![]() |
dermanım sensin
Yetti Bu Ayrılık
Yetti Canıma Yanına Varsam Elini Tutsam Halimi Görsen. Dermanım Sensin, Tabibim Sensin, İlacım Sensin Sensin Bilesin. Hasretin Yanıyor, İçimde Ateş. Ayazım Olsan, Yağmurum Olsan, Gel Sen Dindirsen Dermanım Sensin, Tabibim Sensin. İlacım Sensin Sensin Bilesin. |
sarhoşun mektubu
sana gelmek istedim dün gece.
hasretin, bulutlarda bağdaş kurmaktaydı, ve kanımda da şarap vardı. mendilci çocuklar oynuyordu otobüs durağında; geçip de gözlerimdeki kalabalıklardan kapına gelmek istedim. bütün otobüsler boştu, ve bütün duraklar. adını bile bilmediğim birinin yatağındaydım, ve dürbünlüyordu gölgemi dikbaşlı bakışlar. gecenin zulasında yola çıkmıştı uğrular, ay karanlık; unutmuşum ayaklarımı kapı önünde, çalmışlar... ellerini tutmak istedim dün gece. çöplükler sokak kedilerine güneşli bir demet sunmaktaydı, ve kanımda da konyak vardı. kuş soluğu kokulu yağmurlar yağıyordu sokağına, derip de yediveren şiirleri yürek soframdan pencerene ürkek serçeler getirdim. bütün evler boştu, ve bütün apartmanlar. insancıl olan her duyguyu hesapsızca paylaşmalardaydım, ve umudun rengine bürünüyordu asi şiirler, senli yazılar. oysa,aşkını çalmaya hırsızlanmıştı ellerim birden doğdu geceye ay, aydınlık; yakalandım polise, ellerimi kesip atmışlar... gözlerini görmek istedim dün gece. bir sokağın kuytusunda ölüler kurşunlanmaktaydı, ve kanımda da votka vardı. gökyüzünde birer birer yıldızları söndürüyordu Hera. serip de bıçaklanmış uykuları urbasından, kirpiklerinin parmaklığında, gözlerinde tutuklanmak istedim. bütün mezarlar boştu, ve bütün tabutlar. karaları değil, yıldızları kuşanmalardaydım, ve tenceresinde tehlikeli şiirler pişirmekteydi sarhoşlar. zamanın bilinmezinde durmuştu bütün saatler saklamıştım cüzdanımda, şanssızlık; düşürmüşüm bilmediğim bir yerde gözlerimi, kaybolmuşlar. şimdi; ne el, ne ayak, ne de göz kaldı. gökdelenlerin görkemli şahikasının gölgelendiği yerde, baltalanmış çınar gibi ayrı düşmelerdeyim. bir ceset, şişiyor parkın ortasında yavaş yavaş kara gözlüklü, kara gölgeli adamlar yarın, onu sehpada asacaklar. başı puşilenmiş korkulardayım, ve bu gece, içkiyi böyle karıştırmamalıydım. gelemiyorum sana, yok işte ellerim, ayaklarım, ve gözlerim yok işte. göremiyorum, yokluklardayım. oysa, yüreğimizden hüzün dolu çiçekler derlemiştik; damarlarımda alkol, damarlarımda kara gölgelerin ayak sesleri; kopardılar. yetiş! bir yüreğim kaldı bende, ..emanetin. ihanetsiz soluklarla, ölü köpek bakışlarındayım. |
sitemim sana birtanem
Sana bir anlatabilsen düşündüklerimi,kalbimdeki bitmeyen özlemi
Zamanı ala bilsem geri,yaşanmamış olsak çekip gittiğin o geceyi Durmazki zaman, geri gelmezki yaşanan anlar,bir bilseydin dinleseydin Yapılanın sadece masum bir süpriz olduğunu,mutluluğu sadece sana sunduğunu. Kayıp gitti gökyüzündeki yıldız gibi,ellerimden hayatım Kör bir kuyunun içinde karanlığa mahkum bedenim Kalbimde sevgin,beynimde o güzel günlerim Yaşayan bir ölüde olsam pişman değilim bebeğim..... Sevgimi bir rüzgara yükedim,sana yolluyorum Odandaki rüzgar canına her dokunduğunda şarkımızı çalsın diye Çıkan her notada özlem var,hasret var birtanem Taş kalbin anlasın diye........ |
-->: --> ardahandan şiirler
[QUOTE=BOZOLLU]Büyük Olmak İçin...
