![]() |
-->: BAYRAM BENİM NEYİME
ayinn 25 dee sivastaa olacagimmm geceleri tatamiyorummm heyecandannn
|
--->: BAYRAM BENİM NEYİME
[COLOR="Sienna"][B]BÜ GÜZEL ŞİİRİNDEN DOLAYI SABİHA ABLAMIZA TEŞEKKÜR EDERİM, HER NE KADAR ESKİ BAYRAMLARI UNUTMUŞ OLSAK DA, BAYRAM GÜNLERİNDE BÜYÜKLERİMİZİ, HATIRLAMALI, ONLARIN GÖNÜLLERİNİ ALMALIYIZ.BİZİM İÇİN YILBAŞI ÖNEMLİ DEĞİL, MÜBAREK GÜNLERİMİZ OLAN BAYRAMLAR ÖNEMLİ...[/B][/COLOR]
[COLOR="Navy"][B]IRKÇILIĞA HAYIR...[/B][/COLOR] |
[B][I][CENTER][FONT="Century Gothic"][COLOR="Black"]GURBETTEN SİVAS'A GELEREK BAYRAMI AİLELERİ İLE BİRLİKTE GEÇİRECEK OLANLARIN MUTLULUĞU 2 KAT FAZLA OLUR..BAYRAMI DOYA DOYA YAŞARLAR[/COLOR][/FONT][/CENTER][/I][/B]
|
Özlediysen git bul,kirdiysan af dile,kirildiysan affet,seviyorsan söyle,cünkü bugün BAYRAM.
|
Bayram diyorlar bugün icin,sensiz dogan bir günün sabahinda,hüznün gölgesi var yine gözlerimde.Gel de bayram olsun.....
|
Sabiha Serin`in Siirleri
ANADOLU KADINIM
Sen benim çilekeş Anadolu kadınım Toprağınla yoğrulur, ürününü toplarsın. Eli öpülesi nasırlaşmış o güzel ellerinle, Eşini, koyununu, kuzunu başına toplar, Mis kokulu tandır ekmeğinle doyurursun. O titremiş sesinle, yorgun yüreğinle,. Yanık sesinle söylediğin, dertli ninnilerinle, Ilgıt ılgıt emzirdiğin o gül gibi yavrularını, Kurumuş dudakların la öper uyutursun. Kul köle olursun yuvana işine, eşine, aşına, Yüzünde beliren derin kırışıklıklarda, Ne anılar vardır der, dalar gidersin bazen. Kar yağmış saçlarının ,her beyaz telinde, Yorgunluğunun sesini duyarsın kulaklarında. Hazandan kalan, hazin dolu yorgun yıllara, Buruk bir tebessümle, anar ah çekersin. Bakışların gizemli, sanki sitem doludur geçmişe Ne yorulmak bilirsin nede dinlenmek Çalışırsın hep durmadan , hiç of demezsin Sen tarlanda toprağınla boğuşurken Bazen de ararsın kocanı yardım etse diye Ama o kahvede kesin çayını yudumluyordur Sen benim çilekeş Anadolu Kadınım Var mıdır seni koruyan , kollayan, savunan Var mıdır hakkını ve hukukunu arayan Var mıdır ellerine sağlık diyen İşte bayram geliyor uzat bana yanaklarını Ver de öpeyim toprak kokan asil ellerini Kutlu olsun bayramın yüzün sevgi dolsun O tertemiz yüreğin ne isterse onu bulsun... Benim bir tanecik Anadolu Kadınım Sabiha Serin Araştırmacı Yazar |
--->: ANADOLU KADINIM
eline saglik guzel olmus gen bekleriz gene yaz
|
-->: ANADOLU KADINIM
[B][I][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="Navy"]Ellerinize yüreğinize sağlık güzel bir şiir olmuş.... Yazar ibaresinin yanına şair de eklemenizin vakti geldi galiba...[/COLOR][/FONT][/I][/B]
|
--->: ANADOLU KADINIM
[B][I][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="Magenta"]Bu mahzun bayram sabahında kalsaydın ya evinde
