![]() |
--->: BİR DEMET ŞİİR...
Aşık Veysel Şatıroğlu
Ben giderim adım kalır Dostlar beni hatırlasın Düğün olur bayram gelir Dostlar beni hatırlasın Can bedenden ayrılacak Tütmez baca, yanmaz ocak Selam olsun kucak kucak Dostlar beni hatırlasın |
Herkeslerden habersiz
Her damlası tertemiz Hıçkırırken nefessiz İşte benim ağlayan Hoyrat esen rüzgarda Sicim gibi yağmurda Görünmeyen kuytuda İşte benim ağlayan İstasyonda beklerken Gurbetlere giderken Vakitleri sayarken İşte benim ağlayan Bir mutluluk resminde Bir kavuşma gününde En mutlu bir düğünde İşte benim ağlayan Hastanede savrulup Kabristanda kahrolup Anılarla avunup İşte benim ağlayan Devletime dinime Tarihime dilime Bayrağıma ülküme İşte benim ağlayan Talha Gönülalan - 20 Kasım 2007 -------------------------------------------------------- ÖZLEDİĞİM Hasta imiş uzaklarda Ben burdayım aklım orda Bir fırsatını bulup da Gidebilsem, gidebilsem Şimdi n'apıyor acaba Bilmiyorum ne durumda Düzeldiğini duyup da Gülebilsem, gülebilsem Güzel günler çok yakında Güleceğiz ilkbaharda Kavuşup da en sonunda Görebilsem, görebilsem Bir ilkbahar sabahında Göz bebeğine bakıp da Gül yüzüne doya doya Durabilsem, Durabilsem Talha Gönülalan - 21 Kasım 2007 -------------------------------------------------------- İÇİMDEKİ GURBET Çok şehirler gördüm Çok gurbetler yaşadım Bir kalemle , defter oldu En iyi arkadaşlarım Yazdım içimdeki gurbeti Sığmadı defterlere Beklediğim vuslat güneşi Doğmadı gecelere Çevremdeki herşey sanki yalan Duvardaki saat bile yalancı Dibe vurmuşum anlaşılan Aynada gördüğüm suret yabancı Allahım ümitliyim yine de Beklediğim gelecekten Rüyamda gördüğüm güne Kavuşacağım bir gün gerçekten Talha Gönülalan - 21 Kasım 2007 |
Hacı Bektaş
Medet mürvet deyip kapına geldim İsteğim dileğim ver Hacı Bektaş İndim eşiğine yüzümü sürdüm Kusurum günahım var Hacı Bektaş Kul olanın elbet olur kusuru Nesli Peygambersin cihanın nuru Alisin Velisin Pirlerin Piri Galma kusurlara Pir Hacı Bektaş Horasandan ayak bastın uruma Mucizeler şahit oldu pirime Bak şu vaziyete bak şu duruma Eşin yok cihanda bir Hacı Bektaş Geçmem dedin duvarımda sinekten Yalan sadir olmaz ervahı pekten Sana inanmışım ervahtan kökten Sana inanmayan kör Hacı Bektaş Sana yalvarıyor VEYSEL biçare Yine senden olur her derde çare Bir arzuhal sundum gani Hünkare Keremin ihsanın bol Hacı Bektaş Beni Hor Görme Gardaşım Beni Hor Görme Kardeşim Sen Altındın Ben Tunç Muyum Aynı Vardan Var Olmuşuz Sen Gümüşsün Ben Saç Mıyım Ne Var İse Sende Bende Aynı Varlık Her Bedende Yarin Mezara Girende Sen Toksun Da Be Aç Miyim Kimi Molla Kimi Derviş Allah Bize Neler Vermiş Kimi Arı Çiçek Dermiş Sen Balsın Da Ben Cec Miyim Topraktandır Cümle Beden Nefsini Öldür Ölmeden Böyle Emretmiş Yaradan Sen Kalemsin Ben Uç Muyum Tabiata Veysel Aşık Topraktan Olduk Kardaşık Aynı Yolcuyuz Yoldaşık Sen Yolcusun Ben Bacmiyim |
Senlik Benlik Nedir Bırak
Allah birdir Peygamber Hak Rabbül alemindir mutlak Senlik benlik nedir bırak Söyleyim geldi sırası Kürtü Türkü ne Çerkezi Hep Ademin oğlu kızı Beraberce şehit gazi Yanlış var mı ve neresi Kurana bak İncile bak Dört kitabın dördü de hak Hakir görüp ırk ayırmak Hakikatte yüz karası Binbir ismin birinden tut Senlik benlik nedir sil at Tuttuğun yola doğru git Yoldan çıkıp olma asi Yezit nedir, ne kızılbaş Değil miyiz hep bir kardaş Bizi yakar bizim ataş Söndürmektir tek çaresi Kişi ne çeker dilinden Hem belinden, hem elinden Hayır ve şer emelinden Hakikat bunun burası Şu alemi yaratan bir Odur külli şeye Kadir Alevi Sünnilik nedir Menfaattir var varası Cümle canlı hep topraktan Var olmuştur emir Haktan Rahmet dile sen Allah'tan Tükenmez rahmet deryası Veysel sapma sağa sola Sen Allah'tan birlik dile İkilikten gelir bela Dava insanlık davası… |
