![]() |
--->: Sivas Türküleri
[B]Yola gel Sevdiğim yola gel yola[/B]
Yola gel Sevdiğim yola gel yola O pambuk ellerin boynuma dola Dilerim allahtan gül benzin sola Kar yağdı başıma vay beni beni Doğurmaz olaydın anam sen beni Yanarım yanarım tütünüm tütmez Virana bağlarda bülbüller ötmez Yaram pek derindir melhem kar etmez Kar yağdı başıma vay beni beni Doğurmaz olaydın anam sen beni |
[B]Yeşil Ördek Gibi Daldım Göllere[/B]
Yeşil Ördek Gibi Daldım Göllere Sen Düşürdün Beni Dilden Dillere Başım Alıp Gidem Gurbet Ellere Ne Sen Beni Unut Ne De Ben Seni Sevdiğim Cemalim Güneşim Mahım Seni Seven Aşık Çeker Ezvahın Getir El Basayım Kelamullahın Ne Sen Beni Unut Ne De Ben Seni Gel Seninle Bir Ahduman Kuralım Bağlanalım Bir Karara Varalım Verdiğimiz Sözde Hemen Duralım Ne Sen Beni Unut Ne De Ben Seni ________________________________________________ [B]Yeşil Ördek Gibi Daldım Göllere[/B] Yeşil Ördek Gibi Daldım Göllere Sen Düşürdün Beni Dilden Dillere Başım Alıp Gidem Gurbet Ellere Ne Sen Beni Unut Ne De Ben Seni Sevdiğim Cemalim Güneşim Mahım Seni Seven Aşık Çeker Ezvahın Getir El Basayım Kelamullahın Ne Sen Beni Unut Ne De Ben Seni Gel Seninle Bir Ahduman Kuralım Bağlanalım Bir Karara Varalım Verdiğimiz Sözde Hemen Duralım Ne Sen Beni Unut Ne De Ben Seni |
[B]Yandım Allah Yandım Yatamıyorum[/B]
Yandım allah Yandım Yatamıyorum Gençlik elden çıktı tutamıyorum Yarin bahçesinde bir bülbül idim Alındı dillerim ötemiyorum Bugün kara gözlü yardan ayrıldım Yarin bahçesinde üçgül biterse O gülün dalında bülbül öterse Benim vadem yardan evvel yeterse Mezarım başına sür sinelerin Bugün kara gözlü yardan ayrıldım |
[B] Üğrunu Üğrunu Gelir Dereden[/B]
Üğrunu Üğrunu Gelir Dereden, Benlerini Sayamadım Kareden. Sevdiğimi Bana Yazsa Yaradan. Şen Ol Yaylam Şen Ol Bedir Geliyor. Şu Dereden Cıvıl Cıvıl Kuş Gelir, Armağanlar Dolu Gider Boş Gelir. Sevda Bilmeyene Hayal Düş Gelir. Şen Ol Yaylam Şen Ol Bedir Geliyor. Boğazında Lira Alnında Altın, Bedir'i Vermiyor Şu Gürcü Hatun. Param Çok Değil Ki Alayım Satın. Sen Ol Yaylam Sen Ol Bedir Geliyor. Konak Boğazında Ardından Yettim, Kızyandı’ya Kadar Beraber Gettim. Bedir’i Yaylaya Emanet Ettim. Şen Ol Yaylam Şen Ol Bedir Geliyor. |
[B]Uzun İnce Bir Yoldayım,[/B]
Uzun İnce Bir Yoldayım, Gidiyorum Gündüz Gece. Bilmiyorum Ne Haldeyim, Gidiyorum Gündüz Gece. Dünyaya Geldiğim Anda, Yürüdüm Aynı Zamanda. İki Kapılı Bir Handa, Gidiyorum Gündüz Gece. Şaşar Veysel İş Bu Hale, Gâh Ağlaya Gâhi Güle. Yetişmek İçin Menzile, Gidiyorum Gündüz Gece |
[B]Türkmen kızı bar oynuyor[/B]
