SivasSpor.com -  Yiğidoların Özgür Sesi

SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi (http://www.sivasspor.com/forum/index.php)
-   SivasSpor (http://www.sivasspor.com/forum/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Sivasspor Jude Aneke ile ilgileniyor (mu?) (http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=34569)

musa harun 18.07.2012 19:42

Cevap: Sivasspor Jude Aneke ile ilgileniyor (mu?)

kim gelecekse gelsin.bıktık.en az15 tane adam saydılar.:mad::mad::mad:

cılgınsivas58 18.07.2012 20:42

bizim takım forvet transferi yapmaz

PETKOVİC 18.07.2012 21:25

[QUOTE=adres58;796057]Enekeyi bizden başkası bilmez merak etme :D :D[/QUOTE]

:D iyi o zaman rahatladım :D

babapiton 18.07.2012 23:06

Dün bazı ulusal gazetelerde çıkan haber Yiğidoları heyecanlandırdı.[B]Sivasspor yönetimi tarafından henüz doğrulanmayan habere göre[/B],Sivasspor Nijeryalı 22 yaşındaki golcü Jude Aneke ile anlaşmak üzere.
Haberde şu görüşlere yer verildi

Kırmızı-Beyazlıların, 22 yaşındaki Nijeryalı Jude Aneke’yle ciddi şekilde ilgilendiği ve transferde önemli yol katettiği kaydedildi. Teknik direktör Rıza Çalımbay’ın transfer listesinde ilk sırada yer alan Aneke’nin, kulübü Warri Wolves’la 2014 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. Oyun tarzıyla Emmanuel Emenike’ye benzetilen Aneke, yüksek top tekniği ve driplingleriyle de kanatlarda da görev alabiliyor. Zaman zaman Nijerya Milli Takımı’nda da forma giyen genç golcü, ülkesinin gelecek vaadeden yıldızları arasında gösteriliyor”

[B]Hurdogan[/B]

Berkkaya5858 18.07.2012 23:23

BU KADRO KESİNLİKLE YETERSİZ BU KADROYLA ŞAMPİYONLUĞU BIRAK KÜMEDE KALIRSAN BÜYÜK BAŞARIDIR MESALA BENİM BU KADRODAN BU YIL BEKLENTİM YOK NE ZAMN TRANSFER YAPARSA O ZAMAN BELKİ ŞAMPİYONLUĞA OYNAR...

58MUAMMER58 18.07.2012 23:23

[b]fiziksel olarak güçlü değilim kafa şutlarında kendimi iyi sanmıyorum diye açıklamaları var galiba aradığımız oyuncu profili değil ben çadlı oyuncuyu daha çok beğeniyorum 3 üne 5 ine bakmadan bu transferi bitirselerde oh çeksek [/b]

Çılgın Türk 19.07.2012 01:22

[B]Sivasspor atakta[/B]

Sivasspor 22 yaşındaki Nijeryalı Jude Aneke'yi transfer etmek için kolları sıvadı. Yiğidolar, kulübü Warri Wolves'la 2014 yılına kadar sözleşmesi bulunan oyuncu için menajerleri seferber etti. Öte yandan Keçiörengücü'nün 21 yaşındaki orta saha oyuncusu Alican ile el sıkışıldı. Gurbetçi Cenk İmsak ise deneniyor.

Fotomac

59yigido58 19.07.2012 07:05

ARKADAŞ LİGLER BAŞLAYACAK EL GİDİYOR AYA BİZ GİDERİZ HER NEDENSE YAYA BU NASIL İŞ HALA ORTADA BİŞEY YOK BU NASIL TRANSFER ANLAYIŞI BİLEMİYORUM YA GİSDİN MISIR LİĞİ OYNANMAYACAK ALIN ORDAN 2 FORVET SATIN ALAMIYORSANIZ KİRALAYIN BARİ ŞİHİBALA KİRALIK OLARAK BEŞİKTAŞA ÖNERİLİYORMUŞ VARDIR İLLAKİ ONUN AYARINDADA BİR KAÇ FORVET YETMEDİMİ BUNCA BEKLEYİŞ ORDAN İSTEMİYORSANIZ GİDİN BREZİLYAYA 2 LİGDE NE ADAMLAR VAR BU SAATTEN SONRA NE FAYDASI OLUR TAKIMA GELENİN İKİNCİ HAZIRLIK KAMPI BİTİNCEMİ ALACAKSINIZ TAKIMA UYUMU NASIL SAĞLAYACAK GELENİN HER SENE AYNI NAKARAT BİR SEZONDA ÖNCE BİZ BİTİRELİM TRANSFERİ HEP SONAMI KALACAĞIZ YÖNETİME SESLENİYORUM TÜRKİYENİN BORÇSUZ KULUPLERİNDEN BİRİYİZ AMA NEDENSE TRANSFER FAKİRİYİZ?

ozledımeskıyı 19.07.2012 13:16

[QUOTE=cılgınsivas58;796120]bizim takım forvet transferi yapmaz[/QUOTE]

Eneramo yu sen mi getirdin?

ozledımeskıyı 19.07.2012 13:20

ya arkadaş millet zannediyor ki herkes zidane ı aldı transfer de bir gs patlattı bombaları orduspor aldığı adamlar süperlige dökülecek buraya yazıyorum şimdiden.

