![]() |
Hırvatlar Maçı Farklı Yorumluyor
A Milli Takımla yarın akşam TSİ 21.45'te yarı finale çıkmak için mücadele edecek olan Hırvatistan'da, ülkenin spor basını olaya 'tarihi' açıdan yaklaşıyor.
Türkiye ve Hırvatistan Cuma gecesi 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri'nin ilk yarı finalisti olmak için 'tarihi' bir maça çıkacaklar. Ancak Hırvatistan basının gündeminde başka bir 'tarihi' olay var. Zagreb medyası Türkiye'nin 1683'teki Viyana Kuşatması'nı tekrarlamak istediğini ifade ediyor. 24Sata, "325 yıl sonra Türkler yeniden Viyana'yı kuşatıyor" başlığını kullanırken, Vecernji List ise, "Bu Viyana Kuşatması mıdır?" manşetiyle okurlarına seslendi. Gazeteler ve bazı medya kuruluşları haberlerinde Osmanlı İmparatorluğu'nun Viyana'yı iki kez kuşattığını ancak Avusturya-Macaristan İmparatorluğu'nun, himayesinde bulunan Hırvatların yardımıyla Osmanlı askerlerini geri püskürttüğü iddia ediliyor. Bu arada, Vecernji'ye konuşan eski milli futbolculardan ve şu anda Slaven Bilic'in teknik ekibinde yer alan Aljosa Asanovic, "Bu fikirlerin savaşı. Bu savaş kılıçlarla, mızraklarla yapılan savaştan çok daha kolay olabilir. Türkiye çok zor bir rakip" ifadelerini kullandı. Gazeteler, Hırvatistan'la Türkiye arasında 'savaşın' aslında sanal ortamda çoktan başladığını, her iki takım taraftarlarının da İnternet forumlarında tartışma ortaları açtıklarına dikkat çekti. gazeteler spor sayfalarında Türkiye'yi 'fanatik' olarak tanımlarken Türk oyuncuların takım ruruhuyla mücadele ettiklerini aktardı. Ancak, Sportske Novosti Gazetesi'ne konuşan Hırvat oyuncu Ivan Rakitic ise oldukça emin konuşarak, "Hiçbir şey Türklere yardım edemeyecek. Yüzde yüz kazanacağız" iddialarında bulundu. Hırvatistan'da yayın yapan hemen hemen tüm gazeteler ön yüzlerinde teknik direktör Bilic'in yada bir futbolcunun fotoğrafıyla verdiği haberlerde yaklaşan Türkiye maçını okurlarına aktarırken, 24Sata'nın Bilic'in küçük oğlu Leo'nun fotoğrafını ve "Babam kazanacak" sözünü sayfalarına taşıdı. Televizyonlar ise yaptıkları yayınlarda Hırvatistan caddelerinin ve sokaklarının, hatta araçların bile Hırvat bayrağının renklerine boyandığını, caddelere kurulan dev ekranlardan Hırvatların maçları takip edeceklerini bildiriyor. |
-->: HINCAL ULUÇ: İNŞALLAH ELENİRİZ.
[B]bence yapilacak en mantikli is tum futbolcularin katilacagi bir basin toplantisiyla turnuvadan cekildigimizin aciklanmasidir.. Sebebi de tum dunyaya duyurulmalidir birinci elden.... bu magandalar yasayacaksa sevinecekse, izeller sakat kalacaksa.. birakin olmasin kupamiz[/B]
|
--->: HINCAL ULUÇ: İNŞALLAH ELENİRİZ.
[B]Hıncal Uluç İlk defa güzel bir konuya değinmiş,tebrik etmek lazım.
Gerçekten eğer yarı final oynarsak düşünemiyorum. Her konuda ön planda olan Türkiye inşallah bu magandalarada dur diyecektir.[/B] |
--->: Hırvatlar Maçı Farklı Yorumluyor
[B]Vay Hırvatlar Vay....yine hayalperest olmuşlar.
Bana göre gerçekten tarih bunu asla affetmeyecek,Türkiye Hırvatları hiç affetmeyecek. Kazasız bir şu maçi atlatırsak final oynarız diye düşünüyorum.[/B] |
--->: UEFA Volkan'ı affetmedi
[B]Volkan'ın yaptığı çok ayıp bunu ilk defa yapmıyor.
