Orijinalini görmek için tıklayınız : Sözleşmesi Bitenler 2015
Ertuğrul Taşkıran (Kiralık)
İbrahim Toraman (Kiralık)
Aydın Karabulut (Kiralık)
Ziya Erdal (31 Mayıs 2015)
Korcan Çelikay (31 Mayıs 2015)
Kadir Bekmezci (31 Mayıs 2015)
John Utaka (31 Mayıs 2015)
Burhan Eşer (31 Mayıs 2015)
Adem Koçak (31 Mayıs 2015)
Abdurrahman Dereli (31 Mayıs 2015)
Murat Ulu (Kiralık)
Okan Ziypak (Kiralık)
NOT: Bilgileri TFF sitesinden aldım.
Bana göre (yani mümkün değil ama ben olsaydım);
Kiralık bütün oyunculara teşekkür edip takımlarına tekrar gönderilmeli.
Yerli oyunculardan Abdurrahman Dereli bizim için çok önemli bir isim. Jübile veya başka bir teklifte bulunurdum.
Yabancı isimlerden Utaka çok kaliteli bir isim ama artık takımda yer alması zor.
Diğer bütün yerli oyuncularla en az 1 yıllık sözleşme yenilemesi yapardım. Bazıları çoğunun gönderilmesini düşünüyor ama yerli oyunculara çok ihtiyaç var. Takımın kültürünü aktarmak lazım. Üstelik bunlar çok sakatlık sorunu yaşamayan, mücadeleyi esirgemeyen, ilk 11'de değişmez olan isimler. Tabi yeni yabancı hakkına göre yerli oyuncuların ücretlerinin düşme ihtimalini öngörüyorum. Maaşlarda ciddi düşüşlerle bu oyuncular seneye de takımda yer alırlar. Hem iyi oyuncular, hem de kadroda alternatif olurlar.
Yabancı kuralı yanlış anlaşılıyor genelde. Sınırsız yabancı alınacağı sanılıyor hep. Bu doğru değil. Yabancı sayısı arttıkça ekstra yükümlülükler var. Bu nedenle 10 tane yabancıyı çoğu takım almaz. Belki 1-2 tane çok genç yabancılar da alınabilir. O nedenle yerli oyunculara ihtiyaç tamamen bitmeyecek. Ama maliyetlerde azalma beklenebilir.
Yabancı kuralıyla ilgili TFF sitesine bakabilirsiniz.
Gelelim Türkiye'de sözleşmesi biten bazı oyunculara birkaç örnek verelim. Benim özellikle takip ettiğim isimlerden sözleşmesi biten bir isim yok. Hepsi kulübüyle sözleşme yenilemiş. Ama takımlarıyla sözleşmesi biten birkaç örnek oyuncu şöyle;
Djalma Campos ( Konyaspor - 31.05.2015)
Gabriel Torje ( Konyaspor - 31.05.2015)
Vargas ( Balıkesirspor - 31.05.2015)
Nizamettin Çalışkan ( Gençlerbirliği - 31.05.2015)
Dusko Tosiç ( Gençlerbirliği - 31.05.2015)
İbrahim Halil Çolak ( Kasımpaşa - 31.05.2015)
Waterman ( Karabük - 31.05.2015)
Oktay Delibalta ( Mersin İdman Yurdu - 31.05.2015)
Murat Ceylan ( Mersin İdman Yurdu - 31.05.2015)
Bu listeden en fazla 1-2 isim seçilebilir. Daha sonra kendi takip ettiğim oyunculara ayrıca değineceğim.
PETKOVİC 23.05.2015, 00:03 bizden niyeyse şunla imzalasalar dediğim bir kişi yok maalesef
58YIGIDO58 23.05.2015, 00:06 Yukaridaki isimlerden burhan ve adem i birakirim digerlerine tesekkür ederim emekleri icin.
Yeni sezon revizyon sart Arkadaslar.
hayirlisi.
