Orijinalini görmek için tıklayınız : KUPA ÖNEMLİ. NEDEN Mİ?

SivasSpor.Com
13.12.2006, 19:23
http://hurdogan.com/yazarresimler/abdullah_yigit.jpg

Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi

Ligin ilk yarısını, son haftalarda yaptığı atakla 22 puanla bitiren Sivasspor’a şimdi gözler Cuma günü oynanacak olan Fortis Türkiye Kupası grup maçına çevrildi. Sivasspor’un Türkiye kupasına bakış açısını Başkan Sayın Mecnun Otyakmaz ve Teknik direktör Bülent Uygun, Kayseri Erciyes maçı sonrası açıklamışlardı. “Biz iki maçada (İnegöl ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor) yedek ağırlıklı kadroyla çıkacağız. Kupa maçları bizim için ikinci planda” demişlerdi.

Tabiki Sivasspor hem ligde hem de kupada büyük başarılara imza atacak bir kulüp değil, bizim için önemli olan lig maçları. Ancak, özellikle son iki sezondur kupa maçları bir hayli cazip hale getirildi. Sivasspor Alanya’yı yenip 120 bin dolar katılım payı aldı.

Bundan sonra oynayacağı maçlarda alacağı galibiyete 100 bin dolar,beraberliğe ise 50 bin dolar alacak. Yani İnegölspor’u ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor’u yenerse 200 bin dolar alacak.

Ayrıca ilk iki sırayı alır çeyrek finale çıkarsa, birinci sıradakine 200,ikinci sıradakine 100 bin dolan verilecek. Fenerbahçe’nin ilk sırayı alacağını kabul edersek,Sivasspor ikinci olarak çıkmanın mücadelesini vermeli.

Eğer bunu başarırsa 300 bin doların sahibi olacak.Çeyrek finalde ise yine her galibiyete ve puana para verilecek. Ligde Sivasspor’un güçlü olması için para lazım olduğuna göre,kupa maçlarına da önem vermemiz gerekmiyor mu? Sivasspor çeyrek finale çıktığı zaman gelecek paralar bunlarla sınırlı olmayacak. Büyük takımlarla oynayacağı maçlarda naklen yayın geliri de olacak.

Hem para yönünden,hem de prestij açısından Sivasspor’un Fortis Türkiye maçlarına da önem vermesi gerektiğini düşünüyorum. Sivasspor belki Türkiye kupasını alamaz, ancak tur atlayıp alabileceği kadar para almanın yollarına bakmalı. Kupadan alacağımız parayla transfer edilen bir futbolcunun parası çıkması yeterli olacak.

melih1
13.12.2006, 20:01
maddiyat ve prestij açısından çok önemli...

1967_CLUB_10UR
13.12.2006, 20:23
ligin ilk yarısında istediğimiz puanları aldık .sıra kupaya geldi ve rakipler 2.lig ekipleri fazla zorlanmadan bu 2 maçı kazanarak gruptan çıkalım.artık 2 cephede savaşmayı öğrenmeliyiz.

TracyMcGrady58
13.12.2006, 20:44
Kupa maclari elbette önemli.Bir yandan Takima aldigi her galibiyetten sonra cebine para giriyor.Bir yandanda Türkiye kupasindan Uefa Kupasina katilma sansimizda var

BAYPİPO
13.12.2006, 21:12
ben şimdiye kadar sivasın kupa maçlarına asılarak çıktığını hiç hatırlamıyorum..
yanlışım varmı bilmiyorum.....?????

talha58
14.12.2006, 13:35
bence de çok önemli ama yine de az forma giyen oyuncuların da oynayıp kendilerini göstermesini isterim. Belki risk gibi gelebilir ama bence onlar daha fazla istekli olurlar.

