SivasSpor.com -  Yiğidoların Özgür Sesi

SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi (http://www.sivasspor.com/forum/index.php)
-   Birbirimizi Tanıyalım (http://www.sivasspor.com/forum/forumdisplay.php?f=15)
-   -   SIVASLIMISIN HEMSERIM (http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=2460)

dostol 12.01.2006 03:19

Abi en cok hangisine gidiliyordu?

karacaören34-58 12.01.2006 09:59

[QUOTE=BOZKURT58]Sıvasli Misin Hemşerım?
" Siz, Sıvaslı mısınız beyefendi? "
Hele de bahayım sen Suvaslımısın gardaş la?

Neresindensin? Sarıyer'den mi, Ümraniye'den mi, Avcılar'dan mı?

Yoksa Bezirci'den, Mehmetpaşa'dan, Gökçebostandan'mı

Efendim?... Sivaslıyım dediniz galiba, doğru mu?

Peki öyleyse şimdi beni dinle ve hakikaten sivaslı olup olmadığına kendin karar ver.

-Kepenek suyunu belki yarım kulak işittin, peki Ünzile'yi, Mihrivefa'yı, Behrampaşa'yı bilirmisin. Mahallenin fırınından yeni çıkmış yerli undan yapılma dumanı üstünde türüm türüm tüten ekmeğin arasına, kıyma tenekesinden kıyma eşip de arasına taze soğan yatırıp yedin mi? Bacalardan balta kesmez buz sarktığı, "pu desen havada donacak" rezil ayazlarda, uydurma kızaklara bipip yokuş aşağı "tarhana" kaydın mı, met-deynek oynadın mı, aşık oynarken kınalı enekeni bile utuzduğun oldu mu? , bir "tos osman" bostanından hırsızlama söktüğün patatesleri, gazellerin arasında pişirirken doğrucu bir mahalle büyüğü kulağının tözüne bir amansız sille çekip de gözünü kararttı mı? Kanlıbahçede top oynadın mı gardaş? Kızılırmağın eğri köprüsünün dördüncü gözünden balıklama atlamışlığın var mı? Bir zamamlar Kepçeli'de icra_yı sanat eyleyen "böyük fedakarlıklarla Afrikadan getirtilmiş olan iki başlı devlerle balıkkızların" da teşhir edildiği tiyatroları seyrettin mi? Sen hiç Palas'ta maça kızı, Kristal'de tavla oynadın mı? hemşerim. Çerkezin Kavede akla sığmaz kahveler içip Kenedi Üsüyünden amansız Hafik hikayeleri dinledin mi? Mevlana'da, Bengiler'de, Tekke'nin dibinde amandan habersiz çimip çimipte, akşama beyazını kaybetmiş ıslak kahverengi donunla sopa yedin mi? İlk hırsızlama cigaranı nerede içtin gardaş.

-Hele bi yol de bakayım, otomobilin "ufo" gibi nadirattan uğradığı taş göşeli sokaklarda devrile yıkıla giden faytonların arka dingiline asılıp da, şöyle esaslı bir "yağlı kamçı" yedin mi hemşerim? Mahalle kavgasında kafanı en az oniki dikiş kutrunda yardırıp gazi oldun mu? Ellibeş kuruşu denkleştiremediğin için direkten dönen top gibi sinama kapılarından dönmenin inkisarını yaşadın mı?

"Cıkk" mı?

-Olsun hemşerin, senin kafa kağıdında Sivas yazmıyor mu? Tamam bizdensin. Belki Sıvas denilen şu "Kaybolmuş şehir" de yekün üç saat bile kalmadın; olsun, sende bizdensin.

-Başka ne söyleyim aziz hemşerim sen de bizdensin.

- Emetükte 5 kiloluk zeytinyağı tenekesini kızak yapıp kaymasanda, üç beş arkadaş birleşip aldığın üçüncü sigarasını içmek için ta eğri köprüye gitmesen de, sokaktan geçen çemenci dayının 50 kuruşluk yarım ekmek arası çemenini, tahıl meydanındaki ciğerci dayının ciğerini yemesen de, olsun sende bizdensin SIVASLI hemşerim sende bizdensin, ama istersen bir uğra Sivas'a ha ne dersin.[/QUOTE]

TEK KELİME MÜKENMEL...
TEŞEKÜR EDERİM

CAGLAYAN 12.01.2006 10:07

[QUOTE=drummer][COLOR="Blue"][B][I]ve afişler vardı meydanda.
her hafta salı yada çarbamba günleri değişirdi filmler.
[/I][/B][/COLOR][/QUOTE]
1974-1977yillarinda Zannedersem MSP yeni kurulmustu. MSP liler Meydandaki Afisleri ve Panolari parcaladilar O günden sonra SIVAS duraklama devrine girdi sagci solcu ayrimlari basladi.........

osman_58_1967 12.01.2006 11:01

Peki öyleyse şimdi beni dinle ve hakikaten sivaslı olup olmadığına kendin karar ver.

