Orijinalini görmek için tıklayınız : Örnek Hareket!!!!

SivasSpor.Com
12.07.2006, 15:19
http://hurdogan.com/yazarresimler/abdullah_yigit.jpg

Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi

Dünya Kupası’nın en güzel hareketiydi!.

Dünya kupasında biz yoktuk ama bizim ihtiyacımız olan mesajlarıda bir bir aldığımızı düşünüyorum. Bir çok Avrupa maçında da mesajlar veriliyor ama bunların yerine ulaştığı söylenemez. Sizlerinde dikkatini çekmiştir, iki ülke arasında kıran kırana maç oynanıyor, iki takım taraftarları iç içe, gol atan takımın seyircisi elindeki bayrağı gururla dalgalandırırken,hemen arkasındaki gol yiyen takımın seyircisi onu gıpta ile izliyor.

Bu manzarayı görünce aklıma, Galatasaray-Fenerbahçe maçları geldi. Bu takımlarımızdan birisi gol attığı arada 50 metrelik tampon bölge olmasına rağmen bir birlerini yiyep bitiriyorlar! Polis yaklaştırmayınca bir birlerine koltuk,şişe vs. fırlatıyorlar.

Bu da engellenirse dışarıya çıkıp kavgaya devam ediyorlar. Aynı dili konuşan, aynı dine mensup olan ve dahada önemlisi aynı bayrak altında yaşayan insanlar bir birlerine karşı bu kadar acımasız ve hoşgörüsüz olurken, ayrı kıtalardan gelen insanlar yan yana maç izliyorlar. İtalya’nın Almanya’yı 2-0 yendiği maçtaki sahneyi hiç unutamam. İtalya gol attı, taraftarları çılgınca seviniyor,aralarında ellerinde Almanya bayrakları olan Alman taraftarlarıda sessizce onları izliyordu.Çünkü onlar şunu çok iyi biliyor. Futbol bir spordur, bunda yenmekte var yenilmekte. Ama bizdeki futbol anlayışı bunu reddediyor, hep benim tuttuğum takım kazansın diyor! Onların sergilediği bu tavırı bizim yakalamamız en az Dünya şampiyonu olmak kadar önemli. Şöyle bir düşündüğün zaman insanın aklı almıyor. Yukarıda da ifade ettiğim gibi,aynı ülkede yaşıyoruz, aynı dili konuşuyoruz, aynı dine mensubuz ama tuttuğumuz takım farklı olduğu için futbol stadları satırlı, bıçaklı kavgalara neden oluyor.

Aslında bütün ulusal medyanın Dünya kupasındaki bu görüntüleri haber yapıp üzerinde ciddiyetle durması lazım. Bu olay bana göre futbolda elde deceğimiz başarıdan daha önemli. Eskiden kardeş kavgası sağ-sol diye çıkardı. Şimdi ne yazıkki “Senin tuttuğun takım-benim tuttuğum” takım diye çıkıyor.

Bu Dünya kupasında Türkiye’yi izleyemedik ama Türk insanına vereceği çok önemli mesajları gözlerimizle gördük. İnşallah gereken dersi almışızdır...

RüStü ElmaS
12.07.2006, 15:49
Evet tüm dünya, bu gerçekleri gördü.
Bunun örneklerini, Avrupada hemen hemen her maçda görmekteyiz.
Ama Abdullah beyinde dediği gibi, maalesef Türkiye' de bunun tamamıyle tersi yaşanıyor.

Böyle örneklerin bizim Türkiye' mizdede yaşanmaması için sürekli, sitemize katılan taraftarlarımızla birlikte örnek çalışmalar sergilemekteyiz.

Maalesef çalışmalarımızı hepsi dikkate alınmasa bile, bir kısmının doğru adrese gittiğinin bilincindeyiz.

Biz çalışmalarımızın ilk başlangıcında bize bazı kendini bilmez kişiler gülmüşlerdi.
Yok efendim siz bunu Türkiye’ de gerçekleştiremessiniz diye ve bunun yanısıra hatta çalışmalarımıza köstek dahi olmuşlardı.

