Orijinalini görmek için tıklayınız : Sivasspor Okyanusu Geçti!..


SivasSpor.Com
15.06.2006, 22:25
http://hurdogan.com/yazarresimler/abdullah_yigit.jpg

Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi

Geçen gün okuduğum bir gazetede süper ligde sözleşmesi biten futbolcular ve kulüplerin adları vardı. Bir çok kulübün neredeyse yarıdan fazla futbolcusunun sözleşmesi bitmiş. Sivasspor bu konuda çok şanslı. Takımda oynayan sadece Hakkı’nın sözleşmesi sona ermişti, onunlada anlaşma sağlandı.

Daha bir çok kulüp henüz iç transferi halletmemişken Sivasspor bu yönden çok rahat.İç transferde sıkıntı yaşamayan Sivasspor yönetimi bütün mesaisini dış transfer için harcıyor. Bilenler bilir, dışarıdan gelen futbolcuyla anlaşmak iç transferden daha kolaydır,iç transferin tek avantajı bonservis sorunu olmaması.

Sivasspor’un yeni sezon öncesi en büyük avantajı oynayan futbolcuların büyük bir bölümünü elinde tutup,yapacağı takviyelerle sezona başlaması olacak. Bu bir takım için çok önemli. İskelet kadroyu muhafaza edip takviye yaparak sezona başlayan hemen her takım başarılı olmuştur.

Tabi burada yapılacak takviyelerde önemli. Sivasspor yönetimi,geçtiğimiz sezon ara transferde yaptığı hataları yapmayıp, isabetli transferler yaparsa 4 büyüklerin belalısı oluruz!

Fazla değil bu takıma çok iyi 4 takviye istenilen başarıyı getirir. Sivasspor’un son 7-8 yıllık geçmişine bakın, ne zamanki mevcut kadrosunu büyük ölçüde koruyup takviyelerle lige başlamış, o zaman son derece başarılı bir sezon geçirmiştir. 3.ligde şampiyon olduğumuz sezonda öyle,2.lig şampiyonluğundada..

Bu sadece Sivasspor için değil, bütün takımlar için geçerli. Bu anlamda,Sivasspor yeni sezona rakiplerinden bir adım önde başlayacak, Burada önemli olan bu avantajı iyi değerlendirip isabetli transferler yapmak. Sivasspor şu ana kadar dış transferde en suskun takımlardan birisi. Sadece Azerbaycan’dan ve Giresunspor’dan bir futbolcuyla prensip anlaşması yaptığı söyleniyor. Dileriz bundan sonra beklenen patlamaları yaparda bizlerde yeni sezonda özlediğimiz, beklediğimiz Sivasspor’u izleriz...

CAGLAYAN
15.06.2006, 22:37
Ne diyelim Allah yüzümüze güldü.bu konumda cok Sansliyiz.evet gercektende Kadromuzdaki futbolcularin sans eseri sözlesmeleri söz konusu olmadi. yoksa bu sıkıntili transfer pazarinda cok zorluklarla bas basa kalacaktik.