![]() |
[QUOTE=Onur Büyükdere][COLOR="Blue"][CENTER][I]NEDİYON SEN AĞBI O KADAR VARMI:confused: [/I][/CENTER][/COLOR][/QUOTE]
ABİ sİVASIMIZA BOŞUNA [I][B][U][COLOR="Red"]OZANLAR DİYARI[/COLOR][/U][/B][/I] DEMİYOLAR.... |
şarkışla türküsü
arılarda kondumu ola pürene
şu yalan dünyada bir dem sürene seher vakti sevdiğini gorene ahretinde sorgu suval yoğumuş üzüm sepetini indirdim düze yalvardım yakardım getirdim söze eller dünür salmış sevdiğim kıza ya ben ağlamayım kimler ağlasın ardım ayıklandı suyum akmıyor gahbe felek hiç yüzüme bakmıyor çok yuva bekledim cücük çıkmıyor cücüksüz yuvayı beklemem gayrı şarkışla yöresi |
şarkışla türküsü
bulgar dağı bulgar dağı
senden yüce dağ olmazmı seni yaylıyan güzelin al yanağı bal olmazmı bulgar dağındaki hanlar hanı seni seven canlar sevip sevip ayrılanlar yana yana kül olmazmı bulgar dağı iki çatal arasında güller biter bir yar sevdim bana yeter iki seven del olmazmı şarkışla/anonim şakışla yöresi türkülerinden |
şu yaylanın günden yüzü
yazın açar gül nergizi kör alaydın zalım ecel yarsız koydun gelin kızı ahırın yanı yıkıldı oturacak yer kalmadı iki yiğit asker ettim hanı ya biri dönmedi noldu gahri hoca noldu sarardı gül benzi soldu çok sevdiğin medineyi ` küçük hasan ali aldı şarkışla uzun hava |
[COLOR="Red"][B][I]Bugün Ben Güzeller Şahını Gördüm
Sivas/Kangal-İlyas Güldibi-Muzaffer Sarısözen Ah Hey Bugün Ben Güzeller Şahını Gördüm Beli İnce Kaşlar Kemane Benzer Alemde Bulunmaz Böyle Bir Güzel Sürmeli Gözleri Ceylana Benzer Ah Hey Kaddü Kamet Var Bir Hal İçinde Şekerlenmiş Kaymağı Bal İçinde Aşık Oldum O Yare Ben Hayal İçinde Mest Etti Ol Beni Mestane Benzer Ah Hey Lütfunla Sevdiğim Eyle Bir Kamet Cemalin Görenler İstemez Cennet Biçare İlyas Da Kapında Hizmet Reddetme Sevdiğim Meftuna Benzer[/I][/B][/COLOR] |
[QUOTE=drummer][B][I][COLOR="Red"]Baş Yastıkta Göz Yolda Sivas Türküleri
Yazar : Salahaddin Bekki Yayınevi : Kitabevi Yayınları Etiket Fiyatı : 20,00 YTL Dharma Fiyatı : 15,00 YTL Kazancınız : %25 "Baş yastıkta göz yolda" dizesinin Sivas türkülerine kattığı anlamı hiçbir zaman utumadan, Salahaddin Bekki'nin kitabıyla açıyoruz kapıyı. İncelemesi, tasnifi, notları, açıklama ve dizinleriyle bir halk edebiyatı araştırmacısının kaleminden güç alan Sivas türküleri bu güldeste ile bir araya getirilmiş bulunuyor. Ey okur, ister yüzünden oku bu türküleri, ister sözlü ezginin ortak kıyılarında cevelan et; ama yazanı, dizeni, tertip edeni ve basıp dağıtanı Sivas sevgisi ortak parantezinde hoş gör, daha güzellerini yapabilmeleri için onların gönlünü al, yüreklenmeleri için alkış tut... Ey türkü severler, susmak ve Sivas türkülerini okumak, dinlemek için hazır mıyız? Pastan, çürükten, susuz ve havasız kalmışlıktan bunalan gönüllerimiz bir bayram sabahına hazır mı? Öyleyse aşk olsun! Masallarla, aşıklarla, el sanatlarıyla, yemeklerle sürüp gidecek olan bu halaya, kitapların başı çektiği bu halaya, "Sivas Halayı"nın ağırbaşlı duruşunu, mertçe kıvrılışlarını verebilecek. Sivas'ı 21. yüzyılda "gerçek" ve "sevimli" yüzüyle tanıtabilecek miyiz? Bunu istiyoruuz, yapmak için gayret ediyoruz... [/COLOR][/I][/B][/QUOTE] [COLOR="Blue"][B][I]bu kitabı alın arkadaşlar her sivaslının evinde olması gerken bir kitap. ara sıra efkarlıp kendi türkülerini söylersin. memleketin hasretin bir nebze olsun hafifler.[/I][/B][/COLOR] |
türkü türkü sivas,
Neler ettin neler ettin
Geldin ama neler ettin İyi kötü kıymetimi bildin ama neler ettin Gün gelip de sende beni sevdin ama neler ettin BEKAR GEZELİM Haydi güzelim Şeker Ezelim Bu Sene de Bekar Gezelim |
[COLOR="Blue"][B][CENTER]KARLI DAĞLAR KARANLIĞIN BASTI MI?