Kasımpaşa nın transfer yaptığı yok fanatik te isimler çıkıyor onlara inanıp burda yorum yapıyorsunuz.

Kayseri de para var transfer yok.

Es es gençleri aldı yurt dışından içinden onlara özeniyorsunuz biz getirince top toplayıcı oluyor.

Elazığ Amr zaki geldi diyorlar yuh buna bile inanıyorsunuz Zaki elazığa gider mi hiç bu Amr zaki de neyse bütün klüplerle adı geçti menejerlik oyunları bunlar

Bursa zaten fiyasko.

biraz akıllı olun adam gibi yorum yapın düşününbiraz takımı kötülemek için sırf yorum yapmayın ligin başlamasına ççok var eğer çok biliyorsanız isim verin takıma sponsor olun klüplerle görüşüp adamı getirin

ozledımeskıyı 19.07.2012 13:23

[QUOTE=59yigido58;796046]arkadaşlar mısır liği iptal yönetim gitsin istediğini alsın alternatif bol bakın şikibala beşiktaşa önerilmiş bir ara bizim gözdemizdi yönetim elini çabuk tutmazsa kimse kalmıcak ortada yada ganada o kadar ucuz ve kaliteli adamlar varki neyi bekliyorlar anlamıyorum.[/QUOTE]

Gana dan adamı Sivas a getirelim çok mantıklı. Bence de adam zaten alışıktır afrikada dizine kadar karda oynamaya montla antrenmana çıkmaya olabilir.

Yönetim duy bizi o kadar adam var hiç bi halt bilmiyosunuz ya adam vermiş öneriyi işte

sivasheroe 01.08.2012 00:37

Ndouassel ve Omotoyossi kesin olmayacagina göre artik Nijernin Gol kralini alalim!

Jude Aneke Nijeryanin Rekor kirmis Gol Krali Eneramomuz bile Milli Takimda oynamadi Sivastayken, Emenike cok zor Milli oldu ve bu oglani otoriteler gelecegin en büyük Golcüsü olarak gösteriyorlar. Adam Yilin Sporcusu ve yilin Futbolcusu secildi Nijeryada. Bunu hak etmek kolay degil birde senin okadar meslektasin yurtdisinda Top kostururken. 22 yasinda Dünya Futboluna Damga vuracak diye yorumlar var Futbol otoritelerden.

eyuphulagu 01.08.2012 01:49

Bir Nijerya Sitesinden JUDE ANEKE'nin futbol Hayatı ile ilgili İngilizce bir makale buldum..İNGİLİZCEYİ İYİ BİLEN ARKADAŞLARDAN ÇEVİRİ RİCA EDİYORUZ..............................NIGERIA PREMIER LEAGUE HOT SHOT, JUDE ANEKE, REVEALS…

By NBF News

Until last year, the name Jude Aneke meant nothing in the lexicon of Nigerian football. But the graduate of Political Science from Ebonyi State University, Abakaliki took the Nigerian football scene by storm with modest Kaduna United, scoring a total of 20 goals, 12 of which he netted in his first season in the Premier League and eight in the Federation Cup to help his team to its first major trophy in the club's history.

With barely four matches to the end of the current league season, the Enugu State-born striker tops the scorer's chat with 15 goals and has accounted for three goals in his team's campaign in the CAF Confederation Cup and one in the Federation cup.

In this exhaustive interview with Saturday Sunsports, the consummate striker revealed that he went to the University just to please his father who has never supported his football career despite his rave reviews in the sporting press following his exploits in the round leather game.

The confident forward regretted that he is yet to get a look in by the national team coaches despite his heroics boasting that he's good enough to play in any team in the world. He spoke about his strong point as a striker, how he frustrates defenders, his dream and lots more. Excerpts.

How I started my football career
When I was in secondary school, I joined an amateur football club called Young Players Football Club. We used to travel to play against other clubs in other cities. That gave us a lot of confidence. When I finished my secondary education, I got admission into the Ebonyi State University. And while I was in the university I tried to combine academics with football and it was so strenuous. In my second year in the university, the then Coach of Enugu Rangers, Lawrence Akpokona, watched me in a State Challenge Cup match and after the game he asked me which of the Premier League clubs I had played for before. I told him I was playing for an amateur side and that I was a student. He was surprised and said, a student with this kind of mind. I remember that we played that match on Wednesday and I had an examination to write on Friday, two days later. And he said to me, how about playing for Rangers? And I said it wouldn't be possible because of my studies. I could not combine both. Even then, my father would not support me paying football. He would always tell me to concentrate on my studies and forget about football.

So while in the university, I played for my faculty and at NUGA Games. Everybody knew me on campus as a footballer. I always found time to train in the morning before going for lectures because I knew that at the end of the day I would play football. I knew that God gave me the talent. I went to the university just to acquire the certificate and to please my father.

Professional career
By the time I graduated from the university, Ebonyi Angels of Abakaliki, a Professional League team invited me after I scored against them in the State Challenge Cup final. I played about two matches with the team before the state government said they could no longer fund the team and disbanded it. I left for Anambra United. But I took ill after a while and left for Lagos to treat myself. When I recovered from the illness, I returned to Anambra United and played a few matches before somebody asked me to Kaduna United because the club needed an attacker. Within that period, the coach Maurice Cooreman spoke to me on phone and said, Jude they said you are a good striker come to Kaduna let me see you. That was how I came down to Kaduna. When I arrived at the training I told him that I was not a top striker but a support striker, I used to play from the flank. But after watching me in training, he said no, you have the potentials of a top striker, you have the heart. You will play as my point man. I said okay. We played a match, 2-Aside, and I was in the reserve team. Later they decided to draft me into the first team in the match against Kwara United last season. That morning, we had a light workout after which the coach announced the list and I was to start the match. He told me to simply play the way I played during the training match and reminded me that the fans would be expecting a lot from me.