Türkmen kızı bar oynuyor Allılar ey ballılar oy oy Ellerini ata ata Allılar ey ballılar oy oy Nazı nazı sallanıyor Allılar ey ballılar oy oy Bülbül gibi öte öte Allılar ey ballılar oy oy Üçü birden mani söyler Allılar ey ballılar oy oy Irgalanır uzun boylar Allılar ey ballılar oy oy Yasdıdağ'a geldi köyler Allılar ey ballılar oy oy Birbirine ite ite Allılar ey ballılar oy oy Hoplatma Bağ ayrı bostan ayrı Dariley dariley seyranım Yandım yarin elinden Dariley dariley seyranım Bir günümü görmedim Dariley dariley seyranım Yandım yarin elinden Dariley dariley seyranım |
[B]Taze Karlar Yağmış Karın Üstüne[/B]
Taze Karlar Yağmış Karın Üstüne Bülbül Figan Eyler Gülün Üstüne Dediler Nazlı Yarini El Almış Daha İflah Olmam Bunun Üstüne Ekine Gidiyor Elinde Orak Ekini Kurumuş Tarlası Irak Yarimi Görünce Alıyor Merak Ben Yari Görmedim Bunun Üstüne Yine Güz Geldi De Hava Soğudu Benim Nazlı Yardan Ahtım Çoğudu Ondan Gayrı Sevdiceğim Yoğudu Başka Yar Sevemem Onun Üstüne |
[B]Avlasam Çöllerde Saz İle Seni[/B]
Avlasam Çöllerde Saz İle Seni Bulunmaz Dermanı Yoktur İlacı Vursam Yaralasam Söz İle Seni Kurulma Sevdiğim Güzelim Deyin Bağlanma Karayı Alları Geyin Ben Bir Çoban Olsam Sen De Bir Koyun Seslesem Elime Tuz İle Seni Koyun Olsan Otlatırdım Yaylada Tellerini Yoldurmazdım Hoyrada Balık Olsan Takla Dönsen Deryada Düşürsem Toruma Bez İle Seni Veysel Der İsmini Koymam Dilimden Ayrı Düştüm Vatanımdan İlimden Kuş Olsan Da Kurtulmazdın Elimden Eğer Görsem İdi Göz İle Seni Sultan Suyu Gibi Çağlayıp Akma Sultan Suyu Gibi Çağlayıp Akma Erilir Gam Yeme Divane Gönül Er Başımda Duman, Dağ Başında Kış Erilir Gam Yeme Divane Gönül Yıkılır Mı Hakk’ın Yaptığı Havuz Şah-ı Merdani' nin, Biz De Kılavuz Üç Günlük Dünyada, şu Yahşi Yavuz Erilir Gam Yeme Divane Gönül Pir Sultan Abdal’ım, Sırdan Sırada Bu İş Böyle Oldu, Kalsın Burada Cümlemiz Niyetlendiği Murada Erilir Gam Yeme Divane Gönül |
--->: SİVAS TÜRKÜLERİNİ YAZIN BURAYA
[B]Niçin Ağlamayım Niçin Gülmeyim[/B]
Niçin Ağlamayım Niçin Gülmeyim Deli Gönlüm Bir Sevdaya Bağlandı Özü Şirin Sözü Şirindir Yarin Gamzesi Yok Kaşı Yaya Bağlandı Yürüdükçe Eda Verir Özüne Kuduret Sürmesi Çekmiş Gözüne Taramış Zülfünü Dökmüş Yüzüne Zannedersin Bulut Aya Bağlandı İrfaniyem Yeni Buldum Bir Devlet Sakın Yadlarınan Eyleme Ülfet Eskiden Kalmadı Mihri Muhabbet Şimdi Gönül Taze Yara Bağlandı |
--->: SİVAS TÜRKÜLERİNİ YAZIN BURAYA
Nefes harceyleme
Nefes harceyleme salma araya Bir özün bilmeze bildiremezsin Müşteri olmadan gelip geçene Gel al demeyinen aldıramazsın Ne güzel kapıdır görünen kapı Ordan gelir geçer kulların hepi Yüzbin emek çeksen yapılmaz yapı Kumdan duvar örme kaldıramazsın Derviş Alim derki koyman hayını Herkes beğenmiştir kendi huyunu Dibi delik kaba hakkın suyunu Taşıyıp yorulma dolduramazsın |
| WEZ Format +2. Şuan Saat: 23:16. |