Hatta ve hatta Tff Volkan'a Ceza vermeli.[/B] |
Peki Volkan hakketti cezayii ama 2 mac cok be abii schweinsteiger de aynisini yapti 1 mac ceza aldi neden volkan 2 aliyorda o 1...anliyamiyorum sadece biz türküz diye....
|
-->: UEFA Volkan'ı affetmedi
volkan 2 maçı haketti ama schweinsteiger aynı hareket 1 maç ceza alıyor volkan 2 maç bu nasıl adalet
|
-->: --->: -->: --->: -->: HINCAL ULUÇ: İNŞALLAH E
[QUOTE=MERİÇ;380201]İnsan hayatından bahsediyoruz sen şampiyonluktan bahsediyosun iyimisin sen ya :mad:[/QUOTE]
DEMEKKİ SİZİN GİBİ BİLİNÇSİZLER YAPIYOR BUNU |
-->: HINCAL ULUÇ: İNŞALLAH ELENİRİZ.
[QUOTE=lise!mustafa;380158]İNANIN fena halde böyle diyesim geliyor.. Hatta çıkıp duaya çağırasım geliyor, mahalleyi..
Bu kahrolası Allah'ın belaları yüzünden, hem de ulusça en ihtiyaç duyduğumuz günlerde zafere lanet edip, yenilgi dilenesim geliyor.. Hep ayni hikâye.. Hep ayni trajedi.. Bir futbol maçı kazandık mı patlayan tabancalar ve durup dururken ölen masumlar.. Çek maçı biterken, Sevgili spiker kardeşim Melih sevinç çığlıkları atma yerine öğüt veriyordu başımıza gelecekleri bildiği için.. "Sakın silaha sarılmayın, sakın şarjör boşaltmayın.. Masumları öldürmeyin" diye.. Ama sarıldılar.. Cinsel iktidarsızlıklarını, eksik erkekliklerini saklamak için her fırsatta silaha sarılanlar, güya havaya saydırdıkları kurşunlarla gene, zaferi kana boyadılar. Yığınla yaralı var.. 12 yaşındaki İzel şimdi yoğun bakımda yaşam savaşı veriyor. Çıkar mı belli değil.. Çıksa bir daha sağlıklı olur mu belli değil?.. Söyler misiniz, dünyada hangi maçı kazanmak buna değer?. İnsan canından kıymetli bir şey var mı?. O canın bedeli var mı?.. Her zaferin ardından bu haberleri kanıksadık. En acısı da bu.. Kanıksamak.. Ateş düştüğü yeri yakıyor, ötesinin umurunda değil. Bu ülkede medya medya olsa, gerçekten dördüncü güç olsa, bu yasa değişmez mi?.. Caydırıcı hale getirilmez mi?. Kutlamalarda silah gösteren ve sıkanların hayatını kaydırsak, bir daha sayabilir mi, hayvan oğlu hayvan?.. Medya medya olsa, bu Meclis'i yeni yasaya zorlamaz mı, insanlarımızın canı için.. Sıkanlar bu Meclis'te.. Milletvekili, hatta bakan var, sıkan, sıkanı teşvik eden.. O zaman İmam cemaat hikâyesi.. O film adına geçen O. Çocuğunu kim durduracak?.. Hırvat zaferi kaç cana mal olur, düşünebiliyor musunuz?.. Türkiye, yarı finale, finale çıkarsa, hele bir de Maazallah şampiyon olursa kaç masum ölür?.. Kızar mısınız bana "İnşallah eleniriz" dersem?.. __________________ [B]YANLIŞ YANLIŞ YAZILARI YÜZÜNDEN KENDİNE KIZIYORDUM AMA BU YAZISINA KATILIYORUM LÜTFEN SEVİNÇ İÇİN SİLAH KULLANMAYALIM KULANDIRMAYALIM...![/B][/QUOTE] SON 5 KELİMENE İMZA ATARIM AMA BU ADAM ŞU ANDA YAPMAK İSTEDİĞİNİDE YAPIYOR SORARIM SİZE HINCAL ULUÇ DESEYDİKİ İNŞALLAH SİVASSPOR ŞAMPİYON OLMAZ OLURSA TÜRKİYE KARIŞIR VE BÖYLE DİYENLERDE OLDU SİZİN ONLARA SÖYLEDİKLERİNİZİDE BİLİYORUZ PEKİ BU ADAMA O ZAMAN NE DERDİNİZ SORARIM SİZE ............... |
--->: -->: HINCAL ULUÇ: İNŞALLAH ELENİRİZ.
