Orijinalini görmek için tıklayınız : BÜLENT UYGUN. "SİVAS AVRUPALI OLACAK"


CAGLAYAN
05.09.2006, 13:49
Futbolculuğun ardından menajerlik yapmaya başladınız. Duygularınızı alabilir miyiz?
FUTBOLCU OLARAK SİVAS’A GELDİM

Sivasspor’a öncelikle futbolcu olarak gelmiştim, bundan yaklaşık 5 yıl önce. Kulüp Başkanımız Mecnun Otyakmaz’ın transferiyle birlikte Sivasspor’da futbolcu olarak görev aldım. Fakat ilk yarı 5 puan farkla öndeyken bazı aksiliklerden dolayı ben ayrılmak zorunda kaldım. Fakat o sene şampiyonluğu kıl payı kaçırdılar. Bende ondan sonra futbolu bıraktım zaten. Çünkü futbolda adaletin olmadığını düşünen bir insan olduğum için. Ertesi senenin sonunda tekrar şampiyonluğa oynayan bir takım kurdular fakat küme düşmeye oynuyordu. Ondan sonrada beni menajer olarak getirmek istediler, ben çünkü futbolu bırakmıştım. Menajer olarak takıma katıldım, o senede kümede kaldık. Kümede kalmasının sonucunda başkanımız tekrar seçimlere girdi ve 3 yıllığına başkanlığı aldı. Başkanımızla birlikte oturduk ve bir planlama yaptık. Çünkü Sivas kurulduğundan bu yana şampiyonluk yaşamamış bir şehirdi. Gerçekten Cumhuriyetin temelinin atıldığı, Atatürk’ün çok değer verdiği bir şehir olmasına rağmen maalesef yanlış tutumlardan dolayı bu güzellikleri yaşayamamış bir şehirdi. İnsanları da özlemle ve ilgiyle futbolu takip eden bir şehir. Dolayısıyla böyle bir planlama yaptık ve bu planlar doğrultusunda hayaller kurduk. Bu hayallerimizi gerçekleştirmek içinde Mecnun Otyakmaz ve yönetim kuruluyla birlikte tek, tek bunları yerine getirmeye çalıştık. O senede 72 puan gibi büyük bir puanla da 2. Lig’de şampiyon olduk. Transferleri de o doğrultuda yaptık. Takımımızda kaliteli futbolcular vardı. Ertesi senede bilindiği gibi şampiyon olmanın verdiği sükseyle 39 yıl sonra Turkcell Süper Ligi’ne çıkma başarısı gösterdik. Bunun doğrultusunda da, bu kadar başarının arkasında yöneticilerimiz vardı, onların sayesinde de şampiyonluğu yaşadık.


Sivasspor'un ligde asansör takım olacağını söyleyenler gereken cevabı aldılar. Sizce Sivasspor başarılı oldu mu?
ASANSÖR TAKIM OLMADIK
Turkcell Süper Ligi’ne Werner Lorant gibi bir hocayı transfer edip, geçen sezonda 8’nci bitirecek kadar, kimsenin bizden beklemediği, “asansör takım olur” dedikleri bir takımı sekizinci sırada bitirttirdik. Bizim maddi gücümüz diğer takımlara göre belki de en az olan fakat seyircinin dualarıyla ayakta kalan bir kulüp yapısına sahibiz. Yöneticilerimizin çabalarıyla ayakta duran bir takımı yönetmeye çalışıyoruz.


Yeni transferleri değerlendirir misiniz?
TRANSFERDE BOMBA PATLATTIK

Nordin Wooter benim Özkan Doğan isimli bir menajer arkadaşımın yardımını istememiz üzerine kendisiyle görüşerek ikna etti. Yüksek bir transfer ücreti vardı ancak menajer Özkan Doğan ona Türkiye’yi anlattı ve her şeyin para olmadığını ifade ederek kulübümüze transferini gerçekleştirdi. Sivas’a böyle bir yıldızın yakışacağını düşünüyorduk. Sivaslılarda bunu bekliyordu ve istiyordu. Düşündüğümüz fiyatlarda imzayı attı ve kulübümüze onu kazandırmış olduk. Hem oyun kurucu, hem orta sahada oynuyor. Hareketli ve çabuk bir futbolcu. Oynadığı takımlarda da üst seviyede oynayan bir oyuncumuz.