That was my first match and at the end of the day I was voted the man of the match. Against Sharks I came in as a substitute and did the same in the next match. Then against Heartland in Owerri I was going to start but I sustained an injury and was out for about one month. When I came back from the injury, we travelled to Bayelsa United and I thought that I would play as a substitute, but coach started me in the match and I was surprised. But I accepted the responsibility as a professional. I scored my first goal in Kaduna United in that match. At the end of the season, I scored 12 goals in the league and eight in the Federation Cup making a total of 20 goals. This season I've scored three continental goals, one in the Federation Cup and 15 goals in the league making a total of 19 goals so far.

Personal Target
It is the dream of every player in the domestic league to play abroad, particularly, in Europe. As a striker, you need to score goals so that your goals can speak for you. The coach would always tell me, as a striker, keep on scoring so that you can get a professional deal in Europe. So I always try to put the ball at the back of the net.

Typical match day
Normally, I just wake up on a typical match day, pray to God and I tell myself, Jude, today you have to score. Sometimes, before the match, people would tell me, Jude today you're going to score and I would say, sure. Nothing bothers me. I don't think about anything. I don't even pray so much.

I'm not afraid of defenders
Yes, sometimes, I wish I didn't encounter certain defenders on he pitch. As a central striker it is usually difficult for you to score because you have to cope with a many challenges. You must be fast to beat two to three defenders and then the goalkeeper. It's even more difficult to meet the goalkeeper one-on-one and score. The toughest defenders I have met on the pitch are the defenders of Warri Wolves. Those two defenders are very tall and strong and they're very good in the air, Ike ThankGod and one Azubuike something (Egwuekwe). After the match, they came to me and said, guy do they pay you extra? They said no attacker had given them tough time like me before. I really defied their height and size. But I must confess that both defenders were the ones that really gave me tough times both home and away. But I'm not afraid of any defender because football has to do with strong mind. I frustrate defenders. I get then angry and make them lose focus. That way, I make things easy for myself.

Wish to play for bigger team
Yes, sometimes. I wish to play in a bigger team in Nigeria like Heartland, Enyimba, Dophins or Kano Pillars. Even last season I had contact from some of these clubs asking me to come and play them. But the fact that I play under a good coach that is very experienced and knows what is good for me, having been in Nigeria for so many years with a rich knowledge of Nigerian football, motivates me to remain with Kaduna United. He tells me, Jude work with me and I will make you. I would love to play in other clubs but right now, playing in Nigerian League does not really excite me. With the rate at which I'm going, very soon, by the special I shall get a good offer from abroad. Hopefully this would be my last season in Nigerian League because I'm having a lot of contacts from abroad.

Invitation to national team
I'm not surprised that I've not received a call up to any of the national teams. You know Nigerian football. A journalist once asked me, guy, you need to be in one of the national teams. But I'm not really bothered because the coaches in the national teams read the newspapers and watch the television. But for now, it does not disturb me whether I'm invited to the national team or not. My mind is just focused on how to leave the country to play abroad because I know that once you're a foreign-based player, they would be calling you, come and play. Nobody seems to have confidence in home-based players. But believe me, I can play in any club in the whole world. Just give me the opportunity. Football is a gift to me from God.

Graduate player
Being a graduate only gives me exposure but it does not add anything to my game. Education is quite different from football. Education only helps me to relate with people.

Father's impression about football career
My father has negative impression about my career as a footballer. But recently when he travelled abroad and came back, he was in a bank with my younger brother and somebody sent money from abroad to his mother and when she changed the money it was so much. And my father asked the woman what his son does abroad and she replied that he plays football. And he wondered, so playing football could be so lucrative. May be I should jut give this guy a chance to play football. People do call him to tell him how good I'm playing but he is hardly thrilled by the rave reviews I enjoy in the sporting media. I hope that on day, perhaps, when I move to Europe, he would change his mind and begin to support my football career.

My strong points as a striker
I'm good with the head. That's my strongest point as a striker. I score most of my goals with the head. And I'm physically strong. I can take on any defender on the pitch.KAYNAK:TNV-THE NİGERİAN VOİCE

eyupk 01.08.2012 02:02

[QUOTE=sivasheroe;798335]Ndouassel ve Omotoyossi kesin olmayacagina göre artik Nijernin Gol kralini alalim!

