Orijinalini görmek için tıklayınız : SİVAS MARKA KENT OLUYOR

rguler
31.10.2006, 12:29
14 kent ’marka turizm’ projesi ile canlanacak

Umut ERDEM/ANKARA

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 14 ilin turizm gelirlerini artırmak için yeni proje başlattı. 14 kent markalaştırılarak öne çıkarılacak. Amasya’nın başı çektiği kentler Bursa, Edirne, Gaziantep, Hatay, Konya, Kütahya, Manisa, Nevşehir, Kars, Mardin, Sivas, Şanlıurfa ve Trabzon. Şehir turizminin canlandırılması için de Paris, Londra, Montreal ve Prag örnek alınacak.

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Atilla Koç, kültür turizmini canlandırmak amacıyla marka kent projesi hazırlatıyor. Projeyle birlikte 14 kent markalaştırılarak ön plana çıkartılacak. Amasya’nın başı çektiği kentler sırasıyla Bursa, Edirne, Gaziantep, Hatay, Konya, Kütahya, Manisa, Nevşehir, Kars, Mardin, Sivas, Şanlıurfa ve Trabzon. Bakanlık, şehir turizmini canlandırmak amacıyla da ayrıca çalışmalar başlattı. Bu doğrultuda şehir turizmi yapılan Paris, Londra, Montreal ve Prag şehirleri örnek alınacak. Proje için belirlenen şehirler ise İstanbul başta olmak üzere Ankara, İzmir ve Antalya olacak. Bakanlık yetkilileri, 14 şehrin seçilmesinde şehirlerin zengin tarihi ve kültürel değerlere sahip olmaları, kültürel gelişim bölgeleri içerisinde bulunmaları, diğer turizm türlerinden bir kısmını da bünyelerinde barındırmaları kıstaslarının yer aldığını belirttiler. Bu şehirlerin tarihi ve kültürel kimliğinin ön plana çıkartılması amacıyla yapılacaklar Türkiye Turizm Stratejisi 2023 Raporu’na da yansıdı.

NELER YAPILACAK: Bu uygulamalar özetle şöyle:

Her yıl bakanlık tarafından belirtilen öncelikli şehirlerden biri "kültür turizmi kenti" olarak ilan edilecek.

Tarihi, kültürel ve mimari özelliği olan yapıların ve ören yerlerinin restorasyonu, yapılacak.

Anıt, kale, su kemeri, sur, han, kervansaray gibi tarihi yapıların ışıklandırma ve çevre düzenlemeleri yapılacak.

Tarihi çekim noktalarının çevresinde turistik yeme-içme tesisleri yapılacak.

Kültür turizmi kapsamında festivaller ve fuarlar düzenlenecek.

Yöresel etkinlikler uluslararası standartlara uygun biçimde geliştirilecek.

Kültürel ve sanatsal gösterilerin sergileneceği anfi tiyatrolar yapılması sağlanacak.

Yerel halk soyut ve somut kültürel mirasın değeri ve korunması konusunda bilinçlendirilecek.

Yerel idare ve ilgili kuruluşlar ile işbirliği yapılarak altyapı ve üstyapı eksiklikleri tamamlanacak.

Şehre yön levhaları ve bilgilendirme tabelaları konulacak.

Turistleri otelden çıkaracak uygulamalar

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Turizm Stratejisi 2023 taslak raporunda Aydın ve Muğla kıyı kesimleri ile Antalya’nın batı ve doğusunda güneş, kum ve deniz turizminin doygunluk noktasına ulaştığını belirterek yeni uygulamalar yapacaklarına değinildi. Bu doğrultuda bu alanlarda, turistleri otelden çıkararak ikincil harcamaları artıracak, mevcut tesislerin 12 ay çalışmasını sağlayacak, turizm bölgesi açısından kıyı turizmi yanı sıra marka oluşumunu sağlayacak etkinlikler özendirilecek. Şu uygulamaların yapılması planlanıyor:

Mevcut işletmelere sağlık ve zindelik birimleri (thalaso terapi, v.b.) entegre edilecek.

Spor ve rekreasyon alanları düzenlenecek.

Eğlence merkezi ve temalı parklar oluşturulacak.

Orman içi gezi ve dinlenme yerleri düzenlenecek.

Fonksiyon ve mimari açıdan nitelikli alışveriş merkezleri yapılacak.

Kıyı turizminin gerisinde kalan alanlarda sokak ışıklandırılması, bordür, kaldırım, nitelikli çevre düzenlemesi yapılacak.

