Orijinalini görmek için tıklayınız : BİLET KOMEDİSİ

SivasSpor.Com
13.12.2005, 00:00
Sivasspor-Konyaspor maçı öncesinde yaşanan bilet karmaşası Yiğidoları canından bezdirdi.

Yiğido’ya bu kadar ihtiyaç duyulduğu dönemde yaşananlar kafalarda soru işaretleri bıraktı

Sivasspor-Konyaspor maçı öncesi tam bir bilet komedisi yaşandı. Daha önce maçlardan 3-4 gün önce satışa sunulan biletler Konyaspor maçının son günü satışa sunulurken, bilet fiyatlarına ise son dakika zammı uygulandı. Bunun yanı sıra biletlerin satılmaması için ise sadece Stadyumun ölü nokta olarak tabir edilen sevilmeyen bölümlerinin biletleri satışa sunuldu. Yiğidolar ise bunca olumsuzluk karşısında tepkisini dile getirdi.

4 Eylül Stadyumunda oynanan Sivasspor-Konyaspor maçı öncesi Yiğidolar tam bir bilet şoku yaşadı. Herkesin biletleri daha kolay temin edebilmesi için Hükümet Meydanında satışa sunulan biletler, bu kez sadece Stadyum büfelerinde satışa sunuldu. Bununla birlikte sabah saatlerinde satılması beklenen biletler, yaşanan başı boşluk nedeniyle 12.30’dan itibaren satılmaya başlandı. Yiğidoları çileden çıkaran olumsuzluklar bununla da son bulmazken, Yönetim tarafından Kale arkası 5- maraton10 YTL olarak açıklanan biletlere de zam uygulandı. Kale arkası tribünler 5, Kapalı Tribün sağ ve sol kısımları 10 YTL, maraton ise 15 YTL’den satıldı. Yiğido şok üzerine şok geçirirken ‘Bilet komedisi’ bununla da son bulmadı. Sabahın 8’in de Stadyumda kendilerine güzel bir yer şeçmek için gelen Yiğidolar, en büyük darbeyi ise biletlerin satılmaya başlanması ile yedi. Dört saat gibi uzun bir süre bilet bekleyen Sivassporlu taraftarlar bu kezde Stadyumunda istedikleri yerlerin biletlerini alamadı. Çünkü sadece Stadyumun ölü noktası olarak adlandırılan bölümlerinin biletleri satıldı. Bu kadar olumsuzluğu bir arada yaşayan Yiğidolar, haklı olarakta Yönetime tepki gösterdi.

Yiğidolar, “Maça gelmememiz için her şey yapılıyor. Neden ne. Bizi küstürmekle kimin eline ne geçecek. Biz takımımızı yalnız bırakmamak için elimizden geleni yapıyoruz ama karşılaştığımız manzara bizi canımızdan bezdiriyor. Türkiye’deki tüm taraftarlar takımlarının maçını en fazla 5 YTL’den izlerken biz 15 YTL veriyoruz. Buna da razıyız ama çektiğimiz çileyi hak etmiyoruz. Yönetimde bize sahip çıksın. Maça gelin diyorlar geliyoruz, bilet almak için canımız çıkıyor”
Hakikat Gazetesi

GuNaY
13.12.2005, 01:07
Bu bilet olayı sadece bu maçta ortaya çıkmış bir durum değil...
istanbulda oynanan maçlarda bir takım sorunlar ortaya cıkmıs ve bazı yöneticilerin olaya el koymasıyla çözülmüştü... bu konudan sorumlu yöneticimizin bir an önce olaya el atması gerekiyor... aksi takdirde bu hafta oldugu gibi stadımızın yarısı dolar :(

Serd@r
13.12.2005, 01:17
Bence bu topiğin başlığı bilet komedisi değil bilet işkencesi olmalı,lütfen saygıdeğer yönetimimiz YİĞİDO gardaşlarımıza hakketleri muameleyle karşılık veriniz ben bu cefakar taraftarın bunu hiç ama hiç haketmediğini düşünüyorum.

Dağcı
13.12.2005, 09:10
Bu işlerin bir standart uygulaması yok mu?
Her maçta farklı bir uygulamamı söz konusu?
Bilet satışının nasıl olacağını planlayan birim kim?
Bu nasıl planlama?
Bu vurdumduymazlık neden?

Futbol taraftar ile güzel, ama sen taraftarı maça almak istiyormusun istemiyormusun? Takımın son haftalardaki düşüşüne engellemek için taraftarı yanına alman lazım. Ama uygulamaya bakınca insanın kafası karışıyor.

Arif Coşkun
13.12.2005, 09:19
Bu işleri organize edecek yetenekte kimse bulunmuyormu? Gerçekten tam bir komedi.Biletler 2 gün önceden şehir merkezinde belli noktalarda satılsaymış ne olurmuş,daha çok seyirci gelir diyemi istemiyorlar yoksa.Tv. Özetlerinde izlediğim kadarıyla stad yer yer boş görünüyordu.Bu organize işlerini daha aklı başında insanara yaptırsınlar bence.

