![]() |
Cevap: Orkestra kurmak
aslında askerye bandosundanda arkadslar var ama onlar içn belkı yasaklama faln olablır yne bzım bolumden mezun arkads var bandoda trombon malesef yok :(
|
[QUOTE=percussıonıst;695399]aslında askerye bandosundanda arkadslar var ama onlar içn belkı yasaklama faln olablır yne bzım bolumden mezun arkads var bandoda trombon malesef yok :([/QUOTE]
bundan önce ben böyle bir çalışmada bulundum askeriye de izin sorunu olmadı ama çokta istekli olmadıklarından üzerine düşmedik... Sonra abim liselerden toplanan ve sizin bölümden öğrencilerin çaldığı 50-60 trampet ile kola firması Sponsorluğunda 100 tane bayrak ve bir koro yaptı...Ama tek maçlıktı... Kalıcı birşeyler lazım... Ben şu anda Sivas'ta değilim olsam seninle görüşür bu işin ucunu bırakmazdım ama İzmir'deyim, orada sana destek olacak arkadaşlar var onlarla görüşsem ilgilenir misin hakkaten? |
harika olur ama onu çok güzel yapacaksakk olmalı mesela bando eses gibi yaparsak süper olur
|
sivas ve sivasspor içn elmden geleni yaparım ama dedğn gbi istekli kişiler bulmak lazım sade ritim üzerine kurulacak bşey olsa daha cok yardımm dokunur
|
Arkadaşlar bırakın davul-zurna hikayelerini, onlar artık geçmişte kaldı, demode oldu. Yapılabiliyorsa ilgi çeken, daha çok görsel zenginlik olan bando takımı kurmak lazım. Es-Es Bandosu gibi, Antalya Bandosu gibi... Sahada getirdiği sesi, tv'de yankıladığı sesi ve görsel zenginliği herkes görüyor.
Yoksa Anadolu'da her yerde davul-zurna çalıyor hangisi tv'lerde çıkıyor, ses getiriyor? O yüzden bırakın davul zurnayı. Bu konuyu açan arkadaşta çok güzel düşünmüş, çok teşekkürler. Bu konuyu da en güzel ya belediye bando takımın da çalan arkadaşlar öncelik yapacak, ya da bu işle amatörce ve profesyonelce ilgilenen arkadaşlarımız bir araya gelip "Bando Yiğidolaréı kuracak. Haydi bakalım, rast gelsin.. AYK |
beledyenn öyle b bando takımı oldugunu düşünmüyorum askeri bando var sade onlarda yardımcı olurmu blmıyorum
|
hakikaten cok guzel fikir.yapilacaksa manisa macina yetistirilse cok iyi olur.percussionist isimli arkadas gonullu bu ise,sozu gecen arkadaslar abiler elinden tutsun lutfen.hersey Sivassporumuz icin.haydi Yigidolar gosterin kendinizi,Sizin gibi bir tane daha yok.
|
ya bn tek basıma bsey yapamam ama tanıdık bldık ne kadar muzısyen arkads var dansırım içmzde illaki uğraşanlar vardr işte sivasta pek böle trombona saksafona trampete ilgi duyulmuyo ne var ne yok bağlama :)
|
Bildigim kadariyle Eskisehirspor bandosu cesitli meslek guruplarindan olusmus ,bir gönüllüler toplulugu.Bu isi Sivas´da kim yapar gönüllü olarak bilemem.
|
Orkestra kurmak güzel fikir ancak bu takıma ve bı taraftara uyarmı?bu soru önemli.çünki uyacağına yönelik fikirlerde bulunan çok az kişi çıkar.Stadda maç izlerken özellikle taraftar gurublarının takım lehine tezahüratlarına dahi destek olmayan, onlara her fırsatta tepki gösteren bir seyirci gurubunun olduğu stad atmosferinde emek verilerek kurulacak orkestra için ne kadar tepki vereceklerini tahmin etmek zor olmasa gerek.orkestra çaldıkça, arkalardan ya da önlerden ya da sağdan soldan sadece seyir için gelen ağzında çekirdek, ya da sigara, bir de küfür savuran seyircilerden şöyle bir mırıldan ma çıkacaktır: "la gardaş eccük susun yavvv, topçuların seslerini duyamıyoruh ya...." işte bu tepki orkestranın geçmişini, geleceğini ve herşeyini tırpanlayacaktır.O yüzden stadda birlik içinde olmayan bir taraftar ya da seyirci ile orkestra ne mana taşır ki 4 eylül stadında.....
|
"la gardaş eccük susun yavvv, topçuların seslerini duyamıyoruh ya...."
