Orijinalini görmek için tıklayınız : Sesimi Duy AĞA'M

Serdar63972
14.12.2015, 11:05
Züğürt Ağa filminin en dramatik sahnesidir bana göre, Ağa’nın eline mikrofonu alıp ‘Domatez-Domatez’ diye bağırmaya başlaması…

Modern zamanda bir Züğürt Ağa profili çizmek istiyorum… Ağamız filmdeki ağa tasvirinden daha vakar. Ticarette de terlikleri giyip çiğköfte satacak hale düşmeyecek kadar başarılı, ancak o kadar başarılı. Kamyon 10 yıl önceki kamyon fakat vergileri sigortası falan yatıyor borcu yok yani… Marabalar olarak bizlerde her sene ağanın çiğköfte işine düşmeyecek kadar domatez işinden kazanıp yağında kavrulmasından memnun ve mutluyuz.

Gençlerbirliği maçı öncesinde siteye bir göz atayım dedim ve Doğubey kardeşimizin SÜRMANŞET başlıklı yazısını okuyunca tarifi zor duygulara kapıldım. Senenin sonunda Okan Buruk’la yollar ayrılacak, yeni stadla birlikte Bülent Uygun’la yeni bir heyecan yakalanacak. Başkan domatez kamyonunun üstüne, daha öncede yanında gördüğümüz Bülent Uygun’u getirerek biz heyecanını kaybetmiş Marabaları yeniden heyecana getirecekmiş.

Problemin tespiti yanlış yapılınca çözüm adına atılan adımlarda doğru olmuyor maalesef…
Sağolsun Ağamız teknik direktör konusunda bizi hiç mahcup etmedi. Hep doğru adımlar attı. Bunu kinaye olarak yazmıyorum. Sergen Yalçın’da başarılı bir hamleydi, Roberto Carlos’ta Rıza Çalımbayda, öncekileride… Yani sorun hiçbir zaman teknik direktör değildi. Taraftar heyecanını yanlış teknik direktör konusunda kaybetmedi. O zaman heyecanı burda aramak yanlış.

Gözümüzün önündeki Etoo örneğine rağmen heyecanımızı kaybettiğimiz nokta, flaş transferlerde değil…

Peki nedir bu marabanın derdi…

Ağanın elinde her türlü imkan varken, artık ordan burdan domates alıp kamyonla domates satması bizi mutlu etmiyor. Bu ticaret şekliyle bu kadar olduğunu hepimiz gördük. Beklentimiz artık altyapıya yönelip yeni yetenekler bulunması ve muhafaza edilmesi.
Sergen gitmek üzere olduğu maçlardan birinde, sonrada oyuna Beykan’ı aldı. Ayağına gelen ilk veya ikinci toptu, hafif yönünü düzeltip kaleye doğru asıldı. Az farkla auta çıktı ama takımımızda bu tür şutlara alışık olmadığımızdan mı yoksa şutu çekenin 20 yaşında oluşundanmıdır nedir bilmem heyecan-ümit-sevinç arası bir duyguyla devamını bekledim. Hala da bekliyorum.

Bir müzik emekçisinin duvarında kocaman yazılarla okuduğumu hatırlıyorum. Yetenek diye birşey yoktur, çalışmak vardır, gibi birşeydi. Futbolda buna en güzel örneğimde Hakan Şükür’dür. Onu ilk tanıdığımda çalışa çalışa öğrendiği hava toplarını yere doğru vurma özelliğinden başka birşeyi olmayan, şut çekmeyi dahi bilmeyen çok koşan bir ortalama yurdum forvetiyken 10 sene sonra Leeds maçında iki kişiyi çalımlayıp gol atan bir adama dönüşmüştü. Beykan belki Cristiano Ronaldo’dan 10 santim kısadır ama oyun yapısı ile vücut yapısı ile anımsatmıyor değil. Beykan’a hatta ve aslında yeni Beykan’lar bulup onlara, gerek fizik gerekse mental olarak Ronaldo olma ufkunu Hakan Şükür olma ufkunu kazandırabilecek bir anlayış, bu garip Marabaları yeniden heyecana getirecektir.

Biz millet olarak günü yaşarız. Kapımızdaki savaşta bile ancak günübirlik siyasetler üretiyorken yazdıklarımın bu yazıyı okuyan kardeşlerimde bir etki bırakması ümidini taşımıyorum. Fakat Sivasspor olarak 10 sene boyunca altyapımızdan çıkan 1,5 bilemedin 2,5 adam ve 10 sene boyunca bonservisi ile satıp para kazandığımız 2 bilemedin 2,5 adam mevcut durumumuzun özetidir.

