Orijinalini görmek için tıklayınız : BALİLİ HAFTAYA YOK!
SivasSpor.Com 25.09.2006, 11:59 http://www.sivasspor.com/images/stories/balili_1.jpg
Sivasspor’un başarılı futbolcusu Balili, Bursaspor maçında gördüğü sarı kartla Ankaraspor maçı öncesi cezalı duruma düştü.
Kırmızı-beyazlıların en formda futbolcusu olan Balili, Bursaspor karşılaşmasının 57. dakikasında gördüğü sarı kartla Ankaraspo r maçı öncesi cezalı duruma düştü. Karşılaşmanın 59. dakikasında attığı golle galibiyette en büyük pay sahibi olan İsrailli futbolcu, daha önce Gençlerbirliği, Sakarya ve Fenerbahçe karşılaşmalarında da sarı kart görmüştü. Balili, 30 Eylül Cumartesi günü 4 Eylül Stadı’nda oynanacak olan Sivasspor-Ankaraspor karşılaşmasında forma giyemeyecek.
Henüz 7. haftada bir forvet oyuncusununda 4 sarı karttan ceza almasıda ilginç bir durum :confused: :confused:
Dahada önemlisi Kayseri maçından önce cezasını almış ve oynamayacak olması, Ankara maçı her halükarda bizim zaten ;)
Sweetgirl 25.09.2006, 12:06 neyseki andersson'un cezasi bitiyor vede ic saha maci oldugu icin balili'yi o kadar cok aramayabiliriz... :)
Andersson üzerine düsen görevini fazlasiyla yapacagindan eminim, nede olsa yedi haftadir bir "90-dakika" oynamadi.
Arif Coşkun 25.09.2006, 12:11 Tam formunu yakalamışken bu cezayı alması iyi olamdı,diğer forvetlerimiz inşaallah Balili'yi aratmayacak bir oyun sergiler kazanmamızda büyük rol oynarlar.
serhankaburcuk 25.09.2006, 12:11 Balilinin Ankara maçında oynamaması üzüntü verici...Çünkü kendisi takımımızın en büyük silahlarının başında geliyor...Ama Kayseri maçından önce cezasının bitecek olması sevindirici...Bu maçta büyük bir ihtimalle Anderson sahada olacak ve Ankaraspora golünü atacaktır....
Balili tamda iyi bi grafik yakalamışken kesilcek olması kötü oldu.Allah tan Anderson geri dönüyor o haber biraz sevindirdi.Balili zaten az daha kırmızı kart görüyordu Bursa maçında iyi yırttık.Kayseri maçına tam hazır olsun bari
kötü ama vardır bir hayır diyelim kayseriye patlasın yeter, ankaranın defterini istersek, şımarmazsak bu hafta kolay düreriz,
bu hafta dinlenip kayseri maçında tekrar patlama yapıcaktır balilinin yerine oynayacak kişi elinden geleni yapıcaktır bunu fener maçında görmüştük ankara maçında başarılar sizinleyiz
ofgurleyuk78 25.09.2006, 12:50 Araba tam hizini almisken frene basmak gibi.
anderson da yok zaten. Maraş'tan aldığımız adamı da sattık. Mehmet sakat. Herhalde Nordin'i forvete çeker hoca. Ya da Musa Kuş ilerde didinir durur. Balili Bursa maçında kırmızı da görebilirdi. Belki ikinci hareketi çok sert değildi ama hakem kırmızı kart gösterebilirdi.
PRoFeSSioNaL 25.09.2006, 14:05 balili kartlarının cezası bittikten sonra inşallah girdiği zaman gol atacak endişe etmeyelim
yigido Atilla 25.09.2006, 14:51 Balilinin Ankara maçında oynamaması üzüntü verici...Çünkü kendisi takımımızın en büyük silahlarının başında geliyor...Ama Kayseri maçından önce cezasının bitecek olması sevindirici...Bu maçta büyük bir ihtimalle Anderson sahada olacak ve Ankaraspora golünü atacaktır....