[QUOTE=ABDULLAH DUMAN;380427]SON 5 KELİMENE İMZA ATARIM AMA BU ADAM ŞU ANDA YAPMAK İSTEDİĞİNİDE YAPIYOR SORARIM SİZE HINCAL ULUÇ DESEYDİKİ İNŞALLAH SİVASSPOR ŞAMPİYON OLMAZ OLURSA TÜRKİYE KARIŞIR VE BÖYLE DİYENLERDE OLDU SİZİN ONLARA SÖYLEDİKLERİNİZİDE BİLİYORUZ PEKİ BU ADAMA O ZAMAN NE DERDİNİZ SORARIM SİZE
...............[/QUOTE] Sadece senin hayalperest birisi olduğunu anlardım ilk önce... Sonra mantığı yanlış yerlerde yanlış kurgularla bulduğunu söylerdim... Diyorsun ki yapanlardan biriside sensin o zaman() bu söz kimeydi bilmiyorum ama bildiğim bir gerçek var çok düşüngesiz konuşuyorsun bilmem farkındamısın? Burdaki insanlar neyi tartışıyor sen neyden bahsediyorsun. Ya arkadaşım ülkemizde demeye çalıştığın gibi bu tür kültür oluşmamış ki sen var gibi davranıyorsun.Silahlar patlıyor ve çocuklar ölüyor.Diyorsun ki ben yapmıyorum ya sana birşey diyen mi var? Adam olan bir gerçeği ülkemize göre baz alıp yazmış. Mesela sanada tavsiyemiz mantıksal sorular soracaksanda bu tarz sor olmaz mı? Sivaslıma bu hareketler yakışmıyor. Sivaslı dedin mi gardaş bir millet çekilecek kenara ve dur diyecek ( bu adam eğriyi doğruyu bilir diyecek) lütfen........... |
UEFA Volkan'ı affetmedi
[B]Bazı futbolcularımız sadece bonservis üzerinde profesyoneller. Milli futbolcu olup ama hala amatörlükten çıkmayan futbolcular var.
Belki sözlü hakaret edilmesinin tepkisi olarak fiili müdahale oldu ancak zaten onların isteğide o idi, buna da PROFESYONEL, MİLLİ KALECİMİZ VOLKAN DEMİREL yardımcı oldu. Futbol müsabakalarında [COLOR="Red"]sözle olan hakarete değil fiili harekete ceza[/COLOR] verildiğini bilmeyen futbolcu varsa (ki var) yazık. [/B] |
çok güzel ömür boyu men verseler keske
|
onun yerine kaleyi akına verelim milli takımı
|
aslında yapmaması gereken bi hareketti ama yaptı daha öncede gs maçında lincolne de tekme attı 4 maç ceza yedi ama yinede akıllanmamış artık yorum sizin ama unutmasınki milli bir görevin içinde yinede canı sağolsun
başarılar türkiyem daima 70 milyon yürek seninleyiz inlet avrupayı |
[B]volkanin hareketini tasvip etmiyorum ama ian koller e de ceza verilmeliydi... volkana soyledi magara adami sozunden dolayi...![/B]
|
-->: --->: UEFA Volkan'ı affetmedi
[QUOTE=RK sTyLa 58;380419]Peki Volkan hakketti cezayii ama 2 mac cok be abii schweinsteiger de aynisini yapti 1 mac ceza aldi neden volkan 2 aliyorda o 1...anliyamiyorum sadece biz türküz diye....[/QUOTE]
haklısın kardes aynısını schweinsteiger Hırvatıstan macında yaptı 1 mac bızım oyuncu yapınca 2 mac ayrıca dun schweinsteiger macın yıldızı secıldı yanı bı kural varsa herkeese esıt sekılde uygulanmalı |
Hırvatistan Maçının Hakemi.