Aynen öyle. taraftarın ayağa kalkmasına kızan seyirci, b,irde zurna ses,ni suyarsa peee. Aslında tutkun değiliz. Ayağa kalkan taraftara birisi yerine otor dediği zaman adam kavga çıkmasın diye yerine tekrar otoruyor. O zaman yerine oturmasını söyleyen kişiye tepki verirsek, g,t evinde televizyondan izle oturmak istiyorsan çek git dersek en azından ayağa kalkan, tezahürat yapan taraftarla engel olmamış olur. |
Maçlarda çekirdik yemeyi bıraklarsa bir gün Sivasspor taraftarı belki yapabilirler böyle birşey.
|
BİZE DESTEK LAZIM BİLETLERİ 1 TL 2 TL 5 TL YAPIN STAD DOLSUN HAYDİ YONETİM BUNU BECEREBLİRSİNİZ
|
bence güzel olur burda maksat seyirciyi uyandırmaktır gaza getirmektir yapılabilirse çok süper olur
|
Sittin sene yapamazsınız.
Bu işler klavye başında yazmakla şöyle yapsak iyi olur şöyle olmalı falan demekle olmaz. Daha elinizi taşın altına sokup 5 dakikanızı almayacak TFFye protesto mesajı gönderemeyen sizler nasıl olacak da orkestra kuracaksınız.. Bizi şaşırtırsanız devamlı bir orkestra kurarsanız ne ala. Helal olsun der ayakta alkışlarım. Ama dediğim gibi olmaz olmaz olmaz sizin gibiler bu işi yapamaz. Sizin yaptığınız en iyi iş takım şöyle yönetilirse iyi olur, şu kadroyla çıksaydı iyi olurdu, şöyle pankart yapılırsa iyi olur, taraftar şöyle bağırılmalı. Laf yaparsınız ancak icraata gelince kaybolursunuz. |
Eğer ki olur da Sivas'ta orkestralı oluşum olursa bunu taraftar grupları yapar.
Benim Yeniçeriler olarak Mehter takımı ile maçlara gitme gibi bir hayalim var inşallah gerçekleşir. Ama en az 10 yılı var bu olayın |
[QUOTE=GÜLEZ;695486]BİZE DESTEK LAZIM BİLETLERİ 1 TL 2 TL 5 TL YAPIN STAD DOLSUN HAYDİ YONETİM BUNU BECEREBLİRSİNİZ[/QUOTE]
Bilet fiyatları gayet makul bir seviyede. Stad zaten doluyor. Gerçek Sivassporlular iyi günde kötü günde her zaman takımının yanında.. 1-2-5 yapıp da millete madara olmanın gereği ne? 15.000 kişi full doldursakta bağıracak adam sayısı yine aynı. Yeniçeriler, Yiğido Gençlik ve 1967 GTD dışında gırtlak patlatan var mı? Gelip boş boş uğultu yapıyorlar.. Kırmızı - Beyaz, Sivassporum benim yapacağımız zaman hiç ses çıkarmazlar, hakeme sövmeye gelince var güçleriyle hakeme söverler. |
[QUOTE=Kibrisli;695373]
Bunun yanında yiğido bandosu Türkiye'de ilk kurulan taraftar bandosudur... [IMG]http://resimzade.com/Show.html?i=25538&token=18009[/IMG][/QUOTE] Birileri [B]"YİĞİDO'' lakabıyla anılan ilk ve tek taraftar grubu[/B]yuz diyordu sanki ?? |
[B]Modern Futbolda ve Tribünlerde Davul zurnayla Orkestra Kurup Takıma Destek olmayı Kareografi yapmayı Akıl eden Bir zihniyeti aklım Hayalim Almıyor....
Tribünün T sinden anlamayanlar Önce Sizler maçlara gelin Futbolcuya küfür etmek Hakeme Küfür etmek yerine bir kere de takımı ateşleyin Sonra Orkestra hayali kurun.... herkes işini yapsın Sizler çekirdeğe Biz Takıma Destek verelim BİZİ DE ELİN ADAMLARINA DAVUL ZURNAYLA ORKESTRA KURUCAZ DİYE MESAJLAR ATIP SİTEYİ TAKİP EDEN BAŞKA TAKIM TARAFTARLARINA REZİL ETMEYİN...[/B] |
orkestra tribünlere fayda sağlamaz zaten tezahurat eden taraftar sınırlı bi de orkestra olursa figuran oluruz.
|
[I][B]Orkestra olayının yapılabileceğini hiç sanmıyorum. Yapıldığını düşünürsek, ordan lüzumsuzun biri çıkar, " La gardaş la, birde müslümden çalsana " zevzeklikleri hiç eksik olmaz...[/B][/I]
|
şu dertleri günlerimizde bir orkestramız olsa da "uzun ince bir yoldayım" dese fena mı olur :)
|
Ben sivasa geldigimde, ozamanlari intertoto maci vardi, abimle beraber basladik destek vermeye, ama sadece ikimiz bagiriyoz simdi orda..