Ama çok şükür sağduyulu taraftarlarımızla birlikte, herşeye rağmen doğru yolda çok büyük adımlar attık ve her geçen gün ise bu çalışmalarımıza destek artmakta ve sürekli olumlu mesajlar almaktayız.

Bu önemli mesajların en önemlisi başkanımız sayın Mecnun Otyakmaz ’dan gelmiştir.
Kendisi aynen şu cümleyi kullanmıştır:
Sorumsuz yöneticiler tarafından idare edilen bir taraftar sitesi bu manada şiddeti körükleme görevi yapıyor da diyebiliriz. Ancak sizler gibi; baştan beri takip ettiğimiz www.sivasspor.com ’un sorumlu yöneticilerin olduğu sitelerde bu tip olaylara fırsat verilmiyor. Hatta şiddet uygulamak için taraftar sitelerini bir araç olarak kullanan insanlar var. Problem sitelerde değil beyinlerde! O beyinleri hayra yorarlarsa hayır olur, şerde kullanılırsa şer oluyor. Bu sebepten şiddeti körükleyen unsurun sitelerden ziyade insanların çürümüş örümceklenmiş beyinleri olduğunu düşünüyorum, taraftar sitelerinin yaşamasında fayda olduğunu düşünüyorum.
http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=6996

Abdullah Yiğit ise bir köşe yazısında şöyle demiştir:
Sivasspor.com’u yönetenlerin kabuklarını kırıp Türkiye’nin dolayısıylada Sivas’ın çok ihtiyacı olan kardeşliğe, dostluğa ve hoşgörüye yönelik yayınlar yapması futbolun içerisindeki birisi olarak beni çok mutlu etti.
http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=6931

Bunların yanısıra Cumhuriyet üniversitesi akademisyenler tarafından sitemiz incelenmiş ve ve size bir örnek:
Sivasspor.com. taraftar sitesini uzun bir süredir takip ettiğimi ve herhangi bir yanlış örnekle karşılaşmadığımı gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Sivasspor.com. da ciddi bir misyon üstlenildiğinin farkında hareket edildiğini görmek, son derece sevindiricidir.
http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=6923

Bu bu taraftar sitemizi kurduğumuzdan beri, hep aynı şeyi tekrarlıyoruz:

SONMEZ
12.07.2006, 16:14
ÖZLENEN BU TABLOLARIN ÜLKEMİZDE DE
GÖRÜLMESİ, SPORUN BARIŞ VE DOSTLUK
OLDUĞUNU İNSANIMIZA AŞILANMASI EN
İÇTEN ARZUMUZDUR.

BU BAĞLAMDA;
SİTEMİZ, VİZYONU VE MİSYONUYLA SPORUN
GERÇEK RUHUYLA BAĞDAŞAN ÇALIŞMALARI,
ÖZLENEN TABLOYU YAŞAMAMIZ İDEALİNDE
ÖNEMLİ BİR GÖREV YÜRÜTMEKTEDİR.
BUNU DA GEREK AKADEMİK ÇALIŞMALAR,
GEREK SE BASIN PLATFORMUNDA SÖZ SAHİBİ
OLANLAR TEYİT ETMEKTEDİR.

Etem-Murat
12.07.2006, 18:19
Alıntı:
Sorumsuz yöneticiler tarafından idare edilen bir taraftar sitesi bu manada şiddeti körükleme görevi yapıyor da diyebiliriz. Ancak sizler gibi; baştan beri takip ettiğimiz www.sivasspor.com ’un sorumlu yöneticilerin olduğu sitelerde bu tip olaylara fırsat verilmiyor. Hatta şiddet uygulamak için taraftar sitelerini bir araç olarak kullanan insanlar var. Problem sitelerde değil beyinlerde! O beyinleri hayra yorarlarsa hayır olur, şerde kullanılırsa şer oluyor. Bu sebepten şiddeti körükleyen unsurun sitelerden ziyade insanların çürümüş örümceklenmiş beyinleri olduğunu düşünüyorum, taraftar sitelerinin yaşamasında fayda olduğunu düşünüyorum
başkana aynen katıldığımı söylemek isterim
eğer bize düşen görev olursa seve seve yaparım

1967_DERNEK_MUSTAFA
12.07.2006, 20:01
Evet tüm dünya, bu gerçekleri gördü.
Bunun örneklerini, Avrupada hemen hemen her maçda görmekteyiz.
Ama Abdullah beyinde dediği gibi, maalesef Türkiye' de bunun tamamıyle tersi yaşanıyor.

