![]() |
Cevap: En Düzgün Yönetilen Kulüp SİVASSPOR
Listede üç takım var. Diğer ikisi Kayserispor ve G.Birliği. Kıyaslama yapalım mı?
1) Geçen sezon bu ikisi ilk 10 takım içindeydi, ya biz? 2) Geçen yıl (ve en çok da bu önümüzdeki sezon) maçlarda ve kadroda en fazla geç oyuncuya yer veren iki takım bu ikisi. Ya biz? 3) Transferlerini sezon içinde bitirip transfer döneminde zaten önceden anlaştıkları ile sadece sembolik on imzayı attırıyorlar. Ya biz? 4) Gençlerbirliğinde futbol takımı ve transfer yönetimi profesyonel ellerde, zaten başka Cavcav bizzat yönlendiriyor. Gençlerbirliğinde Süleyman Hurma gibiler var bilinen. Ya bizimkiler. Tutarsa ortaya çıkıyorlar,tutmazsa hoca yaptı o suçlu diyorlar. Demekki parayı tutmak tek başına marifet değilmiş. Futbol yönetimi ayrı bir ihtisas,mesai,vizyon ve misyon gerektiriyor. Başkanımız ve yönetim kurulunun en azından bir kısmında bu vasıflar var,biliyoruz ama icraatta pratikte sıkıntılar var. Biraz aklıselim,biraz çaba,biraz daha cesaret ile özlenen başarılar gelecek eminiz. Futbolun doğruları ortada,bilinen şeyler. Doğruları yapanlar kalıcı oluyor. Bunların yapılmasını bekliyoruz. |
çok güzel bir haber bu osman seçilmişten gelen düzeni mecnun başkan dahada geliştirrerek takımıza bır çok şey kattılar mecnun başkan sıvasspor için bulunmaz bir deger...
|
[QUOTE=gdodeğilyiğido;637519]Listede üç takım var. Diğer ikisi Kayserispor ve G.Birliği. Kıyaslama yapalım mı?
1) Geçen sezon bu ikisi ilk 10 takım içindeydi, ya biz? 2) Geçen yıl (ve en çok da bu önümüzdeki sezon) maçlarda ve kadroda en fazla geç oyuncuya yer veren iki takım bu ikisi. Ya biz? 3) Transferlerini sezon içinde bitirip transfer döneminde zaten önceden anlaştıkları ile sadece sembolik on imzayı attırıyorlar. Ya biz? 4) Gençlerbirliğinde futbol takımı ve transfer yönetimi profesyonel ellerde, zaten başka Cavcav bizzat yönlendiriyor. Gençlerbirliğinde Süleyman Hurma gibiler var bilinen. Ya bizimkiler. Tutarsa ortaya çıkıyorlar,tutmazsa hoca yaptı o suçlu diyorlar. Demekki parayı tutmak tek başına marifet değilmiş. Futbol yönetimi ayrı bir ihtisas,mesai,vizyon ve misyon gerektiriyor. Başkanımız ve yönetim kurulunun en azından bir kısmında bu vasıflar var,biliyoruz ama icraatta pratikte sıkıntılar var. Biraz aklıselim,biraz çaba,biraz daha cesaret ile özlenen başarılar gelecek eminiz. Futbolun doğruları ortada,bilinen şeyler. Doğruları yapanlar kalıcı oluyor. Bunların yapılmasını bekliyoruz.[/QUOTE] Biz iki sezon ust uste sampiyonlugu oynadik, ya onlar ? |
[QUOTE=Burack;637523]Biz iki sezon ust uste sampiyonlugu oynadik, ya onlar ?[/QUOTE]
Amacım üste çıkmak ya da ... yarışı yapmak değil. Sözlerimin özünü anlamamışsın sanıyorum,biraz daha açayım. Mecnun Başkanımız Bülent Uygun dönemini değerlendirdiği bir röportajında mealen şöyle demişti: 'İki sezon şampiyonluğa oynamıştık. Şampiyonlarligi ön elemesinde Anderlechti de burada yenince eski Sivassporun döndüğünü sanmıştım ama yanılmışım.' İşte sizin de yanıldığınız yer tam burası. Sivassporumuz hepimizi gururlandıran iki başarılı sezon yaşatmıştır. Fakat son sezonda herşey tersine dönmüştür. Futbol bu manada biraz nankördür, dün yoktur bugün vardır futbolda. Kısacası siz de haklısınız. Anadolu kulüplerine dönem dönem önderlik eden kulüpler olmuştur. 70'lerin Şenol Güneşli,Necmili Trabzonsporu,bir zamanların Eskişehirsporu, bir ara Kocaelispordan sonra son yıllarda Sivasspor önderlik etmiş,ligi ikinci bitirmiş,yolu açmış,o yolu izleyen Bursaspor da ertesi sezon şampiyon olmuştur. Bunlar gene de geçtiğimiz sezon kulübün kötü yönetildiği gerçeğini değiştirmez.Bunu başkanımız da özeleştiri yaparak kabul ediyor. Sadece bu özeleştiri yapabilme bile başkanımızın büyüklüğünü gösterir. Ben ve benim gibi düşünenler başkanı ve yönetimi kötüleme, yıpratma amacında değiliz. Bilakis, onların taşın altına elini koyduğunun farkındayız. Yalnızca Faydalı eleştiriler ve gözlemlerle kulübün menfaatini düşünmekteyiz. |
