![]() |
Cevap: AÇIKLAMA
sivassporun haklarını koltukları kırıp sahaya atarak mı savunuyorsunuz. bu nasıl bir mantıktır, biri izah etsin. sivasın sahası kapatılsın onu mu istiyorsunuz.
|
Tribünlerde herşey olur.Süt emziren annede gördük,nah yapan dede de gördük,fener formasıyla maça gelende gördük,koltuk atanda gördük.Yılda birkaç kez tekrarlanabilir gözüyle bakmalıyız.ne yani sidikli kaysersporlular gibi boyun mu eğelim.beyler bayanlar kendinize gelin.TFF de biliyor Sivaslıların bu yaptığı çıtırdan birşey diye.Yiğido Gençlik göreceksiniz tam desteğe devam edecek.ama bakarsınız sivasspor üzerine kötü bakışlar oluyor yiğido gençlik busefer daha kralını yapacak.o kadar.
başka sivasspor yok. |
KİM kuvvetli ise, onun borusu öter.
|
[B]Bunu sadece bir gruba maal doğru değil bence,mesela ben maçta kale arkası havuz tarafındaydım orada da binlerce koltuk kırdılar ve sahaya attılar ama tribünler sahaya uzak olduğu için pek fazla göze batmadı bu.
Bunu yapanlarda ne yazık ki kulübümüz stadyumlara çekmek için beleş bilet dağıttığı gencecik okul çağındaki çocuklardı.İnanın bir Sivaslı olarak bu gençlikten utanıyorum,tiksiniyorum,bir bok olmaz bunlardan.[/B] |
[QUOTE=emre41;711065]yiğido gençlik ya da diğer gruplar hepsine çok teşekkür ederim şahsım adına.
ama değerli hemşerilerim, hakemin hakkımızı felan yedişği yok. Enaramo denen yağ çuvalı kendini atıyor, azcıcık dikkatli izleyin şunu. Hatta hakem Hayrettin'i istese 2. sarıdan atardı. Bu hafta asıl hakkı yenen bucaspor oldu. Adamlara verilen 2 penaltı da tırt... Demem o ki artık aklımızdan şu komploları çıkaralım. Ve Allah aşkına hakemi prostesto ederken de i.ne demekten vazgeçin. Başka protesto şeklimi yok yav. Umarım saha kapanmaz ve umarım aynısı bir daha olmaz.[/QUOTE] Hakem pozisyona coook uzakti aslinda hakem ne oldugunu hic gormedi sadece insiyatifini kullandi,bence pozisyon penalti cunku kaleci kontrolsuz cikti topa mudahele etmedi dolayisiyla eneramoya darbe var hangi futbolcu atmaz kendini yani hakem pozisyona yakin olsaydi verirdi penaltiyi,ama armut abay penaltiyi vermedigi gibi eneramoyu da atti,butun olay bundan cikti tamam penaltiyi vermeyebilir amennat ama eneramoyu neden atti bunda art niyet aranir o 2 puani gasp etti ama o kadar yigidonun ahi ni aldi Allahindan bulsun yigido genclike gelince amman dikkat edin sahaya koltuk atma ne yuhalayin bagirin cagirin ama sakin sahaya yabanci madde atmayin firsatcilara koz vermeyin be hakemin ekmegine yag surmeyin sonucta vermedi pozisyon gecti tam sivassporun ihtiyaci varken stad sustu oyunculari canlandirici tezahurat olmadi daha organize tezahurat ve destek gerekli takima |
[B][COLOR="Red"]Otyakmaz çok kızdı![/COLOR][/B]
[B]Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, bazı taraftarların maçın bir bölümünde tribünde çıkardığı olaylara çok üzüldüğünü söyledi. Otyakmaz Hürdoğan spor servisine yaptığı açıklamada, Sivas'ın bu tür olaylara çok yabancı olduğunu belirterek “ Hakemin hatalı kararlar verdiği ortada. Sivasspor'un penaltısının verilmediğini bütün Türkiye gördü. Ancak bu duruma tepki göstermenin yolu böyle olmamalı. Yiğidolar Türkiye'de centilmenliğiyle öne çıkan taraftar grubudur. Bunu kimsenin lekelemeye hakkı yok. Ben Kulüp Başkanı olarak gerektiğinde Sivasspor'un hakkını yasal ve medeni yollardan savunurum” dedi. Başkan Otyakmaz ayrıca, yeni yasaların çok acımasız olduğunu hatırlatarak “ Herkesin dikkatli olması lazım. Sporda şiddet yasası artık yürürlükte, kimsenin üzülmesini ve mağdur olmasını istemiyorum” şeklinde konuştu.[/B] |
artık olan oldu, bundan bir ders çıkarmalıyız, o stad bizim stadımız lütfen stadımızı koruycağımız yerde zarar vermeyelim.