Jude Aneke Nijeryanin Rekor kirmis Gol Krali Eneramomuz bile Milli Takimda oynamadi Sivastayken, Emenike cok zor Milli oldu ve bu oglani otoriteler gelecegin en büyük Golcüsü olarak gösteriyorlar. Adam Yilin Sporcusu ve yilin Futbolcusu secildi Nijeryada. Bunu hak etmek kolay degil birde senin okadar meslektasin yurtdisinda Top kostururken. 22 yasinda Dünya Futboluna Damga vuracak diye yorumlar var Futbol otoritelerden.[/QUOTE]

hayırdır kaynağın ne omotoyossinin ve ndousel'in olmuycağına dair, yoksa haşa vahiy mi geliyor sana, bu tür asılsız söylemlerde bulunarak taraftarın moralini bozmaya hakkınız yok, yabancı spor sitelerinde gördüğünüz habere hemen inanıyorsunuz, ne biliyorsun o yabancı sitelerin doğru söyleyip söylemediğini? Eğer yabancı kaynaklar doğru olsaydı Owen transferi doğru olurdu, o kadar İngiliz basınında ismi sivasla anıldı.

sivasheroe 01.08.2012 02:21

[QUOTE=eyupk;798345]hayırdır kaynağın ne omotoyossinin ve ndousel'in olmuycağına dair, yoksa haşa vahiy mi geliyor sana, bu tür asılsız söylemlerde bulunarak taraftarın moralini bozmaya hakkınız yok, yabancı spor sitelerinde gördüğünüz habere hemen inanıyorsunuz, ne biliyorsun o yabancı sitelerin doğru söyleyip söylemediğini? Eğer yabancı kaynaklar doğru olsaydı Owen transferi doğru olurdu, o kadar İngiliz basınında ismi sivasla anıldı.[/QUOTE]

Senin moralini benmi bozdum yönetim almadi diye. Eger Arapcan var ise gir Zamalek Kulübünün Resmi sitesini ve oku Omo nun geri döndügüne ve bugün Sampiyonlar ligi maci icin taraftarina söz verdigi....

N´Douassel konusuna gelince, yarin kesin alirsin haberini baska takima imza attigini. Morali benmi bozuyorum haftalarca aldik yolda geliyor dedikleri forvet! Benmi yapmadim transferi??? Moralin bozuluyorsa ara Kulübü Transferden sorumlu olanlari sor onlara neden bitirmediler diye. Bunlarin olmasini hepimiz istedik, burada kimsenin moralini bozmuyorum dogrulari söylüyorum.

kangalli58yasin 01.08.2012 05:06

Ha simdi döndük dolastik bu habere ve bu oyuncuya düstük. Bizde piyango gibi alinacak oyuncuyu kestirmeye calisiyoruz... Ah ah yönetim ne hallere soktun bizi! Yok bastan söyleyim bunu hayatta alamazlar. Hic umut baglamak istemiyorum. Hep hayal kirikligi ile sonuclaniyor zaten...

58sinan58 01.08.2012 09:02

arkadaşlar o tuhaf isimli gazetede okudum bir kaç gün önce enekenin rusyadan bir takımla anlaştığını yazıyodu bence enekedende bize hayır yok boşuna ümitlenmiyelim

sivasheroe 01.08.2012 10:04

[QUOTE=58sinan58;798366]arkadaşlar o tuhaf isimli gazetede okudum bir kaç gün önce enekenin rusyadan bir takımla anlaştığını yazıyodu bence enekedende bize hayır yok boşuna ümitlenmiyelim[/QUOTE]

Ruslar bile oyuncunun nekadar iyi oldugunu biliyorlar ozaman, hemen alalim :D

sivasheroe 02.08.2012 00:54

Özkan'a tepki var
Bucaspor'dan alacaklarını gazete ilanıyla isteyen Seyit Mehmet Özkan'a Belediye Başkanı Ercan Tatı ve Onur Kurulu Üyesi Cemil Şeboy cevap verdi
Giriş tarihi : 01.08.2012 17.53 Güncelleme : 17.53 SPOR

A+ A-
Gönder
Yazdır
Yorum Yap

Paylaş

Bucaspor Futbol Akademisi Kurucu Başkanı Seyit Mehmet Özkan'ın gazetelere verdiği ilanla Buca'dan tamamen ayrılmak için koşullarını belirtmesi, Bucaspor camiasını kızdırdı. Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Özkan'ı sağduyuya davet ederken, bu işlerin bağırıp çağırmakla olmayacağını söyledi. Özkan ile yapılacak pazarlığa sıcak bakmadığını belirten Tatı, "İlan vermesi yanlış. Keşke ihtiyacı olan bir amatör takıma yardım yapsaydı. Bu hareketler Özkan'ı hiçbir yere götürmez. Adam gibi oturup konuşulmalı. Özkan, Bucaspor'a büyük hizmet etti. Kimse inkar etmiyor. Ancak alacakları karşısında da kulübün altını boşalttırmam" dedi. Bucaspor Onur Kurulu Üyesi ve Buca Belediyesi eski başkanı Cemil Şeboy da zehir-zemberek açıklamalarda bulundu. Seyit Mehmet Özkan'ın gazete ilanıyla konuştuğunu açıklayan Şeboy, "Biz İsmet Çiftçi'yi anlaşmak için evine kadar gönderdik. Ancak yanaşmıyor, cevap bile vermiyor. En kısa zamanda Buca'dan gidecek. Onur kurulu olarak yönetimle toplantı yapacağız. Çıkacak karara göre hareket edeceğiz. Verdiği ilanda (Benim gitmek gibi bir düşüncem olsaydı, 2 ay önce akademinin iç bahçesindeki ağaçları değiştirir miydim) demiş. Her ağaç diken onunla beraber mi yaşayacak. Yok böyle birşey. Bir de istekleri konusunda süre vermiş. Bu işler onun isteğine göre olmayacak. Ne gerekiyorsa yapsın, görelim" diye konuştu. ŞERAFETTİN ÇIRACI

