Orijinalini görmek için tıklayınız : Mesut Bakkalla devam edilmelidir. Çünkü,

Sivasspormysoul
22.05.2016, 13:28
Kıymetli yiğidolar,

Mesut Bakkal hocamızla PTT liginde de yola devam etmeliyiz. Eğer, Sayın Bülent Uygun gelmeyecekse tek tercihim Mesut Bakkal'dır. Çünkü,
1) Anadolu evladıdır. İyi niyetlidir. Bizden biridir. STSL yi çok iyi tanımaktadır.

2) Biraz eleştirmiş olabilirim ancak, ben gerçekçiyim. Klubumüzün yüksek menfaatleri bizi ekonomik olmaya zorluyor.

3) Elindeki kadroya yeni eklemeler yaparak önümüzdeki yıl M.Sivassporu yeniden STSL ye çıkaracaktır, içtenlikle inanıyorum.

4) Yok PTT den çıkmak çok zormuş. Hayır, bize göre zor değil. Biz kenetlenmiş çok özel bir klubüz. Şehrimiz yarı muhafazakar. Dış göç almamış. Yani kendimize yeteriz.

5) Ben büyük başkan sayın Mecnun Otyakmaz'ın muhteşem dönüşler yapacağına inanıyorum. Kişileri çok yüceltmeyi hiç tasvip etmem ama bizim başkanımız Mecnun Otyakmaz'ın çok iyi bir insan olduğuna inanırım her zaman. STSL de yada başka ligde İlhan Cavcav, Aziz Yıldırım dan başka doğal bir lider var mı? Vardır ama sadece bir tanedir. O da sayın Mecnun Otyakmaz'dır.

6) Eski savunma ağırlıklı futbolumuza hızla döneceğiz. Saldırmak yok. Savunmak var. Korkulan takım olma hüviyetimizi yeniden kazanmak zorundayız. STSL ye yeniden döndüğümüzde hesap soracağımız o kadar çok takım var ki. O hesapları mutlaka soracağız Allah'ın izni ile. Antalyaspor, Akhisarspor, Kayserispor, Bursaspor, Fenerbahçe ilk aklıma gelenler. Bunlarla oynanan ikinci yarı maçlarının (2015-2016 STSL ) sonuçlarını yiğidolar unutmadı. Yok FB son maçta Gaziantepten gelen habere göre oynamış. Maç analiz edilsin, bunun gerçek dışı olduğu anlaşılır.

Ben böyle düşündüm kıymetli yiğidolar. Bütün görüşler analiz edilsin ve bir sentez çıksın hayırlısıyla.

Has Sivas`li
22.05.2016, 13:36
Kesinlikle HAYIR :mad::mad::mad:

ofozturk
22.05.2016, 13:39
Gardaş hocasız çıkalım daha iyi. Mesut Bakkal gözümde hoca falan değil. Takıma zerre faydası olmadı.

DeSalvo58
22.05.2016, 13:41
Kararına saygım var fakat eğer ki Bakkal amca ile devam edilirse bu intihar değil de nedir ? Kendisi için her zaman söylerim Bakkal amca hoca moca değil. Yaptığı hataları 10 yaşındaki çocuk yapmaz. Hangi akla mantığa göre o değişiklikleri yaptı hala aklım almıyor. Bizi küme düşüren hocaların arasında bana sorarsanız bayrağı tutan hocadır kendisi. Değil Sivassporumuzun başında durmaması bir daha Sivasımıza girmemesi taraftarıyım. :mad:

çorluluyiğido
22.05.2016, 13:51
Hayırrr :mad:

mesut bakkala artık 1 gün dahi dayanamayızz.....

Has Sivas`li
22.05.2016, 13:54
Gardaşım sen ne çabuk konu açma yetkisine ulaştın,
bunun bir alt limiti yokmuydu acaba?

34MUAMMER58
22.05.2016, 14:13
2 puanlı sistem olsaydı BELKİ mesut hoca ideal olabilirdi,34 maç sonunda sivasspor 15 galibiyet 13 beraberlik,6 mağlubiyet filan almış olurdu,mesut hoca klasik 70 li yılların hocası ,şimdiki 3 puanlı sistemde hiçbir takımı şampiyon yapamaz,sivasspor ya bu ligin üzerinde 1 hocayla anlaşmalı,yada bu ligin tecrübeli bir hocasıyla anlaşmalı,eğer kadro korunursa büyük ölçüde,rakibi analiz edecek iyibir yardımcı hocayla domingo Lopez açık ara şampiyon yapar ,yerlilerden iismail kartal,eğer süperliğe çıkınca herşeyiyle kulüp teslim edilecekse Bülent uygun iyi gider,kimse anasının karnında teknik direktör olmuyor,dahada sıkışırsak ,bu takımın eski oyuncusu ahad kömürlüoğlu bile takımı şampiyon yapar,sivasın insanı birazda kendi evlatlarına şans tanımalı,

Sivasspormysoul
22.05.2016, 14:15
Gardaşım sen ne çabuk konu açma yetkisine ulaştın,
bunun bir alt limiti yokmuydu acaba?

Kıymetli Yiğido,
Bu yetkiyi ben talep etmedim. Sayın Adminler belirli bir mesaj kotasından sonra otomatik açıldığını söylediler. Yani ben konu açmaya çok hevesli bir kişi değilim. Sadece Sivasspor için varım. Şu kadar ki Sivasspor.com da üye olarak yeni olabilirim ama yiğido olarak çok eskiyim. Bir kez daha özenle belirtmek isterim, ben konu açmayı özel olarak dileyen bir kişi değilim, bunun böyle olmadığını zamanla göreceğiz inşallah.

Bütün yiğidolara en derin saygılarımla.

DoomsDay58
22.05.2016, 23:00
Anasayfada "Mesut Bakkalla devam ed..." başlığını görünce inme iniyordu az kalsın yapmayın böyle şeyler :D

sehrisivas
22.05.2016, 23:08
34 ten geriye doğru saymak için mi? İlk maç ilk açıklama daha 33 maç var. İkinci maç daha 32 31 3029......1 puan moral oldu 27 26...7 6 5 4 3 2 1 Sivas camiası adına Üzgünüm diye son açıklama.

yigido yakup
22.05.2016, 23:13
Sampiyonluga oynatacak hoca oyunu cok cok iyi okumali muthis taktisyen olmali Mesut hocadada maalesef bu eksik.

emekleri icin tesekkur edilmeli

dilegim duam odurki Mesut hocaya hic ihtiyac duymayiz.

asabibaba
22.05.2016, 23:14
Büyük ihtimal Mesut Bakkal ile devam edilecek.

kagansenbas
22.05.2016, 23:15
Mesut Bakkal da Kadro seçimi ve oyuna müdahale sıfır.. Böyle bir hocayla ancak idare edilir aynı son haftalarda bizim takımın yaptığı gibi yani şampiyon olmak hayal olur... Farklı bir hoca terciğimdir.
Mesela İsmail Kartal veya Bülent Uygun olabilir ;)

eyuphulagu
22.05.2016, 23:26
Eskiye rağbet olsa bit pazarına nur doğardı....Çok merak ettim;Mesut Bakkal'ın 2.veya 3. ligde çalıştırıp başarıya ulaştırdığı kaç takım var...Ben Mesut Hoca gündeme geldiğinde de kendisine ilk karşı çıkanlardandım...Sivassporun takıma maç kazandıracak;beraberliği aklına bile getirmeyecek ,takımı motive edecek,takıma maç kazandıracak bir hocayla çalışmasını istiyordum..Ama yönetim kendisini tercih etti..Sonuç ortada..Ben alınan puandan çok sonuca bakarım...Takım küme düşmüşse hoca görevini yapamamış demektir...Kendisine teşekkür ediyoruz;umarım bir daha sivassporun başına geçmez.....Mesut Bakkal kendini geliştirememiş,düz mantıkla hareket eden,altyapıdan genç oyuncu oynatmayı mecbur kalmadıkça düşünmeyen hoca tiplerinden...Çalıştığı bütün kulüplerde aldığı sonuçlara bakılırsa benim ne demek istediğim daha iyi anlaşılır...Sivasspor takımının başarıya aç genç,heyecanlı bir hocaya; sıfırdan genç bir kadroya ,yeniden yapılanmaya ihtiyacı var...Ben Mesut Bakkal 1. ligde çalıştığını ve de başarılı olduğunu hiç hatırlamıyorum....

sehrisivas
22.05.2016, 23:39
Ana menüyü açDeğiştirSayfayı izle

Mesut Bakkal

Mesut BakkalKişisel bilgileriTam adıMesut BakkalDoğum tarihi19 Mart 1964*(52*yaşında)Doğum yeriKırıkkale,*TürkiyeMevkiiOr ta sahaAltyapı kariyeri1978-1981KırıkkalesporProfesyonel kariyeri*YıllarTakımMaç(Gol)19 81-1983Kırıkkalespor1983-1993Denizlispor117(6)1990-1991→*Afyonspor*(kiralık)1(0)1 993-1994İzmirspor3(0)Toplam121(6)M illî takım kariyeri1982*Türkiye U-183(0)1985*Türkiye U-212(0)Teknik direktörlük kariyeri2005-2007Gençlerbirliği2007-2008Gaziantepspor2008-2009Gençlerbirliği2009Denizlis por2009-2010Manisaspor2010Sivasspor201 1MKE Ankaragücü2012Samsunspor2012-2013Karabükspor2013-2014Konyaspor2015Mersin İdman Yurdu* Yalnızca lig maçları ve gollerini içerir.Mesut Bakkal*(d.*19 Mart*1964,Kırıkkale), Türk eski futbolcu ve teknik direktör.*Süper Lig*ekiplerindenSivasspor'u çalıştırmaktadır.

Futbolculuk kariyeri

Teknik direktörlük kariyeriDeğiştir

1995-1997 arasında antrenör, Denizlispor altyapı 1997 yılından bu yana*Denizlispor,*MKE Ankaragücü,Gençlerbirliği*ve millî takım'da antrenörlük yaptı.Ziya Doğan'ın ayrılmasından sonra 30 Ağustos 2005'te*Gençlerbirliği*ile anlaşmıştır. Mesut Bakkal direktörlüğünde*Gençlerbirliği ,*Süper Lig'inde oynadığı 30 maçtan 14 galibiyet, 7 beraberlik ve 9 mağlubiyet alarak 2005-2006 sezonunda ligi 6. sırada bitirmiştir. 2007-2008 sezonunda*Gaziantepspor'a gelen Mesut Bakkal 15. haftada teknik direktörlükten istifa etmiştir. 19. Haftada ise 2006-2007 sezonunun sonunda ayrıldığı*Gençlerbirliği*ile tekrar anlaşmıştır. Daha sonra tekrar Gençlerbirliği teknik direktörlüğünden istifa edip*Denizlispor'u çalıştırmaya başlamıştır. Denizlispor tarafından sözleşmesi feshedildikten sonra 2009-2010 sezonunda*Manisaspor*ile anlaşmış, fakat takımın kötü gidişi nedeniyle 2009-2010 sezonunun 17. haftasında Manisaspor ile yollarını ayırmıştır.24 Mart 2010 tarihinde*Sivasspor'la anlaşmıştır ve 22 Ekim 2010 Cuma Sivasspor ile yolları ayrıldı.Teknik direktör*Ümit Özat'in teknik direktörlükten istifasından sonra*MKE Ankaragücü*teknik direktörlüğünü üstlenmiştir. Görevine gelmesiyle beraber takımla başarılı sonuçlar almaya başlamıştır.2011-12 sezonunun başlamasına 10 gün kala yeni yönetiminle çalışamayacağını açıklayıp istifa etmiştir.[3]*Sezonun ikinci yarısının 5. haftasında ise*Samsunspor'da göreve başlamıştır.Daha sonra*Kardemir Karabüksporanlaştığı duyurulmuştur.[4]6 Mayıs 2013 te yönetimin aldığı kararla sözleşmesi fesh edilmiştir ve ayrılmıştır. Aralık 2013'te ise*Konyaspor'da*Uğur Tütüneker'den boşalan teknik direktörlük görevine getirilmiştir.[5]*İlk maçına*Kayserispor*karşısında çıkmış ve 0-0 berabere kalmıştır. 2014-15 sezonu başında*Konyaspor*kulübü ile 1 yıllık sözleşme uzatmıştır.[6]25 Ekim 2014 tarihinde Konyaspor yönetimiyle masaya oturan Bakkal'ın sözleşmesi karşılıklı olarak fesh edilmiştir.[7]1 Temmuz 2015 tarihinde*Mersin İdman Yurdu*ile 1+1 yıllık sözleşme imzalamıştır.[8]*18 Eylül 2015 tarihinde Mersin İdman Yurdu'ndaki teknik direktörlük görevinden istifa etti.[9]

Teknik direktörlük istatistikleri

Kaynakça

Dış bağlantılar

Başka dilde okuSon düzenleme 29 gün önce*bir anonim kullanıcı tarafından yapıldı

Vikipedi®

*MobilMasaüstüAksi belirtilmedikçe içerik*CC BY-SA 3.0lisansı altındadır.Gizlilik

kagansenbas
23.05.2016, 00:01
Benim kafam da 3 isim var
1. Bülent UYGUN
2. İsmail KARTAL
3. Muhsin ERTUĞRAL

GokhanTurna
23.05.2016, 00:14
Alt ligi en iyi bilen hocalarla çalışmak bence daha mantıklı. Tercihim Osman Özköylü olur. Lige ertelemesiz çıkarız onunla diyorum. Bülent Uygunu eklemedim zaten onu çoğu kişi istiyor.

Alt Ligde başarılı olan hocalar şunlar:

Osman Özköylü
Hüseyin Kalpar
Uğur Tütüneker
Yücel İldiz
Engin İpekoğlu
Erkan Sözeri

Has Sivas`li
23.05.2016, 05:31
Büyük ihtimal Mesut Bakkal ile devam edilecek.

Eğer gercekten böyle bir düşünce var ise, yönetim yaptığı yanlışlardan zerre ders çıkarmamış, hatta farkında bile olmadıklarının kanıtıdır.
Bu durumda kalmasını istediğim başkanında devam etmemesi faydalı olur.

Soyözen
23.05.2016, 06:41
Bakkal ile yola devam etmek normal şartlar altında PTT 1. Lig'deki bir takım için çok saçma bir fikir değil fakat şu anda ilk defa küme düşmüş Sivasspor taraftarının ciddi tepkisini toplayacaktır. Bence en önemli şey yönetimin durumunun ve hocanın durumunun bir an önce belirlenerek yeni sezon hazırlıklarının başlamasıdır.

sebasteia
23.05.2016, 07:01
Bakkal ile yola devam etmek normal şartlar altında PTT 1. Lig'deki bir takım için çok saçma bir fikir değil fakat şu anda ilk defa küme düşmüş Sivasspor taraftarının ciddi tepkisini toplayacaktır. Bence en önemli şey yönetimin durumunun ve hocanın durumunun bir an önce belirlenerek yeni sezon hazırlıklarının başlamasıdır.

aynı fikirdeyim. mesut hoca ptt ligi için kötü/yetersiz değil.

Sivasspormysoul
23.05.2016, 07:18
Eğer gercekten böyle bir düşünce var ise, yönetim yaptığı yanlışlardan zerre ders çıkarmamış, hatta farkında bile olmadıklarının kanıtıdır.
Bu durumda kalmasını istediğim başkanında devam etmemesi faydalı olur.