Yukaridaki isimlerden burhan ve adem i birakirim digerlerine tesekkür ederim emekleri icin.
Yeni sezon revizyon sart Arkadaslar.
hayirlisi.
Bülent Uygun döneminde en son yaptığımız büyük revizyonu hatırlıyor musun? Yaşını bilmediğim için soruyorum kusura bakma. Eğer 15 yaşından küçüksen yaşını belirtmen yeterli.
Vallahi Djalma Campos, Vargas ve Waterman fena olmaz :D
Vargas memleketine gitti kolay kolay dönecek gibi görünmüyor, Djalma'yı da Konya bırakmaz ikna eder.
58YIGIDO58 23.05.2015, 00:28 Bülent Uygun döneminde en son yaptığımız büyük revizyonu hatırlıyor musun? Yaşını bilmediğim için soruyorum kusura bakma. Eğer 15 yaşından küçüksen yaşını belirtmen yeterli.
Elbettde biliyorum o zamani ben köklü revizyona gidelim demedim.
ise yaramazlari gonderip yerlerine 4-5 nokta atislari yapmaliyiz onu diyorum.
Cocuk felan degilim orta yas diyelim :)
Sivasspor lig tarihinin 58. sezonunda 10. yılına çıkacak.
Bu başarı bu gurur efsane başkan MECNUN ODYAKMAZ dan başkasının değildir.
Sivasspor geride kalan 9 yılda şampiyonlar ligi ve avrupa ligi gibi çoğu anadolu takımlarının rüyasında göremeyeceği duyguları bize yaşattı. Ne kadar gurur duysak azdır.
Sivasspor u ayakta tutan ayaklarının yere sağlam basmasını sağlayan başkanımızın takımı ekonomik ve idari açıdan iyi yönetmesidir.
Yeni sezonda yeni stadımızda yeni bir SİVASSPOR yeni heyecanlar bekliyor bizi.
Hepsinin yeri dolar yeter ki kampa yetişsin ve hocanın istediği transferler olsun mümkünse, yabancı transferinde büyük atılım bekliyorum, Bjk'nin yabancı transfer politikası örnek alınabilir, orta yaş, kaliteli futbolcular alıp, oldukça ucuza kapattılar ..
Yeni sezonda sivasspor transfer şartı:
Futbolculuğu karakter edinmiş,kumaşı sağlam,takımdaşlık duygusunu yaşayacak kulübe maddi manevi sıkıntı vermeyecek oyuncular alınmalı.
Kiralık gelen oyuncuların hepsine teşekür edip başarı dilenmeli.
A.Dereli-Adem-Kadir-Mehdi-Utaka bunlar artik gitmeli.
H.Arslan ve M.Sinan takımı fazla dağıtmamak kadro genişliği açısından bir sezon daha devam edilebilir.
Burhan konusu tam bir soru işareti gelecek sezon devam edile bilir???
Aatıf sivassporun menfaati için iyi paraya satılmalı ekonomik katkı sağlama zamanı geldi.
Batuhan kesinlikle yedek golcü olarak kulübede kalmalı.
Gelenler konusunda buraya yüzlerce oyuncu yazılabilir. Kulübün mali,şehrin sosya ekonomik yapısına uygun oyuncular alınmalı.
Sıkıntılı olduğumuz bölgeler belli yönetim ve teknik heyet gereken transferleri zaten yapacaktır...
Benim gönlümde t
asinancetin583 23.05.2015, 10:21 Bence burhan korcan ziya ve adem ile sozlesme yenilenmeli abdurrahman dereliye jubile yaptirilip diger arkadaslara da tesekkur edilmeli. Kadirin gonderilecek olmasi ile murat ceylan listedeki isimler arasinda isimize yarayabilir. Ayrica djalma da dusunulebilir.
