Orijinalini görmek için tıklayınız : Sivas'a 'Venedik' modeli!
Kaptan-58 28.01.2006, 08:02 http://www.milliyet.com.tr/2006/01/28/yasam/resim/yas01.jpg
Sivas'a 'Venedik' modeli!
Sivas Belediyesi, Mısmılırmak Deresi'ni ıslah edip kentin etrafını suyla çevirecek. Sivas, İtalya'nın kanallarıyla ünlü kenti Venedik'e benzeyecek
Kent merkezinin tam ortasından geçen 8 kilometrelik Mısmılırmak Deresi'ni ıslah etmek ve düzenlemek için Ak-Su Projesi'ni hayata geçiren Sivas Belediyesi, 13 mahalleyi doğrudan ilgilendiren 7 milyon YTL'lik bu projeyi üç etapta tamamlayacak. Proje sonucunda kentin çevresi sularla çevrilmiş olacak.
'Cazibe merkezi olacak'
Bölgede geniş kapsamlı çevre düzenlemesi ve rekreasyon çalışması yapacak olan belediye, 4 Eylül Barajı'nın artan sularıyla bölgede yapay şelaleler ve dinlenme havuzları yapacak.
İçinde kayıkların bulunacağı, üzerine yaya köprülerinin yapılacağı derenin etrafında yürüyüş yolları, çay bahçeleri ve restoranlar da yapmayı planlayan belediye, kentin yayılmasını ve cazibe merkezi konumuna gelmesini hedefliyor.
Gayrimenkul değeri artacak
Proje gereği 8 kilometre uzunluğundaki dere yatağını çöplerden ve kaçak bağlantılardan arındırdıktan sonra beton kaplama yapacaklarını belirten Belediye Başkanı Sami Aydın, Sivas'ın çehresini tamamen değiştireceğini söyledi.
Aydın şöyle konuştu: "Derenin geçtiği bölgedeki eski sanayiyi tamamen kaldırarak projeye uygun olarak imara açaçacağız. Proje bittiğinde 13 mahallenin gayrimenkul değerleri, yüzde 100 artacak. Çevre modern bir hale gelecek. Çevre kirliliği azalacak. Bölge yeni iş ve ticaret merkezlerine kavuşacak. Sivas turistik açıdan büyük bir kazanım elde edecek."
yerliturkuaz 28.01.2006, 08:16 yazin sivasa gittigimde boyle bir projeyi duymustum fakat inanmamistim. goruyorumki belediye boyle bir proje yapmakta kararli. gercekten cok guzel olur sivas icin hatta gec kalimisda olabiliriz.
sivaslıavukat 28.01.2006, 14:37 Olağanüstü bir proje , umarım gerçekleşir , umarım memleketimizin gurur duyulacak bir vasfı daha olur
1967_CLUB_ÖZGÜR 28.01.2006, 14:44 PROJE DOĞRU....ÇALIŞMALAR HIZLA DEVAM EDİYORDU AMA ŞU ARALAR PEK İLERLEME YOK...PAŞABAHÇE PROJESİ BTTİ VE COK GUZEL BI GORUNUM KAZANDI...HAYIRLISIIII İNŞALLAH TEZ ZAMANDA BİTER !!..
BİTİNCE COK GÜZEL OLACAK BUNA EMİNİM.EN AZZINDAN OARADAKI CIRKIN GÖRUNTUDEN KURTULUP GÜZEL BİR CEVRE OLUŞACAK
1967_CLUB_ÖZGÜR 28.01.2006, 14:53 SALIH ABI CIRKIN GORUNTU SIMDIDEN KAPANDI ÇOOOKK GÜZEL OLACAK ÇOOOKKKK
yusuf_07 28.01.2006, 15:01 ÇOK GÜZEL OLUR İNŞALLAH GERÇEKLEŞİR.......
1967_DERNEK_MUSTAFA 28.01.2006, 22:36 EVET GÖRDÜK İNŞALLAH GÜZEL OLACAK KISA BİR SÜRE SONRA KÖTÜ GÖRÜNÜM ORTADAN KALKACAK
yakışır şehrime helal olsun derim başkana şimdiden siyasi olarak sevsem de sevmesemde taş üstüne helaliyle taş koyan herkesi minnetle anarız, şehrin görünümüne sağalayacağı katkı hemşerimin moralini yükseltecektir,
EVET GÖRDÜK İNŞALLAH GÜZEL OLACAK KISA BİR SÜRE SONRA KÖTÜ GÖRÜNÜM ORTADAN KALKACAK
Bunların hepsi Kültür Projesi kapsamında...