SERVET HEYECANLANDIRDI
Servet Çetin bana göre şu anda Türkiye’nin en iyi stoperlerinden bir tanesi. Hatta bana göre de en iyisi. Servet Fenerbahçe’de belki çok şanssızlıklar yaşadı ama o oradaki birbirlerine olan uyum problemlerinden olmuş olabilir. Servet Çetin’in bugün kulübümüze transfer olmasındaki en büyük pay Aziz Yıldırım’ındır. Kendisine teşekkür ediyoruz. Birçok takım onu istiyordu, o da Sivaslılara ve Sivasspor camiasına yapılacak en güzel jestlerinden bir tanesini yaptı ve Servet gibi bir futbolcuyu Sivas’a kazandırdı. O yüzden başkanımıza teşekkür ediyorum. Esas bunu kazandırmasına sebeplerden bir tanesi de Servet kendi takımında oynayamayacağını düşündüğünden dolayı hem A Milli Takıma giremeyecekti, oynamayan bir futbolcuda A Milli Takıma gidemediği için Servet gibi bir yıldız kaybolacaktı. Aziz Yıldırım da onu düşündüğünden dolayı bu konuda yardımları oldu. Başkanımız Mecnun Otyakmaz ile görüştüler. Bonservisi çok yüksekti 3 milyon dolar civarındaydı. Belli bir konuşmalar sonucunda da bu transferi gerçekleştirdik. Servet ismi insanları heyecanlandırıyor, Sivaslıları da heyecanlandırıyor. Bizim için eksik olan bölgemizdeki bir ihtiyaçtı. Servet’le bu ihtiyacımızı gidereceğimize inanıyorum. Onun da tekrar A Milli Takıma seçilerek, Sivas’ta bir tek Hayrettin Yerlikaya A Milli Takım aday kadrosuna çağırılmıştı, bir de Servet’in sayesinde Sivas’tan da bir futbolcunun A Milli Takımda forma giyme şerefini onunla birlikte yaşayacağız diye düşünüyorum.
Ali Eren bizim için çok daha anlamlı ve önemli olan bir futbolcu. Kendisi 7-8 yıl Gençlerbirliği ve Beşiktaş gibi takımlarda çok üst seviyede performans sergiledi. Fakat son 6 ayda bir sağlık problemi yaşadı. Dolayısıyla bu sağlık problemlerini atlattıktan sonra bir takıma transfer olması gerekiyordu. O takımın Sivasspor olduğunu düşündük ve Ali Eren’i takıma kazandırdık. Herkesin biraz tereddüdü var ama ben Ali Eren’in neler yapabileceğini herkese göstereceğim. Çok iyi işler başarıp formayı da alacağını düşünüyorum.


Size göre Sivasspor'un hedefleri nelerdir? Neler başarıldı?
SİVASSPOR’UN HEDEFLERİ

