SivasSpor.com -  Yiğidoların Özgür Sesi

SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi (http://www.sivasspor.com/forum/index.php)
-   Haberler (http://www.sivasspor.com/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Stadyum Manifestomuz! (http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=28098)

eyupk 07.09.2011 14:23

Cevap: Yeni Stad Projesi Ayrıntıları

stadı rüyamızda anca görürüz

aRsima58 07.09.2011 14:44

kardeşim ne projeymiş başkalarınki hemen ihaleye girer bizimkisi aylardır konuşuluyor bi cacık olacağı yok

Çılgın Türk 07.09.2011 14:46

[QUOTE=eyupk;739611]stadı rüyamızda anca görürüz[/QUOTE]

bu kadar karamsar olmaya gerek yok.
gs'in stadi da gecikmelerle yeni ihalelerle 3 sene gecikme ile anca bitti.

eyupk 07.09.2011 14:50

abdulatif şener olsaydı şimdiye kadar yapılmıştı stadımız, abdulatif şener ne zaman istifa etti o zaman sivas unutuldu.

sivasdergi 07.09.2011 15:32

Valla bizim şehirde öyle adamlar varki onlar varken bu şehire stad fazla bile bence.

HALIL 07.09.2011 18:11

ya sahi hala baslamadi mi calismalar :confused: (:D)

tavatir 07.09.2011 19:00

Boşver başlamasın bize stad fazla şimdilik. Bazılarının anlayışı nedeniyle artık sadece halı saha bile yapılsa benim için yeterli artık :)

mexsis 07.09.2011 23:28

[QUOTE=eyupk;739615]abdulatif şener olsaydı şimdiye kadar yapılmıştı stadımız, abdulatif şener ne zaman istifa etti o zaman sivas unutuldu.[/QUOTE]

Yapma birader, onuda gördük. Sivasa hangi fabrika yapildi onun zamaninda, spor projelerini gectik sen yapilani yaz

sivasporluyuz 08.09.2011 00:14

ağzına sağlık kardeşim sen çürük elmaların lafına bakma bilgileri aktarmaya devam et inşallah sivasımıza yakışacak bir stat olacaktır

burak58as553 08.09.2011 00:45

[B]Ben Tavarih kardesimin arkasındayım..Eger o verdiyse bu haberi yapılacaktır stad..[/B]

58akif34 08.09.2011 04:57

stat ne zaman yapılmaya baslanacak yoksa buda mı hayal olarak kalacak

merkez-apo 09.09.2011 23:49

Hani 25 ağustosta ihale yapılacaktı ??

DOST959 10.09.2011 00:54

ne stat yapılır nede başka bir şey nasıl olsa adamları seçip meclise gönderiyoruz 4 yıl sonra gelip tekrar seçim yatırımı olarak nutuk atarlar

ZiDaNe58 10.09.2011 03:33

Ee öyle saça böyle tarak arkadaşlar..heveslendiripte hevesimizi kursağımızda bırakanlar utansın.hoş ben hc heveslenmemiştm çünkü boş vaatlere karnım tok.bu hikaye boyle uzaar gider.devamı bi dahaki seçim miting alanında:-)

