![]() |
-->: BİR DEMET ŞİİR
[COLOR="RoyalBlue"][FONT="Arial Black"]Eline sağlık hocam açıklamasıyla beraber çok güzel olmuş zaten O güzeller güzeline nice kasideler yazılsa azdır Fuzulinin bu eşsiz eserini bizimle paylaştığın için çok teşekkür ederim.
Selam ve dua ile...[/FONT][/COLOR] |
[B][I][FONT="Tahoma"][COLOR="Navy"]Yokluğumun Resmi
Attığım her adım benden uzakta Bastığım her yerde yokmuşum meğer Çırpınırken 'ben' denilen tuzakta 'Ben' bana saplanan okmuşum meğer.. Aklım kumsal iken, ben toz paresi Çıktıkça yükseğe, alçalır oldum.. Düşündüm, derdimin nedir çaresi Susarak konuşmak, sonunda buldum.. Esrarlı vuslata bir adım kala Hasretin vecdiyle, ben kement attım Yürekte boğulmak, ne güzel bela Battıkça kurtuldum, çıktıkça battım.. Görünmez cevheri buldum diyerek Körlüğü kör ettim, deli bir taşla Bilmeyi bilmeden, bildim diyerek Boşluğu doldurdum, dolu bir boşla.. Nasılların sebebini sorarken Sualimi cevapladım niçin'de Çokluğumda yokluğumu araken Yalnız kaldım yığınların içinde.. Satır, satır böldü beni heceler Her kırkımı, kırka yardım savuştum Boşluğumu kucakladı geceler Sessizlikte, gürültüyle boğuştum.. Var'da yoku, haykırırken her seda Aklım ki, aklımı başımdan aldı O'na gidiyorum, bana elveda Sonsuz olan sona, bir nefes kaldı.. Uğur Işılak[/COLOR][/FONT][/I][/B] |
[QUOTE=cahar][COLOR="Red"][FONT="Arial Black"]Merhamet hür Dünyaya bu kadar mı IRAK ' tı? [/FONT][/COLOR]
[COLOR="Black"][FONT="Arial Black"][COLOR="Blue"]Ben Basralı Ömer, Belki haberin yoktur diye yazıyorum Mr. Franks. Önce demokrasi yağdı göklerimizden, Sonra özgürlük geçti üstümüzden Palet palet. Ve insan hakları Namlularından Saniyede bilmem kaç adet. Demokrasi bizim eve de isabet etti Bir gün sonra anladım koptuğunu ayaklarımın. Tam onsekiz adet insan hakları saymışlar, Vücudunda babamın. Annem yoktu zaten Ben doğarken ilaç yokluğundan ölmüş Ambargo falan dediler ya anlamadım Çocuk aklı işte Oluşmadan sökülmüş. Sizde de barış böyle midir Mr. Franks? İnsan hakları çocukları yetim Ve ayaksız bırakır mı orda da? Düşer mi ayın kan gölüne aksi Güpegündüz düşer mi pazar yerine demokrasi? Zenginlik,insanları korkudan uykusuz bırakır Kuşlar gökyüzünü terk eder mi orda da? Babamla mırıldandığım son dua dilimde, Ayaklarım hastanede, Ve giymeye kıyamadığım pabuçlar kaldı elimde. Çocukların var mı Mr. Franks? Al, oğluna götür onları bari işe yarasın Kim bilir belki baktıkça Bazen beni hatırlarsın. Bu nasıl demokrasi Mr. Franks? Düştüğü yeri yaktı Merhamet hür Dünyaya, Bu kadar mı IRAK ' tı?[/COLOR][/FONT][/COLOR][/QUOTE] [COLOR="Purple"]çok güzel bir şiir abi. başka söze gerek yok.bu şiir herşeyi açıklıyor zaten[/COLOR] |
[B][I][FONT="Tahoma"][COLOR="Navy"]Yürek Yarası
