![]() |
[QUOTE=drummer][COLOR="Red"][B]çok güzel bir topi açmışsın onur
ama bunu eski sivas manileri diye açsaydın daha anlamlı olurdu. en azından eskiden şehrimizde hangi maniler söylenirdi onu okur eskiyi anardık.[/B][/COLOR][/QUOTE] [COLOR=BLUE]REŞAT AMCA İNANKİ BİLMİYOM ESKİ SİVAS MANİLERİNİ YOKSA YAZARDIM:(SEN BİLİYORSAN BİZİMLE PAYLAŞ AĞBI..[/COLOR] |
[QUOTE=Onur Büyükdere][COLOR=BLUE]REŞAT AMCA İNANKİ BİLMİYOM ESKİ SİVAS MANİLERİNİ YOKSA YAZARDIM:(SEN BİLİYORSAN BİZİMLE PAYLAŞ AĞBI..[/COLOR][/QUOTE]
ben fırsat bulunca yazmaya çalışırım ama bu topikte karışır başka bir topik açalım ona sadece sivas manilerini yazalım. sivas türküleri topiğimiz var sivas manileride olsun. böyle memleketimize özgü özel topiklerimiz olsun. genede saolasın. düşüncelerin çok güzel |
DALA BIR KARGA KONMUS
KARGA KALKAR DAL SARKAR DAL SARKAR KARGA KALKAR::D |
[COLOR="DarkGreen"][B][I]Bu yoğurdu sarmısaklasaktamı saklasak
Sarmısaklasaktamı saklasak[/I][/B][/COLOR] |
[COLOR="Blue"][FONT="Arial Black"][B][I]Bunu hızlı hızlı söyleyin:
Bir tunç tas has hoşaf[/I][/B][/FONT][/COLOR] |
:D
şemsipaşa pasajında sesi büzüşesice şemsi
|
ballandıran dalları ballandırmalı mı ballandırmamalı mı? yoksa o bala daldırılan baldıran dalları dallandırmalı mı, ballı dalla dalllandırılmamalı mı?
|
nal bir
mıh iki sığır ....(ayıp kaçar yazamadım):) oniki aynuz boynuz gödeleğen ağzını burnunu büz hasesi hüsesi hasan ağanın tütün kesesi elüğüne melüğüne son gelenin delüğüne çocukluğumuzdan kalma bir oyun tekerlemesi hoşgörünüze sığınarak yazdım |
TOPKAPILI TOPAL TOPÇU
TOPHANEDE TOP ATARKEN TOP,TOPAL TOPÇUNUN TOPUĞUNA TOPARLANDI |
oyun tekerlemeleri yapalım o zaman çocukken söylediğimiz ebe seçmemizi sağlayan tekerlemeler olsun
mesela eççük meççük önden inşallah ben çıksam |
| WEZ Format +2. Şuan Saat: 16:31. |