Karlı dağlar karanlığın bastı mı? Kahpe felek ayrılığın vakti mi? Karlı dağlar ne olur ne olur Asker ağam gelse yaralarım ey olur. Bir bulut kaynıyor Sivas elinde Ucu telli mektup geldi yarimden Karlı dağlar ne olur ne olur Asker ağam gelse yaralarım ey olur Allah şu askere ömürler vere Tezkeresin alıp geriye döne Karlı dağlar ne olur ne olur Asker ağam gelse yaralarım ey olur[/CENTER][/B][/COLOR] |
[QUOTE=drummer][COLOR="Red"][B][I]Bugün Ben Güzeller Şahını Gördüm
Sivas/Kangal-İlyas Güldibi-Muzaffer Sarısözen Ah Hey Bugün Ben Güzeller Şahını Gördüm Beli İnce Kaşlar Kemane Benzer Alemde Bulunmaz Böyle Bir Güzel Sürmeli Gözleri Ceylana Benzer Ah Hey Kaddü Kamet Var Bir Hal İçinde Şekerlenmiş Kaymağı Bal İçinde Aşık Oldum O Yare Ben Hayal İçinde Mest Etti Ol Beni Mestane Benzer Ah Hey Lütfunla Sevdiğim Eyle Bir Kamet Cemalin Görenler İstemez Cennet Biçare İlyas Da Kapında Hizmet Reddetme Sevdiğim Meftuna Benzer[/I][/B][/COLOR][/QUOTE] [COLOR="Blue"][B][I]bu kitabı mutlaka alın evinzin baş köşesinde dursun.[/I][/B][/COLOR] |
[QUOTE=drummer][B][I][COLOR="Red"]Baş Yastıkta Göz Yolda Sivas Türküleri
Yazar : Salahaddin Bekki Yayınevi : Kitabevi Yayınları Etiket Fiyatı : 20,00 YTL Dharma Fiyatı : 15,00 YTL Kazancınız : %25 "Baş yastıkta göz yolda" dizesinin Sivas türkülerine kattığı anlamı hiçbir zaman utumadan, Salahaddin Bekki'nin kitabıyla açıyoruz kapıyı. İncelemesi, tasnifi, notları, açıklama ve dizinleriyle bir halk edebiyatı araştırmacısının kaleminden güç alan Sivas türküleri bu güldeste ile bir araya getirilmiş bulunuyor. Ey okur, ister yüzünden oku bu türküleri, ister sözlü ezginin ortak kıyılarında cevelan et; ama yazanı, dizeni, tertip edeni ve basıp dağıtanı Sivas sevgisi ortak parantezinde hoş gör, daha güzellerini yapabilmeleri için onların gönlünü al, yüreklenmeleri için alkış tut... Ey türkü severler, susmak ve Sivas türkülerini okumak, dinlemek için hazır mıyız? Pastan, çürükten, susuz ve havasız kalmışlıktan bunalan gönüllerimiz bir bayram sabahına hazır mı? Öyleyse aşk olsun! Masallarla, aşıklarla, el sanatlarıyla, yemeklerle sürüp gidecek olan bu halaya, kitapların başı çektiği bu halaya, "Sivas Halayı"nın ağırbaşlı duruşunu, mertçe kıvrılışlarını verebilecek. Sivas'ı 21. yüzyılda "gerçek" ve "sevimli" yüzüyle tanıtabilecek miyiz? Bunu istiyoruuz, yapmak için gayret ediyoruz... [/COLOR][/I][/B][/QUOTE] [COLOR="Red"][B][I][COLOR="DarkGreen"]bu kitabı alın evinizin baş köşesinde dursun. her sivaslının elinin altında olmalı.[/COLOR][/I][/B][/COLOR] |
| WEZ Format +2. Şuan Saat: 21:20. |