Orijinalini görmek için tıklayınız : Kene Sewenler Dernegini Kuruyoruzzzz :=)))
KENE: hayvanlarin eklem yerlerine kenetlenir ve kan emerek yasar bu parazit.. cok zordur hayvandan sökmek bunu.. sigara ile cozurdatilir oyle alinir.. üzerinde ziplasaniz ezilmez anca tasla patlatabilirsiniz.. yuvarlak ve morumsudur.. 3-4mm boyu vardir. kan emince domuzcuk gibi olur.
ŞİMDİ BİZ BU HAYWANLARI SEWMEYELİM DE NABALIM
KENELERİ SEWMEYEN İNSANLARI SEWEMEZ
DERNEK KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR......
twity_58 27.08.2005, 10:08 cihad bu ne yaws kene sewenler dernegi neyse hade seni kirmiyim kene sewenler dernegine ilk ben uye olayim KENELERİ EZMEYELİM KORUYALİM:D:D:D (yaw nedir bu kene muabbetı bana bi ara anlat cihad )
cihad bu ne yaws kene sewenler dernegi neyse hade seni kirmiyim kene sewenler dernegine ilk ben uye olayim KENELERİ EZMEYELİM KORUYALİM:D:D:D (yaw nedir bu kene muabbetı bana bi ara anlat cihad )
TAMKAM BANA 32 RESİMLE KİMLİK FOTOKOPİSİNİ GETİR BEN SENİ İLK ÜYE YAPIYIM :=)))
KENELERİN YAŞAMA ÖZGÜRLÜKLERİNİ KISITLAYANLARI ŞİDDETLE KINIYORUZZZZ
KENECİYİZ BİZ ÇEKERİZ CEFA KENE REİS BİZİ UNUTMA
KENEYİ SEWMEYEN KENDİNİ SEWMEZ :=)))
Hadi Dernegin Vatana Millete Hayirli Olsun
Hadi Dernegin Vatana Millete Hayirli Olsun
SAOL ABİ GEL SENİDE ÜYE YAPALIM...
KENEYİ SEWMEYEN İNSANLIGI SEWEMEZ
KENESİZ BİR HAYAT DÜŞÜNÜLEMEZ
ONLARI KORUYALIM
EZMEYELİM
BAŞKAN YARDIMCILIGINA EFSANEDAVULCUYU ALIYORUM KENDİSİ KENELERİE GÖSTERDİGİ ŞEWKATLE TANINIYO :=))))
NE OLURSAN OL GEL......KENEDE OLSAN GEL BÖCEKTE OLSAN GEL
Ya Gardas Resim Yok Yanimda Pazartesi üye Olsam
Asi Da Lazimmi???
Duyduk Duymadik Demeyin Dernegimiz Faliyete Gecmistir
Ya Gardas Resim Yok Yanimda Pazartesi üye Olsam
Asi Da Lazimmi???
Duyduk Duymadik Demeyin Dernegimiz Faliyete Gecmistir
TAMAM ABİ GEETİR PAZARTESİ SENİ YÖNETİM KURULU ÜYESİ YAPIYIM
ÜYELİK KENELERİN BAKIMI İÇİN YILLIK 10 YTL DİR :)))))
KENE SEWENLER DERNEGİ BAŞKANI CİHAT KORKMAZ
TAMAM ABİ GEETİR PAZARTESİ SENİ YÖNETİM KURULU ÜYESİ YAPIYIM
ÜYELİK KENELERİN BAKIMI İÇİN YILLIK 10 YTL DİR :)))))
TAMAM BASKANIM
DERNEGIMIZE ÜYELIKLER BASLAMISTIR
32 RESIM
KIMLIK FOTOKOPISI
10 YTL KENE BAKIMI ICIN
ABİ ŞU HAYWANLARIN GÜZELLİGİNE BAKARMISIN BUNU KORUMAYIPTA NABALIM
http://public.cumhuriyet.edu.tr/~gsaygi/keneler.htm
Dünya genelinde yaklaşık olarak 850 farklı kene türü bulunmakta. Kene türlerinin birçoğu sadece hayvanları ısırırlar ve insanlar için tehlikeli değildir. Ülkemizdeki en önemli iki kene türü İxodidae ve Argasidae ailesindedir. Rengarenk tropik kenelere karşın mesela Avrupa’da yaygın olan İxodes ricinus neredeyse görünmezdir. Bu özelliği kurbanına kolayca yaklaşabilmesi için gereklidir. Kene için üç öğün yemek ömür boyu yeterlidir.
İlk başta sadece yarım milimetre olan kene larvası önce küçük bir memeliye yapışır. Burada kan emerek kabuklanıyor ve kurtçuk olarak gelişiyor. Kene bundan sonra daha büyük bir kurban arar ve onun kanıyla nihayet yetişkin bir kene olarak büyür. Dişi kene en büyük ve en son yemeğini 2000 ila 3000 kadar yumurta üretebilmek için yer. Dişi kene yumurtladıktan sonra, erkek kene ise çiftleşmeden sonra ölür. Erkek keneler kurbanlarına sırf bir dişiye rastlamak için yapışırlar. Eş arayışı sırasında kurbanından kan emip emmedikleri bilinmiyor. Bir kenenin ömrü üç ila beş yıl kadar sürer.
Allah Senden Razi Olsun Baskanim Iste Hizmet Diye Ben Buna Derim
Dernegimize üye Kayatlari Baslamistir
Kene Severlere Duyurulur
Allah Senden Razi Olsun Baskanim Iste Hizmet Diye Ben Buna Derim
Dernegimize üye Kayatlari Baslamistir
Kene Severlere Duyurulur
BİŞEY DEGİL ABİ SİWASLILARA WE KENELERE HİZMET BİZİM ASİL GÖREWİMİZ WE BU GÖREWİ SONUNA KADAR SÜRDÜRECEGİZZ
KENE SEWENLER DERNEGİ KAYITKLARI BAŞLAMIŞTIR
KENELERİ SEWMEYEN İNSALNALIR SEWEMEZ
HAYWANLARI SEWİYOSANIZ KENELİRİ DE SEWİYOSUNUZDUR.....ÇÜNKÜ KENELER HAYWANLARRIN KANIYLA BESLENİR :=))))
özgür Kudurdu.....kene Diye Tutturdu....
Olimpiyat Stadina Gelen Kene Sewenlere Teşekkür Ediyoruzzz
Keneyi Sewmeyen Insanlari Sewemezz
Kenelerle Yaşam çok Kolaydir.....siz Onu Issirmazsaniz O Sizi Issirmaz :=))))
Kene Sewenler Dernegi Başkani Cihat Korkmaz
1967_CLUB_ÖZGÜR 29.08.2005, 12:38 KENE: hayvanlarin eklem yerlerine kenetlenir ve kan emerek yasar bu parazit.. cok zordur hayvandan sökmek bunu.. sigara ile cozurdatilir oyle alinir.. üzerinde ziplasaniz ezilmez anca tasla patlatabilirsiniz.. yuvarlak ve morumsudur.. 3-4mm boyu vardir. kan emince domuzcuk gibi olur.
[b]kenelerin yasamasına ve yasatılmasına karsıyız...zararsız keneler bizimdir zararlısı toprağın...kenelere ölüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüü üüüüümmmmmmm
katil keneler işbirlikçi raaaap_boooooooooooooyyyy :D
1967_CLUB_ÖZGÜR 29.08.2005, 12:50 özgür Kudurdu.....kene Diye Tutturdu....