Böyle örneklerin bizim Türkiye' mizdede yaşanmaması için sürekli, sitemize katılan taraftarlarımızla birlikte örnek çalışmalar sergilemekteyiz.

Maalesef çalışmalarımızı hepsi dikkate alınmasa bile, bir kısmının doğru adrese gittiğinin bilincindeyiz.

Biz çalışmalarımızın ilk başlangıcında bize bazı kendini bilmez kişiler gülmüşlerdi.
Yok efendim siz bunu Türkiye’ de gerçekleştiremessiniz diye ve bunun yanısıra hatta çalışmalarımıza köstek dahi olmuşlardı.

Ama çok şükür sağduyulu taraftarlarımızla birlikte, herşeye rağmen doğru yolda çok büyük adımlar attık ve her geçen gün ise bu çalışmalarımıza destek artmakta ve sürekli olumlu mesajlar almaktayız.

Bu önemli mesajların en önemlisi başkanımız sayın Mecnun Otyakmaz ’dan gelmiştir.
Kendisi aynen şu cümleyi kullanmıştır:

http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=6996

Abdullah Yiğit ise bir köşe yazısında şöyle demiştir:

http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=6931

Bunların yanısıra Cumhuriyet üniversitesi akademisyenler tarafından sitemiz incelenmiş ve ve size bir örnek:

http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=6923

Bu bu taraftar sitemizi kurduğumuzdan beri, hep aynı şeyi tekrarlıyoruz:

GÖREV KUTSALDIR LAYIKIYLA YERİNE GETİRMEK GEREKİR

CÜSSKB-Aynur
13.07.2006, 11:06
Sağduyulu bilinçli bir Sivasspor taraftarı için; Taraftar sitemizle, taraftarımızla inşallah Türkiye'de yapılamayanları yapmaya devam ederiz.

RECEP_YÜKSEL
13.07.2006, 11:31
EVET BEN BU KONUDA BİR FORM AÇTIM RAABET BİLE GÖRMEDİ NEYİ BAŞARMAYI DÜŞÜNÜRSUNUZ ARKADAŞLAR YOK TEKSALILAR VARMIŞ YOK GECEKONDU VARMIŞ O ZAMAN YOK ET SENDE ONU BİR BÖLÜM SEÇ MAÇI ORDA BERABER SEYRET DAVET ET RAKİP TARAFTARI AMA ÖNCE BEYİN OLARAK ONU KABUL ET HER SONUÇA KARŞI VE ALKIŞLA BEYİNİNDE BUNU ÖNCE GERÇEKLEŞTİRKİ GERÇEĞİ OLSUN SAYGILAR

Hüseyin_58
13.07.2006, 17:35
Sivasspor.com u bu güzel calismalarindan dolayi kutluyorum.

SahIsmail
13.07.2006, 19:55
INSAALLAH, BIZDE BIRGÜN ALMANYADA DÜNYA KUPASINDA YASANAN GÜZEL SAHNELERI BIR GÜN YASARIZ.
ISTEDIKTEN SONRA BASARAMAYACAGIZ SEY YOKTUR DOSTLAR.

SivasLady
14.07.2006, 09:38
ABDULLAH BEY COK GÜZEL BIR KONUYA DEGINMIS
ÖRNEKTE COK GÜZEL YANSITIYOR
MALESEF TÜRKIYE´MIZDE FUTBOLUN SPORDAN DISARI CIKMASI OLUYOR
HER MILLET BERABER DOSTCA FUTBOL SEYREDERKEN
BIZ KENDI ARAMIZDA BUNLARI BECEREMIYORUZ

AVRUPAYA GITMEDEN ÖNCE
KENDI ARAMIZDA BU SORUNLARI ASMALIYIZ
VE SIVASSPOR.COM SITESI BU KONUDA COK DESTEK OLDUGUNA INANIYORUM
SITEMIZ HERKESE COK GÜZEL MESAJLAR VERIYOR
VE CALISMALARIYLA TARAFTARI BARIS VE KARDESLIGE DAVET EDIYOR