çorluluyiğido 23.05.2015, 11:36 korcan ziya ve burhanın sözleşmesini uzatalım iyi yedek olurlar.ziyayla yarışacabilecek genç daha iyi bir oyuncu alıp fatihi kiralık pttye gönderelim.süper ligden ise djalmadan başka adam yok.erciyesten oğulcanı kesinlikle alalım
sinansakru 23.05.2015, 12:22 Tek istegim Gabriel Torje
Bu arada sözleşmesi biten Tosic bana göre Türkiye liglerindeki mevcut en iyi sol beklerden bir tanesi.
asabibaba 23.05.2015, 23:27 Bu arada sözleşmesi biten Tosic bana göre Türkiye liglerindeki mevcut en iyi sol beklerden bir tanesi.
Tosiç BJK 'ya gitti büyük ihtimal.
münihliyigido58 24.05.2015, 02:03 yapilmasi gereken tek imza adem kocak'tan geliyor. kimse ziya ve özellikle burhan gibi oyunculari kayip etmek istemez, ama onlarin yerlerini dolduracak gücte oldugumuzu düsünüyorum.
Özellikle Cicinho'nun görevi mevkisi öne kaydirilip Burhan'dan acilmasi mümkün olan sag ofansif kanat, Brezilyali futbolcu tarafindan doldurulmali.
Ilerleyen yasi ile bu oyuncunun üstün kaliteleri daha cok atak oyunumuzda ve daha az bir bicimde defans oyunumuzda kullanilmali. Cicinho'nun arkasina kanati güclendirecek yetenekli ve hizli bir sagbek getirilmeli. Bu görevi belkide geri dönecek olan cihan özkara doldurabilir. Sonucta Kaleci, sagbek, (solbek), sol kanat ve bir defansif orta saha pozisyonlarina kaliteli oyuncular bulunmali.
Aatif'in satilmasini istemez olsamda, bu antrenör, baskan ve oyuncunun kararidir, ama ayni kalitede oyuncu bulabilmek bir kac milyon euro harcasak bile garanti degil. Yinede Sergen hocanin belirledigi opsiyonlari vardir. Elde edilen gelir ise sonucta yeni oyunculara investe edilebilir, seneye ise bu opsiyon ölüyor.
Ayni anda para kazandiracak baska bir isim Ümit Kurt olabilir. Özellikle kafa toplarindaki hakimiyeti (lig istatiginde 1.) ve güclü sol ayagi bu oyuncunun degerini artiriyor. Birde yabanci siniri kalkmamis olsa oda 3-4 milyon euro ederdi, ama elde edilebilecek fiyat biraz daha düsük olacak. Baska bir opsiyon, Ümit'i sol kanata monte etmeyi denemek. O pozisyonu bu sezon en az bir kez oynadi. Ofansif katkilari tabi fazla yoktu o macta.
Yazdigim bazi opsiyonlar gayet mantikli, bazilari problemli, yine bazilari bu sekilde düsünülmüyor olunabilir, ama elimizdeki kadro'nun iskeleti gercekten saglam ve 3-4 nokta transferle kendimizi seneye cok daha iyi yerlerde görebiliriz, serefli ve tarafsiz federasyonumuz buna izin verirse tabi.
----------------ENERAMO-------------
XXXXX----------AATIF--------CICINHO
----------ADEM--------XXXXX--------
FATIH-----IBRAHIM--COSTA----XXXXX
----------------XXXXX---------------
Tosiç BJK 'ya gitti büyük ihtimal.
Evet TS ile de görüştü galiba ama Bjk ile anlaştığı söyleniyor.
Geçmişte birçok örneği var. Takımda büyük revizyon yapan Anadolu takımları perişan oluyor. Yapılan transferler tutmayınca vay hallerine. Takımın iskeleti bozulmadan yapılacak takviyelerle yeni sezona başlanılmalı.
Kiraliklar disinda henüz sözlesme yenilemeyen, Kadir, Utaka ve Abdurrahman var.
Digerleri ile sözlesme yapildi.
Bu arada 2016 yilinda sözlesmesi biten oyuncularlada sözlesme yenilenmeli veya bu transfer döneminde paraya cevrilmeli.