Ondurmaz yakar yandırır bahtın karası YIldırımı usandırır hasret narası Bu dert dertlerin hası vuslattır tek devası Merhem neylesin yara yürek yarası Can bedene sitem eder yoktur arası Kafesinden uçar gider gelse sırası Her nefese yazı denir yoktur turası Ancak can ile ödenir aşkın kirası[/COLOR][/FONT][/I][/B] |
[COLOR="Indigo"] ORASI
Orası öyle bir yer ki anlatamam Anlatamam oranın güzelliğini Anlatamam insanarının sıcaklığını,doğallıgını Anlatamam sokaklarında gezmenin zevkini. Anlaılmaz ki orası,anlatılamaz ki Başkası için sıradan bir yerdir belki Ama... Benim için anlatamayacağım, Anlatsamda nereden başlayacagımı Bilemediğim bir yer Masmavi denizi yok belki, Yemyeşil ormanları da yok. Ama topraı var Bir avucu bile benim için değerli olan Toprağı Dolaşmak isterdim sokaklarında Doya doya O doğalığın içine dalmak isterdim Sokaklarında kaybolmak isterdim Sokakların derinliğine dalmak O sokaklar öyle ki; İnsanı içine alır,bambaşka bir dünya gibi. O dünya öyle ki; İnsanı yeni hayatlara sürükler. Orası neresi mi??? Orası... Benim DÜNYAM. yazan: ASLANSİVASLI[/COLOR] |
ELİNİ TUTTUM
Dün gece seni gördüm Ama Düşümde. Elini bana uztmıştın Elimi uzattım Kaçtın Peşinden koştum,elini tutmak için Sım sıkı. Yetişemedim sana Bir ara gözden kayboldun Sonra gene buldum. Elini bana uzatmıştın. Elimi uzattım, Kaçtın... Gene seni aramaya başladım Bu sefer tutacagıma inanmıştım Çalıların arkasında bir ses duydum Arkamı döndüm Sen... Elini bana uzatmıştın Elimi uzattım Tuttum İnandığım için elini tuttum Ya inanmasaydım diye düşündüm Ya inanmasaydım. Gerçekte oldugu gibi seni Hayatımın sonuna kadar Kaybedecek miydim?????? |
[QUOTE=dogukan58]Ben Sivas'ın Oğluyum
Bozkırın ortasında medeniyet beşiği Buradan arşa çıkar evliyanın ışığı Saymakla tükenir mi ozanları, aşığı ..................Veyselle aşka geldim, Ruhsatiyle doluyum ..................Sivas benim vatanım, ben Sivas'ın oğluyum Alevi, Sünni kardeş, kardeşliği biliriz Vatan için yaşarız, vatan için ölürüz Provaka etmeyin bir araya geliriz .................Ali benim imamım, Osmana da bağlıyım .................Sivas benim vatanım, ben Sivas'ın oğluyum Özümde yiğitlik var, haksızlığa gelemem Zulme suskun kalıp ta dilsiz şeytan olamam Dostlarım ağlar iken kahkahayla gülemem .................Yanlışa isyan eden Pir Sultan, Köroğluyum .................Sivas benim vatanım, ben Sivas'ın oğluyum Yıldırım'ın geldiği Osmanlı şehiriyim Kızılırmakla coşan bereket nehiriyim Her ilmin merkeziyim batıni, zahiriyim ................Orta Asyadan gelen Oğuzların koluyum ................Sivas benim vatanım, ben Sivas'ın oğluyum Çifte Minaresiyle eder dine şehadet Gökmedrese, şifaiye Selçukludan emanet Kitabında yer almaz kalleşlik ve ihanet .................Talibi'ye meftunum, Ali İzzet'e deliyim .................Sivas benim vatanım, ben sivas'ın oğluyum Cumhuriyet temeli sağlam örüldü burda Kurtuluş Savaşına karar verildi burda Bir millet şaha kalktı, tekrar dirildi burda ..............Özgürlük çinarının yaprağıyım, dalıyım ..............Sivas benim vatanım, ben Sivas'ın oğluyum. güzel |