-Kepenek suyunu belki yarım kulak işittin, peki Ünzile'yi, Mihrivefa'yı, Behrampaşa'yı bilirmisin. Mahallenin fırınından yeni çıkmış yerli undan yapılma dumanı üstünde türüm türüm tüten ekmeğin arasına, kıyma tenekesinden kıyma eşip de arasına taze soğan yatırıp yedin mi? Bacalardan balta kesmez buz sarktığı, "pu desen havada donacak" rezil ayazlarda, uydurma kızaklara bipip yokuş aşağı "tarhana" kaydın mı, met-deynek oynadın mı, aşık oynarken kınalı enekeni bile utuzduğun oldu mu? , bir "tos osman" bostanından hırsızlama söktüğün patatesleri, gazellerin arasında pişirirken doğrucu bir mahalle büyüğü kulağının tözüne bir amansız sille çekip de gözünü kararttı mı? Kanlıbahçede top oynadın mı gardaş? Kızılırmağın eğri köprüsünün dördüncü gözünden balıklama atlamışlığın var mı? Bir zamamlar Kepçeli'de icra_yı sanat eyleyen "böyük fedakarlıklarla Afrikadan getirtilmiş olan iki başlı devlerle balıkkızların" da teşhir edildiği tiyatroları seyrettin mi? Sen hiç Palas'ta maça kızı, Kristal'de tavla oynadın mı? hemşerim. Çerkezin Kavede akla sığmaz kahveler içip Kenedi Üsüyünden amansız Hafik hikayeleri dinledin mi? Mevlana'da, Bengiler'de, Tekke'nin dibinde amandan habersiz çimip çimipte, akşama beyazını kaybetmiş ıslak kahverengi donunla sopa yedin mi? İlk hırsızlama cigaranı nerede içtin gardaş.

-Hele bi yol de bakayım, otomobilin "ufo" gibi nadirattan uğradığı taş göşeli sokaklarda devrile yıkıla giden faytonların arka dingiline asılıp da, şöyle esaslı bir "yağlı kamçı" yedin mi hemşerim? Mahalle kavgasında kafanı en az oniki dikiş kutrunda yardırıp gazi oldun mu? Ellibeş kuruşu denkleştiremediğin için direkten dönen top gibi sinama kapılarından dönmenin inkisarını yaşadın mı?

"Cıkk" mı?

-Olsun hemşerin, senin kafa kağıdında Sivas yazmıyor mu? Tamam bizdensin. Belki Sıvas denilen şu "Kaybolmuş şehir" de yekün üç saat bile kalmadın; olsun, sende bizdensin.

- Emetükte 5 kiloluk zeytinyağı tenekesini kızak yapıp kaymasanda, üç beş arkadaş birleşip aldığın üçüncü sigarasını içmek için ta eğri köprüye gitmesen de, sokaktan geçen çemenci dayının 50 kuruşluk yarım ekmek arası çemenini, tahıl meydanındaki ciğerci dayının ciğerini yemesen de, olsun sende bizdensin SIVASLI hemşerim sende bizdensin, ama istersen bir uğra Sivas'a ha ne dersin.[/QUOTE]

vay bee yukardaki satirlari gururla okudum.ve beni taaaaaa cocukluguma götürdü.sanki hersey daha dün gibi gözümün önünde canlandi.tesekkürler AHMET TURAN ALTAN´a

drummer 12.01.2006 11:55

[QUOTE=dostol]Abi en cok hangisine gidiliyordu?[/QUOTE]
[COLOR="Red"][B][I]hepside dolardı sinemaların.
her malın alıcısı vardır her zamanda.
zaten o zaman sivasta herkes birbirini tanıyor.tanıdığınız orta yaşın üstündeki bir adam bakmışsınız konak sinemasında,emek sinemasında yada derya sinemasında bir köşeye sinmiş yarı saklanır bir vaziyette filmin başlamasını bekliyor.[/I][/B][/COLOR]

drummer 12.01.2006 12:06

[B][I][COLOR="DarkGreen"]AHMET HOCA YAZMAYI UNUTMUŞ
BİZİM MAHALLENİN ASLINDA SİVASIN EN ÖNEMLİ MEKANLARINDAN BİRİSİDE
KADİRİN BOSTANIYDI.
NE MAÇLAR YAPILIRDI O BOSTANDA HEMEN HER GÜN GAZOZUNA MAÇLAR YAPILIR KOCA KOCA HERİFLER(BİZE GÖRE TABİİ)KIRAN KIRANA MAÇ YAPARLARDI.
VE HEMEN HER AKŞAM ÜZERİ MAÇ YAPILIRDI.
GÜNDÜZDE ÇOCUKLAR SAHAYI BOŞ BIRAKMAZDI.
SAHADA AZ BUZ DEĞİL.
KOCAMAN TAM STAD BÜYÜKLÜĞÜNDE VARDI.
KADİRİN BOSTANI BİZİM KUŞAK ÇOCUKLARIN EN GÖZDE MEKANIYDI.
CINCIKLAR OYNARDIK,AŞIK ATARDIK (ÇİK BİRER,ZİL,ŞEK-AŞIK DEYİMLERİ OYUNLARI UNUTMUŞUM VALLA)
MET YAZIN EN ÖNEMLİ OYUNLARINDAN BİRİYDİ.
TOPAÇ HEP KADİRİN BOSTANINDA OYNANAN OYUNLARDI TABİİ MAÇ OLMADIĞI ZAMANLAR.[/COLOR][/I][/B]