ÖRNEK BIR TARAFTAR SITEMIZ VAR OLDUGU ICIN MUTLUYUM

FATIMA
14.07.2006, 10:20
ABDULLAH BEY COK GÜZEL BIR KONUYA DEGINMIS
ÖRNEKTE COK GÜZEL YANSITIYOR
MALESEF TÜRKIYE´MIZDE FUTBOLUN SPORDAN DISARI CIKMASI OLUYOR
HER MILLET BERABER DOSTCA FUTBOL SEYREDERKEN
BIZ KENDI ARAMIZDA BUNLARI BECEREMIYORUZ

AVRUPAYA GITMEDEN ÖNCE
KENDI ARAMIZDA BU SORUNLARI ASMALIYIZ
VE SIVASSPOR.COM SITESI BU KONUDA COK DESTEK OLDUGUNA INANIYORUM
SITEMIZ HERKESE COK GÜZEL MESAJLAR VERIYOR
VE CALISMALARIYLA TARAFTARI BARIS VE KARDESLIGE DAVET EDIYOR

ÖRNEK BIR TARAFTAR SITEMIZ VAR OLDUGU ICIN MUTLUYUM

Birde gruplar arasında problemler düzeltilse... :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

FATIMA
14.07.2006, 10:28
Birde gruplar arasında problemler düzeltilse... :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Ufak bir parantez açayım takımlar arasındaki ezeli rekabet maalesef milli duyguların önüne geçebiliyor bazen....Tek bilek tek yürek olmayı becerebilmek için şahsi duygulardan biraz arınmak gerekiyor sanırım:rolleyes: ....Saygılar....

ş.usta
14.07.2006, 10:36
sporda holigazim özeliklede futbolda herzaman vardı ve var olmaya devam edecektir bunu engelemek çok zordur.
önce bazı kulüp yöneticileri şideti daha çok körüklüyor.birbirlerinin sahalarına rakip taraftar almıyorlar medyada futbolun eylencelik bir seyir oyunu olduğunu anlatmayıp rakipleri,hakemi fedef gösteriyorlar taraftarlara. spor ruhunun barış,sevgi,kardeşlik olduğunu unutuyorlar sonrada kendi azmetirdikleri taraftara catıyorlar.mecnun başkanımızı bu gibi yöneticilere örnek olarak göstermek gerek.
her taraftar gurubununda sivasspor.com gibi nitelikli siteleri olsa sorun büyük ölcüde cözülecektir.

sinan58_34
14.07.2006, 17:03
APTULLAH BEY COK ÖNEMLI Bİ KONUYA DEGİNMİS FUTBOLDA TAKIMLAR ARASINDAKI REKABETTEN COK GRUPLAR ARASINDAKI REKABET DIKKATI CEKIYOR. TAKIMLAR ARASINDAKI REKABET Bİ TAKIMIN GALIBIYETİYLE SONA ERIYO AMA GRUPLAR ARASINDAKI REKABET COGU ZAMAN HEP HUSRANLA SONUCLANIYOR. COK UZUCU BİR DURUM COGU ZAMAN BUNDAN HEPIMIZ NASIPLENIYORUZ. TABİKİ BUNDA TARAFTR SİTELERININDE ROLU COK BUYUK COK SUKUR BİZİM TARAFTAR SİTEMİZDE BOYLESI UZUCU DURUMLAR YASANMIYOR YASANMASINADA İMKAN VERMIYORUZ. BU KONUDA DUYARLI OLAN BUTUN SİTE YONETİCİLERIMIZE VE UYELERE TESEKKURLERIMIZI SUNARIZ.