Andersona 3 hafta ceza verildi Fenerbahce, Bursa , Ankara BB Bu hafta oaynayamaz ancak haftaya cezasi bitiyor Kayserispora karsi Balili ve Anderson oynayabilir cezalari bitiyor
Henüz 7. haftada bir forvet oyuncusununda 4 sarı karttan ceza almasıda ilginç bir durum :confused: :confused:
Dahada önemlisi Kayseri maçından önce cezasını almış ve oynamayacak olması, Ankara maçı her halükarda bizim zaten ;)
Kardeşim haklısın, Ankara maçını büyük bir aksilik olmazsa alırız; önemli olan Balili'nin Kayseri maçında ve daha sonraki hafta yanlış hatırlamıyorsam Vestel maçında oynayabilmesidir.
Andersona 3 hafta ceza verildi Fenerbahce, Bursa , Ankara BB Bu hafta oaynayamaz ancak haftaya cezasi bitiyor Kayserispora karsi Balili ve Anderson oynayabilir cezalari bitiyor
Abi arada Alanya maçını unutmuşsun. Anderson Ankara maçında oynayabilir, yani cezası bitti.
Balilinin Ankara maçında oynamaması üzüntü verici...Çünkü kendisi takımımızın en büyük silahlarının başında geliyor...Ama Kayseri maçından önce cezasının bitecek olması sevindirici...Bu maçta büyük bir ihtimalle Anderson sahada olacak ve Ankaraspora golünü atacaktır....
kayseri maçında sahada olacakya o yeter andersonda kurtarır bizi kayseri bekle balili sahaya gömecek sizi 5-0 ın acısı çıkacak alayınız susacaksınız balili konuşacak
yigido Atilla 25.09.2006, 15:01 Abi arada Alanya maçını unutmuşsun. Anderson Ankara maçında oynayabilir, yani cezası bitti.
Kupa maci hic aklima gelmedi cok dogru söylüyorsun kardes bu iste sevindirici bir haber simdi cok sevindim bu hafta Anderson,la gülecegiz
PRoFeSSioNaL 25.09.2006, 15:03 BALİLİNİN OLMAMASI BENİ ÇOOK ÜZDÜ KEŞKE KART CEZALISI OLMASAYDIDA Bİ GOL DE ANKARAYA ATSAYDI
ademgoze 25.09.2006, 16:22 anderson aratmaz umarım balilinin yoklugunu golle dönecek andi
sivasli_tufan 25.09.2006, 16:52 Türkiye Süper Ligi takımlarından Sivasspor'la Ankaraspor'un daha önce 1 Ekim Pazar günü oynayacağı açıklanan karşılaşma, o günün Sivasspor'un İsrailli futbolcusu Balili'nin dini bayramına denk gelmesi nedeniyle, kulübün yaptığı başvuru üzerine bir gün öncesine alındı. Türkiye Futbol Federasyonu karşılaşmayı 30 Eylül Cumartesi günü programına aldı. Ancak dün oynanan Bursa maçında sarı kart gören Balili cezalı duruma düştü. Balili, “Böyle bir dönemde bana anlayış gösteren Türkiye Futbol Federasyonu'na teşekkür ederim. Kart gördüğüm için üzüldüm'' dedi.
Sivasspor'un bu hafta Ankaraspor ile oynayacağı Süper Lig maçı Musevilerin en önemli bayramı olan ‘Kefaret Günü’ne (Yom Kippur) denk gelecekti. Sivasspor'un İsrailli oyuncusu Balili, Yönetim Kurulu'na başvurarak, dini bayramda futbol oynamasının mümkün olmadığını ve bu nedenle maçın bir gün öne alınmasını istedi. Oyuncunun isteğini uygun bulan kulüp yönetimi, konuyu geçen hafta içinde bir yazı ile Futbol Federasyonu'na iletti. Sivasspor'un başvurusunu olumlu bulan Federasyon, Sivasspor- Ankaraspor maçını 30 Eylül Cumartesi gününe alarak Balili'nin oynamasına imkan tanıdı.