Olimpiyat Stadina Gelen Kene Sewenlere Teşekkür Ediyoruzzz
Keneyi Sewmeyen Insanlari Sewemezz
Kenelerle Yaşam çok Kolaydir.....siz Onu Issirmazsaniz O Sizi Issirmaz :=))))
Kene Sewenler Dernegi Başkani Cihat Korkmaz:D evet olımpıyat ta hakem e papı la kudurdu kene diye tutturdu dıye bagırdık...ama kenelerın masum yuzune aldanılmamalı heran ınsanı sırtından vurabılır....keneler düşmanımızdır ...
katill keneleeer işbirlikçi raaaap_boooooyyyyy
1967_Dernek_Murat 29.08.2005, 13:32 KENE: hayvanlarin eklem yerlerine kenetlenir ve kan emerek yasar bu parazit.. cok zordur hayvandan sökmek bunu.. sigara ile cozurdatilir oyle alinir.. üzerinde ziplasaniz ezilmez anca tasla patlatabilirsiniz.. yuvarlak ve morumsudur.. 3-4mm boyu vardir. kan emince domuzcuk gibi olur.
GARDAŞ HAYIRLI OLSUNDA DERNEGIN BASKANI KIM.İSTERSEB BENIDE YÖNETIMINE AL.
1967_DERNEK_TUĞRUL 29.08.2005, 13:42 yawss amma keneymis buu bendeee kenelere can cektirme,öldürme,iskece cektirme dernegi aciyorum tüm sivaslılar davetlidir ve üyelik ---100 YTL dir. cihad seniii ilk üye olarak alıyom ve baskan vekilimizsinn.... özgürde kenelere acı cektirme ekip baskanııııı
1967_CLUB_ÖZGÜR 29.08.2005, 13:49 yawss amma keneymis buu bendeee kenelere can cektirme,öldürme,iskece cektirme dernegi aciyorum tüm sivaslılar davetlidir ve üyelik ---100 YTL dir. cihad seniii ilk üye olarak alıyom ve baskan vekilimizsinn.... özgürde kenelere acı cektirme ekip baskanıııııhahahahahahahahah kenelereee ölüüüüüüüm evet kenelere her turlu acı ve ıskenceyı uygulattıracagım hıc bı masraftan kacınmayacagııım....hahahahah elektırıklı testereyle dogruyacam o haserelerı....
katıl keneler artık sonunuz geldiiiiiiiiiii......
serhankaburcuk 29.08.2005, 13:52 Arkadaşlar güzel bir dernek kurmuşsunuz...Ama bu derneğin başkanı Arif olmaz ise ben bu derneğe üye olmam...
ARİF BAŞKAN....
Papila kudurdu KENE diye tutturdu...
Ilahi Sana Cihat Nerden çikti Bu Kene Mevzusu Sivas Ta Tokat Ta
Kene Var Diyarlar Di Oradan Mi Geldi Alina Ben çermikte De Kaldim Ama Hiç Tanişmadik Babamlarda üç Aydirki çadirda Kaldilar Ama Onlarda Tanişmamiş Nereden çikti şimdi Bu Kene (gene ) Yoksa Koltuk Altinda Birkaçtane Besliyon Mu Ne Yapiyon...
Kendine Iyi Bak ...
Kirmizi Beyaz En Büyük Sivas......
1967_DERNEK_TUĞRUL 29.08.2005, 13:57 özgür gardas bu keneleri öldürmeden manisaya yollayalımm manisalılar keneleri onların üstüne salalım veee sadece onlarlar kalmasın PAPİLA'da gönderelimm sivasda kalanlara ise iskence yaparsın biliyorsun ben yaklasamıyom kenelere ama sen sivas icin öldür onları EKİP BASKANIMIZ ÖZGÜR BABAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA yaa özgür keneleri öldürürken su keneleri koruma dernegi baskanı cihadıda aradan cıkarda İSTANBUL BİR OHHH CEKSİNNN hahahahahah
1967_DERNEK_TUĞRUL 29.08.2005, 14:01 Papila Kudurdu Kene Diye Tutturduuuuuuuuuuu.......
Papila Kudurdu Kene Diye Tutturduuuuuuuuuuu.......
Westel Manita Kudurdu Kene Diye Tutturduuuuuuuuu......
Rap-boy Kudurdu Kene Diye Tutturduuuuuuuuuuuuu.........
1967_CLUB_ÖZGÜR 29.08.2005, 14:01 özgür gardas bu keneleri öldürmeden manisaya yollayalımm manisalılar keneleri onların üstüne salalım veee sadece onlarlar kalmasın PAPİLA'da gönderelimm sivasda kalanlara ise iskence yaparsın biliyorsun ben yaklasamıyom kenelere ama sen sivas icin öldür onları EKİP BASKANIMIZ ÖZGÜR BABAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA yaa özgür keneleri öldürürken su keneleri koruma dernegi baskanı cihadıda aradan cıkarda İSTANBUL BİR OHHH CEKSİNNN hahahahahah
dıger muhalefet cıhaT ı aradan cıkarmak lazım manısa ve papıla ya ozel servıs yapıcaam benı destekleyen secmenlerım ve kurucumuz tugrul bey e cok tesekkur ederım...keneler dostumuz değil dusmanımız muhalefet cıhaT ı burdan sıddetle kınıyor tum halkımızı anti keneler derneğine davet ediyorum....
1967_DERNEK_TUĞRUL 29.08.2005, 14:06 dıger muhalefet cıhaT ı aradan cıkarmak lazım manısa ve papıla ya ozel servıs yapıcaam benı destekleyen secmenlerım ve kurucumuz tugrul bey e cok tesekkur ederım...keneler dostumuz değil dusmanımız muhalefet cıhaT ı burdan sıddetle kınıyor tum halkımızı anti keneler derneğine davet ediyorum....
SAYIN ÖZGÜR BEYY BU KONU İCİN DUYARLILIGINIZ VE TUTUMLULUGUNUZ İCİN SİZE COK TESEKKÜR EDER EYLÜLÜN 2 HAFTASINDA SİZİ PLAKET TÖRENİNE DAVET EDİYORUMM SİZİN İCN PLAKET YAPTIRACAGIZZ................
yawss amma keneymis buu bendeee kenelere can cektirme,öldürme,iskece cektirme dernegi aciyorum tüm sivaslılar davetlidir ve üyelik ---100 YTL dir. cihad seniii ilk üye olarak alıyom ve baskan vekilimizsinn.... özgürde kenelere acı cektirme ekip baskanııııı
Ben yasemin sana ulasamiyorum, cunku annem tlf ma el koydu, sesi oyle ozledim ki?
Beni sen cooooktan unutmustursun. oysa ki sen benim kalbimdesin.....
Ama beni mutlaka goreceksin seneye.'sakin hattini degistirme ben seni ararim.
BYEEEEEEEE... mucks.
1967_CLUB_ÖZGÜR 29.08.2005, 14:11 SAYIN ÖZGÜR BEYY BU KONU İCİN DUYARLILIGINIZ VE TUTUMLULUGUNUZ İCİN SİZE COK TESEKKÜR EDER EYLÜLÜN 2 HAFTASINDA SİZİ PLAKET TÖRENİNE DAVET EDİYORUMM SİZİN İCN PLAKET YAPTIRACAGIZZ................
size bir nebze yardımda bulundumsa ne mutlu bana...Size layık olmaya calısacağım...
Bir kez daha söylüyorum...Keneler düşmanımızdır!...
saygılarımla....
anti-keneler işkence başkanı ÖZGÜR YILMAZ
Yaaa bi turlu anlamadim "kene" ne demek,
1967_CLUB_ÖZGÜR 29.08.2005, 14:14 Ben yasemin sana ulasamiyorum, cunku annem tlf ma el koydu, sesi oyle ozledim ki?
BYEEEEEEEE... mucks.bende anlamadım :D [/b]
böcük pörtü sevenler derneği ile , su yosunlarını koruma ve türlerini araştırma vakfınıda bekliyorum raaaaap. :) o zaman bende 64 resim yollayıp üye olabilirim
dıger muhalefet cıhaT ı aradan cıkarmak lazım manısa ve papıla ya ozel servıs yapıcaam benı destekleyen secmenlerım ve kurucumuz tugrul bey e cok tesekkur ederım...keneler dostumuz değil dusmanımız muhalefet cıhaT ı burdan sıddetle kınıyor tum halkımızı anti keneler derneğine davet ediyorum....