FATIMA 12.01.2006 13:43

"beton duvarlar arasında cicili oyuncaklarla çocukluk olmaz"diyor,babam

[COLOR="Magenta"][B][I]bu anlatılanların hiç birini yaşayamadı bizim kuşak ama babalarımızdan çok dinledik...anlatırlarken gözlerinin içi parlıyor...sizinkide çocuklukmuydu diyor beton duvarlar arasında çocukluk yaşanmaz siz bizim çocukluğumuzu görecektiniz diyor.."yanaklarımız kıpkırmızı olurdu,(köy çocuğunun zaten sümüğü akıp yanaklar kızarmadan oyun oynadığı anlaşılmazdı der) yinede o göğ bekirin oğluylan içeri girmez karanlık çökene dek elimize geçirdiğimiz taş,sopa,teneke ne varsa oyuncak beller onla eğlenirdik" [/I][/B][/COLOR]

HOZAT58 12.01.2006 14:12

selam gardaşlar yazıyı okudum bıranda cocukluğum geldı aklımaa kumbettekı cayda ( su anda yenı hal cıvarı ) yıkanmamızzzzzz kepenek camı ımamını kadır hoca heybetı ( o kadar da ınsancıldı ) bırde sakızlardan cıkana furbolcu resımlerı ve araba resımlerıne kendımı yerden yere attığım penaltı atışı yaptığımuız ve uzerımızı yırttğım gunler, annemın benı kış gunu zorla çavuş başına goturduüu ve orada gazete kagıtları ıle cıtalarla desteklenmış ce uzerı karla kapalılıp ıcıne duştüğüm cukuru aklaıma geldı pazardan ucurma ıpı caldığımız ( ben hıc bır zaman cesaret edemdımm) gunler aklıma geldııııııııo sagolun teşekkurlerr

CAGLAYAN 12.01.2006 14:34

[QUOTE=FATIMA][COLOR="Magenta"][B][I]bu anlatılanların hiç birini yaşayamadı bizim kuşak ama babalarımızdan çok dinledik...anlatırlarken gözlerinin içi parlıyor...sizinkide çocuklukmuydu diyor beton duvarlar arasında çocukluk yaşanmaz siz bizim çocukluğumuzu görecektiniz diyor.."yanaklarımız kıpkırmızı olurdu,(köy çocuğunun zaten sümüğü akıp yanaklar kızarmadan oyun oynadığı anlaşılmazdı der) yinede o göğ bekirin oğluylan içeri girmez karanlık çökene dek elimize geçirdiğimiz taş,sopa,teneke ne varsa oyuncak beller onla eğlenirdik" [/I][/B][/COLOR][/QUOTE]
ne Oyuncagi oyuncakmi vardi? kendi oyuncagimizi kendimiz yapardik .. azmi eski araba lastigini önümüzde ciplak ellerimizle döndererek arkasindan kosardik,siz hic Cember cevirdinizmi?asik attinizmi? asik deyince....benim kinali ortasi kursunlu bir Enekem vardi sabah aksam asik atardim.:D siz hic saati 25 kurusa kiralik Bisiklete bindinizmi? Hayir degilmi...... yaaaaa simdi her sey var allaha sükür. O eski günleri ama hic bir seye degismem.

1967_CLUB_ÖZGÜR 12.01.2006 14:42

"Cıkk" mı?

[COLOR="Red"][B][FONT="Comic Sans MS"]WAAAYYYY BEEEEEEEE [/FONT][/B][/COLOR]:)

drummer 12.01.2006 15:16

[COLOR="Blue"][B][I]evet yaa çember çevirme vardı eskiden.azmı çevirdik çemberi.
kışları tavşan bayırının üstünden balık sırtı kızakla bir bıraktınmı kendini taaa mundar ırmağa kadar giderdik,bazıları hızını alamayıp,mundar ırmağa dalardı,o soğuk karda kışta.evde yediği sopada cabası.
patenlerimiz vardı ne paten kayardık.
birde yaşlılara muzurluklar yapar,tuzak kurardık.karı eşeleyip içine su doldurur sonra üzerini karla kapatıp dikize geçerdik.tuzağa kim düşecek diye.düşenede hep gülünürya.düşende basar küfürü.[/I][/B][/COLOR]

FATIMA 14.01.2006 16:00

[QUOTE=CAGLAYAN]ne Oyuncagi oyuncakmi vardi? kendi oyuncagimizi kendimiz yapardik .. azmi eski araba lastigini önümüzde ciplak ellerimizle döndererek arkasindan kosardik,siz hic Cember cevirdinizmi?asik attinizmi? asik deyince....benim kinali ortasi kursunlu bir Enekem vardi sabah aksam asik atardim.:D siz hic saati 25 kurusa kiralik Bisiklete bindinizmi? Hayir degilmi...... yaaaaa simdi her sey var allaha sükür. O eski günleri ama hic bir seye degismem.[/QUOTE]

