Orijinalini görmek için tıklayınız : Saçını sola taramış!.. Yazar mısınız?


SivasSpor.Com
18.07.2006, 00:35
http://hurdogan.com/yazarresimler/abdullah_yigit.jpg

Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi

Dikkat ettiniz mi bilmiyorum. Kayserispor’un İnter toto kupasında oynadığı ve şu ana kadar başarılı olduğu maçlara yazılı ve görsel basının ilgisi yok denecek kadar az oluyor. İlk maçta rakibini eleyen komşumuz Kayseri, ikinci maçın ilk ayağında Yunan ekibi Larissa ile deplasmnanda golsüz kalarak,rövanş için büyük bir avantaj sağladı. Kayserispor eğer rakibini yenerse UEFA kupası maçlarına katılmaya hak kazanacak. Kayserispor’un UEFA’ya katılması Kayseri’nin adını duyurmasının yanısıra Ülkemiz futbolunuda puanlar kazandıracak. Yani ön eleme maçları Kayserispor kulübü kadar ülkemizide ilgilendiriyor. Ancak işin vahim tarafı, bizim yazılı ve görsel basın Kayserispor’un bu başarısını adeta görmemezlikten geliyor. Cumartesi akşamı Yunan takımıyla oynanacak olan maçı televizyonların canlı vermeyeceğini bildiğim halde yinede ne olur ne olmaz diyerek bütün kanalları gezdim! Yok, yok.. Pazar sabahı spor gazetelerine ve diğer gazetelere baktım maçtan bir satır yazı yok. Türk futbolseveri olarak Kayserispor’un Yunan takımı karşısında ne yaptığını çok merak ettiğim için, bir-kaç arkadaşımı arayıp maçın sonucunu sordum. Onlarda tıpkı benim gibi merak ettiklerini ve haberleri olmadığını söylediler. Netice olarak ,Kayserili bir gazeteci arkadaşımı arayıp Yunan maçının 0-0 bittiğini öğrendim.

İşte ben birazda bu yüzden 3 büyüklere antipati duyuyorum. Türkiye’de adeta “dayatmayla” takım tutturmaya ve sevdirmeye çalışıyorlar. Ben her gün spor gazetelerini açınca bu takımlarda oynayan futbolcuların hangi müziği dinlediğini, hangi yemeği nasıl yediğini okumaya mecburmuyum?Tabiki ulusal medyanın Anadolu takımlarına üvey evlat muamele yapması yeni bir şey değil,buna alıştık! Ama kaç tane Anadolu takımı UEFA kupasına bu kadar yaklaştı?

Şuda var tabiki,Kayseri’nin oynadığı ilk ön eleme maçında tribünler neredeyse bomboştu. Kayseri’nin hocası Ertuğrul Sağlam maçtan sonra yaptığı açıklamada Kayseri halkına haklı olarak sitem etmişti. Bu işin başka tarafı medya olaya böyle bakamaz! Medya işin önemine,haber değerine bakıp öyle karar verir.

Ben bugün bu konuyu niçin yazdım biliyormusunuz? Yeni sezonda Sivasspor’un hedefide UEFA’ya gitmek,yarında bizim başımıza bunlar gelecekte ondan!...

PARTNER58AHMET
18.07.2006, 00:47
4 büyüklerin yanında anadolu takımlarının isminin geçmesi zannedersem ulusal basının kapsamı alanı dışına çıkıyor varsa yoksa 4 büyük ondandırki anadolu takımları hangi şehirde oynamış hangi takımla karşılaşmış tabiki kimsenin haberi olmaz ana doluı takımı adını ve nerede oynadığını duyurmak için türkiye liginde oynayan 4 büyük takımla karşılaşması lazımki kapsamı alanı içine girsin ulusal yazılı ve görsel yayın organlarının kahrolsun ambargo yaşasın yardımcılık

aykut-akay
18.07.2006, 00:56
4 BÜYÜK BASKA YOK HA SIMDIDE 3 OLDU TRABZONADA O KADAR BAKMIYOLAR AMA HERSEYIN BIR ZAMANI VAR HER INISIN BIR CIKISI HER CIKISIN BIR INISI VAR

albina58
18.07.2006, 04:58
Önemli olan üç büyük olmuş,dört büyük olmuş değildir.Onların spor sayfalarını veya bültenlerini nasıl meşgul ettigide önemli değildir.Eğer ki önemli ise bizim o seviyeye nasıl geleceğimiz daha önemlidir.
Üye taraftar adedimizi (altı milyon hemşerimiz var sayarsak)1 milyon yapabilirmiyiz.Taraftar kart projesinde bu rakamları yakalayabilirmiyiz.Kombine bilet sayımızı otuzbine çıkartabilirmiyiz.
İşte ozaman hem spor sayfaları bizden bahseder hemde spor bültenleri bizi haber yapar.hemşerimiz olan insan sayısı itibarı ile üç büyük,dört büyük yoktur.Tek büyük vardır; o da SİVASSPOR' dur.
Yapmamız gereken elele vererek haklı gururumuz olan tek büyüğümüz SİVASSPOR'a her alanda destek vermektir.