eyuphulagu 08.10.2011 20:40

ÖZEL HABER:Yılan hikayesine dönen ve her dönemde yapıldı yapılacak gözüyle bakılan Statyum projesinde sadece bir adım kaldı..Başbakanın söz verdiği yeni statyum ve fuar alanı spor kompleksi tesisleri proje çalışmaları nihayet sonunda bitirildi...Yakında toki tarafından tekrar ihale ilanı verilecek.İhale ilanın ne zaman verileceği bilinmiyor...Statyum kapasitesi Başbakanın söz veridiği gibi 33000 kişilik olacak..Projede ayrıca 5000 kişilik spor salonu,2000 kişilik spor salonu,olimpik yüzme havuzu,çok amaçlı 4 tane salon(Halter,Boks,Karate,Güreş salonları),gençlik merkezi,bölge müdürlüğü binası ve lojmanları da yer alacakmış..Bu tesislerin tamamını proje çalışmaları bitti..33000 kişilik statyum projesinin detayları da belli olmaya başlamış..Statyumun dış cephesinin kırmızı beyazlı renklerle kaplanarak statyuma ayrı bir hava verilmek isteniyor..Kaynak :Sivas Postası(Özel Haber)Tarih:04.10.2011 Haber Adı:Proje Tamam Sıra İhalede..İsteyen arkadaş haberin tamamını gazeteden yükleyebeilir..Ben önemli kısımlarını sizlerle paylaştım...Benim duyumlarıma göre de proje tamamlanmış,yakında gerekli açıklama yapılacakmış..Sivas Postası ciddi bir gazete bilhassa yaptığı özel haberlerde 100 de 100 doğruluk payına sahip ..inşallah duyumlar doğrudur..Gazetenin bu haberi Ankara dan aldığını düşünüyorum...Zaten bakanımız da yakında proje bietecek gerekli açıklmaları yapacağız diye geçen hafta konuşmuştu..Bekleyip göreceğiz haber kesinleşmeden kimse kesinleşmiş diye düşünemez..Ama Sivas Postası da kesin bir duyum almış ki böyle bir haber yapmış diye düşünyorum..Bu gazetenin özel haberleri genellikle doğru çıkıyor...

scheinwetten 08.10.2011 21:37

insaallah dogrudur...

aozdemir 08.10.2011 21:45

b u kadar geldiya yapılır bu stad

ramazan5842 08.10.2011 23:20

geçenlerde kanal d de yayınlanan genç bakışa katılan suat kılıç "aynı takvim yılı içinde 14 şehirde 14 stadyum yapımına başlayacağız "demişti.umarım gerçekleşir.

byemgineer 09.10.2011 00:00

usta her sabah ıse gıderken zaten goruyoruz dozerler kepceler sılındırler toprak doldurdu fuar alanının yanına. kolay degıl bılıyorsunuz kı o alanlar eskı bataklıklar az bı kazıda su cıkıyor . bıraz daha sabırlı olalım yakında ıhalede olur temel de atılır. bız onumuzdekı maclara bakalım...

astaravisa 09.10.2011 23:18

yeni statımız bitince takımda çıkışa geçecek pozitif motive edecek camiayı inanıyorum buna

eyuphulagu 10.10.2011 21:58

Stat projesinin bittiği;sona gelindiği bugün canlı yayında Sipas Tv. de Futbol Ateşi Programına telefonla katılan Sivas Milletvekili söyledi..Bu programa konuk olarak katılan Balediye Başkanı Doğan Ürgüp de bu haberi doğruladı...B.Başkanımız ayrıca Fuar Alanında Yapılacak Spor Salonları,33000 kişilik Stat,Atletizm Salonu,Gençlik Merkezi,Yüzme Havuzu ve diğer tesisler için ayrılan alanlar yetmediği için G.Spor ve G. müd. tarafından B .Meclisine başvurulduğu;kendilerinin de geçen hafta bu isteği meclisde kabul ederek bu tesisler için Fuar Alanındaki yerden daha fazla alan ayrılmasını kabul ettiklerini söyledi...

eyuphulagu 10.10.2011 22:04

Ayrıca yetkililerden alınan bilgiye göre Stat Projesini Kayseri Kadir Has Stadının Projesini çizen mimar Bahadır Kul yapacakmış..Bahadır Kul geçtiğimiz günlerde Sivas'a gelerek G.Spor İl Müd. ile temasa geçmiş ve Stat yapılması düşünülen Fuar alanında da incelemeler yapmış.. Bu haberi Sipas TV. de canlı yayında Futbol Analiz e konuk olan B.Başkanı da doğruladı..Başkan Bahadır KUL un kendisini de ziyaret ettiğini söyledi...Bitme aşamasına gelen stat projesmiz bakalım ne zaman açıklanacak hep beraber göreceğiz...