1967_DERNEK_10UR 28.01.2006, 22:43 İNŞAAT DEVAM EDİYOR..İYİ OLACAK SANAYİ TARAFI RENKLENECEK..
erhan5834 28.01.2006, 22:46 Sivas'a 'Venedik' modeli!
Sivas Belediyesi, Mısmılırmak Deresi'ni ıslah edip kentin etrafını suyla çevirecek. Sivas, İtalya'nın kanallarıyla ünlü kenti Venedik'e benzeyecek
Kent merkezinin tam ortasından geçen 8 kilometrelik Mısmılırmak Deresi'ni ıslah etmek ve düzenlemek için Ak-Su Projesi'ni hayata geçiren Sivas Belediyesi, 13 mahalleyi doğrudan ilgilendiren 7 milyon YTL'lik bu projeyi üç etapta tamamlayacak. Proje sonucunda kentin çevresi sularla çevrilmiş olacak.
'Cazibe merkezi olacak'
Bölgede geniş kapsamlı çevre düzenlemesi ve rekreasyon çalışması yapacak olan belediye, 4 Eylül Barajı'nın artan sularıyla bölgede yapay şelaleler ve dinlenme havuzları yapacak.
İçinde kayıkların bulunacağı, üzerine yaya köprülerinin yapılacağı derenin etrafında yürüyüş yolları, çay bahçeleri ve restoranlar da yapmayı planlayan belediye, kentin yayılmasını ve cazibe merkezi konumuna gelmesini hedefliyor.
Gayrimenkul değeri artacak
Proje gereği 8 kilometre uzunluğundaki dere yatağını çöplerden ve kaçak bağlantılardan arındırdıktan sonra beton kaplama yapacaklarını belirten Belediye Başkanı Sami Aydın, Sivas'ın çehresini tamamen değiştireceğini söyledi.
Aydın şöyle konuştu: "Derenin geçtiği bölgedeki eski sanayiyi tamamen kaldırarak projeye uygun olarak imara açaçacağız. Proje bittiğinde 13 mahallenin gayrimenkul değerleri, yüzde 100 artacak. Çevre modern bir hale gelecek. Çevre kirliliği azalacak. Bölge yeni iş ve ticaret merkezlerine kavuşacak. Sivas turistik açıdan büyük bir kazanım elde edecek."
inşallah olur dediğin şeyler çok güzel katılmamak elde değil birazda çarpık kentleşmeyi halledersek tabi herşey daha güzel olacak ve giden hemşerilerimiz geri dönecek memleketimize..
İNŞALLAH LAFTA KALMAZ BİRZAMANLAR HÜKÜMETİN ÖNÜNDEKİ HAVUZDAN PAŞA CAMİİNE KADAR KADEMELİ HAVUZ YAPACAKLARDI NE OLDU LAFTA KALDI.
Güzel Şehrimiz SİVASa bu tür güzellikler yakışırdı zaten,ben 5-6 ay kadar önce gördüğümde hummalı bir çalışma vardı eğer ordaki tanıtım afişlerindeki görüntüyü kazandırabileceklerse güzel SİVASıma Vallahi helal olsun...
35fulya58 29.01.2006, 01:23 Çok güzel olacak. Yapanların ve düşünenlerin eline sağlık...
Bu haberin kaynigi neresi soyleyin ki bende baska haberleride arastiriyim,eger bunlar dogru ise vallla superrrr olur!
sivas yollarındaki tek bi çukuru kapatamayan ama yollarda dönüş bırakmayıp kapatan bu belediye bu işi nasıl yapacak çok merak ediyorum!!
KARAMSAR OLMAYALIM.BİR BİLDIKLERI VARDIR. UMARIM YAPILAN GÜZELLIKLER SİVAS HALKI İÇİNDIR.
sarkislali 29.01.2006, 08:28 Allah, Allah! Önümüzde secim falanda yok. Bunlari yapmak icin gereken para nereden alinacakmis?
PRIMERA_58 29.01.2006, 12:53 Bu haberin kaynigi neresi soyleyin ki bende baska haberleride arastiriyim,eger bunlar dogru ise vallla superrrr olur!
28.01.2006 TARİHLİ MİLLİYET GAZETESİ
Arif Coşkun 29.01.2006, 13:09 Yapılacak tabiki pek çok plan proje var,ama bunlara kaynak yaratmak önemli olanı,gereken kaynağı yaratıp bu işleri hayata geçirirlerse çok güzel projeler,o zaman kentin hem görünümü çok güzel olur hemde değeri yüzdeyüz artar,inşallah turistik bir şehir olur ve herkesin görmek için merak ettiği bir kent haline gelir.