Süper Lig’deki birinci sezonumuz sonrasında biz Werner Lorant hocamızla tekrar anlaşmak istiyorduk. Fakat onun kendisiyle ilgili bazı problemleri vardı. Maalesef anları aşamadık, aşamadığımızdan dolayı da transferimizde Karol Pecze hocamızla anlaştık. Karol Pecze hocamızda gerçekten iyi bir insan, iyi de bir çalıştırıcı. Tabiî ki sezon başındaki problemlerimize gelince, yeni gelen arkadaşlarımız biraz uyum problemleri yaşadı. Bunları atlatabilmek için Avusturya kampında en üst seviyelere getirmeye çalıştık fakat ilk oynadığımız Gençlerbirliği maçında 90’ncı dakikada kendi kişisel hatalarımızla yediğimiz iki tane gol var. Ondan sonraki haftada biz Rize de 89’ncu dakikada gol yememizden sonra berabere bitmesi ister istemez futbolcular arasında psikolojik sorun yaşattı. Sakarya maçını ben bir kaza olarak görüyorum çünkü o maçta hakikaten takımımı tanıyamadım. Sahada mücadele edemedi ama Antalya’da 40 derecelik bir sıcak altında bize yakışan bir şekilde mücadele ettik ve sonucunda 3 puanı kazandık. Takıma yeni gelen arkadaşlarımızın da bu milli maç arasında takıma daha çabuk uyum sağlamasını sağlayıp önümüzdeki haftalara daha güvenli ve daha heyecanla bakıyoruz. Sivasspor’da biz bir hayaller kurduk. Başkanımız Mecnun Otyakmaz ve yönetimi ile birlikte. Sivasspor çünkü yeni doğmuş bir bebek gibi. Yani ilk defa çıktığı Turkcell Süper Liginde bir başarı yakaladı ve o heyecan ve istekle insanların ona karşı sevgisi fazlaydı. Şimdi bu bebeğimizin yürüyüp yürüdükten sonra koşmasını sağlamalıyız. Tesisleşme alanında da Türkiye’de ki 5 takımda olmayan tesislere sahibiz. Onun dışında da hedeflerimizin arasında bir Avrupa takımını Sivas’a getirip Sivaslılara onu izletmek. Bu başkanımızın hayali. Bu yolda hareket ediyoruz. Önümüzdeki yıldan itibaren altyapımız tamamen bitmiş olacak. Eksik olan şeylerimizi zamanla yerine getirmeye çalışıyoruz ama bunlar hep maddi yönden oluyor. Maneviyatla bir şey olmuyor. Bazı taraftarlarımıza söylüyorum. Sadece eleştiri yapıyor, hiç kimsenin maddi yönden destek vererek fazla elini taşın altına soktuğu söylenemez. Bunlarla ilgili gerçek taraftarlar da kimin ne olduğunu biliyor. Yönetim kurulu gecesini gündüzüne katıp bu takımı daha iyi yerlere getirmenin mücadelesini veriyor. Ben inanıyorum ki Sivasspor’un bugün istediği maddi ve manevi destek sağlanırsa Türkiye’nin beşinci büyük takımı olma hakkını kazanacaktır. Bugün Türkiye nüfusuna baktığımızda 6 milyon 300 bin kayıtlı Sivaslı var. Bu büyük bir rakam. Yani 6 milyon 300 bin taraftarımız var demektir. Dolayısıyla bu gücü kullanmak istiyoruz ama maalesef yeni takım olduğumuz için, gerek forma satışı, gerek reklam anlamında tam anlamıyla destek sağlanmış değildir. Ama ileriki yıllarda sağlayıp inşallah Türkiye’nin beşinci büyüğü olmak için elimizden geleni yapacağız.

Yeniülke

1967_DERNEK_MUSTAFA
05.09.2006, 14:00
biz asansör takımıyız ama nasıl asansör hep ileriye yukarılara giden ve çıkan asansör bu asansörde kimseye nasip olmaz değerini bilmek lazım satılmıyor alınmıyor verilmiyor inşallah bu asansör devamlı yukarılara çıkarda biz rahat ederiz inşallah bu asansörün ustaları asansöre sahip çıkar iyi bakarsa bozulmaz 1967

Etem-Murat
05.09.2006, 14:00
TRANSFERDE BOMBA PATLATTIK

eğer bu yaı doğruysa ben hiç bu konuda anlamıyomdemektir
hayırlı olsun diyelim ne diyelim başka