Kıymetli Yiğido Has Sivas'li,

Tepkilerinizi ve düşücelerinizi çok iyi anlıyor ve tamamen ve tüm kalbimle katılıyorum. Sayın Mesut Bakkal hocamız sonuç olarak biricik takımımızı STSL de tutmayı başaramamış olduğundan dolayı başarısız addedilmekte ve böylece yolların ayrılamasının en doğal sonuç olduğu gerçeği karşımızda durmaktadır. Ancak, benim konu açımında sıralamaya çalıştığım bazı sebeplerden dolayı Mesut Bakkal hocamız M.Sivasssporumuzun başında olması hayırlı olabilir.
Çünkü, Sayın M. Bakkal

1) Kırıkkaleli bir Anadolu evladıdır. Yani yiğido kültürüne yakın bir isimdir. Kaprisli değildir en azından. Bizden biridir kısacası.

2) Camiamızı çok iyi tanımaktadır. Kaldı ki eğer bugün kaybedilen 4-5 puan olmasaydı (MS-Akhisar 1-1 / 2 puan kaybettik. Sağolsun Setkus), Bursaspor maçında son dakikada Korcan'nın kapattığı yerden yemesi (1 puan gitti), Kayseri'de Kayserispora karşı belirgin üstünlüğümüz vardı (2 puan da öyle gitti), ayrıca Antalyaspor maçını seyircisiz oynadık (2 puan da öyle gitti) toplam=2+1+2+2=7 puan +31 =38 puanla çok rahat bitirebilirdik STSL yi o zaman Yiğidolar M.Bakkal'a karşı büyük bir sempati duyarlardı herhalde. Bu puanlar dikkat ederseniz en kolay yoldan gitmiş olanlardır (Konyaspor, Tranzonspor, hatta BJK maçlarını hiç saymadım bile).

Arasonuç: Aslında M. Bakkal bu dar kadroya rağmen birşeyleri gerçekten yapmıştır. Ama, takdir Yüce Allahındır.

3) Sizce bizim gerçek puanımız kaç olurdu (Eskişehire verilen üç puan, MİY ye içerde verilen 2 puan, Rizespora Rizede verilen 2 puan vb.) Kısaca biz kaç puanla bu ligi bitirebilirdik? 46-47 puan civarında anlaşabilir miyiz? Evet dediğinizi duyar gibi oluyorum. O halde aslında biz küme düştük ama gerçekte ligi 6-7. sırada bitirebilirdik yiğido.

Arasonuç: Eğer bu kadromuzu korumayı başabilirsek PTT liginde M.Sivasspor çok ama çok açık ara üstün oynar her maçta. Yeni Stadyum, yeni genç yetenekler, Çağatay, G.Süzen vb. E.Hussain, D. Texeira ve öteki yiğidolar sizce PTT liginde ne yaparlar? Biz alttan gelen bir takım değiliz, STSL nin artık köklü takımıyız. Kaldı ki birde başımızda büyük Başkan var. Siz varsınız , ben varım, bütün yiğidolar var.

4) M. Bakkal kaprisli olmadığı veya kapris yapma gücüde olamayacağı için ekenomik olarak hizmet verecektir diye düşünmekteyim yiğido.

5) Artık oturmuş bir takımımız var, neredeyse son maçta FB yi bile yenebilirdik evet bu zorunlu olsaydı FB yi 4 Eylülde yenebilirdik, bunu siz de çok iyi biliyorsunuz yiğido. Yani yeni bir hoca ile belirsiz bir macera aramaktansa Sivası ve Sivaslıyı sevdiğini her fırsatta vurgulayan bir Anadolu çocuğuna bir şanş daha verilebilir. Kaldı ki ben de bu forumda gerçekten eleştirdim kendisini ama bugünkü konjoktür bize buna zorluyor gibi kıymetli yiğido.

6) B.Uygun'u takımın başında görmek isterim ama köprülerin altından çok sular aktı, o artık uluslararası deneyimle ve bazı ekonomik doygunluklara beraber gelecektir. Acaba, dereler yeniden tersine akar mı kıymetli yiğido. Geçmiş hiçbir zaman aynı şekilde geri gelemez öyle değil mi kıymetli yiğido.

Sonuç: İşte bu çok basit nedenlerden dolayı Sayın M.Bakkalın takımın başında kontrollü olarak kalmasını arzu ediyorum. Takımın yüksek çıkarları için. PTT ligindeki hocalar bugünkü M.Sivasspor için çok çekici olamayabilirler diye düşünmekteyim.
Bunlar benim düşüncelerim. Bütün yiğidoların çok kıymetli fikirleri benim için çok ama çok önemlidir. Çünkü hepimiz aynı kalbi besleyen damarlarız yada aynı kilimin desenleriyiz.

Hakkımızda hayırlı olsun.
En derin saygılarımla.

Has Sivas`li
23.05.2016, 07:47
Bursa maçı 3 puan,
Başakşehir maçı 2 puan,
Mersin maçı en az 1 puan,
Akhisar 2 puan
Hatta ve hatta son Fener maçında yine aynı şey, 2-0 gördünmü yaslan arkaya.
Bu giden puanların hepsini direkt olarak Mesut Bakkalın hesabına yazılır.
Taktik ve oyunu okuma konusunda son derece yetersizdir.

Rize ve Gençler maçlarında alınan 6 puanda zerre katkısı olmamıştır!!!

EBK0658
23.05.2016, 08:25
hayır hayır yüzbin kere hayır

mishka
23.05.2016, 08:26
Mesut Hoca'nın takıma kattıkları, oynattığı futbol aşikar. Kısa sürede Sivasspor'u iyi futbol oynayan takım ruhuna sahip bir ekip yaptı. Ancak takımı geriye yaslaması bütün artılarını götürdü ve sonuç olarak ligden düştük . Mesut Bakkal ile çok iyi işler yapabilirdik ama hoca inatla düşünce yapısını değiştirmiyor geriye yaslama konusunda otomatik pilota almış gidiyor. Bu yaştan sonra da değişemeyeceği için başka bir hoca doğru olur.

blacksky
23.05.2016, 09:30
Benim T.D önerim geçen sene Kayserispor'u iyi top oynayarak süper lige çıkaran.. bu süreçte kupada da büyük takımlara kök söktüren Cüneyt Dumlupınar. Karşıyaka'da sıkıntılı bir süreç geçirdi ama Karşıyaka zaten çok problemli bir kulüp. Sivasspor'da faydalı olacağını düşünüyorum.

halilxx58
23.05.2016, 09:38
Mesut Bakkal'in tecrübesi futbol bilgisi PTT icin yeterlidir, süphe yok fakat bu sezon kurdugu hatali kadrolar, yanlis oyuncu degisiklikleri, her hafta ayni bos aciklamalari vs. Sivasspor'da kredisini tüketti. Sivasspor taraftarinin artik tahammülü kalmadi Mesut hocaya. Ayrica ayni sezon tekrar süper lige cikaracak enerjisi, hirsi olmadigini düsünüyorum. PTT'de rahat bir sezon gecirmemizi rahat saglar.
O yüzden insallah Bülent Uygun takimin basina gecer, yok olmazsada PTT Liginin iyi hocalarindan Osman Özköylü gibi biri ile anlasiriz insallah.

balmandol
23.05.2016, 09:55
Benim tek bir adayım var o da 2 yıl önce Balıkesirspor'u süper lige taşıyan,bu yıl da Bandırma'yı PTT 1.lige taşıyan adam İsmail ERTEKİN. Adam sessiz sedasız işine bakıyor,çokta beyefendi,insan yüzüne bakınca seviyor adamı valla..Bu işler Batı'da dönüyor azizim batıda..Ora da futbolcu da çok,hoca da çookkkk.Takıldık kaldık Anadolu'ya.Dön dolaş yine bana gel,bu ne yaa..Bülent Uygun ismi bana hiçte iyi gelmiyor. Kaldı ki adam kaç yıldır burdan ayrı.Naçizane benim tek adayım İSMAİL ERTEKİN'dir.

59yigido58
23.05.2016, 12:41
bu takımın başına osman özköylüyü getirmek gerek adam p t t ligini çok iyi biliyor hırslı kişiliğe sahip birkaç dişli transfer kadronun büyük bir kısmı korunursa açık ara fark atarak ait oldugumuz yere döneriz

59yigido58
23.05.2016, 12:47
sivası şampiyon yapacak adaylar osman özköylü,erkan sözeri,hüseyin kalpar mesut hoca takımın başında kalmamalı yoksa bu takım iflah olmaz

Zaralı5858
23.05.2016, 13:40
bencede mesut hoca intihar olur tek calıscamız hoca bülen uygun olmalı aksi olamaz

stain
23.05.2016, 14:06
bu adamla maç kazanılmaz .

yok takımı tanıyor yok şu oluyor anlamam anlayacak durumdada değilim ben arkadaş. adam resmen ideal 11 i takımı düşürdükten sonra buldu . böyle hoca olurmu diye sormak isterim ama adam kalsın diye nerdeyse eylem yapacak bizim taraftar :)

50sekiz
23.05.2016, 14:08
Mesut Bakkal tutmadi, sirada Bahtiyar Manav mi var acaba ? :D

DoomsDay58
23.05.2016, 14:16
Tutturmuşsunuz bir şehri tanıyor lafı ne yapacak turist mi gezdirecek şehirde futbol cahilinin teki bu adam boşuna sezon başını yakmaya gerek yok PTT'nin tecrübeli hocalarından biriyle anlaşıp kadroyu ona göre kurmamız lazım aksi halde süper lige çıkışımız zora girer.

Sivasspormysoul
23.05.2016, 15:14
Tutturmuşsunuz bir şehri tanıyor lafı ne yapacak turist mi gezdirecek şehirde futbol cahilinin teki bu adam boşuna sezon başını yakmaya gerek yok PTT'nin tecrübeli hocalarından biriyle anlaşıp kadroyu ona göre kurmamız lazım aksi halde süper lige çıkışımız zora girer.

Kıymetli Yiğido,

Bir şey tutturmadık sadece bir görüş belirttik. Kaldı ki seçici ben değilim, şimdiye kadarda Sivasspor için hiç TD seçemedim. PTT ligini gözünüzde neden bu kadar abarttığınızı anlayamadım. Sivasspor mahalle takımı değil, açıkça nedenleriyle uzun uzun anlattığım gibi M.Sivassporun gerçek puanı 45-50 arasıdır, bu anlamda aslında halen bir süper lig takımıdır. Ancak formel olarak elbette PTT liginde mücadele edip STSL ye geri dönmek zorundayız. Trabzonspora sahayı dar eden lig üçüncüsü Konyasporu elinden kaçıran bir takım için PTT ligi neden bu kadar zor olacakmış anlamakta zorlanıyorum. Amiyane tabir ile, elbette çantada keklik değil yeniden dönmek. Mesut Bakkal Sivas'ta sadece takımı çalıştıracak. Turist gezdirmek gibi bir hobisi varsa o da onun işidir saygı duyarım. Konu açımında da özenli bir dille belirttiğim gibi görüşler analiz edilsin senteze ulaşılsın diye bitirdim hayırlısıyla. Bir yiğido olarak Sivassporun başında bugüne kadar 40-45 tane TD izlediğimi söylemek isterim. Özellikle bu konu başlığı altında Kıymetli Yiğido Has Sivas'li dan alıntı yaparak ek nedenler anlatmaya çalıştım. Eğer, o görüşlere de katkı yaparsanız minnettar olurum yiğido. Ancak sizin de çok iyi bildiğiniz gibi bilimde her yeni gerçeklik herkesin apaçık olduğunu düşündüğü gerçekliğe karşı doğar ve onun yerine geçer. Yani şimdilik yiğidoların önemli bir kısmı Sayın M.Bakkalı takım düşürmüş bir hoca olarak doğal olarak başarısız addediyor. Bu anlamda benim de eleştirilerim var, ancak bu durum belki hayırlara vesile olabilir. Belki M.Sivasspor buradan yeniden doğrularak sistematik bir biçimde önce STSL ardında Avrupa ligi, Şampiyonlar ligi ve nihayetinde kupa ve dünya lideri bile olabilir. Sivasımız dünya futbol endüstrisinin başkenti olabilir. Devasa bir ekonomi ortaya çıkabilir. Yoksa sadece STSL ye dönüp orada tutunarak Sivasa ne kadar katkı yapabiliriz. Sivasspor Sivasın futbol yoluyla büyük sıçramalar yapması için bir ortam oluşturabilir. Bunu şimdilik en ekonomik ve en pragmatik yollarla yapmak zorundayız. Bu anlamda Sayın M.Bakkal takımı tanıyan şehirdeki insanlarla (yiğidolarla) pozitif etkileşmelere girebilen bir kişi olarak belki önümüzdeki yıl daha doğru seçimler, daha genç futbolcular ve ek birkaç yeni transferlerle hemen işe koyulup PTT liginde büyük bir avantaj elde edebiliriz. Sonuçta Sayın M.Bakallında Milli Takım geçmişi, Gençlerbirliği hocalığı, Konyaspor hocalığı vb. var. Yani nerdeyse süper lig takımının başındaymış gibi yola devam edilebilir. Elbette taraftar yiğidolar olarak çok daha aktif biçimde M.Bakkala ya da gelebilecek bir başka yeni TD ye gidişat hakkında görüş ve önerilerimizi yüz yüze her hafta aktarmalıyız. Yani TD ler taraftarların tam denetimi altında olmalıdırlar. Ben istikrardan yanayım her zaman her yerde. Hataların düzeltilerek mükemmele ulaşılabileceğine inanırım. PTT ligindeki hocalar Sivassporun bugünkü seviyesi için uyuşmayabilir. Nihayetinde 45-50 puan alabilme kapasitesinde olan bir takımdan söz ediyoruz. Basit bir örnek bu yıl iki takımdan 6 şar aldık bunlardan biri Gençlerbirliği. Yine bir başka güçlü takımda 2 puan (M.Başakşehir) aldık. Akhisarspora orada son 15 saniyede yenildik Sivastaki talihsiz durumu hepiniz zaten hatırlıyorsunuz.

Kısaca, bu kadar uzun uzun yazmamım nedeni Sayın M. Bakkalı olumlamak değil, gerçekliğin aykırı yönlerine de bakılmasının değişik potansiyel seçenekleri bize sunabilmesinin mümkün olabileceğini vurgulamak içindi.

Bütün yiğidolara en derin saygılarımla.:)

Yiğido Elif
23.05.2016, 15:23
Mesut Bakkal hocamızla PTT liginde de yola devam etmeliyiz. İyi niyetli birisi. birde Süper ligi tanıyor. AYRICA Klübümüzün yüksek menfaatleri bizi ekonomik davranmaya mecbur ediyor. İnanıyorum Elindeki mevcut kadroya yeni eklemeler yaparak önümüzdeki yıl M.Sivassporumuz yeniden STS lige çıkacaktır, benim bu yönde inancım tamdır. Biz kenetlenmiş bir kulübüz. Şehir olarak yeterli ptansiyelimiz mevcut. Ben Başkan sayın Mecnun Otyakmaz'ın kalırsa PTT 1. ligde iyi işler yapacağına inanıyorum. bizim başkanımız Mecnun Otyakmaz'ın çok iyi bir insan olduğuna inanıyorum her zaman sivasımızın menfaatleri doğrultusunda haraket ettiğine inancım tamdır. biraz savunma ağırlıklı futbolumuzla dönüşümüz muhteşem olur inşallah Korkulan takım olma hüviyetimizi yeniden kazanmak zorundayız. STS Lige döndüğümüzde inşallah döneriz hesap sorulacak o kadar çok takım var ki. O hesaplar mutlaka görülecek onlar kendilerini biliyorlar biz yiğidolarda biliyoruz. Her şeyin hayırlısı olması dileğimle başarılı bir sezon geçirmek ümidiyle başarılar SİVAS SPOR

sivaslıadem
23.05.2016, 18:28
teorik olarak süper ligin vasat bir teknik adamı ptt de başarılı düşünülebilir

ancak ortada olan şey Mesut hoca ptt de hiç bir takımı çalıştırmadı/şampiyon yapmadı

mesut hoca, süper ligde kümede kalmak isteyen takımların tercihi olmuştur sadece

onun yerine bu ligi daha iyi tanıyan şampiyon yapmış teknik adamlar daha isabetli tercih olur

Ferhat06
23.05.2016, 18:35
Mesut Bakkal olmasın da Sivas amatörden Ali Memmet hocaya bile razıyım.