[COLOR="Magenta"][B][I][FONT="Comic Sans MS"]evet çağlayan abi anlatmak istediğim şeyde tam olarak buydu...[/FONT][/I][/B][/COLOR]

serhankaburcuk 14.01.2006 18:06

[QUOTE=CAGLAYAN]ne Oyuncagi oyuncakmi vardi? kendi oyuncagimizi kendimiz yapardik .. azmi eski araba lastigini önümüzde ciplak ellerimizle döndererek arkasindan kosardik,siz hic Cember cevirdinizmi?asik attinizmi? asik deyince....benim kinali ortasi kursunlu bir Enekem vardi sabah aksam asik atardim.:D siz hic saati 25 kurusa kiralik Bisiklete bindinizmi? Hayir degilmi...... yaaaaa simdi her sey var allaha sükür. O eski günleri ama hic bir seye degismem.[/QUOTE]

[I][B][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="Navy"]Şimdi hiçbirşeyin tadı yok....Ben bazen çocuklara bakıyorum ama onların oyunlarındanda oyuncaklarındanda hiçbir şey anlamıyorum...Önceden kışın o çat ayazlarında cıncık oynardık...Aşık atardık...Sigara kagıdı oynardık...Gödelek oynardık...Çelik çomak oynardık....Ah ahhhhhhhhhh nerde o eski günler...Yemin ediyorum tekrar o günlere dönme fırsatı olsa hiç çekinmeden dönerdim...[/COLOR][/FONT][/B][/I]

1967_DERNEK_10UR 14.01.2006 19:33

[COLOR="Blue"][CENTER][I][B][FONT="Comic Sans MS"]ÇOCUKKEN EN ÇOK KIZAKLA VE BİLYELİ İLE KAYMAYI SEVERDİM..[/FONT][/B][/I][/CENTER][/COLOR]

DJMuRaT 14.01.2006 19:36

[B][FONT="Comic Sans MS"]Ben elmaya ,kiraza vişneye dalmayı özledim....Ah !!!AHHHHHH[/FONT][/B]

Etem-Murat 14.01.2006 19:42

EVET CANIM HEMDE SIĞIRYOLUNDANIM ESKİ ADIYLA BİZİM KAPININ
ÖNÜNDEN SIĞRLAR TOPLANIR VE MEREKUME YAYILMAYA GİDERDİ BİZDE PEŞLERİNDE BELLİ BİR YERE KADAR GERİ DÖNERDİK NE ĞÜNLERDİ BİZİM EVİN ÜS TARAFI YANİ YENİ MAHLE KARAKOLUN ORALAR TARLAYDI TARLALARDA
TOMBUL VE DEVE TABANI TOPLAMAYA GİDERDİK BİRDE ORALARI KORUYAN KORUCULAR VARDI ATLA GEZERLER KİM EKİNLERDE GEZENİ GÖRÜRS

DJMuRaT 14.01.2006 19:44

[QUOTE=Etemtemizkan]EVET CANIM HEMDE SIĞIRYOLUNDANIM ESKİ ADIYLA BİZİM KAPININ
ÖNÜNDEN SIĞRLAR TOPLANIR VE MEREKUME YAYILMAYA GİDERDİ BİZDE PEŞLERİNDE BELLİ BİR YERE KADAR GERİ DÖNERDİK NE ĞÜNLERDİ BİZİM EVİN ÜS TARAFI YANİ YENİ MAHLE KARAKOLUN ORALAR TARLAYDI TARLALARDA
TOMBUL VE DEVE TABANI TOPLAMAYA GİDERDİK BİRDE ORALARI KORUYAN KORUCULAR VARDI ATLA GEZERLER KİM EKİNLERDE GEZENİ GÖRÜRS[/QUOTE]

[B][FONT="Comic Sans MS"]Ah Etem abi aH Ne günlerdi BeA!!!![/FONT][/B]

1967_DERNEK_10UR 14.01.2006 19:45

[QUOTE=DJMuRaT][B][FONT="Comic Sans MS"]Ben elmaya ,kiraza vişneye dalmayı özledim....Ah !!!AHHHHHH[/FONT][/B][/QUOTE]
[COLOR="Blue"][CENTER][I][B][FONT="Comic Sans MS"]walla murat ben ağacı kökünde söküp götürüyordum..:D[/FONT][/B][/I][/CENTER][/COLOR]

1967_Dernek_Murat 14.01.2006 19:46

[B][CENTER][COLOR="Red"]cocuklugum köpek ve kuş kovalamayla gecti.ben hiç oyun oynamadım[/COLOR][/CENTER][/B]

DJMuRaT 14.01.2006 19:48

[QUOTE=1967_Dernek_Murat][B][CENTER][COLOR="Red"]cocuklugum köpek ve kuş kovalamayla gecti.ben hiç oyun oynamadım[/COLOR][/CENTER][/B][/QUOTE]

