Orijinalini görmek için tıklayınız : CUMHURİYET BAYRAMI...
Kaptan-58 25.10.2005, 13:45 CUMHURİYET BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN..
BÜTÜN TÜRK ALEMİNİN CUMHURİYET BAYRAMINI KUTLARIM. ALLAH BİZLERİ VATANSIZ,BAYRAKSIZ, EZANSIZ VE CUMHURİYETSİZ BIRAKMASIN..
ATALARIMIZ BU VATANI BU BAYRAMI BİZLERE KANLARIYLA HEDİYE ETTİ BİZLERDE BU HER KARIŞ TOPRAĞI ŞEHİT KANI KOKAN VATANIMIZI EN İYİ ŞEKİLDE KORUMALIYIZ..
TEKRAR HEPİNİZİN BAYRAMINI KUTLUYORUM..
http://www.zarahaber.com/modules/coppermine/albums/userpics/bayrak3_3.jpg
Arif Coşkun 25.10.2005, 13:56 TÜM ULUSUMUZUN CUMHURİYET BAYRAMI KUTLU OLSUN.
Saygılar
http://www.turkmirc.com/resim/pictures/atasozf.jpg (http://www.turkmirc.com/resim/online2.asp?url=pictures/atasozf.jpg&ekleyen=arifcoskun)
Bozkurtt_58 26.10.2005, 10:28 CUMHURİYET BAYRAMI KUTLU OLSUN..
ALLAH TÜRK Ü KORUSUN VE YÜCELTSİN...
ErdalGüler 26.10.2005, 19:03 CUMHURİYET BAYRAMI KUTLU OLSUN..
ErdalGüler 26.10.2005, 19:04 CUMHURİYET BAYRAMI KUTLU OLSUN..
Tarkan ÇeLik 26.10.2005, 19:09 CUMHURİYET BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN..
BÜTÜN TÜRK ALEMİNİN CUMHURİYET BAYRAMINI KUTLARIM. ALLAH BİZLERİ VATANSIZ,BAYRAKSIZ, EZANSIZ VE CUMHURİYETSİZ BIRAKMASIN..
ATALARIMIZ BU VATANI BU BAYRAMI BİZLERE KANLARIYLA HEDİYE ETTİ BİZLERDE BU HER KARIŞ TOPRAĞI ŞEHİT KANI KOKAN VATANIMIZI EN İYİ ŞEKİLDE KORUMALIYIZ..
AMİN ... REİS BU KONUYU BEN AÇMAYI DÜŞÜNÜYODUM AMA OLSUN.. HA SEN HA BEN :) :) TÜM TÜRK ALEMİNİN CUMHURİYET BAYRAMI KUTLU OLSUN
ercan_dpinar 26.10.2005, 19:36 tüm türkiyenin cumhuriyet bayramı kutlu olsun
dogukan58 26.10.2005, 19:47 CUMHURİYET BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN..
gardasımın tüm sözlerinin altına imza atarım
ARKADAŞLAR BENDE HEPİNİZİN ÇİFTE BAYRAMINI KUTLUYORUM. AYNI ZAMANDA TÜM TÜRK ALEMİNİN
EMİNÇOLAK 26.10.2005, 21:21 CUMHURİYET BAYRAMI KUTLU OLSUN..
1967_DERNEK_10UR 26.10.2005, 21:27 CUMHURİYET BAYRAMI'MIZ KUTLU OLSUN..BİZE BU GÜZEL GÜNLERİ GÖSTEREN ŞEHİTLERİMİZİN TOPRAĞI BOL OLSUN..MEKANLARI CENNET OLSUN..
Cumhuriyet Bayramı tüm ülkemize hayırlı olsun...
Vali Dr. Hasan Canpolat, ''Cumhuriyet coşkusunu vatandaşlarla paylaşmak istiyoruz'' dedi.
Canpolat, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhuriyetin 82. yıldönümünde kentte çeşitli etkinlikler düzenleneceğini belirterek, Sivaslıların bu etkinliklere ilgi göstermesini istedi.