yigido Atilla
14.07.2006, 17:23
Apdullah yigitin cok güzel yazmis tebrik ediyorum belki ileriki senelerde bizdede olur sorumsuz yönetici demeclerden kaynaklaniyor takim yöneticileri her maglup oldugu macda bir sebep ariyor kendi yaptigi yanlis transfer politikasini en basit hakem hatalarina bagliyor hakemler dünyanin her yerinde hata yapiyiyor hatasiz insan olmaz bizim medya aksamlari TV de yok ileri al tekrar geriye olmadi tekrar bastan tv 3kere baktigi halde karar veremiyor hakem 1. saniyede karar vermek zorunda dogrusuyla veya yanlisiyla kabul etmet zorundayiz eger hakem hatalari ile futbolun tartismasi ve ilgisi artiyor yoksa neyi tartisacagiz 1966 atilan bir gölün 40 sene sonra tartisiliyor futbolun iste güzelligi burda

talha58
14.07.2006, 17:43
CENTİLMEN SİVASSPOR TARAFTARI AKDENİZ KADAR MAVİ OLAN TÜM FAIR-PLAY BAYRAKLARINA BU SENE ABONE OLACAKTIR. ZATEN BUNUN İPUCUNU GEÇEN YIL VERDİK. BİR-İKİ MAÇTA (örn.Konya maçı) ÇIKAN OLAYLARIN BU SENE YAŞANMAMASI İÇİN HERŞEY YAPILACAKTIR.

Etem-Murat
14.07.2006, 18:03
katılmamak mümkünmü katılıyorum tüm yiğidoları buna desdege cağrıyorum

Arif Coşkun
14.07.2006, 20:12
Özlenen o tabloyu sadece Sivasspor taraftarlarınca hayata geçirmek zor elbette,ancak öncülük yapabilir.Bu ülkemizin genel meselesi.Bu konuya benzer başka bir konu açılmıştı görüşlerimi belirtmiştim ama, burayada yazma gereği duydum.
Fakat konuya değişik bir açıdan bakarak,siz değerli arkadaşlarımla paylaşmak istedim. Avrupayla kendimizi kıyaslarken, aramızdaki siyasi,kültürel ve ekonomik farklılıklarıda göz önünde bulundurursak, o zaman konunun özetini kendiliğinden ortaya çıkarmış oluruz.
Onlarda neden öylede bizde neden böyle derken, ben şuna inanırım.Bir ülke önce eğitim,kültürel,siyasi,sağlık ve ekonomik sorunlarını halletmedikçe,bu tür davranışlarıda çözemez! Bizde bu davranış bozuklukları sadece spor alanında değilki,örneğin bir trafikte,bir kuyrukta beklerken,bir alışverişte, her alanda bir haksızlığa mutlaka uğrarsınız.Buda şunu gösteriyor,sağlıklı eğitim programlarıyla önce eğitim işini çözmemiz gerekiyor.Özellikle özel kanalların artmasından sonra basının sorumsuz yayınlarıyla gençlik üzerinde olumsuz etkiler bırakmıştır.
Kısaca kendi kendimizi eğitmekten başka bir çaremiz yok.Kısa süreçte o seviyeye gelmemiz mümkün değil.Onun için herkese iş düşüyor.Maça giden kişi bilinçli,ekonomik sorunu yoksa,kafası rahatsa gergin değilse,ancak o zaman istenen tablo ortaya çıkar.
Onun için,öncelikle hükümete,basına ve bizlere çok iş düşüyor,çok çalışmak,bilinçli,saygılı,kült ürlü bir toplum oluşturmak için el ele vererek bunu başarmak.
Özlediğimiz,dilediğimiz o günleri görme dileklerimle.
Herkese saygılar

hakandemirezen
14.07.2006, 20:21
Açılan konu futbolumuz adına çok öenmli bir konu.Yalnız madem böyle hassas bir konu üzerine gidiliyorsa örnek verilirken genel anlamda örnek verilsin bu lig sadece fb ve gs üzerine kurulmamış.fb ile gs taraftarını bu durumlara düşürünlere bir bakın kimler.1 soromsuz yöneticiler.2.medya gazeteler futbolu bildiklerini savunup tv lerde yorum yapan yorumcular.bunlar ünv okumuş kültürlü kişiler diye düşünüyoruz ama malesef beyinleri sadece parayı düşünen birer zavallı insanlar. ilk önce bu saydıklarım düzelecek ki sonra taraftar düzelsin.maçlardan önce sanki kıyanet kopacakmış gibi haberler dev maça 72 saat kaldı büyük kapışma son nefesler tutuldu kalbi olan seyretmesin bu başlıklar içinde başlıyor haftalar öncesinden bir karşılaşmalar.üstüne üstelik kendini bilmez yöneticilerin çıkıp fanatizmi körüklüyen sözleri.sonra şiş yanıyor sonra bitsin artık bu kavga. benim diyeceklerim bu kadar.

