![]() |
-->: BİR DEMET ŞİİR
VALLA ÇOK GÜZEL OLMUŞ AĞZINA SALIK
|
[B]sana bir sır söyleyeceğim
aç yüreğini burası benim vatanım ölmek de yaşamak da benim hakkım ve en çok bundan dolayı sana burasını cehennem bana yine cennet vatan yapacağım sana bir sır söyleyeceğim aç yüreğini yaşadığın her an mahşer menzilimdesin soluk aldığın her an mahşer menzilimdesin sana bir sır söyleyeceğim aç yüreğini burası benim vatanım camiler kenti: felluce ben bağımsız yaşarım ben anasız yaşarım ben babasız yaşarım ben oğulsuz yaşarım ben kızım olmadan yaşarım ama vatansız yaşayamam sana bir sır söyleyeceğim aç yüreğini unutma benim öldüğüm yer de vatanım ya senin ve sen petrolsüz yaşayamazsın yapamazsın yaşayamazsın öfken hayalet öfkem gerçek öfkem gerçek öfken hayalet ölmek ve öldürmek benim için onur senin için utanç senin için yüz karası sana bir sır söyleyeceğim aç yüreğini sen uyut dünya uyusun sen uyut insanlık uyusun ama ben uyanığım ama ben direneceğim işte kefenim bedenim sana bir sır söyleyeceğim aç yüreğini [/B] |
-->: Gurbert Siirleri
[QUOTE=58_Sivaslim_58]== Gönül Gurbet Ele Çikma ==
Gönül gurbet ele çikma Ya gelinir ya gelinmez Her dilbere meyil verme Ya sevilir ya sevilmez Yögrüktür bizim atimiz Yardan atlatti zatimiz Gurbet ilde kiymatimiz Ya bilinir ya bilinmez Bahçemizde nar agaci Kimi tatli kimi aci Gönüldeki dert ilaci Ya bulunur ya bulunmaz Deryalarda olur bahri Doldur ver içem zehri Sunam gurbet elin kahri Ya çekilir ya çekilmez Emrah der ki düstüm dile Bülbül figan eder güle Güzel sevmek bir sarp kale Ya alinir ya alinmaz[/QUOTE] GÜZEL BIR SIIR GÖZÜM GURBET GURBET GURBET |
-->: Gurbet Siirleri
SESSİZ GEMİ
Artık demir almak günü gelmişse zamandan Meçhule giden bir gemi kalkar bu limandan. Hiç yolcusu yokmuş gibi sessizce alır yol; Sallanmaz o kalkışta ne mendil, ne de bir kol. Rıhtımda kalanlar bu seyahetten elemli, Günlerce siyah ufka bakar gözleri nemli, Biçare gönüller Ne giden son gemidir bu! Hicranlı hayatın ne de son matemidir bu. Dünyada sevilmiş ve seven nafile bekler; Bilinmez ki giden sevgililer dönmeyecekler. Bir çok gidenin her biri memnun ki yerinden, Bir çok seneler geçti; dönen yok seferinden. (Kendi gök kubbemizden |
[I][FONT="Tahoma"][FONT="Tahoma"][COLOR="Navy"]Kalk Yiğidim
Kalk ey yiğit uykudan! Kalk ki bağrımda nâlân... Sensiz geçen günlerde, Dolaştım ben dünlerde Hep mahzûn ve kederli, Sen bizi terk edeli. Yiğidim görün artık! Görün ki çok bunaldık. Canlarımız gırtlakta, Son kelime dudakta: Gülümse milletine! Susadık himmetine... Kalmadı hiç gücümüz; Bizler bir sürü öksüz Hep itilip kakıldık; Eşya gibi satıldık; Hicran üstüne hicran, Dahasına yok derman... Her gece hayâldesin, Sözlerde, gönüldesin, Bir ömür boyu böyle.. Bir defa da sen söyle! Azıcık acı bize! Yıkılıp geldik dize... Fethullah Gülen[/COLOR][/FONT][/FONT][/I] |
[B]Nefsi şeytan ile nisbet yürüyen