Ferhat06
23.05.2016, 19:00
Takım düşerken bu adam vardı başında Eskişehire içerde yenilirken,Mersine,Konyaya,Bur saya haybeye yenilirken.Hala neyi tartışıyoruz.

Ferhat06
23.05.2016, 19:06
Hayatında sağbek oynamamış,35lik,hamlesiz İbrahim Öztürkü Kayseri'de sağbek oynatan bu hoca hem adamı madara etti hem de golü yedirdi.

migroArmis
23.05.2016, 19:14
Kıymetli yiğidolar,

Mesut Bakkal hocamızla PTT liginde de yola devam etmeliyiz. Eğer, Sayın Bülent Uygun gelmeyecekse tek tercihim Mesut Bakkal'dır. Çünkü,
1) Anadolu evladıdır. İyi niyetlidir. Bizden biridir. STSL yi çok iyi tanımaktadır.

2) Biraz eleştirmiş olabilirim ancak, ben gerçekçiyim. Klubumüzün yüksek menfaatleri bizi ekonomik olmaya zorluyor.

3) Elindeki kadroya yeni eklemeler yaparak önümüzdeki yıl M.Sivassporu yeniden STSL ye çıkaracaktır, içtenlikle inanıyorum.

4) Yok PTT den çıkmak çok zormuş. Hayır, bize göre zor değil. Biz kenetlenmiş çok özel bir klubüz. Şehrimiz yarı muhafazakar. Dış göç almamış. Yani kendimize yeteriz.

5) Ben büyük başkan sayın Mecnun Otyakmaz'ın muhteşem dönüşler yapacağına inanıyorum. Kişileri çok yüceltmeyi hiç tasvip etmem ama bizim başkanımız Mecnun Otyakmaz'ın çok iyi bir insan olduğuna inanırım her zaman. STSL de yada başka ligde İlhan Cavcav, Aziz Yıldırım dan başka doğal bir lider var mı? Vardır ama sadece bir tanedir. O da sayın Mecnun Otyakmaz'dır.

6) Eski savunma ağırlıklı futbolumuza hızla döneceğiz. Saldırmak yok. Savunmak var. Korkulan takım olma hüviyetimizi yeniden kazanmak zorundayız. STSL ye yeniden döndüğümüzde hesap soracağımız o kadar çok takım var ki. O hesapları mutlaka soracağız Allah'ın izni ile. Antalyaspor, Akhisarspor, Kayserispor, Bursaspor, Fenerbahçe ilk aklıma gelenler. Bunlarla oynanan ikinci yarı maçlarının (2015-2016 STSL ) sonuçlarını yiğidolar unutmadı. Yok FB son maçta Gaziantepten gelen habere göre oynamış. Maç analiz edilsin, bunun gerçek dışı olduğu anlaşılır.

Ben böyle düşündüm kıymetli yiğidolar. Bütün görüşler analiz edilsin ve bir sentez çıksın hayırlısıyla.
Kesinlikle katılıyorum...

tykinik58
23.05.2016, 19:40
Kıymetli yiğidolar,

Evet haklısın PTT 1. Ligden de Spor Toto 2. Lige düşmek için SİVAS BELEDİYESPOR ile aynı grupta oynamak için ideal bir öneri :mad: :mad: :mad:

Git kardeşim git sen de işine. Düştüğümüz için günlerdir içimiz içimizi yerken sen de kalkmış neler söylüyor neler yazıyorsun. Bakkal efendi değil PTT 1. Ligde teknik direktörümüz, hangi ligde olursak olalım ben Bakkalı malzemecilerin malzeme çantalarını taşısın yardım etsin diye değil SİVASSPOR'uma almak SİVAS'tan bile içeri sokmam. Ne Süper Ligi tanıyor ne PTT 1. Ligi tanıyor ne SİVASSPOR'u tanıyor ne de FUTBOLU tanıyor. ALLAH rızası için kendi rızası ile DEFOLUP gitsin gözüm görmesin ismini dahi duymak istemiyorum. Bakkal efendi hiçbir zaman kurtarıcı bir teknik direktör değil (hoca bile demek içimden gelmiyor.) Müsvette bir teknik adam gitsin nerede hangi takımı çalıştırırsa çalıştırsın.

subasi29
23.05.2016, 19:42
Son kararım hayır. Gördüğümüz göreceğimiz bu olsun.yokun açık olsun Mesut !! Au revoir

Sivasspormysoul
23.05.2016, 21:01
Evet haklısın PTT 1. Ligden de Spor Toto 2. Lige düşmek için SİVAS BELEDİYESPOR ile aynı grupta oynamak için ideal bir öneri :mad: :mad: :mad:

Git kardeşim git sen de işine. Düştüğümüz için günlerdir içimiz içimizi yerken sen de kalkmış neler söylüyor neler yazıyorsun. Bakkal efendi değil PTT 1. Ligde teknik direktörümüz, hangi ligde olursak olalım ben Bakkalı malzemecilerin malzeme çantalarını taşısın yardım etsin diye değil SİVASSPOR'uma almak SİVAS'tan bile içeri sokmam. Ne Süper Ligi tanıyor ne PTT 1. Ligi tanıyor ne SİVASSPOR'u tanıyor ne de FUTBOLU tanıyor. ALLAH rızası için kendi rızası ile DEFOLUP gitsin gözüm görmesin ismini dahi duymak istemiyorum. Bakkal efendi hiçbir zaman kurtarıcı bir teknik direktör değil (hoca bile demek içimden gelmiyor.) Müsvette bir teknik adam gitsin nerede hangi takımı çalıştırırsa çalıştırsın.

Kıymetli Yiğido,

Ben de bu forumda Sivassporun mucizevi bir şekilde STSL de kalacağını defalarca yazdım. Bazı yorumcuların aksine hiçbir zaman bu iş artık bitti asla demedim. Ayrıca bu başlıkta Kıymetli Yiğido Has Sivas'lidan alıntı yaparak ek nedenlerle açıklamaya çalıştım niçin böyle düşündüğümü. Siz üzülüyorsanız ben de üzülüyorum. Ama artık gerçekler ortada. Bu sene böyle tecelli etti. Ben yönetici değilim, sadece basit bir taraftarım. Küme düşürmüş bir kişiye karşı duyulan doğal antipatinin bilincinde olarak bu öneriyi getirdim konu enine boyuna tartışılabilsin diye. Bazen gerçek en aykırı gibi gözüken görüşten neşet edebilir.

Düştüysek yeniden reorganize olup, bütün hatalarıyla tek tek yüzleşmiş kurumsal bir takım olarak döneceğiz STSL ye. Az önce PTT ligindeki playoff mücalesi veren iki takımı izledim (MGA-BS), Medicana Sivassporumuz bu takımlara gol yağdırır. Dikkat ederseniz ben sadece başlığı atıp bırakmadım. Bu başlık altındaki toplam 2-3 cevabı yorumumda en az 10-12 tane neden saydım kendimce niçin bu öneriyi getirdiğimi. Ben sadece Sivassporu değil Sivası da düşünüyorum bu öneriyi getirirken. Sadece STSL takımı olmayı değil dünya futbol endüstrisinin başkenti olmayı kuvvetli bir şekilde öneriyorum. Futbol artık sadece spor değil uluslararası bir endüstri olmuştur takdir edeceğiniz gibi. Binlerce defa antremanını izlediğim, 10 yaşımdayken bütün Sivassporlu futbolcular tarafından sevilen, korunan, maçlara bizzat onlar tarafından sokulan, en az 1500 kez resmi maçını izlediğim Sivasspor için düşündüm bütün bunları. Sizinle aynı kuşaktan geldiğimizi düşünüyorum, bu yazdıklarım sizin içinde aynen yaşanmıştır diye düşünmekteyim kıymetli yiğido. Üzüntün üzüntüm, sevincim sevincimdir. Takım sadece benim değil hepimizindir. Çünkü hepimiz Sivasspor tarafındayız.

Ben istikrardan yanayım. Hatalar vakarla onarılabilir. Sonuçta Akhisar maçında Setkus'un talihsizliği sebebiyle kaybedilen iki puan, Antalyaspor maçında seyircisiz oynamamızdan kaynaklanan 2 puan toplam net dört puan kaybı var. Bunları da eklersek 17+4=21 puan eder 14 maçta. Maç başı 1.5 ortalama. Eğer bunun 34 maç olduğunu varsayarsak 34X1.5= 51 puan eder. Buna göre STSL yi 6. sırada bitirmiş olacaktık. Kaldı ki sayın Mesut Bakkal hiçbir transfer yapamadı elinde olanla yetinmek zorunda kaldı. Bir eski not: Mesut Bakkal direktörlüğünde Gençlerbirliği, Süper Lig'inde oynadığı 30 maçtan 14 galibiyet, 7 beraberlik ve 9 mağlubiyet alarak 2005-2006 sezonunda ligi 6. sırada bitirmiştir. . Sonuçta belirli bir futbol bilgisi olduğu ortadadır. Kaldı ki Akhisarspor Kayserispora puan vermese ve Kasımpaşa kendi evinde onlarca atağına rağmen yenilmese bugün Kayserispor STSL yi 4 puan geride 30 puanla bitirecekti ve Sivasspor STSL de kalacaktı. Bütün bunlar takımın talihsiz bir şekilde alt lige düşmüş olması gerçeğini değiştirmiyor ancak Sivassporun gerçek gücünü Mesut hocanın katkılarıyla birlikte düşünmemiz için vesile olabilir diye düşünmekteyim. Yeni belirsizliklere neden olmaktansa hazır oturmuş bir takımın bütün yiğidoların da ortalama ortak görüşleri alınarak bazı önemli takviyelerle yoluna devam edebileceğini düşünüyorum. Hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun.

En derin saygılarımla.

migroArmis
23.05.2016, 21:51
Benim öngörüm şudur...Mesut Bakkal!a çok kötü bir Sivassporu ligin sonunda al bu takımı ligde bırak denilerek üzerine çok büyük bir sorumluluk yüklenmiştir..Elindeki malzeme bellidir..Şunu idda ediyorum bu hocanın istediği takviyeler yapılsın daha doğrusu şu takımı kendisi kursun bırakın Ptt 1 ligi süper ligde ilk 10 rahatlıkla oynatır takımı ...Ptt ligindede çok rahatlıkla bu takımı süperlige çıkaracaktır..

etlidöktürek
23.05.2016, 22:06
Mesut hoca ya kefilim önümüzdeki 50 yıl bizi ptt de tutar ama süper lige çıkarırmı onu bilmem:rolleyes:

DeSalvo58
23.05.2016, 22:08
Bakkal amcanın kendi kadrosunu kurduğunda daha başarılı olacağını düşünen yiğidolar için hatırlatma yapayım. 2014-2015 sezonunda Konyaspor'da sezona başlamıştı. İstifa etmeden evvel 8 maça çıktı bunların 2'si galibiyet birisi Balıkesirspor (ligin ilk devresini çok kötü geçirmişlerdi) diğeri ise Hacettepespor Ziraat Türkiye Kupası maçı.

Bu sezon da Mersin İY ile lige başladı ve 4 mağlubiyet 1 beraberlik ile bitirdi. Mersin İY macerası için bir şey diyemeyiz çünkü mali sıkıntıları ortada. Fakat Konyaspor'da çıktığı maçlara ne demek lazım ?

migroArmis
23.05.2016, 22:13
Bakkal amcanın kendi kadrosunu kurduğunda daha başarılı olacağını düşünen yiğidolar için hatırlatma yapayım. 2014-2015 sezonunda Konyaspor'da sezona başlamıştı. İstifa etmeden evvel 8 maça çıktı bunların 2'si galibiyet birisi Balıkesirspor (ligin ilk devresini çok kötü geçirmişlerdi) diğeri ise Hacettepespor Ziraat Türkiye Kupası maçı.

Bu sezon da Mersin İY ile lige başladı ve 4 mağlubiyet 1 beraberlik ile bitirdi. Mersin İY macerası için bir şey diyemeyiz çünkü mali sıkıntıları ortada. Fakat Konyaspor'da çıktığı maçlara ne demek lazım ?

Ertuğrul Sağlamda Bursasporu şampiyon yaptı ama ikinci geldiğinde kendi kurduğu takımı dibe vurdurdu ..Bence bu kriter değil ...

DeSalvo58
23.05.2016, 22:27
Ertuğrul Sağlamda Bursasporu şampiyon yaptı ama ikinci geldiğinde kendi kurduğu takımı dibe vurdurdu ..Bence bu kriter değil ...

Şimdi olay takımı kendisinin kurmasından ziyade. Takımın kimyasını bozmamasıyla alakalı. Ertuğrul Sağlam bu sene Bursaspor'un başına geçtiğinde eline sadece bütçe verildi önceki sezondan kalan koskoca kadrodan geriye kaç oyuncu kalmıştı ki ? 0 dan takım oluşturdu da diyebiliriz. Bunu ele alarak Ertuğrul Sağlam'ın bu sezon başarısız olmasını aman aman bir şekilde kimsenin eleştirebileceğini düşünmüyorum.

Şampiyon olduğu sezona gelince ne kadar Bursaspor'un Sivasspor'un önceki sezonda çiçek çiçek dolaşıp yaptığı balı yediğini düşünüyorum. Düşünceleri bir kenara bırakıp başka bir yerden bakacak olursam Ertuğrul Sağlam şampiyon olmadan önceki sezon da takımın başındaydı ve o sezon 20 maç çıkardı. Bir nevi takımını değiştirmeyerek, takviyeler yaparak şampiyon yaptı.

Peki Bakkal amcaya gelecek olursak. Ertuğrul Sağlam'ın olayına benzer bir durum var (Konyaspor kariyeri için konuşuyorum). Fakat başarı sağlayamamış. Kendi takviyeleri ile hemde.

balmandol
23.05.2016, 23:23
1-) İsmail Ertekin
2-) Osman Özköylü
3-) Erkan Sözeri
4-) Metin Diyadin
5-) Ogün Temizkanoğlu
6-) Yusuf Tokuş

Benim tercihim bu hocalardan biriyle anlaşılmasından yanadır.Sadece İsmail hoca biraz yaşlı bu isimlerden. Ama gerçekten 2.lig tecrübesi çok fazla. Halk deyimiyle kaşarda değil. Hüseyin Kalpar,Yılmaz Vural,Mesut Bakkal v.s artık bunlar miadını tamamlamıştır. Son sırada ki adayım da özellikle Sivas'lı ve tam bir Sivas beyefendisi olmasıdır. Ahlakıyla,duruşuyla bence buraları çoktan haketmiştir. Oynattığı futbol ortadadır Belediyespor'a ilk sezonunda şampiyonluk yaşatmış,gittiği Gölcük'te takımı son sıradan alıp neredeyse play-off oynatacak duruma getirmiştir. Artık devir değişiyor sevgili yiğidolar temiz yüzlü hocalar,futbolu - oyunu- kenarda yaşayan futbolcusuyla bütünleşecek hocalar lazım bize.

migroArmis
24.05.2016, 00:59
Şimdi olay takımı kendisinin kurmasından ziyade. Takımın kimyasını bozmamasıyla alakalı. Ertuğrul Sağlam bu sene Bursaspor'un başına geçtiğinde eline sadece bütçe verildi önceki sezondan kalan koskoca kadrodan geriye kaç oyuncu kalmıştı ki ? 0 dan takım oluşturdu da diyebiliriz. Bunu ele alarak Ertuğrul Sağlam'ın bu sezon başarısız olmasını aman aman bir şekilde kimsenin eleştirebileceğini düşünmüyorum.