Bu kapsamda kültür-sanat faaliyetleri ile halk oyunları gösterilerinin Cumhuriyet Meydanı'nda yapılacağını belirten Canpolat, özellikle 29 Ekim Cumartesi günü düzenlenecek fener alayında 7'den 70'e tüm vatandaşları görmek istediklerini anlattı. Canpolat, şunları kaydetti:
''Ellerimizde bayraklar ve ışıklarla Sivas'ta birlik ve beraberlik içerisinde bayram coşkusunu sokaklara taşıyacağız. Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı, cumhuriyet kenti olma onuruna erişmiş Sivas'ta, vatandaşlarımızın bizlerle birlikte bu coşku ve onuru daha özel ve anlamlı kutlayacaklarına inanmaktayım. Özellikle anne ve babaları bu coşkuyu çocuklarıyla birlikte paylaşmaya davet ediyorum.
"Ey Turk Gencligi!
Birinci vazifen, Turk istiklalini, Turk Cumhuriyetini, ilelebed, muhafaza ve mudafaa etmektir.
Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegane temeli budur. Bu temel senin en kiymetli hazinendir. Istikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahili ve harici, bedhahlarin olacaktir. Bir gun, istiklal ve Cumhuriyeti mudafaa mecburiyetine dusersen, vazifeye atilmak icin, icinde bulunacagin vaziyetin imkan ve seraitini dusunmeyeceksin! Bu imkan ve serait, cok namusait bir mahiyette tezahur edebilir. Istiklal ve Cumhuriyetine kastedecek dusmanlar, butun dunyada emsali gorulmemis bir galibiyetin mumessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanin butun kaleleri zaptedilmis, butun tersanelerine girilmis, butun ordulari dagitilmis ve memleketin her kosesi bilfiil isgal edilmis olabilir. Butun bu seraitten daha elim ve daha vahim olmak uzere, memleketin dahilinde, iktidara sahibolanlar gaflet ve delalet ve hatta hiyanet icinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri sahsi menfaatlerini, mustevlilerin siyasi emelleriyle tevhidedebilirler. Millet, fakru zaruret icinde harap ve bitap dusmus olabilir.
Ey Turk istikbalinin evladi!
Iste; bu ahval ve serait icinde dahi, vazifen: Turk istiklal ve Cumhuriyetini kurtarmaktir! Muhtac oldugun kudret, damarlarindaki asil kanda mevcuttur! "
Butun ulusumuzun Cumhuriyet bayramini kutlarken Cumhuriyet devrimlerine sadik kalacagimiza, Buyuk Onder'imizin bize verdigi gorevi gurur ve azimle yerine getirecegimize soz veririz.
ON YIL DESTANI (Mehmet Asik)
Onuncu yili bu Cumhuriyet'in
Kutlu olsun yurdun buyuk bayrami
Guluyor on yildir yuzu milletin
Kutlu olsun Cumhuriyet bayrami.
Ne yaptilar kahbe dusmanlar bize
Pek cogunu doktuk onun denize
Simdi bir bir anlatayim ben size
Kutlu olsun Cumhuriyet bayrami
Biz Turkleriz her seylere ozenen
Istikbalin serefini kazanan
Hicbir dusman ugrasamaz bizinen
Cumhuriyet halkin hakimiyeti
Hep Turklerin boyle idi niyeti
Anlasildi Cumhuriyet kiymeti
Kutlus olsun Cumhuriyet bayrami
Turkiye'dir vatanimiz ilimiz
Cumhuriyet acti bizim gonlumuz
Ilerlesin bizim guzel dilimiz
Eski kanun kadnlari bosadan
Yeni kanun hanimi hur yasatan
Bu fikirler gelir Gazi Pasa'dan
Muallimlik icin yetisen gencler
Butun halka bilgi vermeye baslar
Laik hukumeti kuran kardaslar
Hukumeti biz yurekten severiz
Hangi dusman karsi dursa doveriz
Turk milleti kahramandir overiz
Millet, Meclisiyle verip basbasa
Yasa Cumhuriyet Reisim yasa
Yapalim bayrami biz kosa kosa
Budur onuncu yil donum devrani
Gezip Ankara'yi etsem seyrani
Asik Mehmet yazar bayram destani
ERDOGAN-58 27.10.2005, 09:37 CUMHURİYET BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN..
TÜM TÜRK ALEMİNİN CUMHURİYET BAYRAMINI KUTLARIM.
