemize açıkladı.
Sivasspor’un beş haftadır alınan mağlubiyet ve beraberliklerle üç puana hasret kaldığını ifade eden İdari Menajer Bülent Uygun, Konyaspor ve Ankaragücü karşılaşmalarıyla bu kayıpları telafi etmek istediklerini söyledi.
Uygun, ilk olarak Kayserispor karşısında alınan bir puanı değerlendirerek, “Sivasspor’un bulunduğu yer ve konumu itibariyle ligdeki başarısı gözler önünde ve dillerde. 3 puan almak istiyorduk ama maalesef olmadı” dedi.

Kayserispor karşılaşmasında 35’inci dakikada kaleci Petkoviç’in kırmızı kart görmesinden sonra takımın 10 kişi kalmasına rağmen sahada güzel bir mücadele verdiğini söyleyen Uygun, bu mücadele ile bir puan alındığını ama oynanılan oyun ve mücadele anlamında kendilerine ait olan stillerine geri döndüklerini vurguladı.
5 haftadır şanssız goller yiyerek istenmeyen puan kayıpları yaşadıklarını dile getiren Uygun şöyle devam etti: “Ama Sivasspor’un bulunduğu yer ve ortam konumu itibariyle de ligdeki başarısı da zaten göz önünde. 3 puan almak istiyorduk ama maalesef olmadı. İyide mücadele ettik, çünkü sonucunda karşımızda Kayserispor gibi güçlü bir takım vardı. Alınan bir puanda bizim için sevindiricidir. Şimdi önümüzde tekrar bu ligin güçlü, fakat istediği çıkışı yakalayamayan Konyaspor karşılaşması var. Zor geçmeye aday bir maç ama inanıyorum ki seyircimizin desteği ile birlikte bu maçtan üç puan alarak en azından hem bu şanssızlığı kırmak hem de ligde daha iyi yerlere gelebilmenin mücadelesini vereceğiz. Zor geçecek ama bu zoru başaracak kadroya sahibiz. Sakatlıkları devam eden Hayrettin, Muhammet ve Anderson’un tedavileri devam ediyor. Maça yetiştirmeye çalışacağız” dedi.
“DOSTLUK PEKİŞTİ”
Kayseri’de yaşanan olayları da değerlendiren Sivasspor İdari Menajeri Bülent Uygun, ilk olarak Kayserispor yönetim kuruluna teşekkür etti. Uygun, “Kayserispor Yönetim Kuruluna ve oradaki bütün Kayserililere teşekkür ediyorum. Ufak tefek tatsız olaylar olmuştur ama onların yaptığı misafirperverliği Sivas ve Kayseri halkının dostluğunun daha da pekiştirilerek yürümesini sağlayacaktır. Olayların medyada değişik boyutlara taşınmış olması da bence tamamen bir abartı usulü, insanların asparagas haber aramasının altında yatan bir gerçek olarak görüyorum” dedi.
“MEDYA OLAYLARA ÇANAK TUTTU”
Kayserispor Sivasspor karşılaşmasında teknik direktörler arasında yaşanan olayların medyanın abartısı olduğunu ifade eden İdari Menajer Uygun, medyanın olaya çanak tuttuğunu söyledi.
Uygun şöyle devam etti: “Orada hocalar arasında bir münakaşa yaşanmıştır. Bu münakaşalarla ilgili çok fazla detayına girmek istemiyorum ama bir gerçek vardır. Benim futbolcumun yaptığı hatanın cezasını benim yönetim kurulum ya da ben verebilirim. Bunu ne karşı takımın hocası ve menajeri verebilir, ne de herhangi bir kimse karışabilir. Olaylarda, hocamın yapmadığı işleri yapmış gibi, seyirciye dönüp hareket etmiş gibi gösteren medyada bu işe çanak tutmuştur. Ama tabiî ki hocamın yaptığı 10 kişi kalan bir takımın attığı golden sonra sevinç gösterisidir. Belki hocalar olarak bunu yapmamamız gerekiyor ama hocamıza atılan üç tane telefon, birçok su şişesi ve çakmak vardır. Çakmağı tutup bunu yapmamamız gerektiğini ima eden bir harekettir o. Dolayısıyla bunun medyada bir savaş varmış gibi gösterilmesi yanlıştır. Kayserispor Teknik Direktörü Ertuğrul hocaya gelince de, herkesin şapkasını önüne koyarak bazı yaptığı hareketleri düşünmesi gerekir. Maçın atmosferi ve stresinden dolayı. O da gençtir benim gibi, dolayısıyla o da bir hata yapmıştır. Ama olayların provoke yönünde gitmesinin önüne geçmesi gereken odur. Hocamızda ne yaptığını iyi bilen gayet iyi bir adamdır” dedi.
“ALMANCA BİLMİYOR KÜFÜRLERİ NASIL ANLADI?”
Maçın ardından Kayserispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam’ın yaptığı açıklamada, Werner Lorant’ın kendisine küfür ettiğini iddia etmesine ise tepki gösteren Sivasspor İdari Menajeri Bülent Uygun, “Almanca bilmeyen bir insan küfürleri nasıl anladı sormak lazım” dedi.