1967 dernek serkan20
05.09.2006, 16:00
bülent hoca sürekli gecen yılki başarıyı anlatıp durma artık önümüze yani bu seneey bakmalaıyız geçmiş geçmişte kaldı.
yeni transferlerden ali eren tam bir yanlış transfer.
bülent hoca diyorsunki herşey maddiyatla olur peki maddiyati düzgün kullanmak lazım eğer sivas ali erene verecek parayı buluyorsa dememekki maddi yönden güçlü parayı sokağa attığı için.
diğer transferlere dediğimiz yok inşallah başarılı olurlar.
inşallah avrupa hayali gerçekleşir.
neden bizde kayserispor gibi olmyalım

SivasLady
05.09.2006, 20:31
her zaman ileri bakmak lazim
ne oldum dememeli ne olacagim demeli
insallah her zaman iyi yerlerde oluruz
bunun icinde herkes elinden geleni yapmali

FurkaN
05.09.2006, 20:40
Bize geçmişi anlatma geçmişi biz de biliyoruz hep beraber takip ettik çünkü.. Bizim için önemli olan bu sene ve bunuda yine hep beraber göreceğiz inşaallah dediğin gibi olur..

HALIL
05.09.2006, 21:17
sivaslady ye katiliyorum tam diyecem lafi soyledinn

yerliturkuaz
05.09.2006, 21:35
Yönetim ve bülent uygunun görüşlerine bakarsak takımı iyi yerklere getirmeye çalışıyolar ama kendi bilmez bi kaç kişi bunları acımasızca eleştiriyorlar ya adamların ellerinde sihirli değnek yokki şıp diye olsun birz sabredin sağlam adımlar atarak bu takım iyi yerlere gelecektir ama sağlam adımlar atmalıyız bunları unutmamalıyız sivas yeni bir takım oldugu için tecrübeli isimlerin taıkıma kazandırılması bence çok doğal karşılanmalı yanlarına genç isimler takviye edilerek süper lig tecrübesi kazandırılabilir. biz sivassporlu taraftarlar olarak takımımızı iyi günde nasıl destekliyorsak kötü günüdede yanında olmalıyız sakarya maçından sonra kendini bilmez bir kaç kişi takımızı ve hocamızı sert biçimde eleştirmişti ya bu takımın hocası daha yeni zamanla takımını tanıycak kimin ne yapacağını dahada iyi bilecek duruma gelecek arkadaşlar sabır derim!!

aldair
06.09.2006, 01:39
Yönetim ve bülent uygunun görüşlerine bakarsak takımı iyi yerklere getirmeye çalışıyolar ama kendi bilmez bi kaç kişi bunları acımasızca eleştiriyorlar ya adamların ellerinde sihirli değnek yokki şıp diye olsun birz sabredin sağlam adımlar atarak bu takım iyi yerlere gelecektir ama sağlam adımlar atmalıyız bunları unutmamalıyız sivas yeni bir takım oldugu için tecrübeli isimlerin taıkıma kazandırılması bence çok doğal karşılanmalı yanlarına genç isimler takviye edilerek süper lig tecrübesi kazandırılabilir. biz sivassporlu taraftarlar olarak takımımızı iyi günde nasıl destekliyorsak kötü günüdede yanında olmalıyız sakarya maçından sonra kendini bilmez bir kaç kişi takımızı ve hocamızı sert biçimde eleştirmişti ya bu takımın hocası daha yeni zamanla takımını tanıycak kimin ne yapacağını dahada iyi bilecek duruma gelecek arkadaşlar sabır derim!!