Ve maalesef kara bitti… 2.Ligde 10000 kişiye oynayan takımın en hayati maçlarını 4000 kişi izliyor. Rakamdaki düşüşü taraftara kızarak çözmeye çalışmak en basiti ve en korkakcası. Hafta sonları 4 Eylül’de kurduğun takımı görücüye çıkarıyorsun, bu kadar müşteri topluyorsun. (bu işi sevda haline getirmiş arkadaşlarımı müşteri kelimesinden ayrı tutuyorum) Müşteriyle kavga etmek yerine saha sunduğun ve sunamadıklarını düşünüp harekete geçme zamanıdır.

karasarlıyiğido
14.12.2015, 11:56
yazınızdan dolayı size bir sivaslı olarak teşekkür ediyorum serdar bey çok ince detayları gözönüne sermiş ve dikkat edilmesi gereken hususları atlamadan birbir yazmışsınız ama gelin görünkü değişen hiçbirşey olmayacak küçük bakkal zihniyeti ile yönetildiğimiz sürece yani borçum yok toptancıya başım dik felsefesi ile bir yere varamayız. bence en büyük sorun taraftar olmaması zaten bu yüzden de iki kez şampiyonluğu kaçırdık bu yüzden son üç senedir düşmeye oynuyoruz ama ne bir tepki ne bir somut adım atılıyor. cünkü tepki vermeyince herkes atını istediği gibi oynatıyor. ağlamayana meme yok hesabı her sene ortalarda gidelim ne düşelim nede yukarıya oynayalım zihniyet tamamen bu yoksa neden hep aynı senaryoyu yaşıyoruz. bana bu kötü günleri taşın eline koymayıp yaşatanlara hakkım helal etmiyorum cünkü sivasspor yenilince o haftam berbat geçiyor

adres58
14.12.2015, 13:14
Ağzına sağlık Serdar gardaşım...

Çoğu zamanlarda mağlup olsak bile şu sitede çarşıda pazarda umudumuzu yüksek tutarak bildiğimiz Sivassporumuzun neler yapacağını tahayyül ederek gururla dolaşıyorduk. Gidiyor Beşiktaşı İstanbulda yeniyor rakibe ALDIRMA KARTAL dedirtiyorduk. Şampiyonluk şarkıları söylerken kim bu Muhammet ali, Mehmet Yıldız, Hayrettin, Balili dedirtiyor, her ortamda onları yalnız bırakmıyorduk.

Dediğin gibi biz marabalar bunlarla mutlu oluyorduk. Ama yanlışlar politika hataları bizleri yavaş yavaş soğutmaya başladı Yiğidomuzdan. Bir heyecan, bir kıpırdanma da şu an için yok.

Bunun çözümünü biz bilemeyiz. Sadece yitirdiklerimizi dillendiririz o kadar. Sorun belli, çözümde mutlaka bellidir. Gereken mutlaka yapılmalıdır. Nihayetinde uzun bir zaman yapılmak istenen ne ise olmamıştır, başarılamamıştır. Bunun etki-tepkilerini bir beyaz kağıtta toplamalı. Hem Taraftarın hem Yönetimin gönlüne ruhuna heyecanına hitap edecek formüller kazanılmalıdır.

Bu taraftarı yattığı yerden, derin uykusundan kaldırmalıdır bu kişiler. Yoksa gidene zarar, gelene zarar yazmak çok basit...

fatihcan58
14.12.2015, 14:06
31 yaşındayım. 25 yıla yakındır İzmirde yaşıyorum. Sivasspor' un 3.ligden itibaren bütün maçlarını takip ediyorum. Sivasa tatile geldiğimizde Sivassporun bütün maçlarına giderdim. 3.ligde, 2 ligde maç saati gelmeden bütün kapıların kapandığı günü biliyorum. Şimdi koskoca Sivas' ta tribünler bomboş 4 bin kişiye oynuyor. Ben İzmir den kalkıp Manisaya, Balıkesire, Bursaya, Ankaraya, Aydına, Denizliye deplasman maçlarına gidiyorsam kusura bakmayında Sivaslılarda gotunu koltuğa dayayıp oturacağına 2 adım yürüyüp maça gidecek. Şehrin merkezindeki stada gitmeyen taraftar şehrin dışındaki stada gidermi orası da başka bir konu.

