Orijinalini görmek için tıklayınız : Vierri’ye Psikolog engeli


SivasSpor.Com
29.08.2006, 14:44
http://www.sivasspor.com/images/stories/mustafa_ates.jpg

Yazar Adı: Mustafa ATES

Altay Yönetimi bir ilki yaptı.Mehmet Yıldızın transferi için psikolog görüşü aldı.Neticede rapor olumsuz çıktı.

Altay Yönetimi Sivasspor’dan Mehmet Yıldıza kancayı taktı.Ancak maddi sorunlarının çok büyük olması üzerine yönetim bu sorunu çözmek için Psikolog yardımı istedi.Peki Psikolog ne yapacak.?.Mehmet Yıldızın transferi için olsun yada olmasın nasıl diyecek,neye göre görüş bildirecek.Bunları yaparken hangi kriterleri göz önünde bulunduracaktı.

Sivasspora yapılan transfer teklif sonucu Vierri Mehmet’in Altay’a maliyetinin 1.2 milyon ytl olabileceği belirtildi. Altay yönetimi golcünün alınması halinde, takımda dengelerin bozulacağı korkusuna kapılarak bunun üzerine Uzman Psikolog Prof.Dr.Birol Doğan'dan görüş almak için girişimde bulundu.

Altay yönetimi,Bu hareketle Sivassporlu golcü Mehmet Yıldız'ın transferi konusunda aslında bütün kulüplere örnek olacak bir tavır sergiledi.Siyah-beyazlı yönetim, maliyeti 1 milyon 200 bin YTL olan futbolcunun transfer edilmesi halinde, takım psikolojisinin bozulabileceği endişesine kapıldı. Endişe ne kadar haklı aslında tartışılır.O zaman ortaya şu çıkıyor.Hiç kimse birbirinden maliyeti yüksek futbolcu almasın.Kimse milyon dolarlar harcamasın .Her futbolcunun kalitesi ve fiyatı belli.Haliyle beklenen verim belli.Bu konu net olarak tartışmaya açık bir mevzudur.
Peki Altay yönetimi nasıl bir araştırma yaptı.Kulüpte aynı zamanda danışmanlık da yapan Uzman Psikolog Prof.Dr. Birol Doğan'a gidildi. Yöneticiler, Prof. Dr. Doğan'a "Yüksek maliyetli bir oyuncunun transferi, takımdaki diğer futbolcularda nasıl bir psikoloji yaratır" diye sordu.
Psikolog’un cevabı ise gayet netti. "Bu oyuncunun gelmesi, daha düşük ücretlere anlaştığınız futbolcuları olumsuz etkileyebilir" şeklinde oldu.Daha sonra Mehmet Yıldız ile bir kez daha pazarlık masasına oturuldu. Altay ikinci Başkanı Suphi Toros, "Mehmet Yıldız'ın bonservis ve transfer ücretini aşağıya çekmeye çalışıyoruz. Çünkü takımı takviye ederken, diğer oyuncuların performansını da düşünmek zorundayız" dedi.
Netice,Altay yönetimi çok ama çok istedikleri Vierri Mehmet’i psikolog görüşü neticesi alamadı.Ama bana göre eğer Altay kulübü hedeflerini Süper lig olarak belirledi ve bu transferden vazgeçtilerse hayatlarının en büyük yanlışlarından birini yaptılar.Mehmet’in kaldığına sevinmiyor değilim.Takımda mutlaka büyük ihtiyacımız olacak.Ama ben Mehmet’te şunu gördüm sanki Sivasspor’da bu sezon Mehmet mutlu değil gibi geldi.Sivasspor’da uzun süredir tanıdığım amatör ruhlu profesyonel bir futbolcudur.İmkan verildiği zaman gerçek gücünü maçın 90 dakikasında harcamaya çalışan aldığının hakkını veren bir futbolcu Vierri Mehmet.