Buca'dan ne istemişti?
Seyit Mehmet Özkan, gazetelere verdiği ilanla şu istekleri sıralamıştı: "Alacağım karşılığında 150 çocuğumu profesyonel haklarıyla birlikte bana verin. Yaptığım bütün tesisleri bırakayım. Olmazsa 95'lileri ve 94'lüleri size bırakayım. 135 çocuğumu verin. Alacağımın 1 milyon lirasını Fenerbahçe çeklerinden ödeyin. 4 milyon lirasını da bugüne kadar profesyonel yapılan akademi eğitimli 29 çocuğumuzu sattıkça, yarısını bana vererek kapatın. Satamadığınız kısmı silerim. 94 ve 95'lileri de vermeyiz derseniz kalan 105 çocuğumu profesyonel haklarıyla birlikte bana verin. Alacağımın 2 milyon lirasını FB çeklerinden ödeyin, 6.5 milyon lirasını da 59 akademi eğitimli çocuğumuzu sattıkça yarısını bana vererek kapatın. Satamadığınız kısmı silerim."

Mehmet Özkan'a parası ödenecek
Mehmet Bektur başkanlığındaki Bucaspor yönetimi, Bucaspor Futbol Akademisi Başkanı Seyit Mehmet Özkan'ın istekleri karşısında sessizliğini korurken, kulislerde yönetimin Özkan'ın alacağı olan 7 milyon lirayı ödeyeceği konuşuluyor. Yönetimin, bu parayı taksitlerle ödemek istediği ancak Özkan'ın cevap vermediği öğrenildi. Özkan'a piyasa değeri 25 milyon lira olan 150 elit sporcudan hiçbirinin verilmeyeceği belirtildi. Bucaspor'da Özkan'ın adının silinmesi için Bucaspor Gençlik Geliştirme Derneği'nin 1 Eylül'de olağanüstü kongre yapacağı açıklandı.

Hedefte Jude Aneke var
Golcü oyuncu arayışlarını sürdüren Bucaspor yönetimi, Sivasspor'un da peşinde olduğu Nijeryalı Jude Aneke'ye kanca attı. Nijerya Milli takımında da forma giyen 22 yaşındaki futbolcuyla bir-iki gün içinde görüşme yapılacağı açıklandı. Bu arada İzmir ekibinde golcü Dahmane bilmecesi yaşanıyor. Yönetim "Ön protokol imzaladık. İmzaya geldi" dediği Cezayirli oyuncuyla önceki gün İzmir'de yapılan görüşmede maddi konularda anlaşma sağlanamadığı için sözleşme yapılmadığı ortaya çıktı. Bu arada İzmir ekibinin Bolu kampı bugün sona erecek. Fırtına saat 18.00'de Çaykur Rizespor ile hazırlık maçı yapacak.

Kaynak Yeniasir.com.tr

Simdide Bucaspor kancayi takti biz bu isi zor bitirecegiz. Buca bununla ilgineliyorsa bilki cok yetenekli bir golcü, adamlar alip satmak istiyorlar herhalde, bizde uyuyalim

yigidocengiz 02.08.2012 01:57

Bu adamıda bize bırakmazlar sıkmayın canınızı böyle rezil bi yönetimimiz olduktan sonra...

DosSantosReİs 02.08.2012 02:10

BEN İNTERNETTEN İZLEDİM GERÇEKTEN DE SÜRATLİ VE KALİTELİ BİR FUTBOLCU TOP HAKİMİYETİ FEVKALADE UMARIM BU TRANSFER GERÇEKLEŞİR....

eyuphulagu 02.08.2012 02:20

Bence sivasspor bu oyuncuyu yedekte tutuyor;eğer diğer transferler olmazsa düşünülen bir hızlı forvet...Amayotossi işi oldu mu olmadı tam belli değil ama eğer olmadıysa ben olsam geleceğe dönük bu oyuncuyu hiç düşünmeden transfer ederim..Nijerya da son dönemlerin en iyi golcülerden birisiymiş;yılın futbolcusu falan da seçimişler;hem de milli takıma 1-2 defa da yeni çağrılan bir oyuncu...Madem istenenler alınamadı o zaman daha ne bekleniyor;şapkadan tavşan çıkarmaya hiç gerek de yok...Fazla videosu yok ama süratli bir oyuncu;ben olsam Amayatossi yi değil bu oyuncuyu düşünürüm...Bu oyuncu tek forvet değil de çift forvet sisteminde bize faydalı olabiliecek bir oyuncu..Eğer alınmaz Buca ya gider ve aynı Emenike gibi iyi bir oyuncu çıkarsa sivasspor yönetimi bu işten çok zararlı çıkar...Artık bu iş çok sıktı bir an önce alın şu forvetleri de herkes rahat etsin;zaman takımın aleyhine işliyor...

