![]() |
-->: BİR DEMET ŞİİR
[FONT="Arial Black"]Sivas'ta Yoksul Çocuklar[/FONT]
Sivas'ta Ulu Cami avlusunda çocuklar yalvaran gözlerle etrafa baka baka açıyorlar küçük esmer avuçlarını: -emmilerim sadaka!emmilerim sadaka! hükümet konağı'nın yanında biri bir kemik kalmış bir deri... "boya-cila yimbeş,boya-cila yimbeş!"diye ağlıyor ve daha fırça bile tutamıyor elleri garipler pazarı'nda körpe çocuklar yorgunluktan güzelim elleri al al... öldüren bir çığlık dudaklarında: -boş hamal!boş hamal!boş hamal!... nane satan,su satan yetim çocuklar şarkı söyleyemediler,güneşe,aya... biliyorum ne masal dinlemeye doydular ne oyun oynamaya... Bezirci'de,Yüceyurt'ta,Altıntabak'ta... çocuklar var incecik yüzleri nurdan. ama toz-toprak içinde elleri ayakları oyuncakları çamurdan... ve günahkar çocuklar,suçlu çocuklar mahkeme salonunda bakarım dizi dizi. bu suç bizim suçumuz,bu günah bizim affedin bizi. gökteki yıldızlar kadar sayısız ah yurdumun kimsesiz ve yoksul çocukları anladım farkınız yok koparılmış başaktan! alın bu gözleri benden,alın bu yüreği artık utanıyorum yaşamaktan. [FONT="Arial Black"]Yavuz Bülent Bakiler[/FONT] |
[B]Selam saygı hepinize
Gelmez yola gidiyorum Ne şehire ne de köye Gelmez yola gidiyorum Gemi bekliyor limanda Gideceğim bir ummanda Gözüm kalmadu cihanda Gelmez yola gidiyorum Eşim dostum yavrularım İşte benim sonbaharım etem murat karanlık yollarım Gelmez yola gidiyorum cünkü kendi köpeğim ısırdı beni bugün tarih 20 haziran saat 18,30 gün salı [/B] |
[COLOR="Magenta"][B][I][FONT="Comic Sans MS"]Görmüyorum, duymuyorum…
İçtiğim su, acı… Güneş doğsa karanlık, Ay yok ne zamandır… Aklım iki söze emanet… Aklım zavallı… Hiç böyle ağır gözyaşı dökmemiştim… Ağırlığı içime, damlası kalemime düşen… Damlıyorum… Bir… iki... üç… sûretimde yitik bir niyet kaygısı.... Ağlamayı hiç beceremedim ki… Gözyaşım derdimi kurutur, derdim gözyaşımı… Susuzluktan baygın düşer yüreğim. Ve başım ağrır, karanlıklardan… Rüzgâra bırakılmış kağıt gibi, savrulur sözlerim, sessiz, menzilsiz... Hiç böyle yanmamıştı ruhum… ateş ki derdimden büyük… eriyor baharlarım… Damlıyorum… Bir… iki… üç… posamda günahlarım… [/FONT][/I][/B][/COLOR] |
[COLOR="Magenta"][B][I][FONT="Comic Sans MS"]Dalga dalga vuruyor hüznüm, huzuruma...
gemiler geçiyor ötelerde, ışıklar içinde, tebessüm edercesine... göz yaşımı katıp dalgalarıma, salıyorum umutlarımı... hayat siyah-beyaz bir özlem. ve hayaller... tüm yaşanıldığı sanılan renkler. hepsinin ardında aynı tat, aynı soluk... beyhude bir arayış... ve sarsıcı bir kayıplar dizisi... elde kalan emek, kâh hüzne mesken, kâh nedamete... işte tam da olduğum yerde, noktanın üzerinde sabitledim, adımlarımı. ne ardımdan bir ses, ne ötelerden bir nefes... oturdum noktanın üzerinde, kollarım dizlerimde, başım ellerimde, gözlerim hiçbir yerde... bir niyazım, bir de kalemim kaldı... belki de sadece onlar vardı.....[/FONT][/I][/B][/COLOR] |
[COLOR="Magenta"][B][I][FONT="Comic Sans MS"]Damla damla yanar göz yaşım...
içime soğuğu düşer yalnızlıkların selamı kesilir serçelerin, tenhalığıma yine kalakalır adımlarım, köhne bir durakta umut olmaz, gelen olmaz, bekleyeni bulan olmaz kaybolurum yoksunluklarda yoksulluğumda damla damla yanar göz yaşım sevgilerim kamburu olur kalbimin sevilmeler ağır gelir sevmeler hafif ... kolları kırılır terazilerin kusur yine bana kalır... yorgunum, yılgın ruhum sözlerimin isyanı intiharlarım... susuyorum şimdi tüm susmalarım gibi erken bir demde çaresizce... [/FONT][/I][/B][/COLOR] |
[B] [/B]Kirazın derisinin altında kiraz
Narin icinde nar Benim yuregimde boylu boyunca Memleketim var Canima cigerime dek islemis Canima cigerime Sapina kadar. Elma dalindan uzaga dusmez Ne yana gitsem nafile. Memleketin hali gozumden gitmez Binbir yerimden baglanmisim Bundan otesine aklim ermez |
[B]Yaz gününde nara düştüm
Gülistanda hara düştüm Hal bilmeyen yara düştüm Ben, zamansız misafirim yalan dünyada Gurbetî bıktım aymazdan İnsanı insan saymazdan Kulun hakkıyla doymazdan Ben, zamansız misafirim yalan dünyada [/B] |
[B]Aradım derdimin dermanı yoktur
Medet sende n'olur gel yetiş yetiş Felek ile derd-i davamız çoktur Medet sende n'olur gel yetiş yetiş Kahpe felek kapımızı çalmadan Azrail gelip de canım almadan etem murat dım ölüp toprak olmadan Medet sende n'olur gel yetiş yetiş[/B] |
[B]Kimse bana yaren olmaz yar olmaz
Mertlik hırkasını giydim giyeli Dünya bomboş olsa bana yer kalmaz İnsana muhabbet duydum duyalı Çoğu bende kağıt hüccet arıyor Hal bilmeyen dip dedemi soruyor Dostlar ölümüme karar veriyor etem murat dım dedim diyeli [/B] |
[QUOTE=FATIMA][COLOR="Magenta"][B][I][FONT="Comic Sans MS"]Görmüyorum, duymuyorum…
İçtiğim su, acı… Güneş doğsa karanlık, Ay yok ne zamandır… Aklım iki söze emanet… Aklım zavallı… Hiç böyle ağır gözyaşı dökmemiştim… Ağırlığı içime, damlası kalemime düşen… Damlıyorum… Bir… iki... üç… sûretimde yitik bir niyet kaygısı.... Ağlamayı hiç beceremedim ki… Gözyaşım derdimi kurutur, derdim gözyaşımı… Susuzluktan baygın düşer yüreğim. Ve başım ağrır, karanlıklardan… Rüzgâra bırakılmış kağıt gibi, savrulur sözlerim, sessiz, menzilsiz... Hiç böyle yanmamıştı ruhum… ateş ki derdimden büyük… eriyor baharlarım… Damlıyorum… Bir… iki… üç… posamda günahlarım… [/FONT][/I][/B][/COLOR][/QUOTE] [FONT="Arial Black"]Bu şiir mi? Dil bilgisi ve imla kurallarına şair elinden geldiğince riayet etmiş[/FONT] |
WEZ Format +2. Şuan Saat: 09:50. |