bir sen değildin al yanakta damla sus payı kapı gözleyen hüzzam dinlerken başı önde kaç anne bakıp dağlara masum sevdasına el açmış da mahur ağlar en dirisi baş eğmiş sırasını bekliyorken meçhulde yol başlarında kınalı saçlı kuzular koçlar ölümsüzlüğün sınırında ödünsüz bayram yapıyorlar zaman öyle kahpe ki kartal yuvasını deşer hele ulaşmaya görsün yüreği tüyünden kara kuzgun ak pak martıları katıp önüne ta Fizan’a kadar sürer uyku gözlere inat dirençlidir lakin yorgun zaman bilen olmaz anlayan olur ayrılığı eşinden aşiyanından sonra sızısı bayram şekerlerinin tadına düşer kızının istemesen de bilirsin arifeden başlar eteklik telaşı hatırla mazi sevimli bir çocuktu düşer kalkar çok önceden başlardı telaşı masum bayramın bilirsin illa ki kötü kadınlar ısrarla süpürürdü halı altlarıyla kapı aralıklarına tozlarını yürek gibi sanki konu komşu bir oraya bakmazdı senin ise saçlarında bigudiler dilinde türkü kimse anlamazdı ne derdin ah nenen ölsün sarı gelin[/COLOR][/FONT][/I][/B] |
NEREDESİNİZ UYANALIM CANLARIM
NEREDESİNİZ UYANALIM CANLARIM
Ne zaman uykudan uyanıpta Olup bitenleri göreceğiz Onca yaşanan olumsuzlukların Ne zaman üstesinden geleceğiz Ne hukuk kaldı, nede adalet Yediğimiz,içtiğimiz hep rezalet Vatandaş gözlerinde oldu illet Sen ise otur hepsini, pencerenden seyret Tüketiciyiz ama , bakmıyoruz etikete Boğulduk marka yarışında ,yazık bu millete Çürük,çarık demeyip ne bulursak yutarız Sağlığımız gitti elden derdimize dert katarız Sonrada çare arar,doktorda bilmez, yanlış ilaç yutarız Herkeste şimdi kanser,ülser ,seyrederiz ölümü Kimsenin umurunda mı, çektirirler onca zulümü Nedenini sormayız kendimize, hep kader deriz Oysa neden olanları araştırıp, hiçbirşeyi görmeyiz Maaşlar deseniz uçtu ,hep kuşa döndü Seçtiğimiz vekiller ise, arkamızdan sinsice güldü Amaçları zaten hizmet değil, köşeyi dönmekti Layık bize bunlar sızlanmasın hiç kimse Her önümüze geleni, göndermeyelim meclise Amaç vatandaşa hizmet ise peki neden böyleyiz Memur,işçi,emekli sızlanıp ,üç ayları bekleriz Vatandaşın işi düşer gider resmi daireye Anlatır iki kat derdini müdüre , sonra döner geriye Bulamaz derdine çare , atlatırlar sorunu seneye Oysa boş beyinli oturmuştur hak etmeden koltuğa Kültürden yoksun,işini bilmez sorar memuruna Güvenir taktığı kravata, bir şey sanar kendini, Anlamaz hizmetten, hava atar, haramdır yediği Biz ise çözüm ararız sözüm ona, alırız hep havayı Ey benim kalbi temiz ,asil yürekli Türk Halkım Amacım duyarlı olup sıkıntılara çare bulalım Çevremizde olup bitenlere susmayıp, duyarlı olalım Mutluluk hakkımızsa eğer, hepimiz bir yumruk olalım Sarılalım birbirimize , hepimiz mücadeleci olalım. Çocuklarımıza daha temiz bir ülke bırakalım. Sevgilerim ve saygılarım hep sizin olsun Yüzünüzde açsın tomurcuklar, mutluluk sizi bulsun....... Sabiha Serin Araştırmacı Yazar |
| WEZ Format +2. Şuan Saat: 05:30. |