Hırvatistan maçının hakemi Roberto Rosetti'nin annesinin Hırvatistan vatandası olduğunu BİLİYOR MUYDUNUZ?
|
--->: Hırvatistan Maçının Hakemi.
[B]biliyordum ben ama dün öğrenmiştim...[/B]
|
bende bugün gazetede okudum. İnş. ßi yamuk yapmaz maçta
|
-->: Hırvatistan Maçının Hakemi.
onlar avrupanın secılı hakemı oyle seyler olmaz detaylara ınmeye gerek yok
|
hakem italyn sadece annesi hırvatistan doğumlu
|
-->: Hırvatistan Maçının Hakemi.
oyle ufak meselelere takilmayalim.. ceyrek finallerde en iyi yoneten hakem final macini da yonetecek o yuzden.. hicbir hakem boyle bir firsati kacirmak istemez
|
[QUOTE=ABDULLAH DUMAN;379866]SADECE EURO 2008 DE DEĞİL AMATÖRDE BİLE YAPILSA AYNI ŞEKİLDE CEZALANDIRILIRDI AMA HERŞEY ALEYHİMİZE OLUNCADA SİNİRLER GERİLDİ[/QUOTE]
3-2 galiptik aleyhimize olan neydi |
UEFA acık bi şelide taraf tuttu. Hmen hemen aynı haraketi yapan alman futbolcu Swainsteigar midir nedir her ne karın agrısıysa ona 1 mac verdi ve dun aksam gol attı bizim Volkan'a iki maç verdi.
|
[B][I]schweinsteiger de aynısını yaptı ona bir maç ceza geldi. hemde adam portekiz maçının yıldızı oldu.eğer onada iki maç gelseydi portekiz maçında oynayamayacaktı.
uefa vermiş kararını ama sanki iki harekette bir birinin kopyası idi.[/I][/B] |
dunyanın en ıyı hakemleri ... bu kadar basıt bır konuyla fazla ugrasmayalım
|
cezayı hak etti ama 2 maç fazla olmuş galiba
|
bişey olacağını sanmıyorum iyi yöneteceğine inanıyorum inşallah öyle olur
|
O DUA ETSİN Kİ MAÇ PENALTILARA KALMADI PROFESYONEL BİR FUTBOLCUYA YAKIŞIRMI DAKKA 90 DA HAREKET YAPMAK OLACAĞI BU İŞTE
|
En iyi sol kanat Arda!
[CENTER][IMG]http://www.sporx.com/images/1/187/5861_B_arda006b.jpg[/IMG][/CENTER]
Milli takımın sol kanadında görev yapan Arda Turan, EURO 2008’in gözdeleri arasında yer aldı. Genç yıldız, performansıyla kulüp takımlarının da ilgisini çekti EURO 2008’de grup maçları heyecanı tamamlanırken Eurosport; gruplarda göze çarpan ve hayal kırıklığı yaratan oyunculardan oluşan toplam 22 ismi belirledi. (A) Milli Takımımız’ın genç yıldızı Arda Turan da en iyiler arasındaki yerini aldı. Sergilediği performans ve attığı iki golle Ay-Yıldızlı ekibin çeyrek final vizesi almasında büyük emeği olan Arda, Avrupalı kulüplerin de dikkatini çekti. Pazar payını yükselten ve ünlü ekiplerin transfer listelerine adını yazdıran genç futbolcu, Ay-Yıldızlı ekipten listeye giren tek futbolcu olarak göğüsümüzü kabarttı. Listedeki bir diğer Türk ise İsviçre Milli Takımı’nın orta sahasında forma giyen Hakan Yakın oldu. Eurosport’tan Early Döorş’in derlediği listeye göre bir de EURO 2008’in en kötü 11’leri var. Türkiye maçında yaptığı hatayla ülkesini yakan Çek kaleci Petr Cech, mevkisinin en kötüsü oldu. Listenin dikkati çeken bir diğer ismi ise