Şampiyon olduğu sezona gelince ne kadar Bursaspor'un Sivasspor'un önceki sezonda çiçek çiçek dolaşıp yaptığı balı yediğini düşünüyorum. Düşünceleri bir kenara bırakıp başka bir yerden bakacak olursam Ertuğrul Sağlam şampiyon olmadan önceki sezon da takımın başındaydı ve o sezon 20 maç çıkardı. Bir nevi takımını değiştirmeyerek, takviyeler yaparak şampiyon yaptı.

Peki Bakkal amcaya gelecek olursak. Ertuğrul Sağlam'ın olayına benzer bir durum var (Konyaspor kariyeri için konuşuyorum). Fakat başarı sağlayamamış. Kendi takviyeleri ile hemde.
Kısmen haklısınız...Ben yinede başarının tecrübe ile alakalı olduğunu düşünüyorum ....Şaşıracaksınız belki ama Mesut Bakkalın Ertuğruldan kat be kat daha tecrübeli bir hoca olduğunu düşünüyorum...Bazen bazı hocalara gün doğar fatih terimin hiç bir şey yapmayıp dönemin en iyi jenerasyonunun elinde olması gibi...Ertuğrulda kısmen bu şans faktörünün içersinde idi...Şuda unutulmamalıdır...Bursasporun şampiyonluğunda kent bütünlüğü Sivassporun yaktığı teş ve Bursa halkının buna görüp inanması kenetlenmesinden sonra takımın iyi oluşu ...Bu saydığım faktörlerden sonra Ertuğrul kendine yer bulur....selamlar..

Sivasspormysoul
24.05.2016, 07:51
Kıymetli Yiğidıolar, Sel Gider Kum Kalır. Sivasspor hepimizindir.

'Mesut Bakkalla devam edilmelidir, çünkü' konu başlığını seçerken bu başlığın çok sayıda yiğidoya antipatik geleceğini ve tepki çekeceğini elbetteki biliyordum. Ancak, gerek ilk gerekse cevabı diğer birkaç yorumumda saydığım nedenlerden dolayı ( istikrar, ekonomiklik, STSL ye biran önce dönme isteği, şehir sevgisi, iyi niyetlilik vb. gibi) M.Bakkal hocamızın TD olarak devam etmesini düşünüyorum. Ben bunun artı ve eksileriyle tartışılıp bir senteze ulaşmamızın klubümüzün yüce menfaatleri için uygun olabaileceğini düşündüm. Sizlerde görüşlerinizi belirtiyorsunuz, bunun için minnettarım.
Ancak, TD kim olursa olsun biz yani yiğido taraftarlar sonsuza kadar kalıcıyız.
Kısaca, Sel gider Kum Kalır. Yani biz kalıcıyız. Birbirimizi birçok ortamda göreceğiz, ortak platformlarda Sivassporumuz için çalışacağız, omuz omuza sloganlarla takımı destekleyeceğiz. Antreman izlerken yanyana olacağız. Yani her zaman her yerde birlikte olacağız. Belki biraz sohbet etsek çocukluk arkadaşı çıkacağız. Ortak yüzlerce tanıdığımız olacaktır. Aynı kilimin desenleriyiz Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun özlü deyişiyle.

Sonuç: Lütfen birbirimizi kırmadan görüşlerimizi belirtelim. Sonuçta TD kim olursa olsun biz bu takımı desteklemeye devam edeceğiz. Eleştirsekte, kızsakta, üzülsekte takımı desteklemeye devam edeceğiz. Çünkü, herkesin sadece bir tane Sivassporu var ve o Sivasspor hepimizin ortak kaderi. Anne çocuğundan taraftar takımından vazgeçemez, doğaya aykırıdır. Tabii burada takım derken kendi memleketinin olmayan takımı kastetmiyorum, bana büyük takım değil benim olan takım lazım. Yani benim ruhum olmalı. O yüzden izininizle Sivasspor-mysoul diyorum.

En derin saygılarımla.

Sivasspormysoul
24.05.2016, 08:03
Takım düşerken bu adam vardı başında Eskişehire içerde yenilirken,Mersine,Konyaya,Bur saya haybeye yenilirken.Hala neyi tartışıyoruz.

Kıymetli Yiğido Ferhat06,

Ferhat Bey, Mesut hocamıza ne kadar kızmış olabileceğinizi yorumlarınızdan çok iyi anlıyorum. Kayserideki maçta tanışmak kısmet olamadı, oraya da çok güzel duygularla gelip biraz hayal kırıklığı yaşayarak dönmüş olabileceğinizi empati yaparak çok iyi anlıyorum. Kısmet bu sene böyle oldu, ama bunu bir yeniden yükselme, daha çok kurumsallaşma ve çok büyük nihai hedeflere ulaşma sezonunun başlangıcı olarakta görebiliriz öyle değil mi? Önemsizde olsa küçük bir hatırlatma yapmak isterim izninizle. İçerdeki Eskişehir maçında yenildiğimizde (Aatifin penaltı kaçırması, Beykanın KK görerek oyundan ihraç edilmesi) takımın başında Mesut Bakkal değil Okan Buruk vardı.

TD ler geçer gider, taraftarlar sonsuza kadar kalır.

En derin saygılarımla.

adres58
24.05.2016, 11:47
Sayın Mesut Bakkal beyle takım yoluna devam edilir. Boşuna o canım nefesinizi tüketmeyin derim..

Şahsen :D :D

sivassporhersey
24.05.2016, 11:58
İbrahim Akın denen insanı kurtarıcı diye alan hocayla devam edilmemeli.

kaplanlı
24.05.2016, 15:10
mesut bakkal la ptt den çıkamayız.hoca değişikliği şart.

59yigido58
24.05.2016, 17:22
önce mecnun başkanı ikna edip devam ettirmeli sonra acil hoca işini çözmeli

Has Sivas`li
24.05.2016, 18:04
Sayın Mesut Bakkal beyle takım yoluna devam edilir. Boşuna o canım nefesinizi tüketmeyin derim..

Şahsen :D :D

Atilla usta,
maçlar artık TRT'de diye LigTv'yi iptal ettim,
eğer Bakkal kalacak olursa çanak antenide sökerim!!!
O kadar diyom yani :)

adres58
24.05.2016, 18:12
Atilla usta,
maçlar artık TRT'de diye LigTv'yi iptal ettim,
eğer Bakkal kalacak olursa çanak antenide sökerim!!!
O kadar diyom yani :)

Birgün başbaşa kalıp konuşsak ben seni Çanak anten sökme işinden hemen vazgeçiririm de :D :D

Neyse...

İstikrar diye başlanabilir. Takım PTT ligine çok gelecek. Önümüzde de hemen hemen 35-40 maçlık bir periyot olacak. 3-5 maç sonunda zaten hocanın durumu şekillenir. Şu aşamada Bülent Uygun gelemeyeceğine göre demekki elimizdeki ile yetineceğiz. Başka kimi getirebiliriz ki...Merak etmeyin öyle İbrahim Akınlarla daha oynamayacağız müsterih olun...

Sivasspormysoul
24.05.2016, 20:48
Mesut Bakkal olmasın da Sivas amatörden Ali Memmet hocaya bile razıyım.

Kıymetli Yiğido,

Hafızamı zorlayınca çocukluğumuzun efsanesi Ali Memmet hocayı çıkarabildim sanıyorum. 4 Eylül sporu çalıştırıyordu herhalde, şişman, içten ve yüksek sesle konuşan, futbolcuya parmağıyla bir şeyleri işaret ederek şunu yapmalısın, sen yaparsın vb. türünden motivasyonlar verirdi. Hafif esmer biriydi sanki. Yanılıyor muyum yiğido? Acaba şimdi nerelerde kıymetli hocamız Ali Memmet,
Kimler geldi kimler geçti, Şu ömür dediğimiz yolculuk ne garip değil mi kıymetli yiğido. Sivasspor ile anılarımızı saysak Sivastan İstanbula kadar yol olur öyle değil mi yiğido. Bazı nostalji isimleri hatırlatayım izninizle. Kaleci Şükrü desem, Dimitri Desem, Kıvırcık saçlı sarışın orta saha oyuncusu Özcan Desem, yada Sivaslı Harun desem acaba gözlerin dolar hüzünlenir misin yiğido? Daha kaleci İzzeti saymadım bile. Sivasspor bizim gerçekten ruhumuzdu.

En derin saygılarımla.

midfielder7
24.05.2016, 20:49
Bazen kendi kendime düşünüyorum mesut bakkal,yılmaz vural,hikmet karaman gibi hocalara haksızlık ediyoruz diye adamlar genelde takımlar zor durumdayken çağrılıyor olmayınca suçlu hoca oluyor,futboldan anlamayan yöneticiler yüzünden bu adamlara da haksızlık yapılıyor.Mesut bakkal takıma geldikten sonra daha dirençli sürekli kovalayan ısıran bir takım haline geldik maalesef bir golcümüz olmadığından ligde kalamadık ,her neyse demem odur ki maceraya gerek yok eğer kalırsa mesut hoca ile devam edilmeli kadronun da % 60-70'i korunursa Allah'ın izniyle rahat şekilde çıkarız aksi durumda özellikle kadroda çok oynama olursa acaba çıkabilir miyiz soruları dolanır bu defa

Ferhat06
24.05.2016, 21:30
Kıymetli Yiğido,

Hafızamı zorlayınca çocukluğumuzun efsanesi Ali Memmet hocayı çıkarabildim sanıyorum. 4 Eylül sporu çalıştırıyordu herhalde, şişman, içten ve yüksek sesle konuşan, futbolcuya parmağıyla bir şeyleri işaret ederek şunu yapmalısın, sen yaparsın vb. türünden motivasyonlar verirdi. Hafif esmer biriydi sanki. Yanılıyor muyum yiğido? Acaba şimdi nerelerde kıymetli hocamız Ali Memmet,
Kimler geldi kimler geçti, Şu ömür dediğimiz yolculuk ne garip değil mi kıymetli yiğido. Sivasspor ile anılarımızı saysak Sivastan İstanbula kadar yol olur öyle değil mi yiğido. Bazı nostalji isimleri hatırlatayım izninizle. Kaleci Şükrü desem, Dimitri Desem, Kıvırcık saçlı sarışın orta saha oyuncusu Özcan Desem, yada Sivaslı Harun desem acaba gözlerin dolar hüzünlenir misin yiğido? Daha kaleci İzzeti saymadım bile. Sivasspor bizim gerçekten ruhumuzdu.

En derin saygılarımla.

Ali Memmet hocayı görüyorum Sivas'a gidince.Sanırım Mehmetpaşa civarında oturuyor benim kayınpeder de orada oturduğu için rastlıyorum.
Cesim,Kökten,Fahri abileri Kel Mustafaları unutmak mümkün değil.Bilmukabele selam ve hürmetle..

34MUAMMER58
25.05.2016, 00:56
Her sezon başında aklımca takım hakkında yönetime ikazlarım olur,gerçi kimsede takmıyorya olsun ,eğer takım sil baştan yapılacaksa ve bunuda hoca yapacaksa bu hoca mesut bakkal olmamalıdır,çünkü bu şansı verdik beceremedi,ben kişiliğine laf etmem ancak hocalığını beğenmiyorum,tahminlerime göre pazar günü yönetim yoğun ısrarlara dayanamadık deyip göreve devam edecek ve macera aramamak için mesut hocayla devam edecek diye düşünüyorum,takım düşerse mesut hocanın suçu enaz olacak demiştim,ancak sivassporun eline öyle çok fırsatlar geçtiki ,bunu mesut hocayla kaçırdık,ptt lige baktığımızda,mesut hocanın yarısı bile etmeyecek adamlar takımları zirveye oynatıyor,sanıyorumki düşen takım büyük ölçüde korunmaya çalışılacak,vede bu takımı tanıyan hocayla devam edilecek,özellikle transferlerde tüm yetki mesut hocaya verilmemeli,ne çektiysek bu hocaların yanlış transferlerinden çektik,vede bu şekilde düştük,neticede ptt liginde sivassporu zorlayacak takım çok az,eğer kaliteli 3 4 oyuncu alınırsa eldeki oyuncular bu takımı hotlıya zıplıya tekrar ait olduğumuz süper lige çıkartabilirler ,mesut hocayı hernekadar eleştirsem ,hocalığını beğenmesemde,takımı tanıması münasebetiyle ptt ligede fazla bir hoca ,eğer daha kaliteli hocayla çalışmayacaksak mesut hocayada ses etmem çünkü biliyorumki bu yönrtim gider nerde daha dandik biri varsa onu takımın başına koyar :mad:,sivasspor evindeki maçları kazansın,deplasmanların yarısını kazansın şampiyon olur mesut hoca bu kadroyla bu ligde bunu başarabilir

Sivasspormysoul
25.05.2016, 04:19
Her sezon başında aklımca takım hakkında yönetime ikazlarım olur,gerçi kimsede takmıyorya olsun ,eğer takım sil baştan yapılacaksa ve bunuda hoca yapacaksa bu hoca mesut bakkal olmamalıdır,çünkü bu şansı verdik beceremedi,ben kişiliğine laf etmem ancak hocalığını beğenmiyorum,tahminlerime göre pazar günü yönetim yoğun ısrarlara dayanamadık deyip göreve devam edecek ve macera aramamak için mesut hocayla devam edecek diye düşünüyorum,takım düşerse mesut hocanın suçu enaz olacak demiştim,ancak sivassporun eline öyle çok fırsatlar geçtiki ,bunu mesut hocayla kaçırdık,ptt lige baktığımızda,mesut hocanın yarısı bile etmeyecek adamlar takımları zirveye oynatıyor,sanıyorumki düşen takım büyük ölçüde korunmaya çalışılacak,vede bu takımı tanıyan hocayla devam edilecek,özellikle transferlerde tüm yetki mesut hocaya verilmemeli,ne çektiysek bu hocaların yanlış transferlerinden çektik,vede bu şekilde düştük,neticede ptt liginde sivassporu zorlayacak takım çok az,eğer kaliteli 3 4 oyuncu alınırsa eldeki oyuncular bu takımı hotlıya zıplıya tekrar ait olduğumuz süper lige çıkartabilirler ,mesut hocayı hernekadar eleştirsem ,hocalığını beğenmesemde,takımı tanıması münasebetiyle ptt ligede fazla bir hoca ,eğer daha kaliteli hocayla çalışmayacaksak mesut hocayada ses etmem çünkü biliyorumki bu yönrtim gider nerde daha dandik biri varsa onu takımın başına koyar :mad:,sivasspor evindeki maçları kazansın,deplasmanların yarısını kazansın şampiyon olur mesut hoca bu kadroyla bu ligde bunu başarabilir

Kıymetli Yiğido,

Her zaman olduğu gibi o kadar gerçekçi analiz yapmışsınki ekleyecek tek kelime bulamadım. Sanki beynimin içini okuyorsun kıymetli yiğido. Artı ve eksileri birarada değerlendirip klubümüz adına her zaman gerçekçi bir sonuca ulaştığın için tebrik ediyorum. Özellikle bazı cümlelerin çok dikkatimi çekti.