poolat58 10.10.2011 23:47

kadir has stadı pek de güzel bir stad değil.içerisinde çok boş bölge var ne bileyim stad göze hoş gelmiyor.inş. bizim stadın projesini çok iyi çizer bu Bahadır Kul ...:confused:

sivaslıadem 11.10.2011 00:46

stad hakkıyla doldurulmalı
33000 kişilik stadı hakettiğimizi hem bizim takıma desteğimizle hem de takımın başarısıyla gostermeliyiz
ki bu sivasımıza yapılacak diğer yatırımlara referans olsun

ilimizin tek ihtiyacı stadyum değil
büyüyen sağlık sektöründe yıldızımız pek de parlak değil
yalnızca bir tane özel hastanemiz var o da gecmişte devlet hastanelerinden ayrılmış doktorlardan oluşuyor
pek ulusal capta başarısını duyamıyoruz
tam teşekküllü araştırma uyglama hastanesi mesela iyi bir yatırım olabilir
fabrikadaN bahsetmiyom herkes ihtiyacı biliyor

diyeceğim ksaca şu
devletin eline bakan bir il sivas
imkanlarımz kısıtlı
kendi imkanlarımızla ayakta pek duramıyoruz

çalışmaya şiddetle ihtiyacımız var yoksa bu stadyumun yapılması cok uzun sürer

58MG58 14.10.2011 15:10

Başbakan Erdoğan'ın yerel ve genel seçimlerde Sivas'a yaptığı ziyaretler sırasında söz verdiği yeni stadın yapımı için son aşamaya gelindi. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ) tarafından yapılacak olan yeni stadın projelendirme işlemi tamamlandı. Yaklaşık 4 yıldır gündemde olan ve karşılığında TOKİ'ye verilecek olan 4 Eylül Stadı ve spor salonu arsa bedeli nedeni ile tıkanan projenin ihale aşamasına geldiği bildirildi.

TOKİ'nin daha önce belirlediği düşük rakamların kabul edilmemesi üzerine anlaşma sağlanamamıştı. Yapılan pazarlıklar sonucu eski stad ve spor salonu için 100 milyon TL'de karar kılındı. Yapılan projelendirme çalışması sonucu yeni stadın kapasite tartışması da aşıldı. Daha önce 33 binden 25'e indirileceği açıklanan ve tepki çeken kapasitenin 33 bin kişi olarak projelendirildiği bildirildi. Proje kapsamında yeni stad 130 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulacak. Stadyumun 3 bin araçlık otoparkı bulunacak. Üstünün tamamına yakını kapalı olarak inşaa edilecek. Beraberinde ise spor kompleksi yapılacak. Bu spor kompleksinde 4 bin ve bin kişi kapasiteli iki kapalı spor salonu ile bin seyirci kapasiteli bir yüzme havuzu, güreş eğitim merkezi, gençlik merkezi, 2 sentetik çim saha ve ayrıca Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü için de hizmet binası yer alacak. 4 bin kişilik salon aynı zamanda buz pateni pisti olarak da kullanılabilecek ve genişleyen seyirci kapasitesi özelliğine sahip olacak. Projeye hazırlıkların tamamlanmasından sonra gelecek hafta son şekli verilecek, ihale aşamasına geçilecek.

TOKİ daha önce stadın ihalesini Ağustos ayında yapacağını duyurmuş, ancak proje hazırlanmadığı için ihale tarihi ertelemişti. Yeni Stat Gültepe Mahallesi'nde okullar bölgesinde şu anki Sivasspor Tesislerinin bulunduğu yere yakın bir noktada belirlenen arsaya inşa edilecek. Stadyum dahil tüm projelerin yaklaşık maliyeti de 100 milyon TL olacak.

TOKİ'nin stadyum ve spor kompleksi inşaasını tamamlamasının ardından şu an Sivasspor'un maçlarını oynadığı 4 Eylül Stadı ve etrafındaki arsası ile İnönü Caddesi üzerinde bulunan Atatürk Spor Salonu'nun arsası TOKİ'ye teslim edilecek. TOKİ'nin buralara alışveriş merkezi ve konut inşaa etmeyi planladığı bildirildi. KAYNAK :SPORX

Morten58 14.10.2011 15:22

Iste Video!

