Orijinalini görmek için tıklayınız : AYDIN GÜLER`LE RÖPORTAJ


SivasSpor.Com
13.07.2006, 22:55
http://www.sivasspor.com/images/stories/AydinGuler.JPG

Cumhuriyet Üniversitesi Antrenörlerinden Aydın Güler’ le Sitemiz, Sivassspor Yönetimi ve taraftarı, Üniversite bünyesinde yapılması düşünülen , Bayan Taraftar Organizasyonu, hakkında yaptığımız röportajı veriyoruz.

Kendinizi Tanıtımısınız?

-1976 Sivas doğumluyum. Cumhuriyet Üniversitesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük bölümü ilk mezunlarındanım. Halen Cumhuriyet Üniversitesinde Antrenör olarak çalışmaktayım.

Sitemizden haberdar mısınız?

-Tabii ki haberim var. İnternete her girişimde www.sivasspor.com u mutlaka ziyaret ediyorum.

Sitemizde öncelikli amaç Bilinçli Taraftar oluşturmak.
Sizce taraftar siteleri bunu başarabilir mi?

-Bilgi alış verişinin kolay olması, istenilen bilgiye sorunsuz ve kolay erişim nedeniyle
İnsanlar artık iletişim aracı olarak, genellikle interneti kullanıyor. Bu nedenle bilgilenmek-bilinçlenmek daha kolay bir hal alıyor. Bilinçli Taraftar oluşturmak ta Taraftar Siteleri yazılı ve görsel basınla desteklenirse çok daha iyi sonuç alınacağını düşünüyorum.
Sitenizin aktiviteleri ve ulaştığı üye sayısı bakımından yeryüzündeki bütün Sivas’ lı ları Sivasspor hakkında bilgilendirebilecek tek adres olduğunu düşünüyorum.

Sivasspor’ un başarısı Sivas’a neler kazandırdı?

-Sivasspor’un süper lig e çıkması, Sivas hakkında önyargıları sildiğini ve insanların şehrimizi daha iyi tanımalarına neden olduğunu düşünüyorum. Süper lig de oynuyor olmamız sadece yurtiçinde değil yurtdışındaki yabancıların bile Sivas’ ı tanımalarına vesile oldu. (Şans oyunları, yazılı ve görsel basın aracılığıyla vb.)
Örneğin, Galatasaray ın Ekim ayında 10 000 nüfus lu bir Norveç kasaba takımına yenilmesi, o kasabanın tüm Avrupa tarafından tanınmasına neden oldu. Bu sebeptendir ki çağımızda spor en güzel tanıtım aracıdır.

http://www.sivasspor.com/images/stories/AydinGuler%20(1).JPG

Taraftarımız hakkında neler söyleyebilirsiniz?
Sivas’ lı takımına sahip çıkıyor mu?

-Sezon başında nispeten ilgi vardı. 2. sezonda Lig den düşme riskimiz ve UEFA iddiamız kalmadığından dolayı bilet fiyatlarının düşürülmesine rağmen ilgi yoktu.
Takım destekleme konusunda taraftarın yeterli şekilde organize olamadığını görüyoruz. Bu taraftarın sempatik insanlar tarafından coşturulması için çok iyi yönlendiricilerimizin bulunması gerekiyor.
Şehir olarak yaşadığımız bazı talihsizlikler, taraftarın bilinç altında baskı yarattığını düşünüyorum. Yapılan her hareketin yanlış anlaşılacağı gibi bir kanı hakim. Zamanla büyük takımların taraftarlığını gördükçe bu sorunlarımızda ortadan kalkacaktır.

Sivasspor Yönetimi Hakkında neler söyleyebilirsiniz?

-Sınırlı bütçemiz ve olanaklarımıza rağmen Süper lig gibi devlerin arenasında daha ilk yılımızda beklentilerin çok üzerinde bir performans göstererek ligi 8. olarak bitirmeyi başardık. Bu Sivasspor Yönetiminin başarısıdır. Bize bu gururu yaşattıkları için . Emeği geçenleri kutluyorum.

Stadyuma daha fazla taraftar çekebilmek için neler yapılabilir?

-Stadyumda İnsanların heyecanlandırmak ve maçlara ilgiyi artırmak, aynı zamanda takımı motive etmek için taraftarı coşturacak, yerel halkoyunları gösterileri, konserler düzenlenebilir.
Maddi olanaklarımız dahilinde bir-iki Yıldız Futbolcu transfer edebilirsek büyük ölçüde taraftar çekebiliriz.

Üniversitemizde yapmayı planladığımız Bayan Taraftar Organizasyonu hakkında neler söyleyebilirsiniz?

-Sezon başladığı zaman ilk etapta bir grup Bayan Taraftarın 4 Eylül Stadyumunda yerlerini alması için çalışmalara başladık. Okulların açılmasıyla birlikte bu konuda yoğun bir şekilde çalışmalara başlayacağız. Bayan Taraftar sayısını artırmayı daha sonraki sezonlarda da bunun sürekliliğini sağlamayı ve bir gelenek haline getirmeyi planlıyoruz.
Sivas halkının bayanıyla-erkeğiyle bir maçı izleyebileceğini göstermek istiyoruz. İnşallah yapacağımız Organizasyonla genel medyanın da ilgisini çekerek adımızdan daha fazla söz ettirmeyi başaracağız. Genel görüşün aksine Sivas erkeği bayana karşı saygılıdır.
Bayanların Stadyuma girmesi gelenek haline gelmesiyle birlikte küfür ün, taşkınlıkların azalacağı kanısındayım.
Yeter ki Yönetim bu konuda bize inansın ve destek olsun. Biz Üniversite olarak elimizden geleni yapmaya hazırız..

