![]() |
--->: BİR DEMET ŞİİR....
Bir Gonul Yıktın İse
Bir kez gönül yikdin ise Bu kildigin namaz degil Yetmiş iki millet dahi Elin yüzün yumaz degil Hani erenler geldi geçdi Bunlar yardu kaldi göçdü Pervaz urup hakk'a uçdu Hümâ kuşudur kaz degil Yol oldur ki dogru vara Er oldur alçakda dura Göz oldur ki hakk'i göre Yüceden bakan göz degil Dogru yola gittin ise Er etegin tuttun ise Bir hayir da ettin ise Birine bindir az degil Yunus bu sözleri çatar Sanki bali yaga katar Halka metâlarin satar Yükü cevrherdir tuz degil [COLOR="Red"][B]YUNUS EMRE[/B][/COLOR] |
Zulmü Alkışlayamam
Zulmü alkışlayamam, zâlimi asla sevemem; Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem. Biri ecdâdıma saldırdı mı, hattâ boğarım!.. - boğamazsın ki! - hiç olmazsa yanımdan koğarım. Üç buçuk soysuzun ardında zağarlık yapamam; Hele hak nâmına haksızlığa ölsem tapamam. Doğduğumdan beridir âşıkım istiklâle, Bana hiç tasmalık etmiş değil altın lâle! Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal koyunum? Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boyunum! Kanayan bir yara gördüm mü yanar tâ ciğerim, Onu dindirmek için kamçı yerim, çifte yerim! Adam aldırma da geç git, diyemem aldırırım. Çiğnerim, çiğnenirim, hakkı tutar kaldırırım! Zalimin hasmıyım amma severim mazlumu... İrticâın şu sizin lehçede ma'nâsı bu mu? [B][COLOR="Red"]Mehmet Akif Ersoy [/COLOR][/B] |
Yoncalığın İnce Yolu
Yoncalığın İnce Yolu
Sivas/Gürün-Kemal Keskin-TRT Yoncalığın İnce Yolu Gide Gide Kavuşuyor Ömeri Vuran Jandarma İlvanınan Savuşuyor (Bacın Öle) Öle Gardaş Bacın Öle Ölmeye De Ne Gün Göre Yoncalığa Dikmiş Söğüt Almamış Atadan Öğüt Ankara’da Kemal Paşa, Var Mı Ömer Gibi Yiğit (Bacın Öle) Öle Gardaş Bacın Öle Ölmeye De Ne Gün Göre Ergen Emmim Oğlu Ergen Yoncalığa Olmuş Sergen Bunun Hiç Kimsesi Yok Mu Üzerine Örte Yorgan (Bacın Öle) Öle Gardaş Bacın Öle Ölmeye De Ne Gün Göre |
--->: Yoncalığın İnce Yolu
ÇOK GÜZEL BİR ŞİİR YÜERĞİNİZE SAĞLIK
|
[QUOTE=RECEP_YÜKSEL;205581][COLOR="YellowGreen"][B]ÇOK GÜZEL AMA ?[/B][/COLOR]
[COLOR="DarkSlateGray"][B][COLOR="Blue"]KAÇTANE KALDI ACABA KARDEŞ BU DEDİĞİNDEN[/COLOR][/B][/COLOR][/QUOTE] [B][COLOR="Blue"]HAYAL BILE EDEMEYECEGINDEN FAZLA VAR KARDES ZAMANI GELDIGINDE ORTAYA CIKACAKLAR ELBET [/COLOR][/B] [IMG]********************************/memleketim/58.gif[/IMG] |
Acemi Aşık
ikimiz de acemi birer aşıktık o zamanlar sen yollarda eski bir aşka ağlıyordun bense kendimi usta zannediyordum bu işlerde yağmur gibi akıp giden yıllardan geriye ne kaldığını bilmiyordum seni tanıyana dek ama farkındaydım yinede ne zaman seninle olsam tanıdık bir kus cıvıltısıyla uyanıyordum her sabah şimdi ise kırılgan mektuplar yazıyorum hangi adrese göndereceğimi bile bilmeden namımın olsun ben sende ülkemi sevdim hüzün dolu yağmurlarla tasan boynu bükük nehirleri ben sende yolları sevdim dallarına hiç bir kusun kopmaya bile yanaşmadığı ağaçlarla kaplı yolları ikimizde acemi birer asıktık o zamanlar ve çoğu zaman ne yapacağımızı bile bilmeden serseri dolaşırdık sokaklarda!!!... |
Adım Adım Aşk