Sarı Kart Görünce Cezalı Duruma Düştü
Ancak geride kalan 6 haftada 3 sarı kart gören Balili, Bursaspor ile dün oynanan karşılaşmada bu sezonki 4'üncü sarı kartını görünce cezalı duruma düştü. Böylece, bu futbolcusunu dini bayramından bir gün önce oynatmak isteyen Sivasspor, amacına ulaşamamış oldu. Sarı kartı gördüğü için çok üzgün olduğunu söyleyen Balili, “Kulübüm ve ardından da Federasyon benim bu isteğimi anlayışla karşıladı. Bu nedenle çok mutlu oldum. Türkiye Futbol Federasyonu'na çok teşekkür ederim. Böylesine kritik ve tartışmalı bir dönemde benim dini inancıma saygı gösterdiler. Bursaspor maçında pozisyon gereği istemeden kart gördüm. Bu nedenle ayrıca üzüldüm. Ankaraspor maçında oynadıktan sonra bayramımı yapmak istiyordum. Yöneticilerime anlayışları için teşekkür ediyorum'' dedi.
Balili dini bayramı cezası nedeniyle İsrail'de geçireceğini söyledi. Sivasspor Genel Menajeri Bülent Uygun, Balili'nin sarı kart görmesi nedeniyle üzgün olduğunu belirterek, “Kendisi Ankaraspor maçında oynamak istiyordu. Biz de bu nedenle dini bayramına saygı gösterip maç gününü değiştirttik. Ancak kart görünce sevinci üzüntüye dönüştü. Biz kasıtlı olarak kart görmediğini biliyoruz'' dedi.
Oruç Tutup Dua Ediyorlar
Musevilerin en kutsal bayramı olan ‘Kefaret Günü’nde bu dine mensup insanların hiçbir aktivitede bulunmayıp sadece dua ettikleri ve güneşin batımından itibaren başlayıp ertesi gün güneşin batımına kadar bayramın sürdüğü öğrenildi. Benzer bir durumun İspanya Ligi, La Liga'da da yapıldığı ortaya çıktı. La Liga'nın 5'nci haftasında 1 Ekim'de Real Sociedad ile Deportivo arasında oynanacak ve normalde saat 20.00'da başlaması gereken maç, İsrailli kaleci Aouate'nin isteği üzerine 18.00'e alındı.
Sinan Yıldırım 25.09.2006, 17:01 İsrailli futbolcu Balili için maç günü değiştirildi...
Eraydın AYTEKİN/ SİVAS, (DHA)
TÜRKİYE Süper Ligi takımlarından Sivasspor'la Ankaraspor'un daha önce 1 Ekim Pazar günü oynayacağı açıklanan karşılaşma, o günün Sivasspor'un İsrailli futbolcusu Balili'nin dini bayramına denk gelmesi nedeniyle, kulübün yaptığı başvuru üzerine bir gün öncesine alındı. Türkiye Futbol Federasyonu karşılaşmayı 30 Eylül Cumartesi günü programına aldı. Ancak dün oynanan Bursa maçında sarı kart gören Balili cezalı duruma düştü. Balili, “Böyle bir dönemde bana anlayış gösteren Türkiye Futbol Federasyonu'na teşekkür ederim. Kart gördüğüm için üzüldüm'' dedi.
Sivasspor'un bu hafta Ankaraspor ile oynayacağı Süper Lig maçı Musevilerin en önemli bayramı olan ‘Kefaret Günü’ne (Yom Kippur) denk gelecekti. Sivasspor'un İsrailli oyuncusu Balili, Yönetim Kurulu'na başvurarak, dini bayramda futbol oynamasının mümkün olmadığını ve bu nedenle maçın bir gün öne alınmasını istedi. Oyuncunun isteğini uygun bulan kulüp yönetimi, konuyu geçen hafta içinde bir yazı ile Futbol Federasyonu'na iletti. Sivasspor'un başvurusunu olumlu bulan Federasyon, Sivasspor- Ankaraspor maçını 30 Eylül Cumartesi gününe alarak Balili'nin oynamasına imkan tanıdı.