58megayigido
14.12.2015, 23:11
Ve maalesef kara bitti… 2.Ligde 10000 kişiye oynayan takımın en hayati maçlarını 4000 kişi izliyor. Rakamdaki düşüşü taraftara kızarak çözmeye çalışmak en basiti ve en korkakcası. Hafta sonları 4 Eylül’de kurduğun takımı görücüye çıkarıyorsun, bu kadar müşteri topluyorsun. (bu işi sevda haline getirmiş arkadaşlarımı müşteri kelimesinden ayrı tutuyorum) Müşteriyle kavga etmek yerine saha sunduğun ve sunamadıklarını düşünüp harekete geçme zamanıdır.

İmzamı atıyorum bu bölüme 👍👍👍

Yönetimimizde şapkasını önüne koyması lazım
Birde bizim antreman yapılan yerde futbolcuların girdiği binanın duvarınada
Yetenek diye birşey yoktur, çalışmak vardır olan sözünün büyük harflerle yazılması gerekiyor.

58megayigido
14.12.2015, 23:19
Çok büyütülmüş takımlarda
örn gs bu sene pek iyi gitmiyor taraftarı heycanlandıracak transferde yapmadi buna binayen sayıları geçtiğimiz seneden çok az taraftarı oldu

Peki Sivasspor'umuz geçtiğimiz sene ve ondan önceki sene ve ondan önceki sene taraftarı heycanlandıracak transferler yapmadi ve taraftar sayımız gün geçtikçe azalıyor sürekli azalıyor

2+2 = 4 bukadar neden ve sonuç ilişkisi

DoomsDay58
15.12.2015, 00:15
Bunları söylüyoruz ama kime söylüyoruz? Hasbel kader belki bu yıl da paçayı kurtarır seneye yine aynı tas aynı hamamla girer yine aynı şeyleri yaşarız ya da biraz şanslıysak orta sıralarda bitiririz. 10 yıldır az çok bu kulübü takip eden herkes çözdü bu işi, herkes bir şeylerin değişmesi gereğinin farkında ama yönetenler hariç. BELKİ! onlar da farkındalar ama taraftar maçlara gelmiyor diye bir şey yapmıyorlardır!

otceken58
15.12.2015, 00:57
SİVASSPOR AŞKTIR...
Ancak ask heyecan ister, tutku ister bizler bu heyacanı tutkuyu kaybettik. Gerek Yapılan yanlis transferler gerekse hedeflerin küçük veya hiç olmaması Sivasspor taraftarını bu hale getirdi. Duşunun şampiyon olmaya yakın olduğumuz seneleri birde şimdiki halimize bakın bu formdaki taraftarın nerdeyse tamamı 35 yas ustu illaki genç arkadaşlarda var ama sayıları git gide azalan bir şekilde neden!! amaç yok keyif yok futbol yok en kısası kazanan ileriyi hedefleyen kulüp yok ortada taraftarı suçlamayın kimsenin buna Hakkı yok, her hafta aynı stresi yasatan bir AŞKİNİZ olsa gormek gitmek istermisiniz belli bir sure sonra adam bosver dersiniz. Artık bazı kişilerin bunu görmesi ve gereğini yapması veya yapmıyorsa takıma sahip çıkan birilerinin ortaya çıkması lazım. Geçenlerde şampiyon olmus Anadolu takımının hikayesini yazmıştı migroarmis abimiz bizde burdan nasibimizi almalıyız. Çözüm ne takıma ruh katacak futbolcu gerçekten keyif veren futbol ve skor tabelasına yazılan 3 puan bunlar olmadan Sivasspor kan kaybetmeye en önemlisi taraftarını kaybetmeye devam edecektir. ( not bazı arkadaşlar şimdi diyecekler kotu günde bizle olmayan hiç olmasın diye ben ve bu formda birçok kişi takımını değiştirmez ama değiştirenlerin olduğunu unutmasınlar bunları kendim icin degil genelde olanlar adına yazdım saygılar ) ...

Serdar63972
15.12.2015, 15:05
Ağzına sağlık Serdar gardaşım...

Çoğu zamanlarda mağlup olsak bile şu sitede çarşıda pazarda umudumuzu yüksek tutarak bildiğimiz Sivassporumuzun neler yapacağını tahayyül ederek gururla dolaşıyorduk. Gidiyor Beşiktaşı İstanbulda yeniyor rakibe ALDIRMA KARTAL dedirtiyorduk. Şampiyonluk şarkıları söylerken kim bu Muhammet ali, Mehmet Yıldız, Hayrettin, Balili dedirtiyor, her ortamda onları yalnız bırakmıyorduk.