|
Bırakın ucuz bahanelerin altında birşeyler aramayı.
Yapılan şey kocaman bir yanlış, yapılanın ardına bahanelerle sığınmak ikinci büyük yanlış. İkinci laf açıklamayı yazan arkadaşımıza. Kusura bakma kulübün menfaatleri senin de taraftar gurubununda üstündedir. Sivasspor şehrin tek ve son markasıdır. Sen bu markayı bitirmeye çalışırsan iki gün sonra o emek verdiğin stadyuma giremezsin. Not: yazının sonunda emek olayı gündeme gelmiş. Burada herkesin bir emeği vardır. İstanbullara Ankaralara giderek yardım gecelerinde gönüllü çalışan arkadaşlarımızdan tutun, yüreği Sivasspor aşkı ile yananlara kadar. Kimsenin emeğini sorgulamak sana düşmez. Sivasspor'un tek sahibi de sen değilsin. Bu kadar hamasi nutuklar çekeceğine "bakın arkadaşlar yaşanmış bir olay var biz kamuoyundan bu konuda özür diliyoruz" deseydiniz olay kapanıp giderdi. Ek bir konu: Güvenlikçilerden birisi olaylar esnasında kalp krizi geçirmiş ve hastaneye kaldırılmıştı. Çok şükür durumunda bir kötülük yok. Bu arkadaşa da geçmiş olsun diliyorum. |
[QUOTE=tavarih;711062]Haklı olduğumuz derken ?
Sahaya koltuk atmakla haklı olunmaz asla.. Bu hafta içi cezalar açıklanır. Kim ödeyecek o cezaları ? Ya olaylar biraz daha büyüseydi de 3 puanımız silinseydi kim verecekti hesabını ? Son haftalara girilirken akıllı hareket edelim. Özellikle yaşı küçük arkadaşları kontrol edelim. Belki ilk anda ben de aşırı sert bir tepki verdim. Sonradan biraz sinirim geçince üzüldüm. Ama kimse kimsenin Sivassporluluğunu tartamaz. Eminim ki herkesin amacı Sivasspor. O yüzden gelin bundan sonra bu tarz nahoş görüntüler bir daha yaşanması diye önlem alalım. Küfürden, kavgadan uzak duralım. Herkesin sevdiği, saydığı Sivasspor'e ve Sivaslıları tekrar cümle aleme gösterelim.[/QUOTE] Sahaya koltuk atmakla haklı olunur.Bu takım peşinden 15 saat yol git haklı olursun.Sonra bir bakmışsın ki bu takımın gerçek sahibi sensin,sahaya bırak koltuk atmayı kendini bile atarsın.Klübümüzün ilk defa yediği bir ceza değil, son ödeyeceği ceza da olmayacak.Öye kolay kolay 3 puan silinmez sen canını sıkma, bu ülkede tribünde çocuklar bıçaklandı yine 3 puan silinmedi.Sahaya ses bombaları rakı şişeleri atıldı yine silinmedi.... Tutturmuşsunuz bir koltuk atma, sizin şu yazınızı herhangi bir tribün oluşumundan bir taraftar okusa güler halimize.Bizler şampiyonluğu bu tarz destekler olmadığı için kaybettik.Herkes birbirinin Sivasspor sevgisini tartabilir. Ben senede 10 deplasman yapacağım, iç saha maçlarının tamamında bulunacağım birisi oturacak maçını izleyecek, çekirdeğii yiyecek sonra benim sevgimi kimse tartamaz diyecek.Yok öyle