SARI KART GÖRÜNCE CEZALI DURUMA DÜŞTÜ
Ancak geride kalan 6 haftada 3 sarı kart gören Balili, Bursaspor ile dün oynanan karşılaşmada bu sezonki 4'üncü sarı kartını görünce cezalı duruma düştü. Böylece, bu futbolcusunu dini bayramından bir gün önce oynatmak isteyen Sivasspor, amacına ulaşamamış oldu. Sarı kartı gördüğü için çok üzgün olduğunu söyleyen Balili, “Kulübüm ve ardından da Federasyon benim bu isteğimi anlayışla karşıladı. Bu nedenle çok mutlu oldum. Türkiye Futbol Federasyonu'na çok teşekkür ederim. Böylesine kritik ve tartışmalı bir dönemde benim dini inancıma saygı gösterdiler. Bursaspor maçında pozisyon gereği istemeden kart gördüm. Bu nedenle ayrıca üzüldüm. Ankaraspor maçında oynadıktan sonra bayramımı yapmak istiyordum. Yöneticilerime anlayışları için teşekkür ediyorum'' dedi.
Balili dini bayramı cezası nedeniyle İsrail'de geçireceğini söyledi. Sivasspor Genel Menajeri Bülent Uygun, Balili'nin sarı kart görmesi nedeniyle üzgün olduğunu belirterek, “Kendisi Ankaraspor maçında oynamak istiyordu. Biz de bu nedenle dini bayramına saygı gösterip maç gününü değiştirtdik. Ancak kart görünce sevinci üzüntüye dönüştü. Biz kasıtlı olarak kart görmediğini biliyoruz'' dedi.
ORUÇ TUTUP DUA EDİYORLAR
Musevilerin en kutsal bayramı olan ‘Kefaret Günü’nde bu dine mensup insanların hiçbir aktivitede bulunmayıp sadece dua ettikleri ve güneşin batımından itibaren başlayıp ertesi gün güneşin batımına kadar bayramın sürdüğü öğrenildi. Benzer bir durumun İspanya Ligi, La Liga'da da yapıldığı ortaya çıktı. La Liga'nın 5'nci haftasında 1 Ekim'de Real Sociedad ile Deportivo arasında oynanacak ve normalde saat 20.00'da başlaması gereken maç, İsrailli kaleci Aouate'nin isteği üzerine 18.00'e alındı.
Türk futbolcu oruç tutsa hemen hedef oluyor. Hakan Şükür oruç tutuyor diye yazılmayan kalmamıştı. Yahudi bir futbolcu için maç günü değiştiriliyor bunu hoşgörü çerçevesinde alkışlarım evet güzel davranış ama gelin görün ki kendi futbolcumuza bunu yapmıyoruz. Yanlış anlaşılmasın Balili bana da sempatik geliyor ve çok da yararlı oldu Sivasspor'a ancak bunları da düşünmek gerekir ve ifade etmek gerekir.
Yahudiler bu kadar dinine bağlı insanlar helal olsun adamlara ve tabiki pazar günkü maçı cumartesi'ye aldıran yönetime de helal olsun. Bu bir sitem deil gerçekten de inanca duyulan bu saygıyı alkışlarım. Bu saygı kendi halkımıza da gösterilse idi iyi olmaz mıydı ? Neyse şimdi spor forumunda siyaset yapmayalım. Sivasspor kulup yönetimini tebrik ederim.
Sinan Yıldırım 25.09.2006, 17:09 Bu arada Yahudilerin ve Balili'nin de Kefaret Günü’nü şimdiden kutlarım.
Aklıma Filistin geliyor, Terör devleti İsrail geliyor ama bunlara sebep Balili'yi gösteremeyiz.
TracyMcGrady58 25.09.2006, 17:35 Balilinin Ankara maçında oynamaması üzüntü verici...Çünkü kendisi takımımızın en büyük silahlarının başında geliyor...Ama Kayseri maçından önce cezasının bitecek olması sevindirici...Bu maçta büyük bir ihtimalle Anderson sahada olacak ve Ankaraspora golünü atacaktır....