1) Mesut hoca PTT ligide fazla bir hoca diyorsun örneğin. Sezarın hakkını Sezara verdiğin için çok etkilendim. Mesut hocaya kızgınız. Sonuçta takımımız alt lige düştü. Ama, 30 maçta Gençlerbirliğine 50 puan aldıran
(2005-2006 sezonu) bir hoca boş olamaz diye düşünüyorum. Ayrıca bizdeki bu yıl ki performansı eğer Akhisarspordan 3 dersek ve seyircisiz Antalyaspor maçından da 3 dersek toplam =17+4=21 puan eder. Maç başı 1.5 puan. Bunu 34 hafta ile çarpınca 34+17=51 puan ediyor yani Mesut hoca bu kadar düşük performansla bile bizi sezon başından beri çalıştırmış olsaydı STSL yi 5-6. bitirebilirdik. Bunlar matematiksel gerçekler. Asla hocayı savunmak için söylemiyorum. Sadece potansiyel gerçeklerden söz ediyorum. Bizde gerçekten çok baskı altındaydı. Her hafta her hafta durumlar an be an değişiyordu. Setkus topu ayağının altından kaçırınca aslında kaderimiz belli oldu. Öyle olmasaydı Kayserisporu deplasmanda da yenebilirdik. Maçı canlı izledim Kayseri de. Kayserisporun kaçırdığı bir iki pozisyon var ama gerçekten üstün olan taraf bizdik her zamanki gibi.

2)Takımı tanıması münasebetiyle diyorsun çok etkilendim. Yani zaman kaybetmeden devam edebiliriz. .

3) PTT liginde Sivassporu zorlayacak takım çok az diyorsun çok etkilendim. Çünkü sizde biliyorsunuzki kıymetli yiğido Sivassporun bu yılki gerçek puaanı 48-53 arası. (İçerideki ESK: maçı=3 puan gitti, içerideki Bursaspor maçı=1 puan gitti, içeride AkhisarS.maçı=2 puan gitti, Trabzonspor deplasmanı=3, Konyaspor deplesmanı=1, herkes M.Başakşehir deplesmanı 3 puan gitti diyor ama bence 1 puan aldık yeterli yani orada puan gitmedi bence, içeride BJK maçında 1p gitti, seyircisiz Antalyaspor maçında 2 puan gitti, içeride MİY maçında 2 puan gitti, dışarıda MİY maçında en 1 p gitti, Velhasılı bütün bunları toplayalım=31+16=47 oldu. Daha çok var da başınızı ağrıtmayım fazla. ) Yani kısaca aslında Sivasspor sadece formel olarak düştü. Gerçek güç olarak STSL nin 6-7. takımı hala. Bu anlamda bakılırsa PTT ligine gerçekten çok gelir takımımız. Bu kadroyla bile son maçta FB yi zorlayan takımımız var.

4) Eğer kaliteli 3-4 oyuncu alınırsa diyorsun çok etkilendim. Görecekseniz kesinlikle alınacak. Ancak aceleye gerek yok. Nefes ala ala düşüne düşüne transferler yapılacak. Aatif ta takımda kalırsa şaşırmam. Sivasspor sıradan bir takım hiçbir zaman olmadı. Potansiyeli her zaman çok güçlüydü. Burada kilit isim her zaman başkanımız Sayın Mecnun Otyakmaz'dır.

Son olarak bir soru sormak isterim izninizle. Kaleci Setkus'un sözleşmesi bitiyor. Bence sözleşme yenilenmeli. Yeni takımlara filan kaptırmamalı diyorum. Lütfen görüşlerini paylaşır mısın?

Bütün yiğidolara en derin saygılarımla.

Ferhat06
25.05.2016, 07:50
Setkus kalmak ister ve kulübün şartlarına uyarsa kalabilir ama ona iyi bir yedek gerekir.Korcan bence yetersiz.

34MUAMMER58
25.05.2016, 07:59
Öncelikle iyi dilekleriniz için teşekkür ederim,benden yaşça büyük olduğunuzu,yıllarcada hem sivassporu ,hemde türk futbolunu yakından takip ettiğinizi tahmin ediyorum,öncelikle mesut bakkal için düşüncem,1.tercihim değildir,bülent uygun ve İsmail kartal gelmeyeceğine göre,yabancı bir hocaylada bu iş olmayacağına göre,bu takım büyük ölçüde de korunacağına göre,bu takımıda eniyi mesut hoca tanıdığınagöre,yönetimin şimdi macera arayabileceğini,okan gibi,sergen gibi artistleri takımın başına getirebileceğinivarsayarak mesut bakkal yeterli olur diye düşünüyorum,yardımcılığına bu ligi bilen bir hocanın getirilmesi şartıyla,çünkü özellikle analiz ekibinin çok iyi olması gerekiyor öyle salla parti maça çıkmak olmaz ,rakibin önemli oyuncuları kim ?nasıl taktikle oynuyorlar ?,maçlardan önce kasetlerden izleyip hocaya rapor verecek iyi bir ekip olması lazım ,40 yıldır futbolu takip eder sivassporu sever ,maçlarına İstanbul ve ankarada giderim,bu liglerde ,süper ligde dahil ,şampiyonluğa oynanacaksan,atanın ve tutanın iyi olacak,bugün elazığ finale çıkamadıysa kalecisinin yüzünden,sivasspor ptt ligden 1 yıl geç çıktı,belki şikeye filan kurban gittikte,o hadde bırakmayacaktık,bunun en büyük nedeni kalecinin yetersiz kalmasıydı,akın ısrarıydı,şimdi bakıyorum korcan oynarmı ?oynamazmı?oynarsada yeterli olurmu?diğer takımların kalecilerine bakınca korcanda iyi oynar diyorumda yinede pek güven vermiyor,şimdi işi yönetime bıraksak belediyenin kalecisi serkanı alırlar 3 30 paraya,yabancı statüsüne göre aynı anda 5 yabancı oynatılıyormuş,1 hakkın setcusdan yana kullanılmasıda pek mantıklı gelmiyorda ,kaleyi sağlama almak adına kalmasından yanayım,diğer yabancı haklarını kimden yana kullanacağımızı bilemiyorum,j.boye,omari,texse ra,baroles,setcus,kalmasından yana olduğum yabancılar ,tanese ve etsaz gidebilir,bu saydığım oyuncular fedakarlık yaparlarmı?yada ptt ligde kalırlarmı?istedikleri parayı bu gelirle sivasspor ödeyebilirmi?kafam çok karışık,ALLAH yönetimin yardımcısı olsun,ben henüz ptt liginin havasına ,moduna giremedim,takımın göz göre göre düşürülmesini henüz hazmedemedim,sivassporu bilerek ,isteyerek küme düşüren 1 zihniyetin ptt ligde şampiyon yapacağınada inancım yok aslında ,sadece seyrettiğim takımlardan kadro olarak üstün olduğumuza inanıyorum ,neticede setcusun ptt lige fazla bir kaleci olduğunu düşünüyorum,o bölgeye yerlide alsak enaz setcusa ödediğimiz parayı vereceğiz,hernekadar ölümcül bir hata yapmışsada kalması sivasspor için hayırlı olur diyorum,setcusla kaleyi sağlama almış oluruz.2 yabancı hakkının stoperden yana kullanılmasınıda doğru bulmuyorum,hele bir yönetim seçilsin ,hoca belli olsun ,giden kalan oyuncular belli olsunda bu konuda daha sağlıklı düşünürüz .

yadel
25.05.2016, 08:42
Mesut Bakkal ın yetenekleri Sivasspor u kurtarmaya yetmedi. Devam ederse Sivassporumuz düşüren hoca olarak hep itham edileceğinden düşünme ve basiret hatasını her zaman yapacaktır ve Mesut hoca artık bize yaramaz. Fethiyespor ve Adanaspor da cok başarılı olmuş olan Engin İPEK hoca bence kacırlmamalıdır adamda değişik bir hava var. Bence ilk yılımızda ptt ligden cıkarız.

Sivasspormysoul
25.05.2016, 08:50
Öncelikle iyi dilekleriniz için teşekkür ederim,benden yaşça büyük olduğunuzu,yıllarcada hem sivassporu ,hemde türk futbolunu yakından takip ettiğinizi tahmin ediyorum,öncelikle mesut bakkal için düşüncem,1.tercihim değildir,bülent uygun ve İsmail kartal gelmeyeceğine göre,yabancı bir hocaylada bu iş olmayacağına göre,bu takım büyük ölçüde de korunacağına göre,bu takımıda eniyi mesut hoca tanıdığınagöre,yönetimin şimdi macera arayabileceğini,okan gibi,sergen gibi artistleri takımın başına getirebileceğinivarsayarak mesut bakkal yeterli olur diye düşünüyorum,yardımcılığına bu ligi bilen bir hocanın getirilmesi şartıyla,çünkü özellikle analiz ekibinin çok iyi olması gerekiyor öyle salla parti maça çıkmak olmaz ,rakibin önemli oyuncuları kim ?nasıl taktikle oynuyorlar ?,maçlardan önce kasetlerden izleyip hocaya rapor verecek iyi bir ekip olması lazım ,40 yıldır futbolu takip eder sivassporu sever ,maçlarına İstanbul ve ankarada giderim,bu liglerde ,süper ligde dahil ,şampiyonluğa oynanacaksan,atanın ve tutanın iyi olacak,bugün elazığ finale çıkamadıysa kalecisinin yüzünden,sivasspor ptt ligden 1 yıl geç çıktı,belki şikeye filan kurban gittikte,o hadde bırakmayacaktık,bunun en büyük nedeni kalecinin yetersiz kalmasıydı,akın ısrarıydı,şimdi bakıyorum korcan oynarmı ?oynamazmı?oynarsada yeterli olurmu?diğer takımların kalecilerine bakınca korcanda iyi oynar diyorumda yinede pek güven vermiyor,şimdi işi yönetime bıraksak belediyenin kalecisi serkanı alırlar 3 30 paraya,yabancı statüsüne göre aynı anda 5 yabancı oynatılıyormuş,1 hakkın setcusdan yana kullanılmasıda pek mantıklı gelmiyorda ,kaleyi sağlama almak adına kalmasından yanayım,diğer yabancı haklarını kimden yana kullanacağımızı bilemiyorum,j.boye,omari,texse ra,baroles,setcus,kalmasından yana olduğum yabancılar ,tanese ve etsaz gidebilir,bu saydığım oyuncular fedakarlık yaparlarmı?yada ptt ligde kalırlarmı?istedikleri parayı bu gelirle sivasspor ödeyebilirmi?kafam çok karışık,ALLAH yönetimin yardımcısı olsun,ben henüz ptt liginin havasına ,moduna giremedim,takımın göz göre göre düşürülmesini henüz hazmedemedim,sivassporu bilerek ,isteyerek küme düşüren 1 zihniyetin ptt ligde şampiyon yapacağınada inancım yok aslında ,sadece seyrettiğim takımlardan kadro olarak üstün olduğumuza inanıyorum ,neticede setcusun ptt lige fazla bir kaleci olduğunu düşünüyorum,o bölgeye yerlide alsak enaz setcusa ödediğimiz parayı vereceğiz,hernekadar ölümcül bir hata yapmışsada kalması sivasspor için hayırlı olur diyorum,setcusla kaleyi sağlama almış oluruz.2 yabancı hakkının stoperden yana kullanılmasınıda doğru bulmuyorum,hele bir yönetim seçilsin ,hoca belli olsun ,giden kalan oyuncular belli olsunda bu konuda daha sağlıklı düşünürüz .

Kıymetli Yiğido,

Evet sizden biraz daha büyüğüm. Şöyleki, 70 li yıllara özellikle 70 lerin orta ve ikinci yarısında Sivassporun hiçbir antremanını kaçırmazdım. Söylemesi ayıp futbolcuların küçük kardeşi gibiydim. Ailecekte maçlara gittiğimiz çok olmuştur, anne, baba, kardeşler vb. 80 yıllar üniversite hayatı Ankarada, İstanbulda derken daha sonra 7-8 yıl Yalovada yaşanmışlık var. Avrupada kalmışlık var 3-4 kadar. Bu yıllarda SS yi çok yakından izleyemedim doğrusu. 90 lı yılların ikinci yarısında tekrar yakından izleme sonra gevşeme. Ancak, Mecnun Başkan döneminde ise nefes nefese izledim biricik takımımızı. Her neyse başınızı fazla ağrıtmayayım. Ben her zaman her işe mutlaka hayır yönünden bakmaya çalışırım Allahın izniyle.

Ben de Setkus'un birinci kaleci olmasından yanayım. Korcan gidebilir Ferhat06 yiğidonun belirttiği gibi. Ama yerine kim gelecek. Kalacaksa da mutlaka ama mutlaka kilo vermelidir. Setkus çok fit. Aslında MİY den Nihat Şahin olmaz mı? Tanase den çok ümitliydim ama çok ağır mübarek. Yoksa kumaşı gerçekten iyi. Artık ona hocamız Sayın M.Bakkal karar verir. Etzaz Hussain ise kapalı kutu ama iyi niyetli bir insan olduğuna inanıyorum. Aslında gelen gençlerin hepsi pırıl pırıl. Hiç kimse (belki Aatif dışınsa SS den gitmek istemez. Gittikleri yerde altın mı bulacaklar? Erman Kılıç ne bulabildi? Ziya Erdal var, Kone var, Qumari var, Çağatay var, Adem Koçak var, Texeira var var oğlu var derler ya) Şu gerçeği tespit edelim biz PTT ye alltan gelen korkak bir takım değiliz, STSL den aslında düşmemiş ama sınava giremedği için ertesi yıla kalmış mazaretli bir öğrenci gibiyiz. Takımımla her zaman büyük bir gurur duyuyorum. Mesut hoca zamanında gerçekten savaşmaya başladı takım. Biz yeniden savunma ağırlı saldırı futbolu oynamalıyız diye düşünüyorum. Sergen Yalçın sadece güzel konuşur ve futbolu çok basite alır. Evet, uçak sürmekte çok kolaydır teorik olarak ama hadi kullan bakalım. Ancak ve ancak yeterince alın teri döktükten sonra kolaydır. Bu anlamda Ertuğrul Sağlamı takdir ediyorum. Benim için pratik her zaman son sözü söyler.

İşte böyle yiğido. Herşey için yeniden teşekkür ederim.

Bütün yiğidolara saygılarımla. Siz olmasaydanız Sivasspor olmazdı. O nedenle hepiniz iyiki varsınız.

adres58
25.05.2016, 10:28

Kimse kaale alınıyor meselesinden bahsedersek kesinlikle size katılmıyorum. Kaale alınıyoruz ve kesinlikle hem Sivasspor Yönetimi hemde bir çok futbolcu ve hocamız bu yazdıklarımızı bire bir okuyor ve değerlendiriyor yada eleştiriyor. Bu yüzden bize karşı bakış açıları mevcut. Bunu belki hiçbir üyemiz bilmiyor olabilir ama bizler biliyoruz. Bizler birçok zorluğu göğüsleyebiliyoruz. Unutmayalım sitemiz onbinlere hitap eden ve çoğu gurbette yaşayan çok nadide kişiliklere ve Sivasspor aşıklarına hitap ediyor. Kim sizin bizim onların görüşlerini kulak arkası edebilir. Ayrıca o kadar çok üye olmadan yorumları okuyan var ki üye sayısından fazla. Bunu biz yılların birikiminin verdiği tecrübeyle etüt ettik. Vel hasılı kelam Kimse sözlerinizi sümen altı yapmıyor emin olabilirsiniz.