BİZLERİN BU GÜNLERİ GÖRMEMİZE CANLARINI VEREREK VESİLE OLAN AZİZ ŞEHİTLERİMİZİ ANARKEN, ALLAHDAN RAHMET DİLİYORUM..
serrkann58 27.10.2005, 10:07 Demokrasi ilkesinin en yeni ve akılcı uygulamasını sağlayan hükümet biçimi cumhuriyettir.
Türk ulusunun yaratılışına en uygun olan yönetim cumhuriyettir.
Cumhuriyet erdeme dayanan bir yönetimdir.
Cumhuriyet düşünce, beden ve bilim bakımından güçlü koruyucular ister.
CUMHURİYET BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN....
serrkann58 27.10.2005, 10:09 29 EKİM
En güzel günümüzdür,
Demokrasi ürünüdür,
Atatürk'ün eseridir,
Yirmi Dokuz Ekimler.
Vatandaşın hür sesi,
Vatanımın neşesi,
Kucaklıyor herkesi,
Yirmi Dokuz Ekimler.
Cumhuriyet kuruldu,
Türk'ün sesi duyuldu,
Törenlerle kutlandı,
Yirmi Dokuz Ekimler.
Fethi BOLAYIR
serrkann58 27.10.2005, 10:10 Türkiye’de cumhuriyet yönetiminden önce padişahlık yönetimi vardı. O zamanlar ülkemizin adı Osmanlı İmparatorloğu idi. Padişahlık babadan oğula geçerdi. Padişahın sözleri kanundu. Her şeye o karar verirdi. İlk padişahlar çok iyi çalıştılar. Ülkemizi iyi yönettiler.
Son padişahlar fazla yetenekli değillerdi. Ülkemizi iyi idare etmemeye başladılar. Zevk ve sefaya daldılar. Çeşitli savaşlarda yenildik. Osmanlı devleti parçalandı.
Mustafa Kemal Paşa bu duruma seyirci kalmadı. 19 Mayıs 1919’da Samsun’a geldi. Erzurum’da ve Sivas’da yurtsever kişilerle toplantılar yaptı. Yeni bir hükümet kurdular. Kurtuluş Savaşı ile düşmanları yurdumuzdan kovdular. Bu arada Padişah da ülkeden kaçtı. Daha sonra Lozan Barışı ile ülkemizin sınırları çizildi.
29 Ekim 1923’de Cumhuriyet ilan edildi. Cumhurbaşkanlığına da Mustafa Kemal Paşa (Atatürk) seçildi. Devletimizin adı da Türkiye Cumhuriyeti Devleti oldu.
Cumhuriyet en güzel yönetim şeklidir. Milletin kendi kendisini yönetmesi demektir. Halk, yöneticilerini seçim ile iş başına getirir.
Atatürk Cumhuriyet’i 29 Ekim 1923’de kurduğu için her yıl bu tarihte Cumhuriyet Bayramını kutlarız.
metinumar 27.10.2005, 10:14 bütün türk ulusunun CUMHURİYET BAYRAMI kutlu olsun
Bizlere bu mutlu günleri yaşamamız için kanları pahasına savaşan tüm gazilerimizin ruhları şad mekanları cennet olsun
CÜSSKB-Aynur 28.10.2005, 10:59 Cumhuriyetimizin 82. yılı ve Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.
Başta Atatürk ümüz onun silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizi
saygıyla, rahmetle anıyorum.
kangallı_58 28.10.2005, 11:08 BİZLER BU GÜN BURALARDAYSAK, ÜLKEMİZDE İSTEDİĞİMİZ YERE GİDİP İSTEDİĞİMİZ ZAMAN KALIYOSAK ŞU AN NE KADAR DA OLMAZSA ÜLKEMİZDE SÖZ SAHİBİ İSEK, BUNLAR TAMAMEN KUVAY-İ MİLLİYE VE MUSTAFA KEMAL ATATÜRK SAYESİNDEDİR. TÜRK MİLLETİ ONLARI YANLIZ BIRAKMAMIŞTIR. HEP DESTEK OLMUŞLARDIR. UNUTMAYIN BU GÜNERİMİZ ŞANLI TÜRK MİLLETİ VE MUSTAFA KEMAL SAYESİNDEDİR. HEPİMİZİNN CUMHURİYET BAYRAMI KUTLU OLSUN . YAŞASIN KUVAY-İ MİLLİYE YAŞASIN MUSTAFA KEMAL ! ! !