KENELER SEWGİ İSTER ŞEWKAT İSTERR ALAYINA İSYAN ÖLÜMÜNE KENE :=)))
KENELERİ SEWMEYEN ARKADAŞLAR ÖZGÜR WE TUGRUL BEY NEDEN SEWMİYOSUNUZ O ZARİF HAYWANLARI SİZE ZARARIMI WAR......
--------------------------------------------------------------
:D evet olımpıyat ta hakem e papı la kudurdu kene diye tutturdu dıye bagırdık...ama kenelerın masum yuzune aldanılmamalı heran ınsanı sırtından vurabılır....keneler düşmanımızdır ...
katill keneleeer işbirlikçi raaaap_boooooyyyyy
KENELERLE YAŞAMAK BİR YAŞAM TARZIDIR KENECİYİZ BİZ ÇEKERİZ CEFAAA
KENE KATİLİ ÖZGÜRÜ ŞİDDETLE KINIYORUZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ
1967_DERNEK_MUSTAFA 29.08.2005, 14:43 Evet bu kampanyaya bende katılıyorum Kenelerin çoğalması için ,rahat olmaları için güzel bi mekan yaptırmakta bana düştü.Açılışa Panter Emel 'i getirmeyi düşünüyoruz.Hayırlı olsun
Dernek Başkanlığında oyum Arif'e ...Keneleri Koruma Ve Yaşatma Derneği
serhankaburcuk 29.08.2005, 14:44 alayina Isyan ölümüne Kene....
Arif Başkan Bizide Diskoya Götür...
serhankaburcuk 29.08.2005, 14:46 Evet bu kampanyaya bende katılıyorum Kenelerin çoğalması için ,rahat olmaları için güzel bi mekan yaptırmakta bana düştü.Açılışa Panter Emel 'i getirmeyi düşünüyoruz.Hayırlı olsun
Evet panter emel güzel düşünce tam bir hayvansever...Başkanlık seçiminde benimde oyum Arif'e..
Evet bu kampanyaya bende katılıyorum Kenelerin çoğalması için ,rahat olmaları için güzel bi mekan yaptırmakta bana düştü.Açılışa Panter Emel 'i getirmeyi düşünüyoruz.Hayırlı olsun
MUSTAFA BABA SAOLL ALLAH RAZI OLSUN ARİF REİS BAŞKAN ADAYI OLACAKSA BEN ARİF BAŞKAN ADINA SEÇİMLERDEN ÇEKİLİYORUM......ARİF REİS SEN BİZİM HERŞEYİMİZSİN....
PANTER EMELLE BEN KONUŞTUMK BÖYLE BİR GİRİŞİMDE BULUNDUGUMUZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR ETTİ KENDİSİ YAKINDA KENE SEWENLER DERNEGİNE ÜYE OLACAGINI AÇIKLADI....
PANTER EMELİN BU GİRİŞİMİDEN WE BİZİ DESTEKLEMESİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİZZZ....
KENELER BİZİMDİR BİZİM KALACAK
KENELERE UZANAN ELLER KIRILSINNN
KENELERİ SEWMEYEN İNSANLARI SEWEMEZZZZ
ALAYINA İSYAN ÖLÜMÜNE ARİF :=)())
alayina Isyan ölümüne Kene....
Arif Başkan Bizide Diskoya Götür...
SERHAN ABİ SENİDE DERNEGİMİZİN ONURSAL BAŞKANI YAPALIM MUSTAFA BABA İLE BİRLİKTE OLMAZ MI ???????
İÇİMİZDE BULUNAN AYRILIKÇI ARKADAŞLAR ÖZGÜR WE TUGRUL UDA YANIMIZA ALALIM BİZİM KARDEŞLERİMİZ ONLAR
BÜYÜK BAŞKAN ARİF HER ZAMAN ARKANDAYIZ :=))
Arkadaşlar güzel bir dernek kurmuşsunuz...Ama bu derneğin başkanı Arif olmaz ise ben bu derneğe üye olmam...
ARİF BAŞKAN....
Papila kudurdu KENE diye tutturdu...
AYNEN KATILIYORUM MADEM İŞİ BAŞLATAN O BAŞKANDA ARİF OLMASI LAZIM
KOCAELİ TEMSILCİLİGİNİDE BANA VEYA HAKKIYA (gakgo 058) VERILİRSE SEVİNİRİZ .BAYA UYE TOPLARIZ
AYNEN KATILIYORUM MADEM İŞİ BAŞLATAN O BAŞKANDA ARİF OLMASI LAZIM
KOCAELİ TEMSILCİLİGİNİDE BANA VEYA HAKKIYA (gakgo 058) VERILİRSE SEVİNİRİZ .BAYA UYE TOPLARIZ
TAMA KOCAELİ TEMSİLCİLİGGİ SİZDE......KENELERE SEWKAT GÖSTERELİM
serhankaburcuk 29.08.2005, 15:07 SERHAN ABİ SENİDE DERNEGİMİZİN ONURSAL BAŞKANI YAPALIM MUSTAFA BABA İLE BİRLİKTE OLMAZ MI ???????
İÇİMİZDE BULUNAN AYRILIKÇI ARKADAŞLAR ÖZGÜR WE TUGRUL UDA YANIMIZA ALALIM BİZİM KARDEŞLERİMİZ ONLAR
BÜYÜK BAŞKAN ARİF HER ZAMAN ARKANDAYIZ :=))
Tabi olur neden olmasın...Ama başkan kesinlikle arif olmalı..Çünkü Arifte o kapasite fazlası ile var...Kocaeli temsilciliğini Salih abiye ve Hakkı abiye verelim...
1967_DERNEK_MUSTAFA 29.08.2005, 15:11 Ah KeNeLER KeNeLER !
Çift Ayaklı KeNeLeR!
Çift ayaklı kenelere dikkat Edin
Ah KeNeLER KeNeLER !
Çift Ayaklı KeNeLeR!
EWET ÇİFT AYAKLI KENELER ZARARLIDIR :=))))))))
Ah KeNeLER KeNeLER !
Çift Ayaklı KeNeLeR!
haklisin gardas iki ayakli keneler daha tehlikeli ben asi oldum ama yinede sürünnenlerde tehlikeli iki ayaklilar
bende viyana temsilciligi aca bilirmiyim?
1967_DERNEK_10UR 29.08.2005, 15:40 KENELERDE BU VATANIN EVLADI ....KENELERİ HER ZAMAN SEVİN..
arkadaslar keneleri korumak sadece türkiye sinirlari icinde degil yurtdisinada hizmet vermek lazim öyle degerli seyleri bende yurtdisi temsilciligine adayim
arkadaslar keneleri korumak sadece türkiye sinirlari icinde degil yurtdisinada hizmet vermek lazim öyle degerli seyleri bende yurtdisi temsilciligine adayim
TAMAM SENDE YURTDIŞI TEMSİLCİSİ OLLL
KENELER BİZİMDİR BİZİM KALACAK
efsanedavulcu 29.08.2005, 17:07 ANTİ KENELER DERNEĞİNE DESTEKLERİİZİ BEKLİYORUZ...
KENELER DÜŞMANIMIZDIR!.. KENELERE ÖLÜM!..
ANTİ KENELER E GİRİŞ KURALI : EN AZ 2 KENE OLDURMUS OLMAK...
HAYDİ SİVASLILAR BENDE KENE DÜŞMANIYIM DİYORSANIZ BİZE ULAŞIN....
mür: ANTİ KENELER GRUP BASKANI TUGRUL ONAR VE ANTİ KENELER İŞKANCE BASKANI ÖZGÜR YILMAZ...
Gencosman 29.08.2005, 17:10 yazacak bisey bulamadinizmi? bu site sivasspor sitesi keneler sitesi degil spor hakkinda yazalim mumkunse.
efsanedavulcu 29.08.2005, 17:12 yazacak bisey bulamadinizmi? bu site sivasspor sitesi keneler sitesi degil spor hakkinda yazalim mumkunse.
kardes topiğin konusu eğlence sıkıldıysa katılma ANLADIN MI....