Büyük olmak için kimseye iltifat etmeyeceksin, Kimseyi üstün görmeyeceksin, Hiç kimseyi aldatmayacaksın, Ülke için gerçek idealin ne ise onu görecek, O hedefe yürüyeceksin. Herkes sana karşı çıkacaktır; Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır; Önüne sonsuz engeller yığacaklardır, Fakat sen bunlara dayanıklı olacaksın. Kendini büyük değil,küçük,bir hiç sayarak, Kimseden yardım görmeyeceğine inanarak Bu engelleri aşacaksın. Bütün bunlardan sonra da 'büyük' derlerse Söyleyenlere gülüp geçeceksin[/QUOTE] [B][COLOR="Blue"]TEBRİKLER GARDAŞ... BEĞENEREK OKUDUM.[/COLOR][/B] |
BETER OL
ince narin vücudun döşeklerde çürüsün
kumral sarı saçların tel tel olup dökülsün göz yaşların sel sel olup aksın yanaklarından kalkmasın vücudun o ölüm yatağından ölüm denen o canavar başucunda dursun beyaz gül sinende derin yaralar açsın o güzel yanakların öpülmeden morarsın o pembe tenin yapraklar gibi solsun gönlüne aşk yerine ateşler dolsun bir bağ bozanı halini al öyle harap ol hiç ömründe görme sıcak kol top saçların tutam tutam dökülsün tırnakların ta dibinden sökülsün kuduz köpek gibi ağzın köpürsün BENDEN BAŞKASINI SEVDİĞİN İÇİN kıyamete kadar sevinçli olma her gün ağla bir gün gün gülme kurduğun yuvada bahtiyar olma beni ateşle yaktığın için cesedini evinden alıp kimse götürmesin ince narin belin yataklarda çürüsün öksürdükce ciğerlerin sökülsün BENDEN BAŞKASINI SEVDİĞİN İÇİN |
-->: BİR DEMET ŞİİR
orhan gardaş şiirlerin gerçekten güzelmiş yüreğine emeğine sağlık
|
-->: BETER OL
arkadaşım kusura bakma ama gerçek seven bir insan ne olursa olsun sevdiğine böyle beddua etmez.
|
[COLOR="Blue"][FONT="Century Gothic"] YUNUS'DAN DiZELER
Her sey sende gizli Yerin seni cektigi kadar agirsin Kanatlarin cirpindigi kadar hafif.. Kalbinin attigi kadar canlisin Gozlerinin uzagi gordugu kadar genc... Sevdiklerin kadar iyisin Nefret ettiklerin kadar kotu.. Ne renk olursa olsun kasin gozun Karsindakinin gordugudur rengin.. Yasadiklarini kar sayma Yasadigin kadar yakinsin sonuna ne kadar yasarsan yasa, Sevdigin kadardir omrun.. Gulebildigin kadar mutlusun uzulme Bil ki agladigin kadar guleceksin Sakin bitti sanma her seyi,sevdigin kadar sevileceksin Gunesin dogusundadir doganin sana verdigi deger Ve karsindakine deger verdigin kadar insansin Bir gun yalan soyleyeceksen eger Birak karsindaki sana guvendigi kadar inansin. Ay isigindadir sevgiliye duyulan hasret Ve sevgiline hasret kaldigin kadar ona yakinsin Unutma yagmurun yagdigi kadar islaksin Gunesin seni isittigi kadar sicak Kendini yalniz hissetigin kadar yalnizsin Ve guclu hissettigin kadar guclu Kendini guzel hissettigin kadar guzelsin..iste budur hayat! Iste budur yasamak bunu hatirladigin kadar yasarsin Bunu unuttugunda aldigin her nefes kadar usursun Ve karsindakini unuttugun kadar cabuk unutulursun Cicek sulandigi kadar guzeldir Kuslar otebildigi kadar sevimli Bebek agladigi kadar bebektir Ve herseyi ogrendigin kadar bilirsin Bunu da ogren , sevdigin kadar sevilirsin...'' YUNUS EMRE [/FONT][/COLOR] |