SEMİH-58 28.10.2005, 11:34 cumhuriyet bayramınız mübarek olsun
Arif Coşkun 28.10.2005, 21:36 BİZLER BU GÜN BURALARDAYSAK, ÜLKEMİZDE İSTEDİĞİMİZ YERE GİDİP İSTEDİĞİMİZ ZAMAN KALIYOSAK ŞU AN NE KADAR DA OLMAZSA ÜLKEMİZDE SÖZ SAHİBİ İSEK, BUNLAR TAMAMEN KUVAY-İ MİLLİYE VE MUSTAFA KEMAL ATATÜRK SAYESİNDEDİR. TÜRK MİLLETİ ONLARI YANLIZ BIRAKMAMIŞTIR. HEP DESTEK OLMUŞLARDIR. UNUTMAYIN BU GÜNERİMİZ ŞANLI TÜRK MİLLETİ VE MUSTAFA KEMAL SAYESİNDEDİR. HEPİMİZİNN CUMHURİYET BAYRAMI KUTLU OLSUN . YAŞASIN KUVAY-İ MİLLİYE YAŞASIN MUSTAFA KEMAL ! ! !
Altına bendende bir imza
bbptek58 28.10.2005, 21:48 CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN
ALLAH DEVLETİMİZE ZEVAL VERMESİN
Kaptan-58 29.10.2005, 10:41 YAŞASIN CUMHURİYET YAŞASIN TÜRKİYE.....
http://www.erdalweb.com/evraklar1/bayrakyazi.jpg
http://www.erdalweb.com/evraklar1/bayrak.jpg
twity_58 29.10.2005, 10:44 CUMHURIYET BAYRAMIMIZ KUTLU BUGUNKU BARIS VE HUZURUN DAIM OLMASINI DILERIM..BUGUN BIR KEZ DAHA DERS OLSUN BU ULKEYI BOLMEYE YIKMAYA YIPRATMAYA UGRASANLARA..82 YILDIR AYAKTAYIZ VE AYAKTA OLACAZ İNSALLAH ....
Kaptan-58 29.10.2005, 10:50 http://stu.inonu.edu.tr/~siir/bayrak.gif
GENELKURMAY BAŞKANI ORGENERAL HİLMİ ÖZKÖK’ÜN
CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI
( 29 Ekim 2005 )
Türk Silahlı Kuvvetlerinin Değerli Mensupları,
Türkiye Cumhuriyeti’nin 82 nci kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gurur ve heyecanı içindeyiz.
Tarihteki büyük devletler, kendi toplumlarında oluşturdukları ortak idealler ve yarattıkları toplumsal sinerjiyle o günkü güçlerine ve büyüklüklerine ulaşmışlardır. Bu başarıda hiç şüphesiz, sorumluluğun ulus tarafından benimsenerek ülkü birliği içinde hareket edilmesinin payı büyüktür. Nitekim aynı ruhla gerçekleştirdiğimiz Kurtuluş Savaşını müteakip, Atatürk’ün önderliğinde en çağdaş devlet şekli olan cumhuriyetin ilanı ile Türk ulusu yepyeni bir vizyonla; bağnazlığı ve cehaleti reddeden, çağdaş temel değerlere sahip, dinamik, sürekli gelişim ve değişim içerisinde olan, kendisine güvenen ve yurttaş olma bilincine sahip bireylerden oluşan bir ulus yaratmayı amaçlayarak kendi kaderini belirleme sorumluluğunu kendisi üstlenmiştir.
Bu sorumluluğun ulus tarafından üstlenilmesini müteakip Büyük Önder, öncelikle Türk ulusu için ortak bir anlayış birliği oluşturmayı hedef almıştır. Bunun için de sürekli olarak yüz yıllarca kendi ulusal kimliğinden uzaklaşmış bir şekilde yaşamaya zorlanmış bir ulusa, öncelikle kendi kendisini tanıtmayı amaçlamış, bilahare kendi gücünün ve yeteneklerinin farkına varmasını sağlayacak eylem ve davranışlar içerisinde olmuştur. Nitekim, ülkü birliğinin önemini vurguladığı ünlü 10. Yıl Söylevinde Atatürk; Türk kültürünün yüksekliğinden ve Türk ulusunun üstün özelliklerinden bahsederek, ulusa sahip olduğu özellikleri tek tek hatırlatmış ve söylevini “Ne mutlu Türküm diyene” özdeyişi ile bitirmiştir.
