Orijinalini görmek için tıklayınız : MEHMET OFLAZ' LA RÖPORTAJ


SivasSpor.Com
06.06.2006, 16:23
http://www.sivasspor.com/Oflaz.JPG

Kulübümüzün 2. başkanı Sayın Mehmet OFLAZ’ la Sivasspor’ un gündemindeki konuları, Yönetimin Sivas halkından beklentilerini, transfer konusunu, önümüzdeki sezon için hedeflerini konuştuğumuz röportajımızı sizlerle paylaşıyoruz.

Sivas’ ımızın değerli iş adamlarından olan, Kulübümüzün 2. başkanı Sayın Mehmet
OFLAZ ’a yoğun iş temposuna rağmen bana zaman ayırıp, röportaj isteğimi kabul ettiği için,
sitemiz ve şahsım adına teşekkür ediyorum.

1-Kendinizi tanıtır mısınız?

- 1965 Sivas Kangal doğumluyum. Sivas Lisesi mezunuyum, ticaretle uğraşıyorum. 2’ si otomotiv, 1’ i beyaz eşya (Sivas, Ankara, Kayseri’de toplam 12 şube) olmak üzere, 3 şirketin Yönetim Kurulu Başkanıyım. Evli ve 4 çocuk babasıyım.
10 yıldır Sivasspor Yönetiminde görev yapıyorum. Erdal SARILAR ile birlikte Sivasspor’ un tüm şampiyonluklarını görme mutluluğuna eriştim.

2- Sivasspor.com Taraftar Sitemizden haberdar mısınız?

- Evet, haberdarım. Fırsat buldukça takip ediyorum.

3- Sitemizde öncelikli amaç; Bilinçli Taraftar oluşturmak,
Sizce Taraftar siteleri bunu başarabilir mi?

- Sivasspor la ilgili haberler 1. ağızdan duyurulduğu için, özellikle yurtiçi ve yurtdışında yaşayan hemşerilerimizin nerdeyse tek haber alma merkezi olduğunu düşünüyorum. Eğitim ve bilgilendirme açısından bakacak olursak, taraftar sitelerinin bunu çok iyi bir şekilde yaptıklarını söyleyebiliriz. Ancak insanların davranış biçimlerini değiştirmede önemli bir rol oynayacağını sanmıyorum.

4- Hayrettin konusu netlik kazandı mı?

- Bilindiği gibi Hayrettin’e 4 büyük takımdan resmi teklif var. Bu konuda henüz kesin bir karara varamadık. Ama Sivasspor’ un ve Hayrettin’ in menfaatleri doğrultusunda hareket edilecektir.

5- Taraftar desteğini yeterli buluyor musunuz?

- Taraftarımız Sivasspor 3. lig ve 2. lig deyken çok daha farklıydı. O zamanki heyecan, coşku, ilgi bir başkaydı. Süper Lig de ilk yılımız olmasına rağmen, Ligi 8.olarak tamamlayan bir takımız ama nedendir bilinmez yeterince ilgi görmedik.
http://www.sivasspor.com/images/stories/food/Oflaz2.JPG

6- Sivasspor maddi açıdan, yeni hocamız Karol PECZE’ nin Transfer isteklerini karşılayabilecek güce sahip mi?

- 12-15 Trilyon bütçeli bir takımız. Büyük takımları bir kenara bırakın, bizimle Süper Lig’e çıkan takımların bütçeleri bile bizden çok çok fazla. Maddi desteğe şiddetle ihtiyacımız var. Yurtiçindeki, yurtdışındaki ve ilimizdeki iş adamlarımızdan ciddi yardımlar bekliyoruz. Biz Yönetim olarak Sivasspor’ u zirveye taşıdık, zirvede kalmasını sağlamakta tüm Sivas’ lının fedakarlık etmesiyle mümkün olacaktır. Yırtık büyük, yama küçük, yamayı büyütmek için tüm Sivas’ lıyı göreve çağırıyoruz.
Şu sıralar Sivasspor’ un gündemi transfer üzerinde yoğunlaştı. Hocamızın istediği transferi yapacağız. Yönetim Kurulu olarak, maddi kaynak bulmakta bütün imkanlarımızı seferber edeceğiz. Geçen yılda olduğu gibi Sayın Valimiz, Dr. Hasan CANPOLAT ve Belediye Başkanımız Sayın, Sami AYDIN’ dan destekler alınacak.

7- Cumhuriyet Kupası 4’ lü Futbol Turnuvası hakkında neler söyleyebilirsiniz?
Turnuvaya İstanbul takımları da davet edilecek mi?

- Cumhuriyet Kupasının isim babası benim. Geleneksel hale getirilmesinden de mutluluk duyuyorum. İstanbul takımlarını da davet etmeyi düşünüyoruz, programlarının uyması halinde turnuvaya katılacaklardır.

8- Kulüp başkanımız Sayın Mecnun OTYAKMAZ yaptığı röportajlarda bu yılki hedefimiz UEFA diyor. Siz bu konuda neler söyleyebilirsiniz?