YÜRÜ YÜRÜ
Ey genç adam dava sana emanet Yükselsin milletim, yaşasın devlet Bu umut, bu cevher sendedir elbet Yürü yürü kaldığın yerden!.. Bayrağı eline aldığın yerden!. Doğrulara yardımcıdır Yaradan Bu kervan yoruldu sanmasın nadan Atılan adımı geri almadan Yürü yürü kaldığın yerden ! Bayrağı eline aldığın yerden!. polatoğlu, bunda çile çok olur İman şahlanırsa küfür yok olur Alnın açık olur, yüzün ak olur Yürü yürü kaldığın yerden!.. Bayrağı eline aldığın yerden |
KURTULUŞ İSLAM'DADIR
Bilmeyen hüsrandadır Kurtuluş İslam'dadır.. Tek kurtuluş ondadır Kurtuluş İslam'dadır.. Dinsiz insan canîdir Her şey yalan, fanîdir Cenab-ı Hak Ganîdir Kurtuluş İslam'dadır.. Bu milletin ağrısı İslam'ın hak çağrısı Parolanın doğrusu Kurtuluş İslam'dadır.. Tüm libaralist otlar Kemalist bürokratlar Devlet yöneten zatlar Kurtuluş İslam'dadır.. Aşık ÜNAL'ın sözü Gücendirmesin sizi Tebliğ ediyor bizi Kurtuluş İslam'dadır.. Söz-Müzik: Ozan ÜNAL ................................................. VAHDET TÜRKÜSÜ (Birlik Marşı) Doğudan batıya bir bütün vatan Bu vatan bizimdir, bu devlet bizim.. İslam ülküsüyle kavrulup tüten Bu vatan bizimdir, bu devlet bizim.. Vatan bizimdir, devlet bizimdir!. Bir bütün olun, ebed bizimdir!.. Vatan birliğinin özü imandır Birleşin mü'minler haydi zamandır Bugün vahdet günü, bugün o andır Bu vatan bizimdir, bu devlet bizim.. Vatan bizimdir, devlet bizimdir!. Bir bütün olun, ebed bizimdir!.. Aşık ÜNAL söyler; vahdet günüdür Birlikte yaşama, zahmet günüdür Hakk'ın bahşettiği rahmet günüdür Bu vatan bizimdir, bu devlet bizim.. Vatan bizimdir, devlet bizimdir!. Bir bütün olun, ebed bizimdir!.. Söz-Müzlk: Ozan ÜNAL ...................................................... İSLAM YOLUNDA İman île yoğruludur harcımız Bir gün ışıyacak dava burcumuz Mücadele etmek kulluk borcumuz İslam yolunda Vatan yolunda Millet yolunda Hizmet yolunda... Müslümanlık ruhu mayamız bizim İman ile ilim ziyamız bizim Yüceliş, yükseliş gayemiz bizim islam yolunda Vatan yolunda Millet yolunda Hizmet yolunda... Yapılmak gerekir verilen ikrar Burda rehavete olmaz itibar Bizleri bekleyen vazifeler var İslam yolunda Vatan yolunda Millet yolunda Hizmet yolunda... polatoğlu, Hakk'ı arayacağız Biz bu emaneti koruyacağız Sancak elimizde yürüyeceğiz İslam yolunda Vatan yolunda Millet yolunda Hizmet yolunda.. Ozan Yusuf POLATOGLU |
WEZ Format +2. Şuan Saat: 01:05. |