Andersonun cezasi ne zaman bitiyor Serhan abi?? Mehmet Yildiz nerelerde yaa?
balili gibi oyuncunun olmaması bizi çok kötü yönde etkiliyebilir.malum son maçlarda süper oynuyor.
argani_58 25.09.2006, 21:56 allahtan forvet sıkıntımız yok balılı gecen maclarda ustune dusenı yaptı bır hafta dınlenmesı normaldır ınsallah aramayız mac esnasında
Dark Force 25.09.2006, 22:05 herkes fener maçındada böyle diyordu fark yenecek diye ama 3 kalecimiz dahi neler yapacağını gösterdi bu takımdaki bütün futbolculara güvenin ellerinden gelenin en iyisini yaparlar as yedek fark etmez
yedek futbolcular böyle durumlar için var siz kafanızı yormayın böyle şeylere
CAGLAYAN 25.09.2006, 22:07 KART RAPORU
Sarı Kartlar
Ankaragücü - Abdurrahman(2) , Ali(2) , Emre(3) , Mustafa Özkan(1)
Antalyaspor - Şenol(1) , Taner(1)
B.B.Ankaraspor - Muhammed Hanifi(2) , Özer(3) , Wederson(1)
Beşiktaş - Nobre(2)
Bursaspor - Burak(1) , Cumhur(4-Cezalı) , Sumulikoski(3)
Ç.Rizespor - Serhat(2) , Yasin(2)
Denizlispor - Ahmet(2) , Cesar(1) , İbrahim Çelik(2) , Sedat(1) , Selahattin(1)
Fenerbahçe - Alex(1)
Galatasaray - Hakan Şükür(2) , Mondragon(1) , Orhan Ak(1)
Gaziantepspor - Kirita(1)
Gençlerbirliği - Ayman(3)
K.Erciyesspor - Djalkoviç(1) , İlkem(1) , Mustafa Sarp(2) , Timüçin(2)
Kayserispor - Fatih Ceylan(2) , Mehmet Topuz(1)
Konyaspor - Elsaka(2) , Ömer(2) , Özden(1)
Sakaryaspor - Ergün Teber(2) , Mbayo(3)
Sivasspor - Balili(4-Cezalı)
Trabzonspor - Gökdeniz(2) , Hasan Üçüncü(3)
V.Manisaspor - Caner(1)
Kırmızı Kartlar
Denizlispor - Bülent
Sakaryaspor - Erdinç Yavuz
Gençlerbirliği - Erkan
K.Erciyesspor - Cenk, Zafer
Bursaspor - Ömer Erdoğan
Dark Force 25.09.2006, 22:09 ayrıca balili bundan sonraki maçlarında çok rahat oynayamayacak bana göre rakip takımlar ona göre tedbirlerini alacaktır
1967_DERNEK_MUSTAFA 26.09.2006, 00:51 BALİLİNİN oynamaması üzücü yerini inşallah dolduracak bir futbolcu oynar ve baliliyi aratmaz kaleci harunun petkovici aratmadığı gibi
aykut-akay 26.09.2006, 00:52 HIC MÜHIM DEGIL DIGER TAKIM ARKADASLARI ONUN EKSIKLIGINI HISSETTIRMEZ EMININ
Yigido58_NL 26.09.2006, 17:56 Balili olayının perde arkası
Sivasspor, Balili'nin dini inancından ötürü Futbol Federasyonu'na başvuru yaptı mı ?.. "Başvuru yapmadık" diyen Sivasspor Başkanı Otyakmaz'ın açıklması nasıl çürüdü ?.. Futbol Federasyonu iddiaları nasıl karşıladı ?.. İşte Balili olayının perde arkası..
Sivasspor'un İsrailli oyuncusu Balili'nin kutsal bayramı olan Kefaret Günü 'Yom Kippur' nedeniyle, Sivasspor-Ankaraspor maçının pazar gününden cumartesi gününe alındığı haberleri üzerine açıklamalar birbirini kovaladı. İlk olarak Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz "Bizim bu konuda bir talebimiz olmadı" açıklaması geldi. Ardından Sivasspor Basın Sözcüsü Fikret Ünsal "Evet bir başvurumuz olmuş ancak bu başvuru yönetimin bilgisi dışında yapılmış" dedi. Ve son olarak da Futbol Federasyonu bir açıklama yayınlayarak, Sivasspor-Ankaraspor maçı tarihinin Balili'nin talebinden çok daha önce belirlendiği ve yapılan başvurunun hiç bir şekilde dikkate alınmadığı duyurdu. Federasyon'un açıklamasında, medya mensupları da eleştirilerek Kefaret Günü 'Yom Kippur'un 1 Eylül Pazar günü güneşin batımıyla birlikte başladığı ve bundan dolayı saat 16:00'daki maçta Balili'nin zaten oynayabileceği vurgulandı.
