Orijinalini görmek için tıklayınız : Ulusoy'dan Sezon Öncesi Uyarı


kongre
04.08.2006, 16:11
Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, yarın başlayacak Turkcell Süper Ligi 2006-2007 sezonu öncesinde Türk futbolunun geleceğiyle ilgili umut dolu mesajlar verdi.

Haluk Ulusoy, yeni sezonla ilgili yayınladığı mesajda, Futbol Federasyonu olarak bir dizi önlemler aldıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Kimsenin endişesi olmasın. Bu ülkede küfre taviz vermeyeceğiz. Olay çıkarana en ağır yaptırımları uygulayacağız. Oyunu kirletmeye çalışanları asla affetmeyeceğiz. Şike ve teşvik primini futbol terminolojisinden çıkaracağız. Tribünlerde barış ortamı olacak.

Futbol, geçmişte yaşanan olaylardan arınacak. Azimliyiz, kararlıyız, bu sezondan itibaren Türk futbolu etik değerleriyle doruklara taşınacak bir sayfayı açacak. Tüm bunları yaparken, futbol ailesinin kurum ve bireylerinden de aynı hassasiyeti göstermelerini isteyeceğiz. Söylem ve eylemlerinde her kesimden futbolun değerlerini koruyacak olgunluğu sergilemelerini bekleyeceğiz. Fesat düşüncelerden uzak, dedikodularla yıpratılmayan, güvenilir ve inanılırlığı olan bir ortam istiyorsak, tüm aile bireylerinden ellerini taşın altına koymalarını talep edeceğiz.''

Beklentilerin arttığı, hedeflerin farklılaştığı, Türk futbolunun gerek performansı, gerekse etik değerleriyle layık olduğu yere taşınması umudunun yoğunlaştığı yeni bir döneme girildiğini anlatan Haluk Ulusoy, şöyle devam etti:

''Bu dönemde hepimize büyük sorumluluklar düşüyor. Daha kaliteli ve daha rekabetçi bir ligle buluşmak... Türk futbolunu, değerini düşüren ve geleceğini tehdit eden çirkinliklerden uzak tutmak... Tribünlerde huzur ve güven ortamını yaratmak... Fair-Play anlayışını en üst noktalara taşımak... Uluslararası platformda kalıcı ve önemli başarıları yakalamak... Futbol ekonomisini daha da canlandırmak ve bunu sağlayacak girişimlerde bulunmak... Bu hedeflere ulaşmak için, yalnızca Türkiye Futbol Federasyonu olarak değil, kulübü, yöneticisi, teknik adamı, oyuncusu, hakemi, medyası, taraftarıyla tüm futbol ailemizin 2006-2007 futbol sezonunda daha özverili, daha gayretli, daha yapıcı, daha paylaşımcı, daha anlayışlı, daha olgun bir duruş sergilemesi gerekiyor.''

Futbolun herkesin ortak sevdası olduğunu, bu ülkenin en çok konuşulan, en çok tartışılan, en çok izlenen ve her zaman ön planda duran en önemli dinamiği olduğunu anlatan Ulusoy, mesajında daha sonra şunları kaydetti:

''Milyonlarca insanın futbolla yatıp, futbolla kalktığı bir coğrafyada yaşıyoruz. Futbolu, çoğu asılsız ve değerini tüketen tüm olumsuz yaklaşımlara karşın, bazen kişisel sorunlarımızı dahi bir yana bırakıp baş tacı yapıyoruz. Öyleyse bu kadar sevilen, bu kadar ilgi gösterilen, günlük yaşamımızın bu denli vazgeçilmez parçası haline gelen bu oyunla ilgili ödevlerimizi daha titiz, daha dikkatli, daha sorumlu davranarak yapmak zorundayız.''

10