ANTİ KENELER KENELERE ÖLÜÜÜÜÜÜÜÜM!.....
KaZaNoVa-SaFa 29.08.2005, 17:15 KENE: hayvanlarin eklem yerlerine kenetlenir ve kan emerek yasar bu parazit.. cok zordur hayvandan sökmek bunu.. sigara ile cozurdatilir oyle alinir.. üzerinde ziplasaniz ezilmez anca tasla patlatabilirsiniz.. yuvarlak ve morumsudur.. 3-4mm boyu vardir. kan emince domuzcuk gibi olur.
gardas par olan bende sewmıyenler dernegındenım haaa haberın olsun
,
1967_DERNEK_TUĞRUL 29.08.2005, 17:16 ARKADASLAR BEN ANTİ KENELER BASKANI OLARAK HEPİNİZİN DESTEGİNİ BEKLİYORUM BU KENELERİ TURK TOPRAKLARINDA BARINDIRMAYALIM(MANİSADA BARINABİLİRLER) BİR KENEYLE YASAMAKTANSA CEHENNEMDE YASAMAK EN İYİSİDİRR......
KENELERE ÖLÜMMMMMMMMM.................. ......
KaZaNoVa-SaFa 29.08.2005, 17:16 yazacak bisey bulamadinizmi? bu site sivasspor sitesi keneler sitesi degil spor hakkinda yazalim mumkunse.
gardas bu topıcın manası eglence canın sıkılmadıysa gıme!.....
KaZaNoVa-SaFa 29.08.2005, 17:18 ANTİ KENELER DERNEĞİNE DESTEKLERİİZİ BEKLİYORUZ...
mür: ANTİ KENELER GRUP BASKANI TUGRUL ONAR VE ANTİ KENELER İŞKANCE BASKANI ÖZGÜR YILMAZ...
sen ıste sen ve tuğrul nerdeysenın bende ordayım bende sevmıyorum .
AnTi KeNeLeR!....
1967_DERNEK_TUĞRUL 29.08.2005, 17:21 Ben yasemin sana ulasamiyorum, cunku annem tlf ma el koydu, sesi oyle ozledim ki?
BYEEEEEEEE... mucks.
BEN SENİ NASIL UNUTAYIM BEA AMA AİLENDEN DOLAYI ARAYAMIYORUM KUSURA BAKMA CANIM BENİM WE BENİM TELEFONDA PARCALANDI Bİ SÜRE KAPALI OLACAK SENİ UNUTMAM İCİN ÖLMÜS OLMAM LAZIM SENİ SEVİ........ ÖPTÜMM BYEEEE
efsanedavulcu 29.08.2005, 17:21 safa aramıza hoşgeldin gardaş...gördüğünüz gibi derneğimiz gun geçtikçe buyuyor kontenjanlar kapanmadan lütfen kaydınızı yaptırın.....
Anti keneler............
KENELERE ÖLÜM!...
KaZaNoVa-SaFa 29.08.2005, 17:22 dıger muhalefet cıhaT ı aradan cıkarmak lazım manısa ve papıla ya ozel servıs yapıcaam benı destekleyen secmenlerım ve kurucumuz tugrul bey e cok tesekkur ederım...keneler dostumuz değil dusmanımız muhalefet cıhaT ı burdan sıddetle kınıyor tum halkımızı anti keneler derneğine davet ediyorum....
RaP oLaN KuDuRDu KeNe DiE DuTTuRDU!....
KaZaNoVa-SaFa 29.08.2005, 17:23 safa aramıza hoşgeldin gardaş...gördüğünüz gibi derneğimiz gun geçtikçe buyuyor kontenjanlar kapanmadan lütfen kaydınızı yaptırın.....
Anti keneler............
KENELERE ÖLÜM!...
ben kaydımı yaptırdım ama duydunmu :
KaZaNoVa-SaFa 29.08.2005, 17:28 ANTİ KENELER DERNEĞİNE DESTEKLERİİZİ BEKLİYORUZ...
mür: ANTİ KENELER GRUP BASKANI TUGRUL ONAR VE ANTİ KENELER İŞKeNCE BASKANI ÖZGÜR YILMAZ... We KeNeLeRi aMuDa KaLDıRıP öLdÜrMeDeN SoRuMLu KaZaNoVa-SaFa!......
BiZe uLaŞıN:
kazanova_safa@hotmail.com
bytugrul@hotmail.com
ozgur_luk_58@hotmail.com
KaZaNoVa-SaFa 29.08.2005, 17:35 RaP oLaN NiE KeNeLeRi CoK SeWiYoR?? ÇuNKu O KeNeSiZ YaPaMıYoRMuS!..KeNeLeR oLMaSSa O OlMeKtEn BeTer OlUrMus !...
aYRıCa KeNeLeRiN HaLaYıNDa BaSı O CeKıYoRMuS!.. :d
1967_DERNEK_TUĞRUL 29.08.2005, 17:58 SeFa GaRDaS NaSıL OLuRSa OLsUn CihADa LaF YoK CiHaD Ne KaDaR Da KeNe MeSeLeSiNDe BiZi SaTSa oNa LaF YooooKKKKK....................
jinpeell 29.08.2005, 18:15 slm millet ben burak ben de antikenelere üye olmak istiyorum lütfen bana yardımcı olun....
kenelere işkence başkanı özgür yılmaz'ın çalışmalarını takdir ediyorum
RaP oLaN NiE KeNeLeRi CoK SeWiYoR?? ÇuNKu O KeNeSiZ YaPaMıYoRMuS!..KeNeLeR oLMaSSa O OlMeKtEn BeTer OlUrMus !...
aYRıCa KeNeLeRiN HaLaYıNDa BaSı O CeKıYoRMuS!.. :d
BİR GÜN HERKES KENELERİ SEWECEK O GÜN ÇOK YAKINDIR
KENELERE ÖZGÜRLÜKKKKK
SeFa GaRDaS NaSıL OLuRSa OLsUn CihADa LaF YoK CiHaD Ne KaDaR Da KeNe MeSeLeSiNDe BiZi SaTSa oNa LaF YooooKKKKK....................
EYWALLAH TUGRULUM ALLAH SENDEN RAZI OLSUNNN
temsilcilik acmak istiyom bana yardim edin
kene leri dünyaya duyuralim
kene viyana temsilciligi
bu dernekten geç haberim oldu benim... elbette bende üye olurum... :D anti hayırdır ne oluyor kene sevenlerle seni sevenler karısmıs bu formda :D :D
temsilcilik acmak istiyom bana yardim edin
kene leri dünyaya duyuralim
kene viyana temsilciligi
TAMAM ABİ AYIP SANA WİENA TEMSİLCİMİZ SENSZİN
KENELERE ÖZGÜRLÜKKK
bu dernekten geç haberim oldu benim... elbette bende üye olurum... :D anti hayırdır ne oluyor kene sevenlerle seni sevenler karısmıs bu formda :D :D
SAOL ABİ SENİDE ÜYE YAPIYORUM DERNEGE....KENE SEWENLER ÇIG GİBİ BÜYÜYO BU OLAYA DESTEK WEREN BÜTÜN GARDAŞLARIMA TEŞEKKÜR EDERİM
KENELERE ÖZGÜRLÜKKKKKKKKK
KENE SEWENLER DERNEGİ
dayı bayrağı felan varmı derneğin.logosu marşı vs...dernek binasıda benden olsun..sivastaki büyük otel ve aynalı çarsıyı sizlere kene derneği için satın aldım hayırlı olsunn....bu dernek için daha çok şeyler yapacağımm..
efsanedavulcu 29.08.2005, 20:07 bu dernekten geç haberim oldu benim... elbette bende üye olurum... :D anti hayırdır ne oluyor kene sevenlerle seni sevenler karısmıs bu formda :D :D
abı duyduguma gore anti keneler e uye olmak ıstemısın uyelıgın kabul edılmıstır..derneğimiz adına cok tesekkur edıyorum.....HAYDİ SİVASLILAR BENDE KENELER E DÜŞMANIOM DIYORSANIZ BİZE KATILIN....