Dediğin gibi biz marabalar bunlarla mutlu oluyorduk. Ama yanlışlar politika hataları bizleri yavaş yavaş soğutmaya başladı Yiğidomuzdan. Bir heyecan, bir kıpırdanma da şu an için yok.

Bunun çözümünü biz bilemeyiz. Sadece yitirdiklerimizi dillendiririz o kadar. Sorun belli, çözümde mutlaka bellidir. Gereken mutlaka yapılmalıdır. Nihayetinde uzun bir zaman yapılmak istenen ne ise olmamıştır, başarılamamıştır. Bunun etki-tepkilerini bir beyaz kağıtta toplamalı. Hem Taraftarın hem Yönetimin gönlüne ruhuna heyecanına hitap edecek formüller kazanılmalıdır.

Bu taraftarı yattığı yerden, derin uykusundan kaldırmalıdır bu kişiler. Yoksa gidene zarar, gelene zarar yazmak çok basit...

Eywallah yöneticim. Düzeltmeler için teşekkürler...

Külhan
15.12.2015, 23:35
Sivasspor süper lige cikali her macini izlemek icin cok emek sarfediyorum ama gelgörki üc sezondur sitresten baska birsey verdigi yok sebebini hepimizin bildigi yanlis transferler ve yönetimin vurdum duymaz hali bizi cok üzüyor su sitede yillardir yazilanlari hep takib ediyorum yönetim maalisef bizim elestirilerimizi hic kaala almiyor yav arkadas yönetimden biri hic degilse cikip desinki sizlerin elestirilerini anliyoruz bunlara care arayacagiz desin hic olmazsa bizde kendimize bir pay cikalim iste bu vurdum duymamazlik sebebile daha cok taraftar ve seyirci kaybedeceksiniz bizlerin yüregi kan agliyor ama siz yöneticileri bilmiyoruz bu takim küme düerse birdaha onbes yirmi senede yukari malisef zor cikar Erdal sarilar gecen günlerde bir beyanat vermis bu siteye transfer yapacagiz diye neolur arkadasim sunu biraz tarafdarinla paylas deki taraftarimiz ve seyircimiz müsterih olsun iyi transferler yapacagiz

revenge58
16.12.2015, 09:27
Uzun zaman sonra yazınıza yorum yapmak istedim. Öncelikle yazdıklarınız çok doğru hatta fazlası bile var. Paf takımımız Türkiye Şampiyonu oldu ve o takımdan bir oyuncuyu bile kadro da düşünmedik.
Sivasspor un 3.ligden günümüze kadar gelmesi belli başlı oyuncular sayesinde olmuştur. Altyapı yada bir Takım başarısı ( 2 sene haric ) olmamıştır.
Sivasspor un bir oyun düzeni,sistemi,transfer politikası,alt yapı stratejisi maalesef 10 yıllık süreçte oturmamıştır.
Öncelikle bir Uluslararası Takım Örnek alıp incelenmeli. Benim Athletic Bilbao ya ayrı bir sempatim vardır , Hiçbir yabancı oyuncu oynatmadan La liga da ve Avrupa da başarılı olmaya çalışmaktalar.
Bence Az Bir yatırımla Sivasspor Futbol Okulları,Sivas Merkeze de Sivasspor Futbol Akademisi kurulmalı. Yurtdışından ve Yurtiçinden genç oyuncular takıma kazandırılmalı.

rezi
16.12.2015, 09:49
Yazınız için teşekkürler,hiciv bu olsa gerek.Bülent Uygun gitmeden bir yıl öncesinde hem Hocanın kendi sitesine ,hemde Sivasspor resmi sitesine görüş olarak yazmıştım.Başarının devamı için altyapının olmazsa olmaz olduğunu kulübün kendi adını taşıyan ve kreşten başlayarak liseye ve hatta üniversite kurmaya yönelik bir çalışmanın yapılması gerekliliğini.Detaylarını yazmanın gereksiz olduğunu düşünüyorum.Vizyon sorunumu yoksa adamsendecilik mi bilemem ama o gün için ne yönetimden ne de hocadan bu nasıl olur diye bir çalışma olmadığını geçen yıllarda gördük.Sonuç olarak kulübün geleceğinin değil günübirlik yürütüldüğünü gecen zamanda görmüş olduk.