forvet hattındaki Thierry Henry. [B]KÖTÜ KALECİ CECH[/B] Fransa Milli Takımı’nın gözde futbolcusu, turnuvadaki forvet futbolcuları arasında Alman Mario Gomez ile birlikte en kötüler listesinde yer aldı. [B]Mevkisinin en kötü isimlerinin yer aldığı liste şöyle:[/B] Kaleci: Petr Cech (Çek Cumhuriyeti) Sağ bek: Giourkas Seitaridis (Yunanistan) Stoper: Denis Kolodin (Rusya) Stoper: Jacek Bak (Polonya) Sol bek: Emmanuel Pogatetz (Avusturya) Orta saha: Andres Iniesta (İspanya) Orta saha: Anders Svensson (İsveç) Orta saha: Tranquillo Barnetta (İsviçre) Forvet: Luca Toni (İtalya) Forvet: Thierry Henry (Fransa) Forvet: Mario Gomez (Almanya) [B]EN İYİLER LİSTESİ[/B] Kaleci: Gianluigi Buffon (İtalya) Sağ bek: Dario Srna (Hırvatistan) Stoper: Christian Chivu (Romanya) Sol bek: Yuri Zhirkov (Rusya) Defansif: T. Galasek (Çek Cumhuriyeti) Sağ kanat: Cristiano Ronaldo (Portekiz) Hücuma dönük orta saha: Hakan Yakın (İsviçre) Hücuma dönük orta saha: Wesley Sneijder (Hollanda) [COLOR="Red"]Sol kanat: ARDA TURAN (TÜRKİYE)[/COLOR] Forvet: Lucas Podolski (Almanya) Forvet: David Villa (İspanya) |
--->: En iyi sol kanat Arda!
[B]DOGRUDUR ARDADAN BAŞKA KİMİ SEÇİCEKLER.................................
CECHLE LUCA TONİYE ÜZÜLDÜM VALLA[/B] |
[QUOTE=kadir984;380497]O DUA ETSİN Kİ MAÇ PENALTILARA KALMADI PROFESYONEL BİR FUTBOLCUYA YAKIŞIRMI DAKKA 90 DA HAREKET YAPMAK OLACAĞI BU İŞTE[/QUOTE]
[B]penaltılara kalsa işte o zaman onun sonu olurdu[/B] |
evet bencede
evet bencede en iyisi arda başarılar arda başarılar türkiye |
inşallah akıllanır bu tip tavırlar türk milli takımı oyuncularına yakışmaz
volkan orda bizi temsil ettiğinin farkında değil galiba başarılar türkiyem |
yaa bizim millet hemen dögüse haziir...
allahiiim insallah kazaniriz hirvatlara karsii... |
[B]süpersiiin ardaa yaa....
insallah hirvatlara karsida iyi mac cikarirsiinn.... HEP SENINLEYIZ TÜRKIYEM[/B] |
-->: En iyi sol kanat Arda!
hamit varken ardadan bahsetmek abesle iştigal olur
arda bence hiç bişey yapmadı sadece şansına iki gol attı hepsi o |
volkan cezayi hak etti. Son 2 dk da yapmayacakti. Cek Cumhuriyetinin oyuncusu Kollerin istedigi buydu, taktikli oynadi ve Volkani disari attirdi. Ya gol yeseydik nasil verecekti hesabini.
Ciktiktan sonra da Fatih Terimden fircasini yedi. Paylasim icin sagol. |
-->: En iyi sol kanat Arda!
Helal olsun ardaya. ardadan baskasini beklemezdim. Insallah bütün Türk Futbolcumuz zaferlere ulasir, tarihler yazar.
Paylasim icin sagol. |
-->: Hırvatlar Maçı Farklı Yorumluyor
Zorlu karsilasma olacak. Insallah bu maci aliriz. Kendimizi ilk4 e yazdiriz.
Ama zor dedim de cok da zor degil, onlarin tek 3 oyuncusu tehlikeli, biri olic, digerleride 2 kardesler. Paylasim icin sagol. |
| WEZ Format +2. Şuan Saat: 22:08. |