aciyurt
20.07.2006, 10:41
Bırakın Artık Bu İşleri!

Daha öncede bu konuyla ilgili düşüncelerimi yazıp bana göre “ters” ve yanlış” olduğunun altını çizmiştim. Sivasspor dururken (hele de süper ligde oynayan bir Sivasspor) başka takımın borazanlığını yapmanın hiç bir mantıklı tarafının bulunmadığını, aynı ligde mücadele ettiğimiz bir başka takıma hizmet etmenin Sivasspor’a ihanet olduğunu açık açık ifade etmiştim.

Bu düşüncelerimden sonra Fenerbahçeliler Derneği Sivas şube başkanı sevgili kardeşim Ergüder Sümbüloğlu arayıp tepki göstermişti. Daha sonra yüz yüze gelip konuştuğumuzda “Bana Fenerbahçe’yi ya da bir başka takımı desteklemenin Sivas’a ve Sivasspor’a bir tek faydasını söyle, gidip bende üye olacağım” demiştim.

O zaman “Fenerbahçe’nin Sivasspor’a yapacağı katkıyı daha sonra göreceksiniz” denmişti. Ancak tam tersi oldu. Bizde kiralık oynayan Can Arat sezon sonu geri alındı ve bir sezon boyunca kenarda bekletildi. Fenerbahçe’nin hemen her deplasmanına giden Başkan Aziz Yıldırım ve yöneticiler Sivas’ta oynanan maça bile gelmedi, hatta bu durum Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz’ıda bir hayli üzmüştü.

Tabiki bunları yapmaya mecbur değiller, ancak burada bilinmesi gereken tek şey Fenerbahçe diğer takımlara nasıl bakıyorsa Sivasspor’ada öyle bakıyor. Şu ana kadar Sivasspor’a hiç bir ayrıcalık yapılmış değil. Sakın olaki bana “Fener İsmail Kartal’ı verdi” demeyin, İsmail hoca zaten böyle bir takımda çalışmak istiyordu, Mecnun beyin girişimleri sonucuda Sivasspor’un başına getirildi.

Ayrıca İsmail hoca Sivasspor’dan sonra 3 ayrı takımı çalıştırdı. Bütün bunları şunun için yazıyorum. Önceki gün Fenerbahçeliler derneği Sivas şubesi gazetelere haber göndermiş. (Bizim işgüzar! bazı gazetelerde hemen haber yapmış, neyse bu başka zaman ele alınacak bir konu). Gönderilen yazıyı okurken sinirlerim gerildi. Neymiş efendim? Yarın Fenerbahçe için büyük günmüş,tarihi günmüş,gurur duyulacak günmüş! Sivaslı’ya ne? Var mı bize bir faydası? Bırakın faydası eğer denildiği gibiyse Fener bizim rakibimiz olduğu için zararı bile var. Niye bu kadar kraldan çok kralcı olunuyor anlamıyorum. Bizene kardeşim Fener’den Galatasaray’dan Beşiktaş’tan..

Bizim Sivassporumuz var, elinizden geliyorsa doğduğunuz, büyüdüğünüz, yaşadığınız,para kazandığınız şehirin takımına hizmet edin. Bir Sivaslı olarak “Fenerbahçe asalet demek” ne demek? Sivaslı için tek asaletli takım var “SİVASSPOR”. Bana şunu söyleyin ikna olayım. “Kardeşim biz Sivaslı’lığı kabul etmiyoruz,onun için Fenerbahçe’yi tutuyoruz”deyin o zaman saygı duyarım!

Biz Sivaslı’lar için büyük gün ne zaman biliyormusunuz? 17 Eylül 2006, yani Sivasspor’un 4 Eylül Stadı’nda Fenerbahçe’yi yendiği gün...