FurkaN
17.12.2006, 16:44
Kupa önemli ancak bunun öneminin sadece bizler farkındayız futbolcular ve teknik heyet farkında değil nedense...

yigido Atilla
17.12.2006, 17:20
Yönetim ve Bülent hoca kupa maclarina yedek agirlikli kadro ile mücadele edecegini acikladilar bir bildikleri vardir bosuna bu aciklama yapacaklarini sanmiyorum. Kadro yapisi iki cephede mücadele etmeye yetersiz oldugunun farkindalar , bende katiliyorum ileriki senelerde kupaya önem verilmeli hedef süperligde basarili olmak ....

sivassss
17.12.2006, 18:13
ben takımın kupa maçlarında pek bir hava bulamadığını düşünüyorum, takımda bir rehavet havası oluşuyor herhalde, ama sonuçda bir maçdı ve oynandı bitti, artık önümüze bakmamız lazım, geçmişle yaşayamayız...

Bilmiyorum5
17.12.2006, 19:37
ben şimdiye kadar sivasın kupa maçlarına asılarak çıktığını hiç hatırlamıyorum..
yanlışım varmı bilmiyorum.....?????

bende bilmiyoruum ama hala sansımız var bundan sonra asılmalıyız ıstanbul beledıye ve antepı yenersek gruptan cıkıyoruz bunuda basaracak gucumuz var

1967_CLUB_10UR
17.12.2006, 20:57
kupayı ne kadar önemsediğimiz belli 7 gol yedik.1 gol attık..

yigidolar06
17.12.2006, 20:58
http://hurdogan.com/yazarresimler/abdullah_yigit.jpg

Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi

Ligin ilk yarısını, son haftalarda yaptığı atakla 22 puanla bitiren Sivasspor’a şimdi gözler Cuma günü oynanacak olan Fortis Türkiye Kupası grup maçına çevrildi. Sivasspor’un Türkiye kupasına bakış açısını Başkan Sayın Mecnun Otyakmaz ve Teknik direktör Bülent Uygun, Kayseri Erciyes maçı sonrası açıklamışlardı. “Biz iki maçada (İnegöl ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor) yedek ağırlıklı kadroyla çıkacağız. Kupa maçları bizim için ikinci planda” demişlerdi.

Tabiki Sivasspor hem ligde hem de kupada büyük başarılara imza atacak bir kulüp değil, bizim için önemli olan lig maçları. Ancak, özellikle son iki sezondur kupa maçları bir hayli cazip hale getirildi. Sivasspor Alanya’yı yenip 120 bin dolar katılım payı aldı.

Bundan sonra oynayacağı maçlarda alacağı galibiyete 100 bin dolar,beraberliğe ise 50 bin dolar alacak. Yani İnegölspor’u ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor’u yenerse 200 bin dolar alacak.

Ayrıca ilk iki sırayı alır çeyrek finale çıkarsa, birinci sıradakine 200,ikinci sıradakine 100 bin dolan verilecek. Fenerbahçe’nin ilk sırayı alacağını kabul edersek,Sivasspor ikinci olarak çıkmanın mücadelesini vermeli.

Eğer bunu başarırsa 300 bin doların sahibi olacak.Çeyrek finalde ise yine her galibiyete ve puana para verilecek. Ligde Sivasspor’un güçlü olması için para lazım olduğuna göre,kupa maçlarına da önem vermemiz gerekmiyor mu? Sivasspor çeyrek finale çıktığı zaman gelecek paralar bunlarla sınırlı olmayacak. Büyük takımlarla oynayacağı maçlarda naklen yayın geliri de olacak.

Hem para yönünden,hem de prestij açısından Sivasspor’un Fortis Türkiye maçlarına da önem vermesi gerektiğini düşünüyorum. Sivasspor belki Türkiye kupasını alamaz, ancak tur atlayıp alabileceği kadar para almanın yollarına bakmalı. Kupadan alacağımız parayla transfer edilen bir futbolcunun parası çıkması yeterli olacak.

acık bir şekilde dile getirmişsiniz teşekkürler kalan iki macı alalım yeter

FurkaN
29.12.2006, 20:48
Kupa o kadar öenmli ki İnegöl den 3 yedik ve gruptan çıkmak için Antep'e 6 atmamız lazım... İşte bizim için bu kadar önemli kupa...

orhan058
30.12.2006, 09:02
Kupa önemli ancak bunun öneminin sadece bizler farkındayız futbolcular ve teknik heyet farkında değil nedense

1967_CLUB_BOZ
30.12.2006, 10:47
kupa önemli tabi her 2 yerdede gücümüzü göstermek isteriz tabi buda bizi mutlu eder her şeyde