Orijinalini görmek için tıklayınız : BURSA'DAN ALACAĞIMIZ DERSLER!..

BOUN
25.07.2006, 10:10
Arkadaşlar aşağıda Sabah gazetesinden alıntıladığım bir röportaj var. Röportaj Bursaspor Başkanıyla yapılmış. Bizim buradan almamız gereken dersler olduğunu düşündüğüm için bu konuyu açıyorum. Ben kendime göre önemli gördüğüm noktaları kırmızı puntolarla belirttim. Buyrun okuyun:

İki yıl sonra yeniden Süper Lig’e dönen Bursaspor’un başkanı Levent Kızıl, "Bursa kenti takımına sahip çıkıyor. Eski güzel günler çok yakında" dedi.

Bursaspor'un başkanlık koltuğuna oturduktan sonra kente eski havayı yeniden getiren ve yeşil-beyazlı ekibin iki sezon aradan sonra Süper Lig'e çıkmasını sağlayan Levent Kızıl, SABAH'a konuştu. İşte Levent Kızıl'ın gündem yaratacak çok özel açıklamaları:

* Bursaspor Başkanlığı'na niçin aday oldunuz?

Bursaspor, 2004-2005'te küme düşünce şehir şok yaşadı. Bizim düştüğümüz yıl Süper Lig'e çıkan Sivasspor'un başkanı Mecnun Odyakmaz'a, "Bu işi nasıl başardın?" diye sordum. O da, "Şehri birleştirmeden bu iş olmaz" dedi. "Ben bu işi yaparım" diyerek kolları sıvadım. Belediye Başkanımız Hikmet Şahin, eski başkanlar, Bursa'nın en büyük ve duayen işadamları Celal Sönmez ile Cavit Çağlar'ın desteklerini aldım. Bölünmüş haldeki şehri bütünleştirdik. Raşit Çetiner ile anlaştık. Raşit Hoca'nın Bursa'ya gelmesi büyük şanstı. Transferi çabucak bitirdik. Yakın dostum olan Doğuş Holding'in patronu Ferit Şahenk de katkıda bulundu. Kombine satışında rekor kırdık. Sezon açılımızı aile dostumuz Özhan Canaydın'ın katkıları sayesinde Galatasaray ile yaptık. O maçı kazanınca kentte, "Eski Bursaspor geliyor" havası oluşuverdi. Şampiyon olduk ve Bursaspor'u yeniden Süper Lig'e taşıdık.

"İNSANLAR SOKAĞA DÖKÜLDÜ"

* "Yeniden aday olmayacağım" demenize karşın yine başkan seçildiniz. Fikrinizi ne değiştirdi?

Şampiyonluk gecesi 50 bin kişi sokağa döküldü. Stattaki 25 bin kişi "Levent Kızıl bizi bırakma" şeklinde tezahürat yaptı. İstanbul'da yaşayan biri olarak başkanlık benim için zordu. Ama Bursa tarihinde hiç maç kaçırmayan bir başkan oldum. Futbolculara sahip çıktım. Geçen yıl maçlarımızı 18 bin seyirci ortalamasıyla oynadık. Bursaspor, Fenerbahçe'den sonra en çok seyirciye oynayan takımdır. Bu yıl da 10 bine yakın kombine sattık ve 2.5 milyon dolar gelir elde ettik.

* Bursaspor'un borcu nedir? UEFA kriterlerine uygun bir kulüp müsünüz?

Kulübü 16 milyon dolar borçla teslim aldım. Bunun 9 milyon doları yönetici alacağıydı. Ben aday olurken "Herkes alacağını silsin" şartını koydum. İki gün içinde Bursalı işadamları 6.5 milyon dolar borcu sildi. Sonuçta gemiyi yüzdürmeyi başardık. En önemlisi futbolcularımızın alacaklarını ve primlerini gününde ödedik. Şimdi Türkiye'de futbolcuların çoğu Bursaspor'a gelmek için can atıyor. Geçen yıl Levent Kızıl olarak kulübe 2.5 trilyon kaynak yarattım.

"TEK YETKİLİ RAŞİT ÇETİNER"

* En büyük desteği Belediye Başkanı Hikmet Şahin veriyor değil mi? Transferleri kim yapıyor?