Hoca meselesinde de durum önceki yorumumdaki gibidir. Mesut Hocayı ve Bülent Uygunu (Okan hoca ve Sergen hoca hariç) bir kenara koyarsak bizi şu anda kimler çalıştırabilir. Hiç bunu düşündükmü... Hoca devre arasında geldiğinde elinde bir Etzaz Ussain (kondisyonu olmayan 1,5 ay antreman yapmayan, ismi olan, fakat 10 metre ile top taşıyamayan) gibibir oyuncu alındı. Bu oyuncunun devamlı oynaması lazım ama Sivassporun buna zamanı yok. Devid Texeria hazır ama ülkeyi tanımayan bir oyuncu ve geçen yıl istediğimiz Christian Tanase ve Joan Oumariyi elinde buldu.. Bunların içinden sadece Etzaz konusunda riske girmedi. diğerlerini öyle yada böyle oynattı. Biz sadece isimlere baktık eleştirdik. İbrahim akın konusunda hepimiz haklıyız ama Hasan konusundan denize düşen yılana sarılır misali umutlanmak istedi Mesut hoca... Sizin anlayacağınız göreve geldiğinde doğru dürüst bir transferle takım alamadı hocamız. Bunu hepimiz kabullenmeliyiz. Biz kapalı kapılar arkasında neler oluyor onun kadar bilemeyiz. Bu yüzden hele Mesut Hocaya bu ligde bir şans verilmesi taraftarıyım.

50sekiz
25.05.2016, 10:54
NET SÖYLÜYORUM. BAKKAL ILE DEVAM EDILIRSE, BAKKAL SEZON SONUNU GÖRMEZ. Ve yönetimin vizyonsuzlugunun bir baska ispati olur.

Bakkal ilk calistigi takim Genclerbirligi disinda hic bir zaman bir sezonu bir takimda tamamlamamis bir hocadir.

* ya lig basinda takimi alir, lig sonunu görmez
* ya lig ortasinda alir, sezon sonu gider
* ya lig ortasinda alir, sezon sonunu görmez
* tam sezon olarak sadece 1 defa calismis o da ilk hocalik döneminde Genclerbirliginde.
* calistirdigi takimlarin puan ortalamasina bir bakin. En iyi ortalamasi 1,46 ile küme düsürdügü Samsunspor.

Sivasspormysoul
25.05.2016, 11:15
Kıymetli Yiğido,

Evet sizden biraz daha büyüğüm. Şöyleki, 70 li yıllara özellikle 70 lerin orta ve ikinci yarısında Sivassporun hiçbir antremanını kaçırmazdım. Söylemesi ayıp futbolcuların küçük kardeşi gibiydim. Ailecekte maçlara gittiğimiz çok olmuştur, anne, baba, kardeşler vb. 80 yıllar üniversite hayatı Ankarada, İstanbulda derken daha sonra 7-8 yıl Yalovada yaşanmışlık var. Avrupada kalmışlık var 3-4 kadar. Bu yıllarda SS yi çok yakından izleyemedim doğrusu. 90 lı yılların ikinci yarısında tekrar yakından izleme sonra gevşeme. Ancak, Mecnun Başkan döneminde ise nefes nefese izledim biricik takımımızı. Her neyse başınızı fazla ağrıtmayayım. Ben her zaman her işe mutlaka hayır yönünden bakmaya çalışırım Allahın izniyle.

Ben de Setkus'un birinci kaleci olmasından yanayım. Korcan gidebilir Ferhat06 yiğidonun belirttiği gibi. Ama yerine kim gelecek. Kalacaksa da mutlaka ama mutlaka kilo vermelidir. Setkus çok fit. Aslında MİY den Nihat Şahin olmaz mı? Tanase den çok ümitliydim ama çok ağır mübarek. Yoksa kumaşı gerçekten iyi. Artık ona hocamız Sayın M.Bakkal karar verir. Etzaz Hussain ise kapalı kutu ama iyi niyetli bir insan olduğuna inanıyorum. Aslında gelen gençlerin hepsi pırıl pırıl. Hiç kimse (belki Aatif dışınsa SS den gitmek istemez. Gittikleri yerde altın mı bulacaklar? Erman Kılıç ne bulabildi? Ziya Erdal var, Kone var, Qumari var, Çağatay var, Adem Koçak var, Texeira var var oğlu var derler ya) Şu gerçeği tespit edelim biz PTT ye alltan gelen korkak bir takım değiliz, STSL den aslında düşmemiş ama sınava giremedği için ertesi yıla kalmış mazaretli bir öğrenci gibiyiz. Takımımla her zaman büyük bir gurur duyuyorum. Mesut hoca zamanında gerçekten savaşmaya başladı takım. Biz yeniden savunma ağırlı saldırı futbolu oynamalıyız diye düşünüyorum. Sergen Yalçın sadece güzel konuşur ve futbolu çok basite alır. Evet, uçak sürmekte çok kolaydır teorik olarak ama hadi kullan bakalım. Ancak ve ancak yeterince alın teri döktükten sonra kolaydır. Bu anlamda Ertuğrul Sağlamı takdir ediyorum. Benim için pratik her zaman son sözü söyler.

Bütün yiğidolara saygılarımla. Siz olmasaydanız Sivasspor olmazdı. O nedenle hepiniz iyiki varsınız.

Kıymetli Yiğido,

Biz taraftar olduğumuza göre taraf (SivassporFK) bizi ciddiye almak zorundadır. Bizler ev sahibiyiz. Görüşlerimizin etki yapma potansiyeli olduğunu bilmek gerçekten çok mutluluk verici. www.sivasspor.com a teşekkür ederiz bu iletişim ortamı için. 34MUAMMER58 sizin görüşlerinizin kaale alınmaması mümkün mü? Her zaman pozitif, her zaman gerçekçi, her zaman yapıcı ve içten. Siz gerçek bir yiğidosunuz. Sivassporumuz için düşünmeye devam.

Saygılarımla.

balmandol
25.05.2016, 11:47
Arkadaşlar çok acıdır ki Sivasspor Mesut BAKKAL ile düştü. Ve hala Mesut BAKKAL ile devam edilsin demek neyin nesi ben anlamadım. Ben şimdi futbolcu olsam o takımda,takımı düşürmüş bir hocaya bakış açım farklı olur. Kaldı ki taraftar olarak kalmasından yana DEĞİLİM. İnşallah yönetim böyle bir hataya düşmez. (Bizim başkan düşeni kaldırmayı sever.Mesut Bakkal iş bulamaz diye illa takımda tutatrsa ayrı.!!!)
Yok futbolcuyu tanıyormuş,şehri tanıyormuş,yeni hoca yeni bir riskmiş..Bunlar hikaye arkadaşlar hikaye. Her hoca her takımı takip ediyor siz tedirgin olmayın. O meşhur hocaların hepsi her takımı ve her oyuncuyu biliyor. Risk olmadan,alınmadan futbol olmaz. Bir Etzaz Hüseyin'i sen hazır edemiyorsan,bu oyuncuyu ben almadım benim topçum değil diyorsan,adamı küstürüyorsan kusura bakma sen hoca falan değilsin. Tamam kadroyu sen kurmadın...Eyvallah..Ama işte burda RİSK OLAYI DEVREYE GİRİYOR. Sen bu oyunculara güvenip riske giriyorsun. Dünde dedim bugünde diyorum. Bize yeni yüzler lazım arkadaşlar bıktık bu adamlardan ..Yeter artık Türk Futbolu yeni yüzler görmeli.

asabibaba
25.05.2016, 11:49
Kıymetli Yiğido,

http://www.transfermarkt.com.tr/ernestas-setkus/profil/spieler/147028
Sizler nereden okudunuz bilemem ama Setkus sözleşmesi olan bir futbolcumuz ...Yazınızda , alıntı yaptığınız Muammer beyin fikirlerindeki ortaklık ve akıl dolu; her noktası ile onaylanacak fikirler.Bu yöneliş bizi Süper Lige çıkaracaktır.Yaşanması gereken bir nusubetti yaşandı bitti.

50sekiz
25.05.2016, 12:17
http://www.transfermarkt.com.tr/ernestas-setkus/profil/spieler/147028
Sizler nereden okudunuz bilemem ama Setkus sözleşmesi olan bir futbolcumuz

Wikipedia, Transfermarkt vs. gibi siteler gayri resmi, senin benim gibi kisilerin medyadan aldigi bilgiler ile veribanki olusturulan siteler. Dolayisi ile 100 de 100 güven olmaz !!

Bu konuda tek güvenilir (resmi) site vardir o da tff.org !!

http://i.hizliresim.com/qB3Q7D.jpg

asabibaba
25.05.2016, 13:38
Wikipedia, Transfermarkt vs. gibi siteler gayri resmi, senin benim gibi kisilerin medyadan aldigi bilgiler ile veribanki olusturulan siteler. Dolayisi ile 100 de 100 güven olmaz !!

Bu konuda tek güvenilir (resmi) site vardir o da tff.org !!

http://i.hizliresim.com/qB3Q7D.jpg

http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=30&kisiId=1822067
Evet acele ederek sürekli kaynak olarak kullandığım ama asıl bakmam gereken yere bakmadan cevap yazmışım .Setkus'un kontratı bu yıl doluyor imiş ..Bence kalır.Çünkü hatalı yediği Akhisar maçı onun kamburu oldu ve bu kamburdan kurtulmak isteyecektir.

teyfikyasir
25.05.2016, 13:42
Bulent Uygun Umm Salal ile 3 yillik sozlesme imzalamis. Bizim icin en azindan bu yil bu defter kapandi heralde.

asabibaba
25.05.2016, 14:22
http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=30&kisiId=1822067
Evet acele ederek sürekli kaynak olarak kullandığım ama asıl bakmam gereken yere bakmadan cevap yazmışım .Setkus'un kontratı bu yıl doluyor imiş ..Bence kalır.Çünkü hatalı yediği Akhisar maçı onun kamburu oldu ve bu kamburdan kurtulmak isteyecektir.

http://www.sivasspor.org.tr/tr/haber-842-ernestas-setkus-medicana-sivasspor-acute-da.html
Burada da 2 yıllık anlaşma yaptı diyor. KafaLarı iyice karıştırıyor.:confused:

50sekiz
25.05.2016, 14:49
http://www.sivasspor.org.tr/tr/haber-842-ernestas-setkus-medicana-sivasspor-acute-da.html

1+1 opsiyonlu anlasmadir o zaman.
opsiyonlar tff sitesinde görünmüyor..

DeSalvo58
25.05.2016, 15:19
Yiğidolar sizlere sormak isterim. Mesut Bakkal döneminde belirli bir taktikle oynadık mı da Ptt 1. liginde oynayacağız ? Savunma adı altında bütün oyuncular defansa çekilsin, ileride bir tane forvetimiz kalsın. Kontra ataksız savunma futbolu mu olur ?

Hadi dediklerimi geçtik. Mesut Bakkal kaç tane takımda başarılı olmuşta bizde olacak ? Kaç tane takımda sezonu bitirebilmiş ?

Mesut Bakkal bu sezon gerek yaptığı değişikliklerle (kullanmadığı değişiklik hakları da var tabii), gereksiz takıntılarıyla bu takımı uçuruma sürüklemekten başka hiçbir şey yapmamıştır.

Yok takımı tanıyormuş, yok şehri seviyormuş, Anadolu evladıymış. Burdaki çoğu Sivassporlu da takımı tanıyor, şehri seviyor, öz Anadolu evladı. Kaç kişi koskoca Sivasspor'un başına geçip işlerin altından kalkabilir ? Hoca seçiminde duygusal düşünceler kesinlikle ama kesinlikle kriter olmamalıdır. Çok büyük örnekleri de var yok değil zaten.

tavatir
25.05.2016, 16:29

Opsiyonlu bir anlaşmadır. Opsiyon kulüpte mi ve kulüpte opsiyon hakkı varsa kullanılır mı göreceğiz. Bence Setkus Ptt 1. Ligi için işimizi görecek bir kaleci olabilir.

Travis Bickle
25.05.2016, 17:42
aslen sol açık olan tanaseyı 1 kere bıle sol da oynatmayıp hem sağ açıkta ve savunmanın önünde kullanan hussaıne hıç sans vermeyıp adem vasıfsızını sureklı oynatan beykanın şımarıklıklarına her zaman goz yuman mesut bakkal acılen takımdan kovulmalıdır

Del Piero
25.05.2016, 19:30
bu adam hala sivasta mı :confused: :mad:

eyuphulagu
26.05.2016, 00:05
Anladığım kadarıyla birileri kim olduklarını bilmiyorum Mesut Bakkal'ın gelmesini çok istiyor...Umarım gelmez...İyi niyeti konusunda eminim ama hocalığı konusunda vizyonu olan iyi bir hoca olduğunu kesinlikle düşünmüyorum..Yıllardır bir çok kulübü çalıştırmasına rağmen kendini geliştirememiş bir hoca...Çalıştırdığı takımlar içinde en başarılısı ilk çalıştırdığı takım olan G.Birliği gözüküyor...Burada yardımcı hocası Bülent KORKMAZ'dı..Birlikte o sezon G.birliği ligi galiba 6. sırada bitirmişti..Ertesi yılda İlhan CAVCAV tarafından gönderilmişti...G.Birliği takımında başarılı olmasının sebebine gelince;o takım Ersun Yanal tarafından kurulan bir takımdı galiba...Ersun Yenal tam hatırlamıyorum milli takıma mı gitmişti yoksa başaka bir takıma mı gitmişti;takımın başına Mesut BAKKAL getirldi..Mesut BAKKAL Ersun YENAL ın önceki dönemlerde yardımcısıydı..Hazır,kadrosu oturmuş bir takımın başına gelmişti;takımı zaten tanıyordu; o yıl başarılı oldu.....Mesut Hoca sonraki yıllar bir çok takımda çalıştı;sivassporu da ligde bıraktı ama bazı takımları da ligden düşürdü....Sivassporu ligde bırakınca kendisiyle ödül olarak ertesi yılda devam edildi..Ama 5. ya da 6. haftada takım sadece G.S maçını kazanınca yerini Rıza ÇALIMBAY'A bırakmıştı...Sonraki yıllarda bir ara Konya yı ,daha sonra da Mersin i çalıştırdı başarılı olamadı diye gönderildi...Sonrasında tekrar sivasspora geldi ama takımı ligde bırakamadı...Sözleşmesi bitmiş durumda..Tekrar söylüyorum ptt ligi süper lige hiç benzemeyeyn oyuncuları farklı,hocaları farklı olan değişik bir lig..Oyunu kuaralıan göre oynamak lazım...Takımı tanıyor diye bu ligi tanımayan bir hocayı getirirseniz sonrasında başarısızlık gelirse filmi geriye sarmış olursunuz..Aman Dikkat! diyorum....Sivasspora vizyon sahibi, doymamış,başarıya aç,oyunu okuyan,gençlere kucak açan,genç oyuncu oynatan hırslı bir hoca lazım...Onu bulmak da yönetimin birinci vazifesi...Umarım istenen hoca tez zamanda bulunarak transfer çalışmalarına başlanılır..