HÜRRİYET 21/10/2006

Ertugrul
31.10.2006, 13:06
Çok güzel bir haber,Sivas hem tarihi hem doğal güzellikleri ile turizm açısından önemli bir merkez halini alabilecek potansiyele sahip.
Kültür ve turizm bakanlığını bu güzel projesi için tebrik ediyorum bu projeye memleketimizinde dahil edilmesinde emeği geçenleri kutluyorum.

demiryurt58
31.10.2006, 14:04
OLSUN GARDAŞ SİVASADA BU YAKIŞIR ZATEN.:D

leblebi82
31.10.2006, 14:07
güzel bir haber hayırlısı inşallah. biraz daha Sivaslılar şehrimizin değerini bilip hareket etseler daha iyi olacak.

danke vielmals
31.10.2006, 14:12
sivasın her halini sevmek bizim görevimiz.orası bizim memleketimiz.sivas içinde artık projeler çoğaltılmalı.

FurkaN
31.10.2006, 14:35
İnşaallah lafta kalmaz sözlerinde dururlar...

yigido Atilla
31.10.2006, 15:13
iste cok güzel bir haber insallah dogrudur

67_DERNEK_AKKIZ
31.10.2006, 16:39
furkanın dedıgı gıbı umarım verdıklerı sozu yerıne geırırlerr.ben pek umıtlı degılım. 1992 yılında olan talıhsız olaydan sonra memeleketımın adını kotuye cıkaranlar aynı polıtıkayı guttukce ben devlet desteklı sıvas projelerının sadece tasarı halınde kalabılecegını dusnuyorum ve umarım ben yanılırımm..

Deer-Talk
31.10.2006, 16:41
Sivaspor un Süper ligte oynamasının da büyük etkisi olduğunu düşünüyorum ...

serrrkan
31.10.2006, 16:49
inşallah sivasım gelişirde diğer turizm ve ticaret kentlerini yakalarrr.....

Dağcı
31.10.2006, 18:05
Sivasımız için harika bir haber daha. İnşaallah Sivas çok daha iyi yerlere gelecektir. Bu konuda herkes üzerine düşen görevi yapmalı...

OPERASYON
31.10.2006, 20:48
Evet sivasa ve sivasliya sahip cikilmali ama ne yaziki ilk okulda sunu ogretirlerdi Ali topu at Ayse sende tut...Yat uyu yat uyu...Sivas belediyeside basata baskani olmak uzere topluca uyuyorlar...El oglu gitti aya Biz gidemedik istanbulda yaya istanbulda aya sofyaya...Herkes Avrupa toplulugundan bir proje ile neler aliyor ne yardimlar sivas ve sivasli bundan mahru kaliyor.Fonlar acik almasini bilene Buralara nasil proje yapilir nasil alinir bunuda cok iyi bilenlerden biride sivasli Hollandada ufuk gazetesindeki Kose yazari Necmeddin agbeyi Belediye baskanina yurtdisi sorumlu danisman olarak teklif goturselerya iste adam ne guzel her alanda yardimci olur kendi alaninin disindada yardimci olur bizde hep beraber uyuyalim topluca ne zaman uyanacagiz ve kenetlenecegiz bilmem.

rguler
01.11.2006, 09:13
Evet sivasa ve sivasliya sahip cikilmali ama ne yaziki ilk okulda sunu ogretirlerdi Ali topu at Ayse sende tut...Yat uyu yat uyu...Sivas belediyeside basata baskani olmak uzere topluca uyuyorlar...El oglu gitti aya Biz gidemedik istanbulda yaya istanbulda aya sofyaya...Herkes Avrupa toplulugundan bir proje ile neler aliyor ne yardimlar sivas ve sivasli bundan mahru kaliyor.Fonlar acik almasini bilene Buralara nasil proje yapilir nasil alinir bunuda cok iyi bilenlerden biride sivasli Hollandada ufuk gazetesindeki Kose yazari Necmeddin agbeyi Belediye baskanina yurtdisi sorumlu danisman olarak teklif goturselerya iste adam ne guzel her alanda yardimci olur kendi alaninin disindada yardimci olur bizde hep beraber uyuyalim topluca ne zaman uyanacagiz ve kenetlenecegiz bilmem.

söylediklerinin bir kısmına katılmıyorum.devlet bakanımız sayın Abdullatif şener sivasa ve sivaslıya bu konuda elinden geleni hatta daha fazlasını yapıyor.

sivaslim58
01.11.2006, 10:31
sivasıma herşey yakışır.güzel memleketim benim.