Vakıfköy Tesisleri'ni Özlüce'deki 20 bin metrekarelik tesislere taşıyacağız. Sayın Hikmet Şahin'in yaptığı bu modern tesisleri Aralık'ta teslim alacağız. Osmangazi Belediye Başkanı stadın oraya 1 trilyonluk dükkan ve kafe yapıyor. Geleceğimiz çok parlak. Bizde tek yetkili Raşit Çetiner... Raşit Hoca bana liste verir. Ben yönetimle paylaşırım. Bizde transfer yapıldıktan sonra duyulur. Önce Belediye Başkanı'na söylerim sonra da yönetime açıklarım.

* Görünen o ki beş yıl başkan kalmayı düşünüyorsunuz. Bursaspor'un bütçesi ne kadar?

Benim sürem iki sene... Planlarımız yolunda giderse devam ederim. Ailemin ve iş ortaklarımın desteğini alıyorum. Eşim ve kızım önce istemedi ama şehir 6.5 milyon dolar borcu silince bu jeste onların da söyleyecek bir şeyi kalmadı. Şehir bana güvendi. Son seçimde rakibim 130 oy alırken ben 570 oy aldım. Bursaspor Türkiye'nin en büyük şehir kulübüdür. Kentte Bursasporluluk oranı çok yüksek. Burada Fenerbahçeli'si, Galatasaraylı'sı, Beşiktaşlı'sı eline bayrağı alıp sokağa çıkamaz. Bursa'da takımına sahip bir toplum var. Şimdi Sportif AŞ'yi ve Ticaret AŞ'yi kuracağız. 24 trilyon olarak düşündüğümüz bütçemiz 26 trilyon ulaştı. Bu bütçenin içinde sadece transferler yok. Vergi, sigorta ve eski sporcu borcu da var. Bu kamburu 3-4 yıl içinde eriteceğiz. Allah, Belediye Başkanımız Şahin'e zeval vermesin.

LEVENT TÜZEMEN

http://www.sabah.com.tr/tuzemen.html

BOUN
25.07.2006, 10:12
Evet ne diyorsunuz bakalım?

Bence bir çok noktada bizim de kendimize örnek alabileceğimiz hususlar var.

Öyle değil mi?

BOUN
25.07.2006, 10:27
Bursaspor Türkiye'nin en büyük şehir kulübüdür. Kentte Bursasporluluk oranı çok yüksek. Burada Fenerbahçeli'si, Galatasaraylı'sı, Beşiktaşlı'sı eline bayrağı alıp sokağa çıkamaz. Bursa'da takımına sahip bir toplum var.

Yukarıdaki kısmı, özellikle üç büyüklerden birisi şampiyon olduğunda o takımın bayrağını eline alıp Sivas caddelerini turlayan Sivaslılara(!) ithaf ediyorum...

Besyo_cu
25.07.2006, 10:31
Bursa sporun taraftarı mukemmel ben 2 mac izledım ne atmofer vardıya sankı final havası gibi tarafatar ları çoşuyor çoşturuyor... darısı bize

BOUN
25.07.2006, 20:18
Geçen yıl maçlarımızı 18 bin seyirci ortalamasıyla oynadık. Bursaspor, Fenerbahçe'den sonra en çok seyirciye oynayan takımdır. Bu yıl da 10 bine yakın kombine sattık ve 2.5 milyon dolar gelir elde ettik.

Evet bu rakamlar bize yol gösterici olmalı diye düşünüyorum....

ş.usta
25.07.2006, 21:17
Kulübü 16 milyon dolar borçla teslim aldım. Bunun 9 milyon doları yönetici alacağıydı. Ben aday olurken "Herkes alacağını silsin" şartını koydum. İki gün içinde Bursalı işadamları 6.5 milyon dolar borcu sildi. Sonuçta gemiyi yüzdürmeyi başardık. En önemlisi futbolcularımızın alacaklarını ve primlerini gününde ödedik. Şimdi Türkiye'de futbolcuların çoğu Bursaspor'a gelmek için can atıyor. Geçen yıl Levent Kızıl olarak kulübe 2.5 trilyon kaynak yarattım.

kardeş anadolu kulüpleri için iyi paralar idare ediyorlar.
ne diyelim allah muafak etsin.