Serdar63972
16.12.2015, 17:11
Uzun zaman sonra yazınıza yorum yapmak istedim. Öncelikle yazdıklarınız çok doğru hatta fazlası bile var. Paf takımımız Türkiye Şampiyonu oldu ve o takımdan bir oyuncuyu bile kadro da düşünmedik.
Sivasspor un 3.ligden günümüze kadar gelmesi belli başlı oyuncular sayesinde olmuştur. Altyapı yada bir Takım başarısı ( 2 sene haric ) olmamıştır.
Sivasspor un bir oyun düzeni,sistemi,transfer politikası,alt yapı stratejisi maalesef 10 yıllık süreçte oturmamıştır.
Öncelikle bir Uluslararası Takım Örnek alıp incelenmeli. Benim Athletic Bilbao ya ayrı bir sempatim vardır , Hiçbir yabancı oyuncu oynatmadan La liga da ve Avrupa da başarılı olmaya çalışmaktalar.
Bence Az Bir yatırımla Sivasspor Futbol Okulları,Sivas Merkeze de Sivasspor Futbol Akademisi kurulmalı. Yurtdışından ve Yurtiçinden genç oyuncular takıma kazandırılmalı.

Aynı düşüncede arkadaşlar görmek güzel...

cügo58
16.12.2015, 17:19
Aynı düşüncede arkadaşlar görmek güzel...

Keşke sadece biz değilde, Yönetimde böyle dusunse.
artık vizyonu genisletmeliyiz.
bu camia şampiyonluğa oynamis bir camia ama malesef o gunlerden bu yana bunun ustune koymadik :( .

revenge58
17.12.2015, 14:04
Yönetimde asıl sorun ; Tek ve Muhalefetsiz olması...
Mecnun Başkan olmasaydı Sivasspor şu anda 1.lig de olmazdı ancak sivasspor da hiçbir zaman bir muhalefet olmamış yada olmasına izin verilmemiştir.
Yönetimden bir kişi bile http://www.transfermarkt.com.tr/ a baksa bu sene aldıklarımızdan daha iyi yabancıları aynı maliyete alırlardı...

cügo58
17.12.2015, 14:45
Sürekli Borcumuz yok kendi yagimizda kavruluyoruz deniyor.
Ne cok paramiz var ne borcumuz var deniyor. eee bu son derece dogal, sen gidip Eneramoya, Batuhana, Orhan Gülle, Ibrahim Akin gibi oyunculara hic katkisi olmadigi halde takir takir Maas ödeyip karsilik almazsan tabiki kendi yaginda kavrulursun.

cügo58
17.12.2015, 14:46
bunlara para harcayana kadar bunlar gönder, Maasdan tasarruf et ve 4 tane yeni saglam oyuncu al ve onlarin maasini öde.
Hem mac kazandirsin hem karsligini alalim artik.

cügo58
17.12.2015, 14:48
Ümitde oynmiyacaksa iyi bir bonservis bedele satmaliyiz.
Adam oturdugu yerden maasini aliyor.
Affedilmeyecek bonservisle satilmali ve o parayla saglam defans alinmali.

Serdar63972
17.12.2015, 16:52
Yönetimde asıl sorun ; Tek ve Muhalefetsiz olması...
Mecnun Başkan olmasaydı Sivasspor şu anda 1.lig de olmazdı ancak sivasspor da hiçbir zaman bir muhalefet olmamış yada olmasına izin verilmemiştir.
Yönetimden bir kişi bile http://www.transfermarkt.com.tr/ a baksa bu sene aldıklarımızdan daha iyi yabancıları aynı maliyete alırlardı...

İnşallah Kayseri maçından sonra bunu yazacağım. Çokda tepki çekecek ama ne yapalım.. :)

ready
18.12.2015, 12:57
şu kente yazıklar olsunki hep hava atarız şu kadar sivaslı var diye ne hikmetse o kadar insan içinde sivassporun yöneticileri hep aynıkişiler Allah aşkına koskaca memlekette yokmu şöyle futboldan anlayan yönetici adayları

Serdar63972
24.12.2015, 00:21
Keşke sadece biz değilde, Yönetimde böyle dusunse.
artık vizyonu genisletmeliyiz.
bu camia şampiyonluğa oynamis bir camia ama malesef o gunlerden bu yana bunun ustune koymadik :( .

Sesimizi yonetime kadar ulastiracagiz....

sebasteia
24.12.2015, 09:29
Sesimizi yonetime kadar ulastiracagiz....

yönetim mi, ne yönetimi, hangi yönetim?

bizimkilerden olsa olsa konken kulüp yönetimi olur.

sebasteia
24.12.2015, 09:32
Mecun Ağam bizimle eğleniy

triper kardeşimiz başka bir başlığa yazmış ama tam da bu başlık için cuk diye oturuyor.

mecnun ağa bizimle eğleniy...