Aturan_58
13.12.2005, 10:16
Bu olaylardan çıkan sonuç Bizim kulubumüzün hala tam olarak profesyonel olamadığını göstermektedir.5-6 bin seyirci hala stadyuma bu kadar zorluktan sonra giriyorsa söylenecek fazla söze gerek yok.Böyle devam edersede yöneticilerimiz stadyumda seyirci bulamayacak........

UMTçarşı
13.12.2005, 10:21
benim anlamadığım sivassporumuzun süper ligde olabileceği en ii yerde ilk sene olması itibari ile istemeyiz ama 2yarı bir düşüş başlarsa o zaman kim gelir maça taraftarı bu kadar küstürmemeliler çekmeliyiz bu ilk senemiz biraz yönetimin de fedakarlık yapması gerekiyor .Süper lige bir demir atalım daha doğrusu yerimizi bir sağlamlaştırıp kalıcı olalım ondan sonra ne yapılırsa yapılır.
taraftara kazık atılacağına işadamlarından biraz destek istense daha ii olmazmı.

Sarkdakikisla58
13.12.2005, 10:27
bizde sonra maca niye az taraftar geliyor deniyo

abircan
13.12.2005, 10:37
2. yarı gs den başka sivasta büyük maç yok, bu şu demek ancak tek maçta dolar yada allah korusun son haftalarda düşme potasına girersek son haftalarda dolar, allah o günleri göstermesin sivasıma, yönetim taraftarı ciddiye almalı, akşamdan sabaha kararlar değiştirlmemeli öyle zırt pırt bilet fiyatıyla şunla bunla oynamak olmaz, taraftara yolunacak kaz muamelesi yapılmamalı, yönetim birazdaha çok çalışıp ürün satışı reklam vs, sponsorlukları takip etmeli, öyle stad geliriyle geçinilip büyük takım olunmuyor, bunuda yönetime öğretecek halimiz yok ya artık, lütfen sivasın insanına adam gibi adam muamelesi yapılsın, maçın nezaman oynanacağı aylar öncesinden belli, çarşamba perşembeden biletler rahatlıkla satılmaya başlanabilir, vatandaşda kuyruk çilesi çekmeden medenice biletini alıp programını yapar, ee artık bunuda çözsün lütfen yönetim

Etem-Murat
13.12.2005, 10:58
bizde sonra maca niye az taraftar geliyor deniyo

DEMİ KARDAŞ HAKLISIN

LiS67_Uğur
13.12.2005, 11:12
bu fiyatlar sivasın adamları için cok pahalı

1967_DERNEK_10UR
13.12.2005, 12:48
konya maçında yaklaşlı 8-9 bin sivasspor taraftarı vardı..bu taraftar kıtlığında yine süper bir rakam ama taraftarımızı kimse küstürmesin..

gazi58
13.12.2005, 13:38
sivas spor oyuncuları ne kadar profosyonel olursa olsun yönetim amatör olduğu sürece bir adım öne gittik ama sonraki adım gelmez.ne staddaki düzen ne bilet fiyatları ne diğer organizeler hiç başarılı değil. Denizli spor ile yapılan yenilenmiş staddaki ilk maçımız stad tam dolmadı.diger takım biletlerinin ne olduğunu heralde yönetim bilmiyor.seyircisiz oynanan oyundan ne zevk alınacak.ne olur bi düzen getirin. 40yaş üstü insanlara ..git diyen seyirci kim tarafından destekleniyor.

ercan25m
13.12.2005, 13:54
Kayserispor örneğinden Sivasspor doğru yola ulaştı derken yine hüsran yaşadık. Çünkü Kayserispor da Sivasspor gibi seyircilerinin maça gelmemesinden şikayetçiydi. Bilet fiyatlarını 2-5 ytl.den satınca görüldü ki maçlarını 7-8 bin taraftar önünde oynayan takımları, 20-25 bin seyirci kapasitesine ulaştı. Hatta bu haftaki Fb maç biletleri dahi 10 ytl.den satıldı. Ben öğrenciyim maça gitmeyide çok istiyorum ama maç biletleri bir öğrenci için biraz fazla gibi. Bu haftaki maçta bilet fiyatları Maraton 10ytl diye açıklandığında arkadaş grubu ile maratondan bilet alalım dedik,ama yine zam yapılmış, çoğu arkadaşım gelmedi maça, bende kale arkasından izlemek zorunda kaldım tabiki... Sivas'ın Kayseri gibi sanayi şehri olmadığını yöneticilerimizin bilmesi lazım. Bu şehirde herkes işçi, memur, öğrenci ve asgari ücretle geçinen insan. İnşallah bundan sonrası sivasımız ve Sivassporumuz için güzel olur. Saygılar

1967 dernek serkan20
13.12.2005, 14:06
yönetim uyuma taraftara sahip çık siz böle yaparsanız taraftar gelmez

x_burnley
13.12.2005, 17:29
OLUR BÖYLE UFAK TEPEK SORUNLAR BUNLAR GİDERİLMEYECEK BİR DURUM DEĞİL CANIMIZI SIKMAYA DEĞMEZ BU KONU EN KISA ZAMANDA HALLEDİLİR

serhankaburcuk
14.12.2005, 21:31
Bilet fiyatlarının Büyük maçlar haricinde biraz daha aşagı olması gerekir...Bu fiyatlar Sivas şartlarında çok fazla...