İşte bugün medyada yer alan "Balili'nin dini inancı nedeniyle maç günü değişti" haberlerinin ardından bugün yaşananlar:
Başkan Otyakmaz yalanladıSivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, Futbol Federasyonu'na Balili ile ilgili Ankaraspor maçı tarihinin değiştirilmesi için resmi veya yazılı bir başvurularının olmadığını söyledi.
Basın Sözcüsü Ünsal doğruladıBaşkan Otyakmaz'ın bu açıklamasının ardından, konu hakkında bir basın toplantısı düzenleyen Ünsal, toplantının ardından basin mensuplarinin sorularını yanıtladı.
Ünsal, Başkan Mecnun Otyakmaz'ın "Balili için Federasyon'a talebimiz olmadı" şeklindeki açıklaması üzerine şunları söyledi:
"Balili, teknik direktörümüz Karol Pecze ile konuşmuş ve pazar günü Yahudiler'in dini bayramı olduğunu ve maçımızın Cumartesi günü oynanması halinde forma giyebileceğini belirmiş. Pecze de kulüp müdürümüzü arayarak, Federasyon'a başvuru yapılmasını istemiş. Kulüp Müdürümüz, ne Başkanımıza, ne bana ne de başka bir yöneticize bilgi vermeden Federasyon'a başvuru yapmış. Federasyon da bu talebimizi kabul etmiş. Ancak Başkanımız Mecnun Otyakmaz'ın bu olanlardan haberi olmadığı için doğal olarak başvuru yapmadığımızı söylemiş. Ancak olayın aslı yeni ortaya çıktı"
"Eğer Kulüp Müdürümüz bize haber verseydi başvuru yapılmasını biz de isterdik. Burada bir sorun yok. Zaten bana göre tüm Milli ve Dini başramlarda maç oynanmamalı. Vatandaşın bayram yapmaya hakkı olduğu kadar futbolcunun da, hakemin de, seyircinin de var. keşke tüm bayramlarda maçlar oynanmasa."
"Ramazan ayı, tüm İslam Alemi'ne ve ülkemize hayırlı olsun. Teknik Direktörümüz Karol pecze'nin tabeli doğrultusunda, futbolcularımızın oruç tutması izne bağlandı. Oyuncularımız maç günlerinde ve antrenman programının yoğun olduğu günlerde oruç tutamayacak. Hafif idman temposunun olduğu günlerde ve izin günlerinde ise tutabilecekler. Zaten bu konuda Diynet'ten de açıklama yapıldı. 1.5 saat yoğun tempoda çalışan futbolcularımızın oruç tatmaları farz değil."
Federasyon son noktayı koydu
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Sivasspor ile Ankaraspor arasında 30 Eylül Cumartesi günü oynanacak Turkcell Süper Lig maçının tarihinin, Sivasspor futbolcusu Pini Balili'nin dini bayramı olması nedeniyle değiştirildiği şeklinde medyada yer alan haberlerin tamamen gerçek dışı olduğunu açıkladı.
Futbol Federasyonu'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, TFF'nin herkesin dini inançlarına saygı duyduğu, ancak programlarını önceden belirlenen takvim doğrultusunda ve futbolun gereklerine göre yaptığı kaydedildi.