UNUTMAYINKI KENELER DUSMANIMIZDIR!...
KENELERE ÖLÜM!...
KATİL KENELER KOKUNUZU KURUTACAĞIZ....
ANTİ-KENELER DERNEĞİ
twity_58 29.08.2005, 20:38 TAMKAM BANA 32 RESİMLE KİMLİK FOTOKOPİSİNİ GETİR BEN SENİ İLK ÜYE YAPIYIM :=)))
KENELERİN YAŞAMA ÖZGÜRLÜKLERİNİ KISITLAYANLARI ŞİDDETLE KINIYORUZZZZ
KENECİYİZ BİZ ÇEKERİZ CEFA KENE REİS BİZİ UNUTMA
KENEYİ SEWMEYEN KENDİNİ SEWMEZ :=)))
32 resım fazla ben uye olcaktım vazgectım antı kenecıyım :D
1967_DERNEK_10UR 29.08.2005, 20:47 yazacak bisey bulamadinizmi? bu site sivasspor sitesi keneler sitesi degil spor hakkinda yazalim mumkunse.
TOPİĞİN ADI EĞLENCE TOPİĞİ BAŞKA NE YAZILIR Kİ BURAYA..
1967_DERNEK_10UR 29.08.2005, 20:51 ANTİ KENELER DERNEĞİNE DESTEKLERİİZİ BEKLİYORUZ...
ANTİ-KENECİLER SİZ İSTEDİNİZ BU SAVAŞI BİZ KENELERİ SEVENLER DERNEĞİ ÜYELERİ OLARAK SİZE SAVAŞ AÇIYORUZ...HAYDİ SİVASLILAR KENELERİ SEVENLERDENSENİZ BİZE KATILIN...BİZİM DERNEĞİN ADI KENE SEVENLER DERNEĞİ...BİR KENE DE SEN BESLE KAMPANYAMIZA KATILIN..
efsanedavulcu 29.08.2005, 21:15 ANTİ-KENECİLER SİZ İSTEDİNİZ BU SAVAŞI BİZ KENELERİ SEVENLER DERNEĞİ ÜYELERİ OLARAK SİZE SAVAŞ AÇIYORUZ...HAYDİ SİVASLILAR KENELERİ SEVENLERDENSENİZ BİZE KATILIN...BİZİM DERNEĞİN ADI KENE SEVENLER DERNEĞİ...BİR KENE DE SEN BESLE KAMPANYAMIZA KATILIN..
ASLA YILMAYACAĞIz KENELERİN TÜKENMESİ İÇİN ELIMIZDEN GELENİ YAPACAĞIZ...SU AN DERNEĞİMİZDE KENELER E BUYUK DUSMANLIGIYLA TANINAN >bağdat hüseyin< ANTİ-KENELER KAYIT İŞLEMLERİNE BAKMAKTADIRLAR...
KENELER E ÖLÜM KENESİZ BİR DÜNYA İSTİYORUZ....KENELER YA BİTECEK YA BİTECEK....
ANTİ KENELER
GeCeVeMaVi58pRf 29.08.2005, 21:16 hadi hayırlı olsun ama baskan mutlaka arif olamluı yoksa uye olmam :)
sinan58_34 29.08.2005, 21:19 ASLA YILMAYACAĞIz KENELERİN TÜKENMESİ İÇİN ELIMIZDEN GELENİ YAPACAĞIZ...SU AN DERNEĞİMİZDE KENELER E BUYUK DUSMANLIGIYLA TANINAN >bağdat hüseyin< ANTİ-KENELER KAYIT İŞLEMLERİNE BAKMAKTADIRLAR...
KENELER E ÖLÜM KENESİZ BİR DÜNYA İSTİYORUZ....KENELER YA BİTECEK YA BİTECEK....
ANTİ KENELER
helal sana ozgur gardasım o kene lerı yok edelım kımse kanımızı ememez bır nevı vampir yaw :-)))))
efsanedavulcu 29.08.2005, 21:23 hadi hayırlı olsun ama baskan mutlaka arif olamluı yoksa uye olmam :)
onların dernek bızım rakıbımızdir....ALAYINA ISYAN OLUMUNE ANTİ-KENELER
LUTFEN IYI DUSUNUN VE KARAR VERIN DİĞER DERNEĞE GUVENILMEZ KENELER I KORUYAN DERNEKTEN NE BEKLENIRKİİİİ!..
İSMAIL ABI SENIDE ARAMIZDA GÖRMEK ISTIYORUZ....
ANTİ-KENELER İŞKENCE BASKANI ÖZGÜR YILMAZ DERNEK BASKANLIGI ICIN OYLAMA ACILMISTIR....BASKAN ADAYI OLMAK ISTEYEN ARKADASLAR LUTFEN BIZI BILGILENDIRSIN....
efsanedavulcu 29.08.2005, 21:26 helal sana ozgur gardasım o kene lerı yok edelım kımse kanımızı ememez bır nevı vampir yaw :-)))))
gardas aramıza hoşgeldin......
her an uyelerımızle dahada buyuyoruz......
BİZİMLE KIMSE KAFA TUTAMAZ KENELER YA BİTECEK YA BİTECEK...
1967_DERNEK_TUĞRUL 29.08.2005, 21:31 ARKADASLAR DERNEGİMİZE 1 BASKAN VEKİLİ LAZIM AMA KENELERE GERCEK Bİ DÜSMAN OLMASI LAZIM ANTİ-- KENELER DERNEGİ TÜM İNSANLIGIN TEK KURTULUS NOKTASI YOKSA TÜM İNSANLIK EMİLECEKKK İYİ DÜSÜNÜN HARİKA NEFİS TEMİZ BİR DÜNYAMI YOKSA KAN EMİCİ KENELERMİİİİ.................. .....
ALEMDE TEKKKKKKKK
ANTİ-KENELER
KENESİZZZZZZZZ Bİ DÜNYA İCİN LÜTFEN.................
serhankaburcuk 29.08.2005, 21:37 Keneler bizimir bizim kalacak...Keneleri kimsenin yok etmeye hakkı yok...ARİF BAŞKAN SEN BİZİM HERŞEYİMİZSİN...ARİF BAŞKAN NEREDE BİZ ORADAYIZ..
1967_DERNEK_10UR 29.08.2005, 21:44 Keneler bizimir bizim kalacak...Keneleri kimsenin yok etmeye hakkı yok...ARİF BAŞKAN SEN BİZİM HERŞEYİMİZSİN...ARİF BAŞKAN NEREDE BİZ ORADAYIZ..
KENELERİ SEVİN SEVDİRİN...ARİF BAŞKAN SEN BİZİM HERŞEYİMİZSİN..ANTİ-KENECİLER KARŞINIZDA ARİF BAŞKAN VAR...
serhankaburcuk 29.08.2005, 21:45 KENELERİ SEVİN SEVDİRİN...ARİF BAŞKAN SEN BİZİM HERŞEYİMİZSİN..ANTİ-KENECİLER KARŞINIZDA ARİF BAŞKAN VAR...
SAVULUN ARİF BAŞKAN GELİYOR...KENELERİN BAŞ MİMARI...
efsanedavulcu 29.08.2005, 21:48 SAVULUN ARİF BAŞKAN GELİYOR...KENELERİN BAŞ MİMARI...ALAYINA İSYAN ÇLÜMÜNE ANTİ KENELER....