Sivasspormysoul
26.05.2016, 05:50
Anladığım kadarıyla birileri kim olduklarını bilmiyorum Mesut Bakkal'ın gelmesini çok istiyor...Umarım gelmez...İyi niyeti konusunda eminim ama hocalığı konusunda vizyonu olan iyi bir hoca olduğunu kesinlikle düşünmüyorum..Yıllardır bir çok kulübü çalıştırmasına rağmen kendini geliştirememiş bir hoca...Çalıştırdığı takımlar içinde en başarılısı ilk çalıştırdığı takım olan G.Birliği gözüküyor...Burada yardımcı hocası Bülent KORKMAZ'dı..Birlikte o sezon G.birliği ligi galiba 6. sırada bitirmişti..Ertesi yılda İlhan CAVCAV tarafından gönderilmişti...G.Birliği takımında başarılı olmasının sebebine gelince;o takım Ersun Yanal tarafından kurulan bir takımdı galiba...Ersun Yenal tam hatırlamıyorum milli takıma mı gitmişti yoksa başaka bir takıma mı gitmişti;takımın başına Mesut BAKKAL getirldi..Mesut BAKKAL Ersun YENAL ın önceki dönemlerde yardımcısıydı..Hazır,kadrosu oturmuş bir takımın başına gelmişti;takımı zaten tanıyordu; o yıl başarılı oldu.....Mesut Hoca sonraki yıllar bir çok takımda çalıştı;sivassporu da ligde bıraktı ama bazı takımları da ligden düşürdü....Sivassporu ligde bırakınca kendisiyle ödül olarak ertesi yılda devam edildi..Ama 5. ya da 6. haftada takım sadece G.S maçını kazanınca yerini Rıza ÇALIMBAY'A bırakmıştı...Sonraki yıllarda bir ara Konya yı ,daha sonra da Mersin i çalıştırdı başarılı olamadı diye gönderildi...Sonrasında tekrar sivasspora geldi ama takımı ligde bırakamadı...Sözleşmesi bitmiş durumda..Tekrar söylüyorum ptt ligi süper lige hiç benzemeyeyn oyuncuları farklı,hocaları farklı olan değişik bir lig..Oyunu kuaralıan göre oynamak lazım...Takımı tanıyor diye bu ligi tanımayan bir hocayı getirirseniz sonrasında başarısızlık gelirse filmi geriye sarmış olursunuz..Aman Dikkat! diyorum....Sivasspora vizyon sahibi, doymamış,başarıya aç,oyunu okuyan,gençlere kucak açan,genç oyuncu oynatan hırslı bir hoca lazım...Onu bulmak da yönetimin birinci vazifesi...Umarım istenen hoca tez zamanda bulunarak transfer çalışmalarına başlanılır..

Kıymetli Yiğido,

Gerçekten kapsamlı bir analiz yaparak bir sonuca ulaşmışsınız. Canı gönülden tebrik ediyorum. Analizinizde katıldığım bir çok gerçeklik var bu konu başlığını açan kişi olarak. Zaten izleme imkanınız olduysa eğer, daha sonraki bazı cevabı yorumlarımda Sivassporu STSL den düşürmüş bir TD olarak yiğidolara antipatik gelecek ve tepki çekecek bir öneri diye açıkça belirtmiştim. Bu apaçık negatif başlangıç durumuna rağmen M.Bakkal hocamızla niçin devam edilmesini arzuladığımı 10-12 adet neden sayarak anlatmaya çalıştım. Bazı kıymetli yorumcular alel acele karşı çıkarak 'ne yapacak şehri tanıyorsa turitst mi gezdirecek , yada iyi insan olmak yeterli kriter değil futboldan anlamak gerekir vb. anlamında' negatif görüş belittiler. Ancak ben bu iki kriteri (şehri tanıma, iyi niyetli bir kişilik olma vb) sadece destekleyici unsur olarak ana unsur olarak değil olarak analizimde kullandım. Kısaca kıymetli yiğido sizin de analizinizde ana unsurlar olarak vurgulamış olduğunuz, 1)genç olma 2) başarıya aç olma 3) genç yeteneklere yer verme vb . gibi kriterlere ben de canı gönülden katılıyorum. Ancak, yinede Sivassporun buradan başlayarak dünyanın en büyük FK olması yolculuğunun doğal bir adımı olarak önce düştüğü yerden hep birlikte kalkılması, sonra yürünmesi ve daha sonra koşulması için en son halinden başlanılması gerektiği kanısındayım. Beni en iyi ben bilirim. Sivassporun neden STSL den kıl payı düştüğünü en iyi Sayın Mesut Bakkal ve bugünkü çok kıymetli futbolcularımız bilmektedir. Hırslılar ve inanıyorlar. Yeniden STSL ye muhteşem bir biçimde döneceklerdir diye düşünmekteyim. Hatta ve hatta daha ileri giderek 34 maçın en az 28-29 unu kazanarak tarih yazabileceğiz diye düşünüyorum. Ve böylece 50. kuruluş yıl dönümünde adından en çok söz ettirecek FK olabileceğimizi şimdiden görür gibi oluyorum. Unutmayalım Alex Ferguson (M.United-İngiltere), Arsen Wenger (Arsenal-İngiltere) gibi isimler de yaşılılar ve 20-30 yıl takımın başında kaldılar. Sivasspor aslında STSL yi 50-55 puan durumunda bitirerek 31 puanla PTT ligine düşmüş bir takımdır. Yani öğrenci deyimiyle 70-75 lik sınav kağıdı (yada kısaca kağıt) vererek bazı son hesap hataları vb. nedeniyle kağıdından hocanın da istememesine rağmen 35-30 civarı notla o dersten kalmış bir öğrenci gibidir. Yani PTT ligindeki hocalar Sivassporumuza gerçekten uyuşumsuz gelebilir. Tarihte Fetih edenin fetih edilmesi yasasında olduğunda gibi (eğer yerleşik kültür fetih edenin kültürden daha fazla gelişme potansiyeli içeriyorsa fetih eden fetih ettiği tarafından bir süre sonra fetih edilir) PTT ligi hocaları ne yapacağını bilemez hale gelebilir. Sonuçta dev futbolcular var Burhan Eşer, Ziya Erdal, Setkus, Yiğit İncedemir, kalırsa Aaatif, John Boye, Beykan Şimşek vb.). Evet 50-55 puanlı dev bir takımdan söz ediyoruz, bu takım üzerinde PTT ligine ait alt başarı kriterleri kurmak gerçekten zor olacaktır. Yeni arena stadyumu, kendisini başarıya adayacak deneyimli TD Mesut Bakkal, çıkış için gün sayan genç yetenekler , Çağatay Çeken, D.Texeira, Etzaz Hussain, süper lige tam konsantre olmuş yiğido taraftar kitlesi, üzgün ama başı dimdik bir klüp başkanı Sayın Mecnun Otyakmaz ve daha birçok nedenle Sivasspor 2017-2018 sezonunda STSL den kaldığı yerden yoluna devam edecektir inşallah.

Saygılarımla.

MOS-BY-58
26.05.2016, 07:39
Madem tarih tekerrür etsin Süper Lig'e cikalim istiyoruz, hatta bir kesim de baskan gitmesin, bizi düsürdügü gibi cikarsin istiyor. O zaman hoca da Ismail Kartal olmali. Hem bizi hem de ligi taniyor, hem de bosta. ;-)

Ferhat06
26.05.2016, 07:52
Madem tarih tekerrür etsin Süper Lig'e cikalim istiyoruz, hatta bir kesim de baskan gitmesin, bizi düsürdügü gibi cikarsin istiyor. O zaman hoca da Ismail Kartal olmali. Hem bizi hem de ligi taniyor, hem de bosta. ;-)

İsmail artık gelmez büyüdü koca feneri çalıştıran adam ptt ye gelir mi.Kendilerini dev aynasında görürler.Ayrıca farklı bir müktesabatı olduğunu düşünmüyorum.

Soyözen
26.05.2016, 09:39
Mustafa Ateş az önce twitterdan Bakkal ile yolların ayrıldığını duyurdu.

50sekiz
26.05.2016, 10:12
Bakkal ile yollarin ayrilmasi isabetli karar olmus.
Ya Ptt ligi tecrübesi olan bir hoca ya da basariya ac, potansiyali olan genc bir hoca ile anlasilmasi gerekir.

Murad_Kelleci58
26.05.2016, 10:12
Orta da Başkan, Yönetim Kurulu yokken bu haberleri yapanlarda mı bir sakatlık var.. Yoksa biz "aday olmayacağız" deyip, nabız yoklama sortileri yapanlar da mı sakatlık..? anlamadım gitti..

adres58
26.05.2016, 10:19
Orta da Başkan, Yönetim Kurulu yokken bu haberleri yapanlarda mı bir sakatlık var.. Yoksa biz "aday olmayacağız" deyip, nabız yoklama sortileri yapanlar da mı sakatlık..? anlamadım gitti..

Başkan gitmez demiştik. Başkanın ayrılmayacağını biliyoruz zaten. Hem yeniden aday olup tek liste yola devam kararı alındı. Yani Başkan devreleri ve bağlantıları devam ediyor.

karasarlıyiğido
26.05.2016, 10:21
tabiki her fikre saygı duymak zorundayız ama konu mesut hoca olunca bir kaç kelimede ben yazayım dedim mesut hoca ile devam etmenin anlamı olması için ligde kalmamız gerekmiyormu sizce bu başarısızlığı ödüllendirmek olur bize ve özelilkle ptt birinci liğe daha agresif modern futbolu olan ve vizyon sahibi biri olmalı yoksa o heyecanı taraftara veremez durum böyle olursa gerçek yiğidoların bile içindeki heyecanı ve takım sevgisini öldürmüş olurlar hiç gerek yok bence biran önce yaşlı ve miadını doldurmuş futbolcularla yollar ayrılmalı ve taraftarı yeni stadın heyecanını da ekleyerek zirveye oynayacak bir hoca ve futbolcu ekibi kurulmalı

midfielder7
26.05.2016, 10:36
Mustafa Ateş'in haberine göre Mesut Bakkal ile yollar ayrıldı

rezi
26.05.2016, 11:13
Yar saçların lüle lüle Mesut Hoca sana güle güle.Bize idealleri olan,yarı yolda bırakmayacak,anadolu kulüplerinde en elzem olan alt yapıya önem veren bir teknik direktör lazım.Ayrıca artık bir sportif direktörümüz olmalı.Hocanın alacağı veya gitmesini istediği bir oyuncuyu yönetim tarafına artıları ve eksilerini tam olarak anlatabilecek.Başkanımızın bilgilendirme toplantısında alınan ve gidenlerin sadece hocaların insiyatifine bırakıldığı alenen görülmüştür.Belki de yönetimin en büyük zaafı da bu idi.

halilxx58
26.05.2016, 11:22
Hayirli olsun. Mesut Bakkal'in bizi PTT'de sampiyonluga oynatabilecegine inanmiyordum.
Insallah PTT tecrübesi olan bir hoca ile Sivasspor'a gönül bagi olan bir iki isim teknik ekibe dahil olur (mesela Hayrettin, Mehmet Yildiz, Petkovic, Ugur Kavuk, Abdurrahman Dereli vs.)

DoomsDay58
26.05.2016, 11:37

Kongredeki oyların tamamını alan başkanın karşısına tabii ki aday çıkmayacaktı bunun tiyatro olduğu en başından belliydi zaten ortada şaşılacak bir şey yok :)

Sivasspormysoul
26.05.2016, 12:22
Kıymetli Yiğidolar,

Süreklilik, kurumsallaşma, yeni ve büyük hedefler adına Mesut Bakkal ile devam edilmesini önermiştim. Ben takımın şeklen PTT liginde gözükse bile aslında gerçek güç ve potansiyel açısından STSL nin 6. yada 7. takımı olduğunu düşünüyordum. Bu nedenle mevcut durumu değerlendirip yapılan hataları hızla tamir ederek yola devam edilmesi gerektiğini düşünüyordum. Mesut Bakkal hocanın bilgi ve tecrübesiyle Sivasspor için kendi çapında bir Alex Ferguson olabileceğini hayal etmiştim. Çünkü Mesut Bakkal hocanın bu yaştan sonra değişik değişik takımlarla çalışma isteğinin artık sonlanabileceğini ve kendisini tamamen Sivasspora vakfedebileceğini varsayıyordum. Böylece kurumsallaşma adına büyük bir adım daha atılmış olabilirdi. Ancak, bu haberin gerçek olduğunu varsayarak (olmaması için bir neden yok zaten) Sivasspor yönetim kurulunun almış olduğu bu kararın bütün Sivasspor camiası için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, bütün yiğido taraftarlara saygılarımı iletiyorum.
Büyük Alman şairi Goethe'nin bir sözüyle bitirmek isterim izninizle.
Zaman en iyi öğretmendir.

50sekiz
26.05.2016, 14:06
İSTİHBARAT: Sivasspor'da başkan Mecnun Otyakmaz dışında teknik direktör Mesut Bakkal da yeni sezonda devam ediyor.

Twitterde 25 bin takipcisi olan Ertan Süzgün diye birisi yazmis.

tanju_58
26.05.2016, 15:17
ben sivassporun türkiyedeki manteliteyi değiştirebilecek öncü kulüplerden olmasını istedim.uzun süreli planlı programlı ve istikrarlı bir teknik adamla çalışılması lazım.böyle bir çalışma için benim ilk tercihim bülent uygundur.ancak bülent hoca katardaki takımla 3 yıllık sözleşme imzalamış.ikinci tercihimde sivassporu süper lige çıkaran ismail kartal'dır.onunlada uzun süreli çalışılabilir.

emrecan17
26.05.2016, 15:25
ben sivassporun türkiyedeki manteliteyi değiştirebilecek öncü kulüplerden olmasını istedim.uzun süreli planlı programlı ve istikrarlı bir teknik adamla çalışılması lazım.böyle bir çalışma için benim ilk tercihim bülent uygundur.ancak bülent hoca katardaki takımla 3 yıllık sözleşme imzalamış.ikinci tercihimde sivassporu süper lige çıkaran ismail kartal'dır.onunlada uzun süreli çalışılabilir.

İSMAİL KARTAL ın öncü bir teknik adam olduğunu düşünmüyorum uzun vadeli.Takım üzerinde bir hırs yaratacak kapasite etkisi yok ; oyun okuma anlayışı ise Fb liler tarafından iyi karşılanmıyordu kaldı ki Eskişehir e imza atmıştı 7 maç sonunda kendi istifasını verimişti yanılmıyorsam ilaç olamadım diye.. Bize uygun teknik adam olduğunu düşünmüyorum.Kayseri inin PTT de bir hocası vardı keşke o olsa yada belediyeyı çıkaran 2.lige Yusuf Tokuş hocamız.Böyle genç başarılı hocalara yönelmemiz şart .

çorluluyiğido
26.05.2016, 15:46
İSMAİL KARTAL ın öncü bir teknik adam olduğunu düşünmüyorum uzun vadeli.Takım üzerinde bir hırs yaratacak kapasite etkisi yok ; oyun okuma anlayışı ise Fb liler tarafından iyi karşılanmıyordu kaldı ki Eskişehir e imza atmıştı 7 maç sonunda kendi istifasını verimişti yanılmıyorsam ilaç olamadım diye.. Bize uygun teknik adam olduğunu düşünmüyorum.Kayseri inin PTT de bir hocası vardı keşke o olsa yada belediyeyı çıkaran 2.lige Yusuf Tokuş hocamız.Böyle genç başarılı hocalara yönelmemiz şart .

cüneyt dumlupinar.daha 33-34 yaşındayken gayseriyi süper lige çıkardı.

midfielder7
26.05.2016, 16:03
yorumları tek tek okuyorum,genel olarak şöyle bir izlenim edindim,sanki süper lig tecrübesi hocasından ise ptt lig tecrübesi hocası gelmesi daha ağır basıyor gibi,böyle düşünürsek sezon içerisinde bu sene olduğu gibi 2-3 hoca da değişebilir,tekrar süper lige de yükselip yeni hoca arama çalışmaları da olabilir,bu nedenle bu sene takımı çalıştıracak hocanın uzun vadeli planla gelmesi en mantıklısı bunun için de hiç değilse süper lig deneyimi bir hoca olmalı diye düşünüyorum deneme yanılmayla maalesef bu sene küme düştük

emrecan17
26.05.2016, 16:36
cüneyt dumlupinar.daha 33-34 yaşındayken gayseriyi süper lige çıkardı.

Teklif yapsak bari bizi de çıkarsa :D

balmandol
26.05.2016, 17:54
Yok yok kedidir kedi :D

çorluluyiğido
26.05.2016, 18:31
bu sezon pttde iyi işler yapmış çok tecrübeli bir hoca düşünülüyor.süperligde takımlarından ayrılacak hocalar da bekleniyor.kongreden sonra belli olur.

tavatir
26.05.2016, 18:53
Ptt'de iyi işler yapan tecrübeli hoca Hüseyin Kalpar. Bence başarılı bir hoca ama Göztepe ile küme düşmüştü. Bakalım yarın Alanya ile Süper Lig'e çıkabilecek mi? Biraz finaller konusunda şanssız diye düşünüyorum.