Sivasspor-Ankaraspor maçının da yer aldığı 8. hafta planlamasının 11 Eylül 2006 tarihinde yapıldığı belirtilen açıklamada, "Naklen yayına giren maçların da bulunduğu program konusunda aynı gün yayıncı kuruluş olan Digitürk ile yazışılmış ve gerekli mutabakat sağlanmıştır. 8.hafta programı yapılırken 2 kritere özellikle dikkat edilmiş, 28 Eylül Perşembe günü UEFA Kupası maçlarını oynayacak Kayserispor, Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin lig müsabakaları Pazar, Trabzonspor'unki ise Pazartesi gününe kaydırılmıştır. Cumartesi ve Pazar günleri 4'er maç oynatılması öngörüldüğü için Pazar programı Sakaryaspor-Vestel Manisaspor karşılaşması da eklenerek tamamlanmıştır. Sivasspor'un Ankaraspor ile yapacağı müsabakanın 30 Eylül tarihine alınmasında, ayrıca bu kulübün 8. haftaya kadar hiçbir lig maçını Cumartesi günü oynamamış olması da dikkate alınmıştır. Tüm bu gelişmelerin ardından Sivasspor kulübü 16 Eylül tarihinde Türkiye Futbol Federasyonu'na konuya ilişkin yazılı bir başvuruda bulunmuştur. Ancak bu başvuru, 8. hafta programı zaten 11 Eylül tarihinde belirlendiği ve kesinleştiği için dikkate dahi alınmamıştır. Esasen değerli medyamızın da çok iyi bilmesi gerektiği gibi, söz konusu futbolcunun kutsal bayramı olan Kefaret Günü 'Yom Kippur' 1 Eylül Pazar günü güneşin batımıyla birlikte başlamaktadır. Naklen yayına girmeyen maçların saat 16.00'da oynatıldığı dikkate alındığında, karşılaşmanın 1 Eylül'de oynatılması halinde dahi, bu oyuncunun inançları gereği ibadetine mani olmayacağı kolayca anlaşılacaktır. Böylesine hassas bir konuda, hiç araştırılmadan ve Türkiye Futbol Federasyonu'na tek bir soru bile yöneltilmeden yazılan bu haberler, esasen gazetecilik ilke ve etiğine de ters düşmektedir. Türkiye Futbol Federasyonu, herkesin dini inançlarına saygı duymakta, ancak programlarını önceden belirlenen takvim doğrultusunda ve futbolun gereklerine göre yapmaktadır" ifadeleri kullanıldı.
26.09.2006
Yigido58_NL 26.09.2006, 18:00 Otyakmaz'dan yalanlama
Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, Futbol Federasyonu'na Balili ile ilgili Ankaraspor maçı tarihinin değiştirilmesi için resmi veya yazılı bir başvurularının olmadığını söyledi.
Otyakmaz, 8. hafta sahalarında oynayacakları Ankaraspor maçının tarihinin İsrailli oyuncu Pini Felix Balili'nin dini bayramı nedeniyle değiştirildiği yönündeki konunun büyütüldüğünü belirterek, federasyondan böyle bir isteklerinin olmadığını kaydetti. Sadece 21 Eylül'de yapılan Kulüpler Birliği Vakfı toplantısında, sohbet esnasında, sahalarındaki bütün maçları pazar günü oynadıkları için seyirci açısından şifahen Ankaraspor maçını cumartesi günü oynamak istediklerini söylediklerini kaydeden Otyakmaz, bu görüşmede Balili'nin isminin geçmediğini anlattı ve şunları söyledi:
''Futbol Federasyonu'na Balili ile ilgili Ankaraspor maç tarihinin değiştirilmesi için resmi, yazılı bir başvurumuz olmadı. Zaten Kulüpler Birliği Vakfı toplantısından 2 saat sonra 8. hafta maç programı açıklandı. Bizim maçın cumartesi günü oynanacağı belirtildi. Zaten UEFA ve Şampiyonlar Ligi maçları nedeniyle boş olan takımların maçlarının bu tarihe alınması da normal. Ve daha sonra bunda bir değişiklik yapılmadı. Eğer pazar günü oynayacak olsaydık belki bunun için bir başvuru yapabilirdik.''
Otyakmaz, Balili'nin bu maçta 4 sarı karttan aldığı ceza nedeniyle oynayamayacağını da sözlerine ekledi.