Abdullah YİĞİT, Hürdoğan

sinan-58
20.07.2006, 11:32
arkadaşlar 4 buyuk yok tek buyuk SİVASSPOR yater artık anodoluyada onem verin

FurkaN
20.07.2006, 11:37
Demekki Kayserililer de bizim gibiler yani takımlarına destek vermiyorlar. Bir Avrupa kupası eleme maçında tribünler boş olmamalıydı. Eğer siz kendi takımınızı desteklemezseniz medyanın da çok büyük ilgi göstermesini bekleyemezsiniz zaten onlar mecburiyetten maçları sayfalarına koyuyorlar. Sizde takımınızı deseteklemezseniz mecburiyet ortadan kalkıyor...

tanju_58
20.07.2006, 11:40
BEN ANADOLU TAKIMLARININ AVRUPADA DAHA BAŞARILI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM.ÖRNEĞİN Bİ GENÇLERBİRLİĞİ,GAZİANTEPSPOR,D ENİZLİSPOR.HATIRLARMISINIZ BİLMEM.GALATASARAY UEFA KUPASI VE SÜPER KUPAYI ALDIKTAN SONRA ARTIK ANADOLU KULÜPLERİNEDE AVRUPA CAZİP GELMEYE BAŞLAMIŞTI O ZAMANLAR.BU ÜÇ BÜYÜK ANADOLU KULÜBÜDE 2000 Lİ YILLARIN BAŞLARINDA AVRUPANIN DEV KULÜPLERİNİ KENTLERİNE GETİREBİLMİŞLERDİ.AMA ŞU Bİ KAÇ SENEDİR ÜLKE PUANIMIZ ÇOK AŞŞAĞILARA DÜŞTÜĞÜ İÇİN ANADOLU KULÜPLERİ ARTIK AVRUPA KUPALARINA GİDEMİYOR.GİDEMEDİKLERİ İÇİNDE LİGİN NE TADI KALIYOR NE TUZU.İNŞALLAH BU SENE AVRUPA KUPALARINA GİDEN KULÜPLERİMİZ BAŞARILI SONUÇLAR ALIRDA PUANIMIZ YÜKSELİR.KAYSERİSPORU CANIGÖNÜLDEN KUTLUYORUM.UEFA KUPASINA KATILABİLMEK TÜRKİYEYİ TEMSİL EDEBİLMEK İÇİN ÇOK ÇALIŞIYORLAR.İNŞALLAH UEFA KUPASINA GİDERLERDE BİZDE TV BAŞINDA KEYİFLE İZLERİZ.KAYSERİSPOR UEFAYA KATILSIN GÖRÜN BAKALIM ŞİMDİ TENEZÜL ETMEYEN TV KANALLARI NASIL YARIŞA GİRİYOR YAYINLAYABİLMEK İÇİN.

BOUN
20.07.2006, 12:20
Sayın Abdullah Yiğit Bey'in yazılarını uzun süredir takip ediyorum. Kendisini yazdığı mükemmel yazılarından ve yaptığı can alıcı yorumlarından dolayı tebrik ediyorum. Ayrıca Sivasspor konusunda gösterdiği sahiplenme ve duyarlılığın diğer bütün Sivaslılara örnek olmasını temenni ediyorum. Yukarıda yayınlanan her iki yazısında da gerçekten değerli tesbitlerde bulunmuş. Kendisine katılıyorum.

Belki gerçekleştirilmesi zor olacak ama benim aklıma yukarıda belirtilen problemlere çözüm olarak Anadolu merkezli medyanın güçlendirilmesi geliyor. Yoksa İstanbul medyasından, holding televizyonlarından bize fayda yok. Kayseri'nin yunanlılarla maçı dururken fenerin hazırlık maçını yayınlamak demek resmen Anadoluya küfretmek demektir. Holding medyasını şiddetle kınıyorum.

HALIL
20.07.2006, 13:01
dogru ya biktik 3 buyuklerden yaaaa hep onlar var cok azyrimcilik yapiyorlarrr

1967_DERNEK_MUSTAFA
20.07.2006, 14:24
her şeyde bir cicim ayı vardır aynı bizim gibi 3 cü ligteyken taraftarımıza bakalım sonra 2 nci ligteki taraftarımıza bakalım o zamanlar bir idda vardı ikinci lige çıkarmıyız diye vede çıktık sonra süperlige çıkarmıyız diye söyleşiyorduk onuda başardık yani bir hefes vardı şimdi dediğimiz ligteyik yani süper ligte bakıyorum diğer yıllara oranlailgi alaka azaldı şimdide avrupaya gidermiyiz diye düşünüyoruz onuda başarırsak başka bir şey kalmıyor ondan sonra her şey biter ilgi alaka