Orijinalini görmek için tıklayınız : GÜHERTAŞ'TA BİR SAYA GECESİ.

Kaptan-58
26.02.2006, 11:09
DÜN GECE (25.02.06) İSTANBUL ÜMRANİYE SALON PRENSESTE KÖY DERNEĞİMİZİN DÜZENLEMİŞ OLDUĞU " GÜHERTAŞ'TA BİR SAYA GECESİ" NE BİRÇOK ÜNLÜ VE DERNEK BAŞKANININ YANINDA SİVASSPORUMUZUN 2. BAŞKANI OLAN MUSTAFA SÖZ BEYDE ŞEREFLENDİRDİ. KISA BİR KONUŞMADA YAPAN MUSTAFA SÖZ BEY ŞUNLARI KAYDETTİ.

- SİVASIMIZIN VE GÜHERTAŞIN HER ZAMAN YANINDAYIZ. BİLDİĞİNİZ ÜZERE 38 YILIK BİR HASRETE SON VEREREK SÜPER LİGE ÇIKTIK. SÜPER LİGDE KALICI OLMAYA ÇALIŞACAĞIZ AMA BEN BUNU ŞUNA BENZETİYORUM. ORTADA Bİ YARIŞ VAR BAZILARI MERCEDES BAZILARI MURAT 124 İŞTE BİZ DAHA MURAT 124 ÜZ VE MERCEDES OLMAMIZ İÇİN MADDİYATA GEREK VAR. SİVASSPORUMUZA DESTEK VEREREK İNŞALLAH GÜZEL ŞEYLER YAPACAĞIZ DEDİ.

MUSTAFA SÖZ BEY AYRICA MECNUN BAŞKANINDA BU GECEYE KATILMAK İSTEDİĞİNİ FAKAT TRABZONDA OLMASINDAN DOLAYI KATILAMADIĞI BİLDİREREK BAŞKANDAN SELAM GETİRDİĞİNİ SÖZLERİNE EKLEDİ. MUSTAFA SÖZ BEY BU SABAH (26.02.06) 07:30 UÇAĞIYLA TRABZONA SİVASSPORUMUZUN MAÇINA GİTTİ.

AYRICA ZARALI SAMANDIRA BELEDİYE BAŞKANIDA SİVASSPORA OTOBÜS SÖZÜMÜZ VAR BUNU EN KISA ZAMANDA YAPMAK İSTİYORUZ DİYEREK MADDİ SIKINTILARI DİLE GETİRDİ.

ANADOLUDA BİLE UNUTULMAYA YÜZ TUTAN SAYA GECESİNİ İSTANBULDA HALA DEVAM ETTİREN GÜHERTAŞ KÖYÜ BİR İLK YAPMANIN HAKLI GURURUNU TAŞIYODU. GECEYE AYRICA TÜRKİYE GAZETESİ, TÜRKİYENİN EN BÜYÜK YEREL DERGİSİ ZARAHABER VE MELTEM TV DE KATILDI. BU PROGRAMIN 02 MART PERŞEMBE GÜNÜ MELTEM TV DE HÜSEYİN YILDIRIMIN PROGRAMINDA GÖSTERİLECEĞİDE BİLDİRİLDİ. 02 MARTPERŞEMBE GÜNÜ MUTLAKA İZLEYİN.

http://www.sivas.gov.tr/kultur/halay.png

ErdalGüler
26.02.2006, 11:50
HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ ÇOK GÜZEL BİR GECE OLDU. EMEĞİ GEÇEN TÜM HERKESTEN ALLAH RAZI OLSUN.

GECEDE AYRICA GÜHERTAŞ KÖYÜ FOLKLOR EKİBİ SİVAS HALAYININ EN GÜZEL ÖRNEKLERİNİ SERGİLEDİLER.

KATILIMIN OLDUKÇA FAZLA OLDUĞU GECEDE BİRÇOK KÖYÜN DERNEK BAŞKANI VE SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ TEMSİLCİLERİDE YER ALDI...

BU YOKOLMAYA YÜZ TUTAN GELENEĞİN İSTANBULDA CANLANMASI VE YAŞATILMASI BİZİM İÇİN GURUR VERİCİ....

