Orijinalini görmek için tıklayınız : GECEYE DAMGASINI VURAN İKİ KURULUŞ


SivasSpor.Com
19.09.2006, 06:26
http://www.sivasspor.com/images/stories/abdullah_yigit.jpg

Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi


Bugün aslında pazar günü oynanan Fenerbahçe maçının geniş analizini yapacaktım ama bir konu içimi adeta kemirdi ve “Bir an önce yazmazsam uyuyamam” diyerek bugün yazmaya karar verdim.
Bilindiği gibi TSO, Sivasspor’a maddi katkı sağlamak amacıyla bir gece düzenledi. Gecenin sonunda Sivasspor kulübünün kasasına tam 150 milyar lira girdi. Sivasspor Başkanı Sayın Mecnun Otyakmaz hafta içinde yaptığı açıklamada “25 Eylül’de yaklaşık 2 triyon lira ödeme var” demişti. İşte böylesine kritik ve zor bir dönemde yapılan bu 150 milyarlık yardım ilaç gibi geldi. TSO Başkanı Sayın Osman Yıldırım ve TSO üyelerinin bu alkışlanacak çalışması bir kenara, geceye asıl damgasını vuran iki kuruluş oldu.

Birisi 2. noter, diğeri Oyakbank. TSO Başkanı Yıldırım, Sivas’ta kime gittilerse bin YTL’lik davetiyeyi severek aldığını, ancak sadece bu iki kurum almadığını açık açık söyledi.

Sayın Vali Hasan Canpolat’ında olduğu bir ortamda bu acı gerçeğin açıklanması salonda buz gibi bir hava esmesine neden oldu.

Başta basın mensupları olmak üzere herkesi hayrete düşüren bu olayın asıl acı tarafı her iki yerinde Sivasspor’dan para kazanması. Sivasspor’dan para kazanmamış olsalar bile Sivaslı’dan kazandıkları için yine o bin YTL’lik davetiyeyi almaları gerekirdi. Kaldıki, 2. Noter sadece bu sezon Sivasspor’dan futbolcu sözleşmesi için 70 milyara yakın para almış.

TSO Başkanında dediği gibi bundan sonrada Sivaslı’lar noter ve banka işi olduğu zaman bu yapılanı hatırlayıp ona göre karar verecek.

Ey Oyakbank yetkilileri, ey 2. noter! Siz Sivaslı’nın parasıyla milyarlar,hatta trilyonlar kazanıyorsunuz. Allah daha çok versin, kimsenin kazancında gözümüz yok. Asgari ücret alan birisi biletini alıp maça geliyorsa, seninde bu geceye herkesten önce gelmen gerekmezmiydi? İnanılar gibi değil! Sen her sezon Sivassporlu futbolcuların mukavelelerini yap ve bu sayede milyarlar kazan, sonra da bin YTL’lik davetiyeyi geri çevir!

Sivasspor’a bu zor dönemde yardım elini uzatan TSO başkanına, üyelerine ve geceye gelen bütün bankalara her şeyden önce bir Sivasspor taraftarı olarak teşekkür ediyorum.

TSO Başkanı Osman Yıldırım öncülüğünde yapılan ve 150 milyar lira gelir sağlanan bu geceden sonra, Başkan Yıldırım’ı Sivasspor düşmanı ilan edenler ne düşündü acaba? Sivaslılık lafla sözle değil, icraatla olur!

NUMAN
19.09.2006, 07:21
SÖYLEDİKLERİNİZ KATILIYORUM. AK KOYUN KARA KOYUN BELLİ OLMUŞTUR, BİZDE SİVASLI OLARAK BU OLAYI DAHA İYİ DÜŞÜNEÇEĞİMİZDEN EMİN OLABİLİRSİNİZ.

Dağcı
19.09.2006, 08:50
TSO Başkanımız Osman Yıldırım'a çok teşekkür ediyorum. Sıkıntılı bir dönemde yaptığı bu anlamlı yardım çok önemli.

Sivasspor'un ve Sivas'ın dost'u düşmanı yavaş yavaş belli oluyor. Sen Sivas'ta yatırım yapacaksın, Sivaslının parası ile iş yapacaksın, sonra da kırkyılda bir sana işimiz düşecek, sen de bize sırt çevireceksin. Yok öyle. Bundan sonra bizler'de sizlerle olan ilişkilerimizi gözden geçireceğiz.

Bir ticarethaneye yapılacak en büyük darbe; oradan alışverişi kesmektir. Tüm Sivas'ın bu konuda daha hassas olacağını umuyorum.

abircan
19.09.2006, 16:26
allah allah ilk defa böyle bir yazı okuyorum abdullah beyden, siz noterin her aldığı paranın kasasınamı gittiğini sanıyorsunuz, bu memlekette tek vergisini düzenli veren işletme noterdir, çünkü aldığı paranın %90 nı devlet adına harç olarak alır , siz ne zannediyorsunuz alınan para noter ahmet beyin cebinemi gidiyor, aldığı paranın kaçağı yok naylonu yok direkt vergisini verir, o çok büyük namlı şanlı marketler mağazalar kuyumcular vergi vermezken , müteahhitler , doktorlar, taksiciler vs vs, tek dürüst vergi veren sadece noterdir, ayrıca oyakbank dediğiniz babmalı dükkan değil orada çalışanlar da memur ama beyaz yakalı olsa olsa 2 milyar maaş alır müdürü, banka kasası babasının kesesi değil, ama yok kardeşim banka müdüründen yakınıyorum ayıp değilmi niye yardım etmedi diyebilirsin ama hedef gösterir gibi yazmak olmaz, oyak dediğin banka ordu yardımlaşma kurumunun bankası, lütfen biraz daha özenli olalım,