dava, bu söylediğiniz 10 sene öncesinde kaldı.Bu takım uğruna 1 deplasman yapan 17 iç saha maçına gidenden daha fazla Sivassporludur.Boşuna demiyoruz adam kavgada, taraftar deplasmanda belli olur diye. Bu takımı öyle herkes sevip herkes saymıyor, işte deplasman yapılmayınca bunlar bilinmiyor.Sizler münferit bir maç izlemekle grup olarak maç izlemenin arasındaki farkı anlayamazsınız.Grup olarak sadece kendinizden sorumlu olmazsınız.Sizler bir trabzonda,kayseride,samsunda,mersinde bir giyin bakalım formanızı da gezin.Kim kime saygı duyor... Boş tribünlere oynanan maçlarda sadece bizler vardık,gerçek taraftarlar vardı,bir çoğunuz tv kumandalarını sinirden sıkarken bizler kelle koltukda maçlara gidiyorduk...Kimse kimseden özür dilemek zorunda değil.Özür dilenecek yer burdaki sanal teknik hocalar değil.HEr grubun mazisinde üzücü olaylar olur, unutulur gider...Haa şunu da unutmayın hiçbir taraftar grubu kendine destek olanı da, köstek olanı da hiçbir zaman unutmaz... ;) |
İlk öncelikle şunu söylemek istiyorum.Biz çıkan bu olayları asla tasvip etmiyoruz.Ancak sezon başından beri Sivasspor üzerine o kadar çok oyun oynandı ki bu maç bu yapılanların en son örneğiydi.Bu yapılan haksızlıklar yüzünden az kalsın (ALLAH KORUSUN) takımımız küme düşürülecekti.Bildiğiniz üzere Yiğido Gençlik Grubu olarak Trabzonspor maçından önce yine hakemlerle ilgili yasal ve medeni yollarda TFF ve MHK yi protesto organizasyonu yaptık.Bu organizasyonla ilgili birçek yerde duyuru yaptık ama organizasyona katılan sadece Yiğido Gençlik grubu oldu.Burda yani kavye başında bizi yerden yere vuran arkadaşlarımızın hiçbirini maalesef bu organizasyonda göremedik.Gönül isterdiki çok büyük bir katılım olsun ve sesimizi daha gür duyuralım ama olmadı.Bunlara rağmen tüm ulusal ve yerel basın-yayın organlarında yaptığımız protestolar gündeme geldi.Bu haksızlıklara hiç bir tepki göstermeyip yaptığımız bu organizasyona muhalif olan bir çok kesim oldu.Ama bunun bizim için önemi yok çünkü bizim tek düşüncemiz Sivasspor'un ve Sivasspor taraftarının hiç bir şeye karşı boyun eğmemesidir.
ben sadece bu konu üzerinde duracağım.ben yeniçeriler taraftar grubu başkanıyım.diğer gruplar protesto yürüyüşüne gelmedi demişsiniz ne benimle nede grubumdan bir arkadaşla bu konuda en ufak bir ikili ilişkiye girilmedi bizim haberimiz dahi olmazken ben bu organizasyona nasıl katılabilirimki. şimdi diyeceksinizki biz burada herkesi çağırdık ama biz herkes değiliz bizim direkt birinci ağızdan görüşmeler yapmamız gerekirdi. o yüzden bu konu hakkında bizi suçlu çıkarmayın derim.. |
WEZ Format +2. Şuan Saat: 00:22. |