Memlekete Destan Oldum
Memlekete destan oldum Karim beni beğenmedi Esten oldum dosttan oldum Yarim beni beğenmedi Ne söylesem "deli" dedi "Meyva vermez cali" dedi "Açma bana kolu" dedi Sarim beni beğenmedi Ben gönlümün valisiyim Altı çocuk velisiyim Bir güzel delisiyim Durum beni beğenmedi Yine düştüm dilden dile Göz yaşlarım sile sile Attı beni gurbet ele Yarim beni beğenmedi Geçti güzelliğin cağı Golkoy'e kurdum otagi Guz geldi doktu yapragi Dalim beni begenmedi Veysel yonum yare dondum Lodos degmis kara dondum Yesillenmis yare dondum Pirim beni begenmedi |
Sen Olmasan
Sen bir aşksın ben bir mecnun Sen olmasan ben olmazdım Sen bir gülsün ben bir bülbül Sen olmasan ben olmazdım Kalbimde yaşarsın her an Varım yoğum sensin inan Kalbimdeki aziz mihman Sen olmasan ben olmazdım Ansızın kalbime girdin Türlü türlü dertler verdin Beraberce çeker derdin Sen olmasan ben olmazdım Sensin benim cümle varım Yoktur başka kisb ü kârım Hem yazımsın hem baharım Sen olmasan ben olmazdım Bağrımdaki açan çiçek Türlü koku türlü irenk Bu bendeki olan gerçek Sen olmasan ben olmazdım Dokun Veysel tele dokun Coştu gönül etti akın Sensin bana benden yakın Sen olmasan ben olmazdım |
Sen Bir Ceylan Olsan Ben De Bir Avcı
Sen bir ceylan olsan ben de bir avci Avlasam collerde saz ile seni Bulunmaz dermani yoktur ilaci Vursam yaralasam soz ile seni Kurulma sevdigim guzelim deyin Baglanma karayi allari geyin Ben bir coban olsam sen de bir koyun Seslesem elime tuz ile seni Koyun olsan otlatirdim yaylada Tellerini yoldurmazdim hoyrada Balik olsan takla donsen deryada Dusursem toruma bez ile seni Veysel der ismini koymam dilimden Ayri dustum vatanimdan ilimden Kus olsan da kurtulmazdin elimden Eger gorsem idi goz ile seni |
(HAYAT)
Ata belinden bir zaman Anasına düştü gönül Hakk'tan bize destûr oldu Hazineyi düştü gönül Ondan beni can eyledi Et ü sünük kan eyledi Dört on günü diyacağiz Değritmeye düştü gönül Yürür idim onda pinhan Hakk buyruğu vermez aman Vatanımdan ayırdılar Bu dünyaya düştü gönül Beni beşiğe vurdular Elim ayağım sardılar Önceden acısını verdiler Tuz içine düştü gönül YUNUS EMRE |
Sen bir aşksın ben bir mecnun
Sen olmasan ben olmazdım Sen bir gülsün ben bir bülbül Sen olmasan ben olmazdım Kalbimde yaşarsın her an Varım yoğum sensin inan Kalbimdeki aziz mihman Sen olmasan ben olmazdım Ansızın kalbime girdin Türlü türlü dertler verdin Beraberce çeker derdin Sen olmasan ben olmazdım Sensin benim cümle varım Yoktur başka kisb ü kârım Hem yazımsın hem baharım Sen olmasan ben olmazdım Bağrımdaki açan çiçek Türlü koku türlü irenk Bu bendeki olan gerçek Sen olmasan ben olmazdım Dokun Veysel tele dokun Coştu gönül etti akın Sensin bana benden yakın Sen olmasan ben olmazdım ...:) |
belki önceden bu şiiri yazmışlardır....(hepsini okumadığım için)
aşık veysel Hepimiz bu yurdun evlatlarıyız Herkes ilim deryasında yüzüyor Çıkmış ayın çevresinde geziyor Yazık bize yollarımız uzuyor Hepimiz bu yurdun evlatlarıyız Kitaplar yazılmış nasihat dolu Birlikte güçlenir gençliğin kolu Gençliğe emanet Atatürk yolu Hepimiz bu yurdun evlatlarıyız Söyler Veysel sözlerinden vazgeçmez Bulanık çeşmeden kimse su içmez Ganadı olmasa kuşlar da uçmaz Hepimiz bu yurdun evlatlarıyız aşık veysel |
| WEZ Format +2. Şuan Saat: 17:29. |