yigido Atilla
25.07.2006, 21:30
Cok güzel bir Röportaj olmus röpartajin icin cok sfreli ve anlamli kelimeler geciyor.Büyük baskanin Sehiri birlestirmeden olmaz diyor cok önemli!!!!!!!!Artik FB,GS; BJK ,lisida kendi sehrinin takimina sahip cik diyor , bazi arkadaslar bu sitede okudum !!!!!!!!! MACIN DURUMUNA GÖRE TAKIM TUTARIM YAZMISLAR GS;FB ligdeki durumlarina göre <yaziyorlar Cünkü cok tan beri bu takima gönül vermisler cok zor oluyormus Ben de o arkadaslara soruyorum Bu 3 büyük takim hersene sampiyonluga oynuyor hic birinin puan kaybetmeye tahümülü kesinlikle yok yani her takimla 2 mac yaptigimiza göre 3 büyüklere 18 puani verelim öyle sey olurmu biz zaten ligde kalmak icin oynuyoruz kimseye verilecek puanimiz yok o arkadas sivasspora sahip ciksin Denizli sporun bu sezomki yerinde olmak istemiyoruz

SIVASMAX58
26.07.2006, 09:50
BU İŞİ BU ŞEKİLDE YAPAN YÖNETİME TÜRK SPORU ADINA TEŞEKKÜR ETMEK LAZIM, AMA BU YÖNETİMİ TETİKLEYEN BİR SPORSEVER ORDUSU BENCE BU İŞTE EN BAŞARILI İTİCİ GÜÇ, ÇÜNKÜ GAYRET VE MOTİVASYON YAPTIĞIN İŞİN KARŞILIĞINI GÖRDÜKÇE DAHA ARTIYOR VE BAŞARI KENDİLİĞİNDEN GELİYOR, ÖZ ELEŞTİRİ YAPMAK GEREKİRSE SİVASLILAR OLARAK BİR BİRİMİZİ, ŞEHRİMİZİ, MEMLEKETİMİZİ ÇOK SEVİYORUZ, AMA BU SEVGİNİN KARŞILIĞI OLARAK BİRBİRİMİZE TUTKUNLUĞUMUZ, MEMLEKETİMİZİ İLERİ GÖTÜRMEK İÇİN GEREKLİ GAYRETİ GÖSTEREMİYORUZ, TÜRKİYE GENELİNE BAKILDIĞINDA EN GENİŞ, EN BÜYÜK NÜFUS ORANINA SAHİBİZ, AMA BU NÜFUSA RAĞMEN BİZİM DÖRTTE BİRİMİZ NÜFUSUN YAPTIKLARINI YAPAMIYORUZ, SİLKİNMEK VE SİVASIMIZI SEVDİĞİMİZ KADAR SAHİPLENMELİYİZ ARKADAŞLAR

EsMeR
03.08.2006, 22:37
HerSeY
bURSA iÇİN

Başkanımız SAYIN LEVENT KIZIL'A TSKLER EDERİM..

kasko
03.08.2006, 23:08
Boun gardaş iyi niyetle yazdığını biliyorum, ancak biz kimseyi örnek almamalıyız aksine örnek alınacak bir camia olmalıyız.Bilmem anlatabildim mi?

ceper58
03.08.2006, 23:16
En büyük sivas baska büyük yok bende mesala fenerliyim ama sivas birinci lige cikinca tabiki sivasima daha fazla düstüm sivas _fener macinda sivas diye bagirdim sivasli olmak kolay degil arkadaslar ben ancak sivasimin maclarini televizyondan izleyebiliyorum insallah bu yilde kaliriz cünki bu yil ortaklik cok karisacak düsmeye en büyük adaylardan biride biziz 5 takim desen düsecek onlarin icinde bizde variz yani ben hersey icin cok üzülüyorum tokatli arkadaslarim bile sivassporlular galtasarayli fenerli degil herkesi sivasspora davet ediyoruz bu büyük devi yikmayalim arkadaslar türkiyede cok sivasli var avrupada filan biz nadir sehirlerden biriyiz cok nufusumuz var bu takima sahip cikalim allah emanet olun sampiyon takimimi cok seviyor vede gurur duyuyorum ..............

çılgın-sedat
03.08.2006, 23:16
arkadaşlar adamlarda birlik beraberlik varya bizde öyle birşey yok kim ne derse desin

DJMuRaT
03.08.2006, 23:23
Helal olsun Bursa'ya ...her zman tribün olarak takdir ettiğim bi şehir...Süper lige renk katacaklardır...

EsMeR
04.08.2006, 18:38
Helal olsun Bursa'ya ...her zman tribün olarak takdir ettiğim bi şehir...Süper lige renk katacaklardır...

DJ Murat Kardeşim...
Övgülerin İçin Çok tEşekkür ederim...

Bir gün sizinde OLur böyle Şanlı bir Taraftar kitlesi..