26.09.2006
ceza_tolga_rep 26.09.2006, 18:15 hiç önemli deil.balili yoksa serdar topraktepemiz ve woterimiz var.ankara maçınıda çok rahat geçeceğiz.kimse kuşku dumasın.en büyük SİVASSPOR.TOlgA.
yorgun58 26.09.2006, 20:44 Balili'nin haftaya olmaması kötü haber ama anderson'un dönmesi bunu unutturur bence kolay geçeriz yapmaları gereken sadece taraftarını düşünerek oynamak bu onlar için yeterli olur endişelenmeyin YENECEZ:D
yigido_bekir 27.09.2006, 11:31 allah kahretsın balılı cok ıyıydı ya kotu oldu ama neyse yerıne oynıyan bısıler yapar heralde.
nazimgulturk 27.09.2006, 16:13 balili sende böyle yaparsan bu takım ne yapsın artık kart görmez inşallah onsuz maçlarımızdan zevk almıyorum açıkcası inanılmaz atak futbol oynuyor takımı ateşliyor
***reis 58***
Champion_58 27.09.2006, 16:52 http://www.haber10.com/haber/44472/
ARKADAŞLAR BAŞKANIN AÇIKLAMASI İYİ OLMUŞ.
ÇÜNKÜ YUKARIDAKİ LİNKTE www.haber10.com sitesinin haberinde FİKRET ÜNSALIN yine abuk bir açıklamasıyla SİVASSPORA karşı haksız yorumlar yapılıyor.
AÇIKLAMALARDA LÜTFEN TUTARLI İŞLER YAPILSIN SİVASSSPOR ADINA
cemal58yiğido 27.09.2006, 18:10 balilinin olmaması ben ce çok kötü çok çok iyi bir oyuncu
CÜSSKB-Aynur 28.09.2006, 12:50 Balili nin oynayamayacak olması o kadarda önemli değil.
Kadromuzda çok eksiğimiz olmasına rağmen Fenerhahçe ve Bursa maçlarından başarıyla çıktık. İnşallah bu haftada başarımız devam eder.
Balininin yükselen performansı vardı bu maçta bize çok katkı sağlayabilirdi umarım eksikliğini hissetmeyiz
07 gençlik 30.09.2006, 00:38 Arkadaşlar geçen hafta bursa maçını izleyen varsa herkes anlamıştır herhalde balilinin kendi oyundan attırmak istemesini sebebi ise onların hafta sonu olan dini günlerine sivas-ankara maçının denk gelmesi.Boylece balilide kendi ülkesine gidip dini gününü geçirecekti.Ama keşke böyle bir şey yapmasaydı çünkü zaten futbol federasyonu balili için maçı bir gün önceye almıştı.Buda Türkiye Futbol Federasyonunda bir ilk.Değerini bil baliliii:mad:
Öncelikle sakin ol kardeş.Ben Balili nin böyle bir yol izleyeceğini sanmam.Her zamanki futbolu zaten sert oynuyor buda hırsının ne kadar fazla olduğunu gösteriyor.Zaten o sarı kart gördükten cezalı oldu kendini oyundan attırmak istemez heralde maça çıkmadan 3 sarı kartının olduğunun farkındadır.Böyle konularla uğraşmayalım iyi gidiyoruz puanları toplamaya destek vermeye devam edelim.
1967_DERNEK_MUSTAFA 30.09.2006, 00:47 Arkadaşlar geçen hafta bursa maçını izleyen varsa herkes anlamıştır herhalde balilinin kendi oyundan attırmak istemesini sebebi ise onların hafta sonu olan dini günlerine sivas-ankara maçının denk gelmesi.Boylece balilide kendi ülkesine gidip dini gününü geçirecekti.Ama keşke böyle bir şey yapmasaydı çünkü zaten futbol federasyonu balili için maçı bir gün önceye almıştı.Buda Türkiye Futbol Federasyonunda bir ilk.Değerini bil baliliii:mad:
balininin bursa sporda yediği kartla bir alakası yok normal bir kart birde balili için bir gün önceye alması hurafe çünki sivasspor yönetimindende açıklama geldi yanlız şurda anlamadığım bir konu var balili için izin veriyorla saygı duyarım ama bu olaylarda türkler içinde geçerli olsun kendi ülkemizde maçtan önce dua ediyor diye namaz kılıyor diye oruçtutuyor diye dedikodu yapıyorlar bu güzellik sadece balililer için olmasın türklerde için olsun
|
|