1967_DERNEK_10UR 29.08.2005, 21:49 LA ANTİ-KENECİLER BURASI BİZİM DERNEĞİN TOPİĞİ GİDİN SİZ KENDİ TOPİĞİNİZİ AÇIN ..
efsanedavulcu 29.08.2005, 21:55 LA ANTİ-KENECİLER BURASI BİZİM DERNEĞİN TOPİĞİ GİDİN SİZ KENDİ TOPİĞİNİZİ AÇIN .. peki pişman olacaksınız...bakalım kımın uyesı daha fazla.....anti-keneler topıgınde patlama olacak valla topık cokmesse ıyı
sinan58_34 29.08.2005, 22:02 peki pişman olacaksınız...bakalım kımın uyesı daha fazla.....anti-keneler topıgınde patlama olacak valla topık cokmesse ıyı
ozgurum sana sonuna kadar destek
sinan58_34 29.08.2005, 22:03 Keneler bizimir bizim kalacak...Keneleri kimsenin yok etmeye hakkı yok...ARİF BAŞKAN SEN BİZİM HERŞEYİMİZSİN...ARİF BAŞKAN NEREDE BİZ ORADAYIZ..
kenelere olümmmmmmmmmmm
ANTİ KENELER DERNEĞİNE DESTEKLERİİZİ BEKLİYORUZ...
KENELERE BIRAZ SAYGINIZ OLSUN ONLARDA BIR HAYVAN . ARIF BAŞKAKAN NERDESIN KENELER YOK EDECEKLER .
KENE DUŞMANLARINI AVRUPA HAYVANLAR HAKKI MAHKEMESİNE ŞİKAYETTE BULUN. TABİ ÖYLE BİR MAHKEME VARSA.YOKSA HEPSİNİ KORUMA ALTINA ALALIM.
sinan58_34 29.08.2005, 22:17 KENELERE BIRAZ SAYGINIZ OLSUN ONLARDA BIR HAYVAN . ARIF BAŞKAKAN NERDESIN KENELER YOK EDECEKLER .
KENE DUŞMANLARINI AVRUPA HAYVANLAR HAKKI MAHKEMESİNE ŞİKAYETTE BULUN. TABİ ÖYLE BİR MAHKEME VARSA.YOKSA HEPSİNİ KORUMA ALTINA ALALIM.
walla onumuze kene cıkmasın hepsını ezerız artık arıf baskana soyleyın elıne bı kavanoz alsın hepsını teker teker toplasın tabı kanını emmezlerse :-)))
walla onumuze kene cıkmasın hepsını ezerız artık arıf baskana soyleyın elıne bı kavanoz alsın hepsını teker teker toplasın tabı kanını emmezlerse :-)))
SİZİ GİDİ HAYVAN DÜŞMANLARI SİZİ ARİF YETİŞ...
Keneleri öldürmeyin yazıktır.vurun kafasına bayılsın.o zaman zararsız olurlar.
Bence keneler zararlı parazittir.en iyisi sülükler onlar hiç olmazsa kirli kanı
emiyorlar.
EN İYİ KENE BAYILTILMIŞ KENEDİR.
YAŞASIN ÇEKİRDEK YİYEN SÜLÜKLER.
erenelibol 29.08.2005, 22:53 ewt aslında kene bayıltma grubu olusturmak lazım ayrica yeni kene bulusma ve anti-keneciler toplanma topici acılmıştır bilgilerinize sunulur
kene bayıltma timi kurulmuştur.Gerekli teknik donanım ve profesyonel bilgileri
almak için tim başkanı olarak bana müracaat edebilirsiniz.sizleri tim üyesi yap-
mak isterim.gerekli olan belgeler:1-kene sevenler derneğinden üye olmadığınıza
dair belge.2-keneleri sevmeyenler derneğinden üye olmadığınıza dair belge
3-sivasspor gönüllüleri derneğine ÜYE OLDUĞUNUZA dair belge.(damga pulu istemez).
Timin görevleri:1-İnsana saldırmış bulunan kenenin göz renginiz mavi veya yeşil olduğuna bakılmaksızın alnının çatına bolyozu indirmek.
2-Bayıltılan kenenin ağzından emdiği kanı burnundan getirmek.
3-Bu kanı steril bir kan torbasına doldurmak
4-Kanı sivasspor yararına satmak.
5-Bayılan keneyi sırtüstü yatırmak ve ölmek üzere ise suni solunum yaptırmak.bu arada ayılırsa tekrar bayıltmak.
KEREM_58_34 29.08.2005, 23:44 Ya keneler illa böcek olması mı gerekiyor.bunların insana benziyeni varmı? Çünkü manita kene gibi yapıştı.bırakmıyor.Acaba bu kenemidir. Alla alla beni bi aydınlat cihadım.... ( BEKAR KEREM ) :) : ) : ) anlamışsındır artık cihad sen.
bekarlığa son...
Ya keneler illa böcek olması mı gerekiyor.bunların insana benziyeni varmı? Çünkü manita kene gibi yapıştı.bırakmıyor.Acaba bu kenemidir. Alla alla beni bi aydınlat cihadım.... ( BEKAR KEREM ) :) : ) : ) anlamışsındır artık cihad sen.
bekarlığa son...
KEREMİM SENİN DEDİGİN KENELER TEHLİKELİ KENELER KENE GİBİ YAPIŞANLARDAN TIRSICAKSIN WARDIR ELBET Bİ ÇIKARLARI AMA BİZİM KORUMA ALTINA ALDIGIMIZ KENELER KORUNMAYA MUHTAÇ HAYWANLARDIR :((((
ONLARI KORUMAYALIM DA NABALIM
LA ANTİ-KENECİLER BURASI BİZİM DERNEĞİN TOPİĞİ GİDİN SİZ KENDİ TOPİĞİNİZİ AÇIN ..
KENELERE ÖZGÜRLÜKKKK........
KENELERİN YAŞAM HAKLARINI KISITLAMAYA ÇALIŞAN BU ARKADAŞLARI ŞYİDDETLE KINIYORUZZZZZ........!!!!!!!!! !!!
ARKADAŞLAR ARAMIZDAKİ BAZI AYRILIKÇI İNSANLAR ANTİ KENE GRUBSUNU KURMAK İSTİYOLAR BUNLARA GEREKEN CEWABI EWLERİNİZDE BESLEDİGİNİZ KENELERİ ÜZERLERİNE SALARAK WERELİM
ARİF REİS NEREDE BİZ ORADAYIZZZZ
ARİF BAŞKAN KENELER ŞAMPİYON
RUSLAR KİMMİŞ BARON KİMMİŞ HİÇ TAKMAZ KENE..,.. ANTİLERİN ELİNE WERECEK KENE.....YILLAR YILI HİZMET ETTİN SEN BU ÜLKEYE....İNLEYECEK DÖRT BİR TARAF KENELER DİYE...............KENELER KENELER KENELER YİNE
---------------------------------------------------------------------
""""ToPrAgA CaN VeRdİk BaYrAğA KaN VeRdİk AlLaH a KuRbAn VeRdİk BiZ Bu KeNeLeRi KaRsIlIkSıZ SeVdİk""""
twity_58 30.08.2005, 09:58 ben cihad in uyelık için sundugu sartları begenmemıs bırı olarak artık ANTI KENECI oldugumu acıkladım en buyuk kene düsmanlarından biri olacam bundan sonra :D:D
efsanedavulcu 30.08.2005, 11:26 ben cihad in uyelık için sundugu sartları begenmemıs bırı olarak artık ANTI KENECI oldugumu acıkladım en buyuk kene düsmanlarından biri olacam bundan sonra :D:D
sende aramıza hosgeldın twity....
ANTİ-KENELE CİLER LÜTFEN BU TOPİĞE ARTIK YAZI YAZMAYIN KENDİ TOPİĞMİZİ ACIYORUZ....