Geçmişte birçok örneği var. Takımda büyük revizyon yapan Anadolu takımları perişan oluyor. Yapılan transferler tutmayınca vay hallerine. Takımın iskeleti bozulmadan yapılacak takviyelerle yeni sezona başlanılmalı.
Aynen katılıyorum.
EMİR SİVASİ 58 28.05.2015, 00:06 şu kadirden kurtulalım kaptanlığıda ademden alıp CİCİNHO ya verelim utaka denen laubali adamıda def edelim burhan zaten kaldı korcanlada malesef sözleşme yenilenmiş gerisinide yollayalım gitsin hakan ve musa sinanda kiralık verilmeli
burhan,adem ve Ziya kalsin digerleri gidebilir Nizamettin , oktay ve murat ceylanda alinsa hayir demem ama daha iyi ve genc oyuncular bulmaliyiz
karasarlıyiğido 28.05.2015, 10:37 yukarıda burhan ziya ve adem kalmalı gerisi gönderilmeli hatta hakan arslan ve korcan da gönderilmeli bunlar ne bu ligin kalitesinde nede sivasın bu sene yabancı sınırlamasının kalktığını düşünürsek hem yerli futbolcular uçuzlayacak hemde yabancı oyuncu sınırı kalkacak bence acele edilmemeli ve hakan arslan gibi adamlara şans verilmemeli
yigit 2013 28.05.2015, 18:52 Kovun kovun kadiri kovun kovun allah rızası icin
EMİR SİVASİ 58 28.05.2015, 20:09 4 eylül belediyespordaki kaleci serkan ve orta sahadaki ozan kılıçoğlu mutlaka takıma alınmalı ozan kadir ve ademden 2 gömlek daha iyi ve genç kaleci serkanda korcandan çok daha iyi korcanla sözleşme uzatacağımıza bu cocugu alsaydık ya
TFF Resmi sitesindeki verilere göre ;
Korcan Çelikay ile 2018 sezonu sonuna kadar
Adem Koçak ve Burhan Eşer ile 2017 sezonu sonuna kadar sözleşme yenilenmiş.
sivaslıadem 30.05.2015, 18:32 4 eylül belediyespordaki kaleci serkan ve orta sahadaki ozan kılıçoğlu mutlaka takıma alınmalı ozan kadir ve ademden 2 gömlek daha iyi ve genç kaleci serkanda korcandan çok daha iyi korcanla sözleşme uzatacağımıza bu cocugu alsaydık ya
serkan zaten bizim oyuncumuz
4 Eylüle jest olarak transfer ettik
serkan zaten bizim oyuncumuz
4 Eylüle jest olarak transfer ettik
Serkan Demirkol, 2016 yılı sonuna kadar kiralık.
Ozan ise Giresunspor'un oyuncusu. Giresun'dan kiralık. Ama Ozan'ın Giresun ile sözleşmesi bitmek üzere. Sivasspor veya 4 Eylül alabilir belki bonservissiz olarak.
Ayrıca 4 Eylül Belediyespor'da oynayan Aykut Aydın da Sivasspor'dan kiralık bu takımda.
cetinsamet58 31.05.2015, 21:00 Ziya hariç hepsi de gitsin
çorluluyiğido 31.05.2015, 21:37 Ziya hariç hepsi de gitsin
evet düşündürücü geldi:confused::D
Ziya ile sözleşme yenilenecek demekki. Ama henüz yenilenmemiş.
Ziya Erdal'ın da sözlemesi 2017'ye kadarmış. Dönem içi sözleşme yenileme ile uzatılmış.
34MUAMMER58 06.06.2015, 23:09 ZİYA gibi kazmaların sivassporda işi yok,ziyanın oynadığı takıma isterse ronaldo gelsin,isterse messi gelsin farketmez ,keşke sözleşmesi bitseymişde layık olduğu 4.eylülde filan oynasaymış .:mad:
|