GECE İLE İLGİLİ RESİMLERİ BURADAN EKLEYECEĞİZ...

YatodaSin
26.02.2006, 12:31
EMEĞİ GEÇEN HERKESTEN ALLAH RAZI OLSUN

Kaptan-58
28.02.2006, 22:10
EMEĞİ GEÇEN HERKESTEN ALLAH RAZI OLSUN

sağol gardaş... gerçekten çok güzeldi

Kaptan-58
05.03.2006, 11:14
DERNEĞİMİZİN YAPMIŞ OLDUĞU SAYA GECESİNDE GÖSTERİLEN TANITIM FİLMİ İÇİN LİNKE TIKLAYINIZ.

http://www.guhertas.com/sayafilmi.asp

<GÜHERTAŞLI olmak ayrıcalıktır> :) www.guhertas.com

FATIMA
05.03.2006, 13:27
sağol gardaş... gerçekten çok güzeldi

eee konunun muhatabı sensen güzel olduğu kesin zaten,bu sosyal aktiviteler bence insanları stresten uzaklaştırıp diolagların geliştirilmesi için büyük önem taşıyor...emeği geçenlerin ellerine katılanların yüreklerine sağlık :)

Kaptan-58
06.03.2006, 19:51
eee konunun muhatabı sensen güzel olduğu kesin zaten,bu sosyal aktiviteler bence insanları stresten uzaklaştırıp diolagların geliştirilmesi için büyük önem taşıyor...emeği geçenlerin ellerine katılanların yüreklerine sağlık :)

SAĞOLASIN.. SEN ÖYLE DİYOSAN ÖYLEDİR..

Arif Coşkun
09.03.2006, 13:58
Hatırlıyorum bende bu saya gününü,köyümzüde yapılırdı.Sanıyorum mart ayında yapılıyordu.Hala devam ediyormu bu gelenek bilmiyorum.Evlerden çeşitli yiyecekler toplanır,değişik kıyafetlere tanınmayacak şekile girerler yüzlerini isle boyarlar,mani şeklinde koro halinde bağırarak kapı kapı dolaşırlardı,vermeyen ev olursa onun hakkında şaka yollu iyi olmayan mani söylerlerdi:D Sonra toplanan o (un yağ,bulgur gibi vs. gıdalarla dev kazanlarda yemek pişirilip hep birlikte yenirdi.Bu saya gününün ne anlama geldiği hakkında bir bilgim yok ne yazıkki.Bilen arkadaşlar varsa yazarlarsa mutlu oluruz.

ErdalGüler
09.03.2006, 16:10
Hatırlıyorum bende bu saya gününü,köyümzüde yapılırdı.Sanıyorum mart ayında yapılıyordu.Hala devam ediyormu bu gelenek bilmiyorum.Evlerden çeşitli yiyecekler toplanır,değişik kıyafetlere tanınmayacak şekile girerler yüzlerini isle boyarlar,mani şeklinde koro halinde bağırarak kapı kapı dolaşırlardı,vermeyen ev olursa onun hakkında şaka yollu iyi olmayan mani söylerlerdi:D Sonra toplanan o (un yağ,bulgur gibi vs. gıdalarla dev kazanlarda yemek pişirilip hep birlikte yenirdi.Bu saya gününün ne anlama geldiği hakkında bir bilgim yok ne yazıkki.Bilen arkadaşlar varsa yazarlarsa mutlu oluruz.

vallahi abi aynen anlattığın gibi..
İstanbul da ise köyümüzün düzenlediği tiyatro tarzında yapılan bir etkinliğimiz bu...

TracyMcGrady58
09.03.2006, 16:42
emekleri gecen herkesten allah razi olsun

EyüphanAydın
05.09.2007, 20:15
eveet valla mükemmeldi ben gittim ama bu sene nie olmadi

EyüphanAydın
05.09.2007, 20:17
bende gühertaşliyim bende köyümüze bir vieo ayarladım izlemenizi bekliyorum yorumlarıda

http://youtube.com/watch?v=f0IC09JVFok