Cevap: Digitürk'den 5'er Milyon Dolar
hayatınızda sivas maçına gittinizmi gitseniz bile rakibi desteklersiniz ,utanmadan yapılanları eleştirirsiniz sizingibileri çok görüyorum kadıköyde inünüde samyende
|
[QUOTE=sivaslihakan;637490]ses getiren tra<nsfer isteyenlere soruyorum borc bataginda olsak dahami iyi[/QUOTE]
bu konuda sana katiliyorum,ses getiren transferleri gecen sezon büyük takimlarda gördük birisi bir kupa kaldiramadan gecen sezonu bitirdiler,paralarini bosa yedirdiler |
[B][I]Küresel ekonomik krizin yaşandığı bir sezonda Kulübün bütçesini borçsuz kapatması, ekonomik yönden kulübün iyi yönetildiğini kanıtlıyor. Transfer döneminde oldukça sessiz kaldığımızı yukarıda ki veriler değiştirmez. Elbette taraftar olarak her gün diğer takımların transfer haberlerini okuyarak gün geçirmek istemeyiz ve bu konuda (yapıcı) eleştri yapmaya da her birimizin hakkı vardır. Koskaca bir şirket olan ve toplumsal bir misyonuda üstlenmiş bulunan Sivasspor gibi bir şehir takımnı başarıyla yönetirken eleştrileride olgunlukla karşılamak gerekir. Burada Sivasspor tarftarı olarak yazan her hemşerimin kulübünün ve şehrinin menfati için fikir beyan ettiğine şüphem yok. Fikirlerinizin farkılık gösterdiği ilk anda bir birinizin Sivassporluluğunuzu sorgulamanız eleştiri kültürümüzede, Sivasspor'umuzda fayda getirmeyecektir. İmaj dünyasında yaşadığımızı unutmayalım, imaj yönetimi en az bütçe yönetimi kadar çok önemlidir ve ne yazık ki bu konuda çok da başarılı sayılmayız. Bazen bir tek futbolcunun transferi ile yeni taraftar kitlelerinin takıma ekleneceğini unutmamak gerekir. Özelliklede Sivasspor sadece bir kulüp değil, Sivasspor bir kulüpten çok daha fazlasını ifade eder. Bir şehrin kaderinide üstlenmiştir Sivasspor...[/I][/B]
|
Üç yıldır Sivassporun her maçına giderim,bu forumda eski nicklerle daha evvel de yazılarım olmuştu, forumda ve stadda çok çileleri paylaştık. 100 mesajıma 160 kez teşekkür edilmiş. Sözlerim takdir edilmiş. Ben de 260 kere teşekkür etmişim, emeğe saygı göstermişim. Önceden yiğidodur ne de olsa diye her mesaj sahibine aynı değeri veriyordum. Ama seviyeyi düşürenler var.Özür dilerim ama artık yenilerin ve acemilerin sataşmalarına cevap vermeyeceğim. Hatta çok nadir birkaç kişi hariç kimseye şahsi cevap vermeyeceğim. Halimi anlayan anlar. Anlamayanları da site yönetimine havale ediyorum.
|
[QUOTE=Ertugrul;637534][B][I]Küresel ekonomik krizin yaşandığı bir sezonda ...............[/I][/B][/QUOTE]
Yukardaki mesajım size değil,taraftarlığımızı sorgulayanlara. Anlayan anlamıştır. |
Borçsuz başarısızlık mı borçlu başarı mı hangisi.Bir futbol takımının amacı nedir.Her sene borçsuz olup orta ve alt sıralarda oynamakmı.Yoksa borca girip zirveye oynamak mı.Ha burada şu nokta var borç-başarı dengesinin garantisi yok.Milyon euro lar verirsin adam uyum sağlayamaz sonra üstüne tazminatla gönderirsin.Bunun örnekleri çok.Bir yanlış anlaşılma da şu noktada transfer isteyenler sanki çok pahalı transfer istemiyorki hesaplı ama kaliteli adamlarda var piyasada ama onlarda SİVASSPOR u tercih etmiyorlar.