10. Yıl Söylevi, günümüzün küreselleşen dünyasında içerik olarak artık anlamını yitirmiş, şekilsel ve kuru bir söylevden ibaret değildir. Bu söylevle Büyük Önder, Osmanlı İmparatorluğunun yıkıntıları arasından yarattığı genç Cumhuriyete önemli hedefler göstermiş ve ulusa bugünü ve geleceği de kavrayacak derinlikte bir yol haritası çizmiştir.
Geçen süre zarfında Türk ulusu, Ulu Önder Atatürk’ün çizdiği yolda zaman zaman içten ve dıştan kaynaklanan çeşitli engellemelere rağmen medeni dünya ile bütünleşme yolunda hızlı bir şekilde ilerleyerek bugünlere ulaşmıştır. Gelecekte de bu süreç aynı kararlılıkla sürdürülecektir. Ülkemiz, genç ve dinamik nüfusunun, zengin tarihi ve kültürel değerlerinin, kökü yüzyıllar öncesine uzanan devlet geleneği ve dünya üzerinde benzeri olmayan jeopolitik ve jeostratejik konumunun yarattığı yüksek potansiyelle bunu fazlasıyla hak etmektedir.
Diğer taraftan, içinde yaşamakta olduğumuz coğrafyada, gelecekte neler olabileceğini de sürekli değerlendirmemizin önemini burada vurgulamak istiyorum. Çünkü tarih bu coğrafyada; öngörülemeyen ancak barındırdığı uluslara acı yaşatan ve ibret alınması gereken onlarca olayla doludur. Bu sebeple, Türkiye gibi etrafı çok sayıda istikrarsızlıklarla dolu bir coğrafyada yaşayan bir ülkenin, güvenliğini sağlamak ve menfaatlerine yönelik tehditleri caydırmak için her bakımdan güçlü Silahlı Kuvvetlere sahip olması hayati önem taşımaktadır.
Bu gerçeğe rağmen, son zamanlarda belirli çevrelerce Silahlı Kuvvetlerle ilgili maksatlı bir yıpratma kampanyası yürütülmektedir. Bu çevreler son dönemde, özellikle toplumu bir arada tutan ortak değerleri ve ülkü birliğini aşındırmaya, ulusal onurumuzu zedelemeye ve toplumsal uyumun sağladığı ilave gücü yok etmeye yönelik söylemlerde bulunmakta, bunu başarmak için de Türk Silahlı Kuvvetlerinin ulus ile olan bağlarını zayıflatmaya ve onun saygınlığına gölge düşürmeye çalışmaktadırlar. Hatta bunlardan bazıları Silahlı Kuvvetlerle uğraşmayı misyon edinerek, adeta Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sabrını ölçmektedirler.
Ancak unutulmamalıdır ki, güvenlik içerisinde olmadan ne refah, ne özgürlükler, ne demokrasi ve ne de yeni nesiller için garanti edilmiş bir gelecek vardır.
Türk Ordusu; hizmetinde olduğu Türk ulusunun birlik ve beraberliğinin, var oluşumuzun, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün, Anayasa ile müesses Cumhuriyet Rejiminin ve ulusal menfaatlerimizin en önemli ve kararlı koruyucusu; gelecekte sahip olmamız gereken özgüvenin ve içinde yaşadığımız bu zor coğrafyada üniter bir devlet olarak ayakta kalabilmenin en etkin kurumudur.
Cumhuriyetin erdemine ve temel değerlerine yürekten inanmanın ve Büyük Önder Atatürk’ün düşünce ve eylemlerinin anlamını özümsemiş ve bunu bir yaşam tarzı edinmiş olmanın bilinciyle; Türk Silahlı Kuvvetlerinin değerli mensuplarının ve onların kıymetli ailelerinin Cumhuriyet Bayramını kutlar, en değerli varlığımız Cumhuriyetin kurucuları olan, başta Ulu Önderimiz olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimizin ve komutanlarımızın aziz ruhları önünde saygı ile eğilir, kahraman gazilerimize ve emekli personelimize şükran ve minnetlerimi sunarım.
http://stu.inonu.edu.tr/~siir/bayrak.gif
Arif Coşkun 29.10.2005, 13:13 Bu ancak alkışlanır.