sivasheroe 02.08.2012 02:33

[QUOTE=eyuphulagu;798560]Bence sivasspor bu oyuncuyu yedekte tutuyor;eğer diğer transferler olmazsa düşünülen bir hızlı forvet...Amayotossi işi oldu mu olmadı tam belli değil ama eğer olmadıysa ben olsam geleceğe dönük bu oyuncuyu hiç düşünmeden transfer ederim..Nijerya da son dönemlerin en iyi golcülerden birisiymiş;yılın futbolcusu falan da seçimişler;hem de milli takıma 1-2 defa da yeni çağrılan bir oyuncu...Madem istenenler alınamadı o zaman daha ne bekleniyor;şapkadan tavşan çıkarmaya hiç gerek de yok...Fazla videosu yok ama süratli bir oyuncu;ben olsam Amayatossi yi değil bu oyuncuyu düşünürüm...Bu oyuncu tek forvet değil de çift forvet sisteminde bize faydalı olabiliecek bir oyuncu..Eğer alınmaz Buca ya gider ve aynı Emenike gibi iyi bir oyuncu çıkarsa sivasspor yönetimi bu işten çok zararlı çıkar...Artık bu iş çok sıktı bir an önce alın şu forvetleri de herkes rahat etsin;zaman takımın aleyhine işliyor...[/QUOTE]

Fazla yedekte tutarlarsa bunun gibi büyük yetenekte ucup gider, Bucaspor kesin bir bildigi var bunu istediklerine göre. Emenike den daha basarili olabilir. Emenike 2.Ligden geldi Güney Afrikadan, bu oglan 46 Gol atmis Liglerde. Bence bir an önce alsinlar bunu.

sivasheroe 02.08.2012 02:46

Bir ara gündemdeydi ama kesin diye birsey yok hala, ama emin ol ben bu oyuncuyu arastirdim ve Nijeryada Rekor kirmis ve gecmisteki en iyi forvet olarak gösteriyorlar. Yilin Futbolcusu secilmis, bunu üstünede yilin Sporcusu, Nijernanin 200 Milyon üzerinde Nüfusu var. Bu oglan Afrika daki otoritelere göre gelecegin en büyük Star Adaylarindan biri, bende defalarca izledim, kafa hakimiyeti mükkemel, sürat dersen Emenike ense tirasini görür, top teknigi üst seviye. Fizik saglam. Mükemmelin üzerinde bir forvet, Nijerya ligini alt üst etmis golleriyle.

Bir Türk Sitesinde bu haberi buldum:

AFRİKA'NIN YENİ STARI KİM?

Afrika kıtasından çıkıp tüm dünyaya adını duyuran ilk futbolcu kuşkusuz Roger Milla’ydı. İtalya’da düzenlenen 1990 Dünya Kupası’nın açılış maçında Arjantin’i 1-0 yenen Kamerun turnuvanın sürpriz takımı olacağını daha ilk maçta gösterirken, Romanya maçında attığı iki gol ve o dönemde örneğini görmediğimiz gol sevinci ile (buradan hatırla) kalbimizi fethetmişti.

Turnuva’da toplam 4 gol kaydeden Milla, turnuvaya yedek olarak başlayıp toplam 6 golle sürpriz şekilde gol kralı olan İtalyan Schilacci’yi yakalayamasa da 37 yaşında gösterdiği performans ve sempatik tavırlarıyla unutulmaz oyuncular arasında yerini almıştı.

O günden bugüne pek çok yıldız oyuncu çıktı Afrika’dan...
Weah, Ikpeba, Kanu, Eto’o, Adebayor ve en son Drogba...

Son yıldız Drogba, 2006 ve 2009 yıllarında Afrika’da yılın oyuncusu seçildi ama kariyeri boyunca Afrika Kupası sevinci yaşayamadı. Fildişi Sahilleri'nin yetiştirdiği en büyük yıldız, futbol hayatının en büyük başarısını iki hafta önce elde etti. 35 yaşında takımının Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırmasında en büyük pay Drogba'nın olurken, kupa töreni ve sonrasındaki vücut dili emekliliğin yakın olduğunu herkese hissettiriyordu. Bu durumda Afrika'nın bir an önce bir yıldıza ihtiyacı olacak. Peki o yıldız kim olur?

Benim 3 adayım var .

1) Knowledge Musona:
22 yaşındaki Zimbabweli oyuncu 4-3-3'ün sağında ve ucunda oynayabiliyor. 2009-2011 yılları arasında kulüpler bazında Afrika'nın en önemli takımı olan Kaizer Chiefs'de 49 maça çıkan Musona, attığı 20 golle Avrupa'nın dikkatini çekmişti. 2011 yılında transfer olduğu Hoffenheim'de adaptasyon problemi yaşayan oyuncu, bu sezon Bundesliga'da toplam 386 dakika süre alabilirken gol atmayı başaramamıştı.
Zimbabwe milli takım formasıyla 9 maçta 7 gol kaydeden Musona önümüzdeki sezonda yakından izlenmesi gereken oyuncular arasında.