Zannetme iblisten kalanı vardır Seni tan eyleyen senden türeyen Şah olsa sırtında palanı vardır Abdal zannettiğin açık başların Meyhane bekleyen bade-nuşların Hepisi bir olmaz o sarhoşların Kadehi kudretten dolanı vardır Harabat ehlinin olur mu malı Bir hırkası vardır seksen yamalı Meskeni dağlardır durağı çalı Anı seyyah edip salanı vardır Her gün meyhanenin yolun tutarak İçip içip küp dibine yatarak Hasan kalesi'nden kendin atarak Kırklar dergâhına dalanı vardır Arifler Seyyid'i derdi yok sanmaz Şarabı lâlinden içenler kanmaz Aşık maşukuna beyhude yanmaz Haneyi halveti bulanı vardır [/B] |
[B]Ya ben sana n'ittim idi
Bana hançer soktun felek Eli güldürdün oynattın Bana hain baktın felek Durmadan gezdin peşimde Yatırmadın yar döşünde Cahil idim genç yaşımda Bellerimi büktün felek Dünya kalmadı giözümde Koymadın derman dizimde Bir ateş yaktın özümde Beni böyle yaktın felek Okumu attım havaya Geri düşürdün yuvaya Eli çektin düz ovaya Beni sarpa çektin felek etem-murat der ki nettirdin Okumu Hakk'a tuturdun Ellere saray yaptırdın Bizi evi yıktın felek [/B] |
[B][/KIZILIRMAK
Daima bulanın, asla durulman, Nedir bu sendeki hal, Kızılırmak? Çağlayıp akarsın, hiç mi yorulman? Seni zapteyleyemez göl, Kızılırmak. Bahar gelir, bulanırsın, coşarsın, Dalga vurur, kenarlara taşarsın. Dünya kurulalı böyle yaşarsın, Tükenmez ömrün var bol, Kızılırmak. Toplanır suların yayladan, köyden, Kuvvetler alırsın çeşmeden, çaydan. Fariğ olup vazgeçmen mi bu huydan? Kimseye vermezsin yol, Kızılırmak. Yel estikçe dağlar karın eritir, Güneş olur, çayır çimen yürütür; Dünyada bâkisin, hükmün câridir, Sana kuvvet verir sel, Kızılırmak. Zara dağlarından toplaşın gelin, Sivas'ın kenarın dolaşın gelin, Yıldız ırmağına ulaşın gelin, Göksu'yu beraber al, kızılırmak. Kızıldağ'dan doğru çıkıp gelişin, Kayseri'de Karasu'ya karışın, Cahdın nedir, yola devam çalışın, Delice ırmağın bul, Kızılırmak. Ulu sular ile akıp gidersin, Tavşanlı dağına bakıp gidersin, Uğradığın yeri yıkıp gidersin, Git Karadeniz'e dol, Kızılırmak. B] |
[B]Gönül sana nasihatim
Çağrılmazsan varma gönül Seni sevmezse bir güzel Bağlanıp da durma gönül Ne gezersin Şam'ı Şark'ı Yok mu sende hiç bir korku Terkedersin evi barkı Beni boşa yorma gönül. Yorulursun gitme yaya, Hükmedersin güne aya, Aşk denilen bir deryaya Çıkamazsın girme gönül. Ben kocadım sen genceldin, Başa bela nerden geldin Kahi indin kah yükseldin Şimdi oldun turna gönül. Bazı zengin bazı züğürt, Bazı usta bazı sakird Bazı koyun bazı aç kurt Her irenkten derme gönül [/B] |
[QUOTE=Etem-Murat][B]Ya ben sana n'ittim idi
Bana hançer soktun felek Eli güldürdün oynattın Bana hain baktın felek Durmadan gezdin peşimde Yatırmadın yar döşünde Cahil idim genç yaşımda Bellerimi büktün felek Dünya kalmadı giözümde Koymadın derman dizimde Bir ateş yaktın özümde Beni böyle yaktın felek Okumu attım havaya Geri düşürdün yuvaya Eli çektin düz ovaya Beni sarpa çektin felek etem-murat der ki nettirdin Okumu Hakk'a tuturdun Ellere saray yaptırdın Bizi evi yıktın felek [/B][/QUOTE] [B][I][FONT="Tahoma"][COLOR="Navy"]Etem ağabey mahlas kullanmaya başlamışsın ağabey gerçekten güzel bir şiir tebrik ederim devamını bekliyorum [/COLOR][/FONT][/I][/B] |
WEZ Format +2. Şuan Saat: 01:05. |