Saha içerisinde ve soyunma odalarına giderken yaşanan olaylarda kendilerinin küfre ve hakarete maruz kaldıklarını söyleyen İdari Menajer Uygun olayları şöyle anlattı: “Şimdi orada hocamız diyor ki, bende olayların tam içinde olmadığımdan, menajer yardımcımın bana verdiği bilgiler doğrultusunda sordum. Tam tersine onların bir yöneticisi, Ertuğrul hoca ve Süleyman Hurma’nın onlara küfür ve hakaret ettiğini, orada Petkoviç’i kırmızı karttan sonra almaya gittiklerini, o pozisyonda dönüp bunlara sözlü saldırı yaptıklarını söylediler. Tabi onlar maçın stresinden dolayı kendi yaptıklarının farkında değiller belki ama hocanın Almanca bilmediği bir ortamda Almanca küfür ettiğini nerden biliyorsun. Bunu insana sorarlar bu bir. İkincisi benim kendi yardımcım diyor ki, aksine tam tersi onlar etmiştir. Futbolcu Balili’de golü attıktan sonra şeref tribününün önüne giderek formasının arkasını göstermiştir, başkanımız Mecnun Otyakmaz’a. Çünkü başkanımız kendisine, “Bu maç senin maçın, senin alman lazım, sen iyi futbolcusun, biz sana inanıyoruz” dedi. O yüzden şeref tribünün önüne gitti. Yok benim kulübemin önüne gelerek hareket yaptı gibi davranışları boşuna yapmasınlar. Orada kamera görüntüleri var. Onun dışında üçüncü olaya gelince de her ne olursa olsun, sonucunda burada verilen beyanatlarda yok. Kayseri camiası, yok Beşiktaş camiasına karşı, sanki camiaları benim hocamın karşısında göstermek gibi bir hareketin hiçbir yakışık alacağı taraf yok. O da hatasını anlamıştır büyük bir olasılıkla. Ama burada bir gerçek vardır, benim futbolcuma da, benim hocama da cezayı verecek olan benim yönetim kurulumdur. Onun haddine değildir. Almanca ettiğini iddia ettiği küfürleri de Almanca bilmeyen bir adam o küfürleri nasıl biliyor onu merak ediyorum. Bir sorsunlar ona Almanca küfürler nasıl ediliyor söylesin” dedi.
“BAŞARILI BİR PERFORMANS SERGİLEDİK”
Sivasspor’un ilk yarının bitimine iki hafta kala performansının çok iyi olduğunu ifade eden İdari Menajer Bülent Uygun devre arasında yapılacak olan transfer çalışmaları hakkında da bilgiler verdi. İlk yarı itibariyle başarılı bir performans sergilendiğini ifade eden Uygun, ikinci yarıda daha iyi bir takımını sahaya süreceklerini söyledi.
Sezon başında yönetim kurulu ile yaptığı görüşmelerde 27 puanı ilk yarı hedefi olarak belirlediğini, şu anda da iyi kötü bu hedefe yaklaşmış olduklarını vurgulayan Uygun, bu hedefi ilk yarı itibariyle başaracaklarını söyledi.
“İKİNCİ YARI HER ZAMAN İÇİN DAHA ÇETİN GEÇER”
İkinci yarının her zaman için daha çetin geçeceğini ifade eden İdari Menajer Uygun, “Hem sakatlıkların çok olması hem ligdeki diğer takımların eksiklerine göre transfer yapması, hem de futbolcular ister istemez kendilerini daha çok zorlayarak hem transferlerini hem de takımlarını bulunduğu ortamdan çıkarmak için mücadele edecektir” dedi.
Sivasspor olarak gayet başarılı bir performans gösterdiklerini ama ikinci yarıda bundan daha iyi bir performans sergilemek zorunda olduklarını ifade eden Uygun, “O yüzden takımımızda hem sakatlıkları göz önüne alarak hem rekabeti artırmak adı altında hem de kullanmadığımız bir yabancı hakkını kullanarak üç transfer yapma niyetindeyiz. Onun dışında takımdan kimseyi gönderme taraftarı değiliz. Sadece kiralık göndereceğimiz bir iki tane genç arkadaşımız var. Dolayısıyla Ankara maçından sonra 2 Ocak’ta da Antalya’da Silence Beach Otelinde devre arası hazırlık kampını geçireceğiz. Ondan sonrada ikinci yarı için daha çetin geçecek olan lige hazır girmek istiyoruz. Sivasspor ilk çıktığı yılında en azından tepeden tırnağa herkesin takdirini kazanmış, iyi mücadele eden, sahada futbolun gereğini yerine getiren, taraftarlarıyla da insanlara centilmenliği gösteren Anadolu’nun mistik insan yapısını taşıyan bir şehirdir. Bunu Sivasspor olarak gösterdik. O yüzden mutluyuz, ikinci yarıda inşallah bu performansımızı aynı şekilde devam ettiririz. Hollanda, Fransa, Almanya, İtalya ve İngiltere gibi ülkeleri gezerek araştırmalar yapacağım. Aralık ayında ise Mısır’da Afrika kupası var onu izleyeceğim ve Ocak ayının sonunda da Brezilya’da maçları izleyip tekrar bir değerlendirme yapacağım. Hem Sivasspor’un bütçesine uygun hem de bize geldiğinde bir katkı sağlayabilecek yabancıları transfer etmek için mücadele edeceğim. Hocamız ise takımın başında gerekeni yapacak. Bir yabancı hakkımızın dışında da yerli transfer düşünüyoruz. Önümüzdeki haftadan itibaren bütün takımlardaki futbolcuların gidecekleri veya kalacakları belli olur. Bende o takımda iyi olanları hocamıza rapor olarak sunarım o doğrultuda bütçemize uygun olanları transfer ederiz. Eksik bir alanımız yok ama şu anda forvete ve orta sahaya bir adam almayı düşünüyoruz” dedi

