Orijinalini görmek için tıklayınız : ÇULCU`DAN FUTBOLCULARA UYARI


ErdalGüler
08.09.2006, 21:49
http://www.ajansspor.com/resim/mustafa_culcu_001.jpg
ÇULCU'DAN FUTBOLCULARA UYARI!

UEFA'nın yeni uygulamalarının bu hafta liglerde geçerli olacağını söyleyen Merkez Hakem Kurulu Başkanı Mustafa Çulcu, "Yeni uygulamalarından asla taviz verilmeyecek" dedi ve futbolculara uyarılarda bulundu..


Mustafa Çulcu, UEFA'nın, hakem geliştirme programı altındaki yeni uygulamalarının bu haftadan itibaren geçerli olacağını söyledi.

Yeni uygulamalar konusunda futbolcuları uyaran Çulçu, şöyle konuştu: ''Pozisyon gereği hakem faul verdi. Bu pozisyonda sarı kart beklentisi içinde olan futbolcu hakeme 'sarı kart' diye el işareti yaptığında hakem, el işareti yapan oyuncuya sarı kart gösterecek. Bu konuda futbolcuların çok dikkatli olmasını arzu ediyoruz. Gereksiz jestin, mimiğin ve hareketin karşılığı mutlaka ihtar olacak. Bunları hakem arkadaşlarımıza anlattık. Asla ve asla bu konuda taviz verilmeyecek. Futbolcular çok dikkatli olurlarsa, gereksiz sarı kartlardan uzaklaşmış olurlar.

İkinci konu, hakeme toplu itiraz yapıldığında, bu itiraz içindeki en az 1 oyuncu sarı kart görecek, hatta 1'den fazla oyuncu da sarı kart görebilecektir. Kalabalık içinde bu hadiseyi başlatan oyuncu mutlaka sarı kart görecek. Hadisenin içinde, hadiseyi körükleyen 1 veya 1'den fazla oyuncu da sarı kart görecek. Üçüncü konu da hakemin kararlarına söz ya da beden diliyle veya hakeme doğru koşarak yapılan itirazlarda, sarı kart gösterilecek. Doğal olarak saldırgan, taciz edici bir davranış ve hakaret edici bir dil söz konusuysa (zaten yaptırımlar arasında vardı) mutlak ve mutlak kırmızı kartla değerledirilmesi gerekiyor.

Bu yüzden, futbolcu kardeşlerimizin bu tacizlerine, sözlerine ve kullandıkları lisana dikkat etmeleri lazım. Önümüzdeki maçların daha fair-play içinde devam etmesini istiyoruz. Bu konular çok hassas. Biz, hakemlere gerekli talimatları verdik. Bu konularda hiç kimsenin taviz vermeden müsabakaları yöneteceğine inanıyoruz.''

Çulcu, yeni uygulamalarla ilgili, bu hafta yapılacak maçlardan önce 4. hakemlerin, takımların odalarını ziyaret ederek, kuralları kısa ve öz bir biçimde yöneticilere ve futbolculara tekrarlayacaklarını söyledi.

-''ATADIĞIMIZ HAKEMLER, SÜPER LİG KADROSUNUN HAKEMLERİ''- Çulcu, bu hafta Turkcell Süper Ligi maçlarına atadıkları genç hakemlerin de Süper Lig kadrosu içindeki hakemler olduğunu belirterek, ''Tabii ki bu maçları yönetecekler'' dedi.

''Buradan kimse yanlış bir olgu çıkarmasın'' diyen Çulcu, ''Tecrübeli arkadaşlarımızın, geçmiş dönemde yönettikleri ve bizim arzu ettiğimiz form grafiğinin altında olduğunu gözlemlediğimiz müsabakaları oldu. Biz de onları, tekrar toparlanıp toparlanmadıklarını görmek için bir alt kategoriye verdik. Onlar arzu edilen performansı gösterdiğinde, tekrar bir üst kategoride maç yönetecekler. Bu bir toparlanma sürecidir. Bundan sonra da böyle devam edecektir'' diye konuştu.

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'un, daha iyi olabilmeleri için federasyonun tüm olanaklarını hakemlere sunduğunu vurgulayan Çulcu, ''Toplantı istedik, 'hemen' dedi. Türk hakemliğinin daha iyi performans sergilemesi için bunları yapıyor. İnşallah bundan sonra çok daha güzel müsabakalara imza atarız'' dedi.

kaynak:ajansspor

çılgın-sedat
08.09.2006, 22:09
bu kurallar çok olurya inşallah dedik leri gibi olur

çılgın-sedat
08.09.2006, 22:28
kurallar çok güzel
inşallah uygulanır

1967_DERNEK_MUSTAFA
08.09.2006, 22:45
karşılaşmalara verilen hakemler adaletli bir şekilde karşılaşma sunarlarsa herşey ortadan kalkar

serdal58
08.09.2006, 23:02
hakemlere dikkat etmeyiz,kural değişiklerinden haberimiz olmaz ondan sonra bas bas bağırırız..çuvaldızı birazda kendimize batıralım?ne dersiniz?

aykut-akay
09.09.2006, 00:42
isallah anadolu takimlarinin cani daha coi yanmaz bu kurallarla:rolleyes: