Orijinalini görmek için tıklayınız : ZİDANE'MİSİN BE ARDA!..

SivasSpor.Com
24.11.2006, 10:11
http://www.maraton.com.tr/qHUsMbuK28cYW/images/news_images/18745_1_061123130228.jpg

(ViDEO TIKLA .!) (http://www.sivasspor.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2540&Itemid=52/)

Arda bu öfkesininin bedelini kırmızı kart görerek ödedi ve takımını 10 kişi bıraktı

Arda'nın bu hareketi 2006 Dünya Kupasında Zidane'nin Materazzi'ye attığı kafayı hatırlattı. Dakikalarca sözlü sataşmalarda bulunan Materazzi’nin sözlerine dayanamayan Zidane geriye dönmüş ve İtalyan futbolcunun göğsüne çok sert bir kafa atmıştı. Efsane futbolcu İtalyan Materazzi’ye kafa atarak kariyerini kırmızı kartla tamamlamıştı.

UEFA'nın ardaya en az 5 maç ceza verebileceği belirtiliyor

elbeyli09
24.11.2006, 10:22
Ayıp,ayıp,ayıp, fazla şimardı,şimarıklığın sonu budur,ben kınıyorum bunun yaptığı terbiyesizlik,daha profosyenel olmamış,abilerini örnek almamış,medyanın şimarttığı,bu hareketi türkiyede yapsaydı belki ceza almaz. ama avrupa affetmez,daha olgunlaşması için çok zaman lazım.ama bu yaptığı galatasaraya ve türk futboluna yakışmadı.

67_DERNEK_AKKIZ
24.11.2006, 10:23
19 yasında gelen sohret ve para boyle yapar tabı...
yakısmadı helekı avrupa platformundakı bı macta asla..
sıdettle kınadım ardayı...

1967 dernek serkan20
24.11.2006, 10:43
http://www.maraton.com.tr/qHUsMbuK28cYW/images/news_images/18745_1_061123130228.jpg

UEFA'nın ardaya en az 5 maç ceza verebileceği belirtiliyor
adam ne yaptıda 5 maç ceza alacakmış bu uefa türklere her ortamda gıcık olduğunu gösteriyor
ayrıca arda maçın stresiyle yaptı o hareketi yoksa arda istermi kırmızı kart görmek biraz insaflı olalım arda daha 19 yaşında yeni tecrübe kazanıyor
benzeri olay zamanında emre belözoğlununda başına gelmişti
ben verilecek cezaya takmış durumdayım arda kafa attıda o kafayı yiyen öldümü yada sakatlandımı hayır!!!
ayıptır uefa

elbeyli09
24.11.2006, 10:57
Sevgili Serkan 20 kardeşim,arda 19 yaşında olabilir ama bir ülkeyi bir güzide futbol takımını temsil ediyor,eğer bunun altından kalkamazsa oynatmasınlar,hem ülkenin prestji ile oyunuyorlar hemde futbol adına kötü örnek oluyorlar,üstelik uefa' nın bize tutumu belli,kötüyü savunmak pek hoş olmuyor be kardeşim.

sivaslıavukat
24.11.2006, 11:00
Umarım haddini öğrenecek kadar ciddi bir ceza alır , zidane ile benzetilme bile bence son derece yanlış zira zidane yerinde olsa hepimiz aynı şeyi yapabilirdik ama bu çocuğunki tamamen edepsizlik.Hala ne yaptığının farkına varamamış ve farkına varması için kimse birşeyler yapmamış.

muRTix1
24.11.2006, 11:03
seni çıkardıkları gibi yerin dibinede sokarlar arda efendi fazla havalandı

sinan-58
24.11.2006, 11:59
işte gs nin en iyi oyuncusu bu kadar yenilmeye dayanamıyor bizim maçta yenilince ne olacak acaba boyle olursa arda yine kırımızı gorur tabi hakemler buyuk takımları kayırdığı için biraz zor kart gormesi ama avrupada kayırma yok arda efendi

ceza_tolga_rep
24.11.2006, 12:14
ARDANIN SUÇU YOK BANA GÖRE.KOSKOCA GALATASARAYI ARDAYA BIRAKIRSANIZ OLACAĞI BUDUR.CUMARTESİ AKŞAMIDA SİVASSPOR İNŞALLAH YENECEKTİR.GALATASARAYDA İŞLER İYİ GİTMİYOR.ARDA DAHA YILDIZ DEİL,YILDIZ ADAYI.BU HAREKETİ HİÇ YAKIŞMADI.

D_Mrsic
24.11.2006, 12:48
adam ne yaptıda 5 maç ceza alacakmış bu uefa türklere her ortamda gıcık olduğunu gösteriyor
ayrıca arda maçın stresiyle yaptı o hareketi yoksa arda istermi kırmızı kart görmek biraz insaflı olalım arda daha 19 yaşında yeni tecrübe kazanıyor
ben verilecek cezaya takmış durumdayım arda kafa attıda o kafayı yiyen öldümü yada sakatlandımı hayır!!!
ayıptır uefa

ben sana katılmıorum ardanın kafa attıgı adam pozısyonda bıle deıldı bole bısey olurmuyaa hem bence ardayı cok buyuttuler tıpkı ferhat aydın ve ugur gıbı ama ınsallah onlar gıbı olmaz bu arada bence ardaya 3 mac ceza gelır zıdane ornegınde oldugu gıbı cunku zıdan vurdugundada adam olmemıstıı ve sakatlanmamıstı

1967_CLUB_DÖNE
24.11.2006, 13:10
Zidane gibi kirmizi kart gördü belki ama Zidane´in sebebi baskaydi, ikisini bir tutmayalim bence. Arda´yi simarik veya havali da bulmuyorum, genc bir futbolcu olabilir Galatasaray´da oynamasi onun icin büyük bir firsat olmus olabilir fakat bu bir insanin böyle bir sey yapmasini aciklamaz. yaptigi hareketi düsünmeyerek yapmis ve buda bir FUTBOLCUYA YAKISMAMIS. Bu her macta olabilirdi, UEFA diye büyütmeyelim. Cezasini cekecek sonucta. FUTBOLCULARIN sinirlerine hakim olmadiktan sonra.. ne diyebilirim artik..

tur_58
24.11.2006, 14:07
arda daha gencecik bir çocuk bu kadar tepkiye bir anlam veremiyorum.zaten gs 3-0 yenilirken daha kaybedeceği birşey olmadığıiçin hıncını aldı.tabiiki doğru bir davranış değil ayrıca zidane kafa atınca herkes onu konuştu ardada onu taklit ettikibütün dünya onu konuşsun diye ama ardaya bukadar yüklenmemelisiniz

sivasli_tufan
24.11.2006, 14:10

(ViDEO TIKLA .!) (http://www.sivasspor.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2540&Itemid=52/)

Arda bu öfkesininin bedelini kırmızı kart görerek ödedi ve takımını 10 kişi bıraktı

Arda'nın bu hareketi 2006 Dünya Kupasında Zidane'nin Materazzi'ye attığı kafayı hatırlattı. Dakikalarca sözlü sataşmalarda bulunan Materazzi’nin sözlerine dayanamayan Zidane geriye dönmüş ve İtalyan futbolcunun göğsüne çok sert bir kafa atmıştı. Efsane futbolcu İtalyan Materazzi’ye kafa atarak kariyerini kırmızı kartla tamamlamıştı.

UEFA'nın ardaya en az 5 maç ceza verebileceği belirtiliyorterbiyesizlik ten baska bisey degil

PRoFeSSioNaL
24.11.2006, 14:30
OOOOOOOOOOOOH İYİ OLDU VALLA ARDAYA NE DERDİN VARDA ADAMA KAFA ATARSIN

sivassss
24.11.2006, 14:44
VALLAHA 19 YAŞINDAKİ BİR GENÇ BU KADAR ŞIMARTILIP BU KADAR GÖKLERE ÇIKARTILIRSA OLACAĞI BUDUR. 5 MAÇ ÇOK NORMAL. KALDIKİ KAFA ATTIĞI FUTBOLCU POZİSYONUN İÇİNDE BİLE DEĞİLDİ. bence ne tür ceza verilirse verilsin galatasarayın ve ardanın itiraz etmemesi gerekir. BİR İKİ MAÇ GÜZEL OYNADI DİYE GÖKLER ÇIKARTTILAR, YOK LAZİO'YA SATTILAR, YOK İNTER2E SATTILAR, YOK BONSEVİSİNE 20 MİLYON DOLAR DEDİLER. YAW ADAM NE YAPMIŞKİ BU KADAR DEĞER BİÇİLİYOR, EE BİRDE MİLLİ TAKIMA ALIP İYİCE GÖKLERE ÇIKARTILINCA BU SONUÇ KAÇINILMAZ OLDU. vallaha bana kalırsa en ağır şekilde cezalandırılması gerekir en azından bu onun için iyi bir ders olur...

sws-l33
24.11.2006, 15:37
Arda çok büyük bir hata yaptı tüm otoriteler tarafından davranışıyla beğenilen bu çoçuğa bu hareket yakışmadı. özellikle kendini göstermek istediği Avrupa da en az 3 maç oynayamayacak

sivassss
24.11.2006, 15:44
ayıptır uefa

kardeş gözünü seviyim bu pozisyonun tartışılacak bir yanı yok, kafa attığı adam pozisyonun içinde bile değil, bence uefa ne ceza verirse versin haklıdır, zaten faulu yapan arda, belini tutuyorda çok sancılı felan bir hali vardı , bir anda kalktı ve adama kafa attı, zidane'nın durumu çok farklı, ben zidane2a hak verdim ama ardanın yaptığı hareketin affedilecek bir yanı yok, burada yaş felanda çok önemli değil, aklı selim bir insan o hareketi yapmaz, ne oluyorda bu kadar sinirleniyor düşmanına vuruyor sanki

ahmet-34
24.11.2006, 17:44
arda bir iki maçta iyi oynadı diye "gs nin genç yıldızı " oldu ama saman alevi gibi çabuk bir şekilde söndü.fazla şımarmış ve hayava girmişti belki bu kafa sayesinde aklı başına gelir ve sadece futbolu ile kendinden söz ettirir...

TracyMcGrady58
24.11.2006, 18:19
Cok yanlis bir hareket.Ama bu büyük hatayi gencligine bagliyalim, sigortalar atti aniden.Insallah bi daha olmaz.Zidane nin kafa atmasinada benzemis :D

sivassss
24.11.2006, 19:00
Cok yanlis bir hareket.Ama bu büyük hatayi gencligine bagliyalim, sigortalar atti aniden.Insallah bi daha olmaz.Zidane nin kafa atmasinada benzemis :D

kardeş attıkları kafa şekilleri birbirine benziyor ama ikisi arasında çok büyük bir fark var. zidane'nın pozisyonunda provokasyon vardı bunda öyle bişey yok, olayın içinde bulunmayan bir adama geliyor kafayı çakıyor, bunun genci yaşlısı olamaz, cezası neyse çekmeli...

aykut-akay
24.11.2006, 19:02
artisim benim o ne hareket yaws

albina58
25.11.2006, 03:38
Amatör futbol oynadığımız yıllarda; maçın hakemi her iki takım oyuncularını saha ortasında toplar, biz futbolculara :''sakın kararlarıma itiraz etmeyin,düdük çaldıgım anda topu bırakın ve kurallara uyun '' diye ikazda bulunurdu, maç içinde ise verdigi karara yanlış olsa bile itiraz edecek olsak ''sakın ha küfür ettin sayar oyundan atarım'' derdi. Böylesi katı kuralların uygulandığı futbol alt yapımız ne olduda böylesi lakayt hareketlerin sergilendigi bir futbol endüstrisine dönüşdü.
Uzun yıllar futbolu takip ederken benim kanaatimce TÜRKİYE'de futbol kültürünün bozulmasına etkeni görsel ve yazınsal basının rekabetçi ortamda hergün bir gazete,bir tv kanalının çıkması ve bunlara kalifiye olmayan elemanların görev alması sonucunda sadece ekranları ve gazete sütunlarını doldurmak ugruna asparagas haberler yer alması, kaldıki TV kanallarında köşe dönme mantığının halkımıza empoze edilme ugraşı sonucunda, halkımızın bilinç altında yer etmesi bizi bugün ki sonuçlara getirdi.
Öte yandan Türk futbolunu ve dünya futbolunu iki ayrı kategoride inceleyecek olursak;
Türkiye'de George HAGI'nin GS'a gelmesi ile başlayan bir futbolda erozyonu oluşdu.İlk defa bir hakeme küfür eden,ayagına basan,konunun mahkemelere taşınması maalesef hagi ile olmuş ve sonrasında kademe kademe türk futbolunu bir kanser gibi sarmışdır.
Dünyada ise son avrupa şampiyonasında yunanistan'ın futbolu maalesef futbol endüstrisinin görsel ve temaşa oyunundan uzaklaşmasına,numaradan futbolcuların yerlere kapaklanması,zaman geçirmek için aldatıcı oyalama taktiklerinin uygulandıgına şahit olunmuşdur.
Bütün bunlar neticesinde üzülerek söylüyorum ki ,ne yazıkki ülkemizde basın ve medya üzerinden gelecegi son nokta budur.(not.Almanya ve batı futbolunda futbol egitimi ilkokul çagından başlar ve futbol kulüplerinin alt yapılarında gelişir.)
Bundan sonrası sadece ve sadece bilinçli ve basiretli futbol otoritelerinin verecegi, caydırıcı özellikler taşıyan CEZAİ yaptırımlarına kalıyor.
Nihayetinde sonuç ve şartlar ne olursa olsun yüz kızartıcı bir hareket vardır,bu hareketin mazereti olamaz, geçmişde GÖKDENİZ, TANJU vb. futbolcu kardeşlerin affı gelecekdeki futbolumuza fayda saglamadığı gibi kısa yoldan şöhret olmak yönünde bir kapı aralıyor, bu gibi durumlara yol açmamak ve gelecekdede emsal teşkil etmesi için bu ve benzeri hareketlerde en ağır cezaların verilmesi taraftarıyım.

Flavio
25.11.2006, 08:56
Türk futbolu adına kötü bi izlenim oldu keşke yapmasaydı Arda bence bu olay ona iyi bir ders olmuştur.Kafa attığı oyuncu Arda ile dalga geçmiş küfür etmiş Arda nın dediklerine göre.

SeDo_58
25.11.2006, 10:37
Ya Ardayii Napacaksiniz biz KENDI takimimiza bakalim ..!!

1967_CLUB_10UR
25.11.2006, 14:10
kimse 5 maç cezaya itiraz etmesin zaten uefa gözünde itibarımız yok birde böyle ahlaksız ve spor dışı hareketler yaparak daha da ağır cezalara maruz kalıyoruz.arda genç ve yetenekli bir futbolcu ama yaptığı hareket hoş değil.

kadir10
25.11.2006, 14:41
19 yasında gelen sohret ve para boyle yapar tabı...
yakısmadı helekı avrupa platformundakı bı macta asla..
sıdettle kınadım ardayı...

düşünceleriniz çok yanlış birde zidane ının attığı kafayla karşılaştırıyorsunuz ayıp zidane kaç yaşında arda kaç yaşında burda suç tamamıyla galatasarayındır her maç iyi hermaç elinden geleni yapıyo .19 yaşında bir çocuğa bu kadar sorumluluk verirseniz hepsini kaldıramaz herşey ondan bekleniyo kazansalar arda kaybetseler arda hem mili takım hem şampiyonlar ligi hem süperlig ilk önce takımı sırtlayacak kişiler tecrübe olan futbolculardır hasan hakan ümit song gibi daha sonra gençler o kafayı atan arda değil ardaya bu yükü verenlerdir