[B][I][CENTER][COLOR="Blue"]SENİ SEVİYORUM YASAK AŞKIM[/COLOR][/CENTER][/I][/B]
[B][I][CENTER][COLOR="Magenta"]HİÇ KORKMADIM AŞKTAN MEYDAN OKUYARAK YÜRÜDÜM ÜSTÜNE KANADI BAZEN HER YANIM KORKMADIM NELER TÜKETTİM YA DA KAÇ GECE UYKUSUZ KALDIM KURUDU BAZEN AĞLAMAKTAN GÖZLERİM YİNE DE DEĞER AŞKA VE SEVDİĞİME DEDİM HATAYSA HATA... YAPTIĞIM HİÇBİRŞEYE PİŞMAN OLMADIM KEŞKELERİMİN GÖLGESİNE SIĞINMADIM KAZANMAYIDA KAYBETMEYİDE SENDEN ÖĞRENDİM. SEVDA MASALLARI YAZACAK SÖZLER BİRİKTİRDİM VE SANA ÖYLE BÜYÜK BİRŞEY VAAD ETTİMKİ GÖREMEDİN. ZOR AŞKTI BENİM SANA BESLEDİĞİM İMKANSIZLIKTI BANA TATTIRDIĞIN BEN BU AŞKIN ADINI YASAK BİR SEVDA MASALI KOYDUM SENİ SEVİYORUM SENİ SEVİYORUM YASAK AŞKIM...[/COLOR][/CENTER][/I][/B] |
[B][I][CENTER][COLOR="Magenta"]BU BENİM ŞİİRİM [/COLOR][/CENTER][/I][/B]
[B][I][CENTER][COLOR="Purple"]Duyduğun her yerde beni hatırla Bu benim şiirim bu benim şarkım Dinle ki kanatsın o taş kalbini Bu benim şiirim bu benim şarkım Yabancı kollarda gezip durdukça Başını yastığa koyup daldıkça Bir daha çalıver beni andıkça Bu benim şiirirm bu benim şarkım Bırak da süzülsün yaşlar gözünden Acı bir pişmanlık dursun yüzünde Sana bir sitem var her bir sözünde Bu benim şiirim bu benim şarkım Aşkımdan armağan her bir satır sana Maziyi yeniden yaşatır sana Nasıl sevdiğimi anlatır sana Bu benim şiirim bu benim şarkım[/COLOR][/CENTER][/I][/B] |
[COLOR="Red"][B][I][CENTER]BU ŞEHİR VE SEN[/CENTER][/I][/B][/COLOR]
[B][I][CENTER][COLOR="Teal"]Ömrümün en güzel senelerini Alıpta gittiniz bu şehir ve sen Gönlümün en masum ümitlerini Çalıpta gittiniz bu şehir ve sen Döktüğüm yaşlara aldırmadınız Giden gençliğime acımadınız Düştüğüm yerlerden kaldırmadınız Basıpta gittiniz bu şehir ve sen Beni iyi tanır bu kaldırımlar Bu kuytu köşeler bu taş sokaklar Sizlerden bir ömür alacağım var Çalıpta gittiniz bu şehir ve sen Bağlayıp durdunuz hep ellerimi Delik deşik ettiniz seven kalbimi İçimde dağ gibi hayallerimi Yıkıpta gittiniz bu şehir ve sen Kimsesiz yalnızdım kollarınızda Herşeyi kaybettim yollarınızda Şimdi bir hesap var aramızda Vermeden gittiniz bu şehir ve sen Ben yine yaşarım içimde yasla Ya siz neylersiniz bu ihtirasla Bir daha dönmek mi buraya asla İçimde bittiniz bu şehir ve sen [/COLOR][/CENTER][/I][/B] |
| WEZ Format +2. Şuan Saat: 12:36. |