Şu bir gerçekki hoca işi nsaip meselesi. İbrahim Üzülmez Elazığ'da uzun kalmadan Gençlerbirliği'ne gitti başarılı oldu. Ama baka bir takımda bambaşka bir durum olabilirdi. Hakeza Adana ile Süper Lig'e çıkan Engin İpekoğlu'nun da fazla başarısı yoktu daha önce. Ben onun için hayırlısı diyorum.

DeSalvo58
26.05.2016, 18:57
bu sezon pttde iyi işler yapmış çok tecrübeli bir hoca düşünülüyor.süperligde takımlarından ayrılacak hocalar da bekleniyor.kongreden sonra belli olur.

Aklıma hemen Hüseyin Kalpar geldi, önceki senelerde Samsunspor'da geçirdiği sezonlarda başarılı grafik çizmiş, son 2 sezonda da Alanya'yı Play-Off'a çıkarıyor. Belki de bu sezon Alanya'yı Süper Lig'e taşıyacak. Benim görüşüm eğer ki olacaksa olumludur.

çorluluyiğido
26.05.2016, 18:58
bana göre gelecek olan hoca öncelikle transferden anlamalı..

adres58
26.05.2016, 19:41
İsmail KARTAL olursa hiç şaşırmayalım arkadaşlar....

nejmi58
27.05.2016, 02:21
Samet Aybaba eger Eskisehirde devam etmeyecekse düsünülebilir.
ölü Eskisehiri son ana kadar yarista tuttu, genc oyunculara sans veriyor ve Transferlerdede genelde basarili.

stain
27.05.2016, 07:46
Bir öneride yücel ildiz olabilir hem PTT hemde süper ligi tanıyor

Murad_Kelleci58
27.05.2016, 08:20
Mehmet Yıldız - Hayrettin ikilisi (varsa belgeleri) yeni heyecanlar için neden olmasın derim..

Bülent Uygun'da öyle bir çıkış ile buralara gelmedi mi..?

34MUAMMER58
27.05.2016, 08:36
Eğer süperligden düştüysek,yönetimin ,futbolcuların,teknik direktörlerin hataları ,yanlış tercihleri kadar,taraftarımızında tercihleri ve isteklerinin katkı payı büyük,bülent uygunu istemiyoruz,rıza hocayı istemiyoruz,r.carlos defolsun,sergen bizi uçurur,okan bizi uçuracak genç başarıya aç filan,mesut bakkal bizi uzaya götürür diyen taraftarlarında ,onları sanki duyupta hocaları yollayanlarında payı çok,ben Bülent uyguna bayılmıyordum,ben rıza hocaya bayılmıyordum,ben r.carlosa bayılmıyordum,ancak yönetimin saçma sapan teknik direktörleri getireceğini öngördüğüm için kalmalarından yanaydım adımız bülocu,rızacı r.carlosçuya çıktı aha durum ortada kim haklı çıktı? ,sivassporu yakından bilen,takımı ligde tutmuş şampiyonluklara oynatmış ,o kötü transferlere takımı rağmen kötüde oynatmayan Bülent hocayı yolladık,düşmüş takımı ligde tutmuş,ara transferde aldığı adamların hepsi tutmuş,sadece doğa da yanlışlıklar yapmış ,takımı onca hakem hatalarına rağmen avrupaya götürecek kadar iyi futbol oynatmış rıza hocayı adeta teneke çalıp yolladık adam kasımpaşada hakem hatalarına rağmen ne işler yaptı,,r.carlos gibi dünya starını getirdik,acemi dendi stajer dendi,takımı küme düşürür dendi,adam sivasspor tarihinin eniyi futbolunu oynattı,düşer denilen takımı avrupaya taşıdı,adama bir golcü ve sol açık almadılar ,aykutla oldoniyle filan idare et dediler ,takım iyi oynaya oynaya yenildi mecburen adamı yollamak zorunda kaldık,sergen,okan,mesut hoca benim tercih etmediğim adamlardı bunlardada yanılmadım,bunları niye anlatıyorum ?birçok arkadaşın fikirlerine katılmadığım için suçun sadece hocalarda olmadığını ispatlamak için,evet bu takımı tek başına mesut bakkal düşürmedi,bireysel hatalar oldu,hakem hataları oldu ,şanssızlıklar oldu hiçbir işimiz rast gitmedi,şimdi adı geçen hocaları okuyunca o istemediğim mesut bakkalın devam etmesini sivasspor için daha hayırlı görüyorum,2 ts maçında 13 gol atacakken yenildik,konyayı taraftarının önünde yeniyorduk azdaha,maçları tek tek sayıp kafanızı ütülemim,mesut hocanın başında olduğu maçları hep şanssızlıklarla kaybettik,elbetteki oyuncu tercihlerinde,değişikliklerde, oyuna müdehalede filan yanlışlıkları oldu,ancak bunlar aşılmayacak sorunlar değil,isimleri geçen hiçbir hoca mesut hocanın eline su dökemez,takım büyük ölçüde korunacaksa,takviyeler yapılacaksa mesut bakkalla yola devem edilip zaman kaybetmeden tekrar süper lige çıkılmalı ,diğer hoca adayları ile sivasspor vakit kaybından başka bir şey kazanmaz bu kadar net,bu takım hocasız oynasa bile,hiç transfer yapmasa bile bu ligde ilk 3 garantisi var o kazma kadroyla süperligde maç başına 1.5 puan ortalamasıyla oynatan hocayı bırakıp son dak larda kazayla gol atarak kazanan hocalarla devam etmenin mantıklı bir karar olacağını düşünmüyorum .

Sivasspormysoul
27.05.2016, 14:50
Eğer süperligden düştüysek,yönetimin ,futbolcuların,teknik direktörlerin hataları ,yanlış tercihleri kadar,taraftarımızında tercihleri ve isteklerinin katkı payı büyük,bülent uygunu istemiyoruz,rıza hocayı istemiyoruz,r.carlos defolsun,sergen bizi uçurur,okan bizi uçuracak genç başarıya aç filan,mesut bakkal bizi uzaya götürür diyen taraftarlarında ,onları sanki duyupta hocaları yollayanlarında payı çok,ben Bülent uyguna bayılmıyordum,ben rıza hocaya bayılmıyordum,ben r.carlosa bayılmıyordum,ancak yönetimin saçma sapan teknik direktörleri getireceğini öngördüğüm için kalmalarından yanaydım adımız bülocu,rızacı r.carlosçuya çıktı aha durum ortada kim haklı çıktı? ,sivassporu yakından bilen,takımı ligde tutmuş şampiyonluklara oynatmış ,o kötü transferlere takımı rağmen kötüde oynatmayan Bülent hocayı yolladık,düşmüş takımı ligde tutmuş,ara transferde aldığı adamların hepsi tutmuş,sadece doğa da yanlışlıklar yapmış ,takımı onca hakem hatalarına rağmen avrupaya götürecek kadar iyi futbol oynatmış rıza hocayı adeta teneke çalıp yolladık adam kasımpaşada hakem hatalarına rağmen ne işler yaptı,,r.carlos gibi dünya starını getirdik,acemi dendi stajer dendi,takımı küme düşürür dendi,adam sivasspor tarihinin eniyi futbolunu oynattı,düşer denilen takımı avrupaya taşıdı,adama bir golcü ve sol açık almadılar ,aykutla oldoniyle filan idare et dediler ,takım iyi oynaya oynaya yenildi mecburen adamı yollamak zorunda kaldık,sergen,okan,mesut hoca benim tercih etmediğim adamlardı bunlardada yanılmadım,bunları niye anlatıyorum ?birçok arkadaşın fikirlerine katılmadığım için suçun sadece hocalarda olmadığını ispatlamak için,evet bu takımı tek başına mesut bakkal düşürmedi,bireysel hatalar oldu,hakem hataları oldu ,şanssızlıklar oldu hiçbir işimiz rast gitmedi,şimdi adı geçen hocaları okuyunca o istemediğim mesut bakkalın devam etmesini sivasspor için daha hayırlı görüyorum,2 ts maçında 13 gol atacakken yenildik,konyayı taraftarının önünde yeniyorduk azdaha,maçları tek tek sayıp kafanızı ütülemim,mesut hocanın başında olduğu maçları hep şanssızlıklarla kaybettik,elbetteki oyuncu tercihlerinde,değişikliklerde, oyuna müdehalede filan yanlışlıkları oldu,ancak bunlar aşılmayacak sorunlar değil,isimleri geçen hiçbir hoca mesut hocanın eline su dökemez,takım büyük ölçüde korunacaksa,takviyeler yapılacaksa mesut bakkalla yola devem edilip zaman kaybetmeden tekrar süper lige çıkılmalı ,diğer hoca adayları ile sivasspor vakit kaybından başka bir şey kazanmaz bu kadar net,bu takım hocasız oynasa bile,hiç transfer yapmasa bile bu ligde ilk 3 garantisi var o kazma kadroyla süperligde maç başına 1.5 puan ortalamasıyla oynatan hocayı bırakıp son dak larda kazayla gol atarak kazanan hocalarla devam etmenin mantıklı bir karar olacağını düşünmüyorum .

Kıymetli Yiğido,

Yeniden beyninin derinliklerinden çıkan fikirlerin beynimin derinliklerindeki fikirlerle örtüşmüş olmasından dolayı bahtiyarım. Kızıyorsunuz, bazen öfkeleniyorsunuz ama her zaman son kertede hayatın çelik gerçeklerine büyük bir objektiflikle saygı duyuyorsunuz. Tıpkı bu yazıda olduğu gibi. Şu gerçekleri analiz ettiğini tespit ettim yiğido.

1) İstikrar. Yani devamlılık. Yani damlaya damlaya göl olcağına duyulan sarsılamz inanç. Bunu vurgulamak için şunları söylüyosun yiğido. (takım büyük ölçüde korunacaksa,takviyeler yapılacaksa mesut bakkalla yola devem edilip zaman kaybetmeden tekrar süper lige çıkılmalı ,diğer hoca adayları ile sivasspor vakit kaybından başka bir şey kazanmaz )

2) Şunu vurguluyorsun yiğido. (mesut hocanın başında olduğu maçları hep şanssızlıklarla kaybettik). Yani biraz daha şanşlı olsaydık 10 puan daha alabilirdi 17+10=27 . 14 maç oynandı. 27/14=1.6 maç ortalaması. 34 hafta takımı çalıştırmış olsaydı 54 puan. Kaçıncı olurduk 4-5. filan. Peki sene başında transfer yapmasına izin verilmiş olsaydı belki 60 puan. Evet abartılı değil gerçekler ortada. Trabzona sahayı dar eden, Konyaspora biraz şansızlıkla kaybeden takımdan bahsediyoruz, bu olup bitenler deplasmanda oldu, Sivasta değil!.

Ara sonuç: Aslında Sivasspor şeklen PTT ligine gitmiş ancak potansiyel güç olarak 6-8. sıra STSL futbol klubüdür. Kısaca hasbelkader bu alt ligdeyiz. Dolayasıyla hazır motivasyon varken yola devam edilmelidir. PTT ligindeginde bir hoca Sivassporlu futbolculara yeterince çekici gelmeyebilir. Daha önceki yorumumda da belirttiğim gibi Fetih Edenin Fetih Ettiği tarafından Fetih edilmesi yasasının acı sonuçları yaşanabilir.. Bu yasaya göre eğer fetih edenin kültürü fetih ettiği yerleşik kültürden daha az ilerleme potansiyeli taşıyorsa bir süre sonra Fetih eden şeklen Fatihtir aslen fetih edilmiştir. Yani PTT ligindeki bir TD Sivassporlu futbolcular tarafından fetih edilebilir ve istenmeyen sonuçlar doğabilir. Çift başlılık, karşı gelme vb. gibi.

3) Mesut Bakkal hoca bu yaştan sonra takım takım gezerek artık macera aramayacağı için yada kariyer kariyer diye tutturmayacağı için Sivassporumuz için bir Alex Ferguson (M. United FC, UK) , bir Arsen Wenger (Arsenal FC, UK) olabilir kendi çapında. Yiğidolar haddimi bilerek söylüyorum kendi çapında diyorum. Böylece zaten içi üzüntüyle ve hırsla dolan Mesut Bakkal ve yiğido futbolcularımız tekrar önce düştükleri yerden kalkıp, sonra yürüyürek sonra koşarak STSL nin çok daha ötesindeki hedeflere 6-8 yıl içinde gelebilirler. Bu mümkün. Ben inanıyorum, yiğido 34MUAMMER58 inanıyor, yiğido Ferhat06 inanıyor (Ferhat Beyin izniyle affına sığınarak) ve hepimiz inanıyoruz (bütün yiğido taraftarlar aynı hedefe kilitlendik:STSL nin çok ötesine gitmek Sivas için Sivas için benim için değil Sivas için doğmamış yiğidolar için). O halde başarabiliriz.

SONUÇ: Kıymetli yiğidolar. Bütün bu saydığımız nedenlerden dolayı her hafta büyük baskı altında oynayan takımımız bütün eksiklere rağmen sakat Cicinho, KK lı Çağatay, uzun süre sakat olan Kone vb. STSL nin kapısından dönmüştür. Bu kadar taraftarı kenetlenmiş bir klub için tek anahtar kelime İstikrardır.Yani devamlılık. Buna birde önümüzdeki yıl mutlaka uygulanması gereken savunma futbolu eklenirse Sayın Mesut Bakkal ile çok uzun ve görkemli başarılar yakalayabiliriz. Eğer yiğido taraftarlar Konyada ve Trabzonda kaybedilen puanlara M.Başakşehir başında kaybedilen 2 puana üzülüyorlarsa Sivassporun bu puanları alabilme gücüne duydukları sarsılmaz inançlarındandır. Buradan çıkan doğal sonuç Sivassporun bu takımlarla dişe diş göze göz rakip olduğudur. Yani Sivassporun 5. yada 6. lık kapasitesinde olduğudur STSL için. Kısaca Mesut Bakkal hocanın yönetiminde bunların olabileceğine inanç duymuşlardı. Ne değişti şimdi? Neden bu kültürü bize yakın, dili bize yakın, içtenliği bize yakın bu kişi bir şansı daha hak etmiyor mu? Alt lige düşmenin verdiği hüznü yaşıyoruz. Ancak, artık yola yeniden koyulmak zamanı. Hatalarını biliyorlar ve tamir edecekler. Başarabilirler. Çünkü, başta Mesut Hoca olmak üzere, Setkus olmak üzere hırs dolular. Bir kez daha destek olalım Sivasspor FK nin yüce menfaatleri için. PTT ligindeki bir hoca ancak kariyerine bir eklenti için isteyebilir Sivassporu. Biz bir yıllık değil 100 yıllık başarı istiyoruz.

Seçim sizin büyük takımın muhteşem taraftarları yiğidolar.

50sekiz
27.05.2016, 19:53
Mesut Bakkal: 29'unda genel kurul var. #Sivasspor'da kalıp, kalmayacağım yönetime bağlı ama burada çalışmaktan keyif alıyorum.

bu tweet Radyo Bilyoner 101.4 'e ait

50sekiz
27.05.2016, 23:36
Mesut Bakkal: Aatif Chahechouhe dört büyük kulüpte oynayabilecek bir oyuncu. Aynı şekilde Beykan da öyle Burhan da!

Del Piero
28.05.2016, 12:08

Allah 'ım sen bizi koru yarabbim