FurkaN
14.07.2006, 20:26
Bizde futbol seyir zevki olmaktan çıktı artık bazı insanlar için futbol ar, namus oldu. Bu tip insanlar eğitilmediği sürece bizde o görüntüler hayal çünkü onlar oradaki diğer insanlarıda etkiliyorlar bizim insanımız ne yazıkki sürü psikolojisi ile hareket ediyor. Ve neticede amacı sadece takımını desteklemek olan insanlarda onlara katılıyor istemediğimiz görüntüler çıkıyor. Şu anda dünyada İngilizlerden sonra holiganizmde ikinci sırada Türkler var. Artık halimizi siz düşünün. Bu gidiş hayra gidiş değil.

FATIMA
19.07.2006, 14:35
Açılan konu futbolumuz adına çok öenmli bir konu.Yalnız madem böyle hassas bir konu üzerine gidiliyorsa örnek verilirken genel anlamda örnek verilsin bu lig sadece fb ve gs üzerine kurulmamış.fb ile gs taraftarını bu durumlara düşürünlere bir bakın kimler.1 soromsuz yöneticiler.2.medya gazeteler futbolu bildiklerini savunup tv lerde yorum yapan yorumcular.bunlar ünv okumuş kültürlü kişiler diye düşünüyoruz ama malesef beyinleri sadece parayı düşünen birer zavallı insanlar. ilk önce bu saydıklarım düzelecek ki sonra taraftar düzelsin.maçlardan önce sanki kıyanet kopacakmış gibi haberler dev maça 72 saat kaldı büyük kapışma son nefesler tutuldu kalbi olan seyretmesin bu başlıklar içinde başlıyor haftalar öncesinden bir karşılaşmalar.üstüne üstelik kendini bilmez yöneticilerin çıkıp fanatizmi körüklüyen sözleri.sonra şiş yanıyor sonra bitsin artık bu kavga. benim diyeceklerim bu kadar.

Dediklerin anlayana yeterde artar bile hakan abi,ağzına sağlık.pardon klavyene sağlık :)

HakkıTİMUÇİN
23.09.2006, 12:26

çok haklısın hakan gardaş. Yenilen takımı sanki vatana ihanet etmiş gibi suçlayan, acımasızca eleştiren köşe yazarları ve gazete yorumcuları olduktan sonra taraftarın kendini düzeltmesini beklemek hata olur. Hoca-Cemaat örneğinde olduğu gibi.

Fatıma'nın dediği gibi de, bizim ülkemizde aynı takımı tutan taraftar grupları bile kendi aralarında kavgalılar. Aynı takımı destekleyenler kendi aralarında kavgalı olursa rakip taraftarlara hoşgörülü olmaları beklenemez.

Bu işin çözümü Sporun sadece bir oyun olduğunu yenmek kadar yenilmeninde normal bir sonuç olduğunu kabul etmekten geçer.

PRoFeSSioNaL
23.09.2006, 14:08
çook güzel olmuş hakan gardaşım eline sağlık bu yazıyı yazan eller dert görmesin daima www.sivasspor.com da kalsın

yerliturkuaz
23.09.2006, 14:30
Türk toplumunu psiklojisinde mi var diyim bilmiyorum ama yenilmeyi kabullenemiyoruz. Bende öyleyim. Ama bu biryere kadar. Artık bilinçli taraftar toplulukları istiyoruz. Buda toplumun öğrenimiyle ilgili olur bence. Ne kadar çok yüksek düzeyde öğrenim olursa o kadar çok bilinçli taraftar olur. Yenilsekde kazansakta ne yapacağını bilir bu taraftar toplulğu. Stadlarımızda ne bir küfür duyulur nede kötü bir tezahurat. Neden bizde böyle olmayalım. Çok mu zor böyle olmak????

serrrkan
23.09.2006, 14:54
medyanın kışkırtması olmazsa eğer mu estanteleri her yol görürüzzz