[url]http://www.sporaktif.com/videogaleri.asp?vid=167785[/url]

HALIL 14.10.2011 15:40

ancak saha sentetik degilde gercek cim saha olsun

kangallıwert 05.11.2011 12:40

33.000 Stad Neyimize?

[B]Arkadaslar üzülerek söylüyorum ama dünkü macta görüldügü ki anca [U]12.000 [/U]civarı kişi vardi..Oda Fenerbahce macında...Daha büyük macta stad dolmuyorsa su isyan edilen 25.000 kisilik stad neyimize yetmiyor diye düsünmeden edemedim acikcasi...Kimse hava soguklugunu bahane etmesin bosuna..Kasımdan Mart'a kadar malesef havalar boyle oda sezonun yarisi eder..Her sezon yarısı bu kadar taraftara oynuyorsak napacaz arkadas o kadar büyük stadı?Tamam eski yenilensin yenisi yapilsin ama [U]33.000[/U] kisilik yer bos kalirsa oda büyük bir görüntü kirliligine neden olur..Dun anladim ki bize yeni bir stad lazim ama kapasitesi 25.000[U][/U] olan [U]akustigi olan kosu yeri olmayan stada trübünlerin yakin oldugu bir stad lazim.[/U]..[/B]

Yusuf Çevik 05.11.2011 12:43

Cevap: 33.000 Stad Neyimize?

[B]Katılıyorum kangallıwert sana.Neyimize istiyoruz.Dünki Fenerbahçe maçında fullenmiyen stad 33 bin kişilikte nasıl dolacak ya.Bana ne oynanmasın uefa maçları a milli maçlar,bana birşey kazandırmıyorki,Sivasspor`un maçı olduğu zaman bomboş olacak.Ne zaman Sivasspor,stadını her zaman doldurur o zaman hak veririm. :)[/B]

Burak Çimen 12.11.2011 23:30

Stadyum...

Stadyum kapasitemiz vali Ali Kolat' ın sayesinde 33.000' e çıkartıldı. Stadyum kapasitesinin Ali Kolat' ın devlet büyüklerine bir telefon açarak rica etmesinin ardından 33.000 e çıkarıldığı öğrenildi...:)

Rallim58 12.11.2011 23:33

Cevap: Stadyum Manifestomuz!

[B]Stadyumun yapılıp hizmete sunulmasına kadar, inanasımız gelmez oldu.

Söz verildiği gibi, kapasitesi 33.000 olup en kısa zamanda da inşaatına başlanılır ise emeği geçen herkese teşekkür edilir[/B]

Burak Çimen 13.11.2011 10:43

Başka takmlara gelince iş değişiyor hadi artik 33.000 kişilik stadimizi istiyoruzzz!

mustafa58aa 13.11.2011 10:54

biz hangi meyhaneye girdikte dayak yemeden çıktık ki hani vurabalıya demişlerya yine gelir yine kandırırlar bizi,
dilin kemiğiyok ki

58ÖREN58 13.11.2011 13:51

ben iki sene once boyle bi baslık actım hemen kapttılar baslıkta bize stat fılan yapmazlar dedım bunların hepsı oy için dedım hemen kapattılar baslıgı hanı ne oldu 5 sene gecdı aradan halen yok 35 bın denıyodu 25 bıne dusdu bunların hepsı yalan dolan hepsı oy almak ıcın hayal gormeyelım bosuna bunlar bıze sadece secım vaktı gelırler bır ıkı vadde bulunurlar oyları aldımmı ortadan kaybolurlar burası sıvas rize trabzon degıl egerkı burası sivas degılde trabzon veya rize olsaydı o sıtadımız coktan yapılmısdı

nuri_58 13.11.2011 20:10

stadyumun yapımına başlamadn kmse inanmıo artk kac senedır oyalıyorlar... 25 bin kişil yapsınlar ne farkeder biz 15 bini dolduramadktan sonra

asdera58 13.11.2011 23:14

[QUOTE=nuri_58;751304]stadyumun yapımına başlamadn kmse inanmıo artk kac senedır oyalıyorlar... 25 bin kişil yapsınlar ne farkeder biz 15 bini dolduramadktan sonra[/QUOTE]

ya nuri k.bakma kardeşim bn sizin gibi düşünenlere cahil diorum neden hep 15 binlık stadı dolduramız 30 binlık stad nie yapsınlar diosunuz nden o tarftan düşünuozsunuz ya bunun özel turnuvalrı var türkiye kuparı maçları var senn voleybol takımın var bunları nden düşünmuosunuz lütfen aklınızı başnıza alın destek verın...