[B][FONT="Comic Sans MS"]Abi çok heyecanlı bi çocukluk yaşamışsın sende... :D[/FONT][/B]

1967_DERNEK_10UR 14.01.2006 19:51

[QUOTE=1967_Dernek_Murat][B][CENTER][COLOR="Red"]cocuklugum köpek ve kuş kovalamayla gecti.ben hiç oyun oynamadım[/COLOR][/CENTER][/B][/QUOTE]
[COLOR="Blue"][CENTER][I][B][FONT="Comic Sans MS"]GARDAŞ SİVAS'IN UŞAĞI KUŞ VE KÖPEK HER ŞEYDEN ÖNCE GELİR...:D[/FONT][/B][/I][/CENTER][/COLOR]

Etem-Murat 14.01.2006 20:14

istiklal okulunda okudum bana alınaayakkabı cizlevitti ne hoştu top oyna
halaycek her şeye gider yani 2 ci sene lastik ayakkabıların içi lastikli olanı cıktı süperdi onlar daha iyidi az ayak kokuyordu ama olsun neyaparsın kundura denen ayakkabıyı bir türlü göremedik yıllarca lastik ayakkabıya talim ettik
ama bir iyiliği vardı oda güzel top oynanması devam edecek

cebbar 14.01.2006 20:19

[QUOTE=drummer]TAVŞAN BAYIRI

Tavşan bayırı, daracık,adı üstünde bayır,biraz yokuşlu bir sokak,taşlarla döşenmiş,çakur çukur bir sokak işte.
Sokağa ilk adım attığınızda kapı önlerindeki büyük,düzgün oturak taşlarını görürsünüz.Aile reisleri mutlaka o taşları kapı önlerine koydururdu.Taşlar evin bir parçası gibiydi sanki.
O taşlar o kadar çok işe yarardı ki,gündüzleri hanımlar sohbet eder,geceleri ise erkekler.
O zamanlar televizyon denen illet alet yok.Babaların,dedelerin radyoda 19.30 ajansını dinleyip, yatsı namazını mescitte imamla kılıp geldikten sonra,toplanıp evlerden minderlerin alınıp üzerine oturdukları taşlar.
Çay kahve içerken büyük sohbetlerin edildiği,askerlik anılarının anlatıldığı,çocuklara imanları pekişsin diye zoraki dini hikayelerin dinletildiği,ana,baba hakkının çok geçtiği hadislerden örneklerin verildiği,çocukların kulaklarına küpe olsunda,büyüdüklerinde anaya babaya bakıp onları kimseye muhtaç etmesin diye öğütlerin verildiği yaz akşamlarının en gözde dinlenme yerleri taşlar.
O taşlar ne kadar işe yarardı,sokaktan geçen yaşlı teyze ve amcalar soluklanmak için oturup dinlenir,ev sahibinden geçmişlerinin hayrına bir bardak su isteyip yüreklerini ferahlattıkları güzide oturak yerleri.
Hemen her evin bir bahçesi veya avlusu vardı ve bu alanlarda mutlaka elma ağacı,erik ağacı,vişne ağacı bazen kayısı ağacıda görülürdü,ama olamazsa olmazı “kavak ağacıydı”her bahçede,kapı önünde mutlaka kavak ağacı.Hani bir söz vardır “kavak ağacını seven çok az kişi gördüm,çünkü dosdoğrudur.”kimse sevmezdi bu ağacı ama her yere kavak ağacı dikilirdi nedense. Bahçelerde ve kapı önlerinde bir dürüstlük abidesiymiş gibi tüm heybetiyle kendini gösterirdi.
Bahçe deyip geçmeyin sakın!Orası ev halkının en önemli mekanlarından birisidir.Hanımlar bakır leğenlerinde Hacı Şakir sabunuyla(o zaman deterjan daha ya icat edilmemiş veya yaygınlaşmamıştı) ellerinde çitileyerek yıkadıkları,maltızın üzerinde,kaynar kazanlarda kaynatılıp,dezenfekte edilip,tertemiz çamaşırların asıldığı yerdir bahçeler.Güneşli günlerde hanımların börek,çörek yapıp yiyip içtikleri bir nadide yer.Baharda dikilen yeşil soğan,domates,hıyar,maydanoz,tere,marul,nane gibi ürünleri yetiştirip yazları dalından kopartılıp salataları süsleyen o lezzetli,hormonsuz sebzelerin yetiştiği en gözde alandır bahçeler.Babaların çiçekler, güller yetiştirip her akşam işten gelip özenle hortumu çeşmeye takıp sebzeleri,çiçekleri,ağaçları suladıkları bahçeler.Kimi kamelyalı,kimi elkovanlı,kimi pencerelerine kadar sarmaşıkların sardığı bahçeler.
Her sokakta olduğu gibi Tavşan Bayırında da bir tatlı su çeşmesi vardı.O tatlı suyun etrafını bir hayırsever yaptırıp bilmem kimin hayratı diye sokak sakinlerinin hizmetine sunardı.O tatlı su gençler için işkence,hanımlar için bir keyif ve dedikodu yeriydi,belki de ev işlerinden yorulup dinlenebildikleri tek yerdi.
Artık o sokaklar yok o güzelim evler ve bahçelerde yok,o nur yüzlü ak sakallı yaşlı emmilerde,dayılarda yok.Kapı önlerinde oturan yaşlı teyzelerde yok.Eskiyi hatırlatan hiçbir şey yok.
Şimdi asfalt yollar,düzenli kaldırım taşları,üç yada dört katlı apartman denilen samimiyetsiz beton yığınları var.
Nerde o eski güzelim sokaklar.
6.4.2005

