SivasSpor.com -  Yiğidoların Özgür Sesi

SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi (http://www.sivasspor.com/forum/index.php)
-   Sivas'ımız Hakkında Bilinmeyenler, Sivas'ımızı Tanıtalım (http://www.sivasspor.com/forum/forumdisplay.php?f=21)
-   -   GÖÇ DEVAM EDİYOR.... (http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=3595)

Dağcı 24.11.2005 07:30

Olay sadece ekonomik. Ülke gelirinin yüzde doksanı İstanbul'a yatırılmaktadır; herzaman da böyle oldu. Diğer büyük şehirlerdeki fabrikalar bile sökülüp İstanbul'a taşınıyor; buralaradaki sermaye de, İstanbul'a kaçıyor. İstanbul bütün ülkenin yaşam suyunu çeki alıyor. Ankara'da, İstanbul'da ve ülkenin her yerinde yetişen sanatçılar da doyabilmek için oraya akıyor. Yanlış yatırımlar ve yatırımsızlık tüm Anadolu'yu çölleştiriyor. İstanbul'da iş bulmak da, zengin olmak da, köylerimizden ve diğer kentlerimizden bin kat kolay.

Artık İstanbul ve çevresindeki 4-5 il sınırları içine; fabrikaların ve büyük imalathanelerin kurulması yasaklanmalıdır.

Fabrikalar Anadolu'ya yayılırsa hem göç engellenmiş, hem de yılda elli milyon turisti çekebilecek olan İstanbul ve Marmara korunmuş olur. Turizm sanayiden daha fazla kişiye istihdam sağlar.

Anadolu şehirlere yapılacak olan yeni yatırımlar desteklenmeli ve geriye dönüş projeleri hayata geçirilmeli.

GeCeVeMaVi58pRf 24.11.2005 08:51

[b]biz işsizliğe care bulamadıkca göçler dahada artacaktır
bizim iş adamlarımız birazvefalı olsa bu durum böle olmazdı[/b]

m.karlı 01.12.2005 02:02

tebrik ediyorum yigidim....bu okuduklarımızın hepsi ÇOK DOĞRU

m.karlı 01.12.2005 02:09

GÖÇLER

TEBRİK EDİYORUM YİĞİDİM BU YAZDIKLARIN ÇOK DOĞRU.....ZATEN TÜRKİYE ' BUNU BURALARA GETİRENLERİ BİLİYOR......AMA İŞLERİNE GELMİYOR.

AYŞENUR1987_58 09.01.2006 21:56

:confused: eee doğal olarak insanlar ekmek parası için gidiyolar başka şehirlere kım ister kı canı memleketını bırakıp başka yere gıtmeyı elımde olsa 1 sanıye bıle durmam istanbulda hemş
olar ah keşke dönsek gerı ne güzel olur

drummer 09.01.2006 22:02

[COLOR="Blue"][B][I]bu vurdum duymazlık devam ettiği sürece benim memleketimden göç devam edecek.
insanları yerinden ediyor bu sorumsuz politikacılar.[/I][/B][/COLOR]

1967_DERNEK_10UR 09.01.2006 22:56

[COLOR="Blue"][CENTER][I][B][FONT="Comic Sans MS"]ewet sivas ta köyden kente kentten büyük şehirlere yoğun bir göç var benim çok bildiğim okulsuz 3-4 haneli köy var.önüne geçemeyiz bu göçün...:([/FONT][/B][/I][/CENTER][/COLOR]

1967_Dernek_Murat 09.01.2006 23:01

[QUOTE=GeCeVeMaVi58pRf][b]biz işsizliğe care bulamadıkca göçler dahada artacaktır
bizim iş adamlarımız birazvefalı olsa bu durum böle olmazdı[/b][/QUOTE]

gardaşım sana katılıyorum haklısın

Etem-Murat 03.03.2006 19:15

-->: GÖÇ DEVAM EDİYOR....

ah canım o nu sorma bizim tam 9 ev oldu
şimdi izmirde sivasta işin olmayışı bu göçü mecburkılıyor

SEMİH-58 03.03.2006 19:17

-->: GÖÇ DEVAM EDİYOR....

İŞ ADAMLARI FABRİKA KURMALI YOKSA SİVAS......................

WEZ Format +2. Şuan Saat: 07:12.