hunter 04.01.2012 17:25

sivası sivaslıyı uyutmaya devam maliye bakanlığı ile gsm arasında 2012 yılında yapılması planlanan stadların protokolü imzalandı bu şehirler adana diyarbakır samsun kocaeli sakarya .sivasın adı yine yok ortalarda uyumaya devam yiğido bizim yerimize kimin tepki vermesini bekliyoruz anlamıyorumm.....artık uyanmanın zamanı siizcede gelmedimi hiçbirşey yapamıyorsak içerdeki maçlarımızda bu işi yönetenlere farklı tepkilerde mi veremiyeceğiz ...artık kandırılmak istemiyoruzzzz

Respect58 04.01.2012 17:34

[QUOTE=hunter;759681]sivası sivaslıyı uyutmaya devam maliye bakanlığı ile gsm arasında 2012 yılında yapılması planlanan stadların protokolü imzalandı bu şehirler adana diyarbakır samsun kocaeli sakarya .sivasın adı yine yok ortalarda uyumaya devam yiğido bizim yerimize kimin tepki vermesini bekliyoruz anlamıyorumm.....artık uyanmanın zamanı siizcede gelmedimi hiçbirşey yapamıyorsak içerdeki maçlarımızda bu işi yönetenlere farklı tepkilerde mi veremiyeceğiz ...artık kandırılmak istemiyoruzzzz[/QUOTE]

[B]5 yeni stat için imzalar atıldı

Gençlik ve Spor ile Maliye bakanlıkları arasında 5 şehirde yapılacak statların protokolü imzalandı

Gençlik ve Spor ile Maliye bakanlıkları arasında, Diyarbakır, Kocaeli, Sakarya, Samsun ve Adana'da UEFA kriterlerine göre yapılması planlanan stadyumların inşaatına başlanmasını öngören protokol imzalandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndaki törende protokole, bakanlar Suat Kılıç ile Mehmet Şimşek imza attı. Protokol, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nce (TOKİ) 2012 yılında 5 şehirde yapılacak yeni stadyumları kapsıyor.

İmza töreninde konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, iki bakanlık arasındaki protokolün Türkiye Cumhuriyeti'nin ekonomisi ve gücünü gösterdiğini belirterek, ''Bu protokolleri yapabilmemiz her şeyden önce Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında, Türkiye idaresinin ortaya koyduğu performansın neticesidir. Bundan dolayı başta Sayın Başbakan olmak üzere, hükümetin bütün üyelerine yürekten teşekkürlerimi ifade ediyorum. Onunla birlikte Türk ekonomi yönetiminin Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek olmak üzere hükümetin bütün üyelerine ortaya koymuş oldukları dirayetli performans, bugün bu imzaları, bu kadar gönül huzuru içinde atabilmenin, altyapı hazırlığının önemli unsurlarından birisidir ve iftihar vesilesidir. Yine bu anlamda teşekkürü hak eden bir diğer kurumumuz da Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'dir'' dedi.