BENDE KENE DÜŞMANIYIM DİYORSAN ANTİ-KENELER E UYE OL...
ben cihad in uyelık için sundugu sartları begenmemıs bırı olarak artık ANTI KENECI oldugumu acıkladım en buyuk kene düsmanlarından biri olacam bundan sonra :D:D
ŞARTLAR ÇOK BASİT 32 RESİMDEN WAZGEÇTİK 2 TANE RESİM WEDE KİMLİK FOTOKOPİSİ YETERLİ
Kene Sewenler Dernegi üyesi Olarak Kene Tezawratiğmizi Sunuyorum
Ruslar Kimmiş Anti Kimmiş Hiç Takmaz Kene.....atnilerin Eline Werecez Kene......yillar Yili Hizmet Werdi O Bu ülkeye.......inleyecek Dört Bir Taraf Keneler Diye......keneler Keneler Keneler Yine
TOPRAKTAN GELDİK TOPRAGA GİDECEZ KENEYLE DOGDUK KENEYLE ÖLECEGİZZZZ
KENE SEWENLER DERNEGİ ........ALAYINA İUSYAN ÖLÜMÜNE KENELER
RUSLAR KİMMİŞ ANTİ KİMMİŞ HİÇ TAKMAZ KENE
ANTİLERİN ELİNE WERECEZ KENE
YILLAR YILI HİZMET ETTİ O BU ÜLKEYE
İNLEYECEK DÖRT BİR TARAF KENELER DİYE
ARİF BAŞKAN KENELER ŞAMPİYONN :=)))
----------------------------------------------------------
""""ToPrAgA CaN VeRdİk BaYrAğA KaN VeRdİk AlLaH a KuRbAn VeRdİk BiZ Bu KENELERİ KaRsIlIkSıZ SeVdİk""""
efsanedavulcu 30.08.2005, 12:23 KENE SEWENLER DERNEĞİ.....................>GAME OVER!...<
ALEMIN KRALI............AKD(anti keneler derneği)
kenelere ölüm :D bir daha dünyada onalra yer vermemek üzere katli vaciptir :D :D aha cevazda geldi :D
Ronaldinho 30.08.2005, 12:28 Saol Abi Gel Senide üye Yapalim...
Keneyi Sewmeyen Insanligi Sewemez
Kenesiz Bir Hayat Düşünülemez
Onlari Koruyalim
Ezmeyelim
Başkan Yardimciligina Efsanedavulcuyu Aliyorum Kendisi Kenelerie Gösterdigi şewkatle Taniniyo :=))))
Ne Olursan Ol Gel......kenede Olsan Gel Böcekte Olsan Gel
efsanedavulcu 30.08.2005, 12:28 kenelere ölüm :D bir daha dünyada onalra yer vermemek üzere katli vaciptir :D :D aha cevazda geldi :D
abıcım lutfen bızım topıge gec bız kenelerı sevmıyoruz keneler e dusmanız.....
http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=1949
bumerang 30.08.2005, 12:41 arkadaşlar bu asalak sevkinizden dolayı öncelikle tebrik ediyorum..ama bence kene severler derneği kurduysanız kılkurdlarına ayıp olur..bence kılkurtları daha asil hayvanlar..insanları içten içe yiyorlar ve kaşındırıyorlar..
kılkurtları hakkında daha sonra detaylı bilgi vereceğim..
kene... niyekine...
efsanedavulcu 30.08.2005, 12:44 arkadaşlar bu asalak sevkinizden dolayı öncelikle tebrik ediyorum..ama bence kene severler derneği kurduysanız kılkurdlarına ayıp olur..bence kılkurtları daha asil hayvanlar..insanları içten içe yiyorlar ve kaşındırıyorlar..
kene... niyekine...kardes sen en ıyısı AKD(anti-keneler-derneği) ne UYE OL........
http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=1949
keneler dusmanımızdır
efsanedavulcu 30.08.2005, 13:17 Saol Abi Gel Senide üye Yapalim...
Keneyi Sewmeyen Insanligi Sewemez
Kenesiz Bir Hayat Düşünülemez
Onlari Koruyalim
Ezmeyelim
Başkan Yardimciligina Efsanedavulcuyu Aliyorum Kendisi Kenelerie Gösterdigi şewkatle Taniniyo :=))))
Ne Olursan Ol Gel......kenede Olsan Gel Böcekte Olsan Gel
kiiiiim ben mi kene seviyooooooom siz hele bı benı alın derneğe o derneği yerle bir ediyim dernekte tum kenelere ölüüüüüüüüüüüüüüüüm
1967_DERNEK_10UR 30.08.2005, 14:00 ÖZGÜR VE TUĞRUL DENEN ŞAHSİYETLER SİZ BÖLE DEVAM EDİN KARTLARINIZ ELİNİZDEN ALIYIMDA GÖRÜN ....FAZLA GİRİYORSUNUZ ARTIK SİTEYE ...BUNDAN SONRA UNUTUN MAÇLARI ....SİZ DALGANIZA BAKIN...
kiiiiim ben mi kene seviyooooooom siz hele bı benı alın derneğe o derneği yerle bir ediyim dernekte tum kenelere ölüüüüüüüüüüüüüüüüm
KENELERE ŞİDDET GÖSTERME SALARIM PANTER EMELİ ÜZERİNE GÖRÜRSÜN O ZAMAN KENELERİ ÖLDÜRMEYİ :=)))
---------------------------------------------------------
TOPRAKTAN GELDİK TOPRAGA GİDECEGİZ KENEYLE DOGDUK KENEYLE ÖLECEGİZZ
YILLAR YILI HİZMET ETTİ O BU ÜLKEYE
ÖZGÜR VE TUĞRUL DENEN ŞAHSİYETLER SİZ BÖLE DEVAM EDİN KARTLARINIZ ELİNİZDEN ALIYIMDA GÖRÜN ....FAZLA GİRİYORSUNUZ ARTIK SİTEYE ...BUNDAN SONRA UNUTUN MAÇLARI ....SİZ DALGANIZA BAKIN...
ONUR REİS BIRAK BOŞWER NE KADAR ANTİCİLİK YAPSALARDA BİZİM KARDEŞLERİMİZ ONLARRRRRR.....
--------------------------------------------------------
BİZ KENELERİ KARŞILIKSIZ SEWDİK
arkadaşlar bu asalak sevkinizden dolayı öncelikle tebrik ediyorum..ama bence kene severler derneği kurduysanız kılkurdlarına ayıp olur..bence kılkurtları daha asil hayvanlar..insanları içten içe yiyorlar ve kaşındırıyorlar..
kene... niyekine...
GARDAŞ SARFETTİGİN KELİMELERE DİKKATT ETTTTTT......!!!!!!!!!!!!
KENE SEWENLER DERNEGİ
1967_DERNEK_10UR 30.08.2005, 14:22 ONUR REİS BIRAK BOŞWER NE KADAR ANTİCİLİK YAPSALARDA BİZİM KARDEŞLERİMİZ ONLARRRRRR.....
--------------------------------------------------------
BİZ KENELERİ KARŞILIKSIZ SEWDİK
OLUM BEN BURDA Kİ MUHABBET İÇİN YAMADIM BU YAZIYI..KONU CİDDİ...
gkhnszksn 30.08.2005, 14:52 olum beni de üye yap ama 32 resim veremem abi. ona vewrceeğin parayı yıllık aydata ver daha ii.
üyeliğimiz ve derneğimiz hayırlı olsun
bumerang 30.08.2005, 16:19 işte keneler..
KENELER VE PİRELER
Enfeksiyon hastalığının taşıyıcısı olarak keneler her köpek için ciddi tehlike oluştururlar.Özellikle köpeklerin en çok dolaşmayı sevdikleri açık alanlarda gözlenir.Nisan'dan Ekime' kadar çalılıklarda,otlar üzerinde serbestçe yaşar,kan emebilecekleri bir noktada kanca benzeri ısırma organelleri ile deriyi delerek gömülürler.Dişi kene,salyasındaki özel bir yapışkan madde sayesinde kan emdiği noktaya kendini güçlü bir biçimde kilitler.Bu sayede ortalama bir hafta süren kan emme öğünü boyunca konakçının kendisini uzaklaştırmasına meydan vermez.
Kenelerin Yol Açtığı Zararlar:
Tek bir kene ısırığı dahi köpeklere hatta insanlara viral ve bakteriyel hastalıkları bulaştırabilir.