Arakadan bi ses geldi, yaw gardasim oturda adam akillica macini izle, basimiz agriyor, bagirmak istiyorsan git karsi tarafa deyince, dondum kaldim.. Sanki karsi takim taraftariyla oturuyormusum gibi geldi bana... Yane boyle seyirciler olduktan sonra, sivas taraftari hic bisey yapamaz... verin ellerine 10 kilo cekirdek.. ( evlerinde yok ya, hasret gideriyorlar cekirdekle ) olsun bitsin. orkestra yaramaz... |
[B][COLOR="DarkRed"]Ya orkestra yerine bağırsak daha iyi.Boşverin orkestrayı Çarşı gibi olalım bizde işte.Onlar birşey çalmıyor.İnletiyorlar heryeri.Bizde öyle yapalım.[/COLOR][/B]
|
[QUOTE=H_Turan;695278]Haklısın ama yapmamız lazım bizim Eskişehir ve Bursa seyircisinden ne eksiğimiz var ayrıca buca seyircisi bile iyi[/QUOTE]
Bursa seyircisi gibi olamayız biz bursalıların bir tanesi bile oturmuyolar bizimkiler hepsının elınde çekirdek oturuyolar yanı farkımız bu |
YA ARKADAŞLAR KARA KARA NE DÜŞÜNÜRSÜNÜZ.BİLDİĞİM KADARI İLE BELEDİYEMİZİN BİR MEHTERAN TAKIMI VAR. ŞU KASVETLİ GÜNLERİMİZDE BİZ YİĞİDOLARI DAHA İYİ MOTİVE EDİP DAHA FAZLA COŞTURACAK NE VAR Kİ ALLLAH AŞKINA !
YAZIK Kİ KONU AÇMA YETKİM YOK SİTEDE. ANCAK YETKİSİ OLAN DUYARLI YİĞİDOLARIN SİTEMİZDEN HEP BİRLİKTE SAYIN BELEDİYE BAŞKANIMIZA ÇAĞRIDA BULUNARAK BU DÜŞÜNCELERİ EYLEME GEÇİRMEMİZ GEREKİR. HATTA TARAFTAR GRUPLARININ TOPLANARAK SAYIN BELEDİYE BAŞKANIMIZI ZİYARET EDİP BENCE ÇOK ÖNEMLİ OLAN, MİLLİ DUYGULARIMIZI AYAĞA KALDIRAN MEHTER MARŞLARIMIZIN 4 EYLÜL STADINI İNLETEREK DERİN UYKU MODUNDA OLAN TARAFTARIMIZI , TARAFTARIMIZINDA FUTBOLCULARI COŞTURMALARINI SAĞLAMAK LAZIM. HAYDİ YİĞİDO VAKİT UYKU VAKTİ DEĞİL. VAKİT COŞMA COŞTURMA VAKTİ. BU ŞARTLARDA HERKESİ UYKUDAN UYANDIRACAK, HERKESİ COŞTURACAK DAHA DAHA GÜZEL BİR UNSUR VAR MI? MANİSA MAÇINDA MEHTERANLA COŞALIM COŞTURALIM.BU UYKUDAN SİLKİNELİM ARTIK HEP BİRLİKTE. BU ŞEHRE GÖNÜL VEREN BU ŞEHRİN TAKIMI İLE YATAN BU ŞEHRİN TAKIMI İLE KALKAN HERKESİN, BAŞTA SN BAŞKAN MECNUN ODYAKMAZ , SN BL. BAŞKANI DOĞAN ÜRGÜP OLMAK ÜZERE HERKESİ BU GÖREVE DAVET ETMEK İSTİYORUM. |
bando yiğido isimli orkestra kurulsa çok iyi olur. imkanı olan arkadaslar elınden gelenı yapsalar keşke........ başarılar yiğidom
|
çok güzel olur otkestra takıma ayrı bi hava katar futbolcularda gaza gelir oynarlar
|
[QUOTE=58hsn58;695558]Ben sivasa geldigimde, ozamanlari intertoto maci vardi, abimle beraber basladik destek vermeye, ama sadece ikimiz bagiriyoz simdi orda..
Arakadan bi ses geldi, yaw gardasim oturda adam akillica macini izle, basimiz agriyor, bagirmak istiyorsan git karsi tarafa deyince, dondum kaldim.. Sanki karsi takim taraftariyla oturuyormusum gibi geldi bana... Yane boyle seyirciler olduktan sonra, sivas taraftari hic bisey yapamaz... verin ellerine 10 kilo cekirdek.. ( evlerinde yok ya, hasret gideriyorlar cekirdekle ) olsun bitsin. orkestra yaramaz...[/QUOTE] maçlara çekirdekle gelmek yasaklansa mı ne olsa.. çekirdeğiyle gelenin elinden çekirdeğini alıp, al kardeşim sana naneli şeker, nefesin açılsın daha çok bağır demek lazım.. |
arkadaslar bu gidisin sonu ne olacak her hafta beybediyoruz küme düsermiyiz bu sene
|
[QUOTE=zekeriya;695594]arkadaslar bu gidisin sonu ne olacak her hafta beybediyoruz küme düsermiyiz bu sene[/QUOTE]
cekirdek citlayan seyircilerimize sor gardas... |
niye olmasın ama zaman gerek Sivas'ta futbol kültürü malasef yok. :mad:
|
[QUOTE=H_Turan;696287]niye olmasın ama zaman gerek Sivas'ta futbol kültürü malasef yok. :mad:[/QUOTE]
bir gun oda olacaktir, zamana ihtiyac var... ben inaniyorum |
| WEZ Format +2. Şuan Saat: 23:05. |