drummer

bu yazıyı edebiyat dersinde yazmıştım
konumuz tasvirdi.hocamız çok beğenmişti.
bu sokak sivasımızın en eski ve merkezi sokaklarından biridir.[/QUOTE]
güzel yazmışsın gardaş
bu tavşan bayırı neredeki

CAGLAYAN 14.01.2006 20:47

[QUOTE=Etemtemizkan]istiklal okulunda okudum bana alınaayakkabı cizlevitti ne hoştu top oyna
halaycek her şeye gider yani 2 ci sene lastik ayakkabıların içi lastikli olanı cıktı süperdi onlar daha iyidi az ayak kokuyordu ama olsun neyaparsın kundura denen ayakkabıyı bir türlü göremedik yıllarca lastik ayakkabıya talim ettik
ama bir iyiliği vardı oda güzel top oynanması devam edecek[/QUOTE]

ilk Önce HALIL RIFAT PASA ILKOKULUNA KAYIT EDILDIM sonra ISTIKLAL ILK OKULUNDA OKUDUM AMA BARAKALARDA daha Okul Yapilmamisti.sonra Yeni mahallede Oturdugumuz icin bizleri DANISMENT GAZI ILK OKULUNA Kaydirdilar. yol felan yoktu Elektrik birliginden itibaren camur baslardi Sigiryolu Tarlaydi Yagmur demeden camur demeden Okula giderdik.

Etem-Murat 14.01.2006 21:07

[QUOTE=CAGLAYAN]ilk Önce HALIL RIFAT PASA ILKOKULUNA KAYIT EDILDIM sonra ISTIKLAL ILK OKULUNDA OKUDUM AMA BARAKALARDA daha Okul Yapilmamisti.sonra Yeni mahallede Oturdugumuz icin bizleri DANISMENT GAZI ILK OKULUNA Kaydirdilar. yol felan yoktu Elektrik birliginden itibaren camur baslardi Sigiryolu Tarlaydi Yagmur demeden camur demeden Okula giderdik.[/QUOTE]
sığıryolu cok güzeldi geniç toprak yollardı hemide yamurda sorma dizboyu camur olurdu cağlayan agamda bir bisikleti vardı sormayın ne cav cavlıyıdı o zamanlar alınan her mal bizler için cok değerliydi hele birazda bahalı olan mallar örnek olarak bisiklet cantlarına kadar süslenirdi silinir temizlenir toprak yolda gezilirdi hele cağlayan aganınki daha süslüydü biz cocuklara ah cektirirdi arkasına baka kalırdık güzel süslü bisiklete ah ne ğünlerdi gadaş

devamı yarın

CAGLAYAN 14.01.2006 21:24

[QUOTE=Etemtemizkan]sığıryolu cok güzeldi geniç toprak yollardı hemide yamurda sorma dizboyu camur olurdu cağlayan agamda bir bisikleti vardı sormayın ne cav cavlıyıdı o zamanlar alınan her mal bizler için cok değerliydi hele birazda bahalı olan mallar örnek olarak bisiklet cantlarına kadar süslenirdi silinir temizlenir toprak yolda gezilirdi hele cağlayan aganınki daha süslüydü biz cocuklara ah cektirirdi arkasına baka kalırdık güzel süslü bisiklete ah ne ğünlerdi gadaş

devamı yarın[/QUOTE]
he gardas seninkide asagi kalmazdi yani :D varimiz yogumuz bir BISAN Bisikletimiz vardi Atatürk Caddesinde GONCA Magazasinda sonra Yildiz Ishaninda Avukat Orhan Saglamerin yanida calisdim tüm Kazancimin hepsini Bisiklete harcardim. aaah aaah ne günlerdi ya vallaha burnumda tütüyor