2) Ideye Brown:
24 yaşındaki Nijeryalı forvet oyuncusu Avrupa kariyerine 2008 yılında transfer olduğu Neuchatel Xamax'da başladı. 2 sezonda toplam 23 gol kaydeden Brown, 2010 yılında transfer olduğu Sochaux'da 52 maçta 17 gol kaydederek gelişimini sürdürdüğünü gösterdi. 2011 yılında Dinamo Kiev'in 6,6 milyon EUR'luk teklifine Sochaux'un kayıtsız kalamaması sonucu Brown'un son adresi Kiev oldu. Geçtiğimiz sezon forma giydiği 18 maçta 10 gol kaydeden Brown, güçlü fiziği ve tekniğiyle her takım taraftarının hayalini kurduğu oyuncu görünümünde ve kıtanın olmasa da ülkenin yeni yıldızı olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

3) Jude Aneke:
2011 yılında formasını giydiği Warri Wolves FC takımında 20 golle Nijerya liginin gol kralı olan Aneke Aralık ayında Belçika'nın Gent takımının dikkatini çekmiş fakat maddi konularda yaşanan anlaşmazlık bu transferi engellemişti. 1.84 boyunda ve her iki ayağını da kullanabilen oyuncu Nijerya A milli takımının da formasını giymeye başladı. Önümüzdeki sezon Avrupa macerasının başlayacağını tahmin ettiğim oyuncunun Avrupa performansı geleceğini belirleyecek.
sivasheroe isimli Üye şuanda online Konumundadır sivasheroe isimli Üyenin yazdığı bu Mesajı değerlendirin. Mesajı Moderatöre bildir Konuyu Düzenle/Sil Alıntı ile Cevapla Bu Mesajdan Alıntı Hızlı Cevap

HALIL 02.08.2012 13:59

bu jude aneke iyi bir yatirim'a benziyor açikcasi alinmasindan yanayim

sivasheroe 02.08.2012 16:06

Bencede ciddi bir yatirim, bunu al oynat sat. Isin ilginc yani Nijerya tarihinde bunun attigi kadar gol hic bir futbolcu atamamis. Bütün rekorlari kirmis. Bu tür forvette yanlis yapma orani cok az, bütün büyük forvetler bu ligden gecmi. Son Gol krali Nijeryadan geldikten sonra 5 milyon Euro ya Rusyaya satilmis bir sene sonra...

infial§ 02.08.2012 18:41

Bu afrikalı serseriler avrupalılardan daha kaprisli,

calipso 02.08.2012 20:25

"[B][FONT="Arial Black"]Hedefte Jude Aneke var[/FONT]
Golcü oyuncu arayışlarını sürdüren Bucaspor yönetimi, Sivasspor'un da peşinde olduğu Nijeryalı Jude Aneke'ye kanca attı. Nijerya Milli takımında da forma giyen 22 yaşındaki futbolcuyla bir-iki gün içinde görüşme yapılacağı açıklandı.[/B]"

[B]kaynak:[url]http://www.yeniasir.com.tr/Spor/2012/08/02/ozkana-tepki-var[/url][/B]

58MUAMMER58 02.08.2012 21:29

[b]:mad:bu kafayla bizim yönetim bu futbolcunun kramponunu ancak alır 3 kuruşun pazarlığını yapıp naddüseli alamayan beceriksiz takımı nijeryanın en iyi oyuncusunumu alacak şaşarım yok alırlarsada hergün özür dilerim[/b]:mad:

HALIL 02.08.2012 23:15

butun futbolcular ile ilk biz ilgilenerek reklamini yapiyoruz diger takimlar isini bitiitriyor

Casanova Rasit 03.08.2012 05:50

Keske gelse, ama buda gelmez bence... bizde zaten sans olsa bir kac yil önce sampiyonduk...

[B]Aşık bir insansan mantığını unut, mantıklı bir insansan aşkı unut. Hem aşık hem mantıklıysan kıskanırım seni ben...[/B]

redwhite 04.08.2012 16:30

[url]http://www.goal.com/en-ng/news/4093/nigeria/2012/08/04/3286371/jude-aneke-eyes-russian-top-side-amkar-prem[/url]

bu haberin çevirisine göre rus amkar perm takımına gitmiş

ZiDaNe58 04.08.2012 16:42

bunudamı kacırdk elmzden hadi hayırlı olsn

kangalli58yasin 04.08.2012 17:05

Aldigimiz oyuncu kadar 100 katinida kaciriyoruz... Dünyada bunu basaran tek takim galiba!

Çılgın Türk 04.08.2012 17:06

[B]Jude Aneke poised for Turkish move[/B]

All-time top scorer in the Nigeria league Jude Aneke is poised to soon move to Turkey with several clubs hot on his chase.

MTNFootball.com has gathered that[B] Bursaspor, Sivasspor [/B]and[B] Bucaspor [/B]are all keen to sign Aneke, who last season set a new all-time record in the NPL by scoring 20 goals.

Top Turkish agent Hasan Eglimez told MTNFootball.com that Warri Wolves striker Aneke is expected in Turkey by the new week.

Bursaspor appear to be most interested in signing the former Kaduna United star as they have set a budget of 1.5 Million Euros to sign him.

“Jude Aneke will definitely not play in Nigeria next season because with the offers on the table for him, he will definitely get a contract,” informed Eglimez.

“Turkish teams namely [B]Sivasspor, Bucaspor and Bursaspor [/B]have shown interest in having him, while there is also interest in Russia from Amkar Perm as well as Roma in Italy.

“It seems he will land in Turkey because his visa to enter Turkey will be ready next week and he will move immediately.

“Sivasspor coach Reza loves him and he has likened him to Emmanuel Emenike.”

Aneke, who has been capped once by Nigeria, has scored five goals in the NPL this term for Warri Wolves.

He underwent trials at Belgian club Genk in November but a monetary disagreement was believed to be responsible for a breakdown in the transfer and he returned to Nigeria to join Warri Wolves.