Protokolle önemli bir adımın daha atıldığını bildiren Kılıç, şunları söyledi:

''Şu an itibariyle imzaladıklarımız hariç 9 tane stadyum protokolümüz var. Bunlar Afyonkarahisar, Batman, Gaziantep, Hatay, İstanbul, Malatya, Mersin, [COLOR="red"][U]Sivas[/U] [/COLOR]ve Trabzon illerimizle ilgili olarak bakanlığımızla TOKİ arasında imzalanmış bulunan protokollerdir. Bu protokollerle birlikte İstanbul'daki stadyum inşaatı tamamlanmış, hizmete alınmıştır. Afyonkarahisar'daki stadyum inşaatının temeli 3 ay önce tarafımızdan atılmış ve inşaatına başlanmıştır. Mersin'deki stadyumun ihalesi TOKİ tarafından gerçekleştirilmiş, yer teslimi yapılmış ve hafriyat çalışmalarına hızlı bir şekilde başlanmıştır. Bu ayın 11'inde ise Malatya'nın stat ihalesi de gerçekleştirilecektir. Bunun dışında Batman, Gaziantep, Hatay, [COLOR="red"][U]Sivas [/U][/COLOR]ve Trabzon'a yönelik de ihaleye hazırlama çalışmalarımız ivedi bir şekilde devam etmektedir.''

''Bugün Diyarbakır, Kocaeli, Sakarya, Samsun ve Adana'nın protokollerini imzaladık'' diyen Suat Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Türkiye'nin tüm bölgelerinden illerimiz stadyum protokolü kapsamında yerini almaktadır. Hizmetin sınırı yoktur. Hizmette bölgesel bir ayrım asla söz konusu değildir. Protokollere bakıldığında, çok hummalı bir şekilde ne yaptığını bilen, hedefini belirlemiş olan bir çalışmayı birlikte yürütüyoruz. İsimlerini açıklamadığımız 3 ilimiz daha var, bunların protokolleri ise önümüzdeki aylarda gündeme gelecek. Bunlardan bir tanesi Eskişehir'dir. Eskişehir'de arazi çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bir diğeri Antalya'dır. Antalya'da da marka bir stadyumu Antalyalılara kazandırmak üzere arazi belirleme ve mevcut arazilerimizi değerlendirme çalışmalarına devam ediyoruz. Bir değir ilimiz ise İzmir'dir. Burada arazi çalışmalarını eş zamanlı olarak sürdürüyoruz. Bunlarla birlikte toplam 18 stadyumun 2011 ve 2012 yılında protokolleri yapılmış, ihaleleri gerçekleştirilmiş, temel ve kazı çalışmaları başlatılmış, inşaatları sürüdürülebilir hale gelinmiş olacaktır.''

Bakan Mehmet Şimşek'e özellikle teşekkür ettiğini ifade eden Kılıç, ''Bırakınız Türkiye'nin önceki yıllarını, dünyanın herhangi bir ülkesinde aynı takvim yılı içinde 18 farklı stadyumun inşaatını ihale edip, çalışmalarını başlatma kuvvetini ve ekonomik sağlamlığını ortaya koyabilen bir başka ekonomik düzenin olduğunu zannetmiyorum. Bunun örneğinin bundan sonra da ortaya çıkabilmesini de zor görüyorum'' diye konuştu[/B]

sivas_5201 04.01.2012 17:39

buyuk ve guzel bir stad hayalimiz, sivasimizin neyi eksik, bir milli mac onemli kupa maclarina evsahipligi yapmak az da olsa sehrin ekonomisine bir katki saglar diye dusunuyorum....

yiğido gardaş 01.03.2012 10:26

burada haykırıyorsunuz haklı olarak,bir çok millevekilimiz var,üst düzey müsteşar,müsteşar yardımcısı bürokratımız var,hatta bakanımız var,hatta sivasta oturmayan sivası seçimlerde gören milletvekilimiz var,bütün bunlara ragmen hala 30.000lik stadın temeli atılmamışsa,her sene bir parmak bal çalıp uyutuyorlarsa (Kİ öyle)boşuna nefes tüketiyoruz,güğneş çarığı açrıkta ayağı sıkar,sivas siyasi temsilcileri özellikle iktidar pertisi temsilcileri,ticaret odası,stk lar bu işin peşini bırakmamalı,sivaslı taraftarlarda bunların peşini bırekmamalı,zaten sivaslı yıllardır hayallerle avutulmadımı ,yinede hayal etmek güzel sonu hüsran olsada

WEZ Format +2. Şuan Saat: 13:24.