Etem-Murat 14.01.2006 21:42

[QUOTE=CAGLAYAN]he gardas seninkide asagi kalmazdi yani :D varimiz yogumuz bir BISAN Bisikletimiz vardi Atatürk Caddesinde GONCA Magazasinda sonra Yildiz Ishaninda Avukat Orhan Saglamerin yanida calisdim tüm Kazancimin hepsini Bisiklete harcardim. aaah aaah ne günlerdi ya vallaha burnumda tütüyor[/QUOTE]
kardaş 9 kardaşık o zamanlar kimin eline gecse bisikletim koy bolurdu nerde arayıp bulacaksın altıntabakmı çiceklimi punzuruk dere sine doğrumu alıp kacarlardı geldiğinde hiç sorma pasak içinde yıka yıka temizleyemezsin
gartaş cabıttan top yapardık içini kağıt doldurup mac yapardık bizim için heryer sahaydı değilmi top bulamazdık ne yapalım camır caylak demeden topa devam 76 da ilk amatör oldum volkan sporda

drummer 14.01.2006 23:36

[QUOTE=Etemtemizkan]kardaş 9 kardaşık o zamanlar kimin eline gecse bisikletim koy bolurdu nerde arayıp bulacaksın altıntabakmı çiceklimi punzuruk dere sine doğrumu alıp kacarlardı geldiğinde hiç sorma pasak içinde yıka yıka temizleyemezsin
gartaş cabıttan top yapardık içini kağıt doldurup mac yapardık bizim için heryer sahaydı değilmi top bulamazdık ne yapalım camır caylak demeden topa devam 76 da ilk amatör oldum volkan sporda[/QUOTE]
[COLOR="Blue"][B][I]etem bizim kuşağın yaptığı işlerden biride çaktırmadan cıgara içmek.
10-12 yaşındasın,keboç toplar saklana saklana tüttürdük.
kadirin bostanında kurumuş gazel yapraklarını kağıdın arasına koyup yakıp içmeye çalışırdık.ne duman gelirse.
akşam eve gittiğinde anlamazlar sanırsın ama üstün başın leş gibi kokar.bir ton dayağı yer oturursun.
ne günlerdi o günler.[/I][/B][/COLOR]

avare 15.01.2006 00:50

sigiryola,tasli sokak,altintabak bizimde gencligimiz buralarda gecti ,butun sivasli hemserilerime selamlar

avare 15.01.2006 01:04

bizde numune hastanesinin coplugunu bekler dokulen copler icinden seron lastik toplardik o lastikleri birbirine baglar sapan yapardik

Etem-Murat 15.01.2006 11:52

[QUOTE=drummer][COLOR="Blue"][B][I]etem bizim kuşağın yaptığı işlerden biride çaktırmadan cıgara içmek.
10-12 yaşındasın,keboç toplar saklana saklana tüttürdük.
kadirin bostanında kurumuş gazel yapraklarını kağıdın arasına koyup yakıp içmeye çalışırdık.ne duman gelirse.
akşam eve gittiğinde anlamazlar sanırsın ama üstün başın leş gibi kokar.bir ton dayağı yer oturursun.
ne günlerdi o günler.[/I][/B][/COLOR][/QUOTE]
REŞAT KARDAŞ o zamanlar birde kışın cok karyağardı benim hatırladığım bizim ev tam yükseklik 3,5 4 metre yüksekniğinde ozamanlar müstakildi kar yağdığında tam evin boyunca karlar olurdu onları temizllemek tüneller acıp giderdik kardan adam yapar oynardık karları yuvarlar kale yapardık iki gurup olarak karlardan top yapar şavaşırdık kardan yuvalar yapardık icine cullar atardık birde kar azaldığında kızak kayması cok hoş olurdu balık sırtı kızaklar yaptırırdık emetüğün ordan ne hoş olurdu kaymak ellerimiz buz tutsada hala kızak kayardık ah o günler bir hayal gibi geliyor

CAGLAYAN 15.01.2006 15:12

SIVASTAKI EVLERIN COGU KERPICTENDI YANI BIZIM EV GIBI :D ILKBAHARA DOGRU DAMA CIKARDIK KARLARI KÜRÜDÜKTEN SONRA DAMDA HAZIR LO TASIMIZ VARDI. TUZ ATAR LO TASI ILE DÜZELTIRDIK.

Etem-Murat 15.01.2006 15:57

[QUOTE=CAGLAYAN]SIVASTAKI EVLERIN COGU KERPICTENDI YANI BIZIM EV GIBI :D ILKBAHARA DOGRU DAMA CIKARDIK KARLARI KÜRÜDÜKTEN SONRA DAMDA HAZIR LO TASIMIZ VARDI. TUZ ATAR LO TASI ILE DÜZELTIRDIK.[/QUOTE]
[COLOR="Red"]gardaş öyleydi değilmi bizim evde cok akardı akar yerlere evde ne kadar tas tencere varsa korduk yatacağımız yere bile damlardı bir gün hic ünutmam babamın kayrolasının altına serdik yatağı orda yattık tek akmıyan yer onların kayrola koydukları yerdi ne yaparsın şimdiki bibi herkesin odası ayrı değildi 9 kardaş 3 oda yer bulabilirsen yat cocukluk biz hep babam ğilin odada yatardık sabah olur hurra sabah kavalyısına oturduğumuzda adam başına 2veya 3 zeytin düşerdi vay be gidede ğiri gelmiye o ğünler[/COLOR]

1967 dernek serkan20 15.01.2006 16:24

[B]ben bu kitabı bandırmada bulamadım bana yardımcı olabilirmisiniz?[/B]

aslansivasli 15.01.2006 18:14

sivasa gittim abi ama o yad1klarinin hiçbirini yasamadim çok güzel anlatmissin.Bunlari keske herkes yasasa.yasamasakda bunlari biz SIVASliyiz bu yetmez mi.