Arif Coşkun 29.10.2005, 14:01 Evet evet şiirler aslında ders alınmak içindir.İyi anlamak gerek.
Bu ülke kolay kurtulmadı.Nice canlar nice şehitler verdik. Bunun değerini bilebildikmi tartışlılr.Bazıları güzel ülkemizin iyiliğini istemeyen güçler bazı oyunlar peşindeler. Konu istiklal marşı olunca,aklıma geldi. Elime biryerden bir yazı geçti.Onuda sitedeki arkadaşlarla paylaşmak istedim. Bakın ülkemizi ne duruma düşürmüşler.
"İSTİKBAL" marşı
Bakma,dönmez şafak vakti yurttan kaçan o alçak
Dönmeyip Amerika'da arlanmadan yaşayacak
O benim milletimin hırsızıdır yurdu soyacak
Hortumladığı benimdir milletimindir ancak
Çalma kurban olayım hepsini ey hırslı çakal
Gariban halkıma da bir pul bırakacak kadar al
Olmaz sonra götürdüğün paralar sana helal !
Hakkını vermezsen buradaki ortakların behemehal
Ben ezelden beri aç yaşadım aç yaşarım
Hangi hükümet beni kurtaracakmış şaşarım
Yırtsam bir tarafımı hiç görünmez başarım
Kurumuş musluk gibiyim ne akar ne taşarım
Mali krizler yoluna örmüşse çelikden duvar
Benim "ceğiz, cağız" diyen bir hükümetim var
Bağırsın korkma, nasıl işimize burnunu sokar
Avrupa Birliği denen tek dişi kalmış canavar
Arkadaş Meclise vekilini uğratma sakın
İşe aldıracakların olsun hep sana yakın
Gelecektir cezanı vereceği günler hakkın
Kimbilir belki yarın belki yarından da yakın
Cümlenizin bu yurdu yok etmek mi emeli?
Yediğiniz herzelere bilmem başka ne demeli?
Oyuverin altını iyice sallansın temeli
Yurdumun ki, sonunda vatandaş kükremeli
Dalgalanın siz de dolar gibi ey suçlular
Olsun artık soyguncuya vurulacak bir yular
Ebediyen öyle yok hesapsız bir iktidar
Hakkıdır garip yaşayan vatandaşın da gülmek
Hakkıdır ezilmiş milletimin aydınlık bir istikbal
Not:2002 yılında Posta Gazetesi'nden Güler Kazmacı'nın
köşe yazısından alınmıştır.
CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN
Tum yigidolarin cumhuriyet bayrami kutlu olsun.
Etrafimizdaki ulkelere soyle bir goz atarsak,cumhuriyetin degerini daha iyi anlariz. Bize emanet edilen bu ulke nasil kazanildi az cok hepimiz biliriz.
Icten ve distan yikmak isteyen yuzbinlerce dusmanlarimiz olsada onlara inat cumhuriyetimiz yasayacaktir. Mustafa Kemal Ataturk ve silah arkadaslari
dunyada imkansizi basarmistir. Bu basarinin hediyesi Cumhuriyet, Turk devletininde diger dunya devletleri gibi hur ve ozgur insanlarin yasadigi bir ulke olmustur. Denediler deneyeceklerde, Sagci,solcu,kurt,Turk,Alevi,Su nni vs. kamplara bolmeye calistilar,bir nebzede olsa ulkemize zarar verdiler,artik Turk milleti cehaletten uyanmistir. Bu ulkenin var olmasi ve yasamasi icin birlik ve beraber olmaliyiz. Bu ulke hepimizin,bu bayrak hepimizin. Icinde yasayan iyisi,kotusu,dagi tasi,bozkiri,bu ulkeyi cennet vatan yapmazsak iste bu vebal agirdir.
Lutfen konuyla ilgili herhangi bir kitaba goz atin nasil kazanilmis bu ulke. Cumhuriyet nasil ve ne sartlar altinda ilan edilmis. Saygi ve sevgiyle
HER BIR SIVAS'LI BENIM OZ AKRABAMDIR
herkesin cumhuriyet bayrami mubarek olsun
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENEEEEEEEEEEEE
SivasLady 29.10.2005, 16:28 Herkezin Cumhiryet Bayramini kutlarim
gurbetde nasil kutlanildigini bilmiyoruz
daha dogrusu kutlama olmuyor
umarim bir gün memleketimde bunuda görürüm
ofgurleyuk78 29.10.2005, 17:03 Türkiye Cumhuriyetinde yasayan, Ben TÜRK'üm diyen herkesin CUMHURiYET bayramini kutluyorum. Siz yigidolarin iki kere kutluyorum. Çünkü Cumhuriyetin temelini orada attik. Onu koruduk ve koruyoruz. Hepimizin bayrami kutlu olsun.