|
[QUOTE=pover58;637313]bol keseden atmak kolay herkes transfer begenmiyor kimi alalım beyler isterseniz messiyi kakayı ronaldinyoyu ......alalım.kaç kuruş verdiniz takımada yönetimi begenmiyorsunuz bravo yani yönetim geregini yapıyor begenmiyen gider yönetime girer o zaman görür kim pinti kim tutumlu. bir maçın gideri sivasspora kaça mal oluyor fikriniz varmı.kulübün masrafları topçuların alacakları nerden geliyor bilen varmı.bir sezon kaç para gelirimiz ne kadar giderimiz var bilen varsa söylesin .tüm gelirimiz lig tv ve federasyondan gelen para başka ha bide meydanda kapalı garajımız var başka bide yönetimin cebinden çıkarıp verdigi paralar .başka varmı yok öyleyse boş boş konuşmanın kimseye faydası yok bekliyecek görecegiz bize düşen sadece kombine almak.gerisi yönetimin işi.[/QUOTE]
Kardeşim kulüpler taraftardan toplanan paralarlamı dönüyor.ozaman ibb spor hemen ligeden düşsün hangi parayla transfer yapacaklar.para verecek taraftarlarıda yok.!!!!Bu şekilde gidersek ikinci ligdede iyi yönetilen borçsuz bir kulüp oluruz.lig tvden gelen para şimdilik 5 milyon dolar. al iki üç tane kaliteli topçu yok olmaz. beleş lazım!!!! peki nereye gidiyor bu paralar.tamamen soğuttunuz bizi sivasspordan helal olsun yönetimede ve futboldan anlamayan yönetim destekçisi taraftarlara. |
[QUOTE=yiğidogur60;637560]Kardeşim kulüpler taraftardan toplanan paralarlamı dönüyor.ozaman ibb spor hemen ligeden düşsün hangi parayla transfer yapacaklar.para verecek taraftarlarıda yok.!!!!Bu şekilde gidersek ikinci ligdede iyi yönetilen borçsuz bir kulüp oluruz.lig tvden gelen para şimdilik 5 milyon dolar. al iki üç tane kaliteli topçu yok olmaz. beleş lazım!!!! peki nereye gidiyor bu paralar.tamamen soğuttunuz bizi sivasspordan helal olsun yönetimede ve futboldan anlamayan yönetim destekçisi taraftarlara.[/QUOTE]
Kardeş kimse kimsenin durduk yere destekçisi olmuyor. Mecnun başkanın kuübe verdikleri ortada. Kayserispor Kadir Has'ın yaptırdıgı stadda oynuyor. Kayserissporun kasasından dogru dürüst para bile çıkmadı. Bizim ikinci ligde amatör takım seviyesinde olan tesislerimiz simdi 4 büyüklerin antreman tesisleriyle yarısacak gücte. Türkiyenin ilk ve tek alttan ısıtmalı sistemi yapıldı ve bunun için devletten 5 kuruş yardım almadık. Ama bak büyük denilen Galatsaray'ın stadını Toki yapıyor. Galatsaray stadı beleş yaptırmanın yanında genelde boşta kalan oyuncuları alıyor. Birkaç örnek veriyim Serdar özkan, Çaglar , Ali turan.. O gelen 5 milyon Euro emin ol bu kulubün giderlerinde kullanılıyordur. Yok sistem senin dedigin gibiyse geliri Sivassporun en az 5 katı olan galatasaray yönetiminin alayı paraları yiyor.. Cunku adamlar ne stada para harcıyor ne tesise. eldeki mevcut topcular amme hizmetine oynamıyo takımda onlara alacagı ödeniyo tesis yapılıyo stad modernize ediliyor . Siz birde diyosunuz ki Biz alalım Quarezma'yı :) ne bereketli 5 milyon euroymus bu :) |
kombineler aciklanir cok pahali diye kimse almaz bilet fiyatlari aciklanir 5 tl cok pahali diye yanip tutusuruz beles girmenin yollarini arariz ama is transfere gelince neden transfer yapilmiyor yönetim hic transfer yapamiyor falan filan
|
DOĞRU OLUMSUZ OLMAK İSTEMİYORUM DOSTLARIM AMA parasıyla rezil olan tek klüp de biziiz malesf.:confused::mad:
|
[QUOTE=svsli585858;637335][FONT="Comic Sans MS"][B][I]gardaş nerden gelir geldiğini sayıyım mı