Yeniülke gazetesi

puar
07.12.2005, 23:20
süper ligde centilmenlik bizden sorulur...ligde son 5 haftadır yenemiyoruz ama hala türbünler dolu...
sivaslyız tek farkımız bu

GuNaY
08.12.2005, 00:21
dillerde olmasında ne olsun... ilk yılımızda yenildiğimiz maçlarda dahil herkese kök söktürüyoruz :D

Serd@r
08.12.2005, 00:50
Bazen o kadar şımarıyorum ki,bakın kayseri maçından sonra arkadaşların biri geldi biri gitti tebrik için bu gurur verici bir olay.SİVASSPOR için oyuncular,yönetim ve taraftarlar yüreklerini koydular bunun hediyesinin bu kadar büyük olacağını ilk sezonda kimse hesaplamamıştı.
İYİKİ SİVASLIYIM
İYİKİ SİVASSPORLUYUM
KISACASI BEN BİRYİĞİDOYUM

CÜSSKB-Aynur
08.12.2005, 08:05
dillerde olmasında ne olsun... ilk yılımızda yenildiğimiz maçlarda dahil herkese kök söktürüyoruz :D

Haklısın Günay,
Sivasspor İstanbul takımlarının bile ciddi rakibi olduğunu gösterdi.

Kaptan-58
08.12.2005, 08:16
DAHA DA İYİ OLACAĞIZ İNŞALLAH...

murat_kılıc
08.12.2005, 08:36
buna hiç şüpheniz olmasın hepsi çekinerek geliyo sivas a

Cem-Can
08.12.2005, 08:43
SİVASSPOR İLERİKİ SENELERDE SÜPER LİGİN EKOL TAKIMLARINDAN BİRİ OLACAK,ŞİMDİDEN HERKES SİVAS DEPLASMANINA KORKUYLA GELİYOR ÖNÜMÜZDEKİ SENELERDE BU ÇOK DAHA İYİ PEKİŞECEK

Etem-Murat
08.12.2005, 08:56
ARKADAŞLAR İLK FB MACINDA SİVASI T.V DEWN SEĞRETTİĞİMDE TAMAM BU TAKIM SİVASTA KOLAY KOLAY MAC VERMEZ DEDİM ÖYLEDE OLDU BJK MACI HARİC TABİ

eren1
08.12.2005, 08:57

KATILIYORUM SANA GÜNAY....

agca58
08.12.2005, 09:06
Bazen o kadar şımarıyorum ki,bakın kayseri maçından sonra arkadaşların biri geldi biri gitti tebrik için bu gurur verici bir olay.SİVASSPOR için oyuncular,yönetim ve taraftarlar yüreklerini koydular bunun hediyesinin bu kadar büyük olacağını ilk sezonda kimse hesaplamamıştı.
İYİKİ SİVASLIYIM
İYİKİ SİVASSPORLUYUM
KISACASI BEN BİRYİĞİDOYUM
çok haklısın aynen.....

Etem-Murat
08.12.2005, 09:11
BAŞARILI OLMAK TABİKİ COK ĞÜZEL DUYGUDUR HELA KİLOMETRELERCE UZAKTA İSEN SİVASIN BAŞARISI TÜM SİVASLILARIN BAŞARISI OLMALI HAYDİ SİVAS SPOR ĞÜLDÜR YÜZÜMÜZÜ DE DOSTA DÜŞMANA KARŞI YÜREĞİMİZ KABARSIN

BekirBayrak
08.12.2005, 09:19
süper ligde centilmenlik bizden sorulur...ligde son 5 haftadır yenemiyoruz ama hala türbünler dolu...
sivaslyız tek farkımız bu
cok haklısın gardas ve gonullerdekı SİVASSPOR aşkı bambaskadır
yensende yenılsende taraftarın her zaman yanında SİVASSPOR um