![]() |
[QUOTE=drummer]HİÇMİ SİVAS TÜRKÜSÜ BİLEN YOK.
YAZIN ARKADAŞLAR TÜRKÜLERİMİZİ BURAYA. SİVAS FOLKLORÜ ÇOK ZENGİNDİR YAZ YAZ BİTMEZ. HA GAYRET[/QUOTE] HİÇMİ SİVAS TÜRKÜSÜ BİLEN YOK. YAZIN ARKADAŞLAR TÜRKÜLERİMİZİ BURAYA. SİVAS FOLKLORÜ ÇOK ZENGİNDİR YAZ YAZ BİTMEZ. |
Geldim Şu Alemi Islah Edeyim
Geldim Şu Alemi Islah Edeyim
Özümü Meydanda Gördüm Sonradan Zaman Mahlukuna Meylimi Verdim Sermayemden Zarar Gördüm Sonradan Su Zalimin Kara Kara Yüzleri Yaramıza Yaramadı Tuzları İki Dilli Su Cahilin Sözleri Durdukça Kar Etti Canan Sonradan Geldi Bizim İle Sevdi Sevişti Al Kadeh Ver Kadeh Doldurdu İçti Sadık Yarim Diye Yeminler İçti Özü Çürük İmiş Duyduk Sonradan |
Bu Yıl Bu Dağların Karı Erimez
Bu Yıl Bu Dağların Karı Erimez
Eser Bâd-i Sabâ Yel Bozuk Bozuk Türkmen Kalkıp Yaylasına Yürümez Yıkılmış Aşiret İl Bozuk Bozuk Kızılırmak Gibi Çağladım Aktım El Vurdum Göğsümün Bendini Yıktım Gül Yüzlü Cerenin Bağına Çıktım Girdim Bahçesine Gül Bozuk Bozuk Elim Tutmaz Güllerini Dermeye Dilim Tutmaz Hasta Hâlin Sormaya Dört Cevabin Mânasını Vermeye Sazım Düzen Tutmaz Tel Bozuk Bozuk Pir Sultan'ım Yaratıldım Kul Diye Zalim Paşa Elinden Mi Öl Diye Dostum Beni Ismarlamış Gel Diye Gideceğim Amma Yol Bozuk Bozuk |
ben bu kadar emek çektim sivas türkülerini yazmaya çalıştım buraya valla içinizde hiççmi sivas türküsü bilen yok yazınsana gardaşlarım.
|
Valla Ellerine, Kollarina, Yuregine saglik Cok Guzel Olmus. Bizim sivasta neler varmis ta haberim yokmus.. Sayende OKudukca KOYUMU, SIVASIMI hatirladim......" Bu Gurbet Cekilmiyor" .....
insaallah Devami Gelir.... Hayirli Gunler.... |
Nenni Nenni
Muhlis Akarsu Bunca Gamın Bunca Derdin İçinde Yaşamak Bizlere Zor Nenni Nenni Sizden Umudumu Kesmem Erenler Elbet Bir Çaresi Var Nenni Nenni Üstümüzde Duman Vardır Dağ Gibi Her Yandan Kuşatmış Sanki Ağ Gibi Güz Gelince Bozulmuş Bir Bağ Gibi Ne Hallara Düştük Gör Nenni Nenni Eğil Gel Akarsu Gel Hakka Eğil Bir Kere Ağ Yara Vermedin Meyil Suç Bizim Sevdiğim Kimsede Değil Gelmişiz Dünyaya Kör Nenni Nenni |
Karşıki Tarlanın Ekini Seyrek (U.H.)
Sivas/Kangal-Ali Kızıltuğ Karşıki Tarlanın Ekini Seyrek Yorulmuş Nazlı Yar Yardıma Gidek Dedimki Sevdiğim Benim Olursan Dediki Sevdiğim Barabar Gidek Başına Bağlamış Oyalı Yazma Yazmanın Etrafı Gülünen Dizme Mevlayı Seversen Elinen Gezme Elinen Gezersen Ar Gelir Bana Yüce Dağ Başında Bir Kuru Dikme Dikmenin Dibine Karanfil Ekme Mevlayı Seversen Hışmınan Bakma Hışmınan Bakarsan Zor Gelir Bana |
Derdimi Dökersem Derin Dereye
Sivas/Şarkışla-Aşık Veysel Şatıroğlu- Derdimi Dökersem Derin Dereye Doldurur Dereyi Düz Olur Gider Irakipler Geldi Girdi Araya Korkarım Yar Benden Yoz Olur Gider Ilgıt Ilgıt Yeller Eser Seherde Yar Beni Düşürdü Onulmaz Derde Yar İle Buluşsak Bir Tenha Yerde Duyar Düşmanlarım Söz Olur Gider Pervane Ateşten Sakınmaz Canı Uğruna Goymuşum Başı Bedeni Doldur Tüfengini Hedef Et Beni Yaram Doksan Dokuz Yüz Olur Gider Veysel Der Çıkayım Bir Yüce Dağa Ağaçlar Bezenmiş Yeşil Yaprağa Bir Gün Olur Tenim Düşer Toprağa Karışır Toprağa Toz Olur Gider |
gardaş eline diline yüreğine sağlık bende şarkışla yöresindenim
|
Arayı Arayı Busam İzini
Sivas-Muzaffer Şahin Arayı Arayı Bulsam İzini İzinin Tozuna Sürsem Yüzümü Hak Nasip Eylese Görsem Yüzünü Ey Sevdiğim (Ya Muhammed) Canım Arzular Seni Ali İle Hasan, Hüsetin Anda Sevdası Gönüllerde Muhabbet Canda Yarın Mahşer Gününde Hak Divanında Ya Muhammed Canım Arzular Seni Yunus Meth Eyledi Seni Dillerde Dillerde Dillerde Hem Gönüllerde Arayı Arayı Gurbet Ellerde Ey Sevdiğim Canım Arzular Seni |
| WEZ Format +2. Şuan Saat: 05:42. |