1- şampiyonlar ligine katıldığımız için aldığımız para 2- taraftardan yardım yardım diye kontör topladılar 3-4 milyondan fazla 3- her sene digitürk ten aldığımız paralar. 4- satılan maç biletleri. Hepsini geçtim tamam borcuda olabilir onada lafım yok adam akıllı gs den fb den bjk den 1-2 oyuncu getirsek bu kadar gelirden neyimiz eksilir ki her kulübün borcu var. Şunuda ekleyim bu seneki transferler önceki senelere göre daha iyi ama en az 1 tane kaliteli oyuncu almamız lazım. hep 2. ligden oyuncu alıyoruz bu böyle yürümez bunu sende bende çok iyi biliyoruz.[/I][/B][/FONT][/QUOTE] Kardeş 1.gelirin yanlış olmuş şampiyonlar ligine katılamadık. Yani ordan bi gelir elde edemedik. Diger söylediklerin Dijitürk geliri hariç 3 lig takımlarında da var o kadar gelir. Türkiyenin en ucuz bilet satan kulüplerinin başında sivasspor. bilet 5 yerine 10 lira olunca seyirci sayısı azalıyor. Ya arkadaş hiç mi anlamıyosunuz bu kulübün giderleri oldugunu. Yasin çakmak fenerden geldi geçen sene nerdeyse her maçta küfür yedi. Cihan yılmaz 2.ligden geldi takımın en iyi futbolcusu oldu. Zlatan İbrahimovic direk barca'da degildi. onunda geçmişi var amatör liglere kadar dayanan. Basamak basamak ilerlenir. Alabiliyorsak 2.ligin en iyi topcularıyla bi kadro yapalım. Bakalım ligin neresinde oluyoruz. Unutmayın ki şampiyonluga oynayan kadrodaki sezer,ibrahim,mehmet yıldız,musa aydın,herve Tum, murat sözgelmez.... bunların hiçbirini biz bjk gs veya fb den almadık. hepsi vasat takımlardan geldi hatta ibrahim dagaşan sezer badur geldikleri takımın yedekleriydi.. Bilmem anlatabiliyor muyum? |
[QUOTE=pover58;637313]bol keseden atmak kolay herkes transfer begenmiyor kimi alalım beyler isterseniz messiyi kakayı ronaldinyoyu ......alalım.kaç kuruş verdiniz takımada yönetimi begenmiyorsunuz bravo yani yönetim geregini yapıyor begenmiyen gider yönetime girer o zaman görür kim pinti kim tutumlu. bir maçın gideri sivasspora kaça mal oluyor fikriniz varmı.kulübün masrafları topçuların alacakları nerden geliyor bilen varmı.bir sezon kaç para gelirimiz ne kadar giderimiz var bilen varsa söylesin .tüm gelirimiz lig tv ve federasyondan gelen para başka ha bide meydanda kapalı garajımız var başka bide yönetimin cebinden çıkarıp verdigi paralar .başka varmı yok öyleyse boş boş konuşmanın kimseye faydası yok bekliyecek görecegiz bize düşen sadece kombine almak.gerisi yönetimin işi.[/QUOTE]
gardaş haklısında yönetimde bir zahmet vatandaşı aydınlatsın. yönetim gerçekten sivasspora para hibe ediyormu yopksa sivasspor üzerinden nemalanan birileri varmı. vatandaş bunları bilmiyorki. ben mecnun başkan için konuşmuyorum o iyi birisi ve duruşu bile sivasspora yakışan birisi. ancak diğer yöneticilerin ellerini ceplerine soktuklarına inanmıyorum şahsen. çoğunuda tanıyorum. insanların karşı çıktıkları belkide bu. b,irisi çıksa hesaplar konuısunda bir açıklama yapsa belki daha iyi olacak gerçeği bilmek sivaslının hakkı. |
[B]her kulüpde nemalanan birileri vardır yoksa kimse babasının hayrına yönetici olmaz elbet bir çıkarı vardır ki kulüp yöneticisi olmuştur o kadar çok kendine güvenen yönetici varsa çıksın aslanlar gibi ben burda sivassporun başarılı olması için yönetici oldum 5 kuruş menfeatim yoktur desin[/B]
|
Başkana sözüm yok ta Allah için bana Sivasspor yöneticisi şerefini taşıyan bir tane yönetici gösterebilir misiniz? Ben i göremiyorum acaba?
|
Kulup güzel yönetiliyor olabilir ama
taraftar olarakta transferde kaliteli topcu transferini beklemek hakkımız |
| WEZ Format +2. Şuan Saat: 06:35. |