[url]http://www.ghanamma.com/2012/08/jude-aneke-poised-for-turkish-move/[/url]

[B]Bu haberde Bursaspor, Sivasspor ve Bucaspor'dan teklif geldigini, Bursaspor'un 1,5 milyon euro ödemeye razi oldugunu, Riza hocanin futbolcuyu istedigini, Türkiye'ye transfer olabilecegini yaziyor.
Ama yukaridaki arkadasin verdigi linkte Aneke'nin kendi agzindan laflar var ve orada Rus gönlünün Rus takimindan yana oldugunu söylüyor. Bu haber ise bana menajere dayali bir haber gibi geldi..[/B]

redwhite 04.08.2012 17:09

[QUOTE=Çılgın Türk;798908][B]Jude Aneke poised for Turkish move[/B]

All-time top scorer in the Nigeria league Jude Aneke is poised to soon move to Turkey with several clubs hot on his chase.

MTNFootball.com has gathered that[B] Bursaspor, Sivasspor [/B]and[B] Bucaspor [/B]are all keen to sign Aneke, who last season set a new all-time record in the NPL by scoring 20 goals.

Top Turkish agent Hasan Eglimez told MTNFootball.com that Warri Wolves striker Aneke is expected in Turkey by the new week.

Bursaspor appear to be most interested in signing the former Kaduna United star as they have set a budget of 1.5 Million Euros to sign him.

“Jude Aneke will definitely not play in Nigeria next season because with the offers on the table for him, he will definitely get a contract,” informed Eglimez.

“Turkish teams namely [B]Sivasspor, Bucaspor and Bursaspor [/B]have shown interest in having him, while there is also interest in Russia from Amkar Perm as well as Roma in Italy.

“It seems he will land in Turkey because his visa to enter Turkey will be ready next week and he will move immediately.

“Sivasspor coach Reza loves him and he has likened him to Emmanuel Emenike.”

Aneke, who has been capped once by Nigeria, has scored five goals in the NPL this term for Warri Wolves.

He underwent trials at Belgian club Genk in November but a monetary disagreement was believed to be responsible for a breakdown in the transfer and he returned to Nigeria to join Warri Wolves.

[url]http://www.ghanamma.com/2012/08/jude-aneke-poised-for-turkish-move/[/url]

[B]Bu haberde Bursaspor, Sivasspor ve Bucaspor'dan teklif geldigini, Bursaspor'un 1,5 milyon euro ödemeye razi oldugunu, Riza hocanin futbolcuyu istedigini, Türkiye'ye transfer olabilecegini yaziyor.
Ama yukaridaki arkadasin verdigi linkte Aneke'nin kendi agzindan laflar var ve orada Rus gönlünün Rus takimindan yana oldugunu söylüyor. Bu haber ise bana menajere dayali bir haber gibi geldi..[/B][/QUOTE]

kardeş dün akşam bir arkadaş söledi büyük otelin önündeki kafede 3 siyahi yan masada erdal sarılar varmış kim ne dese inanır olduk valla

kangalli58yasin 04.08.2012 17:28

Haberde sezona sanki kesin türkiyede oynacak yaziyor yani ilk durak bizim ülke olacakmis...riza hoca emenikeye benzetiyormus yaziyor ve türkiyeye haftaya gelebilmek icin vizeside hazirmis bile... Artik Hangisine giderse.

sivasheroe 04.08.2012 19:03

Jude Aneke © ShengolPix
Aneke being wooed by Europe
by George Akpayen 04 August 2012, 16:58

Nigeria Premier League (NPL) record goal-scorer, Jude Aneke is in the sight of two European clubs, SuperSport.com can report.

Aneke is expected by Russian side, Amkar Perm this month to sign straight away once personal terms are agreed upon.

But Sivasspor are reported to be keen to sign on Aneke and are ready to offer him €1.5 million per season to edge Amkar Perm in the race for the striker.

There are, however, further competition for Amkar Perm and Sivasspor for the signature of Aneke from Turkish clubs, Bursaspor, Bucaspor and Italian Serie A side, AS Roma.

"Jude Aneke has offers from Russian club, Amkar Perm as well as Bursaspor, Sivasspor and Bucaspor, all of Turkey. And there's one offer from Italy.

"The best offer so far is from Russia and we will have next week to work on his visa for the move. But Sivasspor are pressuring to also sign him and I am ready to let Jude sign where he wants," said Aneke's agent, Hasan Egilmez.

Aneke became the first player to score 20 goals in a single season while on the roster of Kaduna United in the 2010/2011 season.

He joined Warri Wolves at the start of this season for a transfer fee of around N5 million after a deal to join Belgian side, KAA Gent collapsed in January this year.

Buda baska Kaynak, Menajeri Türk oldugu icin belki bize getirebilir. Hadi hayirlisi olsun. Sivassporda bunun gibi bir Star görmek istiyoruz

yigidocengiz 04.08.2012 19:09

[QUOTE=redwhite;798911]kardeş dün akşam bir arkadaş söledi büyük otelin önündeki kafede 3 siyahi yan masada erdal sarılar varmış kim ne dese inanır olduk valla[/QUOTE]

O omotoyossiymiş galiba,banada bi arkadaş söyledi İNŞALLAH doğrudur...

sivasheroe 04.08.2012 19:16

Su Menerjerine ulassakmi hadi arkadaslar hepimiz bir su adama ulasalim°°° saka degil :)

WEZ Format +2. Şuan Saat: 14:13.