Arif Coşkun 29.10.2005, 17:05 Herkezin Cumhiryet Bayramini kutlarim
gurbetde nasil kutlanildigini bilmiyoruz
daha dogrusu kutlama olmuyor
umarim bir gün memleketimde bunuda görürüm
İnşallah dileğin gerçekleşir.En büyük bayram Cumhuriyet Bayramında Türkiye'de olur kutlamalara katılırsın.
bu yıl cumhuriyet daha farklı oldu türk ulusu için ,çünkü bu yıl bir çok ilklerden alnı ak çıkan türkiye avrupadaki yeni imajıyla göz dolduruyor...
""""""TÜRKÜZ,DOĞRUYUZ,ÇALIŞKANIZ""""
türkiye ve avrupadaki bütün yurttaşlarımızın cumhuriyet bayramı kutlu olsun...
Arif Coşkun 30.10.2005, 12:51 C:\Documents and Settings\arif\Desktop\turk-18.gif
ya şiiri neden sildiniz
kim rahatsız oldu şiirden.
kusura bakmayın ama gerçekten moderatörlerin içinde atatürk ve cumhuriyet düşmanı biri var bu kesin.
ne zaman atatürkle ilgili bir yazı koysam hemen siliniyor sanıyorum hep aynı kişi
yaptığınız çok ayıp
bu şiirden kim neden rahatsız oldu anlamadım
bu şiirde bir yanlış kelime,deyim bulun kendimi asarım.
bu şşirin altına her türk vatandaşı imzasını atar.
ne ararsın tanrı ile aramda
sen kimsinki orucumu sorarsın
hakikaten gözün yoksa haramda
başı açığa niye türban sorarsın
rakı şarap içiyorsam sana ne
yoksa sana bir zararım içerim
ikimizde gelsek kıldan köprüye
ben dürüstsem sarhoşkende geçerim
esir isen mümkünmüdür ibadet
yatıp kalk atatürk'e dua et
senin gibi dürzülerin yüzünden
dininden de soğuyacak bu millet
işgaldeki hali sakın unutma
atatürk'e dil uzatma sebepsiz
sen anandan yine çıkardın amma
baban kimdi bilemezdin,şerefsiz
neyzen tevfik kolaylı
bu şiir 1930 larda neyzen tevfik tarafından yazılmıştır.
herkesin cumhuriyer bayramı kutlu olsun NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
Kibrisli 30.10.2005, 14:49 bu şiirden kim neden rahatsız oldu anlamadım
bu şiirde bir yanlış kelime,deyim bulun kendimi asarım.
bu şşirin altına her türk vatandaşı imzasını atar.
ne ararsın tanrı ile aramda
sen kimsinki orucumu sorarsın
hakikaten gözün yoksa haramda
başı açığa niye türban sorarsın
rakı şarap içiyorsam sana ne
yoksa sana bir zararım içerim
ikimizde gelsek kıldan köprüye
ben dürüstsem sarhoşkende geçerim
esir isen mümkünmüdür ibadet
yatıp kalk atatürk'e dua et
senin gibi dürzülerin yüzünden
dininden de soğuyacak bu millet
işgaldeki hali sakın unutma
atatürk'e dil uzatma sebepsiz
sen anandan yine çıkardın amma
baban kimdi bilemezdin,şerefsiz
neyzen tevfik kolaylı
+11111111111111111111111111111 11111111111111111
Kutlarım Kardeş mutlu ettin bu şiiri bana hatırlatarak.
Kibrisli 30.10.2005, 15:09 Bu şartlarda bile 82 sene yaşayan bir Cumhuriyetin çocuklarıyız ve "Türkiye Cumhuriyet'i Sonsuza dek yaşayacak" neden biliyormusunuz. Çünkü asil kanımızda ki kudret ve Büyük Önderimiz Mustafa Kemal'in alt yapısını sağlam yaptığı bir cumhuriyette yaşıyoruz. Ne kadar baltalamak isterlerse istesinler, ne kadar yıkmaya çalışsalarda çalışsınla Amerikaymış, Avrupa Birliğiymiş önemi yok. İçerdeki hayinlerde çıldırsa yeryerinden de oynasa ne Mustafa Kemal'den Ne de eseri Türkiye Cumhuriyetinden vazgeçmeyiz.
