sivassss
30.12.2006, 16:41
GEÇEN GÜN, D SPOR KANALINDA YAYINLANAN SPOR CENTER'IN KONUĞU SAYGI DEĞER BAŞKANIMIZ MECNUN ODYAKMAZ'DI.
KONUŞMANIN BİR BÖLÜMÜNDE ALT YAPI İLE İLGİLİ SİVASSPOR'UN ÇALIŞMALARI NELERDİR DİYE SUNUCUDAN BİR SORU GELMESİ ÜZERİNE BAŞKANIMIZ, İSTANBUL'DAKİ TARAFTARLARIMIZI DA DÜŞÜNDÜKLERİ İÇİN ŞEHREMİNİ LİSESİ'Nİ SİVASSPORUMUZUN ALT YAPI TAKIMI OLARAK ALDIKLARINI SÖYLEDİ.
ŞEHREMİNİ LİSESİ, EMRE BELEZOĞLU GİBİ ÇOK ÜNLÜ FUTBOLCUARIN YETİŞTİRDİĞİ BİR LİSE, BUNDAN SONRA SİVASSPORUMUZA FUTBOLCU YETİŞTİRECEK....
sivassss
30.12.2006, 16:45
Şehremini Lisesi
Şehremini Lisesi, İstanbul'un Fatih ilçesi Çapa semtinde "Uygulama Ortaokulu" olarak 1950-1951 öğretim yılında açılmıştır.
Kemal Kaya'nın girişimleri ile "Derviş Paşa Konağı" arsasına yapılan binada 3 Ekim 1955'te Şehremini Ortakulu adı ile eğitim ve öğretime başlanmış ve okulun kurucu müdürlüğüne Tahir Tezcan atanmıştır. O dönemin valisi Vefa Poyraz'ın yakın ilgileri ile 1970-1971 öğretim yılından itibaren liseye çevrilmiştir. Kurucu müdür Tahir Tezcan'dan sonra Tevfik Ak (1975-1985 ve Şükrü Kaya Yaşar (1985-1992) okul müdürü olarak görev yapmışlardır. Ağustos 1992 tarihinden itibaren de M. Ata Özer okul müdürlüğü görevini sürdürmektedir.
1955-1975 - Tahir Tezcan (kurucu müdür)
1975-1985 - Tevfik Ak
1985-1992 - Şükrü Kaya Yaşar
1992-2006 - M. Ata Özer
2006- İsmail Can
Mezunlar
17 Ağustos 2000 tarihinde Şehremini Lisesi Mezunlar Derneği kuruldu. Derneğin şu an 3000'e yakın üyesi bulunmaktadır. Dernek başkanı Sertaç İkizceli'dir
Şehremini Lisesi'nin bahar aylarında gerçekleştirdiği geleneksel mezunlar toplantısının ana ikramı Şehremini'nin meşhur yemeği olan Çiğbörektir. Günümüzde Çiğbörek yerine makarna ikramı yapılmaktadır. Makarna günü her yıl haziran ayında yapılmaktadır
Ünlü mezunlar
Vatan Şaşmaz
Bildiğim kadarıyla Galatasaray'a futbolcu yetiştiren bir kurumdu. Emre Belözoğlu'nun bu okuldan çıktığını biliyorum. Ayrıca yıllar önce Sivas Hacı Mehmet Sabancı Lisesi ile finalde karşılaşmışlardı diye hatırlıyorum. Bence altyapı konusunda biraz daha girişime ihtiyacımız var. Bu okulların sayısını arttırmalıyız.
BİZİM GALATASARAYIN ALT YAPISI İDİ ÖNEMLİ OLAN BURAYI ALMAK DEĞİL YETİŞEN DEĞERLERE SAHİP ÇIKMAK VE FUTBOL VİTRİNİNE SÜRMEK. BUNUDA BİZİM BAŞKAN YAPAR ANCAK
1967_CLUB_10UR
04.01.2007, 21:36
alt yapıyı istanbula taşıdık gibime geliyor..:confused: :confused:
sivassss
04.01.2007, 22:56
bu okul istanbuldaki yiğidoların artması için sivasspor altyapısına alındı,
hayırlı ve uğurlu olsun,
başkanımız gerçekten de işini biliyor,
bizimde üstümüze düşen göreve kendisini desteklememiz...
sivassss
06.01.2007, 13:03
Başkanımız bu işleri iyi biliyor,
Neden bizde bir Emre Belezoğlu gibi bir yıldız çıkarmayalım,
Yeter ki alt yapıya önem verilsin,
Başarı o zaman gelecektir...
SVS_5858
06.01.2007, 16:49
Böyle bi iş yapılacaksa niye sivasta yapılmıyorda istanbulda yapılıyor anlamıyorum
sivassss
07.01.2007, 18:02
Böyle bi iş yapılacaksa niye sivasta yapılmıyorda istanbulda yapılıyor anlamıyorum
Kardeş, Başkanımız bunun açıklamasını yaptı,
İstanbul'daki Yiğidolar için böyle bir yöntem seçtiklerinii söyledi ve Şehremini Lisesi'nden çok iyi futbolcu yetiştiğini belirtti.
Şu anda Sivas'ın tesisleşme açısından büyük eksiklikleri var.
1967_CLUB_10UR
08.01.2007, 23:37
Şu anda Sivas'ın tesisleşme açısından büyük eksiklikleri var.
tesis derken biz herhalde insan klonlayacak tesisler kurmayacaz.sivasta'Da bir lise seçilebilirdi.