1967_Dernek_Murat 15.01.2006 18:17

[QUOTE=DJMuRaT][B][FONT="Comic Sans MS"]Abi çok heyecanlı bi çocukluk yaşamışsın sende... :D[/FONT][/B][/QUOTE]

[B][CENTER][COLOR="Red"]canım bizim cocuklugumuz sizin gibi apartmanlarda gecmedi biz cavuşbaşında buyuduk[/COLOR][/CENTER][/B]

1967 dernek serkan20 18.01.2006 22:19

[QUOTE=1967_Dernek_Murat][B][CENTER][COLOR="Red"]canım bizim cocuklugumuz sizin gibi apartmanlarda gecmedi biz cavuşbaşında buyuduk[/COLOR][/CENTER][/B][/QUOTE]
[B]gardaş sendemi çavuşbaşlısın?
bu arada ben o kitabı arıyorum yardımcı olun arkadaşlar[/B]

Etem-Murat 18.01.2006 22:32

[COLOR="Red"]SİVASLIYIM CANIM HEMDE MEREKUME YAKIN BİR YERDE EVİMİZ 3 ODASI VAR DI DIŞI CAMUR SIVALI CATISI YOK CAMURDU EVİMİZİN ÖMÜ TARLA VE SPOR ALANIYDI SANKİARKADAŞLIKLAR BİR BAŞKAYDI SANKİ GECELERE KADAR KAPININ ÖNÜNDE OTULURDU YAZ GÜNLERİ CÜNKÜ EVLERİN İÇİ DE KARANLIKTIDA ONDAN GAZLAMBALARI ALTINDA OTURMAKTANSA DIŞARIDA AY IŞINDA OTUYMAK DAHA GÜZELDİ EN ZOR ZAMANLAR DERS CALIŞMA ZAMANLARI ELEKTİRİK OLMADIĞINDAN GAZ LAMBALARINDA DES CALIŞMAK NE KADAR ZORDU TELEVİZYON YOK TU BİR AJAN DİNLEMEK İÇİN RADYOLARI ACARDI BÜYÜKLER SONRA KAPATIRLARDI BİZLER ALIP DİNLEYEMEZDİK ŞEKER CAY BULAMAZDIK GAZ YA YOK SANA YAĞ YOK TU BULDUĞUN YERDE TANIŞSA BELLİ ÖLÇÜDE VERİRLERDİ YARIMKİLO CAY ŞEKERİ VERECEK UZUN BİR KUYRUK OLURDU YARIM KİLODAN FAZLA VERMEZDİ BAKKALLAR NE ĞÜNLERDİ O GÜNLER[/COLOR]

intermega 19.01.2006 14:16

[QUOTE=Etemtemizkan][COLOR="Red"]SİVASLIYIM CANIM HEMDE MEREKUME YAKIN BİR YERDE EVİMİZ 3 ODASI VAR DI DIŞI CAMUR SIVALI CATISI YOK CAMURDU EVİMİZİN ÖMÜ TARLA VE SPOR ALANIYDI SANKİARKADAŞLIKLAR BİR BAŞKAYDI SANKİ GECELERE KADAR KAPININ ÖNÜNDE OTULURDU YAZ GÜNLERİ CÜNKÜ EVLERİN İÇİ DE KARANLIKTIDA ONDAN GAZLAMBALARI ALTINDA OTURMAKTANSA DIŞARIDA AY IŞINDA OTUYMAK DAHA GÜZELDİ EN ZOR ZAMANLAR DERS CALIŞMA ZAMANLARI ELEKTİRİK OLMADIĞINDAN GAZ LAMBALARINDA DES CALIŞMAK NE KADAR ZORDU TELEVİZYON YOK TU BİR AJAN DİNLEMEK İÇİN RADYOLARI ACARDI BÜYÜKLER SONRA KAPATIRLARDI BİZLER ALIP DİNLEYEMEZDİK ŞEKER CAY BULAMAZDIK GAZ YA YOK SANA YAĞ YOK TU BULDUĞUN YERDE TANIŞSA BELLİ ÖLÇÜDE VERİRLERDİ YARIMKİLO CAY ŞEKERİ VERECEK UZUN BİR KUYRUK OLURDU YARIM KİLODAN FAZLA VERMEZDİ BAKKALLAR NE ĞÜNLERDİ O GÜNLER[/COLOR][/QUOTE]
Abi ismimi yazsan tanırsın beni sadece doğan diyim

Etem-Murat 19.01.2006 16:29

[QUOTE=intermega]Abi ismimi yazsan tanırsın beni sadece doğan diyim[/QUOTE]
[COLOR="Red"]vay kocum tanırsam neden sadece doğan yazdın kısa künye yap bakıyım tamammı
[/COLOR]

WEZ Format +2. Şuan Saat: 15:16.