özsivasli1903
01.11.2006, 14:01
su son 3 sene zarfinda sivas baya yol kat etti bu da güzel bi haber nihayetinde insallah sivasin trihi yerlesim birimleri bazi kisi ve sahislarin ellinden alinir ve güzel korunma sartiyla restore edilir...
misal cifte minarenin önünü kapatmislar güya orasi yesillik mis. yesilde arabayla veya yürüyerek gezerken ben veya bi yabanci ordaki o mirasi yani cifte minareyi ve onun dibindeki camiyi göremiyorum ...
orayi cok karisik bi park yapmislar... olmaz ya bu kadar rezalet!
cifte minarenin önü bosalip yesil cimen ve tek tük agaclandirilarak görkemli bi isik sistemi ile gece ve gündüz cifte minare görülecek bi sekilde olacak... hatta önüne güzel bi selale falan yada akarsu yapila bilir... sivasa gidiyoz cifte minarenin icine girmssek uzaktan seyrede miyosun... olmaz ya bu kadra sacmalik.
öyle bi miras bi alman veya ingilizin elinde memleketinde olacak oraya her hafta tur düzenlerler...
slmlar ÖZSiVASLI BUGRA YILDIRIM...

leblebi82
01.11.2006, 14:35
çifte minarenin o bölümünde tarihi kalıntılar olduğu için herhangibir çalışma yapılamamaktadır. fakat sahipsiz bir şekilde kaderine terk edilmesi de hoş değildir.

1967 dernek serkan20
01.11.2006, 14:35
marka olmak güzeldir bize yakışanda budur

AYDIN1985
01.11.2006, 15:13
Projeleri Hayirli ugurlu olsun.

Sabiha Serin
02.12.2006, 07:34
Haber çok güzel sevindirici ancak umarım Kültür Bakanımız sözünde durur ve umarımki verilen bu kararları Sivas'taki yetkililerimiz bunu iyi değerlendirirler.Sivasa herşey layıktır.Sivas'ın tek şanssızlığı ona canı gönülden sahip çıkmayı beceremeyen yetkili şanssızlığıdır.Yoksa bugünme kadar Sivasımıza neler olmazki yoksa taşımız, dağımız, havamız, suyumuz,toprağımız herşeyimiz bambaşka hatta Sivassporumuz.Yeterki bu değerlerimizi layıkıyla değerlendirilmesini tanıtılmasını becerebilecek bir yetkililerin o koltukları işgal etmesidir bence.Sivas'ımızda Sivassporumuzda bir tane onlara herşey layık..İnşallah Sivas'ımız birgün layık olduğu yere gelecektir.Sivas'ımıza herşey yakışır.

sinan-58
02.12.2006, 09:12
guzel haber ama sivasımızda daha soyle duzdun 7 veya 5 yıldızlı otel yok ve acilen sivasa otel yapılması lazım

sivassss
02.12.2006, 12:32
bu habere bende çok sevindim, memleketimizin artık daha fazla ön planda olmasını istiyorum, kentlerimiz modelleştikçe daha çok tanınmaya başlayacak, haydi hayırlısı olsun diyelim.....

çipil-yusuf
02.12.2006, 12:44
sivasımıza yakışır zaten markayız adımız yeter(yiğidolar)

Flavio
02.12.2006, 12:49
Gerçekten güzel bir fikir en büyük Marka Sivas

lastsivasli
02.12.2006, 19:54
sivas amasya ve diğer şehirler... gerçekten tarihi açıdan çok görkemli ve önemli yapıları var...
bunları kimse inkar edemez....
okuduğumuz haber çok güzel ...
yanlız bilinmesi gereken bir kaç şey var....
1930 lu yıllardan beri sivas ve çevresini sürgün yeri görerek bu yerlere yapılan ve yapılacak yatırımları engelleyen zihniyet.....
1993 de madımak oteli yangını ve sonrası gelişen olayları tetikleyen ve bu sayede sivasımızın adını bir kez daha karalayan zihniyet.....
güzel şehrimizdeki bütün bölge müdürlüklerini , tüdemsaş ı dikimevi ni vb. bir çok istihdam yerlerini sivasın dışına ( tokat yozgat kayseri erzincan vs...) taşıyan zihniyet.....

bu yapılması gereken planları da bir şekilde değiştirir ve sivası bu yatırımlardan mahrum ederler ... gereken yatırımları yapmazlar...
yatırımın en asgarisini yaparlar....

bunu sakın unutmayın.

dikkatl

1967_CLUB_10UR
02.12.2006, 20:00
MARKA OLMA YOLUNDA EN BÜYÜK GÖREV YEREL YÖNETİMLERE DÜŞÜYOR.