COBANSARAYLI
25.11.2006, 15:35
olaya birde ardanin durumunda olma acisindan bakarsak kendiside tabiki pismandir ama bir anlik oluyor boyle seyler bu olayi abartmamak gerekir arda iyi bir yetenek daha turk futboluna cok katkisi olacak hemen acimasizca elestirmeyelim insallah fazla ceza almaz.ardanin yaptigini her macta yapanlar var yazik bu kadar ustune gitmeyelim almistir zaten dersini YIGIDI ÖLDÜR AMA HAKKINI VER diye bosa dememisler

M.A.Serhat
25.11.2006, 16:12
Amatör futbol oynadığımız yıllarda; maçın hakemi her iki takım oyuncularını saha ortasında toplar, biz futbolculara :''sakın kararlarıma itiraz etmeyin,düdük çaldıgım anda topu bırakın ve kurallara uyun '' diye ikazda bulunurdu, maç içinde ise verdigi karara yanlış olsa bile itiraz edecek olsak ''sakın ha küfür ettin sayar oyundan atarım'' derdi. Böylesi katı kuralların uygulandığı futbol alt yapımız ne olduda böylesi lakayt hareketlerin sergilendigi bir futbol endüstrisine dönüşdü.
Uzun yıllar futbolu takip ederken benim kanaatimce TÜRKİYE'de futbol kültürünün bozulmasına etkeni görsel ve yazınsal basının rekabetçi ortamda hergün bir gazete,bir tv kanalının çıkması ve bunlara kalifiye olmayan elemanların görev alması sonucunda sadece ekranları ve gazete sütunlarını doldurmak ugruna asparagas haberler yer alması, kaldıki TV kanallarında köşe dönme mantığının halkımıza empoze edilme ugraşı sonucunda, halkımızın bilinç altında yer etmesi bizi bugün ki sonuçlara getirdi.
Öte yandan Türk futbolunu ve dünya futbolunu iki ayrı kategoride inceleyecek olursak;
Türkiye'de George HAGI'nin GS'a gelmesi ile başlayan bir futbolda erozyonu oluşdu.İlk defa bir hakeme küfür eden,ayagına basan,konunun mahkemelere taşınması maalesef hagi ile olmuş ve sonrasında kademe kademe türk futbolunu bir kanser gibi sarmışdır.
Dünyada ise son avrupa şampiyonasında yunanistan'ın futbolu maalesef futbol endüstrisinin görsel ve temaşa oyunundan uzaklaşmasına,numaradan futbolcuların yerlere kapaklanması,zaman geçirmek için aldatıcı oyalama taktiklerinin uygulandıgına şahit olunmuşdur.
Bütün bunlar neticesinde üzülerek söylüyorum ki ,ne yazıkki ülkemizde basın ve medya üzerinden gelecegi son nokta budur.(not.Almanya ve batı futbolunda futbol egitimi ilkokul çagından başlar ve futbol kulüplerinin alt yapılarında gelişir.)
Bundan sonrası sadece ve sadece bilinçli ve basiretli futbol otoritelerinin verecegi, caydırıcı özellikler taşıyan CEZAİ yaptırımlarına kalıyor.
Nihayetinde sonuç ve şartlar ne olursa olsun yüz kızartıcı bir hareket vardır,bu hareketin mazereti olamaz, geçmişde GÖKDENİZ, TANJU vb. futbolcu kardeşlerin affı gelecekdeki futbolumuza fayda saglamadığı gibi kısa yoldan şöhret olmak yönünde bir kapı aralıyor, bu gibi durumlara yol açmamak ve gelecekdede emsal teşkil etmesi için bu ve benzeri hareketlerde en ağır cezaların verilmesi taraftarıyım.

kesinlikle katılıyorum abi bizim futbolcularımız topla değil hakemle oynamayı veya faul yaparak bi yerlere geleceklerini sanmalarına karşın gereken cevap ağır bir şekilde verilecektir.ki uefa böyle bişeyi affetmez (hele hele türkler yapmışsa asla)