Artık Türk gençliği sıkılmıştır Atatürk'ün izinden yürümeye koşmaya başlamıştır.
İmzamdada dediğim gibi. Türkiye'nin bölünmez bütünlüğü, ulusal devlet modelimizin devamı Laik, demokratik, üniter (birlik içinde) Türkiye cumhuriyeti için "AB'ye HAYIR"
Yaşasın Türkiye Yaşasın Cumhuriyet
Kibrisli 30.10.2005, 15:34 Gölköy adında bir yer varmış Gelibolu'da
Televizyonda gösterdiler geçen gün.
Gelenek edinmiş köy halkı,
"Ben kendimi bildim bileli bu böyledir"
Diyor muhtar:
29 Ekim'de toptan sünnet ederlermiş çocuklarını...
Derken ekranda entarili bir çocuk belirdi
Kirvesi tutmuş kolundan
Yatırdılar bir kamp yatağına,
Ardından sünnetçi olacak zat boy gösterdi
Elinde bıçağıyla,
Çocuk kaldırdı başını, bağırdı:
"Yaşasın Cumhuriyet" diye
Bunun üzerine de ekran karardı
Korkarım bu, sade gölköylülerin değil, umumumuzun
Sade küçüklerin değil, büyüklerimizin de
Düştüğü bir tarihsel yanılgı
Çünkü sünnet değil, farzdır Cumhuriyet
CAN YÜCEL
Gölköy adında bir yer varmış Gelibolu'da
Televizyonda gösterdiler geçen gün.
Gelenek edinmiş köy halkı,
"Ben kendimi bildim bileli bu böyledir"
Diyor muhtar:
29 Ekim'de toptan sünnet ederlermiş çocuklarını...
Derken ekranda entarili bir çocuk belirdi
Kirvesi tutmuş kolundan
Yatırdılar bir kamp yatağına,
Ardından sünnetçi olacak zat boy gösterdi
Elinde bıçağıyla,
Çocuk kaldırdı başını, bağırdı:
"Yaşasın Cumhuriyet" diye
Bunun üzerine de ekran karardı
Korkarım bu, sade gölköylülerin değil, umumumuzun
Sade küçüklerin değil, büyüklerimizin de
Düştüğü bir tarihsel yanılgı
Çünkü sünnet değil, farzdır Cumhuriyet
CAN YÜCEL
çok güzel gerçekten
+11111111111111111111111111111 11111111111111111
Kutlarım Kardeş mutlu ettin bu şiiri bana hatırlatarak.
bu şiir silindi gardaşım.ikinci sayfada vardı ama bir cumhuriyet ve atatürk düşmanı tarafından silindi.
kim neden rahatsız oldu bu şiirden,
kimlere moderatörlük veriyorlar allahın sen büyüksün.
ya sabır
Kibrisli 30.10.2005, 16:40 bu şiir silindi gardaşım.ikinci sayfada vardı ama bir cumhuriyet ve atatürk düşmanı tarafından silindi.
kim neden rahatsız oldu bu şiirden,
kimlere moderatörlük veriyorlar allahın sen büyüksün.
ya sabır
Valla benim birebir tanıdığım moderatörlerin içinde bunu yapacak adam yok. Kimin yaptığını bilmem ama yanlış bir hareket. Bunun dışında benim yazdıklarımın başına hiç böyle bişey gelmedi. Anlam veremiyorum ancak böyle bir olay varsa uyarılması taraftarıyım bu kişinin. Çünkü amacını aşan bir harekettir bu yazının çıkarılması kanunen suçtur. Çünkü geçen senelerde bir çiçekçinin kapısında asılıydı bu şiir polis çıkarttırmak istedi sonra çiçekçinin açtığı dava ile açığa alınıp emniyetten ihraç edildi ve "Cumhuriyet devrimleri ve Atatürk'ü koruma yasası" gereği 3 sene 8 ay hapis cezasına çarptırıldı dikkat edelim yani.
|
|