1) Lokal İrritasyon: Konakçının derisine gömülen ağız organeli yangısal reaksiyonlara yol açar.Burada daha sonra bakteriyel enfeksiyonlar da gelişebilir.Kene gömülü olduğu yerden tam olarak çıkartılamaz ve deri içinde bir kısım ağız organelleri kalırsa bu durumda daha ciddi ve yaygın bir yangı meydana gelir.
2)Kenelerden Kaynaklanan Hastalıklar :
a)Borreliosis (Lyme hastalığı): Keneler tarafından bulaştırılan bu hastalığın etkeni Borrelia adlı bir mikroorganizmadır.Hastalık 1975'de önce insanlarda ve 1980'lerin ortalarında evcil hayvanlarda teşhis edilmiştir.Almanya'da kenelerin 10% oranında Borrelia ile enfeste olduğu,bu oranın bazı bölgelerde 20% 'ye kadar çıktığı bildirilmiştir. Hastalık etkeni bakteriler kenenin bağırsakları ve salya bezlerine yerleşir ve kan emme sırasında konakçıya bulaşır.Lyme hastalığının klinik semptomları çeşitlilik gösterir.İnsanlarda ısırık noktasında 1-3 hafta sonra gelişen derideki kızarıklığa ateş ve lenf yumurtalarının şişmesi ile seyreden grip benzeri semptomlar eşlik eder.Birkaç hafta veya ay sonra vücudun etkilenen yerlerinde ağrılı nevritis ve felçler meydana gelebilir.Köpekte belirgin semptomlar başlangıçta çevreye kayıtsızlık ve 40-41C ateş,daha sonra ise topallık,kas eklem ağrısı ver diğer sinirsel bozukluklardır.
b)Babesiosis : Bir kan paraziti olan Babesia,Türkiye'de ve tüm dünyada subtropikal ve tropikal bölgelerde yaygındır.Akdeniz ülkelerindeki yoğun turist trafiği sayesinde hastalık orta ve Kuzey Avrupa ülkelerine de giderek yayılmaktadır.Enfekte keneler sağlıklı konakçıdan kan emdekileri sırada paraziti de naklederler.Parazit enfekte konakçının alyuvarları içinde ikiye bölünerek çoğalır ve alyuvarları parçalar.Babesis fonksiyonunun bulaşmasından 1-3 hafta sonra konakçıda ateş,giderek artan durgunluk,anemi,mukoza ve göz kapaklarında sarılık,dalak şişmesi ve kan işeme meydana gelir.Hastalığın şiddeti konakçının bağışıklık durumu ile yakından ilgilidir.Tavsiye edilen en iyi mücadele yöntemi,vektör kenelerin yok edilmesini amaçlayan,uzun etkili kene ilaçlarının kullanılmasıdır.
3)Kene Felci : Bazı kene türlerinin dişileri,kan emme sırasında belli dönemlerde bir nörotoksin üreterek sinirsel impuls geçişini bozar.Hastalık bulaşan köpeklerin arka bacaklarında ilerleyen bir felç ve nadir vakalarda solunum felcine bağlı ölüm meydana gelir.Kenelerin kısa sürede uzaklaştırılmaları ile semptomlar 24 saat içinde kaybolur. Pire enfetasyonu-büyüyen bir problem: Köpek sahipleri sık sık pire probleminden yakınır ve ilaç kullanmalarına rağmen baş edemediklerini ifade ederler.Bu parazitlerin yoğun enfetasyonu birkaç sebebe bağlıdır. · Pet hayvanları sayısı sürekli olarak artmaktadır. · Parazitler zamanında teşhis edilemezler,bu da sıcak mevsimlerde süratli bir çoğalmaya yol açar. · Kaşınma ve ısırma gibi ilk enfestasyon belirtilerinin sebebi araştırılmaz. Sadece hayvanın üzerindeki pirelere karşı ilaç uygulanır.Parazitin çeşitli gelişme dönemlerini yaşadığı çevre ilaçlaması ihmal edilir. Bu çerçevede pet hayvanlarının ve çevrelerinin yoğun bir parazitasyon meydana gelmesi beklenmeden koruyucu olarak ilaçlanmaları gereklidir.Aksi takdirde mücadele masraflı ve zaman alıcıdır.
serhankaburcuk 30.08.2005, 16:20 Bu hafta maça götürdüğümüz davulun derisi kene derisi idi...Süper olmuştu..
GeCeVeMaVi58pRf 30.08.2005, 16:25 evet bundan sonra davullarımızı kene derısı yapacagız ve davulu calması içinde başkanımız kene arife basdkı yapacaz arif başkan sen bizim herseyımızssın :)
serhankaburcuk 30.08.2005, 16:27 evet bundan sonra davullarımızı kene derısı yapacagız ve davulu calması içinde başkanımız kene arife basdkı yapacaz arif başkan sen bizim herseyımızssın :)
Kene Arif sen bizim herşeyimizsin...
Bu hafta maça götürdüğümüz davulun derisi kene derisi idi...Süper olmuştu..
ABİ WALLA GÜZEL DAWULDU BAK KENELERİN FAYDALARI BİZ BU HAYWANLARI KORUYALIM Kİ ELERİDE ETİNDEN SÜTKÜNDEN YUMURTASINDAN WE BİLAKİS DERİSİNDEN FAYDALANALIM :=))))
--------------------------------------------------------------------------
YILLARDANDIR HİZMET WERDİ O BU ÜLKEYE
KENE SEWENLER DERNEGİ
efsanedavulcu 30.08.2005, 20:30 http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=1949
http://kenesevenlerdernegi.sitemynet. com adresinden keneleri daha yakından tanıyabilirsiniz.....
TOPRAKTAN GELDİK TOPRAGA GİDECEZ KENEYLE DOGDUK KENEYLE ÖLECEZ
gkhnszksn 31.08.2005, 13:03 keneleri besleyelim ileride onların etinden sütünden ve derisinden yararlanabiliriz. aynı cihatın dediği gibi. keneleri sevelim onları yemeyelim.
keneleri besleyelim ileride onların etinden sütünden ve derisinden yararlanabiliriz. aynı cihatın dediği gibi. keneleri sevelim onları yemeyelim.
KENELERİ SEWMEK BİR YAŞAM FELSEFESİDİR KENELERLE YAŞAMAK KOLAY DEGİLDİR AMA ONLARA ŞEWKATLE YAKLAŞTIGIMIZDA ONLARDA BİZE ŞEWKATLE YAKLAŞIRLARR
KENE SEWENLER DERNEGİ www.kenesevenlerdernegi.sitemy net.com
KENE SEWENLER DERNEGİNİ KURDUGUMUZ ZAMAN BİZİM AMACIMIZ KENELRİ DAHA İYİ SDARTLARDA YETİŞTİRİP ONLARI İNSANLARA ZARARLI OLMAKTAN CIKARTIP YARARLI HALE GETİRMEKTİ........BU AMAC UGRUNA CANINI WERMEYE HAZIR OLAN ARKADAŞLARLA CIKTIGIMIZ YOLDAN GERİ DÖNÜŞÜMÜZ OLMAYACAKTIR...
KENE SEWENLER DERNEGİNE OLAN KAYITLAR HIZLA SÜRÜYOI ALMANYADAN AMERİKADAN HATTA CİNDEN DERNEGİMİZE ÜYE OLMAK İSTEYEN ARKADAŞLAR WAR....ONLARDA BİZİM AMACIMIZI BİLİYOLAR AMA ANTİLER BİZİM NE YAPMAK İSTEDİGİMİZİ DAHA ANLAMADILAR .....
PANTEER EMELİN DE DESTEGİNİ ARKAMIZA ALARAK BU YOLDA EMİN ADIMLARLA YÜRÜMEYE DEWAM EDECEGİMİZE NAMUSUMUZ VE SEREFİMİZ ÜZERİNE SÖZ WERİYORUZ......
KENE SEWENLER DERNEGİ http://kenesevenlerdernegi.sitemynet. com
|