![]() |
Cevap: Tribün Ruhu !
Bu konu cok kez gundeme geldi.değişen birsey olmadi,olmayacak.
|
evet bugün gercekten sasirdim ilk yaridaki taraftar destegine ancak dakika 60-75 arasi yine hayalet gibi bir stadyuma döndü bu macta.
Hayir anlamiyorum neden böyle kopmalar hep oluyor?! |
bu maçta eksiktik yine..
|
[QUOTE=58svs58;881720]bakın arkadaşlar bu iş için yaş şartı lazım ben dahil 40 yaşından büyükler kale arkasında izleyecek maçı. çekirdekle maç izlemek 2 lira fazla olacak. üst tarafa oturan adam konmayacak. fenerbahçe sadece şükrü saracaoğlunda desteklenecek. gruba ait beste olaca 1 den fazla. birde sivaslı davul ve zurnacılara davetiye yollanacak. başkada bişey lazım değil.[/QUOTE]
gençlerin maça gelmedigi zaman çoğunluk 40 yaş üstü oluyor bunu gözardı etmek haksızlık olur |
artik tribunler dolmali!!! takim bir harika bunu hakketmiyor
|
Erciyes maçına gelen bütün arkadaşlarımla abilerile teşükker ediyorum ama onlarda 60. dakikadan sonra oyundan düştü neden böyle oluyor. ayrıca Sivasspor'un bu kritik maçını bırakıp aynı saatte fenerin maçı olduğu için o maçı tv den izlemeyi tercih eden sivaslılarda yuhh olsun,harbiden bunların kanından şüphe ediyorum
|
sivas'ta tribünün gelişmesi için sivasa deniz getirilmeli :)
deniz kıyısında yaşayan insanlar daha heyecanlıdır iklimin getirdiği yapı olarak.. sivas insanının yapısında o heyecan yok.. beste marş yazacak şiir yazacak hava yok.. belkı saçma gelecek ama karasal iklimin etkileri bunlar.. daha çok neden sayarım ama sivasta tribünün gelişmesi konusunda en önemli etki budur bence.. tabi ikinci sıraya da şehrin verdiği göç ve işsizlik yuzunden genç nufusu ıstıhdam edememesını yazarım. ama dedıgım gibi sivasta yaşayan gençler de ılk saydıgım nedenden ötürü çok fazla bişey yapamıyor.. |
[QUOTE=myway;881841]sivas'ta tribünün gelişmesi için sivasa deniz getirilmeli :)
deniz kıyısında yaşayan insanlar daha heyecanlıdır iklimin getirdiği yapı olarak.. sivas insanının yapısında o heyecan yok.. beste marş yazacak şiir yazacak hava yok.. belkı saçma gelecek ama karasal iklimin etkileri bunlar.. daha çok neden sayarım ama sivasta tribünün gelişmesi konusunda en önemli etki budur bence.. tabi ikinci sıraya da şehrin verdiği göç ve işsizlik yuzunden genç nufusu ıstıhdam edememesını yazarım. ama dedıgım gibi sivasta yaşayan gençler de ılk saydıgım nedenden ötürü çok fazla bişey yapamıyor..[/QUOTE] Karasal iklim hipotezinizi tek başına Alman futbol kulüpleri çökertiyor. Başka sebepler aramak lazım. İkinci sebep olarak yaptığınız açıklama daha makul ve akılcı. Sivas'taki genç nüfus iş için dışarıda. Burada yazanların bile yüzde doksanı böyle değil mi? Maçlara düzenli gidebilen küçük bir genç çalışan kitlesi var. Onların da maç saatine işi, dersi vs denk geldi mi tamam, takım taraftarsız kalıyor. Sorun şehrin ekonomik ve istihdam yapısında. Bu konuda bir çözüm olursa, taraftar sıkıntısı da giderilir. |
Kimse kusura bakmasın ama Gerçekten Sivas'ta tribün kültürü denen birşey yok.
Bunlara birkaç örnek vereyim ; -Takım galip yada mağlup durumdayken takımı desteklemeyi bırakıp misafir takımına çocukca küfürler etmek, -Futbolcu çağırırken "gel gel gelmeyen .pne" diye bağırmak, -Meydandan maça giderken [B]ağıza alınmayacak küfürlerin edilmesi[/B], -Mağlup durumdayken bütün stadyumun susması, ne olacakca olsun artık bitsinde gidelim bekleyişi, Allah aşkına bunlar nedir ya. |
Yönetimle bu konuyu çok konustuk. Yöenetimle o tırt gruplarda konuşmustur. Onlara tam cevabı vermemiş olabilirler. Yönetimimiz ve özellikle başkanımız bu durumu beğeniyorlar. Çünkü ateşli azınlık gruplardan zarar gelmeyeceğini, tam tersi büyüdüklerinde yönetim olarak sıkıntı cekebileceklerini belirtmişlerdir. 2007-2009 ARASI İSTANBUL'DA bendeniz de olmak üzere Sivasspor tribünlerini sizler için çok tartıştık. Bize bir Amigo İhsan lazım. Ama bu döneme göre Sivasspor delisi olması lazım.
|
| WEZ Format +2. Şuan Saat: 08:03. |