Röportaj: Aynur Küçükibiş (Nilay)

ylnzkrt58
13.07.2006, 23:07
güzel konusma basarilarin devami ni dileirm

aykut-akay
14.07.2006, 00:09
cok cesizli konulara egilmis benim icin stad di doldrmak fikirleri güzel konser gibi oyunlar gibi seyler yararli olur diyorum

SivasLady
14.07.2006, 10:12
Üniv. stadi doldurmak icin planlari cok güzel
Aydin beyin dedigi gibi stadta bayan olusun
ortamda iyi olur herkes bayan var diye en azindan dikkat ederler

umarim yeni sezona cok daha iyi bir taraflarla sahaya cikar sivasspor

röportaj icinde aynur ablaya cok tskler

SONMEZ
14.07.2006, 10:35
NİLAY HANIM' IN BU ÇALIŞMALARINA HAYRANIM.
YİNE GÜZEL BİR ROPÖRTAJ,
TEBRİKLER NİLAY HANIM.

AYDIN GÜLER' İN DEĞİNDİĞİ 2 KONU
DİKKATİMİ ÇEKTİ:
- SEYİRCİNİN STADA ÇEKİLMESİ İÇİN, MAÇ ÖNCESİ
YA DA DEVRE ARASI BAZI ETKİNLİKLER...
- ÜNİVERSİTELİ BAYANLARIN TRÜBÜNDE YER ALMASI...

YERİNDE VE DOĞRU BİR TESBİT.
PRATİKLEŞMESİ DİLEĞİYLE...

1967_DERNEK_MUSTAFA
14.07.2006, 12:19
aynur abla maşallahın var hiç boş durmuyorsun bir oraya bir oraya koşuyorsun katkılarından dolayı eline yüreğine emeğine sağlık başka güzel röpörtajlarda buluşmak üzere

HALIL
14.07.2006, 12:42
aynur abla gine iyi bir roportaj yapmis sagolll abla

Etem-Murat
14.07.2006, 13:56
aydın beyin bu söylediklerine katılıyorum Stadyumda İnsanların heyecanlandırmak ve maçlara ilgiyi artırmak, aynı zamanda takımı motive etmek için taraftarı coşturacak, yerel halkoyunları gösterileri, konserler düzenlenebilir.
Maddi olanaklarımız dahilinde bir-iki Yıldız Futbolcu transfer edebilirsek büyük ölçüde taraftar çekebiliriz
bunu sivas spor yönetimi olarak yapa bilinirse cok daha güzel daha haraketli olur bu arada aynur hanımada bu güzel röportaj için teşekkürler

yigido Atilla
14.07.2006, 14:01
Bravo cok güzel bir röportaj olmus

erdaleren58
14.07.2006, 15:54
tabiki bu tür gelismeler insani sevindiriyor.disarda bizim karsilasdigimiz sorunlardan da biri sivaslilarin yobaz oldugu insan yakan ürkütücü yaklasimlar.tarihine bakarsan sivasin ozanlar sairler yurdu ask veyseler hasanhüseyin korkmazgiler pirsultan lar adini sayamadimiz nice ozanlar diyari sivasin yobazlikla anilmasi bizleri cok yaraliyor bu görüntüyü yine sivas halki ortada kaldirabilir umarim sivas spor buna vesile olur burada mecnun baskana sesleniyorum ne olur birazda kültürel etkinliklere yer verip sivas halkini kaynastirin spor dostluk kardeslik ve barisdir siz bu barisi saglayabirsiniz sayin baskanim.tesekürler

RüStü ElmaS
14.07.2006, 17:36
Öncelikle Aydın beyi bu röportajı kabul edip, soruları yanıtladığı için kendisine teşekkür ederim.

Sivasspor süperlige çıktıktan sonra Sivas' ımızın imajının olumlu yönde değişdiğini ve Sivas' ın adının artık tüm dünyada duyulmasına katılmamamak elde değil. Bizde bu konuda site olarak elimizden geleni yapıyoruz.

Aydın beyin Üniversite, yönetim ve taraftarlarla sitemiz aracılığıyla yapılacak olan organizelere büyük destek vermesi bizleri fazlasıyla sevindirmiştir.
Organizelerin başarılı olması iaçısından üniversite gibi önemli bir müessenin bu tür organizelere destek vermesi, taraftarlar için son dereece önemlidir.

Ayrıca sitemizin başarılı yöneticilerinden Nilay hanımı son derece önemli olan bayan taraftarlar konusundada göstermiş olduğu hassasiyetten ve başlatmış olduğu araştırma ve organizelerden ve yapmış olduğu röportajlardan dolayı kendisini kutluyorum.

CÜSSKB-Aynur
14.07.2006, 20:08
Sayın Aydın Güler' e benimle röportaj yapmayı kabul ettiği için teşekkür ederim.
kendisiyle ve BESYO. Öğretim Görevlisi Sayın Ali Tatar'la Üniversitemizde Bayan Taraftar Organizasyonu yapmak konusunda hazırlıklara başladık. Bu konuda Sivasspor Yönetiminden bazı beklentilerimiz var, yolumuzu açacak çözümler bekliyoruz.

Etem-Murat
17.07.2006, 18:20
Sezon başladığı zaman ilk etapta bir grup Bayan Taraftarın 4 Eylül Stadyumunda yerlerini alması için çalışmalara başladık. Okulların açılmasıyla birlikte bu konuda yoğun bir şekilde çalışmalara başlayacağız. Bayan Taraftar sayısını artırmayı daha sonraki sezonlarda da bunun sürekliliğini sağlamayı ve bir gelenek haline getirmeyi planlıyoruz.valla ne dilelim cok güzel olur deriz sağ ol aydın bey bu röportajdan dolayı güzel fikirlerinizden dolayı cok teşekkürler