- Sayın başkanımız, örnek kişiliği ve başarılarıyla tüm spor kamuoyunun takdir ettiği, ileriyi gören, başarıya odaklı bir insandır. Sayın Mecnun OTYAKMAZ Sivas için bir kazançtır.
Evet, Yönetim olarak bu yıl ki hayalimiz UEFA Yabancı bir takımı Sivas’ da ağırlamak, her Sivas’ lının hayali olsa gerek. İnşallah bunu başarır ve Sivas’ lıya bu büyük gururu yaşatırız. Sivas her şeyin en iyisine layıktır.

9- Stadyumda kapasite artırma çalışmaları ne aşamada? Bilet fiyatlarında indirim düşünülüyor mu? Bayan taraftar ve Öğrenciler için neler yapılacak?

- Sayın Bakanımız Abdüllatif ŞENER’ in bu konuda çok büyük desteğini gördük. Stat kapasitesi 17.000 e çıkıyor, Tribünlerin üzeri kapatılıyor, ayrıca altyapı tesisleri ile ilgili çalışmalarımız var. Tesis çalışmalarımız tamamlanınca, İstanbul takımlarından sonra en iyi Tesise sahip olacağız. Sayın bakanımıza şükran borçluyuz.
Bayan Taraftar ve öğrenciler için çalışmalarımız var. Maddi
sıkıntılarımız malum ama herkesi memnun edecek ortak bir yol bulmaya çalışacağız.

10- Sivasspor’ un başarısı Sivas’a neler kazandırdı?

- Çok şey kazandırdı. Sivas’ın bir bölge şehir olması için Sivasspor bir marka.
Şimdiye kadar Sivas’la ilgili genel düşünce küçük bir Anadolu kentiydi. Şu anda olduğundan daha da büyük görünüyor. Sivasspor’ un Süper Lig’de üst sıralarda oynaması Sivas’ın büyük bir şehirmiş gibi algılanmasını sağladı. Lorant sayesinde yurt dışındada tanındık. Sivas’ la ilgili düşünceler kesinlikle olumlu yönde değişmiştir.

Röportaj: Aynur KÜÇÜKİBİŞ (Nilay)

GuNaY
08.06.2006, 02:06
Mehmet beye zaman ayırğı için teşekkürler,
Özellikle bayanlar ve öğrenciler konusunda bir çalışma yapmaları gerekiyor, böylece kapasitesi genişleyen stad boş görünmez :rolleyes: :rolleyes:

SahIsmail
11.06.2006, 10:49
2. baskanimiz sayin Mehmet Oflaz beyefendiyi ve röportaji hazirlayan Nilay hanimi calismalarindan dolayi kutlarim.

CÜSSKB-Aynur
13.06.2006, 12:48
Sivasspor' u ve Sivasspor camiasını hiçbir zaman yanlız bırakmayan, Sivasspor' un çıkarlarlarını ön planda tutarak hiç bir fedakarlıktan kaçınmayan saygınlığı ve kişiliği ile örnek bir Sivas'lı. Teşekkürler Sayın Mehmet OFLAZ.

RüStü ElmaS
13.06.2006, 22:05
Mehmet beyin vaktini ayırıp Nilay arkadaşımızın sorularını cevapladığı için kendisine teşekkür ediyorum.

Bu Yönetim kurulu ekibiyle daha çok güzel başarılara imza atacağımıza inanıyorum.

Nilay hanımın yapmış olduğu bu güzel röportaj için kendisine teşekkür ediyorum.

Hüseyin_58
14.06.2006, 18:01
Sayin Mehmet Oflaz beyi calismalarindan dolayi kutluyor ve takdir ediyorum.

SivasLady
14.06.2006, 19:01
mehmet beye vakit ayirdigi icin cok tsk ediyorum
bazi soru isaretlerin cözülmesinde yardimci oldu
bayanlar icin calisma olmasina sevindim
insallah en kisa zamanda porjeler gerceklesilir

Aynur abla röportaj cok güzel olmus
eline saglik
devamini bekleriz :)

erhan5834
14.06.2006, 19:10
sayın Mehmet OFLAZA ve bu güzel röpörtajı hazırlayan Aynur hanıma teşşekkür ederiz...

panter
14.06.2006, 20:40
sayın mehmet oflaz beye o işlerinin arasında zaman ayırıp yiğidoların buralara gelmesindeki katkılarından dolayı sonsuz teşekkür ederim

1967_DERNEK_MUSTAFA
24.06.2006, 22:17
SİVASSPOR ikinci başkanı olan sayın MEHMETOFLAZA sohbetinden dolayı sonsuz teşekkürlerimizi sunarız MEHMET OFLAZ sivassporu 3,cü ligten bu zamana kadar iyi günde kötü gününde hep yanında olmuştur bıkmadan usanmadan vede verdiği hizmetin karşılığınıda sivasspor,un süper lige çıkarak almıştır iyiki varsınız