arkadaşım ne alakası var,hoca kamp dönemi geçirmiş,futbolda kazalar olur takım kaybederde ama rakip 9 kişi ve biz bir tane atak geliştirememişiz.sen istanbuldaki bir adamın olimpiyat stadına gitmek için çektiği sıkıntının ne demek olduğunu biliyormusun,kendini bilmez diyosun bu lafın yanlış,takım oynasın ama beş sıfır kaybetsin biz ilk içerdeki maçımız olan gençlerbirliği maçında dahi bir tane organize oyun kuramadık,şişirme toplarla oynadık,taraftar buna kızdı işte,zaten yönetimde farketti ve transferleri yaptı bundan sonra benim endişem kalmadı allaha şükür,artık ligde kalırız.ama ali ereni nasıl bir düşünce yapısına sığınıp aldılar anlamış diilim.

izmirliyigido
06.09.2006, 08:59
Arkadaşlar transferler isimsel olarak fena olmadı. İnşallah isimleri kadar büyük oynarlarda verilen paraya değer. Ben her zaman diyorum. Takımda 1 tane YILDIZ futbolcu var. O da BALİLİ.... İstediği anda oyunun kaderini değiştirebilecek bir futbolcu. Ondan başkada yoktu. Ama şimdi gelen futbolcular isim olarak belli bir kariyere gelmiş futbolcular. İnşallah takıma faydaları olur. Bülent Hoca aslında fena şeyler söylemiyor. O kadarda zalimce eleştirmeyin, taraftar olarak biz üzerimize düşeni yapalım, yeter.

ş.usta
06.09.2006, 11:34
bazı arkadaşlarımız,yönetim hakında,acımasızca,zalimce,ele ştiriler yapıldığından bahsediyor,ben formlarda yazılanların çoğunu okuyorum ama hiç açımasızca,zalimce eleştiri yapıldığını görmedim,ayrıca mutlaka olumlu,düzeyli,eleştiriler olmalı eleştirmek,ve eleştirilmek,doğruyu bulmakta yardımcıolur.
bülent uygurun'da, bunun böyle olduğunu bildiğine eminim.
kendisini yanlışlarından,dolayı aklamıya calışıyor,ama sivasspor için yaptığı olumlu işleride unutmamak lazım.
yiğidoyu öldürüp hakınıda yemiyelim arkadaşlar.

PRoFeSSioNaL
06.09.2006, 11:44
NE DİYELİM HAYIRLI UĞURLU OLSUN HEP YUKARI GİDELİM AŞAĞI DEĞİL

yigido Atilla
06.09.2006, 12:40
Elestiri yapilmazsa dogruyu bulmak imkansiz olur hic bir sahis dört dörtlük degildir herkes hata yapar Hatasiz kul olmaz yaptigi veya yapacagi isin dogru olmadigini o sahisi rencide edilmeden iletilirse o sahista hatasindan dönecektir ben bunu genel olarak yaziyorum hepimiz icin gecerli Bülent uygun takimin kisitli imkanlari ile cok iyi futbolcu almak zorunda ,onun icin cok arastirmasi gerekir böyle imkanlarla ucuz ve en iyisini almak da kolay degil dünyada tek takim da sivasspor degil, kolay bir meslek degil biraz da sans lazim futbolculardan cok en iyi hoca iyi secilmeli hoca cok ömemli sivassporun imkani olsa ve 2 süper transfer yapma sansi olsa bunlardan biri Ronaldinyo mu yoksa Daumu olsun deseler benim tercihim hic tereddüt etmeden Daum derim ilk önce takim olmamiz sart .Daumun 3 senede kurdugu takim 2 ayda nasil yok oldu ,Realmadride senelerce ayni hatayi yapti ama bu sene capello ile iyi bir takim olacaklar

aykut-akay
06.09.2006, 14:36
TRANSFERLER IYI HAYDI HAYIRLISI

changa
10.09.2006, 17:05
nordin wooter gercekten iyi bir futbolcu.oyun kurucu olarak takımımıza cok sey katacagı kesin.moral olarak kötü durumda olan servet'i de kazandıgımız zaman defansif olarak sorunumuz kalmaz bence...

nazimgulturk
10.09.2006, 18:28
katılıyorum bülent uygunun görüşlerine ve her zaman arkasındayız
***reis 58***