Başarılar.
ulaşlı yiğido58 29.01.2006, 13:31 inşallah olur yapılırsa ili,miz çok güzel olur zaten çok güzel
alimuharrem58 30.01.2006, 13:38 İNSALLAH OLUR
Bence bu projeyle sanayideki esnasfı vurdular....MiLLetin gelir düzeyi çok düşükken bence böyle şeylerin yapılması çok düşündürücü....
en kolay iş girsin dozer açsın kanalı, dök babam beton, yap babam kaldırım taşı, biraz hemşoların canı yanar kamulaştırma yapılır, bu arada bir kaç yandaş müteahhit sebeplenir, derken bu işler böyle geldi böyle gidiyor, temel sorunlara el atılması lazım, işssizlik ve eğitim en temel sorun sonrası sağlık, şehrin atık su , ulaşım, doğalgaz bence en öncelikli sorunudur, bir şehrin en önemli sorunu bunlardır direkt altyapı sorunlarıdır
çok güzel olur
sivasın çehresini değiştirir bu proje
nazimgulturk 30.01.2006, 14:55 İNŞALLAH SADECE SİVASLILAR YAŞAR EĞER BAŞKA YERLERDEN GELENLER OLURSA ÇOK KÖTÜ OLUR
ÖRNEK İSTANBUL ANKARA MERSİN
MC-T_A_E_Z-DJ 29.06.2006, 15:59 iyi olur gardaş venedik in sivas bence manyak bişi
özsivasli1903 29.06.2006, 16:56 abi bu belediye büyük düsünüyo ama para yok memleketin kasasinda...
bugüne kadar gelenler anca zivt döküp yol yaptilar sehrin her kösesini...
sivas 2010 yilina kadar acayip bi degisim ve büyümekte...
umarim bi kayseri gibide sivas olur...
aslansivasli 29.06.2006, 17:16 bu çalısmayı bir iki ay önce Zara nın dergisinde okudum ve çok hoşuma gitti. gerçekten bu olursa çok güzel bir görüntü ortaya çıkacagına inanıyrum. umarı en kısa zamanda olur ve inşallah bana da görmek nasip olur
haydi hayirlisi olsun bakalim tabi bir sey daha var bilmiyorum belediyenin yuzme havuzu varmi yokmu bence bununda yapimina da baslasa iyi olur sayet varsa okullarla el ele verip yuzmeyi zorunlu ders haline getirmek lazim aksi taktirde allah korusun .
iyi olur vallaha nereye yapiyorlarmis
ylnzkrt58 29.06.2006, 17:55 GECEN YAZ SIVASTAYKEN CALISMALARI GÖRMÜSTÜM AMA BU KADAR GÖRKEMLI BIR PROJE OLDUNU BILMIYORDUM ISTE SIVASIN YÜKSELIS HABERCILERI BUNLAR
babayavuz 29.06.2006, 18:46 EVET MUKEMMEL BIR PROJE SIVAS`IMIZA HAYIRLI OLSUN
MOS-BY-58 29.06.2006, 20:02 hey gidi b..lu irmak hey, kibarlastirdik mismil irmak dedik, simdi de venedik kanali oluyon... vay be helal olsun böyle projeleri düsünüp gerceklestirenlere...
ne guzel olurdu insallah neden olmasin
aykut-akay 09.09.2006, 02:25 sivas güzel ve modern bir sehir olacak
Açık konuşmak gerekirse geçen iki buçuk yılda belediyenin elle tutulur gözle görülür yaptığı birkaç güzel çalışmadan birisi bu...
Bu konuda detaylı bilgi almak isteyenler tıklasın:
http://www.sivas.bel.tr/bpi.asp?caid=194&cid=610
ekingölü 11.03.2007, 14:35 Çok güzel olur.Sivasa herşey layık,umarım kısa bir zamanda biter.
Besyo_cu 11.03.2007, 14:50 Ben bu başkanın yapıcagına inanmıyorum geldiğinden beri bu proje yi söylüyor kayeri bizden aldı nerdese biticek :D bizim nerde bundan öncekı secilmiş başkan hem takımada aslan gbi sahip cıkıyordu....
ceza_tolga_rep 11.03.2007, 16:21 bi kere o arkadaki sanayinin ordan kalkması lazım?oraların yıkılıp yerine büyük alışveriş merkezleri yapmak lazım?o traftaki sanayiler sanki şehrin içindeler,onları şehrin dışına almak lazım???
sonnefes77 18.03.2007, 14:48 bu isi yaparlarsa super olur kanımca
SEMİH-58 18.03.2007, 15:26 geçen senden beri yapılacagını duymuştum hatta kayserininde kızılırmagı şehrin içine çekip aynısını yapacagını duymuştum.
|