bir gizemdi bakışların soru işaretleri yüklenmiş kırılmış köprünün ayağı yol kapanmış belki iyot kokusu takıldı soru işareti çengeline düştü suya bir rüzgar öpüşü bir dalga teninde kanatlandı sözcüklerim deniz feneri ışığı ayaklandı kıpırdadı süt limanlığı dinginliğimin,ağırdan elin eridi elimde uyuştum soluk alışlarında gözlerinde şiirsellik mutlu gemiler yanaştı limana anlamlı imgeler aktı dudaklarının kıvrımından bana kahve gözlerin kısıldı bir köz düştü bahtiyarlığıma pembelere büründü ağaçlar köpük köpüktü bir hırka,bir çatal çaldı beni art arda vuruldum çoğaldın tümcelerimde sarmalandım an be an hırsızlar çaldı uykularımı ben yıldızları sayarken en parlağı sendin kayboldum sende yok oldum tükendim şafakla yavaş ya va ş . |
Adı Üstünde Adi Adımlar
—Kaldığım o bakışına... En fahişe yalnızlıklara En bıçak yarası karalar biçtiğin Ah hangi ayıbı aralar son kadeh İçtiğin - bu piçler acısı intiharlar Adı üstünde adımın Adi adımları üstüne Tiner ve sarı çocuklar ve uvertür Hayatları Üstüne geceyi hiç affetmeyecek Kaderleri biz keder durmayacak Onlar Üzerlerini örtmeyecek yıldızlarla Anneleri çok da üşüyecek sırları Şimdi sorsa sana kalbim sorsak Karış karış karışmasına kanında Aşka Hangi cinayetle sarıldın bir ölsek Seni çok sevdim mi köşe başları Bana gerçekten koştu mu hayal Figan kaldırımlar Ve kaç pusu düştü bu yüreğimle Şarkı bir bilsen tenhalığını bizim Fenalığın tutar - mezeler olursun Haykırışlara yakarışlar kıvırırsın Masa masa Çok damar puştu olursun salaş Özetle Göğsüne çizersin kördüğümleri Jiletle Sonra ardına bile bakmayan bir Ben bir melissa gözlerinde oluk Oluk yaşları aşınır yaz ayazlarla Kalırız baş başa ya Bir çakı geçer seni sevmiyorum Bir rakı geçer boğazdan naralar Ha sahi şiir gibi değil mi savaşın Çok yaşa kendim Soğuk ve boğuk bir kandırılmayı Kucaklıyorum itler havlıyor gene Ben terliklerimi ters çeviriyorum En sessiz uçurumları Yüzgöz seçtiğim aç göz sevdiğim Ah hangi yolu yarılar son nakarat Sezdiğim - bu içler acısı sanrılar Adi adımları üstüne Adı üstünde adımın |
Gecesi uzundur Sivas ilinin
Sevilmesi zordur ince bellinin Şu yıldızelinin güzellerini Sevmeye doymazsın Sivas elinde Hafiğin yolları çakıllı taşlı Gürün kızlarının gözleri yaşlı Ulaş tanda çıkar o kara kaşlı Sevmeye doymasın Sivas elinde Divriği kızları çalımlı gezer Kangalın kızları doğuştan güzel Suşehri kızları bakmaya değer Sevmeye doymasın Sivas elinde Zaranın kızları çakır gözlüdür İmranlı kızları yiğit sözlüdür Şarkışla kızları çokta nazlıdır Sevmeye doymasın Sivas elinde Doğanşar kızları uzun boyludur Gemerek kızları güzel huyludur Sivas kızları asil soyludur Sevmeye doymasın Sivas elinde |
Bir Başkadır Sivas'ım
Derme çatma yapılmış kerpiçten yıkık evler Yaz baharı bir başka bir başkadır Sivas'ın Yılları imrendiren köklü asıl zadeler Canlı bir kalkan gibi taş toprağı Sivas'ın Boz bulanık ırmağı çağlayıp coşkun akar Bir ok gibi fırlayıp dağ taş bendini yıkar Hoş sohbet insanları ne yürek ne can yakar Canlı bir kalkan gibi taş toprağı Sivas'ın Göklerden lapa, lapa yağarken kar tanesi Bu ses Cumhuriyet'in bu özgürlüğün sesi Her köşe bucağında dönerken merdanesi Canlı bir kalkan gibi taş toprağı Sivas'ın Bir dal gibi boy salmış her taraftan budağın Suşehri Altınyayla Ulaş, ta yeşil bağın Yükselir boydan boya yılanlı Tecer dağım Canlı bir kalkan gibi taş toprağı Sivas'ın Ufkunda açmış Güneş sönmeyecek ışığın Yeşerip filizlendi kalplerinde aşığın Süren sürsün saltanat kutsaldır boş kaşığın Canlı bir kalkan gibi taş toprağı Sivas'ın Sitemkâr Âlim’im der; sahip çık sen her şeye Nam saldı Atam buradan her bucak her köşeye Dalgalandı bayrağım, neşe kattın neşeye Canlı bir kalkan gibi taş toprağı Sivas'ın |
WEZ Format +2. Şuan Saat: 09:56. |